Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

hulladekegeto Creative Commons License 2008.08.15 0 0 3687
Azért ha sűrűn öntöm bele, szerintem erőlködik az adagoló. A cikkeket én is ismerem, a mercedes adagolója más világ, a toyota meg toyota. Hogy miért nem vettem mercit, azt hosszú lenne elmondani. Az olajpumpa másképp működik mint egy adagoló, az olajszűrő pedig a fém kiszűrésére való. Mivel tény, hogy a koksz lerakódik/lerakódhat a porlasztócsúcsokban, ezáltal dadoghat a motor (nálam még nem volt kokszosodás, de nem is használtam ipari mértékben, sem dadogás sem volt). Gondoltam az adagolóban ha lerakódik a koksz, az már gixert okozhat.
Egyébként próbált ki, ha leengeded a motorolajad valamibe, és mondjuk 3-4 hét múlva átöntöd egy másik tálba. Ott már gyűlhet össze kicsi trutyi.
Namost a használt - és minél többet használt - motorolaj azért egyre sűrűbb. És gondolom azért megterheli az adagolót.
Előzmény: Törölt nick (3680)
petrov11 Creative Commons License 2008.08.15 0 0 3686
Ha a németeknél és az ostmarkban szabadon tankolható a repceolaj, akkor itt is el kell fogadni, persze számla ellenében, EU-ban lennénk mi is, vagy mi...
A gyári és a házi észter megkülönböztetése nehéz feladat, ha mondjuk Bánhalmáról származó recept szerint dolgozol tiszta repceolajból és KOH-ból meg metanolból. Esetleg ha a gyáriba indikátor anyagot kevernek, mint a pirosított gázolaj, de még ha használtból dolgozol is, némi szennyező anyag van a gyáriban is, ott is használnak lesütött olajat.
Előzmény: naox (3685)
naox Creative Commons License 2008.08.14 0 0 3685
"Ha külföldön tankoltok észtert, és itthon meg fognak a popposok, számlával kell igazolni, hogy legálisan tetted. Ha nincs számla, baj lehet."
nem kell megorizned a szamlat, nincs ilyen szabaly. Mas kerdes, hogyha nem tucc szamlat mutatni, akkor valszeg eljarast kezdemenyeznek, mintat vesznek a tankodbol. az igazsag az, hogy egyertelmuen kimutathato, hogy "gyari" FAME van a tankban, es igy nem lehet gondod. Mas kerdes, hogyha meglobogtatod a szamlat, akkor az egesz hercehurca elmarad.
De ez csak FAME-re, azaz biodizelre igaz, atalakitatlan novenyolajra, plane hasznaltra nem.
Előzmény: petrov11 (3683)
odourizing Creative Commons License 2008.08.14 0 0 3684
"Savazást személy szerint nem ajánlanám, (bár nem értek a kémiához) de a savval szőkített gázolajok is gyönyőrűen szét tudtak marni ezt-azt az adagolóban.
"
Nem próbálkozom a savval, az biztos. Nem ér annyit az egész.

"(bocsi a hülye kérdésért de semmit nem értek a kémiához)"
Én sem sokat értek a kémiához, csak hobbivegyész vagyok. :D (Habár szerettem volna vegyészmérnök lenni, de hülye voltam matekból, így nem lettem vegyész. :D ) De az biztos, hogy a fekete hordó jobban elnyeli az infravörös sugarakat, mint egy világos színű, viszont ez már inkább fizika. :-) Egyébként szerintem nem biztos, hogy ha melegíted az olajat, akár napon, akár máshogyan, akkor leülepszik benne a szmötyi. Pl ha ülepített étolajat melegítesz napon, az üledék újra a felszín felé veszi az útját. Volt már rá példa.
Üdv!
Előzmény: hulladekegeto (3678)
petrov11 Creative Commons License 2008.08.14 0 0 3683
Sziasztok!

Ha külföldön tankoltok észtert, és itthon meg fognak a popposok, számlával kell igazolni, hogy legálisan tetted. Ha nincs számla, baj lehet. Növényolaj ügyben nem vagyok tájékozott, de ha külföldön megkötés nélkül tankolhatsz repcét, akkor szintén ugyan ez lehet a helyzet, lényeg a névreszóló számla és nem piszkálnak túl sokat.
Előzmény: odourizing (3677)
.psp Creative Commons License 2008.08.14 0 0 3682
Zsír a lelkemnek:))

Már csak merci kell meg anyag bele...
Előzmény: Törölt nick (3681)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.14 0 0 3681
Amúgy meg, itt egy cikk erről. Mindig tudtam, hogy a merci való erre...


