Keresés

Részletes keresés

uvegcica Creative Commons License 2006.09.18 0 0 762
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, bár lehet, hogy butaság, amit most kérdezni fogok. Olyan madarat szeretnék, ami egészen picike, és nem tud repülni. Tudna valaki abban segíteni, hogy létezik-e ilyen egyáltalán, és ha netán igen, akkor mi a pontos neve? :)
Köszönöm!!!!
Gloszter15 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 761
Makrancsnak!

Szia!

Mennyire volt tenyésztő a tanyésztő, és mit mondott a kanári nemének felismerhetőségéről?

Üdvözlettel Gloszter.
Előzmény: Törölt nick (760)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.10 0 0 760

Sziasztok!

 

Ma vettem egy lány kanárit a "fiú" kanárim mellé, de sajna a tenyésztővel folytatott beszélgetésből kiderült, hogy nem biztos, hogy fiú az én sárga kanárim.

 

Honnan lehet biztosan tudni????????

 

Köszi a segítséget.

 

Üdvi.

 

Évi

motav Creative Commons License 2006.09.07 0 0 759
greenbird Creative Commons License 2006.08.27 0 0 758
Eladó 2 hím és 1 tojó tenyésztett ARANYMELLŰ ASZTRILD budapesten a Móricz Zs. körtérnél lévő Szendi díszállatkereskedésben, a 61-es villamos végállomásánál. A madarak fiatalok, egészségesek, élénk színűek, hibátlan tollazatúak. 5000 Ft/db az áruk, de szerintem megéri.
kiralym Creative Commons License 2006.08.18 0 0 757

Hello,

 

Találtunk pár napja Érden az anyósomék kertjében egy fiatal tojó gyémántgerlét. Felhoztam Budapestre (különben náluk jó eséllyel széttépték volna a kutyák, mert túl közel enged magához mindenkit), de sajnos nem tudok túl sokat a tartásukról. Ha esetleg valaki tudna egy kicsit supportolni ez ügyben (hogyan lehet megszelídíteni, megszerettetni magunkat vele/méltó, jófej párt szerezni neki), az ne tartsa vissza magát!!!

(Vagy ha valaki rájön, hogy tőle kóborolt el a madár az elmúlt napokban, ez ügyben is tárgyalhatunk: eléggé kétségbeesetten le-fel rohangál szegény, biztosan hiányoznak neki a társai.)

 

Üdv,

Nana

FARI Creative Commons License 2006.08.15 0 0 756
Csak olajos magvakat adjál neki, tehát semmi csonti, meg egyéb husi, minden nap friss víz. Állatkereskedésben kapható egyfajta vitamin, amit a vizébe kell tenni, minden friss vízbe 1 cseppet. Neve Multi Vital, ára különböző , én 1000.- Ft-ért vettem. A homokját is cseréld ki vitaminosra. Mivel ez egy tipikus pintyféle, kúpcsőrrel, ezért adhatsz még neki  alaptakarmányként jó minőségű vadmadárkeveréketi, amiben a következő magféleségek találhatók: négermag, repce, lenmag, lucfenyőmag, kendermag, mák, saláta mag, fénymag, köles, zab, napraforgó. Ezek mellett szívesen veszik a félérett magvú vadfüveket, gyomokat. Mivel azt mondod, hogy ez már egy kifejlett madár, ezért már nem kell neki adni csak ezeket. Sok sikert, írjál mi van vele.
Előzmény: cleo67 (755)
cleo67 Creative Commons License 2006.08.12 0 0 755

Sziasztok!

 

A segítségeteket szeretném kérni.

 

A tavasszal találtunk a kerben egy zöldike fiókát, kiesett a fészekből, még nem tudott repülni. Otthagyni nem mertem, mert a kutyám megtalálta volna. Betettük kalitkába, felneveltük, el is fogadott minket "szüleinek", teljesen szelíd lett, és szemmel láthatóan jól is érzi magát.

Még sosem tartottam ilyen madarat, így az etetésében, tartásában tapasztalatlan vagyok.

Amíg kicsi volt csipesszel etettem, csontkukaccal (ette is rendesen) aztán kanári magot kezdtem adni neki, meg vadmadár-keveréket, meg gyümölcsöt is.

