Keresés

Részletes keresés

murray Creative Commons License 2014.03.19 0 0 59331

"(Annak idején rengeteg ilyen esetem volt. Hogy a szomszéd felmászkál (a külön álló családi ház) háztetőre, és félrehúzkodja neki a cserepeket, hogy beázzon neki a födém.)"

 

micsoda? ilyenek vannak? :-)  végülis sörétessel leszedném a tetőről a szomszédot ha a cserepeimet húzgálná..:-))

 

más: szokásos amatőr kérdés:D

járdát csinálunk térkövekből 11 m hosszú 3 keresztben térkő széles. betonoznom is kell egy kulön placcot , kell kb 1 köbméter sóder.  namost a járda alá való sódernak jó a betonozáshoz hozatott sóder?

a fugák közé van finomabb az ok.

 

Előzmény: KömKel (59318)
süniéspont Creative Commons License 2014.03.18 0 0 59330

Szia,

valóban egy 2008-as gond és ahogy írod végig jártam az igazságügyi szakvéleménytől az önkormányzatig, közig hivatalig  majd az ügyvédig minden lehetőséget.

Sajnos mind hiába a jelen igazságügy, ügyvédem tanácsára nem biztos, hogy jó megoldás. Mert a meglévő dokumentumokat, és az igazságügyi szakvéleményt a bíróság más igazságügyi szakértőkkel felülbíráltatja és sajnos a tapasztalat, hogy lehet olyan szakvéleményt kiadni ami mondtam is meg nem is de lehetőleg ne legyen támadható.

Így még nagyobb esélyem van arra is, hogy bár igazam van még is még a perköltséget és a bíróság által felkért szakértőt is nekem kell majd megfizetni.

Sajnos kicsit több száz ezer forint volt már amit ebbe fektettem és nem jutottam egyről a kettőre.

tündéri unokáim vannak lenne hova költenem a kis pénzemet.

A dolog lényege, hogy megint nekem kell nélkülöznöm és a födémet újból tataroztatnom és az ezzel járó kellemetlenséget és a rengeteg takarítást elvégeznem.

köszönöm együttérzésed

süni

 

Előzmény: KömKel (59318)
süniéspont Creative Commons License 2014.03.18 0 0 59329

Jól állnak anyagilag a betonozást azért nem vállalta ugye ez a fürdő és vécé részét érintette volna a lakásának. Kényelmére hivatkozva  emiatt nem fog nélkülözni napokig,  pedig csak egy két napról lett volna szó.

És valóban igen sok pénzt áldoztak már a lakásra, jól is néz ki ez legyen az ő örömük csak engem és a lakásom hagyják már végre ki belőle.

Isti bizi nem vagyok irigy csak szigeteljék már végre le a kütyüt és némítsák végre el.

süni

 

 

Előzmény: Gyurco78 (59325)
süniéspont Creative Commons License 2014.03.18 0 0 59328

Érdekes a felvetésed a jegelés szó, mindenkinek más a hő érzete de azért van a fűtőtest, hogy majd én kapcsolgatom a saját lakásomban. Tekintettel ,hogy nyugdíjas vagyok elég sokat tartózkodom itthon, és nem egyszer a fűtött lakásban megfagyok.

Te lehet, hogy nem fázol lányomék is csak 20 fokban érzik jól magukat ez az ő dolguk

nem vagyunk egyformák

De valóban hajnali három fele kezd el intenzívebben zúgni a rendszer és felerősödik a légbefúvás a lakásomba

ezt most akkor köszönnöm kell hogy a kinti hideggel szemben ő most figyelmes és melegít engem ami ugye nem igaz mert én fűtök és így ő hűti a lakásom.

De napközben ő is elég sokat van itthon és kedve szerint teljesen váratlanul kapcsolgatja a hívjuk kütyünek számomra teljesen értetlenül.

De még mindig szeretném hangoztatni, hogy majd én eldöntöm, hogy fűtök vagy nyitott ablak mellett alszom

ne a szomszéd zúgó sípoló kütyüje irányítsa az életem.

 

Tudom elég rázos a kérdés de valós

 

 

 

 

 

Előzmény: Gyurco78 (59325)
süniéspont Creative Commons License 2014.03.18 0 0 59327

Szia,

Igen már erre is gondoltunk, akár egy padozati elárasztásos légbefúvás. Folyamatosan fejleszti és bővíti a rendszerét.

Tavaly a beszéltem vele és esküdött hogy nála nincs és nem lesz felszerelve semmi. Amit kétlek.

