Keresés

Részletes keresés

zsazsi1 Creative Commons License 2010.10.11 0 0 913
Sziasztok!
Cayennes, Coccer, ez a módszer nem új, nekem is ezt csinálták és t-Ircsinek is. A doki aranyos, hogy magának titulálja...... De nem ez a lényeg, hanem az, hogy valóban gyorsabb a gyógyulás és tényleg nincs fájdalom - persze ezt a csontvágásos módszerről is elmondták -.
Arra azért számíts, hogy nem lesz ennyire egyenes az öregujjad, mert nekem is "visszament" egy pár hét után, de nincs bütyök, nem fáj és sokkal szebb mint volt!
Mindenkinek gyors, fájdalommentes gyógyulást kívánok Zsu
Előzmény: Cayennes (906)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.11 0 0 912

Sziasztok!

 

tubitubi, Rizecske, loostris köszönöm szépen a gyors válaszokat.

Nyár óta tudom, hogy november 2-án fogják a lábam műteni és ahogy közeleg az ídő a  műtét után  lévő torturától parázom legjobban. Olvastam a fórumon a kezelőcipő jótékonyságáról, persze rögtön be is szereztem. Azt hogy nekem melyik módszerrel műtik a lábam igazából nem tudom. Nem tudom azt sem, hogy altatnak, érzéstelenítenek, vagy hogy lesz. Gondolom altatnak, mert labor vizsgálat  mellett kell mennem EKG-re és tüdő röntgenre is. A gerincérzéstelenítést nem szeretném, mert tavasszal volt nyaki gerincműtétem is. Amit biztos tudok, hogy csak az egyik lábam kerül most sorra. Utána újra, mert a harántomat is meg kell emelni.

Ezt követően jön majd csak  a másik lábam. Ez a doki szerint is   hosszú ídőt vesz igénybe. Gondolom függ attól, hogy milyen gyorsan gyógyul. Remélem jövő nyár végére azért kész leszek. Örökmozgó vagyok és ez nekem egy nagyon nagy próbatétel lesz. Gyógyuljatok. Rizecske. A nehezén már túl vagy. Gondolj arra, hogy a  fémkivétel már az utolsó fázis és utána minden rendben lesz. 

 

loostris Creative Commons License 2010.10.10 0 0 911
Szia!

Fortedolt írt fel a dokim, ez állítólag annyira nem készíti ki a gyomrot, viszont a Cataflam-mal azonos a hatóanyaga. Viszont, nem ajánlotta a szedést, egyáltalán semmilyen fájdalomcsillapítót, mivel lassítja a gyógyulási folyamatot. Végül is erős vagyok, kihagytam a fájdalomcsillapítót...
Arnica Montanat továbbra is ajánlom minden műtét előtt és után állónak! Csodaszer és nem gyógyszer!!!
Előzmény: Törölt nick (907)
Rizecske Creative Commons License 2010.10.10 0 0 910
Én szeptember 2-án estem túl a műtéten - a jobb lábamat műtötték - és nagyon féltem a fájdalomtól. A műtét napján kaptam Algopyrin injekciót délután és éjszakára, másnap itthon egy tablettát vettem be, utána már nem volt rá szükségem. Pedig beszereztem minden erős fájdalomcsillapítót, de nem kellett. Ne félj, a fájdalom kibírható. Nekem a vérhígító beadása volt a legrosszabb, fejfájást és lázat okozott, abba is kellett hagynom. Egy hete már nem is fáslizom, cipőt még nem, de kényelmes gyógypapucsban már tudok járni. A csavar kivételtől tartok, kb. november második felében kerül rá sor.
tubitubi Creative Commons License 2010.10.10 0 0 909
Kedves Cayennes! Engem nagyon érdekelne ez a módszer, sokkal egyszerűbbnek és időben is rövidebbnek tűnik. Megtennéd, hogy picit részletesebben leírod, hogy ez hogyan is történik? Mióta használja ezt a módszert? Illetve érdekelne az orvosnak a neve is, lehet, hogy elmennék hozzá én is. Köszönöm előre is!
Előzmény: Cayennes (906)
tubitubi Creative Commons License 2010.10.10 0 0 908
Szia cocer! Én csak a kórházban kaptam fájdalomcsillapítót a műtét napján. Tabletta formájában kaptam, de az nem hatott annyira, ezért kaptam egy szurit a fenekembe, attól már jobb lett. Nekem ez a kettő volt csak, másnaptól már nem volt rá szükségem.
Előzmény: Törölt nick (907)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.10 0 0 907

Szia!

