Keresés

Részletes keresés

Henri Charriére Creative Commons License 2002.09.09 0 0 239
Hello kürtök!

Azt én is gondolom, hogy a Tv-ben látottakat, hallottakat, osztani kell vagy gyököt vonni belőlük, mert ők a szenzációra mennek semmi másra. Ide ennyi jön át a valóságból. Nem tudom láttad -e 1999-ben Frei Tamás dokumentumfilmjét a légióról. Magyarokkal beszélt, de csak az érdekelte, hogy ki ölt már embert és ki hány hullát látott, meg ki mennyit keres forintban átszámítva. Ismét Zsoldos Zolira kell hivatkozzak ő is írt erről mert abban az időben járt a 2. REP-nél Frei, azt írta, hogy inkább azt kellett volna felvenni filmre, amikor a CEA-nál az embereket teljes menetfelszerelésben plusz a MILAN alkatrészeivel a hátukon vagy kezükben hajtották mint az állatokat 10-15 kilométert. Persze ez "nem érdekes" a nagyközönségnek. Ők csak azt szeretik hallani, hogy "vaze' ezek menni lóvét keresnek!" Szerintem ezért van az, hogy egyik-másik honfitársunk (tisztelet a kivételnek) kimegy légiósnak és azt hiszi, hogy várja a szolid polgári jólét. Aztán amikor az előbb említett könnyű futkosások megkezdődnek rájönnek, hogy ez nem erről szól.

Francia különlegesekhez. Nem nagyon akarnak már az emberek meghalni, még a saját hazájukért vagy annak érdekeiért sem. Mi persze azt látjuk, hogy a magyar hadsereg ütött-kopott, szakadt, tele van idiótával meg alkoholistával, kiképzés 3 lőszer stb. és mindenki igyekszik kibújni a sorkatonai szolgálat alól, ezért azt gondolhatjuk, hogy nyugaton erre mint általában mindenre több pénzt fordítanak, új tecnika stb. biztosan milyen kurva jó katonák ők. De azért ők is csak emberből vannak. És hát pofázni könnyebb, azt fekve is lehet.

Előzmény: kürtök (238)
kürtök Creative Commons License 2002.09.09 0 0 238
Ami a különleges egységeket illeti, ők annak tüntetik fel magukat. Kólönlegesen tudtak pl futni '96-ban középafrikában, szarbn hagyva a mi két századunkat, akiket boztosítottak volna. Különlegesen ki se dugták a fejüket boszniában '97-ben, mi kaptunk egy órát arra, hogy legalább a fegyyvereket kicsomagolljuk, ugyanis minden össze volt már palolva a visszaútra, és a szerbek elkezdtek szarakodni a tábor előtt, ők lettek volna a védelem, egyet nem láttunk közülük. Sokat gyakorlatoztunk együtt velük, különlegesen szarok. Nemrég elpléptették magukat kommandósoknak. Hogy ők már annyira profik, ők már nem egyszerű gyalogság, minden egyes emberük kommandós. Egy gyakorlatunk alkalmával mi voltunk a kommandó ellenségei. Láttam őket kommandós módon tíz másodperca alatt megadni magukat, és a fegyvereiket eldobva futni – békeidőben, Franciaországban. Csádban voltunk amikor a négerek elkezdétk lőni a francia nagykövetséget. Kommandósan különleges gyorsasággal letették a fegyvert, és átmenekültek a portugál követségre. Különlegesen elmehetnek az anyjukba.
Előzmény: Henri Charriére (237)
Henri Charriére Creative Commons License 2002.09.08 0 0 237
Hát Szolnokot nem ismerem, bár vannak ott rokonaim, de Budapest az más tészta. Pl. Az én nagybátyám 11 éve él Dél-Afrikában, de a mai napig is küldenek neki levelet APEHtől, vállalkozói kamarától stb. Nem mintha valami restanciája lenne és nem mintha nem jelentették volna be a családtagok ezerszer, hogy nincs az országban.