Sajnos a szomszédok sajnálkozása és nyáron az irigykedésük hogy milyen jó hideg van nálam bizonyítja, hogy ez nem természetes egy emeleti napsütéses lakásban.

Lassan 30 éve lakom itt és tudjuk és emlékszünk rá hogy nyaranta locsolni kellett hogy elviselhető legyen a házunkban a meleg.

Kicsi 28m2 és már a felújítások miatt csak tartozásom van az OTP fele és koromnál fogva már nem sok lehetőségem maradt. (LOTTÓ)

Ezért keresem a megoldást az ötleteket

Sajnos nagyon jó kapcsolatai vannak és innentől a korhadt gerenda igaz bár mikor leszakadhat ha én nem csináltatom meg. Megmagyarázzák, hogy nem a kütyüje miatt van hanem beesik az eső.

Minden korszerűsítése nekem kerül pénzbe hiszen a födém társasházi tulajdon de még is nekem is majdnem annyiba került mint amit a társasház fizetett.

A jó szomszéd meg röhög a markába.

süni

Előzmény: Törölt nick (59322)
Gyurco78 Creative Commons License 2014.03.18 0 0 59326

Amúgy hány órakor szoktad érezni, hogy hideg a fal? Mert hajnalban nálam is eléggé hidegek, lehet, hogy sorstársak vagyunk?

Előzmény: süniéspont (59323)
Gyurco78 Creative Commons License 2014.03.18 0 0 59325

Én nem tudom, de aki még a födémet sem betonozza le, az hőszivattyút fog venni? A kültéri egységet meg odabent rejtegeti, és lefagyasztja az alatta levő falait...furcsa egy felső szomszéd, minden esetre.

Előzmény: Törölt nick (59322)
Adm Creative Commons License 2014.03.18 0 0 59324

Dejavum van :)

süniéspont Creative Commons License 2014.03.18 0 0 59323

köszönöm, hogy olvastad. Igen van alattam lakás de jelenleg nem lakják ez soha nem befolyásolta a lakásom klímáját.

Igen nehéz megfogalmazni, hogy mit érzek amikor a lakásban lakva egyik percről a másikra megváltozik a hőmérséklet és kellemetlen huzat keletkezik, illetve a gondolom hogy a hideg és a meleg hő hatására pára keletkezik és ezért lesz kellemetlen szauna élmény. Majd erre ez persze a téli hideg napokra érvényes kénytelen vagyok a fűtött lakásban magamra nyitni az ablakot, hogy ez a pára elmúljon.

Ettől független szoktam szellőztetni De itt az a probléma, hogy nem én irányítom hogy akkor szellőztetek amikor akarok vagy akkor és olyan meleget csinálok amit én akarok, hanem a szomszéd kütyüje ahogy kapcsolgatja szabályozza nálam a hőmérsékletet.

Most már évek alatt tapasztalom és tapogatom a falakat ilyenkor és ezért tudom, hogy mikor elkezd hűlni a fal utána itt nem áll meg hanem a padozatban is érezhető és hőmérővel mérhető a hűtés

 

Ahogy a falak hűlnek úgy megy bele a padlóba a hideg és ezért olyan az élmény mintha nem is fentről jönne hanem a lenti lakásból.

de nem mert már készítettem hőkép felvételt , és igazságügyi szakértő is szakvéleményezte, hogy valóban nem vagyok hülye valami rendszert üzemeltetnek és ennek következménye a különböző hő hatás.

Ebben csak azt nem értem ha valóban van egy korszerű szigetelt jó készüléke akkor miért kell kapcsolgatni és ha jól lett kivitelezve miért kell sunyiskodni és miért teszi tönkre az én lakhatásom illetve a lakásom.

 

Előzmény: joevagyok68 (59317)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.18 0 0 59322

Vajon hőszivattyúval fűt/hűt a fenti lakó?!

 

----

 

1.

Szakértővel MINDENT átvizsgáltatni és pere menni.

Idő, pénz, türelem...

 

2.

Eladni bármi áron és menekülni...

 

 

Előzmény: süniéspont (59316)
Peter atyuska Creative Commons License 2014.03.18 0 0 59321

Támogatás + a hálózatokat nem egészen úgy fejlesztik mint nálunk ha valakinek többlet nafta kell és ezért sok mindent cserélni kellene azt ki kell neki csengetni. Így sokszor jobban jár egy napelemes rendszerrel.

Előzmény: Törölt nick (59320)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.18 0 0 59320

ma végigautóztam németo.onm és baromi sok napelem farmot láttam, még a kutyaólon is az volt.

mit tudnak ők amit mi nem?