Nagyon irigyellek, hogy túl vagy a műtéten és ahogy írod  jól  is érzed magad. Hiszek benne, hogy a rossz kezdet után jól végződik minden. Mindkét lábadat műtötték? Régen olvasgatom a fórumot és mindenfélét, hideget-meleget  írnak. Én november 2-án megyek műtétre és a jelenlegi állás szerint  úgy néz ki, hogy másnap  jöhetek is haza. Most fogom az orvosi vizsgálatokat csináltatni, mert a műtétre már a kész leletekkel kell éhgyomorra  mennem. Nekem nagyon csúnyák a lábamim és most csak az egyiket fogják  műteni. Nem is a műtéttől félek, hanem az utána következő csontfájdalomtól. Remélem nekem is jól fog alakulni. Neked gyors felépülést és szép lábakat kívánok.

Többi fórumozotól szeretném megkérdezni, hogy a műtét után  esetleg milyen fájdalomcsillapítót kellet  szednetetek és ha kellett azt melyik doki írta fel?

Előzmény: Cayennes (906)
Cayennes Creative Commons License 2010.10.09 0 0 906
sziasztok!

Csak rovid jelentes, tulestem a muteten, semmi nem ugy volt, ahogy terveztuk, de azert jol alakult. Szerdan mentem be en is, de egyszeruen nem volt agy, igy felvettek, megcsinaltak a vizsgalatokat, es 3-kor hazamehettek a Budapestiek. En ugyan nem vagyok az, de mivel korhazfobiam van, jottem haza. Masnap ehgyomorra kellett menni, de csak 2-kor mutottek, igy vizet muszaj volt innom, mert esett le a vernyomasom. Agyam akkor se lett, vegul talaltak egyet, de mivel egy idosebb neni is jott befekudni nagylelkuen felajanlottam neki. Igy vegul engem engedtem el mutet utan 2 oraval egyedul, mert a mutos agyon tudtam csak fekudni a mutet utan, annyira tele voltak. Mondanom se kell, mennyire orultem.
A mutetet vegul combba adott erzestelenitessel csinaltak, ami ma reggelre ment ki, igy eddig meg fajdalmat se nagyon ereztem. A leges legrosszabb, az veralvadas gatlo injekcio, amit estenkent kell magamnak beadni meg 10 napig.
Leszedtek a butykomet es egy szalagot athelyeztek, igy olyan egyenes lett a labujjam, mint meg soha, csavart se tettek, szoval nagyon szep lett. Mondta is a doki, hogy ez az o sajat modszere es kar, hogy mashol nem igy csinaljak.

Itthon tudok jarni, de pihentetni kell, teganap mentem vissza kotozesre es legkozelebb 2 het mulva kell menni varratszedesre. 1 het pihi utan mehetek dolgoni is, mert ulomunkam van, csak fel kell pockolni a labam.

Roviden ennyi, mindenkinek jobbulast!
d.b Creative Commons License 2010.10.08 0 0 905
Szia! Gratulálok a sikeres műtéthez. Mielőbbi gyógyulást kívánok és türelmet a kezdeti nehézségekhez! Pihenj sokat otthon is!
Nekem 3 hete volt a műtét és már teljesen jól közlekedek az utcán is rendes sportcipőben. Csak egy kis sántítás jelzi hogy valami nincs rendben de fájdalmaim nincsenek. Napról napra jobb lesz neked is. Majd meglátod.
Előzmény: fortuneszti (902)
fortuneszti Creative Commons License 2010.10.08 0 0 904
Szia! Én hibáztam az altatás elött, mert ittam két korty vizet.ki is hánytam és azt mondják a viztől volt a hányinger.Nekem szabadon, kezelő cipőben való járást javasoltak,de azért a mankó ott van a kezembe. :-) Neked is jobbulást és kitartást kivánok.
Előzmény: loostris (903)
loostris Creative Commons License 2010.10.08 0 0 903
Szia! Örömmel olvasom, hogy jól vagy :) Valamit nem jól csináltak, ha hányingered volt, de sajnos előfordul.
Kitartást és további sikeres gyógyulást.

