Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.03.05 0 0 839

Etna hogy hogy te nem Parizsban vagy, jutóljára ugy emlékszem odakmészültetek a férjed munkája révén. persze akár onnan is irhatsz.

Régebben egy másik nick név alatt többször irtam ide, tudod nekem a férjemnek van seroneg, rh.arthritise, de ő most egész jól van, a methot magától lecsökkentette,m de nagyon sokat tornázik.Naponta 1 órát biztos, tgalajon, gumival, szobabiciklin és hizott is 7-8 kg-ot, a csontgsürüség erdménye is javult sajnos egy helyen 2 tizeddel romlott és ahzépp az ominozus combnyak, de a korához körülényekhez képest jól van. Sajnos a lábai deformálódtak, ezzel m ár nincs mit tenni.MBT cipőket nem tudja hordani, de azért a lábait használja, NAPOnta 3x viszi a kutyáinkat bsltálni.

Törölt nick Creative Commons License 2010.03.05 0 0 838

Lehet, hogy ez most nem éppen  ma legmegfelelőbb tanács, de menj el egy masszőrhőz, hátha fel tudja lazitani a csomókat a vállaidban, azok ha idegeket nyömnak nagyon kellemetlen problémákat okozhatnak.

Milyen munkát végzel, sokat ülsz e számitógép előtt? Mozogsz e valamit?

A rtg. a csomóidról nem fog felvilágositást adni, azon csak a csontok elváltozásai láthatók, igaz a lágyrészekl vizsgálatára ott van az MRI.

Legalább próbálj ki egy pár massaget, vannak nagyon erős jókezú masszőrők akik fel tudják lazitani a csomóidaT és elképzelhető hogy könnyebb lesz, v. amit a topiktársak ajánlanak akik jól képzett betegek, Etnára hallgathatsz ő profi a tlmában, csak ezt én ugy próbaképpen ajánlanám. És tudod kellenek laborvizsgálatok, mert azok ia sokmindenről árulkodnaK.

Előzmény: kirsebaer (835)
.ETNA. Creative Commons License 2010.03.02 0 0 837
Egy szomszédomnak vannak hasonló (csak hasonló!) tünetei, gerincsérvet diagnosztizáltak nála. Szóval szerintem is először háziorvos, szakrendelés, tb alapon kivizsgálások, s ha már röntgen stb. alapján van diagnózis és nem vagy elégedett a lakóhelyed szerinti szakorvosi ellátással... célirányosan kereshetsz specialistát valamelyik másik kórházban, rendelőintézetben, vagy magánpraxisban stb.
Előzmény: kirsebaer (835)
ovics Creative Commons License 2010.03.02 0 0 836
Szerintem előszörre a házi dokidhoz menj,amúgy is tőle kell beutaló.Nekem nagyon jó reumásom van,de az sokizületisekkel foglalkozik.A panaszaid alapján szerintem-de nem vagyok orvos-inkább kopásos dolog lehet Nálad,atrózis,nem artritisz.

http://www.weborvos.hu/orvos_valaszol/?limit=150
Előzmény: kirsebaer (835)
kirsebaer Creative Commons License 2010.03.02 0 0 835
Sziasztok!

Tud valaki jó reumatológust Budapesten?

Hónapok óta nagyon erős, intenzív fájdalom terheli a vállam, nyakam, fejem (teljes koponya környékén is), gerincem. Ma reggel alig bírtam megmozdítani a fejem, mert erőteljes, görcsös, szúrós fájdalom lövelt a koponyám aljától kezdve a vállamig a nyakamon keresztül. (Ha pl. a földön ülök kinyújtott lábbal és ráhajolok a törzsemmel erős fájdalmat érzek a nyakam és koponyám találkozásánál.) Fájdalmakat az izületeimben és a csontjaim környékén érzek. Nagyon fáradt vagyok és koncentrációs képességeim is jelentősen beszűkültek. Kitapíntható csomókkal van tele a nyakam, vállam és hátam. Ropognak a csontjaim.