 

FluID Creative Commons License 2014.03.18 0 0 59319

Köszönöm a válaszodat!

Előzmény: KömKel (59289)
KömKel Creative Commons License 2014.03.18 0 0 59318

A hozzászólást/panaszt már 2008-ban is beirta (kicsit rövidebben). Ha akkora lenne a gond, már régen megoldották volna, ha mást nem egmás legyilkolásával...

 

(Annak idején rengeteg ilyen esetem volt. Hogy a szomszéd felmászkál (a külön álló családi ház) háztetőre, és félrehúzkodja neki a cserepeket, hogy beázzon neki a födém.)

 

Megoldás: igazságügyi szakértőt fogadni (80-100e Ft), majd ennek birtokában egy ügyvédet (párszázezer forint), és nekiállni perelni (pár év).

Előzmény: joevagyok68 (59317)
joevagyok68 Creative Commons License 2014.03.18 0 0 59317

Én elolvastam...jelentem..

DE nem értem...

Ezt meg főleg nem...meg a PVC csatorna cső "szétmállását"...

"Amit nem akarnak elhinni ahogy hűl le a fal a lakásomban és ez bele megy a parkettába illetve a fürdőben a járólapba egy kellemetlen huzat és természetesen "x" hőmérséklet követi.

Ezt az x hőmérsékletet úgy kell érteni, hogy van amikor hosszasan nyitva az ablakom és nem hűl le a szobám.

Vagy fordítva nem tudom kifűteni és minél jobban fűtök viselhetetlen pára keletkezik, így kénytelen vagyok ablakot nyitni magamra."

 

Szóval nagyon kevés az amit értettem !  :-)

Alattad ki-mi lakik/van ?? Fűtött ? Fűtetlen ?

Előzmény: süniéspont (59316)
süniéspont Creative Commons License 2014.03.18 0 0 59316

Sziasztok,

Kérlek ne riadj el a levél hosszúsága miatt és olvasd(olvassátok) végig légy szí.

Nagy a bánatom és sajnos nem értek hozzá. Csak azt tudom, hogy egy régi polgári ház első emeltén lakom. Vegyesen fafödém és épített tégla a mennyezeti födém.

Hosszú évek óta megy a harc a fölöttem lakóval aki a ház felső lakója.

 

Valamilyen igen zajos zúgó rendszert dugdos a födémbe, rendszeresen eláztatott és emiatt már a lakás mennyezete is leszakadt.

Többszöri megkeresésemre közölték, hogy köpködöm a mennyezetet, és különben náluk nem üzemel semmi, én igen rossz indulatú vagyok.

Tél kellős közepén a teljes födém felújításra került.

Gerendák közé hőszigetelő gyapot lett betéve és gipszkartonnal lett lezárva.

 

A fürdőszoba mint kiderült a vasgerendán állt a kád a falnak támaszkodva és a két lakás így teljesen nyitva volt csak a vakolat zárta el ezért nem látszott.

Majd a födém borításának teljes elbontása során az ablak fölött is szétkorhadt a gerenda (amire bölcsen azt mondták, hogy beesik az eső azért van)

 

Ezért a statikus mint életveszélyes födém vízszintes gerendák beépítését és a kritikus helyen lemezelést írt elő.

 

Természetesen a födém szerkezet nem lett a hiányzó részen lebetonozva a fölöttem lakó közölte, hogy ő nem fog nélkülözni addig.

 

Így a hőszigetelő gyapot és a fa lett a szigetelés fő eleme.

 

Alig lett kész a födém rá két hétre már hallottam és természetesen éreztem a lesugárzó hő hatás miatt, hogy szereli vissza a titokzatos készülékét.

 

"A vita azon van, hogy nem vállalja fel és emiatt nekem kell bizonyítanom."

 

Én már mindent megtettem erőmön felül is és egy vagyont fizetek az OTP-nek miatta

 

De nem jutok egyről a kettőre. Mindenre mindig azt mondják, hogy az én lakásom szar és így jártam.

 

Most ismét felújította a lakásom fölötti helyiségeket - ami étkező, konyha, és fürdőszobából áll. (a lakószobái egy másik mellettem lévő lakás fölött vannak)

Természetesen a fafödémes szobám fölött van a fürdőszoba. Nála a tavaly nyáron történt teljes felújítás.

Nagy örömömre végre egy jó hónapig kellemes hőmérséklet és zajmentes napokat élhettem meg az előkészületek ideje alatt.