Erről nem tudtam, hogy 13000 katonát kértek volna az amik, az itteni híradások arról szóltak, hogy "400 francia katona a különleges egységektől". Persze ettől lehetnek még akárkik is, az sem biztos, hogy légiósok. A zsoldoshadseregekben történő szolgálatvállalásról pedig kb. 1 éve volt egy egészoldalas cikk a Népszabiban abban írták, hogy ilyet magyar állampolgár sem tehet törvény szerint. BTK. viszont nem bünteti, az biztos.

Előzmény: kürtök (236)
kürtök Creative Commons License 2002.09.08 0 0 236
Remélem nem lesz igazad, mert az elsőt lekéstem, a másodikról lemaradok nem igazán fogom magam jól érezni a bőrömben. A franciák egyre kevésbé akarnak embert adni, ugyanis a francia hadsereg proffesszionáli, és afgánba is 13 000 katonát kértek az amik, kaptak négyszázat konvoljt kísérni. A piropozsgás kis francia családszemefényét chirac nem fogja elküldeni, már pedig a légiónak tartania kell a jelenlétet afrikában, boszniában, etc. A libanoni kuplerájra is össze voltunk pakolva, oda se vittek minket, az a köcsög reklámtengerészgyalogság küldött két századot, raktárakat őrizni. Ha tényleg lesz öbölháború, még a gondolattal is játszom hogy visszamegyek, bár a franc tudja. Én már annyit vártam hiába, s most csak azért imádkozom, ne a távollétemben robbanjon ki.
Ami az itthoni nyilvántartást illeti, a város kicsi, mindenki tudta és tusja hol voltam, nem hallottam ilyen törvényről, sőt szolnokon ötülnek a volt légiósnak.
Előzmény: Henri Charriére (235)
Henri Charriére Creative Commons License 2002.09.08 0 0 235
Hello kürtök!

Kösz, így már értem és erről hallottam én is. Pl. Csehországban még Vacláv Hável is közreműködött ennek a törvénynek a létrejöttében. Egyébként magyar állampolgárként is tilos külföldön zsoldoshadseregbe beállni, van ilyen törvény, csak tudtommal ezt itt nem szankcionálják vagy legalábbis nem törődnek vele és a nyilvántartási rendszer is szar. Lefogadom, hogy a hatóságoknak tudomásuk sem volt arról, hogy te 6 évig külföldön voltál.

Más. Egyre valószínűbb, hogy az Öbölben lesz egy újabb menet. Bush már telefonálgatott a világ vezetőinek (köztük Chiracnak is) ezügyben. És, ha a franciák valakit odaküldenek, biztosan a légió lesz az.

Henri

Előzmény: kürtök (234)
kürtök Creative Commons License 2002.09.08 0 0 234
181, akkor te csináltad a Golfot, esetleg Szomáliát? 187 6xx. Hát igen, pár évvel fiatalabb vagyok.
Henry, ez nem azt jelenti hogy a magyarok nem akarnak maradni öt év után. Azért írtam hogy a magyarok kivételéve, mert a Légiós szolgálat miatt, szinte valamennyi keleti országban börtön jár, szóval jobb Franciában maradni. Nálunk szerencsére ilyen nincs. Szóval erre vonatkozott.
Előzmény: Málenkij pityu (233)
Málenkij pityu Creative Commons License 2002.09.07 0 0 233
Olvastam, de én akkor is úgy emlékszem hogy ez a srác még rouge sem volt...
Na mindegy most már 10 éve úgyhogy lehet hogy tévedek.
Üdv mindenkinek
Mp
Mle:1819XX (Azér' mindet nem írom le)
Előzmény: Henri Charriére (228)
Henri Charriére Creative Commons License 2002.09.07 0 0 232
OK, de a magyarok miért nincsenek ebben érdekelve? Nem jellemző, hogy maradnának 5 év után? Persze, sok magyarról hallani aki megszökik még előtte. Aztán könyvet ír. :-)
Előzmény: kürtök (231)
kürtök Creative Commons License 2002.09.06 0 0 231
Elvileg igen, de ma már ez sem divat. Ha alá akarsz írni öt év után, már pedig a keletiek a magyarok kivételével érdekelve vannak ebben, nem csinálsz ilyet. Azelőtt csak nem engedtek aláírni, most egyenesen kirúgnak, ezt az ezredesünk mondta makedóniában karácsony előtt. Igaza van, ha zabálni jöttél, takarodj.
Előzmény: Henri Charriére (230)
Henri Charriére Creative Commons License 2002.09.06 0 0 230
Ebben a National Geographicos filmben mondta egy GCP-s fazon, hogy 97-ben Kongóba kellett menni a 2.REP-nek bevetésre és egy csomóan megtagadták, hogy odamenjenek, mert veszélyesnek tartották. Egyvalaki meg is halt (ez is GCP-s volt, erről Zsoldos Zoli is ír) meg egypáran sebesültek.

