Keresés

Részletes keresés

haharin Creative Commons License 2002.04.15 0 0 252
Na, a kovetkezoben jon a comeback.
medvemacs Creative Commons License 2002.04.15 0 0 251
Akkor javaslom, hogy Midagát ruházzuk fel a "Piszok Alfréd" művésznévvel és adjunk neki némi málnaszőrt.
Előzmény: maplesyrup (250)
maplesyrup Creative Commons License 2002.04.15 0 0 250
Sajnos nem, nagyon tetszik, de juszt sem szavaztam rá.
Előzmény: szvacs (249)
szvacs Creative Commons License 2002.04.15 0 0 249
Viccelődünk, viccelődünk? Csak nem mienk az 1-es?
Előzmény: maplesyrup (247)
medvemacs Creative Commons License 2002.04.15 0 0 248
A Liberación y Kaka plakáttyán (katalánok amúgy? vagy baszkok?) :)
Előzmény: Midaga Ritten (244)
maplesyrup Creative Commons License 2002.04.15 0 0 247
idézet: "Tudom, hogy szmájlik nélkül nehéz itt az élet"..
Előzmény: szvacs (246)
szvacs Creative Commons License 2002.04.15 0 0 246
Én még mindig azt mondom, hogy mi csak Midaga másodnickjei vagyunk!
Előzmény: maplesyrup (243)
Bátky Dr Creative Commons License 2002.04.15 0 0 245
Én az 5-re szavazok.
Midaga Ritten Creative Commons License 2002.04.15 0 0 244
Eredetileg? Mi az hogy eredetileg?
Előzmény: medvemacs (241)
maplesyrup Creative Commons License 2002.04.15 0 0 243
5 szvsz GZ írta!

Javaslom, hogy Midagar Ritten utoljára szavazhasson, mert túlságosan nagy befolyással bír a topiklakók ízlésére.

medvemacs Creative Commons License 2002.04.15 0 0 242
nem
Előzmény: Midaga Ritten (237)
medvemacs Creative Commons License 2002.04.15 0 0 241
Sztem 3.
7eskénél a futuro nem empezado volt eredetileg?
Előzmény: Midaga Ritten (236)
Banana In Drive Creative Commons License 2002.04.10 0 0 240
Banana In Drive-ot Játékország miniszterelnökének! Ezt is ő nyitotta:

Összetetthely – TÖSZ

szvacs Creative Commons License 2002.04.10 0 0 239
Én meg megyek utánatok mint a birka. Önálló véleményem nincs, de ezek szerint az 1-es a legjobb. Két (??) ekkora koponya nem tévedhet.
(Tudom, hogy szmájlik nélkül nehéz itt az élet, mint annak a kutyának valahol Vonnegutnál, akinek levágták a farkát, így a csóvaképtelen állatot folyton szétmarják. Úgyhogy nemám, ez volt már az első gondolatom is, mert igazán frappáns, izzadságmentes darab, csak aludtam rá egyet, de így is. Na.)
Banana In Drive Creative Commons License 2002.04.10 0 0 238
Nekem is. 1.
Előzmény: Midaga Ritten (236)
Midaga Ritten Creative Commons License 2002.04.09 0 0 237
Mindent egybevéve az első tetszett legjobban. Rövid, szellemes, könnyed, ott a pontom. Nem tudom. Etikus, ha megtippelem a szerzőt?
Előzmény: Midaga Ritten (236)
Midaga Ritten Creative Commons License 2002.04.09 0 0 236
Na, ne is húzzuk tovább, ihun:

  1. második derivált: méltatlanul elfeledett Shakespeare-mellékalak. A Hamlet eredeti kéziratában rövid párbeszédet folytat az időjárásról első alabárdossal, röviddel azelőtt, hogy Laertes dühösen beront seregei élén. A kézirat másolói azonban valamilyen oknál fogva egyszerűen kihagyták ezt a párbeszédet. A második derivált ezt követően (az első deriválttal karöltve) a Viharban bukkant fel újra, azonban szöveges szerepe ott nem volt. Az első és második deriváltat egyszerre alakító színésznek a szerző instrukciói szerint röviddel a közönség megérkezése előtt kellett átsétálniuk a színen. Ezt a részt az utókor takarékossági okokra hivatkozva hagyta ki a darabból. A második derivált
    szerepét az ügyelő vette át, gázsiját pedig a társulat vezetője.