Nektek is vannak ilyen problémáitok? Mit tanácsoltok? Előre is köszönöm.
ovics Creative Commons License 2010.03.01 0 0 834
:-)))
Előzmény: .ETNA. (833)
.ETNA. Creative Commons License 2010.03.01 0 0 833
"Pláne ebben a csapatban,ahol nem kell cérnavékonynak és huszonévesnek lenni..."

Ez tényleg tetszik:-))
Előzmény: ovics (832)
ovics Creative Commons License 2010.03.01 0 0 832
Úgy tudom, a tai chi sok dbetegségre jó,de egészségeseknek is hatásos.Én anno kínai orvosoktól tanultam a chi qung-ot.Nekem akkor úgy tünt,arra a belső nyugalomra épül,mint az agykontroll,ahol már tudjuk irányitani az agyunkat.

A hastánc tényleg nagyon jó kikapcsolódás.Pláne ebben a csapatban,ahol nem kell cérnavékonynak és huszonévesnek lenni :-)))HonlapomHastáncos portálom
Előzmény: .ETNA. (831)
.ETNA. Creative Commons License 2010.03.01 0 0 831
Hupsz, a hastánc nekem is tetszik:-)) Jó kikapcsolódás is egyben, gondolom.
Én taoista tai chira járok/jártam (ez ugyanis egy egyesület és bármikor ki-bekapcsolódhatsz, ha újra elkezded fizetni a tagdíjat) , ez a tai chi olyan ága, amely éppen az ízületekre fejt ki különösen jótékony hatást.
Előzmény: ovics (829)
Evicke Creative Commons License 2010.03.01 0 0 830

jé, nem is tudtam, hogy van ilyen topik! :-)

 

szóval sziasztok!

 

nekem is gyerekkoromtól, azaz 25-30 éve van JRA-m, amit csak kb. 8-10 évvel diagnosztizálták bizonyos "ismeretlen" tünetek megjelenése után, de hálisten azóta is végig megúsztam a  nonsteroidokkal, meg 2×-i bázisterápiával (arany, methotrexat, utoljára és remélem tényleg legutoljára 2003-tól 2005-ig).

pont az előbb írtam le az "Autoimmun betegségek"-ben, hogy úgy néz ki, teljesen tünet- és gyógyszermentessé váltam a glutén-, tej- és cukormentes diétának köszönhetően. nincsenek fájdalmaim, egész nap futok-szaladok, várom, hogy kertészkedhessek stb. :-))

akit érdekel, itt mindent megtalál róla:

http://www.tenyek-tevhitek.hu/

bal oldali menüben a piros menüpont: "Paleolit táplálkozás"

ovics Creative Commons License 2010.03.01 0 0 829
Tényleg sokat számít a diéta és a mozgás.Persze a szószerinti diétát nem kedvelem,inkább a kenyeret csökkentem,a maradék teljes kiörlésű.............a burgonyát és a rizst minimalizálom,helyette zöldségek,édesség nuku.Szénhidrátot nem eszek fehérjével.Számomra ez a diéta.Igy adtam le jó pár éve 17 kg-t,igaz 1 év alatt és kirobbantam az energiától.Nem kínoztam magam,pl paprikáskrumplit virsli-kolbász nélkül és kenyér nélkül ettem,a rakott káposztába nem tettem rizst,amit lehetett nem rántottam be és nem ettem vörös húst.Egyszóval,ja húst csináltam,akkor azt szigorúan zöldséggel.Rántott hús kizárva,mert a bunda szénhidrát,ami nehezen emésztődik a fehérjével.

Mozgás: 5 éve járok minden kedden 3-5-ig hastáncra.Látszólag könnyű,de próbáljatok behajlított térddel táncolni......................szóval nagyon jó mozgás és kreativ.


