Keresés

Részletes keresés

gurabli Creative Commons License 2013.06.19 0 0 4135

Szia! Nem, dehogy! A protokoll, vagyis a felépülés szakaszai a konzervatívabbak, nem maga a műtéti eljárás. A műtét természetesen minimál invazív módon történt, atroscopiával.

A műtét utáni felépülés ütemét és mikéntjét az orvos határozza meg (kórházanként változó), ezt legtöbbször a gyógytornászok is betartják. Nálam lassabb és óvatosabb volt, egyes fázisok tovább tartottak. Pl. 3 hétig kellett a rögzítőt viselnem, és csak lassan, fokozatosan elérni a 90 fokos hajlítást, még másik orvosnál már az első héten igyekeznek elérni a 90 fokot és csak másfél hét rögzítő van. Nincs egyértelműen kimutatva egyik előnye vagy hátránya. Ha gyorsabb, akkor előbb éri el a megfelelő nyújtást és hajlítást, de valamivel nagyobb a kockázat és fájdalom, ha lassabb, később éri el a kellő mozgásterjedelmet, de több ideje van beépülni.

Előzmény: 70hetes (4129)
tristen Creative Commons License 2013.06.18 0 0 4134

:)

Előzmény: dalmata13 (4122)
tristen Creative Commons License 2013.06.18 0 0 4133

Szia!

 

Neked is szép napot, estét, ...

 

hali :)

Előzmény: climbz (4127)
tristen Creative Commons License 2013.06.18 0 0 4132

Szia!

 

Szorítunk Neked,

 

hali :)

Előzmény: Ambilane (4131)
Ambilane Creative Commons License 2013.06.18 0 0 4131

Sziasztok!

 

Holnap műtenek, utána visszatérek és beszámolok az élményekről!

 

Addig is sok kitartást és erőt a Sorstársaknak! :-)

golgemáj Creative Commons License 2013.06.18 0 0 4130

Sziasztok qurabli csaknem a Knoll doktor vagy a Balogh vagy ki csinálta a keresztszalagos műtétet?

Előzmény: gurabli (4125)
70hetes Creative Commons License 2013.06.18 0 0 4129

Szia qurabli!

 

A konzervatívabb protokoll mit jelent?

Csak kiváncsiságból kérdezem. Nekem is volt LCA pótlásom, de ezt már 10 évvel ezelőtt is tudták minimál invazív módszerel műteni. Sőt, jóval korábban is.

A konzervatív módszer tudtommal a térd teljes felnyitása, majd a műtét után hetekre gipszbe kerül a láb. A rehabilitáció sokkal lassabb, hiszen a hetekig tök mozdulatlan térdizület 'besül', az izmok elsorvadnak.

 

Csodálkoznék ha még így kezelnék az élspotolókat, és nem artroszkópos (kamerás) műtéttel.

Előzmény: gurabli (4125)
tristen Creative Commons License 2013.06.18 0 0 4128

Jól vagy?

Előzmény: imu73 (4113)
climbz Creative Commons License 2013.06.18 0 0 4127

Sziasztok!

 

Néhány hónap parázás után végül is ma reggel műszak után rászántam magam és felmenet egy lágyrész UH-ra. :DDDD Annyi látszott, hogy a hasűri szevek főleg belek préselésre egy kicsit bedomborodnak a sérvcsatorrnába maguk előtt tolva valamit ami nagy valószínűséggel a háló. Egyértelmű sérvkapu nem látszott. Emiatt van az, hogy érzésre ugyanolyan mint műtét előtt. Pár hónap múlva majd ránézünk megint Uh-val, de én már ettől is nagyon megnyugodtam. Sztem ez bőven belefér és a lányeg, hogy a háló jól tart. A szervezetem meg egyszer csak kibékül már az idegen anyaggal és megszűnnek a hőemelkedéses periódusok.

 

További szép napot mindenkinek!

climbz Creative Commons License 2013.06.17 0 0 4126

Szia guabli!

 

email: climbz@citromail.hu

 

előre is köszi!

 

Nekem Debrecenben volt a sérvműtétem, nem fizettem érte de utólag azt gondolom, hogy fel kellett volna mennem Pestre (nyíregyházi vagyok) és meg kellett volna csináltatnom maszekban. Majd emailben részletesen leírom, hogy miért. Fájdalommentességről és a korai terhelhetőségről is tudnék it mesélni. 10 nap múlva dolgoztam de nem kellett volna:(((

 

Üdv:

Zita

gurabli Creative Commons License 2013.06.17 0 0 4125

Szia climbz!