Fáradt olajat a tankba!
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.14 0 0 3680
És mit kéne a használt motorolajból kiülepíteni, mégis? Én konkrétan nem tudom, hogy hogyan megy vele az autó, de ha a motorom kenésére az utolsó pillanatig alkalmas volt az olaj, amit egyébként az olajszűrő ragyogóan megszűrt, akkor mi tehetné abból tönkre az üzemanyagrendszeremet? A korom aligha. Kopadék alig lehet benne, 700 ezer kilométer alatt az előző kocsim még télen is jól indult. Mennyi kopadék távozhatott a motoromból a közel 100 olajcsere alkalmával? Az persze lehet, hogy a vegyi összetétele nem teszi tökéletes üzemanyaggá, de hogy abból bármi is kiülepedne, hacsak nem tíz éve tárolt, fázisokra bomlott, elsavasodott, vizes szemétről beszélünk, hát én nem hiszem, hogy bármi is.
Előzmény: hulladekegeto (3678)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.14 0 0 3679
Ausztria már jó nekünk. Egy jó dízel kocsi közel ezer km-t elmegy egy tankkal. Nem beszélve arról, hogy, ha rátankolsz, mert ugye nem tudsz üres tankkal menni a kútra, akkor még mindig lehet észter a tankodban. Gondolj az objektív felelősség törvényre. Azért hozták létre, mert évtizedekig működött, hogy hát valamelyik családtagom vezette az autót, én meg nem vagyok köteles vallomást tenni ellene. Nem ment túl a hatóság a tv. keretein.

Inkább azt kéne tudni, hogy pontosan miből áll a vizsgálat, ill. azt, hogy mekkora kárt okozol az államnak, mert ha csak egy szabálysértési bírság jár érte, akkor megtérülhet. Amúgy meg pár száz liter tiszta gázolaj eredet-igazolás nélküli otthoni tárolásáért milliós összegre büntetnek.
Előzmény: odourizing (3677)
hulladekegeto Creative Commons License 2008.08.14 0 0 3678
odourizing:

Savazást személy szerint nem ajánlanám, (bár nem értek a kémiához) de a savval szőkített gázolajok is gyönyőrűen szét tudtak marni ezt-azt az adagolóban.

Mikor még tudtam fűtőolajat szerezni, részemről a tisztítás ill. szőkítés ásványvizes üvegekben illetve napfénnyel történt. És a piros festék széééép lassan leült az aljára. Nem egy gyors, de biztonságos megoldás. (Napsütéstől függően a teljes tisztulás akár 3 hét is volt)

Nálam tiszta motorolajjal (mikor az volt nekem nagyonolcsón) fele-felében gyönyörűen működött a szekér. Használttal is, benzinesből, mind dízelből származóval (illetve a sajátommal is, ami már pudingos volt kicsit). Volt hogy több mint 50% volt a gány, tipikus "azt öntöm épp a tankba ami kezembe akad".
Használt motorolajnál is működik úgy-ahogy az ülepítés, de valami irdatlan lassan. 1 év alatt a kanna aljára jó sok mocsok lerakódott, de attól még nem lett szép színe az olajnak. Napfényes megoldást még nem próbáltam, de nem hiszem hogy ennél is működik. Papírszűrés semmire nem jó, semmit nem fog meg a koromból.
Nemtudom, egy feketére lefestett vashordó, amit süt a nap, abba beletöltöm...tud valamennyire "desztillálódni"? (bocsi a hülye kérdésért de semmit nem értek a kémiához)

odourizing Creative Commons License 2008.08.14 0 0 3677
"Az más kérdés, hogyha kiderül a csalás, akkor lehet baj, de akkor a hatóságnak kell bizonyítani, hogy nem az van, amit te mondasz."
És be is bizonyítják, hisz ők a "legizmosabb maffia", ami nem más mint a törvény.
Egyébként nem hinném, hoyg meg lehetne etetni a vpop embereit azal, hogy innen több száz km-re tankoltál és még mindig van belőle a tankodban bőven. Ugyan már, nem hülyék azok, csak gonoszak. Ha betalálnak, akkor rosszul jársz mindenképp szerintem.
Üdv!
Előzmény: Törölt nick (3676)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.14 0 0 3676
"ez azert ugye tudod, hogy nem igaz. hiaba vagy amszterdamban, ha magyar allampolgar vagy, akkor nem szivhatsz fuvet. De ennek most nincs is jelentosege."

Nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy külföldön legálisan, kúton tankolhattál növényolajat. És ha csak az észter jelenlétének kimutatására korlátozódik a vizsgálat, akkor kerülhetett így is pl. a tankodba. Tehát nem azt írtam, hogy külföldön törvénysértő módon került a tankodba olyasmi, ami itt sem szabályos, hanem azt, hogy ott szépen megtankoltál (jövedéki adó, ha van, akkor megfizetted) és azt állítod itthon, hogy ezért van növényolaj a tankodban.

Azt nem mondom, hogy működik a dolog, hanem csak azt, hogy jog szerint nem beleköthető. Nézd meg a börtönre ítélt nagyhalakat - mind megbetegszik, meg elsorvad az agya. (Az más kérdés, hogyha kiderül a csalás, akkor lehet baj, de akkor a hatóságnak kell bizonyítani, hogy nem az van, amit te mondasz.)
Előzmény: naox (3649)
odourizing Creative Commons License 2008.08.14 0 0 3675
Kinek vannak biztos tapaszatlatai E85, mint dízel üzemanyag-gal kapcsolatban? Nem okoz problémát a motorban ha mondjuk csinálok egy olyan egyveleget, hogy (50% étolaj+50% gázolaj) +30-40% E85. Valaki egyszer azt írta, hogy az E85 jó viszkócsökkentőnek. De vannak, akik semmi esetre sem ajánlják, hogy E85-öt keverjek a dízelbe. Nem szeretném ha szétverné a motort.
Ha összekeverem a fent említett löttyöket, akkor azok nem lépnek reakcióba egymással, csak oldódnak, keverednek egymással, így nem jön létre új vegyület. Szóval az a kérdés, hogy a motorba porlasztva öngyulladáskor a kevrék egy anyagként viselkedik-e vagy megtartják fizikai és kémiai tulajdonságaikat és külön gyulladásponttal és kompresszíó tűréssel rendelkeznek továbbra is? Mert ugye az nem lenne szerencsés ha nem égés, hanem robbanás menne végbe a dízelmotorban.
Üdv!
Uldin Creative Commons License 2008.08.14 0 0 3674

A magyarságnak megvan a maga szerves kultúrája, ami a természeti erőforrásokat dinamikus rendszerként kezelte. Sajnos mostanra, már nem sokan vannak tudatában ennek. Úgy néz ki agymosás történt.

 

Ukrajnában nem is olyan régen megtörtént, hogy a reggel megkapott fizetés estére csak popsi törlésre volt jó.

 

Sajnos a túlélést leginkább az nehezíti meg, hogy ahol értékek gyűlnek össze, ott nem sokára megjelennek a rablók :-)

 

>Az inulinra valahol van receptem, megkeresem. Valamibol ki lehet kristalyositani.

 

Megköszönném, ha utána tudnál nézni.

Ha jól tudom vízben oldódik, alkoholban kicsapódik.

Előzmény: naox (3666)
odourizing Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3673
A 124. hozzászólást nem találtam sehol. De találtam valami olyat, ahol még fényképekkel is alátámasztotta valaki, hogy sikerült neki az átészterezés bioetanollal, azaz E85-tel. Nekem miért nem sikerül? Hisz ülepítek, szűrök több rétegű szűrőpapírral, denszesszel zsírtalanítok, aztán újra szűrök papírral, aztán forralok, hogy eltávozzon a víz. Utána 1 liter olajhoz 3 dl E85, amiben feloldok jó sok NaOH-t és semmi. Se melegen (kb. 60 fokon), se langyosan, napon melengetve 30-35 fokon. Mi a sz**t rontok el?
Egyébként ha a savazás csak tömény kénsavval megy, akkor az megint bukta, mert nem vagyok vegyész és nem tudok ilyen dolgokat beszerezni. Csak sufnivegyész vagyok. :D Nincsenek profi eszközeim és vegyszereim Cak PEt palackok, meg néhány üveg, lábos, E85, SZI-TI, denszesz, használt étolaj, használt motorolaj és a kúton beszerezhető üzemanyagok. ezekből kell kihoznom vmit, lehetséges ez, vagy így nem megy a dolog?
Előzmény: Uldin (3670)
odourizing Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3672
Jó kis sztorik ezek. :D Jót vigyorogtam rajtuk. :D Bár minden rendőr és vpop-s olyan lenne, mint azok, akikkel összefutottál! :D
Múltkor mögém is beállt egy járőr, ráadásul emelkedőn, úgyhogy rólam is folyt a víz, de megúsztam, viszont szerintem csak azért, mert nem érezték meg a szagot, merthogy csak nagyon karcsú mennyiségű étolajat kavarok mindig a gázolajhoz. Ha megérezték volna, nem biztos, hogy nem hívrák rám a vpop-s kartársaikat. :-(
Előzmény: selgir (3671)
selgir Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3671

