Keresés

Részletes keresés

1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.09.26 -2 0 142103

Komolyan mondom ezt nem értem!

 

Ma reggeli hozászolásoddal kérdőre vonsz, majd megírom amit kértél, most meg te vagy megsértődve.

Addig csűrőd-csavarod (kevered a ...) míg a másikat állítód be hülyének!

Előzmény: Törölt nick (142101)
Csikky Creative Commons License 2017.09.26 0 1 142102

Ez egy ilyen urban legend, terjeng èvek óta, bár a kaviáros szenyóhoz èn is odafèrtem, csak nem szeretem! :)

Előzmény: 1zsakkrumpli (142098)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.26 0 0 142101
"Szerinted ebbol mi derul ki"? Latom nem tudod bizonyitani,megmagyarazni sem mivel tevedtel,ezaltal rogton tamadsz Az hogy rajtam es a hozzaszolasaimon "rugozol" az mar kesz teny! Olvasd el meg 1x azt a hozzaszolasomat...de ne feluletesen! Annyira vilagosan valaszoltam rezmano75-nek mint a nap. Nincs jobb feldobhato es meg nem kivesezett szakmai temad csak az hogy a keresed a "csomot" ami nincs is...Neked most valaszoltam utoljara.Javasoltam mar masnak is hogy tiltson le engem,te is megteheted ezt.
Előzmény: 1zsakkrumpli (142100)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.09.26 -2 0 142100

Szerinted ebből mi derül ki?

 

Amúgy meg reggel te kérdeztél rá, az egyik hozzászólásomra!

Előzmény: 1zsakkrumpli (142099)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.09.26 -2 0 142099

laborművek 3 napja

-1 1 142052

Ahogy te sem:) Kaptam,érintett vagyok a díjátadóra :)  Erre varrjál gombot..D..

Előzmény: rézmanó75 (142050)

Előzmény: Törölt nick (142097)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.26 -1 0 142097
Sajnalom mert ezek szerint feluletesen szaladtal vegig a Hsz-im kozott:( Ha venned a faradsagot) akkor nem allitanal valotlant.Linkeld mar be ide legyszi hogy mikor mondtam hogy nem kaptam e-mailt vagy kitertem volna valaki kerdese elol ez ugyben a mostani Szegedi verseny kapcsan:( Nem neked igaz,viszont (rezmano75) irtam valaszban hogy kaptam mert rakerdezett.Azt sem ertem miert kell a hozzaszolasaimat tul dimenzionalni...D...D..
Előzmény: 1zsakkrumpli (142094)
Csikky Creative Commons License 2017.09.26 0 1 142096

Onga-bunda? Mesélj!

Előzmény: 1zsakkrumpli (142095)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.09.26 -2 0 142094

Egyszer azt írod, kaptál értesítőt, egyszer meg nem...

Nem értem, hogy mit nem értesz!

Régóta akartam kérdezni, hogy ezzel mit akarsz kifejezni:

...D...D.. 

?

Előzmény: Törölt nick (142093)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.26 -1 1 142093

 Ennek tükrében a 142053 Hsz-d nekem címezve már kissé érdekes is...D...D..   

Előzmény: 1zsakkrumpli (142082)
sogi01 Creative Commons License 2017.09.26 0 0 142092

                                                                          vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (142069)
Alpári Gnác Creative Commons License 2017.09.26 0 0 142091

Sziasztok!

 

Csak egy gyors kérdésem lenne:

 

A kész pálinkát hogyan pihentetitek?

Ahogy lejött, vagy kihigítva a kívánt alkoholfokon?

 

Nem opálosodott még egyetlen pálinkám sem és én eredeti alkoholfokon pihentetem, csak kíváncsi vagyok, ki hogyan csinálja.

 

Ja, még egy kérdés: olvastam, hogy van, aki a szőlőt is felüti cukorral.

Ennek mi lehet az oka?

Én semmit nem cukrozok, amit nem feltétlenül muszáj és a 22-es BRIX-es szőlőnél nem értem, mi haszna van ennek.

 

Köszi.

kopasz szuzukis Creative Commons License 2017.09.25 0 1 142090

A kationcserélő nem olajszűrő!!! A már kivált réz, a rézcsapadék esetén sem hatásos. Csak az oldott rézionokat cseréli ki.

Előzmény: A77 (142086)
mili70 Creative Commons License 2017.09.25 0 2 142089

Miért kellene titokban tartani? Legyél rá büszke! Vagy jobbat vártál? Esetleg rosszabbat? Ez egy játék semmi más. Én legalábbis úgy állok hozzá.

Honnan tudtalak azonosítani? Az is egy játék, egy puzzle, ami igazából elég egyszerű, és könnyű. Ha találkozol GC-vel, kérdezd meg, hogy az előző nicknevén mennyi ideig tartott, amig nulláról kiindulva megtudtam a nevét, a lakhelyét, meg a telefonszámát. :)

Előzmény: 1zsakkrumpli (142082)
A77 Creative Commons License 2017.09.25 0 0 142088

Köszönöm ...neten 5 mikronos szűrőt néztem párszáz ft-ért ...

Előzmény: pacsepa (142087)
pacsepa Creative Commons License 2017.09.25 0 0 142087

Szűrőpapír működik...

Én vettem kávéfőző papírszűrőt. Szobahőmérsékleten harmadik átszűrésre hozta a meggypárlat az elvárt tisztaságot.

Aztán vettem jó drágán kifejezetten párlatszűréshez árult extra méretű szűrőt. Na az elsőre gyönyörűen leszűrte, pedig hát elég opálos volt. Úgyhogy végül is megérte.