 

Köszönöm válaszod! Egy térdspecialista műtött, NB1-es focicsapat sebésze és kézis lányokat is műt. Ha írsz egy e-mail címet, akkor megírom a részleteket. Nagyon érti a dolgát. Kicsit konzervatívabb protokollt követ, de ez nem feltétlenül gond. A sikeres műtét után úgyis a gyógytornászé a fő szerep, szinte fontosabb, mint a műtét. Na jó, persze jól össze kell rakni a dolgokat, de keresztszalagnál 60% a gyógytorna szerepe a sikeres és teljes felépülésben. Tudtam, hogy mi vár rám, sajnos több csapattársammal is megtörtént az évek során (foci), de valóban nagy szívás. Lassú, hosszadalmas, sok-sok türelem, kitartást és akarat kell a felépüléshez. Most vagyok 8 hetes és még messze van a normálistól, pl. lépcsőn lefelé még alig megy a normál járás, reggel még mindig nehezen hajlik , be kell járatni, fájdogál is (de nem vészes). Szerencsére nagyon profi a gyógytornászom, az előírtak és elvártak szerint haladunk.

Na itt jön képbe a sérv, ami egyre zavaróbb. Már tavaly is megvolt (de szerintem még régebben), csak nem okozott gondot. Simán fociztam vele, stb. Most már viszont egyre rosszabb, de a térdem miatt nem engedhetek meg nagyobb kihagyást. Elvileg laparoscopos műtéttel 2-3 hét után már lehet tornázni, lábat emelgetni, bicajozni. Hagyományos műtétnél ez legalább 6 hét vagy még több. Ezért bízom benne, hogy TB-re teljes OEP finanszírozással megműtenék laparoscopiával, tekintettel a térdemre.

 

Te fizettél érte? Tudtok róla, hogy van-e erre lehetőség egyáltalán?

Nekem a doki barátom azt mondta, hogy ez sokkal jobb, kevesebb a kiújulás veszélye, szinte fájdalommentes, gyors a felépülés is.

 

 

Előzmény: climbz (4124)
climbz Creative Commons License 2013.06.16 0 0 4124

Szia gurabli!

 

Hol és ki csinálta a keresztszalag pótlásodat? A férjem érintett benne. Nekem laparoscopos sérvműtétem volt tavaly novemberben. Az után sem lehet túl hamar spotoloni. Kb egy hónap után kezdhettem el de karatézni csak két hónap után. Ismerem a keresztszalag pótlás utáni rehabilitatiot. Abból nem hagyhatsz ki egy hónapot. Régóta van meg a sérved?

 

Egyébként sztem nekem mind a két oldal kiújult de kedden lesz róla UH. De ha recidivált akkor se tudom megoperáltatni mostanában. Dolgozok, soprtolok vele így. Kérdezd meg a térdműtétet végző sebészt, hogy mit javasol.

gurabli Creative Commons License 2013.06.16 0 0 4123

Sziasztok!

 

Közepes méretű bal oldali lágyéksérvem van, amit jobb lenne minél előbb megműteni. A gond csak az, hogy áprilisban volt a második térműtétet, elülső keresztszalag pótlás, most nagyon komoly protokollt kell követnem, egyszerűen nem fér bele a hónapos kihagyás, mert az könnyen a térdem kárára mehet.

Ezért marad az endoszkópos megoldás, különben is ezt szeretném, de kérdés, hogy az OEP támogatja ezt vagy kizárólag magán úton van rá lehetőség?

Köszönet!

dalmata13 Creative Commons License 2013.06.15 0 0 4122

hát igen evvel mindig jót poénkodnak, szoros- sz*ros alsónadrágot hozzon ,hordjon...stb a mütét után.Én is vettem egy feszes boxert aztán visszaváltottam a normál slipre másnap.Hamár a szorosság szóbakerült akkor szerintem a fogyi öv ami 20 centi széles és rugalmas,tépőzáras jobban megfelel erre a célra.Erre a célra, írom, mert az eredetire nem alkalmas zsírégető kenöccsel sem.2 hönapig hordtam éjjel nappal kentem magam semmit nem használt(.Aztán lefogytam mégis 7 kilót de az már a kemény diéta meg a hegymászás eredménye volt)

Előzmény: Ambilane (4120)
tristen Creative Commons License 2013.06.14 0 0 4121

Sziasztok!

 

Nagyon sok erőt és kitartást kívánok Nektek!

 

hali :)

Ambilane Creative Commons License 2013.06.13 0 0 4120

Bevallom férfiasan nem tudom melyik fajta  laparoszkópos műtétem lesz... Csak bízom benne, hogy fájdalom és szövődmény mentes lesz :)

 

Aki már túl van a műtéten azoktól kérdezném, nekik mondták, hogy utána szűk boxer alsót viseljenek?