A dátha ragaszkodik hozzám..........:-((
Előzmény: .ETNA. (827)
.ETNA. Creative Commons License 2010.02.27 0 0 828
Igazad van, arról, hogy Hencsynek még mindig ilyen nagy fájdalmai vannak, talán érdemes lenne mielőbb szólni az orvosának...., bár azt írtam Neki, hogy várjon türelemmel, mert a Trexan jótékony hatását tényleg csak hosszabb idő után kezdi kifejteni, de hát addig is létezni (dolgozni stb.) kell valahogy. Hátha fel tudnának írni valamilyen fájdalomcsillapítót vagy gyulladáscsökkentőt Neki a Trexan mellé.
Előzmény: ovics (826)
.ETNA. Creative Commons License 2010.02.27 0 0 827
Te szegény:-))) Hát nem tudott az a fránya nátha egy házzal odébb beköltözni?:-))

Szurkolok, hogy minden eredményed jó legyen, s ha nincs fájdalom, az már fél siker, nem is beszélve a fogyásról:-) Emiatt viszont nagyon irigyellek, én tavaly ősztől kezdve mostanáig 4 kg-ot híztam, s bár tartom a súlyom, de a 4 kg-ból egy deka nem sok, annyi sem akar lemenni, persze diéta, vagy megnövelt mozgás nélkül érdekes is lenne:-)

Előzmény: ovics (825)
ovics Creative Commons License 2010.02.26 0 0 826
Én is megjártam a teljes orvosi skálát,mire véletlenül kiderült mi a bajom,sőt meg is operálták a bokámat feleslegesen.
Eleinte szenvedtem a Trexan mellékhatásaitól,émelygés,hányinger,de már nem.Csinálok házi kefirt aznapra,mikor beveszem és azt iszogatom.
A hajam ugyanannyi,nem hullik,a körmöm sem változott.

Havi labor jelzi,ha nem elég a TREXAN! Nekem is 2-esével emelték 2-3 havonta.Kb fél évig szedtem a Medrolt is,az szuper volt.Tele energiával,fájdalom mentesen......el sem akartam hinni.Szerencsére már nem kell szednem.

Fel a fejjel,legyél panaszmentes annak ellenére,hogy nem gyógyitható a betegségünk,de ezt csak orvosi segitséggel tudod elérni.Jelezzd,ha fáj a csuklód,ha merev.....nem szabad hagyni.
Előzmény: Hencsy1983 (822)
ovics Creative Commons License 2010.02.26 0 0 825
Voltam tegnap reumásomnál.............a májenzimek romlottak,ezért visszavett a Trexanból.Mostantól 6 db-t szedek,de ha tovább romlik, akkor soron kivűl jelentkeznem kell.Azután meglátogattam az onkológust az évi kontroll megkezdéséhez-volt időm,mert véletlenül 1 órával hamarabb mentem- mindjárt laborra küldött,( hiába mondtam,hogy a múlt héten voltam a PCP miatt ) és ma reggel már ismét szúrtak a csontszintiográfián,benyomták az izotópot.Persze első nekifutásra szétdurrant a vénám,már alig lehet szúrni.De azért van,akinek sikerül :-)))
Cukor: a diéta szerint eszem.........majd meglátjuk.... a gatyóm gombját beljebb kellett varrni,szuperrrrrrr :-))

Ja,mondta a reumás, hogy jó lenne, ha nem kellene elhagyni a Trexant.

Májenzim ide vagy oda,jól vagyok,leszámítva a dühöngő dáthámat.
Előzmény: .ETNA. (821)
.ETNA. Creative Commons License 2010.02.26 0 0 824
Ja és ha bármi egyéb kérdésed van, csak bátran írj a fórumra, vagy akár mailben is. Gondolom a többiek nevében is mondhatom, hogy ha tudunk, szívesen segítünk!!
Előzmény: Hencsy1983 (822)
.ETNA. Creative Commons License 2010.02.26 0 0 823
Kedves Hencsy!

Először is szeretném, ha tudnád, nem vagy egyedül és szerintem minden RA-s tökéletesen átérzi a félelmed, fájdalmad. Annál is inkább, mert az RA tipikus tüneteit produkálod. Az viszont, hogy 7 év (!!!!!!) kellett ahhoz, hogy a betegséged komolyan vegyék, egyáltalán felismerjék.... hááát nem találok szavakat, ez több mint felháborító!!

