Keresés

Részletes keresés

csak-az-igazat Creative Commons License 2002.11.06 0 0 380
PS : még csak annyit ha esetleg azt mondod hogy ténleg hordtŕl egy 60 kg-os zsŕkot. Vegyél föl csak egy cementzsŕkot (az csak 50 kg) és nézd meg milyen messzire todsz vele menni ???

Elnézést a hibŕkért de évek ota nem irok magyarul.

Előzmény: Legionnaire (377)
csak-az-igazat Creative Commons License 2002.11.06 0 0 379
Szia Légionnaire

Uj vagyok a forumnŕl és az tanŕcsoknak a 8-ik pontja alapjŕn végigolvastam az egészet. Öszintén nem értem ...

Hozzŕszolasaid utŕn még mindig jo emlékeid vannak a Légiorol. Utŕna meg azt irod hogy "Mas rengeteg ember ir, mond faszsŕgokat a Légiorol, holott csak par honapot, vagy annyit sem voltak kint. En lenyomtam az 5évet". Forum - 116 szŕmu hozzŕszolŕs

Ez hazugsŕg mert az igaz hogy te 93-ban jöttél a Légioba, de azt is irtad hogy 97-ben szereltél le. Szŕmitŕsaim utŕn (és nem nehéz) itt csak 4 év van és nem 5.

Forum - N°200 "Az alapkiképzés utŕn Djiboutiba küldték ahol alsöosztŕlyu lett, és miutŕn a 2 év letelt hazaszökött" = mint te.

Elkövetted azt a hibŕt hogy megadtad a "matricule"-t. Nem kellet volna mert igy gyerekjŕték megtudni hogy ki vagy, és hogy déserteur vagy a Légiobol.

Beszolŕsom nem haragbol van vagy akŕrmi mŕs rosz indulatbol. Az egyetlen oka mert ugy gondolom hogy nem szabad kŕbitani az embereket mert aki azok utŕn jönn be a Légioba amiket te irtŕl, annak vége van és ki lesz ŕbrŕndulva. A hülyeségeiddel lehet hogy több embert elriasztottŕl, vagy pedig ???

Nem tudom hogy hol hordtŕl 60 kg-os zsŕkot 3200 méterre ?? de a kiképzés alatt biztos nem. Ami pedig a CRAP-ot illeti, arrol inkŕbb ne mondjŕl semmit mert halvŕny fingod sincs rola. Ami a Comori puccsot illeti, ott a DLEM lépett és nem a 2°REI.

Harag nélkül üdvözöllek, J.GY

Előzmény: Legionnaire (116)
Tomy44 Creative Commons License 2002.11.05 0 0 378
Sziasztok.

Nos végigolvastam a topicot, roppant érdekes. Arra az időre emlékeztet mikor még jómagam is légiós akartam lenni.
Viszont a légiót megjárt uraknak tenném fel a következő kérdéseket:
- Mi az, ami neked a legnehezebb volt legjobban próbára tett ?
- Mit adott neked a légió?

U.I.: A 1REP nem hősi halált halt?

Legionnaire Creative Commons License 2002.10.28 0 0 377
Hello

Az alapkikepzes 5 es fel honap.Ha az elso otben vegzel akkor lehetoseged van valasztani.A 2 REP(ejtoernyos alakulat,ezen belul van a CRAP,de oda bejutni eleg nehez.Minimum Caporal-nak kell lenned,es megfelelni a teszten,35km futas teljes menetfelszerelessel 2es fel ora alatt.)A 2 REI gyalogsagi alakulat.Errol kerdezd kurtok camaradot,o ott volt.A 6 REG utasz alakulat.A 1 REC harckocsizok.13 DBLE (Djiboutiban,gyalogsagi,harckocsizo,aknavetos szazadokkal plusz a kommandos kikepzok ARTA Plage.)3 REI Guyanne Del-Amerika Dzsungel harc,kommandos palya).Tovabba egy helyorseg Tahitin(Moururoa)es egy Mayotte-on,de ide altalaban ot ev szolgalat utan lehet menni valamilyen kepesitessel,pl:acs,asztalos,autoszrelo stb...
Van meg Aubagne-ban is lehetoseged,itt lehetsz zenesz,nyomdasz,de ezt nem ajanlom.A magassag es a testsuly nem mervado.Ami fontos az a teherbiro kepesseg.Arra pedig hogy megeri-e?a valasz csak igen lehet.Nem is anyagilag,de tapasztalatban es akaratero fejlesztesben biztos.Raadasul nagyon jo a tarsasag.En Avant!!!