Én hétfőn megyek röntgenre, jövő hét csütörtökön lesz 5 hete, hogy műtöttek, elvileg két hét múlva rá is állhatok... Már eldobnám a mankókat. Viszont gyönyörű az öregujjam. Szép egyenes, mint egy vonalzó :))
Előzmény: fortuneszti (902)
fortuneszti Creative Commons License 2010.10.08 0 0 902
Szia! Én most a korházból irok. Szerfdán be kellett feküdnöm,tegnap 11kor műtöttek és holnap reggel mehetek haza. Ettől a tudattol én is be voltam pánikolva,de felkészültem minden féle elektronikával,hogy el tudjam terelni a figyelmemet.Laptop,mobil internet,mp3,telefon. Kaptam egy nagyon aranyos szobatársat,a nővérektől egy xanaxot,hogy nyugott legyek és ma már jobbnak látom hogy elöbb befektettek,mert legalább be tudtam ide illeszkedni. Mindkét lábamat műtötték,Szegeden. Az 1iket wilson modszerrel a másikat ennél aprolékosabb technikával.Két vágásom van a ball lábamon 10cm és 4 cmesek, 35milis a csavar.A jobbon csak egy 4cmes vágás és 3milis a csavar.Borzasztoan hangzik,de biztosan mondhatom,hogy nem fáj.Altattak és az altató hányingeres mellékhatása rosszabb volt mint a mai reggelen a lábra állás.Szerintem azért szeretik jobban a gerinc érzéstelenitést mert álitolag az altatás bizonyos időtartamot elvesz az életünkből.Nagy terhelés a szivnek.Én csak 26 éves vagyok és makk egészséges,talán ezért javasolták az altatást.
Ne izgulj,probálj ráhangolodni arra a jo érzésre ami utána ér ha meglátod a szép lábaidat.Olyan sokan kibirták,miért pont neked ne sikerülne.Olyan büszke vagyok magamra hogy nem léptem vissza,te is az leszel majd meglátod.
minden jot neked! üdv:Eszter
Előzmény: Cayennes (887)
t-ircsi Creative Commons License 2010.10.06 0 0 901
Szia!
Nem tudom, itthon végeznek e ilyen műtétet, hogy eltávolítják az ízületet is, hiszen akkor is kell valami összeköttetés a 2 csont között, lehet, hogy oda tesz valami csavart. Elég drasztikusnak tűnik, a rendes járással is gondok lehetnek, de ha hosszú távon ez a megoldás...
Ha már volt levésésed és mégis ilyen hamar előjött a fájdalom, akkor azt biztosan nem a kinövés, hanem a boltozat-süllyedés illetve az ízületi probléma-ha van-okozza.
Mindenesetre sok sikert kívánok a műtétedhez, gyors felépülést és ha lesz időd, gyere mesélni!
Előzmény: Totario (897)
Betti28 Creative Commons License 2010.10.05 0 0 900
Kedves Mindenki!

Szükségem lenne egy pár 37-es méretű speciális papucsra, amit a bütyök műtét után lehet használni.
loostris Creative Commons License 2010.10.04 0 0 899
Szia!
Gratulálok a gyógyulásodhoz.
Bárcsak már én is itt tartanék...
Előzmény: Nagygitta (898)
Nagygitta Creative Commons License 2010.10.04 0 0 898
Sziasztok!
Csak elszerettem volna mondani, hogy mennyire hálás vagyok az itt olvasottakért Nektek! Köszönöm!!!

