Ciki,nem ciki, én sok év után Napoleon Boulevard-t hallgatok....Van néhány nagyonis tuti számuk. Na meg szövegük!! Juteszembe: TUGGYA VALAKI, MI A FRÁSZT ÉNEKEL LILLA A "JÚLIA NEM AKAR A FÖLDÖN JÁRNI" VÉGÉN NÉMETÜL???? Vagy csak halandzsa??HELP! :) !!!
a bőség zavara....ha az ember gyakorlott, akkor már saccra adagol mindent. én is szakácskönyvből kezdtem főzni, aztán a haverjaimon teszteltem az eredményt. volt egy görög cimborám, fekete, gülüszemű jó szőrös srác. ő a paradicsomos makarónit ette, a harminc centis tésztákat én nem törtem el, élmény volt látni, ahogy beszipkázta a hosszú szálakat. a végén fülig piros volt a pofaszőre. kérdeztem, milyen volt? gyászos, véresnek tűnő képpel felelte: ettem........
biztos más neve volt régen. az újpesti uszoda mögött húzódik. a könyvtár rakott fel térképet is a honlapjára, de azon rajta van fél újpest, itt gúvasztottam a szemem, amíg nagy nehezen meglett.
Egyébként az opacjukon minden fent van, és isteni jó az állományuk. Aszem, holnap odamegyek 9 körül.
Szintén a szakácskönyvből vettem. Igaz ott csak 40 deka túrót mond. Egyébként nem sok maradt... talán még két ilyen palacsintára elegendő... ebből ki lehet számolni, hogy mennyi tölteléket gyömöszöltem egybe. :)))
a Király utcai
atyavilág, mit pacsmagoltál annyit azzal a töltelékkel - fél kiló túró huszonnégy palacsintába is elég!
egyébként a palacsintát a gyerekek is tudják csinálni, ha csak nem túl híg a tészta. igen látványos, és sikerélményt okozó kaja.
mi csináltuk evezőstáborban is, tábortűzön.
csak iszonyú mennyiséget kellett belőle sütni
:-)
Gondolom az lehet a probléma oka, hogy a szakácsok az éttermekben nem klozetdekni méretű palacsintákat sütnek, hanem 10centi átmérőjűeket. Akkorákból biztos sokra elég az a tészta, amit kevertem. :-)