Keresés

Részletes keresés

kivimánia Creative Commons License 2017.09.09 0 0 141683

Köszönöm mili 70. Én érdeklődtem a kúp kerék pár felől.Akkor kb egy 10-es ből megvan,ha megy valaki hozatok vele.Még egyszer kösz.

Előzmény: mili70 (141678)
sono77 Creative Commons License 2017.09.09 0 0 141682

Üdv urak! segítsetek nekem beárazni a főzőmet..60 literes, saválló..dupla falu...profi munka..5 éve használom tökéletesen működik...200 literes hűtő van hozzá...el kell gondolkodnom hogy ha sisakot csináltatok rá +ba rézből egy deflegmátorral..akkor inkább egyben nagyobb főzőre váltanék némi plusz pénzért..

rézmanó75 Creative Commons License 2017.09.09 -1 4 141681

Most tök komolyan. Ez így normális? Így kell működnie egy főzönek? Ez vicc kategória. Esetleg nyertél valamit. Lezárod. Ok. Utánna a deflegmácóval mi van? Mert ez itt a lényeg! Nem a felfütéssel" van a baj. A deflegmációval!

Előzmény: zsorsz (141679)
endrepp Creative Commons License 2017.09.09 0 0 141680

Az működik, van aki így indítja.

Előzmény: zsorsz (141679)
zsorsz Creative Commons License 2017.09.09 0 0 141679

Na és a fedő nélkül keverve(leégést elkerülő),keményebb("gázt neki")aláfűtéssel se menne gyorsabban?Aztán ha a sisak rajt van,mehet finomabban.

Előzmény: rézmanó75 (141677)
mili70 Creative Commons License 2017.09.09 0 0 141678

Tegnapelőtt voltam Szabadkán a DES " márkakereskedésben " Szó nincs arról, hogy átállnának a csőkötegesre, csak termékpaletta bővítés keretében van olyan is. Természetesen továbbra is elérhető, és elérhető lesz a 300-as hűtő is, ára: 18.867rsd. A csőköteges ára:22.800rsd. És valaki kérdezte, hogy mennyibe lenne a keverőben lévő két db. fogaskerék. Ezek ára 2.597 és 1.112 rsd. A 100L-es üstre lévő kupola, hőmérővel :23.584rsd. A gumi tömszelence 175rsd. Egyébként van minden fityfirity, a láncszemtől kezdve a szemeket összefogó stiften át, a bazi vastag páracsövön, és mindenféle fittingen  keresztül egészen a mérőhengerig...:)

Előzmény: mili70 (141320)
rézmanó75 Creative Commons License 2017.09.09 0 0 141677

Nincs értelme ! Ha egymás után kettőt főzöl, akkor is ugyan az a tünet! Max 10 percet spóroltál,a két órához képest!

Előzmény: zsorsz (141664)
sogi01 Creative Commons License 2017.09.09 0 0 141676

                                                                     vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (141638)
fehérkutya Creative Commons License 2017.09.08 0 2 141675

Szoktam tejes derítést alkalmazni, de én napokig ( néha hetekig ) várok szűrés előtt. Csak akkor szűröm le, ha pelyhekbe állt vagy leszállt ballon aljába.

Előzmény: vick_1899 (141666)
endrepp Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141674

Ilyen. :)

Előzmény: sono77 (141673)
sono77 Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141673

ez az opálos kérdés..számomra ismeretlen volt az idei évig...aztán a cukorkörténél előjött..majdnem agyfaszt kaptam..szürtem de semmi...félreraktam,hogy legrosszabb esetbe vegyesként az elő/utó párlatokkal lenyomom..és lám csodát...2 hét alatt kitisztult...hm???

Előzmény: endrepp (141670)
vick_1899 Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141672

Egyébként nem volt opálos, 45 ig higíghattam simán. Csak a derítés után lett az, de 4-5 szűrés után már csak minimálisan ami már nem érdekelt, inkább hozzáöntöttem a többihez és dobtam rá 1 kiló aszalt sárgabarackot..

Előzmény: endrepp (141670)
pegasusferi Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141671

Nyitott rendszerből tud a viz elforrni,de a nyitott rendszert nem lehet  105 fokra felfűteni.

Előzmény: Géza1212 (141658)
endrepp Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141670

Opálosodás kergetett az őrületbe tavaly kajszinál, úgy látszik mindenkinél előjön ilyesmi. :)

Előzmény: vick_1899 (141669)
vick_1899 Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141669

2 teáskanál 1L-hez. 

Előzmény: endrepp (141668)
endrepp Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141668

Mennyi tejet tettél bele? Ha a lentieket komolyan vesszük, akkor 3-4ml kell 0.5l pálinkába, sovány, tej, hideg környezetben.

Soha nem csináltam ilyet , de ennek működnie kéne. :)

Sólyom könyv:

Rezes törés   Hiba A pálinka zöldre, súlyosabb esetekben kékre színeződik. Ez az ún. rezes törés. Ugyancsak réz jelenlétére utal a vörös vagy barnásvörös színeződés, üledék megjelenése is. Fémes íz. Kémiailag kimutatható nagy réztartal om. Oka: A finomítókészülékek páracsöve, hűtője és a kapcsolódó vezetékek rendszeres tisztításának elmulasztása. Nagy ecetsavtartalmú alszesz finomítása. A rézelejeés az előpárlat elválasztásának elmulasztása.   Megszüntetése, javítása: Átfinomítás kitisztított készüléken megfelelő mennyiségű előpárlat - elvétellel. Házasítás rézmentes pálinkával. Tejjel való derítés (0,5 - 1,0l/hl). Kék derítés.... A derítés annál hatásosabb, minél alacsonyabb hőmérsékleten végzik....