Lehet ilyet? Szolgálatot megtagadni?

Előzmény: kürtök (229)
kürtök Creative Commons License 2002.09.06 0 0 229
Nos, a a porsés gyilkosról van szó, jelentkezett mint ha mi sem történt volna, és amikor megkérdezték mint mindenkitől van-e takargatni valója neki nincs. Így a nevét sem vátoztatták meg, és még a toborzóközpontban volt amikor az interpol érte jött. Jól megverték, aztán kiadták. Ma már nem olyan egyszerű eltűnni az óriási túljelentkezés miatt, és ezek a buzi franciák a Légiót most hirtelen jó fiúk gyülekezetévé akarják tenni. Fel is veszik a kurva intelligens kinyalt nyálas franciákat tököm tudja milyen iskoláival, aki mindenhez ami hadsereg sík hülye, de nem baj, jó fiú. Telefonálgatok még vissza, és azt mondom nem kellene más csak egy jó háború, hogy az összes rohadék mama kedvence, aki zabálni jött eltakarodjon az anyjába. Emlékszem mikor jelentkeztem, még állt a bál boszniában, és elkotyantották a toborzók hogy a gyalogságnak van a legnagyobb szüksége emberre, mert a NATO még öt évig biztosan ott marad. Ezek a tetvek sorba álltak másnap reggel civilt kérni. Az öbölháború idején, az ezredem fele szökött meg mesélték. Most makedóniában összepakoltunk a gyors hazaútra afdganisztán miatt, még törzsőrmester is mondta hogy akkor ő fogja a cucccát. Meglep hogy francia volt? Egyre kevésbé bánom hogy otthagytam, bár néha nagyon hiányzik. Nem szeretném ha eltunyulna, olyan kurva büszke vagyok arra a hat évre‼
Előzmény: Henri Charriére (226)
Henri Charriére Creative Commons License 2002.09.05 0 0 228
Most akkor, hogy volt ez? Valaki az "előbb" azt írta, hogy vele volt Djiboutiban. Lehet, hogy fel sem vették? Nem lepne meg.
Előzmény: Málenkij pityu (227)
Málenkij pityu Creative Commons License 2002.09.05 0 0 227
Azt én is láttam és undorító volt, mert ezzel a gyökérrel voltam Aubagne-ban, de őt kirúgták engem meg nem (4.RE, 1ére C.). Ennyit "rambó"-ról.
Mp
Előzmény: Henri Charriére (215)
Henri Charriére Creative Commons License 2002.09.05 0 0 226
Hello kürtök!

Ugye nem csak én emlékszem a Porschésra?

Előzmény: kürtök (224)
Henri Charriére Creative Commons License 2002.09.05 0 0 225
Hello Weyland Yutani!
(Ez a Társaság az Alienből, ugye?)