  2. Második Derivált [vezéregyéniség és vallásalapító az Alfa-Centauri VI-en, a földi időszámítás kezdete előtt sok évvel] [Sajnos a szócikk meglehetősen hiányos, illetve helyenként esetleg értelemzavaró lehet, de mivel senki nem tudott Alfa-Centauriul, ezért rábízták egy görög fordítóra, mivel annak nem volt jobb dolga.]
    A XXXVI. kisebb világégés során az Alfa-Centauri népe (persze csak földi viszonylatban Alfa-Centauri népe, ottani viszonylatban nem. - a görög ford.) majdnem kipusztult, mivel rejtélyes égetett szesz hiány lépett fel a bolygó egész területén. Ember embernek farkasa, farkas farkasnak embere lett, egymást bőszen partélre hányva a szeszmutatás hevében. Kelletlenségükben, mikor minden elcsendesedett egy feltűnően kistermetű Arisztotelész jött szembe egy csésze koffeinmentessel, vidám úttörődalokat dúdolva. Miután klónozta saját magát, mindkettő távozott. Az Alfa-Centauri népe (persze csak földi viszonylatban Alfa-Centauri népe, ottani viszonylatban nem. - a precíz görög ford.) megütközve a közjátékon hirtelen békét kötött a saját belső késztetéseivel, és együtt építettek egy óriási szeszlepárlót, ami majd az égig ér. Ezt egy Jehova nevű úriember nem nézte jó szemmel, így lerombolta, majd a bónusz játékban istenien válaszolva a kvízkérdések záporára, melyben az okokról kérdezték, egy mesteri fogással elejét véve a további párbeszédnek összezavarta az Alfa-Centauri nyelveit. Ez az Alfa-Centauri népét (persze csak földi viszonylatban Alfa-Centauri népe, ottani viszonylatban nem. - a precíz, ám egyre idegesítőbb görög ford.) nem kellett volna, hogy zavarja, mivel telepatikus úton kommunikáltak, ám első nőies zavarukban minderről megfeledkeztek.
    Ekkor lépett színre Második Derivált, tudván tudva tudta, hogy az eljövendő idő az ő ideje. Megtanította az Alfa-Centauri népét (persze csak földi viszonylatban Alfa-Centauri népe, ottani viszonylatban nem. - a precíz, ám egyre idegesítőbb, viszont hamarosan felkoncolandó görög ford.) a felsőbbrendű matematika minden fortélyára. Bebizonyította, hogy Jehova (alias Jahve, alias Tejóég, alias Uramatyám) nem több, mint saját paradoxona (erről a Galaxis Utikalaúz is megemlékezik) így nem is tehette meg azt, amit tett, mert nem is létezhet. Ez viszont Jehovát nem zavarta, és a galaxis egy másik pontján lévő akkor még kezdetben vala a sötétség után nézett. Ellenben Második Derivált bevonult az Alfa-Centauri történelmébe, egyébként pedig jól menő szeszfőzdéjét üzemeltette, szerdánként árengedménnyel.

  3. második derivált hungaro-amerikanizmus, főként egy szólásmondásban maradt fenn ("Miénk lesz a második derivált" - jelentése: nagyszabású, ám eleve kudarcra ítélt, elbizakodott terv). A mondás eredete az 1959-es iowai nagy tej- és sajtrablásra vezethető vissza. Ezekkel a szavakkal indította el Stevie J. Pusztay, a közép-nyugati magyar agrármaffia végrehajtó szervének vezetője a csoport legnagyobb ívű, ám csődött mondott akcióját. A terv a szigorúan őrzött lincolnville-i 2nd Dairy Vault-nak ("második (sic) derivált"), az Egyesült Államok légiereje által fenntartott stratégiai tej- és tejtermékraktárnak a kifosztása volt. Az akció elsődleges célja az volt, hogy az itt őrzött, mintegy 5000 tonna sajtot, valamint tehén- és kecsketúrót megszerezve azt a piacon értékesítsék, mesterségesen alacsonyan tartva ezáltal az árakat, és így kiszorítva a világpiacról a konkurens kansasi oszét tejkartellt. Az akciót a katonai hírszerzés meghiúsította, a résztvevőket letartóztatták és elítélték. Pusztay Stevie szabadulása után Peruban telepedett le, jelenleg Cuzcóban a helyi magyar leventehírlevél szerkesztője. 90-ik születésnapján, 1998-ban a 53. számú cs. és kir. Pallwitz-huszárezred aranybojtos főkapitányának nevezték ki.

  4. Második Derivált 1732-96 Nyaaszaföldi uralkodó, Első Derivált unokája. II. vagy Púpos Derivált hosszú uralkodását mélyreható reformintézkedések jellemezték. Nyaasszaföldön ez időben a -puki- azaz bogírást használták. A fennmaradt források az idők folyamán annyira összegabalyodtak, hogy csak néhány szót, mondatot lehet kibogozni..
    Ilyen pl: " elefan, guano, te szemet elloptad a fuvocsovemet, manioka, torzsi muveszetek hatasa a posztmodernre, stb." Így sajnos semmit nem tudunk II. (Púpos) Derivált reformjairól, de az biztos, hogy léteztek.

  5. Második Derivált A richelieu nevű kártyajáték egyik bemondása. Az említett játék szabályait a XVII. században, a Sorbonne-on tanuló diákok alkották meg. A bemondás jelentése szerint rokon több ismert kártyajáték kontra- rekontra-szubkontra-morkontra-fedáksári sorozatának negyedik tagjával. Anno a párizsi deákok rivaliziers-derivaliziers-stb... felkiáltásokkal jelezték kontrázási szándékukat. Magyarul rivalizált, derivalizált, vagy röviden rivált, derivált, második rivált, második derivált, és így tovább.

