Keresés

Részletes keresés

kromy Creative Commons License 2012.03.06 0 0 56159

Gondolod? Remélem igazad van, mert nem lenne jó, ha ezt érezném mindaddig amíg nem jön a baba és szedem a többi gyógyszert.

Előzmény: Ediina (56158)
Ediina Creative Commons License 2012.03.06 0 0 56158

kromy, sztem ez az antibiotikum mellékhatása, azok szoktak mindenféle furcsa ízt okozni :(

Előzmény: kromy (56157)
kromy Creative Commons License 2012.03.06 0 0 56157

Sziasztok!

Tudtok nekem segíteni?

A következő gyógyszereket szedem jelenleg :

merckformin 800 mg, napi 2 X 1

Aspirin protect napi 1

Clostil napi 2X1 a mensi 2-6 napja között, így tegnap vettem be este az utolsót

Illetve most szedek antibiotikumot, mert arcüreggyulladásom van.

Kérdésem a következő: Két napja folyamatosan keserű a szám íze, meg néha a torkom is annak érzem. Valaki tapasztalt már hasonlót? lehet ez gyógyszer mellékhatása? vagy a sok gyógyszer kikészítette a gyomrom és azért érzem ezt? Tippem sincs mi lehet ez....

Brigi03 Creative Commons License 2012.03.06 0 0 56156

sziasztok!

 

 

2012-02-17-én voltam vérvételen be is másoltam ide nektek,de nem válaszolt senki :(

csak azt akartam mondani,hátha vkinek tápont a leletem,h ma voltam Majornál és azt mondta h mehet a babó!!!

a hormonjaim nagyon szépek lettek,viszont a pm lusta szerinte,úgyhogy L- Thyroxin-t kell szednem.

szerintetek is lehet h lusta?

 

TSH 1,9

FT4,9,6 Jó hát legutóbb 1.45 volt asszem a TSH ahhoz képest szarabb.

 

 

 és a meforalt is felemelte 850-re.

Azt is mondta h ha esetleg babás leszek,akkor addig amíg a nődoki nem mondja abba kell hagynom a mozgást,max séta...

hmm 

 

Valakinek volt vmilyen mellékhatása a pm gyogyótól?

attól lehet hogy még fogyhatok is,a mettel most megállt a súlyom...

b.gina Creative Commons License 2012.03.06 0 0 56155

Ez nem neked szólt okostojás, én a háziorvosod hozzáértését minősítettem a pff-fel, de mindegy... Nem kéne egyből elkezdeni puffogni a másikra, nem téged akartalak megbántani... De ha így sikerült elnézést kérek, így a második diplomámhoz közeledve nem hiszem h nagy baj lenne az intelligenciámmal :)

 

Szóval én is gratulálok neked :)

 

Előzmény: nyuszipuszi79 (56152)
milibébi Creative Commons License 2012.03.06 0 0 56154

Szia!

A vércukrod sok mindentől függően változik. Ezen szerintem ne lovagolj, mert megőrülsz. Ha futsz egy kicsit, rögtön pár tizeddel lejebb mehet.

Ha jól olvastam, még nem szedsz merckformint ugye? De ha esetleg igen, és bevetted az adagod a terhelés előtt, közben, attól is lehet, hogy alacsonyabb volt az értéked!

A vércukrom egyébként Nekem is össze-vissza ugrál, ugrált. Volt, hogy terhesség elején vett vérnél a cukrom 1,8 volt. Nem is éreztem, pedig mindenki kiakadt, hogy ez milyen alacsony.

Futottam a busz után, bevettem reggel a gyógyszerem...

 

Előzmény: nyuszipuszi79 (56153)
nyuszipuszi79 Creative Commons License 2012.03.06 0 0 56153

+ l álmos voltam még :D

Előzmény: nyuszipuszi79 (56152)
nyuszipuszi79 Creative Commons License 2012.03.06 0 0 56152

Örülök neki, hogy legalább te ilyen jól szórakozol! Inteligenciádat minősítí a hozzászólásod! Gratulálok!

Előzmény: b.gina (56151)
b.gina Creative Commons License 2012.03.06 0 0 56151

Pfffff... :D ezek után ne várj sokat a nőgyógyászodtól se :D

Előzmény: nyuszipuszi79 (56150)
nyuszipuszi79 Creative Commons License 2012.03.05 0 0 56150

Sziasztok Lányok!

