Keresés

Részletes keresés

vick_1899 Creative Commons License 2017.09.11 0 0 141699

Nálam akkor rakódott ki ilyen ezüstös réteg, amikor a főzés végén nem egyből vettem le a sisakot, hanem a főzőn hagytam pár órát. Pont emiatt érdemes mindig főzés után levenni, és jól eltörölgetni.

Előzmény: Mikka69 (141698)
Mikka69 Creative Commons License 2017.09.11 0 1 141698

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, én is barackkal küzdöttem. Egy ismerősöm cefréjét főztem le, de igen sok fekete-, illetve egy kevés ezüst színű trutyi jött át folyamatosan az alszesszel. 3 éve főzök, (eddig csak saját cefrét) ilyennel még nem találkoztam. Mi lehet ez, mi okozhatja? Az ezt megelőző főzés után trisóval át volt mosva az egész, kiöblítve, stb. Aztán már csak egy tisztázás volt, majd újra mosás, úgyhogy elvileg a főző tiszta volt. 

sogi01 Creative Commons License 2017.09.11 0 0 141697

                                                                          vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (141676)
rézműves1 Creative Commons License 2017.09.10 0 0 141696

Hát kérem, "van annak, aki el nem issza"...DD...egy a baj Manókám, hogy sajnos ezekkel minddel dolgozni kell...és bizony már nem mindig van hozzá kedvem...:):)...szívesebben hajókáznék, vagy pecáznék...lassan itt a csukaszezon és még az amúrokat sem volt sok időm hajkurászni...

Előzmény: rézmanó75 (141691)
sono77 Creative Commons License 2017.09.10 0 0 141695

Üdv urak! Tanácsot ötleteket várok..Szeretnék vásárolni egy főzőt 60-100 liter közti..dupla falu..hol érdemes körülnéznem?Ki mit ajánlana..mit lenne érdemes ?szerintetek.. Nem kell egylépcsős...

 

sono77 Creative Commons License 2017.09.10 0 0 141694

Hatalmas szöveg :) még az ebéd is jobban esett :) :) :) Valóban szép meló!És igen a sikerélmény..megízesíti a napot!

Előzmény: rézműves1 (141686)
Katyvasztó Creative Commons License 2017.09.10 0 0 141693

Szerintem megecetesedett, megbuggyant.

Lehet különböző szódabikarbónás stb. trükköket próbálni, de nekem még sosem jött be.

A múltkor nekem is hoztak sárgabarack cefrét, hogy főzzem ki, a cefre illata kellemes volt, azon nem lehetett érezni semmit, de az alszesz savanyú volt, meg aceton-szagú. 

Ment a kukába az egész! :-(

 

Előzmény: Lucky123 (141595)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.10 0 0 141692

A rezes törésre gondoltam. A thumperben visszamaradó flegmán én látom minden alkalommal.

A fotó nem nagyon adja vissza a jelenséget. Valószínűsítem, hogy a réz felületekről mosódik vissza.

 

 

Előzmény: rézműves1 (141688)
rézmanó75 Creative Commons License 2017.09.10 0 1 141691

Mennyi fasza jó fogó van ott felakasztgatva! :)

Előzmény: rézműves1 (141686)
rézműves1 Creative Commons License 2017.09.10 0 0 141690

A sejtésednek van némi valóság alapja...DD...

Előzmény: Dezső1959 (141689)
Dezső1959 Creative Commons License 2017.09.10 0 0 141689

Kedves Rézműves!

Ez igen szép munka. Jól sejtem, amit sejtek? Ma délután megnézhetem?

Üdv,

Dezső

Előzmény: rézműves1 (141686)
rézműves1 Creative Commons License 2017.09.10 0 0 141688

..." de időt múlt,"...szerintem a vörösréz hűtőspirál az otthonfőzés berkeiben sosem megy ki a "divatból"...

 

..."lehetne  4 menet"...ez a spirál csak 3,5-méter...itt a 4-menet nagyon kevés lenne, de így egy 50-60-literes főzőt is simán kiszolgál...

 

..."miért zöldes - kék a pálinkám?"...természetesen a réztől...ki kellene nyomozni, hogy miért rezes?...savas cefre?,nem megfelelő kezelés?..

 

Az én full réz főzőmben annyi réz van, hogy annál többet nehéz lenne beleszerkeszteni, VR-üst, üstfedő, magas sisak, páracső, pistórius-tányér, hűtőspirál, epruvetta, kozmaolaj-szűrő, de még egy pálinkám sem lett rezes (se zöld-se kék)...

 

Sőt évekkel ezelőtt az egyik fórumtárunk, mintákat kért be tőlünk laborvizsgálatra és a legtöbbünk mintájának a réztartalma, az egészségügyi határérték alsó szintjét sem érte el, még a gyantaszűrés nélküli sem...

 

Tehát a jól kezelt főzőtől és a jó cefrétől, nem lesz rezes a pálinka...a hiba máshol keresendő!!!... 

 

..."A felső áthajlási ív után elég kockázatos a katalizátor használata."...ezt kifejtenéd bővebben?...

Előzmény: Törölt nick (141687)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.10 0 0 141687

Igényesnek igényes, de időt múlt, a spirál lehetne  4 menet ASI 316 ( az alkalmi  főzőkre gondolok). Vissza térő kérdés, miért zöldes - kék a pálinkám? A felső áthajlási ív után elég kockázatos a katalizátor használata. Kizárólag szakmai, gyakorlati vélemény:semmi személyes. A forrasztózsír csodákra képes, és persze a gyakorlat. D.