Eddíg nem volt vele semmi gond, de pár napja azt vettem észre, hogy erőtlenné vált, olyan mintha legyengült volna. Eddíg simán felrepült a karnisra, most meg csak kicsi távokat tud, azt is inkább csak lefele. Ha a földön ugrabugrál, akkor is csetlik-botlik.

Sokat alszik, kétlábon, és felborzolja magát. A szemei is kicsit bágyadtak, beesettek.

Egyébként eszik rendesen, nem köhög-prüszköl, nem fosik.

 

Ha valaki tud, kérem adjon ötletet mi baja lehet. Nagyon szeretem és féltem, nehogy valami komoly baja legyen.

 

 

Előre is köszi!

 

izee88 Creative Commons License 2006.08.09 0 0 754

Sziasztok!

Kacagó gerlét szeretnék tartani lakásban. Ismerősöktől hallottam egyet s mást, a kérdésem annyi, hogy mekkora kalitkában érzi jól magát? Amellett, hogy rendszeresen reptetve lesz.

Válaszokért előre is köszi.

motav Creative Commons License 2006.08.09 0 0 753

Újabb lehetőségek díszmadár-barátoknak

 

www.diszpinty.lap.hu

 

www.diszpintyfajok.lap.hu

 

www.gouldamandina.lap.hu

 

www.zebrapinty.lap.hu

 

www.viziszarnyas.lap.hu

 

 

Jó böngészést!

ewet Creative Commons License 2006.08.04 0 0 752

De még itt van egy kis segítség:

MME 0640/200-401

Lehet, hogy ők tudnak segíteni!

Előzmény: fiktív (750)
ewet Creative Commons License 2006.08.04 0 0 751

Szia!

 

Én is találtam egyszer egy galamb fiókát, én pintyeknek való magot adtam neki, meg vízet. Az elején még olyan kicsi volt, h magától nem is tudott enni, így műanyag injekciós tűvel fecskendeztem be a szájába. a magot meg szerintem valami csipesszel.

Tudnak már maguktól enni?

Amikor már repülésre volt szüksége elvittem a Noé bárkája állatmenhelyre és ott jó kezekbe került, volt helye megtanulni.

 

Éva

Előzmény: fiktív (750)
fiktív Creative Commons License 2006.08.03 0 0 750

Sziasztok!

 

Adott két valszeg galamb fióka. A vihar. Most itt vannak fenn.

 

Mit és hogyan kell adni nekik? Hányszor? Víz? Meg egyáltalán mi legyen velük??

 

1 napig tojást kaptak, az jó?

 

Írjatok!

FARI Creative Commons License 2006.08.03 0 0 749
Szia! Én is most jöttem meg, azért írok ilyen későn, örülök, hogy segítettem, de azért írjál, ne csak akkor amikor kérlek. Üdv. J.
Előzmény: Mad árka (738)
Napsütötte sáv Creative Commons License 2006.07.31 0 0 748
Schmidt Egonnak van egy könyve, Madarak Budapesten (1600 Ft) - abban van egy leírás az etetésről, kalitkán keresztül - de macerás, hajnalban kell kellni stb, bár lehet hogy eltúlozza és kyga leírása is jó. Nem tudom, rigó kapcsán írja-e, de van valami. Kritikus az az időszak, amikor már majdnem tudna repülni és erkélyről esetleg meg is próbálja és nem jön össze, ezért kell a kalitka. Illetve van egy leírás benne, hogy egy kisrigót feltett egy fára, de elég macerás, jó sokszor leugrott ijedtében, mire végül ott maradt a fán.

Amúgy az alapállás az, hogy a földön kell őket hagyni, hacsak nem látványosan válságos az állapotuk. Kb 5-7 nap és repülni tudnak.
Előzmény: kyga (747)
kyga Creative Commons License 2006.07.30 0 0 747

Persze, saját tapasztalat.  Felraktam a kalitkát kb. szemmagasságba egy fa oldalára a kertben, vizet meg földigilisztát adtam a fiókának. Egyszer azt vettem észre, hogy

a szülők is etetik a dróton keresztül. A szomszéd aki áthozta, durván 50 méterre lakik. Amikor úgy láttam, hogy kész a madár, kiengedtem.