Előzmény: SPINAL (373)
Henri Charriére Creative Commons License 2002.10.27 0 0 376
Ezek szerint nem volt légiós De Gaulle magyar merénylője vagy legalábbis ezt nem mondták a riportban. Bár valami olyasmit mondott, hogy katona akart lenni, de hát Franciaországban csak egy módja van a küldföldieknek, hogy katonáskodjanak, nemde?
Fpeter Creative Commons License 2002.10.27 0 0 375
Helló!

A CRAP-röl (GCP) szeretnék többet megtudni.
Minden hozzászolást szivesen vennék, minden információ érdekelne. Esetleg valaki került-e közelebbi kapcsolatba ezzel az alakulattal?
Az információkat előre is köszönöm.

Henri Charriére Creative Commons License 2002.10.26 0 0 374
Holnap a TV2-n a Napló c. műsorban lesz egy interjú egy magyar emberrel aki a bemutató szerint részt vett a De Gaulle elleni merényletben. Lehet, hogy ő is volt "kollega", mivel tudomásom szerint az ominózus eseményben az 1. REP katonái vettek részt, "hálából" De Gaulle meg is szüntette ezt az ezredet.
SPINAL Creative Commons License 2002.10.26 0 0 373
Hellosztok!

Végigolvastam a topicot és lenne pár kérdésem...
Mennyi ideig tart az alapkiképzés? Valaki írta alapkiképzés utána lehet választani hova lehet továbbmenni és leírnátok milyen alakulatok vannak még a 2REP-en kívül?
Másik milyen fizikai kondicíóban kell lenni, hogy legyen valami esély a bejutásra és, hogy bírja is az ember a kiképzést?
Én szeretnék kimenni csak erős kétségeim vannak arról, hogy felvesznek. Ezt azért mondom, mert kb 165cm és 60kg vagyok... Esetleg tudja valaki a testsúly, magasság minimumot? Ha fel is vesznek van esélye a bennmaradásnak (mert 60kg-mal más 30kg-ot cipelni, mint mondjuk 100kg-mmal)?
A volt légiósoktól kérdezem, megérte kimenni? Nem anyagilag értve a kérdést...

hello

FatalAbyss2 Creative Commons License 2002.10.23 0 0 372
A futás elött csak az orvosi volt akkor. Amúgy én decemberben voltam kint. Strasbourgban, annyi fenyőt kellett feldíszíteni, hogy csak na. Az égész hóbelebancot ágakkal és törékeny díszekkel...huhh... Mondták; díszítsétek, a Ti fátok. =:-) Szóval aki karácsony elött megy, az készüljön a nagy ünnepre, hehe.
Lent délen volt egy pár magyar tisztes. Emlékszem az egyik, aki az ottani dutyinak volt a vezetője v. milye.. -éppen ott kellett faleveleket seperni- szóval ő szóbaelegyedett velünk magyarokkal, jó fej volt, próbált lebeszélni minket az egészről. Na mind1, csak eszembe jutott. Ja, és a másik caporal a raktáros volt. Úgy emlékszem, hogy Kiss volt a vezetékneve. Ő nagyon rendes volt, amivel a társaim rendesen visszaéltek. A fraciák kis faszok voltak, beképzelt buzik.
kürtök Creative Commons License 2002.10.18 0 0 371
Nem, nem csak pofára megy, de van néhány ember aki vmi miatt kell neki, akkor is ha egy egy teszten gyenge. Ami a kötélmászást illeti, ismrek kint egy magyart, büdös életben nem mászott fel a kötélre, mert egy inapt, de mivel egy szopógép, és egy spicli, mára mégis őrmester. Megvettem a kocsiját, és fölnyomott hogy kocsim van engedély nélkül. Csak ennyire patkány.
Láttam srácot, aki nem tudott írni olvasni, viszont négyerer métert csinált a cooperen. Felvették, és benne van a Légió maratoni csapatában, akik tavaly és azelőtt nemzeti szinten verhetetlenek voltak. Ilyen is van. Nem tudhatod mi miért történik, de a kivételekből nem kell általánosítani sem Minden jót:/
Előzmény: Henri Charriére (370)
Henri Charriére Creative Commons License 2002.10.16 0 0 370
Szóval, akkor csak neki kell indulni...Tehát igaz, hogy az egész pofára megy? Vagy legalábbis nem kötik az emberek orrára, mit, hogyan, miért?Persze, azért fizikailag biztosan nem árt felkészülni. Valahol a neten olvastam, hogy a jelentkezők számától függően növelhetik a Cooperen a teljesítendő távot vagy akár csökkenthetik is. Korábban ezen a fórumon is írták, hogy az sem mindegy mikor megy ki az ember, merthogy télen állítólag kevesebben jelentkeznek, ami gondolom azt jelenti, hogy nincs 12-szeres túljelentkezés, csak 6-szoros.:)
Előzmény: Legionnaire (369)
Legionnaire Creative Commons License 2002.10.16 0 0 369
Sziasztok!