cseszheted a btk-t mondjuk kolumbiában:)))) merthogy nem adnak ki magyarországnak, hanem ott helyben elintézik az ügyet...

 

 

egyébként meg nem értem ezt a "szag" mizériát! ha valaki használt cuccossal nyomul, az vállalja fel kéremszépen. én legalábbis nem szaraxok észterezésel, alkoholizálással (na jó, de azt szigorúan a kocsmában), tökömtuggyamifenével. szépen betankolom, oszt gyíííí... nem érdekel a dugóban mellettem vigyorgó debella véleménye, és a rendőré sem. a multkor nem indult a gép, és rendőr segített betolni:) csak vihogott, mikor megérezte a szagot! rólam mondjuk patakokban ömlött a víz...

 

a nyírségben sem genyáztak vépéópéék, mikor elcsörögtem mellettük. és a román határ környékén sem. pedig ha bevágja magát a kocsiba, seperc alatt megfogott volna. skoda oktávia vs. golf1 ugyebár... a nyeszergő ékszíj miatt hamarabb kihalásznak a sorból, mint étolaj miatt! meg ha nem ég a lámpa!

 

ne mek, mert vár a vörösbor:)

Előzmény: naox (3662)
Uldin Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3670
Nem tekertél eléggé előre Amigo7 124. hozzászólását nézd meg, korrekt olvasmány. Aztán ezen a vonalon elfilozofáltunk a megoldásokon, a savmentesítésre is van egy módszer leírva. Ha érdekel, keresd meg.
Előzmény: odourizing (3669)
odourizing Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3669
Rákerestem, de semmi olyat nem találtam, ami használható lenne. Nem desült ki, hogyan kell savazni az olajat, milyen sav kell, mennyi és a végén hogyan távolítsam el a savat az olajból, nehogy szétmarja az üzemanyag ellátó rendszert. Vákuumdesztilláló készüléket pedig nem hiddém, hogy be tudnék szerezni egyszerűen.
Szóval, hogy néz ki ez a savazás mondjuk sósavval, mert ugye azt lehet kapni a Tesco-ban is 20%-os töménységűt, a minap néztem éppen.
Előzmény: Uldin (3664)
odourizing Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3668
Okkkééé uram! Utána nézek. .-)
Előzmény: Uldin (3664)
odourizing Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3667
Kipróbáltam 60 °C közeli hőmérsékleten meg napon melengetve is, ahogyan te, de a 60 fokos cuccal nem történt semmi, csak annyi, hogy az egyikben szappan, a másikban meg az opálosodáson kívül semmi nem jelent meg. Úgyhogy asszem én felhagyok az észterezéssel és inkább (50% étoil+50% gázoil) + 20-30% E85 vegyítésével kísérletezem inkább. Kíváncsi vagyok, hogy így javul-e az égés és csökken-e a szag, de már nem hiszek ebben sem, ami a szagot illeti. Meg egy kicsit félek, hogy szétcseszi a motort a bioetanol, még ilyen kis %-ban is, mert ugyabár az nem olaj és marha magas az oktánszáma, ami talán elég magas kompresszió tűrést is feltételez. De reménykedem, hogy működik majd a dolog.
Egyébként nagyon örülnék ha az a koktél, amit leírtál olyan szagú lenne, mint az ukrán gázolaj, de szerintem ez is csak ábránd. Én már próbáltam használt, meg nem használt és több féle motorolajat is hozzákeverni, (étolaj+gázolaj+egy pici 95-ös benzi+ motorolaj) de soha nem jártam sikerrel, ami a szagot illeti és az adagolót is rendesen elintéztem vele, kellett pár gázolajos tankolás, mire kitisztult és még az előtöltésem is elcsúszott, persze lehet, hogy az nem ettől. De az biztos, hogy az étolaj gyanús szag megmaradt. Aztán kaptam egy ihletet, hogy mi lenne ha az egész mixtúrát összeforralnám, merthogy ha monjuk halat sütsz étolajban, akkor ugye annak az olajnak az égésterméke is halszagú lesz. Tehát összeforraltam mindent, amit felsoroltam, kivéva a benzint, mert ugye az berobbanhatott volna, így azt csak utólag adtam hozzá. De így is volt szag. :-( Tehát ez a szagtalanítás/szagelnyomás úgy néz ki, hogy reménytelen, bármilyen koktélt is készítünk.
Üdv!
Előzmény: .psp (3660)
naox Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3666
"Ez a világvége hangulat vaami vallási eredetű, vagy tudnak valamit???"
teljesen gazdasagi alapu elkepzeles. Nem akarom reszletezni, de nagyon sok egyertelmu jel van olyan pozitiv visszacsatolast gerjeszto folyamatra, ami nagyon rovid ido alatt kifektetheti a jelenlegi gazdasagi berendezkedest (a gaz pl. csak az egyik). Marha serulekenyek vagyunk. 1-2 hetet aram,i nternet, gaz, (plane benzin) nelkul nagyon nehezen elnenk tul. nincsenek tartalekok.
Nem orultek, csak nagyon szamitoan racionalisak. A vagyonukert megkuzdottek, es nem biznak meg semmiben es senkiben akkor, amikor a jovojukrol van szo. Es van annyi csicsokajuk, amivel ezek szerint egy egesz evet kihuznak akkor, amikor majd nem lehet pizzat rendelni.
Előzmény: Uldin (3665)
Uldin Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3665