Sajnos ez a betegség nem gyógyítható, ezt biztosan Te is tudod már, de az tény, hogy sokat számít a mielőbbi helyes diagnózis (ahogy a legtöbb betegség esetében is) felállítása. Ebben a betegségben különösen, hiszen az ízületek állapotának romlását, a gyulladás visszaszorítását (ez sajnos nem mindig egyenlő a teljes fájdalommentességgel!) mindenáron el kell érni!!!

Az elkeseredést a fájdalom szüli, de bízz abban, hogy lesz jobb is. Azt javaslom, hogy most elsősorban légy türelmes. Ha a korábbi "gyengébb" szerek nem használtak, evidens, hogy az orvos előbb-utóbb eljut a Trexan-hoz (korábban Methotrexat). Ez sok mindenkinek segít, de a hatása csak néhány hét (1-2 hónap) után jelentkezik, utána viszont legtöbbször tartós javulást eredményez.

A legfontosabb, hogy vedd a kezedbe a betegség - végső soron a sorsod - irányítását. Nem tudom merre laksz, de fontos lenne kideríteni, hogy hol van a legközelebbi biológiai terápiát is alkalmazható reumacentrum (akár a dokid is megkérdezheted). Kérj tanácsot, hogy a Te esetedben szóba jöhet-e a terápia.
Ha 1-2 hónapon belül a Trexan nem okoz jelentős (!!) javulást, ne várj, kérdezz rá, hogy emelhető-e a heti 4 szemes adag - akár csak átmenetileg is - és kezdj el (persze csak ha Te is úgy érzed) ragaszkodni a biológiai terápiában való részvételhez. Nem kaphatsz fizioterápiát? Persze, feltéve, hogy van a közelben olyan kórház, ahol van ilyen kezelési lehetőség is, ráadásul ezt a munkával is össze kell hangolni, mert erre napi rendszerességgel kell járni.

Trexan: ne aggódj, van aki már évek óta szedi, ez - bár valóban nagyon ijesztő az útmutatója - szerintem még mindig sokkal jobb, mint a szteroidok.
Javaslom, hogy vásárolj valamelyik Herbáriában Biovanne-t, amely erősíti a hajat a bőrt, a körmöt. A hajritkulás nálam sajnos bejött, bár alapból vékony szálú hajam van. De ez NEM hajhullás, NEM kopaszodás.. vagy ilyesmi. Inkább ritkulás szerűség, de egyáltalán nem vészes, akinek erősebb, vastagabb szálú, dús haja van - észre sem veszi !!

Nálam két év Methotrexat (most már Trexan) szedés után is normális a cukorszint.

A mellékhatás: a gyomor-has fájdalom, álmosság, depressziószerűségre való hajlam - ezt a legjobb megelőzni, pl. hétvégén szedni a gyógyszert (hogy aludhass), bevenni és utána rögtön enni (vagy közben bevenni, ahogy Te is). De erről már itt is írtunk sok mindent korábban, olvass vissza. Az intenzív sport és a masszázs sem ajánlott a gyulladt ízületi időszakban, sőt a szoli és a szauna sem, de jó sport pl. a tai chi, a chikung esetleg egy lightosabb jóga:-) Ha nincs fájdalmad - később - majd a biciklizés, a séta és FŐLEG a gyógytorna!!

Ja és a lényeg, ne várd meg, hogy a munkahelyedről elküldjenek, ha érzed, hogy "rezeg a léc", egyszerűen menj el táppénzre, egy évig is lehetsz táppénzen, s ez alatt bármi történhet. Végső soron elmehetsz leszázalékoltatni magad, tudom, ez szörnyen hangzik ilyen fiatalon, de ha majd jól érzed magad, emellett is elmehetsz dolgozni.

Amikor nagyon lent vagy, gondolj arra, hogy pl. egy végső stádiumos, rákban haldokló huszonéves mennyire irigyelhet Téged azért, mert - bár fájdalmakkal "tarkítva" - előtted még olyan sok szép év van. Tudom, hogy ez végső soron olcsó vigasz, én magam sem vagyok rá túl büszke, hogy mások, nálam is rosszabb sorsával próbáltam vigasztalni magam, de nekem ez segített.
Előzmény: Hencsy1983 (822)
Hencsy1983 Creative Commons License 2010.02.25 0 0 822

Helló!