Erdekes dolog ez a felvetel.Az alapkikepzesen a szakaszomban volt egy gyerek aki 5 nem hazudok Öt kort futott cooperen es megis felvettek,igaz utana kerte a civilt,es meg is kapta.A masik meg labsegitseggel sem tudott felmaszni a kotelre,es kb.3 karfelhuzast volt kepes megcsinalni,5 honap utan o is civil.Volt aki olyan szinten nem birta a menetelest,hogy sirt mint a furdos kurva,es nekunk kellett vinni a zsakjat,mig az ormester egy kotelet kotott a nyakaba,es ugy huzta maga utan(o Magyar volt,sajnos).Viszont volt egy francia srac Aubagne-ban aki tenyleg szuper volt,fizikailag,szellemileg,ot nem vettek fel.Igazabol aki ott dolgozik a CAPLE-nal,es mar ugy Adjudant-Chef tudna megmondani milyen kriteriumok alapjan dontenek.Egyebkent ha csak a Cooperrel volt a problema mindenfelekeppen probald meg ujra.Viszont ne legyel benne biztos hogy igy is felvesznek.Ezt nem elkeseriteskeppen akarom mondani,de hat ez van.Mikor lattam a sok benat az evek alatt akikkel egyutt szolgaltam,igazan nem ertem miert utasitanak el fasza gyerekeket.Ha kijutsz,es ehhez szoritok neked,semmifelekepp ne hagy ki Djiboutit:)

vespertilius Creative Commons License 2002.10.15 0 0 368
Bocs, de a kérdőjel lemaradt a végéről.
?

vespertilius Creative Commons License 2002.10.15 0 0 367
A futás előtt csináltál szellemi tesztet vagy valami másból felemérést, pl karhajlítás-nyújtás.
Előzmény: FatalAbyss2 (366)
FatalAbyss2 Creative Commons License 2002.10.14 0 0 366
Igen annyit. Pár méter hiányzott. Ha nem lépsz át a "célon", baszhatod. Kettőkor már mondják a neved. Akkoriban két hosszú épületet kelett 7x körbefutni, azt hiszem vmi régi légiós nyomda volt. Volt rajta minden..emelkedőőő..hehe, szal nem egy sportpálya volt.
Előzmény: vespertilius (364)
kürtök Creative Commons License 2002.10.13 0 0 365
Ha nincs nem gyógyuló vagy elmúló orvosi probémád, akkor csak létszám miatt utasitínak el, ne mondj le róla. Mindenképpen próbáld megtudni miért nem vettek fel. Lehet hogy akkor éppen csak nem kellett annyi magyar. Ki tudja. Ha nem egészségügyi problémád van, mostanában nagy divat lett az IQ tesztekkel való szarakodás. Nem tudok semmit mondani, se más aki ott volt, ha nem tudjuk miért utasítanak el. Az első cooper miatt ne fájjon a fejed. Ha az volt, és most úgy érzed megy, menj vissza. Sok sikert.
Előzmény: FatalAbyss2 (362)
vespertilius Creative Commons License 2002.10.13 0 0 364
Mennyit kellell futnod cooperen? 2800m?
FatalAbyss2 Creative Commons License 2002.10.13 0 0 363
Tudtátok, hogy MA VAGYUNK 3 ÉVESEK?! 1999-10-13 20:48:54 -kor alakult meg az Idegenlégió fórum. Jó, mi? Akkor ma buli lesz éjfélig. Yeahh
FatalAbyss2 Creative Commons License 2002.10.13 0 0 362
Ez mind ok, csak mostanában túl sok ilyen rambós story-t adnak le. Ez one.
Még mindig nem írt olyan, aki másodszorra próbálná meg.
Szerintetek több esélye van azoknak, akik másodszorra próbálkoznak? Erről még szerintem nem beszéltünk. Én kompetens vagyok a dologban. Azon, amin akkor "elbuktam", már javítottam (cooper). 2 éve voltam kint, és most megint menni akarok. Cooperen már nem fog múlni. A többit majd meglátjuk. Számítok a 10-ből 1-es felállásra. Bízom benne, hogy én leszek az a 10%, úgyhogy nem adom fel. Szerintetek, ha nem sikerül, adnak 3 v. 6. hónapos papírt, vagy soha többé nem próbálkozhatsz? Mitől függ? Embere válogatja? /ennyi tömören/ Na, írjatok.