Helianthus tuberosus L. Csicsóka, Asterales fészekvirágzatúak rendjébe tartozik, Asteraceae fészekvirágzatúak családja, Asteroideae csövesvirágzatúak alcsaládjába tartozik. A napraforgó rokona.

 

A gumója keményítő helyett inulint tartalmaz, az inulin egy polifruktán egy darab szőlőcukor után fruktóz egységekből felépülő poliszacharid. Remélem nem írtam hülyeséget.

 

Az inulinból fruktózt lehet előállítani, a fruktóz lebomlásakor a szervezet nem veszi igénybe az inzulinos lebontási folyamatot. Ezért a cukorbetegek fogyaszthatják. Az inulin esetében is minimális a szőlőcukor bevitel a szervezetbe. Diétás étrendkiegészítők alapanyaga.

 

A gumó 15% fruktózt tartalmaz, össz szénhidrát tartalom 18%

hozama: extenzív művelés során 7-10 tonna/ha

Intenzív gazdálkodás esetén 60 tonna/ha

Leveles szár hozama 3-4szeri betakarítással 40-50tonna/ha max. 100tonna/ha.

 

A csicsóka zőldtömege takarmányként, tüzelőként hasznosítható.

 

A 2. világháború idején Franciaországban termeltek csicsókát, sokan a csicsókának köszönhették az életüket, nem haltak éhen, a gumóját ették jobbhíjján.

 

Ez a világvége hangulat vaami vallási eredetű, vagy tudnak valamit???

 

Egyébként van benne valami, hogy minden vagyont őrültség értékpapírban tartani, no de itt is lehetnek szélsőséges dolgok.

 

>nemtom mirol kell szaporitani) biztosan ad szivesen.

 

Olyan a csicsóka, hogyha néhány gumó bent marad a földben, utána évekig nem lehet kiirtani. Egyszer csak előbújik valahol.

Előzmény: naox (3663)
Uldin Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3664

Tekerj vissza a hozzászólások között, a fáradtolajos témát már kitárgyaltuk..

 

Fáradt olaj tisztítására az olajszőkítők által is használt savazással lehet próbálkozni, vagy vákuumdesztillációval. Kerress rá a keresőben.

Előzmény: odourizing (3661)
naox Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3663
"Érdekelne a csicsókának mi köze van az EU-bukásához?"
hihi. van a fiatal vallakozo ertelmisegiek kozott egy nagyon durva vilagvege-hangulat. sok ilyen embert ismerek, akik a joleti tarsadalmak csodjet vizionaljak. Kozos tulajdonsaguk, hogy nem hisznek semmifele "papiralapu" ertekben, penz, bankbetet, reszveny, etc.
komoly penzt koltenek arra, hogy megtanuljak a "tulelest", pl. fustolot epitenek (a soktizmillas hazuk melle), es a gyep helyen tulelonovenyeket termelnek, igy pl. csicsokat is. Van agregatoruk, kutjuk, a gazkazan mellett ott a vegyestuzelesu is. A penzuket aranyban tartjak.
(egyebkent a nagy gazd-i valsag utan amerikaban is komoly nemzeti mozgalom alakult arra, hogy a nagy ellatorendszerek bukasa (pl. haboru, valsag, forradalom) eseten is mukodjon a tarsadalom. sok konyv is jelent meg a temaban. ugy gondoltak,hogy mindenkinek tudnia kene disnot tenyeszteni, kerteszkedni, alap dolgokat.)