 

Sokak hozzászólását elolvastam.

Nekem 2002-ben kezdődött az egész, achilles in gyulladásokkal. Volt amikor sírva léptem a fájdalomtól stb. Aztán a térdem és mostanra már mindenem.

Orvosról orvosra jártam. Minden orvos hülyének nézett. Hisz akkor még csak 19 éves voltam. Tavaly végre találtam egy orvost aki elhitte h 26 évesen fáj valamim. Hévízre járok orvoshoz. Ott elhitték. Lehet 60 km-ert utazok miatta de megéri. Ő diagnosztizálta az RA-t. Ha először felismerik lehet már normális életem lenne. De ahogy mindenki hozzáállt nem csodálom, h itt tartok, mert egy fiatalnak nem lehetnek ízületi fájdalmai.

Első vérvétel alkalmával minden értékem 3X-osa volt. A reuma faktor a 10X-es értéket meghaladta. Ilyenkor már nem tudtam mozogni csak feküdtem és őrjöngtem. Amikor az ügyeletet hívtam hajnali 2-kor a fájdalmaim miatt h jöjjön ki az orvos. Azt mondta h nem jön ki. Csak bebeszélem, h annyira fáj. Mert fiatal vagyok, nekem nem fájhat az ízületem ennyire. A jókívánságaimat azt megkapta. 2 clatafám csillapította a fájdalmam. Több hétig azon éltem.

Első alkalommal salazopirint írt fel az orvos. Egy ideig jól voltam. Az értékeim csökkentek. Aztán a hemoglobinem is. Ennek a gyógyszernek a hatására vegetáriánus lettem. Nem tudom hogyan de megundorodtam a hústól. Nem tudtam megenni. Még most sem tudom.

Felírták a delagilt. Hát az sem segített.

Most kaptam a trexant heti 1 X 10 mg. Nem  nagyon akartam ezt a gyógyszert sokan a neve hallatán már ki voltak. Főleg az én koromban.

Mellette folsavat kell szednem. Holnap szedem be harmadszorra a trexant. Első alkalommal gyomorfájdalmaim voltak csak. Mindig ettem valamit és az közben vettem be. Így nem volt rossz. Hát az ízületi fájdalmaim ugyanúgy vannak. Fél napig beáll a csuklóm az ujjaim pirosak és duzzadtak. A térdeim alig bírom mozgatni. A fájdalom elviselhetetlen. A clatafam nem segít. Eddig ezt tapasztalom. Remélem a cukrom sem lesz magas, mert a családban van cukorbeteg és hajlamos lehet rá.

Légyszíves írjatok a tapasztalt mellékhatásokról ezzel a gyógyszerrel kapcsolatban, mert nagyon félek tőle.

Nem szeretném, ha hullana a hajam, mert azt már nem élném túl.

Lassan már az idegeim is felmondják a szolgálatot.

Míg jártam rendszeresen sportolni (heti 3x cardió terem) tök jó volt. Alig fájt valamim. De mostanában már nem tudok járni. Lehet ez miatt is fáj. De ha így fojtatom, az új munkahelyemnek búcsút mondhatok. Mert nem tudok dolgozni.

Előre köszönöm a hozzászólásokat.

.ETNA. Creative Commons License 2010.02.24 0 0 821
Sajnos a szteroid sok mindenbe "bezavarhat", nem véletlenül említik sokan: "szükséges rossz"-ként :-((

Hátha sikerül valahogy mielőbb visszaállítani a szervezeted a "normál üzemmódra", mert a cukorbetegség - bármi is okozza - bizony nem "játék". Szurkolok Neked!!!
Előzmény: ovics (819)
.ETNA. Creative Commons License 2010.02.24 0 0 820
Szia!