Amennyire én tudom a körözésre megfogják az embereket, az Interpolra meg ki is adják van azonkívül még a schengeni körözés is, úgyhogy szerintem már nem nagyon lehet eltűnni. Ha emlékszel, kb. 10 évvel ezelőtt volt a Porschés gyilkos ügye, őt is a légióból hozták vissza, de kisebb vétségekért tudtommal még nem zavarnak el.

A tegnapi dokumentumfilm tetszett, elég sok helyet mutattak, csak akkor röhögtem fel amikor a guyanai kiképzőtáborra azt mondták, hogy: "ez a Zax tábor", ezt ugyanis így írják: Camp Szucs és egy Szűcs nevű magyar légiósról (tudtommal Algériában esett el) kapta a nevét. Az amerikai alkotókat ez biztos kissé zavarba hozta, a magyar szinkront készítők pedig biztos nem tudták. Aztán egy kissé összemosták az ejtőernyős ezredet az azon belül található GCP (korábban CRAP) nevű különleges egységgel, ugyanis ott sem mindenki ugrál ám 9000 méter magasról kézi nyitással, hanem ez csak kb. 30 ember. Viszont erről az egységről még azelőtt nem láttam filmfelvételt ezért ez a része határozottan pozitív volt.

Előzmény: Weyland_Yutani (223)
kürtök Creative Commons License 2002.09.05 0 0 224
Igen, de az elején azonnal be kell vallani. Amikor az alapiképzésre vártam, a porchás gyilkost kiadták, mert letagadta.
Előzmény: Weyland_Yutani (223)
Weyland_Yutani Creative Commons License 2002.09.05 0 0 223
Ez komoly volt remélem megismétlik mert az elejérõl lemaradtam, a másik amit nem igazán értek hogy mi ez az új személyazonosság dolog, szal valaki pl. interpol körözési listán szerepel szimplán besétál toborzóirodába és ha alapkövetelményeknek megfelel új személyazonosággal már légiós is függetlenül a priuszától ?
Előzmény: Henri Charriére (221)
Dubba Creative Commons License 2002.08.31 0 0 222
Sziasztok!

Van valaki koztetek, aki most tervezi, hogy belep a legioba?

Henri Charriére Creative Commons License 2002.08.31 0 0 221
Szeptember 4-én 22.00-kor a National Geographic Channellen lesz egy documentary A francia idegenlégió harcosai címmel.
Henri Charriére Creative Commons License 2002.08.31 0 0 220
No még egy kicsit a Zsoldos Zoli könyvéről. Egy kis ízelítő belőle.

"Egy társam az ebédlőben felemelte a tányérjáról a félbevágott citromot.
- Figyelj jól! A kezem a légió, a citrom pedig a légiós. Elkezdte kezével a citromot préselni addig, míg az utolsó csepp is elhagyta a sárga héjat. Majd eldobta a maradékot.
Ennél jobb példát nem lehet találni arra, hogy milyen hatással van az emberre a légió. Mindent kiprésel belőled, majd soha többé nem leszel az, aki voltál. Az életedből elvesz valamit. Vagy többet, vagy kevesebbet. Az is lehet, hogy mindenedet.
A légióról szóló könyvem kissé másként sikeredett, mint a többi hasonló témájú könyv. A mindennapokat akartam bemutatni, mert az tölti ki az ott élők életér a hét hét napján és a nap huszonnégy órájában. Az ördög a részletekben lakozik.
Aki elolvassa ezt a könyvet, az talán tényleg bepillantást nyer ebbe a misztikusnak és romantikusnak kikiáltott hadseregbe. Nem tettem hozzá semmit, mert nem tartottam szükségesnek. Ez maga a kemény valóság, és nincs szükség legendák keltésére.
Ugyanakkor tiszteletem minden olyan légiósnak, akik valamilyen oknál fogva beálltak a légióba, vagy most is ott szolgálnak. Őértük is íródott ez a könyv."

