Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.10.18 0 0 933
Lehet, hogy ő maga is csinál ilyen műtéteket.  Érdeklődjél utána, mert nem mindegy, hogy kire bízod a lábad. Érdeklődjél utána, esetleg valami referencia akinek, vagy akiknek már műtötte a lábát.
Előzmény: dsziszi (930)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.18 0 0 932
Az enyém sem. Szerintem ez elég kellemetlen úgy az orvos, mint pedig a beteg számára.  Nem tudom, hogy ezzel te hogy vagy, de  az  ember mégegyszer nem szívesen keresi fel újra ha problémája adódik, függetlenül attól, hogy kiváló  orvos.
Előzmény: loostris (931)
loostris Creative Commons License 2010.10.18 0 0 931
Az én dokim egy fillért sem volt hajlandó elfogadni és bármikor felhívhatom a panaszommal, ha kell, még vasárnap is megvizsgál.
Előzmény: Törölt nick (929)
dsziszi Creative Commons License 2010.10.18 0 0 930
Hű nem sok. Többre számítottam. Már csak egy jó orvost kellene találnom. Ha bemennék a helyi ortopédiára, ott az orvosom tudna ajánlani szerintetek vkit?
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.18 0 0 929
Lábanként 20 ezer. Sok?
Előzmény: dsziszi (928)
dsziszi Creative Commons License 2010.10.17 0 0 928
Sziasztok! Tudna nekem valaki ajánlani egy jó orvost? Meg tudnátok mondani, hogy kb mennyibe kerül egy ilyen műtét mindkét lábon elvégezve?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Cayennes Creative Commons License 2010.10.17 0 0 927
Szia!

Igen, ertem mit mondasz, vegul is akkor van remeny, ha ez a doki elmegy, akkor mas is meg tudja igy csinalni, mert lehet, majd a masikra is sor kerul.
Hat sajnos nem nagyon tudtam igy az elso heten kimelni, gyerekek nathasak lettek es itthon kellett tartanom oket, igy azert kellett jonni-menni. remelem nem artottam vele.
Igazabol mar levennem a kotest, mert nagyon viszket mindenhol, de hat nem lehet.
En is talpelen jarok, de a kezelocipoben teljesen jo tudok menni.
Mar nem is annyira van bedagadva, mert a labujjaim visszarancosodtak:-)
Az injekcio szerintem korhaz fuggo, van ahol kell, van ahol nem.
A sogoromat nemreg mutottek a terdevel es egy het utan tudoemboliat kapott, alig maradt meg, a verrog a tudejebe ment, igy ha nem akartak volna adni akkor is kertem volna, annyira megrazo volt az esete. Persze gondolom van valami magyarazat arra is, hogy miert van, ahol adnak es mashol nem. Mivel nekem kellett megvenni meg a penz se lehet kerdes. Szerencsere mar csak egy van.

Te hany het utan tudtad felvenni a rendes cipoidet (nem korom, csak normal)? Decemberben lesz ceges buli es gondoltam nem a szexis kezeloben kene belobbanni a tancparkettre :-)
Előzmény: t-ircsi (926)
t-ircsi Creative Commons License 2010.10.12 0 0 926
Szia!
Engem is ezzel a technikával műtöttek, szerintem zsazsinak is inkább azon akadt meg a szeme, hogy ezt csak a Te dokid csinálja-mert nem, ahogy itt vagyunk élő bizonyítéknak. Az eredetét senki nem kétli, biztosan ő fejlesztette ki, de más is alkalmazza.
Én is kérdeztem a dokimat, hogy kell e valamilyen segédeszköz a műtét után, de nem volt a válasz. Sarkon és külső lábélen járhattam, persze sokat kellett kímélnem. 2 hét után már rá is léphettem. Persze akinek a csontot is bántják, netán 2 lábat műtenek egyszerre, annak kell valami támasz, vagy nagyon muszáj dolgoznia, de amúgy szerintem az emberek nagy része megérti, mit lehet, és ebben bízva az orvos nem feltétlenül ajánl segédeszközt.
Érdekes, hogy nekem nem kellett injekciót beadnom, egy darabot sem, fájdalmam sem volt, csak a műtét napján, aztán csak akkor, ha dagadt, feszült, vagy véletlenül rosszul léptem.
További jó lábadozást és gyors felépülést kívánok!
Előzmény: Cayennes (925)
Cayennes Creative Commons License 2010.10.12 0 0 925
Sziasztok!