 

Ma délelőtt elballagtam a háziorvoshoz (fiatal csávó 3-4 évvel lehet idősebb tőlem) fel írattam anyukámnak és nagymamámnak a szokásos havi  gyógyszereit.

Megemlítettem neki hogy a nőgyógyász csináltatott éhgyomri és 120 terheléses cukorvizsgálatot, és 5 ről 4,1 esett le a cukrom terhelés után! Rámnéz! Ez jó, ennek így kell lennie! Miért vagy megijedve! Ez tökéletes! Hát érdekes fejet vághattam.....

 

Kíváncsi leszek a nődoki mit mond majd rá.

kicsi26 Creative Commons License 2012.03.05 0 0 56149

Sziasztok,

Valaki aki "tapasztaltabb" a témában biztos tud nekem válaszolni....

Nálam szeptemberben diagnosztizálták...mire túl lettem minden vizsgálaton december lett, és azóta szedem kb a MF-t. (2*500mg) Eddig tökéletesen 29.napra megjött, most viszont már 32-nél járok, és nem hogy nem jött meg,de még jelét sem érzem. Most voltam 21 napos hormonon, ahol a tesztoszteronom 104 lett, amire a dokim azt mondta egyelőre nem kell aggódjak, mert csökkent, és hogy annyira nem kimagasló.

Mi lehet az oka, hogy a havim csúszik? nálatok a gyógyszer mellett előfordult ez??

köszi

milibébi Creative Commons License 2012.03.05 0 0 56148

Sziasztok!
Látom, nem vagyok egyedül.. NE haragudjatok, hogy így bepofátlankodtam, de szeretnék egy kis segítséget nyújtani. Elmondom, miért nem szabad feladni és ha igenis akarod, sikerülni fog!!
Miután férjemmel egybekeltünk, nekiláttunk a babaprojektnek. Egy év sikertelen próbálkozás után megtaláltam jelenlegi orvosomat, aki hamar összetörte minden lelkesedésünk, mert Ő rájött (más addig nem is vizsgálta a problémát, pedig elég lett volna egy uh..), hogy PCOs vagyok. Először merckformint írt fel, és azt mondta, diétázzak. Nincs más dolgunk, mint várni. Két hónap múlva kontroll.
Nem voltam túlsúlyos. 174 cm-hez 60 kg. A mensesem hol 28, hol 41 napra érkezett, szóval nagyon sok negatív tesztes csalódásunk volt! Két hónap alatt fogytam 7 kg-ot. Majd mikor visszamentem, eltűnt a gyöngysor, amit először láttunk! Ez nagy szerencse, ugyanis elég gyors változás volt. Ezután a merckformin mellé kaptam peteérés segítő bromot. (Természetesen azt hozzá kell tennem, hogy folyamatos vérleszívással felügyelve voltam, nem csak uh alapján írogattak! ) Attól bitang rosszul voltam. De semmi. A baba nem akart jönni. Akkor elkezdték vizsgálni apát. Szerencsére Neki nem volt semmi baja.
Ezután jött az átfújás! Nagyon féltem tőle, mert mindenféle rémsztorit hallottam, hogy "majd összeestem", "annyira fájt, hogy majdnem elájultam". Most visszagondolva, ezeket a nőket nem bántom, mert mindenki másként reagál mind a kezelésekre, mind a beavatkozásokra. Van sajnos akiknek ez tényleg nagyon fáj, és csak örülhetek annak, hogy én nagyon simán megúsztam, mert egy kisebb görcsön kívül nem éreztem semmit. Persze férjem nem sajnálta a pénzt arra, hogy kíméletesebb módszerekkel végezzék ezt a beavatkozást, bár szerintem a 25000 forint nem sok azért, hogy ezt a szenvedést esetleg megússza az ember.
Ez a diagnózis után egy évvel történt. Megbeszéltük, hogy következő menses után várunk még egy mensit és inszeminációra jelentkezünk. Ugyanis az átfújás novemberben történt. Rá két hétre megjött és mivel karácsony volt, nem szerettek volna bevállalni minket. Alig vártuk a második mensest, hogy végre mehessünk, mert nagyon bizakodóan álltunk az inszemnek. Mondván, elsőre sikerülni fog, hiszen miért ne!
Az asszisztensnő viccelt Velem az átfújás után, hogy nem fogunk jönni, és megígértette velem, hogy igenis teherbe esem, inszem nélkül! Nagyon komoly arccal megígértette velem, hogy bízom benne.
Ilyen asszisztenssel egyébként még életemben nem találkoztam. Rendesen belém beszélte a kislányomat, mert december 23-án teszteltünk egy pozitívat! Nem akartuk elhinni. Sorra csináltuk a teszteket, hogy biztos jól látunk e. És Orsolyám most fél éves!! Azonnal hívtuk az orvosom, aki dec 27-re behívatott, hogy megnézze. Nagyon szeretem, mert alapos, és azonnal cselekszik!A terhesség első három hónapjában végig kellett használnom sárgatest hormon golyót, majd a merckformint a 20. hétnél elhagytuk. Nem történt egyikünknek sem baja, és míg szoptatok, nem kell szednem. De utána újra kell. Ezt bánom, de annál nagyobb öröm ez a kislány.
Gondoltam ezt megosztom Veletek, mert mikor másfél éve ide feljöttem, csak egyre rosszabbul és rosszabbul éreztem magam. Minden sikersztoriba kapaszkodtam, és hálás vagyok azoknak, akik megírták ezeket, mert ebből lehet erőt meríteni. Nem szabad dagonyázni, mert az ember a saját esélyeit rontja! Tudom, nagyon nehéz, de igazán kell hinni, hogy sikerül!!