Engem (egy páran tudják) márc. 10.-én műtöttek (pontosabban a jobb lábam), nekem is az a bizonyos csont elvágásos, csavaros műtétem volt. 2 hetet voltam itthon, utána vissza mentem dolgozni, abban a sexi kezelőcipőben. Irodában dolgozom, a nap nagy részében íróasztalnál. Busszal mentem, kb. fél kilométert sétáltam naponta a busztól hazáig. És a munkahelyemen is tettem-vettem. Aug. 30.-án vették ki a csavart a lábamból. Hát mit ne mondjak, az itt olvasottak miatt rettentően bevoltam sz*rva. A hányingertől kezdve minden bajom volt. Elérkezett az idő, és a legjobban a tű lábamba szúrása fájt. Mint amikor kapsz egy szúrit. Nagyon megkönnyebbültem. A csavart kicsavarta, össze varrta, és semmi iszonyatos fájdalom. Pedig vártam... :)
Lehet, hogy csak jó az orvosom, nem tudom, de azt igen, hogy a fájdalom tűrő képességem inkább - mint + előjelű érték. :)

Úgyhogy kitartást és gyógyulást mindenkinek én jövőre ismét neki vágok, mert hát két lábam van.

Totario Creative Commons License 2010.10.03 0 0 897

Szia!

 

Az izületet kiveszi a műtendő rész teljes környékéről, s így elvileg a fájdalom is megszűnik...A nagylábujjamat nem fogom tudni mozgatni a továbbiakban, azt teljesen kimerevíti. A többi lábujj s lábfej izületet természetesen nem babrálja.

 

Korábban már műtve volt ez a rész 8 éve Magyarországon de csak kitisztították, faragtak a bütyökből s csavarozás. törés nélkül történt mindez. Két év után a probléma ismét kiújult, igaz kapott is terhelést a heti egy focizással...most elvileg ez nem fordulhat elő ismét, s ezért is távolítja el az izületet.

Előzmény: t-ircsi (896)
t-ircsi Creative Commons License 2010.10.03 0 0 896
Szia!
Hogy érted, hogy kiveszi az ízületet? Tesz a helyére protézist? Mert anélkül járni sem tudsz, ha nem hajlanak a lábujjak, lábközépcsontok.
Ahogy írták már, itt többféle műtét létezik, "csak" a csontkinövés lefaragásától kezdve a csonttörés, -átvágásig. Nekem csak faragtak, 6 hét után tudtam sportcipőt húzni, addig csak papucs ment fel a lábamra. Ha csontot törnek-vágnak, az sokkal hosszadalmasabb folyamat, 6 hétig nem is szabad ráállni, mert addig tart a csontosodás- ellentétben a faragásos műtétnél sarkon és külső lábélen járhattunk.
Hogy mennyi ideig lehetsz otthon, azt beszéld meg az orvosoddal, de a Tiédhez hasonló műtéteknél-persze függ a munkád jellegétől is-akár hónapokig is húzódhat a gyógyulás. Érdemes az elején betartani a pihenést, mert ha túl hamar terheled, később visszaüthet, elmozdul a csont.
Sok sikert a műtétedhez!
Előzmény: Totario (894)
szm64 Creative Commons License 2010.10.03 0 0 895
Szia!!!

Az hogy hány hét tőled függ , inkább milyen a munkát végzel??
Én 5 hét után most megyek dolgozni,de még duci a láb fejem,majd ki derül hogy is bírom.Orvos nekem azt mondta mikor bírok mehetek dolgozni ,de ha kell ezzel 3 hónapot is maradhatok táppénzen.
Előzmény: Totario (892)
Totario Creative Commons License 2010.10.03 0 0 894

Szia!

 

Köszönöm a válaszodat!

 

Nekem itt külföldön műtik 2 hét múlva, elvileg 2 csavarral rögzíti (amelyet később sem vesz ki a német prof asszony), megemeli a nagylábujjat (gondolom törni is kell hozzá valamit), kiszedi az összes izületet, majd 6 hét múlva röntgen, hogy a csontok s csavarok jól forrtak-e össze.

 

Reggel műti, este már hazamehetek, s mindez gerincérzéstelenítéssel (ez utóbbi eddig soha nem volt sikeres az esetembe s így átment a végén altatásba).

 

üdv.