Engem Dr. Mady Ferenc mutott, mivel tancos labam van direkt hozza mentem, mert o labfejspecialista, ballettosok labait is muti. Nekem kifejezetten azt mondta, hogy ezt a fajta eljarast o fejlesztette ki, mondta is, hogy talan egyszer madi fele schede mutetnek fogjak hivni, de vegul is mindegy, a lenyeg, hogy jol megcsinalta es nem csak a butykot szedte le. Fajdalom csillapito nekem is alig kell, csak mivel ket gyerekem van, egyszeruel elkerulhetetlen, hogy felkeljek es estere van, hogy nagyon erzem. Cataflamot szedek, teljesen jo, nincs bajom tole.
Az esti szuri sokkal gazabb, mar csak 5 van belole, szamolom a napokat.
Elolvastam a rehabilitacios cikket, de nem lettem okosabb tole, hogy mikor es mennyire lehet terhelni a labat, dokitol erre vonatkozo utasitast nem kaptam, csak hogy pihentessem. Mar varom, hogy megyek jovo heten dolgozni, mert itthon nem lehet pihentetni, keptelen vagyok megmaradni a popomon.

Nekem is kene muteni majd a masikat is, csak felek addigra nem lesz Mady, mert mar most is nyugdijaskent jar vissza muteni.
Madynak van maganrendelese is, aki esetleg nem akar 3 honapot varni elojegyzesre.

Kitartast es jobbulast!!!
zsazsi1 Creative Commons License 2010.10.12 0 0 924
Nekem van egy 38-as jobb lábas kezelőcipőm, 4800-ért vettem, ha kell neked szívesen átadom , írj priviben. Szerintem felesleges újat venni én is csak kb. két hétig hordtam.
Előzmény: Betti28 (914)
d.b Creative Commons License 2010.10.12 0 0 923
Szia!
Semmilyen papucsot nem húztam fel kb 4 napig. A kötésen jártam. Mikor mentem haza a kórházból kaptam rá egy "zacsit" amit a kórházban használnak. Otthon már pár nap múlva olyan papucsban jártam aminek csatos az eleje és természetesen az eleje nem volt becsatolva. Egy hét elteltével a varratszedés után már csak egy tapaszt tettek rá akkor már belement egy nagyon széles elejű sportcipőbe is. A mankót pedig felírja az orvos mert a gyógyászati segédeszköz boltban mondták hogy fel kell íratnom ha szeretnék. Ezután mentem az orvoshoz aki azt mondta hogy nem lesz rá szükségem. És nem is volt. Nekem ez volt a tapasztalatom de mindenki azt csinál amit akar. Gondolom hogy mindenki próbálja a saját orvosa utasításait betartani és amint már párszor leírták itt mások is ahány orvos és ahány beteg annyi féle....
Előzmény: Törölt nick (921)
loostris Creative Commons License 2010.10.12 0 0 922
Szia! Mankót 36 havonta írhat fel doki. Támogatással 1600,- Ft-ba kerül. A hallux valgus sín, ill. a kezelőcipő tényleg nem OEP támogatott.
Előzmény: Törölt nick (921)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.12 0 0 921

Szia!

Milyen papucsot húztál fel a műtét után a bekötözött lábadra?

Úgy tuodom, hogy a mankót és a kezelőcipőt már nem írják fel az orvosok, mert nincs rá OEP támogatás.