na szoval a srac ezert termel csicsokat. nemtom ad-e el, de szaporitoanyagot (nemtom mirol kell szaporitani) biztosan ad szivesen.
Az inulinra valahol van receptem, megkeresem. Valamibol ki lehet kristalyositani. Van neki piaca? (regen ezzel vizsgaltak a vesemukodest (=inulin clearence), de ma is hasznaljak meg valamire?)
Előzmény: Uldin (3654)
naox Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3662
""hiaba vagy amszterdamban, ha magyar allampolgar vagy, akkor nem szivhatsz fuvet. "

Ez fájt .:-))


Teháta te dogmáid szerint az Autobahnon se mehetsz a korlátozás nélküli szakaszokon 130 nál többel mert te magyar vagy és ITT ez a szabályos...:-) Apám ezt tanitani kéne."
nos, nem kene ezt a stilust meghonositani itt a forumon. hihetsz hujenek (bar a hozzaszolasaimban igyexem bizonyitani, hogy felkeszult vagyok), hihetsz az ellenseg emberenek, de szerintem egy szakmai (ertsd nem polidils) topikban nem illik a masikat igy minositeni. Nemtom hanyszaz hozzaszolas utan talan tiszteljuk ennyire egymast.
A masik aprosag. Nyisd ki az utleveledet, es keresd meg azt a mondatot, ami valaszt ad a kerdesedre. mind a fogado allam, mind a magyar allam tv-eit meg kell tartanod. Vannak torvenyek, amiknek teruleti hatalya mongyuk az eu, vagy magyarorszag (ilyen pl. a kresz, nemetorszagban a nemet kresz hatalyos). A BTK teruleti hataly nelkul ervenyes, az egesz foldon, sot az urben is. Ha nem hiszed, ne tedd, kerdezz meg egy elsos joghallgatot.
Előzmény: .psp (3651)
odourizing Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3661
Jó, hogy felhoztad a témát, mert eszemben volt, de elfelejtettem kérdezni ezzel kapcsolatban. Szóval ha valaki tud vmit, hogy hogyan lehetne megtisztítani a használt motoroil-t, akkor szívesen venném az ezzel kapcsolatos infót. Próbáltam régebben minimálisan hozzákeverve gázoilhoz, de csúnyán viselkedett tőle az adagoló, úgyhogy leálltam ezzel a projecttel. :-(
Előzmény: hulladekegeto (3656)
.psp Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3660
Sztem a hőmérséklet lehet a gond, tul meleg anyaggal kisérletezhetsz.


próbáld szobahőmérsékleten, egyszer összerázva az egészet aztán had pihenjen 2-3 nap a napon.

pontosabbat sajna én se tudok, mert nem értek hozzá.


A hulladékégető kolléga felvetése érdekes lehet, hogy az E85 tel kevert használt ét oil+ gázolaj+ szürt használt motorolaj Koktél milyen szagu lesz?

Biztos nem semleges de nem lehet matrkánsan étolaj szaga. tehát büdös nek büdös , de az ukrán , román gázolaj is az.
Előzmény: odourizing (3658)
odourizing Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3659
Miért, tényleg létezik biodízel kút Hatvanban? Ez hihetetlen! Erre tényleg kíváncsi lennék, hogy mi van azzal a kúttal.
Előzmény: attj (3653)
odourizing Creative Commons License 2008.08.13 0 0 3658
Ugye, hogy ugye? :D Végre valaki igazat ad. Mondjuk azt észrevettem, hogy te hasonlóan gondolkozol a témával kapcsolatban. Múltkor vmelyik fórumos lecseszett, hogy ez a téma csak egy gyerekes kirohanás. Mármint a rossz utak, jöv. adó, igazságtalanságok garmadája stb. Ezek nem tudom, kinek az oldalán állnak...
-Egyébként hogy állsz az E85+NaOH projecttel? Nekem nem sikerül vele semmi, csak szappan és gél, úgyhogy egyelőre feladom. :-(
Előzmény: .psp (3652)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!