(Mert nekem a lelkemre kötötték a dokinál, és a fórum elején pont azt olvastam, hogy nem kell szűk gatya)

Előzmény: 70hetes (4115)
tristen Creative Commons License 2013.06.12 0 0 4119

Sziasztok!

 

Tulajdonképpen most azon gondolkodom, hogy versenyszerűen talajtornázzak a sérvműtétemmel, vagy elmenjek esetleg súlyemelőnek, :)))))))))))))))))))))))))))))

 

Persze ez nem olyan viccces!

tristen Creative Commons License 2013.06.12 0 0 4118

Szia!

 

Egy kis humor:, .. (...).. szerintem neki tipp topp lesz a műtétje, .. :)

Előzmény: 70hetes (4115)
tristen Creative Commons License 2013.06.12 0 0 4117

Szia!

 

Kérdés! Nem Te voltál az, aki a műtét után azt nyilatkozta (írtad ide, ....) , hogy teljesen rendben van és semmi panasza sincs?

 

Csak azért kérdezem, mert amiket most írsz, azt támaztják alá, hogy tulajdonképpen semmi sincs rendben, ..

 

KITARTÁS!

Előzmény: climbz (4110)
tristen Creative Commons License 2013.06.12 0 0 4116

Szia Imu!

 

Amiket leírtál nem semmi. Én a magam részéről ki is fejezném a részvétemet, mármint azért, hogy ennyiszer lettél már megműtve.

 

Ami pedig a közeljövőt illeti, én úgy gondolom, most leszel rendben ezzel az utolsó műtéttel, majd meglátod!

 

Higgyél benne, hogy minden rendben lesz, még ha esetleg a körülmények nem ezt támasztják alá, .. Egyébként ha Te nem hiszel benne, az orvos miként higgyen a sikerben (?)

 

KITARTÁS!

Előzmény: imu73 (4113)
70hetes Creative Commons License 2013.06.12 0 0 4115

Szia!

 

Nem egyedi eset, nálam is volt bugyogás, amikor a sérvem kialakult.

Még talán ez volt a 'legkellemesebb' tünet. Talán még most is bugyog, csak 1 év alatt annyira megszoktam, hogy nem tűnik fel.

 

Engem még nem műtöttek egyébként. Mesébe illő módon közvetlen a műtét előtt a kórházban még megvizsgált a sebész majd utamra eresztett, hogy még picit ráér a műtét. Legalábbis pár hónapot, ami után menjek majd vissza kontrollra.

 

Volt egy kis torokfájásom, amiatt is maradhatott el, de a másik nyomós ok az volt, hogy nem érzte úgy hogy a sérv a 'köhögéses tapintásos vizsgálaton' bemenne a sérvcsatornába. A sérvkapu alul nyitva van, az már úgy is marad, de amikor köhögök az 'izom összezár a sérv előtt' (szó szerint ezt mondta), és a sérv nem megy be a sérvcsatornába. De vagy 8-10-szer kellett köhögnöm, szerintem őt is meglepte a dolog. Nem lehet túl gyakori az ilyesmi.

 

És kicsit fura is ez annak fényében, hogy a sérvet a kötőszövet sérülése, gyengesége okozza, nem pedig az izmoké, de nem álltam le vele vitatkozni, örültem, hog megúsztam pár hónapig :)

 

Hogy erre miért csak a kórházban a műtét előtt derült fény, arra az a magyarázat, hogy fél évvel korábban vizsgált utoljára. Fél évig nem volt időm beiktatni a műtétet.

 

Sokat úsztam akkoriban (gyorsban), és valószínűleg annak volt ilyen jótékony hatása.

Mióta kevesebbet úszom, picit erősödtek is a tünetek.

 

Nyilván nem úszom meg a műtétet, csak kis időt nyertem. És amiatt, hogy kicsi a sérv, célezerű lenne minél előbb megcsinálni, csak hát mindig van valami.

 

Én is kérdeznék egyet. TAPP vagy TEP típusú lesz a laparoszkópos műtéted?

 

üdv:

77es

 

Előzmény: Ambilane (4114)
Ambilane Creative Commons License 2013.06.12 0 0 4114

Sziasztok!

 

Köszi mindenkinek a válaszokat!

 

Egy csöpp update részemről és egy kérdés. :)

 

Meg volt az alatató dokival az egyeztetés és vérvétel, röntgen stb. minden rendben, 19-én reggel 7-kor várnak.

 

Előtte való estére kaptam egy injekciót amit hasba kell beadni magamnak, valami alvadás gátló szerűség.