yoyo444 Creative Commons License 2012.03.05 0 0 56147

Hello lányok!

 

Micóka fel a fejjel! Én is hasonló cipőben jártam, amikor kiderült. Sírva mentem haza a helyi endokrinológustól, amikor ráírták a leletemre a "meddőség" szót és közölték, hogy csak mesterséges uton lehet babám (bár még nem esedékes). Aztán szerencsére nem hagytam ennyiben, utánaolvastam, így kötöttem ki Mens Mentisben és itt a fórumon és számtalan pozitív példával találkoztam. A lányok már ajánlottak linkeket, azokat tanulmányozd át és keress egy jó endokrinológust. Mindenképp nézetni kell éhgyomri és terhelt vércukrot ÉS inzulint (ezt sima nődoki ált nem írhatja fel, figyelj oda rá).

Először én is nagyon el voltam keseredve, de ha rááll az ember a diétára meg mozgásra, akkor már teljesen megszokja, nem olyan vészes :)

 

Más:

Most már 3. hónapja veszem észre, hogy 6-7 nappal azelőtt, hogy megjönne, iszonyúan fáj a fejem 2 napon át. Szerintetek ez összefüggésben lehet a fogigátlóval? Elvileg már nagyon enyhét szedek, meg persze amikor megyek konzultációra mindenképp meg fogom említeni, de hátha más is állhat mögötte, amit ki tudok küszöbölni. Tipp? :)

Veronika28 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 56146

Sziasztok!

 

Nekem is inzulinrezisztenciám van. Terhességem alatt Merckformin XR 750 mg-ot és Meforal 850 mg-ot kellett szednem. Sajnos mivel a Meforalt nem bírtam 1 db híján az egész (59 db) megmaradt. A Merckforminnal jobb a helyzet, de ott is maradt 2 dobozzal. Légyszi írjon ha valakit érdekel a habitu@vipmail.hu e-mail címre.

Ediina Creative Commons License 2012.03.04 0 0 56145

Mása, a saját példámból kiindulva míg a ciklus, hormonok, inzulin nincsenek rendben addig nem nagyon érdemes clostit szedni. Nekem pl. addig nem is adott a nődokim, akkor is csak minden 2. ciklusban kellett (volna). Closti szedés mellett ezen kívül tanácsos odafigyelni a méh nyálkahártyára, mert elvékonyíthatja, akkor pedig nincs hová beágyazódni... (méhepempő vagy E vitamin segíthet ezen)

Szintén saját tapasztalat, érdemes endokrinológushoz fordulni, mert a nődokik többsége sajnos nincs ám annyira képben, ld. előző és korábbi hsz-eimet. Voltál pl. cukor-inzulin terhelésen?