Nálam ez teljesen változó, egyik héten volt tünet, másik héten nem. Minden héten vasárnap veszem be (miután hétfőn nem kell dolgozóba indulni, simán megtehetem). Kb. negyedik hete szedem, hetente 5 mg-ot (2 szem), az alvással nekem sincs gondom:-)

Legutóbb már éppen kezdtem azt hinni, hogy akkor érzem a "gombócot", amikor beveszem a Folsavat - mert előfordult, hogy csak szerdán jutott eszembe, bevettem és hát .... szóval lehet, hogy nem is a Trexan, hanem a Trexan és a Folsav "találkozása" váltja ki?? Másik héten viszont már bevettem hétfőn a Folsavat és mégsem volt semmi bajom. Tényleg nem tudom, mert miután nem mindig jön elő, egyáltalán nem egyértelmű a helyzet.

A Metho-nál azt írták kb. 6 hónap alatt ürül ki a szervezetből, akkor szerintem legalább 3 hónap kell, hogy "megszokja" a szervezet. Bár azt szintén nem értem, hogy ha előtte Metho-t szedett valaki - s ha a két gyógyszer egyforma - miért kezdődik minden "hozzászokási" tünet elölről???
Előzmény: Ibolyafr (818)
ovics Creative Commons License 2010.02.23 0 0 819
Tegnap mondta a házim,hogy a Medrol okozhat cukor emelkedést,de mivel szeptember óta nem szedem,nem valószinű,hogy ez okozza.Most hosszu cukrot kért.Viszont a reumatológus mondta, hogy a pajzsmirigy működést felgyorsítja.Átmentem akkoriban túlmüxibe,egyébként alulmüködő vok.De azóta kicsit bezavarodott a pm-em.
Előzmény: .ETNA. (815)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.02.23 0 0 818

Sziasztok!

 

Már megint a tapasztalatokra lennék kíváncsi,hozzá lehet valaha szokni a Trexánhoz?

4-ik hete szedem,de teljesen lelassit,ill.a bevétel napján,és másnap végig alszom.

A "gombóc"-sem akar a gyomromból eltünni.

Ti is szenvedtetek vele???Ha igen, mennyi idő után tért vissza a régi önmagatok?

 

Az egészben csak annyi a jó,hogy elmult a fájdalom a csuklóból.

 

Hétfőn megyek kontrollra Debrecenbe, a dr-nő kilátásba helyezett egy dózis növelést/most 10mg. szedek/.

 

.ETNA. Creative Commons License 2010.02.19 0 0 817
Ez milyen rettenetes, sajnos én is láttam már a reumatológiai szakrendelésen általános iskolás korú (alsós) kislányt, láthatóan éppen gyulladt (fájó) ízületekkel:-(

Ki tudja már ebben a kaotikus világban, hogy melyik betegség mivel van összefüggésben. Talán mégis jobb a télen mínusz 50 fokban, meglehetősen nomád körülmények között (de nyilvánvalóan egészségesebben) élő pl. mongoloknak???

Érdekes megfigyelni, hogy a világ melyik részén él a legtöbb 100 éves, hááááát nem kimondottan a fejlett országok irigyelt nagyvárosaiban, na megyek is a Google Earthre:-))
Előzmény: Otool (816)
Otool Creative Commons License 2010.02.19 0 0 816
Nem sok köze van az előzőekhez, de az ORFI-ban találkoztunk olyan - most 5 éves - kislánnyal, aki cukorbeteg + fiatalkori ízületi gyulladása van :-(
Előzmény: .ETNA. (815)
.ETNA. Creative Commons License 2010.02.19 0 0 815
Hm, nem hallottam még egy RA-stól sem (akivel eddig valami módon kapcsolatba kerültem), hogy cukrossá váltak... bár, tudod hogy van, ha egyszer egy "buli" beindul:-((

Előzmény: ovics (814)
ovics Creative Commons License 2010.02.19 0 0 814
Kérdésem:mióta szedem a Trexant fokozatosan emelkedik a cukrom.Áprilisban lesz 1 éve,hogy elkezdtem,fél évig szedtem mellé Medrolt is.
Be vagyok tojva.....nem elég a pajzsmirigy alulmüködés,az RA még cukros is lehetek?

A rákból 13 éve kigyógyultam.
.ETNA. Creative Commons License 2010.02.18 0 0 813
Hupsz erről éppen most olvastam a Paramedica 6. (december-január) számában. Amit a koleszterin-hisztériáról ír... hm, tényleg elgondolkodtató.