cap179653 Creative Commons License 2002.10.12 0 0 361
Még annyit,hogy ez az utolsó vér dolog létezik,mert eleve olyan beállítottságúak leszünk az évek folyamán,hallva a régi hőstetteket.A légióban nagyon erőssek a hagyomány ápolások.
Előzmény: kürtök (356)
Henri Charriére Creative Commons License 2002.10.12 0 0 360
Hello!

Az SAS és a légió nagyban különbözik egymástól, bár a légiónak is van hasonló egysége a GCP(korábban CRAP vagy Chuteurops) ahol kisebb csoportok, 4-5 fő harcolnak, de főképpen a század és ezredszintű hadviselés jellemző a légióra. Az öbölháborúban asszem 3 ezredük is harcolt, de a fő csapásokat az amerikai légierő mérte az irakiakra. Az SAS viszont (ahogy a GCP is) messze az ellenséges vonalak mögött tevékenykedik, ezt tették legutóbb Afganisztánban is.

Előzmény: FatalAbyss2 (357)
cap179653 Creative Commons License 2002.10.12 0 0 359
A Légióban van egy idejét múlt szabály ami nincs leírva sehova és régen még talán úgy is gondolták:A légiós soha nem hátrál meg még taktikai megfontolásból sem.Azért akkor még másféle hadviselés volt.Ma még a becsület kodexben le van írva,hogy a légiós soha nem hagyja el puskáját és sérültjeit.Ez minden hadseregben alapszabály csak a légióban több az olyan katona aki komolyabban veszi mint mondjuk a magyarban.Az öbölháborúban olyan nagy csatározások nem voltak.Az iraki katonák mindenhol megadták magukat csak az aknák meg a civil partizánok okoztak néha gondot.Jugoszláviában sem a katonák haltak hanem a civilek.Ilyen egyéni regénybe illő hőstettet nehezen tudok elképzelni,mert egy hadseregben csapatmunka folyik és nem egyéni akciók,persze alakulhatnak néha olyan szituációk mikor neked kell felmérni a helyzetet de nem olyanra gondolok,mint amilyet te láttál a TV-ben.Az igaszság az,hogy a háború sokkal unalmassabb annál mint amit a TV-ben leadnak.
Előzmény: FatalAbyss2 (357)
vespertilius Creative Commons License 2002.10.12 0 0 358
Bocs, de véletlenül nem Lecső Zsoltnak hívták ? :)
Előzmény: FatalAbyss2 (357)
FatalAbyss2 Creative Commons License 2002.10.12 0 0 357
(spektrumon, national geon vagy a discoveryin) /nem ugrik be melyiken/ volt.. egy doc film, egy angol SAS katonáról, aki egy iraki akciót követően, ami kárhozatra volt ítélve, úgy gondolta, visszavonul pár emberrel. Társait elfogták.. akik a vallatást követően elárultak egy-két dolgot.
A katona naponta 50 km-t tett meg a sivatagban..majd történt ez +az ...megadta magát..majd sikerült ellógnia. És nagy hős lett belőlle a maga módján.
Kérdem azt, hogy a légióban megtörténhet e olyan, hogy megadjuk magunkat v. visszavonulunk?? Mert szerintem nem. Utolsó vérig harcolunk, nem?
Aki látta a filmet, talán érti mire gondolok.
kürtök Creative Commons License 2002.10.10 0 0 356
A bátyám kiképzőként találkozott egy volt újonctársával. Együtt csinálták az alapot, a srác lépett a rep-től, majd más útlevéllel visszament. Hallottam hogy az ujjlenyomatot azért veszik le, mert az állam fizet érte, nem azért hogy kiszúrják a visszatérőket. Szerezz egy útlevelet, de ne hamisat. Elég ha kicsit hasonlít rád a gyerek. Sok szerencsét.