 

Előzmény: oncogito (746)
oncogito Creative Commons License 2006.07.30 0 0 746
Láttál már ilyet?
Komolyan érdekelne, mert azt hiszem ez hasznos info lenne!
Előzmény: kyga (745)
kyga Creative Commons License 2006.07.30 0 0 745

Szia!

Csak annyival egészítenélek ki, hogy kalitkán keresztül is etetnek.

Előzmény: oncogito (743)
MuzX Creative Commons License 2006.07.30 0 0 744
Köszi, a probléma a macskával van, ahogy írtam, az előzőt sajnos elfogyasztotta. Ha otthagyjuk, ahová esett (nincs nagyon bokor a környéken, de aholv van, a macska ott is elérné), nem sokáig húzza.

Azt csináltuk, hogy egy fészekodúba raktuk, amit még tavasszal raktunk ki, hátha beköltözik valaki, majd a szomszéd ugyanarra a fára feltette, ahol a fészek van, olyan magasra, ahová csak felért. Remélem, a szülők megtalálják.
Előzmény: Mad árka (742)
oncogito Creative Commons License 2006.07.30 0 0 743
Sziasztok!

Kérésre ide is átmásolom amit már két másik topicban is írtam. Talán egnedi a rendszer...


Nekem kétszer is volt dolgom rigó fiókával.
Legelőször sok éve vittem haza a Városligetből egy alig élő kis fiókát, akit szintén a kuttyum vett észre.
Nem tudtam neki bogarakat szerezni, az állatorvos tanácsára darált hust, párizsit és cseresznyét adtam neki. Szemcseppentővel itattuk mi is. Iszonyu étvágya volt, tényleg óránként kellett etetni. Felváltva pesztráltuk.
Kalitkában élt jó darabig, de aztán mikor kinőtte, szabadon mászkálhatott a lakásban. A kutyától tartott, de az eb sosem bántotta. Annál inkább az akkor még élő papagájunk, aki rendre neki akart repülni, mert féltékeny volt rá. A kisrigó meg, a nála majdnem háromszor kisebb papagájtól mindig halálra rémült.
De az étrenden felcseperedett és mikor már biztonságosan repkedett a lakásban is, elengedtük. Nem a Városligetben, mert nagyon emberhez szokott, hanem kivittük a budai hegyekbe. Ott mikor elengedtük, először rövid körözés után a fejemre szállt vissza - majd utána egy távolabbi fára. Egy darabig vártunk, aztán mikor láttuk hogy messzebb repked és láttunk/hallottunk más rigót is, eljöttünk.

Másodszor a belvárosi lakásunk házában, az ajtónk feletti használaton kívüli elektromos vezetékek tartó dobozába fészkelt egy rigócsalád. Mikor kikeltek a kisrigók, igen rövid idő mulva kezdtek egyenként kipotyogni - hárman.
Nagyon megijedtem, hogy mi lesz velük. Szerencsére éppen hétvége volt, amikor otthon voltunk. A szülők ott köröztek felettük, etették őket szorgalmasan.
Az egyik a nyitott pinceablakon át beesett a pincébe. Én felhajtottam minden szükséges kulcsot, lementünk érte és néhány órás (!) hajsza után sikerült megfogni.Féltem, hogy a szülei elfogadják-e hiszen össze volt fogdosva a kis fióka. Mikor felhoztuk, a rigó szülők már ott repkedtek fölöttem, a kisrigó meg szinte kiugrott a kezemből. Azonnal egymásnak rohantak és nagy volt az örömködés. Két-három nap után már biztonsággal repültek és elhagyták a fészket.
Míg az általunk nevelt kisrigó több hétig "lábadozott".

Tehát ahol kisrigó van, ott vannak a szülei is és etetik. Még akkor is, ha te közben besegítettél. De azt nem hiszem, hogy kalitkán keresztül.
Helyedben megpróbálnám szabadon engedni és figyelni, hogy a szülei megjelennek-e. Ha igen, nyugodtan magukra hagyhatod. Ha nem, akkor azért gondozd tovább, ahogy eddig.