(bár azt mondják nem lehet elrontani de aszem elmegyek majd az ügyeletre, hogy adják be a szurit a hasba,,,)

 

Amit kicsit hiányoltam, hogy arról még nem beszéltek nekem a Róbert Károly-on, hogy mit szabad majd a műtét után, de kíváncsi leszek mondják-e majd maguktól vagy úgy kell kihúzni belőlük.

Bár visszaolvasva a fórumot ( már csak ~100 oldal van vissza :)  elvileg nem sok újat tudnak mondani. :-)

 

A kérdés, jobb oldalon a sérv helye felé szoktam hallani, hogy bugyog vagy olyan mintha korogna a hasam, ilyen volt másnál is? (ilyet még eddig nem olvastam)

 

Előzmény: tristen (4111)
imu73 Creative Commons License 2013.06.11 0 0 4113

Üdv mindenkinek!

 

Nekem a negyedik kétoldali sérvműtétem lessz 2 hét múlva !!! Semmi jóval nem bíztatak!

Tíz éve mind a kétoldalit egyszerre csinálták, 2 db 30 centis vágások!!! Olyan jól sikerült hogy rá egy évre ami nagyon sok fájdalommal járt, az eggyik herémet kivették!!!! igy most vegyes az érzés??!! ja a hálót tíz éve berakták!!!! üdv

tristen Creative Commons License 2013.06.11 0 0 4112

Szia!

 

Nem árulok el semmit arról, hogy hiányom van vagy nincs, ... :))))))

 

hali :)

Előzmény: zekkkk (4108)
tristen Creative Commons License 2013.06.11 0 0 4111

Szia!

 

Örülök, hogy rendeződnek a dolgaid a műtéttel kapcsolatosan, ..

 

KITARTÁS!

 

:)

Előzmény: Ambilane (4107)
climbz Creative Commons License 2013.06.08 0 0 4110
A laparoscopos eljárásól nekem nincs jó tapasztalatom:(((( Nekem is kétoldali sérvem volt + köldöksérv (nő létemre). Laparoscoppal operálták tavaly novemberben. A jobb oldali sérvet már műtét után két nappal is újból tapintani tudtam. Azóta egy kicsit nagyobb lett és legalább már nem fáj. Ráadásul az immunrendszerem nem nagyon bírja az idegen anyagot. Mát többször volt tőle hőemelkedésem. Azóta is...Ha újból kezdeném hagyományosan operáltátnám. A kislányonak úgy csinálták és kutya baja sincs. Két pici heg van amit bőven takar a bugyi. Alig látszik. És nem recidivált. Ha így operáltatatod kizárólag magán úton mert a drága magyar eü-ben csak egy hálót finanszíroznak. Úgyspórolnak, hogy elvágják a hálót. Valószínüleg nálam is ez volt a probléma. :(((
zekkkk Creative Commons License 2013.06.07 0 0 4109

Ha bebizonyosikhogy mindkét oldalon van sérv, akkor jobban jártál a laporoszkópos megoldásnál, két legyet egy csapásra:)

Megnéztem ezt a klinikát, jónak tűnik és az árakat szerintem korrekten alakították, pl. a laporoszkópos sérvműtétnél olvastam máshol jóval durvább árakat is. Ha majd túl leszel rajta, beszámolót légyszíves..)

Előzmény: Ambilane (4107)
zekkkk Creative Commons License 2013.06.07 0 0 4108

Tristen, csak nem hiányod van??:) Hát nekem nem jutott eszembe ilyesmi, amikor kiterítve feküdtem a műtőasztalon.

De komolyra fordítva a szót: mi késztetett ilyen jellegű hasonlatra?

Előzmény: tristen (4106)
Ambilane Creative Commons License 2013.06.06 0 0 4107

Tristen, érdekes hasonlat :-))

 

Köszi Zekkkk, megnéztem a történetedet.

 

Nálam közben kialakult a forgatókönyv, 19-én műtenek laparoszkópos eljárással, most volt ultrahang is, lehet, hogy nem csak a jobb oldalon hanem a bal oldalon is van sérv.... csodás ez hiányzott még... de ha van így legalább egybe letudom mint két oldalt.


A Róbert Károly magánklinikán Willner Péter fog operálni.

http://www.robertklinika.hu/hu/tartalom/Kollegaink/Dr_Willner_Peter#start

Reméljük minden simán fog menni :-)


Előzmény: tristen (4106)
tristen Creative Commons License 2013.06.05 0 0 4106

Ez a mini plasztika olyan kis nőies dolog. Nekem egy plasztikai sebészeti beavatkozás jut eszembe róla, mondjuk a nagy és kisajak környékén, … :))))))))))))))))))))

 

Kissé megszaladt a fantáziám, bocsi.

 

Előzmény: zekkkk (4105)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!