Előzmény: A77 (142086)
A77 Creative Commons License 2017.09.25 0 0 142086

Kihigítás után opálosodott pálinkát (így kaptam már meg a főzőtől) 5 mikronos papír  szűrővel ki lehet "tisztítani"? Próbáltam lehűteni fagyasztóban egy kis mintát majd lekanalaztam az úszó olajfoltot és visszamelegedve az már szép átlátszó lett így a kozmaolaj problémára gyanakszom. Szóval gyakorlatban működik ez a szűrőpapír dolog vagy/és kationcserélő gyantán kellene átszűrni?

PNCS Creative Commons License 2017.09.25 0 0 142085

Igen ,amikor megkaptam tiszta volt és megkaptam egy külön üvegben a rézelejét is . Amikor elmentem érte éppen akkor fokolta be desztillált vízzel. 47 fokra kértem,mert én úgy szeretem. És még egy furcsaságot is észrevettem. Ha kitöltöm két pohárba egymás mellé a régi jó pálinkámat és ezt az újat,majd megdöntve a poharat körbeforgatom ,akkor a poharak oldalán egy olyan olajos filmréteget lehet látni,de az új pálinkás pohár oldalán ez a filmréteg összeáll kis csöppekké ,míg a réginél nem. Ezt többször is ki próbáltam.

Előzmény: barkócza (142075)
mili70 Creative Commons License 2017.09.25 -2 2 142084

De csak azért, mert nem találtam a " listám " :) 

Ha jól viselkedsz, akkor egyszer megmutatom. :)

Előzmény: Green Corner (142083)
Green Corner Creative Commons License 2017.09.25 -2 1 142083

Én súgtam!:)

Előzmény: 1zsakkrumpli (142082)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.09.25 -3 1 142082

Próbáltam titokba tartani, de sajnos ezt nem lehet, majd hátha legközelebb sikerül...:(

(Honnan tudtál azonosítani?)

3 mintával indultam:

Meggy: kicsike arany

Szilva: ezüst

Cseresznye: ezüst

 

Nekem az üvegek dekorációja tetszett a legjobban, a párom csinálta!!!

 

 

 

Előzmény: mili70 (142078)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.25 0 0 142081
:)) (+) Meg 1x oriasi gratula az elert kimagaslo eredmenyeidert.
Előzmény: mili70 (142078)
Csikky Creative Commons License 2017.09.25 0 0 142080

Én meg büszke vagyok rád Mili70, hogy ilyen szép szériát hoztál össze szeptemberben! :)

Előzmény: mili70 (142078)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2017.09.25 0 0 142079

Drakulálok a "szagértő" főzőmájsztrónak. 

Bacott levenni a rézelejét és az előpárlatot. Az úszkáló zöld, kenhető kristálykák a rézelejéből vannak.

Hűtsd be a páleszt, és papírszűrőn szűrd át. Ha belassul a szűrés, cserélj papírt. 

Ami az illatvesztést illeti, az elő szokott fordulni. Sok esetben az átlevegőztetés hatására hamar visszajön az illat-íz. A trutyiszűrés is egyben levegőztetés. ( szűrés után 2-3 órával az asztalra kitett szűrőpapírt szagold meg. Ha kellemes barackillatú, akkor majd visszajön a barackíz)

Előzmény: PNCS (142065)
mili70 Creative Commons License 2017.09.25 0 4 142078

Gratulálok, a sikeres részvételért a szegedi versenyen: Csikky, otifoti, laborművek, és nem utolsó sorban  1zsakkrumpli kollégának. :)

 

kopasz szuzukis Creative Commons License 2017.09.25 0 0 142077

Ha rákeresel a tartályfenék gyártókra, találsz olyanokat is, akik rézből domborítanak. Arra számíts, hogy nem 2 forintért. Aztán jöhet egy bádogművész, aki összeapplikálja a palásttal. Szintén "jóárasítva".

Tényleg jobban jársz, ha írsz a szabadkaiaknak.

Előzmény: 1.3 4T (142067)
barkócza Creative Commons License 2017.09.25 0 0 142075

Amikor megkaptad a pálinkát, kristálytiszta volt?

Előzmény: PNCS (142065)
mili70 Creative Commons License 2017.09.25 0 0 142074

Nem mindegy a tartály formája sem. Inkább legyen hosszú és/vagy széles, mint magas. Nekünk a pince oldalában van 40hl-es is betonból, + vagy 15db 20-as kádunk is, fülekkel a tetején. Ezekbe a fülekbe mennek a 3-3,5 cm-es bordásvasak, amik az erjedés alatt elég szépen meghajolnak. :)

Ja, és a leszorításnak is pont az a lénye, hogy kimossa a héjból a színt és az ízeket, a folyamatosan felfelé törekvő gázbuborékok, és a pezsgő must  erre tökéletesen megfelelnek. :)

Előzmény: atís48 (142064)
mili70 Creative Commons License 2017.09.25 0 0 142073

Bocs mindig benézem az arányokat. :)

Előzmény: Jocó0423 (142063)
endrepp Creative Commons License 2017.09.25 0 0 142072

A másik, amit észrevettem, hogy változásra hajlamosabb lesz a párlat, instabil, főztem rizlinget alacsony deflegmáción, kb. fél évig pazar volt, utána átfordult, teljesen ihatatlan lett. Gondolom hordós érlelésnél ez a változékonyság előny.

Előzmény: endrepp (142071)
endrepp Creative Commons License 2017.09.25 0 0 142071

Elég nehéz ügy ez, könnyű a bátrabb főzéssel bukni az illatokat és produkálni helyette csípős vagy kesernyés ízt, a szájban maradó fazékízt. A szilva UP savanykás ízeiből gondoltam, hogy óvatosan válogatok bele idén.

Előzmény: cloaked (142068)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!