Előzmény: rézműves1 (141686)
rézműves1 Creative Commons License 2017.09.09 -1 2 141686

Ma szíttam egy kis "műhelyszagot" és közben forrasztgattam egy kicsit...nem tudom, hogy ki hogy van vele, de egy egy jól sikerült szép forrasztás után, még az ebéd is jobban ízlett...:):):)...

 

...(a színe és a fonákja)...

 

 

...ezeket Rézmanónak küldöm, mert nagyon bírja az ilyen "kecses" átfolyós hűtőket...:):):)...

sono77 Creative Commons License 2017.09.09 0 0 141685

Köszi..kicsit még kopasz vagyok itt a fórumon :)

Előzmény: Jocó0423 (141684)
Jocó0423 Creative Commons License 2017.09.09 0 0 141684
Előzmény: sono77 (141682)
kivimánia Creative Commons License 2017.09.09 0 0 141683

Köszönöm mili 70. Én érdeklődtem a kúp kerék pár felől.Akkor kb egy 10-es ből megvan,ha megy valaki hozatok vele.Még egyszer kösz.

Előzmény: mili70 (141678)
sono77 Creative Commons License 2017.09.09 0 0 141682

Üdv urak! segítsetek nekem beárazni a főzőmet..60 literes, saválló..dupla falu...profi munka..5 éve használom tökéletesen működik...200 literes hűtő van hozzá...el kell gondolkodnom hogy ha sisakot csináltatok rá +ba rézből egy deflegmátorral..akkor inkább egyben nagyobb főzőre váltanék némi plusz pénzért..

rézmanó75 Creative Commons License 2017.09.09 -1 4 141681

Most tök komolyan. Ez így normális? Így kell működnie egy főzönek? Ez vicc kategória. Esetleg nyertél valamit. Lezárod. Ok. Utánna a deflegmácóval mi van? Mert ez itt a lényeg! Nem a felfütéssel" van a baj. A deflegmációval!

Előzmény: zsorsz (141679)
endrepp Creative Commons License 2017.09.09 0 0 141680

Az működik, van aki így indítja.

Előzmény: zsorsz (141679)
zsorsz Creative Commons License 2017.09.09 0 0 141679

Na és a fedő nélkül keverve(leégést elkerülő),keményebb("gázt neki")aláfűtéssel se menne gyorsabban?Aztán ha a sisak rajt van,mehet finomabban.

Előzmény: rézmanó75 (141677)
mili70 Creative Commons License 2017.09.09 0 0 141678

Tegnapelőtt voltam Szabadkán a DES " márkakereskedésben " Szó nincs arról, hogy átállnának a csőkötegesre, csak termékpaletta bővítés keretében van olyan is. Természetesen továbbra is elérhető, és elérhető lesz a 300-as hűtő is, ára: 18.867rsd. A csőköteges ára:22.800rsd. És valaki kérdezte, hogy mennyibe lenne a keverőben lévő két db. fogaskerék. Ezek ára 2.597 és 1.112 rsd. A 100L-es üstre lévő kupola, hőmérővel :23.584rsd. A gumi tömszelence 175rsd. Egyébként van minden fityfirity, a láncszemtől kezdve a szemeket összefogó stiften át, a bazi vastag páracsövön, és mindenféle fittingen  keresztül egészen a mérőhengerig...:)

Előzmény: mili70 (141320)
rézmanó75 Creative Commons License 2017.09.09 0 0 141677

Nincs értelme ! Ha egymás után kettőt főzöl, akkor is ugyan az a tünet! Max 10 percet spóroltál,a két órához képest!

Előzmény: zsorsz (141664)
sogi01 Creative Commons License 2017.09.09 0 0 141676

                                                                     vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (141638)
fehérkutya Creative Commons License 2017.09.08 0 2 141675

Szoktam tejes derítést alkalmazni, de én napokig ( néha hetekig ) várok szűrés előtt. Csak akkor szűröm le, ha pelyhekbe állt vagy leszállt ballon aljába.

Előzmény: vick_1899 (141666)
endrepp Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141674

Ilyen. :)

Előzmény: sono77 (141673)
sono77 Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141673

ez az opálos kérdés..számomra ismeretlen volt az idei évig...aztán a cukorkörténél előjött..majdnem agyfaszt kaptam..szürtem de semmi...félreraktam,hogy legrosszabb esetbe vegyesként az elő/utó párlatokkal lenyomom..és lám csodát...2 hét alatt kitisztult...hm???

Előzmény: endrepp (141670)
vick_1899 Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141672

Egyébként nem volt opálos, 45 ig higíghattam simán. Csak a derítés után lett az, de 4-5 szűrés után már csak minimálisan ami már nem érdekelt, inkább hozzáöntöttem a többihez és dobtam rá 1 kiló aszalt sárgabarackot..

Előzmény: endrepp (141670)
pegasusferi Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141671

Nyitott rendszerből tud a viz elforrni,de a nyitott rendszert nem lehet  105 fokra felfűteni.

Előzmény: Géza1212 (141658)
endrepp Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141670

Opálosodás kergetett az őrületbe tavaly kajszinál, úgy látszik mindenkinél előjön ilyesmi. :)

Előzmény: vick_1899 (141669)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!