Majd persze a felújítás hatalmas zaj és kosz elviselése mellett jöttek a régi gondok.

Ismét egy adott hőmérséklet lett az uralkodó kinti időjárástól független.

Ennek az a baja, hogy nem tudom megköszönni mert igen komoly reumás betegségem lett tőle és folyamatosan megvagyok fázva miatta.

A drága pénzért felújított födémbe a kivitelező sikeresen be verte a bontott sittet.

Mire szóltam közölte, hogy én nem csináltattam meg annak idején a födémet rendesen.

Így a szigetelés is egy nagy részen tönkre ment és várható esetleg , hogy súlyánál fogva leszakad a gipszkarton ha még egyszer eláztat.

Bár felajánlotta,hogy rak fel egy réteg gipszkartont erre a helyre. szerintem ez nem fogja a hőszigetelést biztosítani nekem és így lemondtam róla.

Azért ismételném, hogy tavaly nyáron járó lapoztak, mert már megint hónapok óta veri a fal melletti szegő részt és hallani ahogy vezetéket erőltet a födémbe.

Úgy olvastam és az a logikus, hogy akkor szigetel a födém a két lakás között ha teljesen zárt

De ez most úgy működik hogy amikor a kedves szomszéd akarja akkor szellőztet nálam a födémen keresztül.

A másik tapasztalatom, hogy a kinti közös vécék mellett lakunk így a ház víz és szennyvíz csövei is lakásomon keresztül megy át amibe a fenti lakó csövei is beletorkolnak.

Sajnos ezt is amióta itt laknak majd két három évente cseréltetni kell mert szétmállik az összeeresztéseknél.

És bár én csak a folyamatos napi tapasztalatra alapozva olyan mintha a szennyvíz csőbe vezettet volna be valami kütyüt és ez is igen nagy hideget és huzatot von magával időn ként erős csatorna szaggal.  Emiatt a fürdőszobám mennyezete és az átfutó vasgerendák folyamatosan áznak.

Természetesen már azt is megcsináltattam ismét.  Ki tudja vészesen közeledik a harmadik év, hogy mikor ázok el megint és korhadnak el a szennyvíz csövek.

Amit nem akarnak elhinni ahogy hűl le a fal a lakásomban és ez bele megy a parkettába illetve a fürdőben a járólapba egy kellemetlen huzat és természetesen "x" hőmérséklet követi.

Ezt az x hőmérsékletet úgy kell érteni, hogy van amikor hosszasan nyitva az ablakom és nem hűl le a szobám.

Vagy fordítva nem tudom kifűteni és minél jobban fűtök viselhetetlen pára keletkezik, így kénytelen vagyok ablakot nyitni magamra.

 

Remélem volt türelmetek elolvasni, és sikerült valamennyire érthetően leírni problémám.

üdv süni

C20NE Creative Commons License 2014.03.18 0 0 59315

A standard 60x60-as ajtó miatt alig kell bele beton! Én 20cm vastagra csináltam, autók is járnak rajta, és 10-es betonvasból 5x5-ös hálót tettem alá az ajtónál dupla szálat csináltam és C30-as betont raktam bele. A vasat meg kell emelni kb. 4~5cm magasra, felső vasalás felesleges. A beton szemcsemérete olyan legyen, hogy a vasaláson a nagyobb kavicsok se akadjanak fel!

 

Statikussal nem beszéltem, de vígan viseli.

Előzmény: Athos27 (59314)
Athos27 Creative Commons License 2014.03.18 0 0 59314

Sziasztok,

 

Egy vízóra akna tetejének betonozásában kérném a hozzáértők véleményét.

Egy kb 1×1 méteres vízóraaknának csinálnék tetőt, mert jelenleg csak egy vaslemez takarja. Most kb 20 centit áll ki a talaj síkjából, ezért arra gondoltam, hogy talajszint -20 centiig levésem, majd "monolit vasbeton" tetőt teszek rá egy aknaajtóval. Ti milyen vastag betont csinálnátok és mennyi vasat tennétek bele?

 

Előre is kösz!

 

digium Creative Commons License 2014.03.18 0 0 59313

Galéria építéses kérdés, már megvan a rétegrend (falköz 360 cm, hossz 475 cm):

- 10*15*475 cm (sz*m*h) tartó gerenda 50 cm-ként főfalhoz megfelelően rögzítve menetes-szárakkal

- 10*15*360 cm gerenda keresztben 50 ill 52,5 cm-ként (alatta gipszkarton fémvázon és párazáró fólia, mert fürdő ill. konyha van alatta)

- 22 mm OSB vagy MFP lap

- 20 mm AT-L2 lépéshang csökkentő

- 15 vagy 18 mm nútolt OSB vagy MFP lap

- 2 mm laminált parketta alátét

- 8 mm laminált parketta

Kérdésem: Elég a parketta alá teherelosztónak nútoltból a 15-ös OSB vagy szükséges ide a 18-as? Össze kell ragasztani valamivel a nút-fédernél?