Annyival egészíteném még ki, hogy állatorvos is és az állatkerti szakértő is (mert oda is elmentem tanácsért) egyhanguan mondták, hogy a rigók igen nagyon segítik egymást. Idegen fiókát is táplálnak ha kell és fajtársaikat is segítik. Tehát jó kis társaság, bízhatnak egymásban.
Mad árka Creative Commons License 2006.07.30 0 0 742
Csak általánosságban: a fészekből egy idő után kiesnek a rigók, s utána a szüleik a földről etetik őket. Tehát a bokor alatt lapuló kisrigó nem bajban van, csak olyan. Konkrét tanáccsal majd az igazi madarasok szolgálnak, a Hazai madarak tartása topikba jó helyre írtál, ott már volt ilyenről szó, csak most szabadságolások vannak. :)
MuzX Creative Commons License 2006.07.30 0 0 741
Sziasztok, találtunk egy fészekből kiesett rigófiókát, nem tudtok valakit, aki tudna segíteni rajta? Mi annyit tudunk tenni, hogy macskától védett helyre tesszük és megpróbáljuk valamivel etetni, de hosszú távon ez valószínűleg nem elég. A fészek nagyon magasan van, nem tudnánk visszatenni.
.ume Creative Commons License 2006.07.29 0 0 740
Azt nem írtam hozzá, hogy már tollas de még repülni nem tudó, nem túl nagy tenyérnyi a madárka.
Előzmény: .ume (739)
.ume Creative Commons License 2006.07.29 0 0 739

Sziaszok!

Segítséget kérnék megtalált egy madár nevében... Első látásra rigónak gondoltam de nem értek hozzá.

Most elhoztam az utcáról de mivel vannak nálam egyéb állatok akik bírnak némi vadászösztönnek nem tudom gondját viselni.

Kérném ha valaki át tudná vállalni -jelenleg az Örs vezér téren "lakik" írjon, vagy tanácsot kérnék mit tegyek. Nem mertem az utcán hagyni...reggel viszont visszavinném ahonnan hoztam, mert nem vagyok annyit itthon, hogy páróránként etessem. így legalább a éjszakát túléli. (remélem)

Mad árka Creative Commons License 2006.07.26 0 0 738
Míg "nyaralni" voltam, megjött a kártyám az MME-től, beléptem, illetve ma visszaküldtem nekik az adatlapot, hogy milyen ötleteim vannak a segédkezésre. Végigolvastam a küldött anyagokat, igen jónak tűnik, kíváncsian lesem a jövőt. S ért egy kellemes meglepetés az előzőektől függetlenül, megkeresett egy lány "természetvédelmi táboroztatás" kapcsán, bár nem volt jó az időpont, úgy néz ki, lesz még dolgunk együtt.

Köszönet az MME-s "reklámért"!
Előzmény: FARI (737)
FARI Creative Commons License 2006.07.20 0 0 737
Azért pihenjél is.  Az önkéntesség ügyben mit tudtál intézni?
Előzmény: Mad árka (736)
Mad árka Creative Commons License 2006.07.19 0 0 736
(Nem, itt "sasolok", jövök-megyek, intézem a lemaradásokat. Nyár végén le kell adnom egy dolgozatot, azon ügyködöm épp. De többet vakarózom, mint ügyködöm. Jó volna, ha egy nap 70 órából állna mostanában... :-)
Előzmény: FARI (735)
FARI Creative Commons License 2006.07.19 0 0 735
Na végre!!! Azt hittem, hogy végleg eltüntél.
Előzmény: Mad árka (734)
Mad árka Creative Commons License 2006.07.19 0 0 734
"Kirepültek"

Ez aranyos. :-)
motav Creative Commons License 2006.07.18 0 0 733


A díszmadaras linkgyűjtemény alakulgat:

eddig elkészült:

www.diszfacan.lap.hu
www.diszmadar.lap.hu
www.diszszarnyas.lap.hu
www.disztyuk.lap.hu
www.disztyukfajtak.lap.hu
www.afrikaipapagajfajok.lap.hu
www.azsiaipapagajfajok.lap.hu

Következik:
www.diszpinty.lap.hu
www.gouldamandina.lap.hu
www.zebrapinty.lap.hu
www.viziszarnyas.lap.hu
www.amerikaipapagajfajok.lap.hu
www.ausztralpapagajfajok.lap.hu
www.lagyevodiszmadarak.lap.hu
www.magevodiszmadarak.lap.hu

hamarosan....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!