Előzmény: Mása1981 (56136)
Ediina Creative Commons License 2012.03.04 0 0 56144

Viki, azt azért erős túlzás amit állítasz! Ez a dolog sajnos soha nem múlik el! Karbantartással, odafigyeléssel javítható, de nem olyan mint egy nátha, hogy hopp, meggyógyultam. :(

 

Micóka, nézd meg a pco-szindroma.hu-t, hogy megértsd az összefüggéseket. Vikinek igaza van, ez csak látszólag nőgyógyászati betegség, ne hagyd magad fogamzásgátlóval lerázni. Az esetek többségében a háttérben szénhidrát anyagcsere probléma, inzulin rezisztancia áll, ezt kell kivizsgáltatni, diétával-mozgással és ha szükséges gyógyszerrel helyrehozni.

Nekem is nagyon sokat fájtak a petefészkeim, de a kezelés hatására ez idővel enyhült.

Előzmény: vikiviki (56141)
hiroko Creative Commons License 2012.03.04 0 0 56143
hiroko Creative Commons License 2012.03.04 0 0 56142

Kedves Fórumozók!

 

Sáfár Nóra vagyok, a Károli Gáspár Református Egyetem klinikai pszichológia szakának végzős hallgatója. Szakdolgozatom témájul a PCOS kutatását választottam, egészen pontosan ennek nőiséggel, nőiességgel kapcsolatos aspektusát szeretném vizsgálni. Ehhez kérnék segítséget mindenkitől, aki tud 1x30 és 1x kb 20 percet szánni a tesztek kitöltésére. Azért bontottam két részre a tesztcsomagot, hogy akár két napon is lehessen tölteni. Tudom, hogy kevesen tudnának egyben majd' 1 órát szánni a kitöltésre. Nagyon hálás lennék a segítségért!

Bízom abban, hogy a betegség pszichológiai szempontú feltárása sokat segíthetne a kezelésben, amennyiben megismerjük a háttérben zajló lelki tényezőket.

Annak, aki igényli, nagyon szívesen visszajelzek a kutatás eredményeiről! Az e-mail címem, ahol érdeklődni lehet részletekről, eredményekről: safarnora@gmail.com.

 

Íme, a tesztek:

 

1.
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dE50MGVwVjM4NU1XRm81cV9FeTdnMHc6MQ

2.

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dExpR1ZJU3VJSndHcm5SalZ5UTVfdnc6MQ

 

Az együttműködést és segítséget előre is megköszönve:
Sáfár Nóra

vikiviki Creative Commons License 2012.03.04 0 0 56141

Barátnőm is PCO-s volt. Most van két gyereke, mindkettő magától jött, inszemináció vagy lombik nélkül jött össze. Kivizsgálnak, diétázol, eszel gyógyszert, meggyógyulsz, aztán mikor gyereket akarsz, majd gyereked lesz:) Csak ne hagyd, hogy sima antibébi bogyóval lerázzanak.

Előzmény: micóka20 (56139)
ncsk Creative Commons License 2012.03.04 0 0 56140

Ne félj, azért nem eszik azt a kását olyan forrón. Ezt lehet kezelni, ettől még lehet gyereked. nekem is ugyanez volt és akkor még ilyen hatásos kezeések sem voltak, sőt semmi sem volt, aztán mégis itt kapálózik a poronty mellettem. Veled egyidős koromban én is hasonlóval kerültem dokihoz, mert fájt petefészkem és összevissza jött meg, nálam is pco volt a diganózis. Most már sokkal hatásosabb ennek a kezelése, diéta, mozgás, gyógyszer hármassal, de nekem pl elég volt a diéta-mozgás és stresszmentes életmód (ez tudom nem egyszerű). Olvass vissza ha van időd, a lányok itt sokmindenben tudnak segíteni. Ezzel a problémával inkább egy endokrinológushoz kell fordulnod, mert a nőgyógyászati része "csak" tünet.