Henri Charriére Creative Commons License 2002.08.30 0 0 219
Üdv!

Ezek valóban nagyon jó könyvek, én is felettébb kedvelem őket, de akár én is írhattam volna, olyan értelemben, hogy én sem jártam kint és Rejtő sem. Az Abbázia kávéházban készültek ezek a művek. Az önjelölt Ramboban én sem hittem egy pillanatig sem. Az ejtőernyős balesetekről az általam már többször említett Zsoldos Zoltán féle könyv ír elég részletesen. Sajna ő is csak két évig húzta.

Előzmény: Legionnaire (217)
kürtök Creative Commons License 2002.08.27 0 0 218
Nem gondolod komolyan vígasztalj meg. Ami az ejtőernyős baleseteket illeti, lemínősítenek hogy „inapt tap”. Alkalmatlan tactique parachutiste. Magyarul taktikai ejtőernyős szolgálatra alkamatlan, és ha ez az első öt év alatt történik, ez elég gyakori áthelyeznek hozzánk – a gyalogsághoz – vagy az ezreden belül a kiszolgálószemélyzethez. Ha kirúgnak, leszerelnek etc. akkor már járni se tudsz. A srác hazudott. Megszökött mert nem bírta.
Előzmény: Legionnaire (217)
Legionnaire Creative Commons License 2002.08.26 0 0 217
Szerintem a legjobb könyvek legios dolgokrol.Az előre tolt helyőrség Az elatkozott part es a Harom testőr Afrikaban.Ismerős nem?Tusko Hopkins,Csülök,Senki Alfonz es A Török ,na és persze Galamb.Ezeket a könyveket a mai napig olvasom es mindig halalra röhögöm magam,pedig mar lassan kivülről vagom a szöveget:):):)
Előzmény: Henri Charriére (215)
Legionnaire Creative Commons License 2002.08.26 0 0 216
Szia!

Azzal a sraccal speciel együtt voltam Djiboutiban.Az alapkikepzes utan került oda,es a harckocsizoknal volt mint elsőosztalyu.A ket evet ott lehuzta,es utana hazajött.Meg tizededes sem volt,es ott nem lehet ugrani sem.Ami pedig a commandot erinti,a 2 REP-nel van a CRAP,a 6 REG-nel pedig az ennek amphibis megfelelője.A bejutas pedig nagyon kemény.35 km futas teljes menetfelszerelesben stb...

Előzmény: Henri Charriére (215)
Henri Charriére Creative Commons License 2002.08.25 0 0 215
Mint már írtam a légióval kapcsolatos ismereteimet könyvekből (nem a Lecső féle) és most már tőled is merítem. Megértem, hogy mindenki túloz, kb. 1 éve a Fókuszban is volt egy figura, aki kint volt vagy 2 és fél évet és mindjárt ő volt Rambo magyar hangja. Azt mondta kommandós volt és bár ez a szó félrevezető, mert ez csak magyarul jelent különleges egységet (melyek tudtommal a légiónál a GCP és a DINOPS),de én úgy vettem ki a szavaiból, hogy ő ezt úgy is gondolja a magyar értelem szerint. Gondoltam, hogy a valóságban ugyanolyan katona volt mint a többi, csak megszökött, itthon meg előadja magát. Viszont azt is mondta, hogy valamiféle balesete volt ejtőernyőzés közben és ezért szerelték le. Ez elképzelhető? Ugyanis olvastam a légióban használt ejtőernyőről, azt írták róla, hogy írányíthatatlan (rendszeresen beviszi a szél őket Camp Raffalliba, gyakran a tetőn landolnak) és rengeteg balesetet okoz a földetérésnél, sok a csonttörés. Ugyanezt olvastam mondjuk a Guyana-i rohampályáról is, vagyis , hogy rengeteg a baleset. Ha így van akkor nekem úgy tűnik, hogy odakint nem nagyon foglalkoznak az állományuk egészségével, úgyis tízszeres a túljelentkezés, majd jön másik.