A kezelőcipővel kapcsolatban pedig ajánlanám, hogy olvasd el a netten Dr. Mády Ferenc: A hallux valgus műtét utáni rehabilitációjáról írt tanulmányát, ami önmagáért beszél.  Bocsi.

Előzmény: d.b (916)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.11 0 0 920
Rizecske bocsi elírtam véletlenül a neved.
Előzmény: Törölt nick (919)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.11 0 0 919

Szia Rizicske!

Nem tudom a dokit kikérdezni, mert nem találkozom vele már csak a műtét napján. Ismerem a munkáját, mert már nagyon régen ismeri a család. Biztos, hogy jól fogja megcsinálni. Egyébként nem egy magyarázos fajta, mert neki a végeredmény a fontos. Sajnos az én lábam nagyon csúnya, mert 30 fokos már az elhajlás. Biztos, hogy a felépülésem sem lesz olyan gyors. Igérem, hogy beszámolok majd mindenről.

Előzmény: Rizecske (917)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.11 0 0 918

Szia Betti28!

Írd be a a Google keresőbe, hogy kezelőcipő. Az első helyen szerepel. Ott megnézheted, hogy hogy néz ki és mennyibe kerül. Nagyon korrekt volt, mert telefonom megrendeltem és 3 napon belül utánvéttel el is küldte. A kiszállítás plusz 1.600,-Ft volt.  Írd meg, hogy sikerült -e?

Előzmény: Betti28 (914)
Rizecske Creative Commons License 2010.10.11 0 0 917
Szia, Cocer! Kérdezd ki alaposan az orvost. Milyen módszerrel műt, altat-e, utána mi lesz. Én gipsztalpat kaptam, és egy merev tépőzáras szandált, és még aznap rá kellett állnom. Erről már írtam korábban. Azért volt ez fontos, mert én is örökmozgó vagyok, számomra vállalhatatlan lett volna a fekvőgipsz, járógipsz, mankó, stb. Drukkolok Neked, de írj, hogy mit tudtál meg az orvosodtól.
d.b Creative Commons License 2010.10.11 0 1 916
Sziasztok!
Kedves műtét előtt állók. Szerinte mielőtt beszereznétek mindenféle segédeszközt (mankó kezelőcipő ...stb) kérdezzétek meg az orvost hogy mit szól hozzá. Én is fel akartam íratni vele a mankót még a műtét előtt hogy rögtön fel tudjak kelni és kifejezetten ellenezte. Azt mondta rá fogok tudni állni és kell is. És rá is tudtam. Először csak sarokra majd a külső talpélre végül óvatosan már az újjam is leért.Persze minden eset más ezért érdemes megkérdezni.
loostris Creative Commons License 2010.10.11 0 0 915
Sziasztok!

Csupa jó hír:) Ma voltam röntgenen, ráállhatok a sarkamra, szépen gyógyul a törés. Láttam a drótokat is. Iszonyúan néz ki :S brrr. Azt hogy fogják ki szedni????
Viszont mutatta a doki a műtét előtti röntgen felvételt is, azon úgy néz ki a lábam, mint valami horrorfilm-betét. Már csak 9 nap és akkor talán teljesen ráállhatok. Már nagyon eldobnám a mankókat.
Betti28 Creative Commons License 2010.10.11 0 0 914
Szia!

Hol sikerült a kezelőcipőt beszerezned?
Előzmény: Törölt nick (912)
zsazsi1 Creative Commons License 2010.10.11 0 0 913
Sziasztok!
Cayennes, Coccer, ez a módszer nem új, nekem is ezt csinálták és t-Ircsinek is. A doki aranyos, hogy magának titulálja...... De nem ez a lényeg, hanem az, hogy valóban gyorsabb a gyógyulás és tényleg nincs fájdalom - persze ezt a csontvágásos módszerről is elmondták -.
Arra azért számíts, hogy nem lesz ennyire egyenes az öregujjad, mert nekem is "visszament" egy pár hét után, de nincs bütyök, nem fáj és sokkal szebb mint volt!
Mindenkinek gyors, fájdalommentes gyógyulást kívánok Zsu
Előzmény: Cayennes (906)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.11 0 0 912

Sziasztok!