  6. második derivált: olyan w-következetes k rekurzív osztályba tartozó formula, amelyhez tartozik egy olyan r rekurzív osztály, amelyben sem n Gen r, sem Neg(n Gen r) nem tartozik Flg(k)-hoz (ahol n az r szabad változója).

  7. második derivált: marketingtechnológiai szakkifejezés, mely a tényfeltáráson alapuló Krompf-Moltanini módszerrel kivitelezett ellenreklám-kampányon belül alkalmazott kettős töltet második lökéshullámát jelenti, a tulajdonképpeni effektív hatótömeget. A leleplezés felvezetését szolgáló első derivált a figyelemfelkeltést szolgálja, kifutási ideje 48-96 óra. Ekkor következik a második derivált, ez végzi tényleges rombolást.

    A technika használata megfigyelhető volt a 2002. évi, kelet-triviáliai országgyűlési választások alkalmával. A média az INFIDO nevű szélsőliberálszociokonzervatív párt kampányának két plakátját vette célba. Az első derivált a kevésbé feltűnő, tengerparton békésen üvöltöző fiúcskát ábrázoló, egyes számú plakátba csapódott. A hatás önmagában elégtelen volt, kisszámú elemző kritika, és bulvársajtó szalagcím nem váltott ki jelentősebb visszhangot. Körülbelül egy héttel később robbant be a második derivált, mely a másik, 'A tett először, a szó másodszor' feliratú plakátot találta meg. Mint az azóta közismert, a plakáton látható, a párt emblematikus figurájának hitt személy tulajdonképpen csak egy fotóügynökségtől vásárolt stockfotóról származik. Ugyanezt a személyt használta fel fél évvel korábban a Liberación y Kaka SA. nevű spanyol pelenka- és csecsemőápolási kellékgyártó konszern új popsitörlőkendő termékcsaládjának bevezetésekor. (1. ábra) [...]
Banana In Drive Creative Commons License 2002.04.09 0 0 235
„A reszort az reszort.”
Előzmény: Bátky Dr (234)
Bátky Dr Creative Commons License 2002.04.09 0 0 234
Dütgen,

Csekkold a forró levelesládád, küldtem egy 2-ik deriváltat.

Bocs mindenkinek a késlekedésért, de ha birkát kell nyírni, akkor birkát kell nyírni.

haharin Creative Commons License 2002.04.09 0 0 233
Ha jól emlékszem, ez még Gordon Way-t sem hatotta meg...:-)
Előzmény: Midaga Ritten (231)
Bátky Dr Creative Commons License 2002.04.09 0 0 232

Nem, nem a Husvet-, sajnos csak a Deli-sziget itt a szomszedban... csaladlatogatas van itt nalam, ugyhogy keveset ferek hozza a nethez. Mivel a derivalt az otthoni gepemen van, ma meg kivetelesen dolgozom, igy csak este tudom ujrakuldeni.

Udv es kosz a turelmet,

Batky

Előzmény: Midaga Ritten (228)
Midaga Ritten Creative Commons License 2002.04.05 0 0 231
Ja, azt hittem, valami munkadolog. Nem, nem vagyok filantróp repülő pszichiáter, viszont rohadt jól nyomom a Három vak egeret fésűn és selyempapíron, de valami azt súgja, hogy ez most teljesen hidegen hagy téged.
Előzmény: haharin (230)
haharin Creative Commons License 2002.04.05 0 0 230
Kösz, nem hinném, hacsak nem vagy filantróp repülő pszichiáter.
Előzmény: Midaga Ritten (223)
medvemacs Creative Commons License 2002.04.05 0 0 229
emilnek van mutatóujja?
Előzmény: Midaga Ritten (228)
Midaga Ritten Creative Commons License 2002.04.04 0 0 228
Egy megfelelő testi adottságokkal (párezer kilométer hosszúságú mutatóujj) rendelkező illetőnek már csak Bátky dokit kéne oldalba böknie, és teríthetnénk is. A Húsvét-szigeteken nyaral, vagy mifene?
maplesyrup Creative Commons License 2002.04.04 0 0 227
Semlegesre fwd.
Előzmény: Midaga Ritten (223)
Anibell Creative Commons License 2002.04.03 0 0 226
off sorry

RRs restart volt. várlak.

Előzmény: radai rosseb (225)
radai rosseb Creative Commons License 2002.04.03 0 0 225
elküldtem
Előzmény: Midaga Ritten (223)
Midaga Ritten Creative Commons License 2002.04.03 0 0 224
Márminthogy aki már küldött, az küldje el mégegyszer, csak most nekem úgyértem.
Előzmény: Midaga Ritten (223)
Midaga Ritten Creative Commons License 2002.04.03 0 0 223
Semmi gond, szólj ha bírunk segíteni.

Konstruktív javaslat következik: ha már úgyis megvannak a művek, küldjétek el egy semleges címre (mondjuk, semleges cím), hátha van ott valaki, aki szívesen kiplakátolná...

Előzmény: haharin (222)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!