Vagy tévednék?

Előzmény: kürtök (214)
kürtök Creative Commons License 2002.08.24 0 0 214
Ami gyengék kidobálását illeti, akiről beszélt az inkább a tolvajok. Hallottam egy angol srácról, akit lopáson kaptak, és a társai feldugtak neki egy seprűnyelet, beállították egy fémszekrénybe, gázrezsóval alágyújtottak, majd szekrényestül kidobták a másodikról. Több mint egy évet töltöttem kiképzésekkel, és rengeteg ejtőernyőssel találkoztam, meg sem próbálom tagadni hogy ezer kérdéssel b…tattam őket. A dán srác túlzott, esetleg azt mondta el, amit szeretett volna megcsinálni. Tény hogy a gyengéket lenézik, de nem az elején. Tuniillik a Légióhoz az elején mindenki az. Csak akkor írnak le valakit, ha reménytelen.
Előzmény: Henri Charriére (213)
Henri Charriére Creative Commons License 2002.08.23 0 0 213
Nem erre gondoltam, csak így viszont úgy nézett ki, mintha nem is lenne más, csak tiszt arrafelé. Egyébként jó volt a film, nem rég volt egy másik a címe az volt, hogy A légió, ahogy én láttam, ez egy dán figuráról szólt, a 2. REP-ben volt az amphibiánál, no az full realisztikus volt. Mindent elmesélt a hétköznapi életükről, még azt is, hogy a gyengébbeket vagy akik mindent "lenyelnek", kidobálják a második emeletről, meg csomó más módon alázzák meg őket. Sőt büszkén mondta, hogy ő az első, ha valakit baszogatni kell. Ott viszont a századparancsnokának volt néhány mondata csak, a srác asszem szakaszvezető volt (két zöld fordított V fölött egy sárga jelzés)úgyhogy ez egy más jellegű megközelítés volt. Beszéltek a szülei, a barátnője, stb. Persze ezt dánok csinálták nem franciák. A másikban viszont sokat lehetett látni a kiképzésről Castelban és ez tetszett.
Előzmény: kürtök (212)
kürtök Creative Commons License 2002.08.23 0 0 212
Ha arra gondolsz, hogy a katonák esetleg „szembebeszéltek” volna: nem. Volt egy egyhónapos lövészetünk, ide eljött a német tv, és kértek embereket akik nyilatkoznának. Lehet hogy furcsam de az önkénteseket úgy kellett kijelölni. Franciaországban rendszeresen vetítenek filmet a légiórórl egy sem részletekbe menőbb mint ez, és mi amúgy se nagyon nyafogunk. Ha tele van az a bizonyos, összeülünk néhány sörre, kiugatjuk magunkból, másnap kezdjük elölről. Egyébként egyszzer megszólaltak kint a katonákból is néhányan, ugyanezt az üres dumát halluttk, egyrészt mert egy civilnek semmi köze a nyomorunkhoz, erre büszkék vagyunk, másrészt meg nem fogom megmondani pl a századparancsnokomról, mit művelt makedoniában. De ez szerintem mindenhol így van. Ami nekem tetszett, az a civilre való visszaállással kapcsolatban ehangzott néhány hozzászólás volt, különösen most hogy a saját bőrömön érzem.
Előzmény: Henri Charriére (211)
Henri Charriére Creative Commons License 2002.08.22 0 0 211
Azért megszólaltathattak volna néhány embert komolyabban a legénységből is, mert főképpen a hadnagy és kapitány urak mondták a frankót.
Előzmény: kürtök (210)
kürtök Creative Commons License 2002.08.22 0 0 210
Láttam, és nem volt rossz, habár csak azért néztem meg, hátha látok egy két arcot kintről, nem volt eltúlozva mint általában.
Előzmény: 3xcess (209)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!