a bőség zavara....ha az ember gyakorlott, akkor már saccra adagol mindent. én is szakácskönyvből kezdtem főzni, aztán a haverjaimon teszteltem az eredményt. volt egy görög cimborám, fekete, gülüszemű jó szőrös srác. ő a paradicsomos makarónit ette, a harminc centis tésztákat én nem törtem el, élmény volt látni, ahogy beszipkázta a hosszú szálakat. a végén fülig piros volt a pofaszőre. kérdeztem, milyen volt? gyászos, véresnek tűnő képpel felelte: ettem........
biztos más neve volt régen. az újpesti uszoda mögött húzódik. a könyvtár rakott fel térképet is a honlapjára, de azon rajta van fél újpest, itt gúvasztottam a szemem, amíg nagy nehezen meglett.
Egyébként az opacjukon minden fent van, és isteni jó az állományuk. Aszem, holnap odamegyek 9 körül.
Szintén a szakácskönyvből vettem. Igaz ott csak 40 deka túrót mond. Egyébként nem sok maradt... talán még két ilyen palacsintára elegendő... ebből ki lehet számolni, hogy mennyi tölteléket gyömöszöltem egybe. :)))
a Király utcai
atyavilág, mit pacsmagoltál annyit azzal a töltelékkel - fél kiló túró huszonnégy palacsintába is elég!
egyébként a palacsintát a gyerekek is tudják csinálni, ha csak nem túl híg a tészta. igen látványos, és sikerélményt okozó kaja.
mi csináltuk evezőstáborban is, tábortűzön.
csak iszonyú mennyiséget kellett belőle sütni
:-)
Gondolom az lehet a probléma oka, hogy a szakácsok az éttermekben nem klozetdekni méretű palacsintákat sütnek, hanem 10centi átmérőjűeket. Akkorákból biztos sokra elég az a tészta, amit kevertem. :-)
Hattal? Egyszerre egynél többet nem lehet belőle enni. :)
Egyébként nem vastag lett, hanem hatalmas. körbe 1-1 centit lelóg a nagy lapostányérról, akkorák, mint egy pizza. :)
Először a kisebbik merőkanállal nyomtam, de az kevés lett, nem sikerült egybetenni, azt szétcincáltam, és megettem, aztán elővettem a nagyobbik merőkanalat. Nagy a palacsintasütő. :)
Igazándiból a töltelék miatt lett nagyon laktató, mert a fél kiló túróba tettem három tojássárgáját, 15deka cukrot, egy kis citromlevet, meg a 3 tojás fehérjéből vertem habot, meg ment bele mazsola is, bőven. :)
Az elsők egy kicsit ropogósra sültek, de nagyon belejöttem, úgy dobáltam őket a sütővel, mintha így születtem volna. :)))
:-))))))))))))
de azzal a hattal jóllaktál, nem? legalább 2,5 cm vastag lehet darabonként.
(ha decis levesmerőkannállal adagolod, nem lesznek túl vastagok)
felfedeztem a könyvtárakat cd-kölcsönzés szempontjából is.
ha minden igaz, holnap megyek Újpestre.
Nagyon klassz állományuk van!
Na, kész is a palacsinta... igaz attól tartok, át kell legközelebb számítani a szakácskönyv egységeit az én egységeimre, mert 25deka lisztből, két tojásból sikerült sütnöm 6, azaz HAT darab palacsintát. Jó nagyok. :)))
A túrós-töltelék meg így is sok lett, hogy az egyébként is barominagy palacsintákat alig lehet összetekerni. De legalább laktató... :)))
Én meg képzeltriportot. De nem sokáig, mert kedvet kaptam a palacsintához - amit még a büdös életben nem csináltam - és ahhoz meg kevés itthon a tej. Tehát megyek tejért. :)
Ui: köszi, de nem kellenek tanácsok palacsintához, van vérprofi szakácskönyvem. :)