 

tubitubi, Rizecske, loostris köszönöm szépen a gyors válaszokat.

Nyár óta tudom, hogy november 2-án fogják a lábam műteni és ahogy közeleg az ídő a  műtét után  lévő torturától parázom legjobban. Olvastam a fórumon a kezelőcipő jótékonyságáról, persze rögtön be is szereztem. Azt hogy nekem melyik módszerrel műtik a lábam igazából nem tudom. Nem tudom azt sem, hogy altatnak, érzéstelenítenek, vagy hogy lesz. Gondolom altatnak, mert labor vizsgálat  mellett kell mennem EKG-re és tüdő röntgenre is. A gerincérzéstelenítést nem szeretném, mert tavasszal volt nyaki gerincműtétem is. Amit biztos tudok, hogy csak az egyik lábam kerül most sorra. Utána újra, mert a harántomat is meg kell emelni.

Ezt követően jön majd csak  a másik lábam. Ez a doki szerint is   hosszú ídőt vesz igénybe. Gondolom függ attól, hogy milyen gyorsan gyógyul. Remélem jövő nyár végére azért kész leszek. Örökmozgó vagyok és ez nekem egy nagyon nagy próbatétel lesz. Gyógyuljatok. Rizecske. A nehezén már túl vagy. Gondolj arra, hogy a  fémkivétel már az utolsó fázis és utána minden rendben lesz. 

 

loostris Creative Commons License 2010.10.10 0 0 911
Szia!

Fortedolt írt fel a dokim, ez állítólag annyira nem készíti ki a gyomrot, viszont a Cataflam-mal azonos a hatóanyaga. Viszont, nem ajánlotta a szedést, egyáltalán semmilyen fájdalomcsillapítót, mivel lassítja a gyógyulási folyamatot. Végül is erős vagyok, kihagytam a fájdalomcsillapítót...
Arnica Montanat továbbra is ajánlom minden műtét előtt és után állónak! Csodaszer és nem gyógyszer!!!
Előzmény: Törölt nick (907)
Rizecske Creative Commons License 2010.10.10 0 0 910
Én szeptember 2-án estem túl a műtéten - a jobb lábamat műtötték - és nagyon féltem a fájdalomtól. A műtét napján kaptam Algopyrin injekciót délután és éjszakára, másnap itthon egy tablettát vettem be, utána már nem volt rá szükségem. Pedig beszereztem minden erős fájdalomcsillapítót, de nem kellett. Ne félj, a fájdalom kibírható. Nekem a vérhígító beadása volt a legrosszabb, fejfájást és lázat okozott, abba is kellett hagynom. Egy hete már nem is fáslizom, cipőt még nem, de kényelmes gyógypapucsban már tudok járni. A csavar kivételtől tartok, kb. november második felében kerül rá sor.
tubitubi Creative Commons License 2010.10.10 0 0 909
Kedves Cayennes! Engem nagyon érdekelne ez a módszer, sokkal egyszerűbbnek és időben is rövidebbnek tűnik. Megtennéd, hogy picit részletesebben leírod, hogy ez hogyan is történik? Mióta használja ezt a módszert? Illetve érdekelne az orvosnak a neve is, lehet, hogy elmennék hozzá én is. Köszönöm előre is!
Előzmény: Cayennes (906)
tubitubi Creative Commons License 2010.10.10 0 0 908
Szia cocer! Én csak a kórházban kaptam fájdalomcsillapítót a műtét napján. Tabletta formájában kaptam, de az nem hatott annyira, ezért kaptam egy szurit a fenekembe, attól már jobb lett. Nekem ez a kettő volt csak, másnaptól már nem volt rá szükségem.
Előzmény: Törölt nick (907)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.10 0 0 907

Szia!