Előzmény: kuccu (354)
Legionnaire Creative Commons License 2002.10.09 0 0 355
Az en idomben mar nem volt kupi az Escadronnal,mert osszeverekedett ket katona valami najan,es nagy balhek voltak.Amugy en a Plein Soleille-ben laktam eleg surun.Eloszor elmentunk a vietnemi etterembe rakot enni,nehany uveg sor,vodka-martini,egy kis szivni valo,majd a kurvak.A problema ott volt,hogy mire a csajokhoz ertem olyan reszeg voltam,hogy nem lattam jol kit is viszek fel.A szobaba erve villanyfenynel mar mas volt a helyzet.Egyszer elzavartam egy naja-t mikor meglattam hogy nez ki,es inkabb kivertem a farkam valami sexlapra.Altalaban viszont megis megdugtam oket,igaz masnap rettentoen bantam,de legkozelebb megint minden ugyanugy tortent:)Volt egy-ket komoly hadgyakorlatunk,es egyszer meg valami lazadok is jottek eszakrol,de semmi komoly.Mas,en nem vagyok szuper Legios,csak egyszeruen vegignyomtam ot evet.Embert sem oltem,es ezt nem is banom.A testorokkel kapcsolatban ezt ugy ertettem hogy pl:5 embert AK47-esekkel,par kezigranattal felszerelkezve nehezen lehet megallitani.
Előzmény: cap179653 (353)
kuccu Creative Commons License 2002.10.09 0 0 354
Sziasztok!
Valamikor akilenvenes évek elején én is ott voltam 2 évig!Talán tul fiatal voltam és ugy döntöttem,hogy eljövök!Az évek során többször vissza akartzam térni közéjük mégis kidobtak!Még a büntetést is válaltam volna csak vegyenek vissza!Aztán feladtam,rájöttem hogy a saját nevemmel még egyszer nem térhetek vissza közzéjük!
Nem volt se rossz se jó mégis valahogy visszahuz aszivem.Hogy lehetne szerintetek mégegyszer visszakerülni?Üdv:1841..!
Ui:bocs a helyesirás miatt

cap179653 Creative Commons License 2002.10.09 0 0 353
Mint igertem ha kint vagyok es talalkozok volt tarsammal megkerdem Ot is Lecso ugyben.O sem ismeri es nem tud rola semmit.
Előzmény: cap179653 (352)
cap179653 Creative Commons License 2002.10.08 0 0 352
Én az voltam.Harci alakulatban fontos embernek számít,de azért kell,hogy legyen valami tisztelete is.A légióban a tisztek is futnak minden reggel meg ugyanúgy ,vagy még jobban megcsinálnak mindent,ezért van tiszteletük.
Előzmény: Henri Charriére (351)
Henri Charriére Creative Commons License 2002.10.07 0 0 351
Hello!

Hát ahogy én itt olvasgatom, a kaja lenne legkevesebb ami akárkit is visszatarthatna, (a 8-10 km-es futások 12 kg súlyú hátizsákkal + fegyver + ez-az-amaz már húzósabb) egyébként is van egy ún. fejadag a terepen, a laktanyában meg van rendes étkezés, teknősbékát meg nem muszáj enni, ha nem szereted.:)

Apropó urak, ki volt itt caporal közületek? Tényleg annyira fontos beosztás? Láttam egy képet a neten, egy srácnak varrták a szája szélét, mert kissé szétrepedt, képaláírás: visszapofázott a tizedesnek.

Előzmény: Szado (350)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!