Köszi

murray Creative Commons License 2014.03.18 0 0 59312

ok kösz!

C20NE Creative Commons License 2014.03.18 0 0 59311

Nem roppantja össze. De arra figyelj, hogy a cső teteje fölött még legyen 5cm beton, különben repedezni fog és lejön a beton a csőről. Ha nem adódik ki, akkor önterülő kiöntő habarccsal próbáld inkább és tegyél a tetejére sűrű vakolaterősítő dróthálót mintegy vasalatnak.

Előzmény: murray (59308)
C20NE Creative Commons License 2014.03.18 0 0 59310

KG ( narancssárga ) műanyag csövet használj, szerintem 50cm mélyen sosem fog elfagyni. Rendesen tömörítsd és ki fogja bírni a személyautók súlyát.

Előzmény: Bediiii (59307)
halaloszto Creative Commons License 2014.03.18 0 0 59309

1. az nem alu. horganyzott vas

2. siman tedd a betonba. csak ne 2 centi beton legyen korulotte, hanem 6-8. Ha meglevo beton valyuba agyazod bele vekonyabb kitolto reteggel, az is jo.


Vajk

Előzmény: murray (59308)
murray Creative Commons License 2014.03.18 0 0 59308

értem köszi. ha már itt tartunk van ilyen alu rácsos tetős esővizelvezető folyóka, 1 m hosszú, ezt szeretném bebetonozni a ház oldalába. ennek a csatornája viszont muanyag. csak simán rakjam bele a betonba a müanyag vályut?

nem fogja a beton összeroppantani?

Előzmény: C20NE (59304)
Bediiii Creative Commons License 2014.03.18 0 0 59307

Esővizet kéne elég messze elvezetnem (kb 20m).

 

- Mi a szokásos minimális mélység, ahol érdemes vezetni?

 

- Van-e fagyveszély? (pl tél végi olvadás, de a talaj még át van fagyva)

 

- Kocsibeálló alatt hosszában (pont keréknyomon) mivel lehet megvédeni a csövet?

 

Természetesen a minimális mélységre törekednék, különben a tartály / szikkasztó túl mélyre kerülne.

 

Köszönet a segítségért előre is.

C20NE Creative Commons License 2014.03.18 0 0 59306

Igen! Vagy locsolod. De igazad van a dunszt jobb!

Előzmény: halaloszto (59305)
halaloszto Creative Commons License 2014.03.18 0 0 59305

es utanna letakarom nejlonnal egy hetre, hogy jol bedunsztolodjon.

 

Vajk

Előzmény: C20NE (59302)
C20NE Creative Commons License 2014.03.18 0 0 59304

Kültérre esztrich nem jó!

 

Aljzatot kiegyenlíteni meg kifejezetten tilos vele, 5cm alatt nem lesz életképes a réteg. Használj zsákos betont C20-at pl. Baumit-tól. Törd fel a rossz részt. Oldalról tüskézd össze a meglévő és a javítandó részt, majd betonozd újra, de kevés vízzel rendesen a helyére döngölve. Kiegyenlíteni meg kültéri aljzatkiegyenlítővel kell, alapozás portalanítás után. Ezt így 2 év múlva kezdheted elölről és a burkolat amit ráraksz is fel fog válni.

 

-szerintem!-

Előzmény: murray (59303)
murray Creative Commons License 2014.03.18 0 0 59303

ilyennel csináltam:

 

http://www.praktikerwebshop.hu/termekek/?id=222762

 

nem írja hogy csak beltéri. ráadásul akarok régi betonra burkolni és ezt gondoltam aljzatkiegyenlitőnek de ez így ha porlik nem jó. esetleg kipróbálom a cement hozzáadást. 

Előzmény: C20NE (59302)
C20NE Creative Commons License 2014.03.18 0 0 59302

Én baumit C20-as zsákos betonnal szoktam kint javítani, de még adok neki egy kis cementet és nagyon kevés keverővizet, majd szinte bedöngölöm a kartecsnival a helyére. Kis felületnél szépen lehet így javítani.

Előzmény: murray (59299)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!