Előzmény: micóka20 (56139)
micóka20 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 56139

Sziasztok,
csütörtökön voltam ultrahnagon és a leletre az van írva, h PCO like ovariumok. Bár a nőgyógyászhoz csak holnap reggel megyek vissza, de sok helyen utánaolvastam és most tűkön ülök, mert nagyon félek, hogy mit fog mondani. Az a helyzet, hogy még csak 20 éves vagyok és én nem azért mentem orvoshoz, mert gyereket szeretnék, és nem jön össze, hanem fizikai fájdalmaim vannak a bal petefészkemnél, plusz ritkán, össze-vissza jön meg. Tudom, h meg kéne várni, amit a doki mond, de teljesen belekavarodtam már az egészbe :( mert én mostanában nagyon nem szeretnék gyereket, kb 10-15 év múlva gondoltam csak, de most nagyon félek, hogy sohasem lesz mert ez a betegség rontja az esélyeimet... tudom, h nagyon hülye vagyok és paráztatom itt magam, de a meddőség szó tragikusan hat rám.
Ha tudnátok valamit írni, akármit, azt nagyon szívesen venném.

Zemanek Creative Commons License 2012.03.04 0 0 56138

Csak 500mg meforalt kapsz, iközben túlsúlyos vagy. És minek a closty elöbba  hormonháztartásod kéne rendbe rakni. Speciális diétát tartod? Sport? Keress egy szakembert mert tuti, hogy napi 500 meforal baromi kevés.

Előzmény: Mása1981 (56136)
b.gina Creative Commons License 2012.03.04 0 0 56137

Sziasztok! Segítsünk a válaszainkkal :)))

 

"Kedves Fórumozók!  Mohácsi Bernadett kutató pszichológus vagyok. Kutatási területem a policisztás ovarium szindrómával (PCOS) élő hölgyek pszichés jóllétével kapcsolatos. Munkám fő célja az, hogy a PCOS-es hölgyek olyan pszichés támogatásban részesülhessenek, amely valós igényekre épül, és tudományos alapokonnyugszik. Kutatásom igen szerteágazó, melynek egyik igen fontos része az étkezés, a testmozgás, a saját testtel és étkezéssel kapcsolatos tapasztalatok feltárása. Az alábbi linken elérhető online kérdőív ezekkel kapcsolatos kérdéseket tartalmaz: http://www.surveygizmo.com/s3/795432/tkez-ssel -kapcsolatos-k-rd-v-2 Amennyiben Ön is érintett a PCOS-ben és szeretne hozzájárulni ehhez a kutatómunkához a kérdőív kitöltésével megteheti ezt. A kérdőív előre láthatóan 2012. áprilisig lesz elérhető, kitöltése körülbelül 20 percet vesz igénybe."

Mása1981 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 56136

Sziasztok...Én még teljesen új vagyok itt remélem tudtok nekem segíteni...30 éves lány vagyok(eléggé elhízott:() 2 éve szeretnénk babát...kb másfél éve elmentem dokihoz aki megállapította hogy pco s vagyok...mindenféle vizsgálat vérvétel uh inzulinrezisztencia .....most decemberben kaptam 3 havi clostylbeget meforla 500 mg együtt és pont ma jött meg az  utolsó adag után:(már nagyon kivagyok nem tudom mi a helyes út próbáltam olvasgatni de remélem tudtok segíteni kinek mi a tapasztalata és hogy ezek után mi fog következni?mit érdemes még csinálnom hogy sikeresen összejöjjön a babuci?Köszönöm előre segítségeteket!

Mása

Bonia Creative Commons License 2012.03.02 0 0 56135

Bocs, szeretném megkérdezni tapasztalta valaki Meforal szedésekor, hogy túl rövidek lesznek a ciklusai ? Úgy értem a normális 28 napos helyett kb egy héttel rövidebb.

kromy Creative Commons License 2012.03.02 0 0 56134

Szia Edina!

Én már május úta szedem a mercformint, de ennyi volt az orvos utasítás : reggel - este egy szem.

Az IR nálam csak 3 napja derült ki. Szóval jó tudni, hogy ezt a gyógyszert akkor hogy is kell pontosan szedni így 10 hónap után :) Köszi az infókat

Előzmény: Ediina (56132)
korkis Creative Commons License 2012.03.02 0 0 56133

Köszönöm a gyors válaszokat, ma este már akkor ennek megfelelően veszem be az első fél tablettát. A fokozatos felépítésről tájékoztatott az orvos, de az ételhez való viszonyulás kimaradt.