Tej. Derítéshez csak lefölözött, zsírmentes, sovány állapotban használható, mivel zsírtartalmaesetleg káros ízbeli elváltozást okozhat. Hatóanyaga a tejfehérje, a   kazein. Adagolása 0,25 -1,00 l/hl pálinka. Régebben általánosan, ma kevésbé használt derítőanyag, pedig a többi derítőszerrel szemben előnyei a   következők: a derítő hatás eléréséhez nincs szükség tannin jelenlétére, n em okoz túlderítést, eredményesen használható nehézfémek által okozott zavarosodásmegszüntetésére.  A mondottak  alapján a tej derítőszerként  való alkalmazása különösen ajánlható!  

Előzmény: vick_1899 (141666)
zsorsz Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141667

Nem az idő lényeg,azt össze lehet hangolni más tevékenységgel. Főzéstechnikailag fontos hogy 1órán belül meginduljon.

Előzmény: vick_1899 (141665)
vick_1899 Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141666

Kicsit updatelem a zöld barackpálinka story-t hátha valaki érdekel, bár kétlem.. :D Mivel valószínűleg nem volt elég tömény a sóoldatom, így új adagot aktiváltam a kationcserélő gyantából tegnap este most már megfelelően tömény 10%os sóóldatban, ma betöltöttem a szűrőházba tisztított vízzel addig dolgoztattam amíg eltűnt a sós íz. Szűrés, után azonban nagy meglepetésemre maradt a zöldes törés a pálinkámba...:) , este azonban tejes derítést is alkamaztam próbaképp 1 L pálinkában, amit a mai napon rázogattam még egy kicsit reggel, majd fél órája szűrtem, hát kicsit feltúrbózta a pálinkám mert nem csak zöld szín maradt, hanem a tejnek köszönhetően opálos is enyhén, mivel 4-5 szűrés (5 mikron) után is maradt benne egy kis opálos törés, most már úgy vagyok, vele, hogy marad ágyasnak. réz már biztosan nincsen benne ... :D

vick_1899 Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141665

Miért az előfűtéssel nem megy az idő? Hiába fűtőd fel gyorsan az olajat üres üsttel, ha utána raksz bele 80 L 23-24 fok körüli cefrét, ami visszahűti...

Előzmény: zsorsz (141664)
zsorsz Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141664

Olajossal nincs tapasztalatom,de nem lehetne előfűteni(pl mint a sütőt)?Aztán mehetne bele a cefre,fedő nélkül kb 60-70fokig(ha nincs keverő,fuckanallal keverve)mielött elindulna.Majd rá a sisak és szépen (a felrakástól)1 órán belül megindulna mndenféle leégés nélkül.Én legalábbis így próbálnám.

Előzmény: rézmanó75 (141639)
Green Corner Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141663

Főzött már valaki Jojo szilvából páleszt?

endrepp Creative Commons License 2017.09.08 0 1 141662

Sok mindent csináltattam vele, nagyon korrekt, de sokszor a sorozatmunka az egyedi rovására megy határidőben, ha menni készülsz valamiért, feltétlenül csörögj rá előtte.

Előzmény: sono77 (141656)
Figyelget Creative Commons License 2017.09.08 0 1 141661

A nyitott vizes kb ennyire képes. Nem tudja eléggé melegíteni a cefrét, mert leadja az energiát a levegőnek. Amíg alkoholban dúsabb még a cefre addig elég, miután az üstben lévő elegyből egyre kevesebb alkohol keletkezik, akkor vinné magával a magasabb forráspontú alkotókat. Ehhez viszont már kevés a nyitott fürdős 

energiaátadási képessége. Magyarán kevés az a 105(?) fok. 

Előzmény: Géza1212 (141658)
Géza1212 Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141660

Tegnap leállítottam majd ma alágyújtottam ugyan annak és pár perc után elkezdett folyni (1dl után megállt). Ez miért lehet? Az üstből nem jöhet hideg a páracső.

sono77 Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141659

van képed a rendszeredről?

Előzmény: Géza1212 (141658)
Géza1212 Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141658

80 literes üst 60liter cefre van benne. 105 fokot mutat a vízben a hőmérő amikor elkezd folyni az alszesz. Ilyenkor folyik is szépen ahogy kell. Miután kb 3liternyi lefolyott elkezd lassulni és végül csak csöpög, néha-néha folyik egy kicsit de a csöpögés folyamatos. Az elforrt vizet folyamatosan pótolom. A hűttővíz nem melegszik túl.

sono77 Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141657

Szia!Szesz vagy alszesz? szeszt leveszed 40 fok környékéig? Max utópárlatnak nem? Látom jó helyre csöppentem..:) nekem is van tanulnivalóm gazdagon...

Előzmény: Géza1212 (141653)
sono77 Creative Commons License 2017.09.08 0 1 141656

:) fejtsd ki bővebben...

Előzmény: endrepp (141652)
Géza1212 Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141655

Sajnos nyitott. Így nem kiküszöbölhető a hiba?

barkócza Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141654

Nem elegendő a fűtés. A 2 óra nagyon sok. Zárt (nyomás alatt van) a víztér, vagy nyitott? Nyitott víztérnél szokott ilyen lenni, nem jó megoldás.

Előzmény: Géza1212 (141653)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!