Apropó koleszterin: időnként megnézem a discovery csatornán a Dr. G. nevű dokumentum sorozat egy-egy adását, tegnap éppen egy hirtelen halálesetet vizsgált, amire viszont felkaptam a fejem: az elhunytnak számtalan epeköve volt, de tényleg nagyon sok, olyan méretűek, háááát nem is tudom, mint kb. egy-egy rágófog. Megemlítette, hogy az epekő a sok koleszterin lerakódásából (zsíros ételek stb.) jön létre. Ezek után ő is nagyon meglepődött (effektíve el is mondta, hogy mennyire), mert a szív, a koszorúerek stb. állapota egyszerűen tökéletes volt, sőt ha a szív alapján kellett volna az életkort meghatározni, fiatalabbra tippelt volna a ténylegesnél... Hát ennyit a koleszterin-epekő-elmeszesedett beszűkült szívkoszorúér összefüggésről.
Előzmény: toleransildi (810)
ovics Creative Commons License 2010.02.18 0 0 812
A Metho és a Trexan tök ugyanaz.Trexanból 7 db-t szedek.
A Medrol összezavarta a pajzsmirigyemet (TSH),a vérnyomásomat és lehet,hogy a cukrom is az áldásos közremüködésnek köszönhető,bár már jó néhány hónapja nem szedem.Ja,és a csontsürüség csökkenés is a Medrolnak köszönhető.Viszont DURACELL volt számomra :-))
Előzmény: .ETNA. (808)
Gyula65 Creative Commons License 2010.02.18 0 0 811
Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet. Az érdeklődőknek:

http://www.youtube.com/watch?v=Tkoy2WsGqhE

Egyszer azt kérdeztem egy orvostól: Hogyan dönti el, hogy amit lát, tapasztal, az betegség, vagy evolúció. Hát elgondolkodott a kérdésen.
Véleményem szerint a szervezet minden külső behatásra, főleg, ha ismétlődő, stratégiai választ dolgoz ki hosszútávon. Ha megnézed a vércsoportdiéta tanácsait ez is alátámasztja, ezt a gondolatsort. A környezeti hatások mellett a táplálkozás, a mozgáshiány hatásai mértékadóak. Én például a vércsoportdiéta alapján 15 éve étrendet változtattam, és sok mindent kiiktattam, vagy csökkentettem a fogyasztását, az addigi életemből. Korábban kellett volna. A civilizáció átka kísért mindnyájunkat.
Meg fogják találni az igazi választ!
Ha belegondolok, a 80-as években hónapokig sátoroztunk, eveztünk, túráztunk, és ha bementünk egy lakásba szakadt rólunk a víz, levegőtlennek éreztük a környezetet, ami egyébként megszokott környezetünk volt a mindennapokban.. A szervezet átállt (visszaállt). Ha belegondolok van egy ausztrál bennszülött törzs, amelynek tagjai , ha rájuk esteledik összekaparják a homokot, párnának, majd takaró nélkül alszanak a plusz egynéhány fokban. Reggel lassan visszatornásszák magukat a mindennapokba.
Mi nem élnénk túl.

A könyvet mindenképpen el fogom olvasni. Köszönöm az információt! Üdv!
Előzmény: toleransildi (810)
.ETNA. Creative Commons License 2010.02.18 0 0 809
Igen, ezért írtam, hogy mivel minden sejt természetes osztódási idejét lelassítja, ebbe tul.képpen az immunsejtek is beletartoznak, ezáltal - elvileg - az immunrendszerre is hat.

De nem olyan mértékben immunszupresszív, mint pl. a Remicade, vagy a hasonló biol. terápiás szerek, amelyek egyenesen blokkolják (!!) a TNF alfa termelést, szóval azok sokkal erőteljesebben avatkoznak bele az immunrendszerbe. A Remicade amúgy nem a "legmodernebb" szer, miután nem tisztán humán (hanem ember-egér), mint a legújabb TNF alfa gátlók, de hát nekem bejött, így most ez van, ezt kell szeretnem:-)
Előzmény: topika1 (807)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!