Előzmény: loostris (893)
loostris Creative Commons License 2010.10.03 0 0 893
Szia!
Huh annyi féle bütyök műtétet csinálnak itthon, hogy ezt megmondani lehetetlen. Nekem csütörtökön volt a műtétem, a doki azt mondta, ha bírom és tudom pihentetni a lábamat (nem lógatni egész nap), akkor mehetek hétfőn dolgozni. Na mondanom sem kell, nem tudok bejárni minden nap. Elég nehéz a harmadik emeletről leugrálni, bebuszozni a munkahelyemre, ott egész nap tenni-venni és visszafelé ugyanezt eljátszani. Így csak minden 2. nap tudok bemenni dolgozni, a munka utáni napot teljes egészében pihenéssel töltöm (fizikálisan eszméletlenül kimerülök). Ehhez mondjuk hozzátartozik az is, hogy mivel eltörték a csontomat és drótoztak, min. 6 hétig nem állhatok rá és a mankózás nagyon megterhelő számomra.
Előzmény: Totario (892)
Totario Creative Commons License 2010.10.03 0 0 892

Sziasztok!

 

Meg tudná valaki mondani, hogy hány hét betegszabadságot adnak a bütyökműtét után? Nektek az ottani izületeket is eltávolították?

 

Köszönöm, jobbulást!

d.b Creative Commons License 2010.10.02 0 0 891
Az én tapasztalatom az hogy az orvosok alapvetően gerincérzéstelenítésben szeretik csinálni. Nyilván kevesebb a kockázata vagy egyszerűbb megoldás nem tudom. Nekem a gerincproblémám miatt nem lehetett ezt rögtön tisztáztuk is az orvossal. De amikor az altatóorvossal beszéltem Ő is le akart beszélni az altatásról neki nem forszíroztam hogy miért választom ezt és végül is belement Ő is az altatásba.
loostris Creative Commons License 2010.10.02 0 0 890
Szia!

Szerintem ha nem szeretnél gerincérzéstelenítést, nyugodtan válaszd az altatást. Ezt végül is te döntöd el. Nekem alapból nem működött volna az a változat, mert nagyon izgulós vagyok. Mondjuk másfél óra volt a műtétem...
Az altatóorvos, akivel általánosságban beszéltem a műtét előtti nap, ajánlotta, hogy az izgulás miatt nehogy belemenjek a gerincérzéstelenítésbe. És tényleg, ha felemeled a fejed, iszonyat fejfájásod is lehet sajnos. Beszélj a dokiddal...
Előzmény: Cayennes (887)
tubitubi Creative Commons License 2010.10.01 0 0 889
Szia Cayennes! Szerintem egyszerűen ahány ház, annyi szokás. Gondolom a gerincérzéstelenítés miatt engednek csak haza pénteken, mert ez után 24 óráig tilos felkelni, ami azt jelenti, hogy még a fejedet sem emelheted még 1 centit se. Ha ezt szeretnéd kihagyni, akkor beszélj az orvosoddal, hátha belemegy a helyi érzéstelenítésbe. Érdemes megpróbálni. Viszont ha már eddig eljutottál, hogy jövőhéten lesz a műtéted, szerintem tarts ki és ne mondj le róla. Itt legtöbbünk nagyon félt tőle és aztán mindenki meglepődve tapasztalta, hogy nem is volt olyan borzasztó. És ha műtét előtt nagyon izgulsz, kérj egy kis nyugtatót vénásan.. :)
Előzmény: Cayennes (887)
szm64 Creative Commons License 2010.10.01 0 0 888
Igaz ,hogy ez vár rám is de azért túlzás,hogy nyíl egyenes az öregujj .
Már az is nagyon jó,hogy nincs az a csúnya bütyök ,és nem nyomja ki a cipő oldalát.
Alkalmazom a kengyel kötést és reménykedek,hogy nem görbül el annyira mint amilyen volt műtét előtt.
Én csavar kiszedéstől kicsit izgulok,de az orvosom március végét vagy április elejét tűzte ki addig még rengeteg idő van.
Hétfőtől megyek dolgozni majd látom mennyire is lesz dagadt estére.
Mindenkinek gyógyulgatást kívánok!!!!!!
Előzmény: zsazsi1 (886)
Cayennes Creative Commons License 2010.10.01 0 0 887
Sziasztok!