Nagyon irigyellek, hogy túl vagy a műtéten és ahogy írod  jól  is érzed magad. Hiszek benne, hogy a rossz kezdet után jól végződik minden. Mindkét lábadat műtötték? Régen olvasgatom a fórumot és mindenfélét, hideget-meleget  írnak. Én november 2-án megyek műtétre és a jelenlegi állás szerint  úgy néz ki, hogy másnap  jöhetek is haza. Most fogom az orvosi vizsgálatokat csináltatni, mert a műtétre már a kész leletekkel kell éhgyomorra  mennem. Nekem nagyon csúnyák a lábamim és most csak az egyiket fogják  műteni. Nem is a műtéttől félek, hanem az utána következő csontfájdalomtól. Remélem nekem is jól fog alakulni. Neked gyors felépülést és szép lábakat kívánok.

Többi fórumozotól szeretném megkérdezni, hogy a műtét után  esetleg milyen fájdalomcsillapítót kellet  szednetetek és ha kellett azt melyik doki írta fel?

Előzmény: Cayennes (906)
Cayennes Creative Commons License 2010.10.09 0 0 906
sziasztok!

Csak rovid jelentes, tulestem a muteten, semmi nem ugy volt, ahogy terveztuk, de azert jol alakult. Szerdan mentem be en is, de egyszeruen nem volt agy, igy felvettek, megcsinaltak a vizsgalatokat, es 3-kor hazamehettek a Budapestiek. En ugyan nem vagyok az, de mivel korhazfobiam van, jottem haza. Masnap ehgyomorra kellett menni, de csak 2-kor mutottek, igy vizet muszaj volt innom, mert esett le a vernyomasom. Agyam akkor se lett, vegul talaltak egyet, de mivel egy idosebb neni is jott befekudni nagylelkuen felajanlottam neki. Igy vegul engem engedtem el mutet utan 2 oraval egyedul, mert a mutos agyon tudtam csak fekudni a mutet utan, annyira tele voltak. Mondanom se kell, mennyire orultem.
A mutetet vegul combba adott erzestelenitessel csinaltak, ami ma reggelre ment ki, igy eddig meg fajdalmat se nagyon ereztem. A leges legrosszabb, az veralvadas gatlo injekcio, amit estenkent kell magamnak beadni meg 10 napig.
Leszedtek a butykomet es egy szalagot athelyeztek, igy olyan egyenes lett a labujjam, mint meg soha, csavart se tettek, szoval nagyon szep lett. Mondta is a doki, hogy ez az o sajat modszere es kar, hogy mashol nem igy csinaljak.

Itthon tudok jarni, de pihentetni kell, teganap mentem vissza kotozesre es legkozelebb 2 het mulva kell menni varratszedesre. 1 het pihi utan mehetek dolgoni is, mert ulomunkam van, csak fel kell pockolni a labam.

Roviden ennyi, mindenkinek jobbulast!
d.b Creative Commons License 2010.10.08 0 0 905
Szia! Gratulálok a sikeres műtéthez. Mielőbbi gyógyulást kívánok és türelmet a kezdeti nehézségekhez! Pihenj sokat otthon is!
Nekem 3 hete volt a műtét és már teljesen jól közlekedek az utcán is rendes sportcipőben. Csak egy kis sántítás jelzi hogy valami nincs rendben de fájdalmaim nincsenek. Napról napra jobb lesz neked is. Majd meglátod.
Előzmény: fortuneszti (902)
fortuneszti Creative Commons License 2010.10.08 0 0 904
Szia! Én hibáztam az altatás elött, mert ittam két korty vizet.ki is hánytam és azt mondják a viztől volt a hányinger.Nekem szabadon, kezelő cipőben való járást javasoltak,de azért a mankó ott van a kezembe. :-) Neked is jobbulást és kitartást kivánok.
Előzmény: loostris (903)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!