Az összehasonlítással kapcsolatban teljesen igazad van, én mégis azért szólítottam meg egy hozzám hasonló tüneteket mutató "sorstársat", mert kicsit kakukktojásnak érzem magam köztetek a normális peteérésemmel és hormonjaimmal, a kevés számú cisztával. És ezért is tartott olyan sokáig a dilemma: kapjak-e metet, vagy megy anélkül is.

 

Az ismerősöm sikerét pedig ösztönzőnek szántam, arra nem is gondoltam, hogy ha valakinél nem ilyen gyors a siker, elkeseredhet vagy esetleg hamis illúziókat kergethet...

Ebből is látszik, hogy még viszonylag új író-olvasó vagyok :)

Előzmény: Ediina (56132)
Ediina Creative Commons License 2012.03.02 0 0 56132

Nem akarok én lenni itt a megmondóember, de mivel a régiek, rutinosak közül senki nem reagál ezért írok újfent.

A metet evés közben vagy után kell bevenni, elvileg mindig ugyanabban az időben. Pont az a lényege, hogy szinten tartsa a dolgokat! Ha valaki jól diétázik akkor 20 perc plusz/mínusz eltéréssel mindig ugyanakkor eszik.

Kromy, pont azért megy tőle a hasad, mert nem diétázol. Ezek a kihagyott vacsorák, víznapok nagyon nem jók! (Tapasztalatból mondom, én fogytam tőle 6kg-t, a 49-ből, mert nagyon rosszul csináltam az elején! Más kérdés, hogy nekem nem is használt :(

Illetve ha hozzáértő és figyelmes orvos írta fel, akkor elmondta, hogy a metet bizony fel kell építeni. Nem rögtön az egész dózist beszedni, hanem fokozatosan emelni míg a szervezet hozzá nem szokik. Ha hasmenés van visszavenni, várni pár napot, megint emelni.

 

Még annyit szeretnék hozzátenni, hogy a pcossal kapcsolatban egy dolgot érdemes megjegyezni. Nem szabad egymás leleteit, tüneteit, sikereit összehasonlítgatni, mert mindenki máshonnan indul, más és más a javulás üteme. Felesleges szívfájdalmat okoz magának az ember ha máshoz méregeti, hasonlítja magát. Nem véletlenül Ezerarcú boszorkány a pcos könyv címe, találóbb nem is lehetne.

Előzmény: korkis (56130)
kromy Creative Commons License 2012.03.02 0 0 56131

Szia!

Én is szedem és tök változó mikor veszem be. Általában reggel és utána eszek csak. Este meg olyan 7 körül, kajától függetlenül. Van mikor addigra már eszem, van mikor kimarad a vacsorám.

De szerintem mindenkinek más vált be. Nekem hasmenést okoz a gyógyszer, és ha így szedem, akkor tudom csökkenteni vele a tüneteket.

Sok sikert :)

Előzmény: korkis (56130)
korkis Creative Commons License 2012.03.02 0 0 56130

Szia email4

 

Sokat olvasgattam vissza, így találtam Rád. Igaz, hogy pár hónapja nem írtál már ide (remélem, baba van a dologban, és már jó úton haladsz:)), de hátha most olvasod.

A sorstársak közül azon kevesek közé tartozol, akiknél van rendes peteérsé, normális ciklus, és a petefészek sem cisztás (enyém nagyon enyhén). Érdekelne, hogyan alakult az életed azóta, hogy nem írtál.

 

Más:

Ismerek olyan lányt, aki évi 1-2 normál peteérés mellett, 3 havo Metforál után teherbe esett (pedig petevezető-elzáródása is volt!). A második gyereknél csak 1 hónapig kellett szednie a Metforált. (Terhesség alatt nem szedte)

 

Még egy kérdés mindenkinek/vagy annak, aki leggyorsabban válaszol. Most kezdem el szedni a Merckformint. Mire kell ügyelnem a bevételénél? Evés előtt/közben/után? Arra emlékszem, hogy előtte-utána kerüljem a tejterméket + gyümölcsöt. Bocs, már ezerszer hallhattátok ezt a kérdést, de nem tudok ennyi oldalt elolalvasni, hogy visszakeressem, a kereséssel meg nem találtam meg a megfelelő információt.

Köszönöm:)

Előzmény: email4 (55434)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!