Mar regen jartam itt, de most ujbol gondoltam, hogy benezek mutet elott. Jovo heten fognak muteni a Karolina uton, viszont erdekesnek tartom, hogy annak ellenere, hogy nekem is "csak" schede mutetem lesz, szerda reggeltol mar ott kotlok a korhazban, csut reggel mutenek es csak pentek reggel johetek haza. Mar ettol rosszul vagyok elore, korhazfobiam van. A masik dolog, hogy nekem miert nem helyi erzestelenitesben csinaljak? Miert gerinc erzestelenitesben? Ez a masik, amitol parazok es akkor enyhen fogalmaztam, altatni nem akarnak. Vagy ez ahany haz annyi szokas?
Valaki segitsen, akinek esetleg latja az osszefuggest.... Kezdek berezelni es felek, hogy megse megyek el...
Koszi szepen!
zsazsi1 Creative Commons License 2010.09.30 0 0 886
Jajj szegényke, jól megkínlódtál vele és ti is akikre ez várt, nem vagytok irigylésre méltóak, de nektek legalább gyönyörű nyílegyenes a lábacskátokon az öregújj.
A helyi érzéstelenítésben végzett műtét során csonthoz nem nyúlnak, ezért nem fájdalmas. Nekem a doki úgy magyarázta, hogy azt képzeljem el, hogy a csonton vannak a karfiolrózsához hasonló csontkinövések és ezeket vésik, vágják le, de magához a lábcsontokhoz persze nem nyúlnak. Olyan, mint amikor a vízkő lepattan a si a felületről...... hát ezért nem fáj.
Lányok a lényeg, hogy túl vagytok rajta, szép a lábatok és el is felejtitek hamarosan. Jobbulást nektek! Zsu
Előzmény: tubitubi (884)
latna61 Creative Commons License 2010.09.29 0 0 885
Nekem is nagyon fájt a csavar és drót kivétele,minden túlzás nélkül.Kb félóráig szenvedtem,pedig elég nagy a tűrőképességem. Eddig nem akartam ezt írni,hogy ne ijedjen meg senki se aki előtte áll még. A szülési fájdalmon is túl tett.Nincs két egyforma eset és ember.Többtől is hallottam ,hogy csak kellemetlen és 5-5 perces dolog az egész.Ne féljetek,hátha nektek is csak kellemetlen lesz. Úgy kell kezelni ,hogy
egy szükséges utolsó beavatkozás amin túl kell esni.
tubitubi Creative Commons License 2010.09.29 0 0 884
Sziasztok! Köszönöm a jókívánságokat! A kivétel max. félóra volt, az első műtétből maradt hegen ejtették a vágást, kb. 1,5-2 cm maximum. A doki azt mondta, hogy ennek a pici vágásnak az előnye az, hogy hamarabb, gyorsabban gyógyul, a hátránya viszont, hogy hosszabb ideig tart a műtét. Az injekciót kb. 6-8 felé kellett szúrni, gondolom, hogy jól körbe tudják érzésteleníteni a műtendő részt. Utána rögtön neki is láttak, egy ideig rendben volt, aztán mikor elkezdték kiszedni az első kapcsot, akkor jöttek a fájdalmak. Sajnos ezek nem csusszannak ki csak olyan könnyen a csontból, izomból kell dolgoznia a dokinak. Nem akarok senkit megijeszteni. Azt, hogy milyen szerszámmal szedte ki, nem tudom, mert nem láttam, nem is néztem volna.. Az elsőt még kisebb fájdalommal sikerült kivennie, de a második sajnos nagyon fájt, én is zokogtam. Nem tudom, hogy ez azért volt, mert nem sikerült jól beadni az érzéstelenítőt, vagy a csontot tényleg nem lehet teljesen "lebénítani". Csak akkor hogyan csinálhatnának bütyökműtéteket helyi érzéstelenítéssel..? Szóval nem tudom. Normális cipőt a 4 hónap alatt én nem hordtam, azt a csúnya Crocs klumpát tudtam csak viselni, mondjuk az orvosom nem is engedett mást. Most még egyelőre ebben közlekedek /meg is néznek néha az utcán, de nem érdekel :)/, remélem, hogy a varratszedés után már felvehetem a normális cipőimet.

Rizecske, 3 és fél hét után még teljesen normális, ha dagad a lábad, ne aggódj. Nekem még nagy ritkán mostanában is bedagadt egy nagyon picit, amikor jó nagyokat sétáltam.
Előzmény: Rizecske (880)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!