Keresés

Részletes keresés

Bagandre Creative Commons License 2003.07.30 0 0 529
Beso!

Egy-két vízesést lehet látni Nuwara felé vezető úton, ott biztos meg is fogtok állni az autóval, de valószínűleg vannak annál nagyobb és szebb vízesések is...

Hát igen, sajnos minden nem fér bele a egyhetes programba, de ha az ember a kombinált utat választja, vagyis mind Sri Lankát mind a Maldív-szigeteket, akkor ennyivel kell beérni. Nekem az a véleményem, hogy ha már ott vagy vagy az egyik vagy amásik országban, akkor feltétlenül meg kell nézni a másikat is... olyan közel vannak egymáshoz, hogy vétek lenne nem kihasználni az alkalmat és összekötni a kettőt, olyan jól kiegészítik egymást...

Beso Creative Commons License 2003.07.30 0 0 528
Sziasztok Bagandre és Tioman!

Repülőjegyről még nem tudunk semmit, nem volt még visszajelzés:(

Ahogy egyre jobban belemélyedek a sri lankai látnivalók olvasásába, egyre inkább sajnálom, hogy nem több időre megyünk. Úgy érzem, hogy nagyon sok mindent ki kell hagynunk.
De hát a nászút, az nászút...kell bele valamiféle pihenés.
Bár egy ismerősöm szerint a nászút is csak kalandtúra lehet. Ízlések és pofonok..

Nagyon klassz vízesésekről is láttam rengeteg fotót. Azt hiszem ebből sem fogunk sokat látni:(

Adam's Peakre visszatérve, láttam egy fotót, ami akkor készült, amikor a legtöbb zarándok megy fel a szent hegyre (azt hiszem ez áprilisban van). Hát...azt hiszem olyankor nem szívesen lennék ott.
Azt hiszem nekünk (a Kedvessel) nem lenne jó próbatétel, mert bár szeret kirándulni, hegynek fel mindig végig káromkodja az utat.

Tioman te voltál a "világ végén" is?

Előzmény: Bagandre (526)
tioman Creative Commons License 2003.07.30 0 0 527
az út szerintem csak 2 km (felfelé), de egyáltalán nem vicces. az út nagyrészén fél méteres lépcsők vannak, a vége felé nagyon meredek lesz. félútig árusok vannak, étel-ital, ami nagyon jól esett néha. le lehat náluk ülni pihenni. éjjel érdemes menni, hogy a napfelkeltét el lehessen érni. és dec-feb körül, mert akkor van a nagy zarándoklat oda. mi kb. 2-kor keltünk és fent voltunk 5 körül. nem vagyok rossz kondiban, de nagyon megeröltető volt. az eszembe sem jutott, hogy nem megyek végig, de kb. 50 méterenként pihennem kellett. lent még éjjel is jó volt a klíma, fent pulóver+kabát sem volt elég. de a látvány mindent megért. hatalmas élmény volt.......
a lefele út sokkal durvább volt. mindannyiunknak remegett a lába a félméteres lépcsőktől. 10-11 körül értünk le, de közben benéztünk pár teaültetvényre is.
két napot rá kell szánni a programra+azt, hogy a következő pár napon kész lesz a lábad, de megéri, mert nem csak a csúcs, hanem az egész környék gyönyörű. én ajánlanám!
Előzmény: Beso (525)
Bagandre Creative Commons License 2003.07.30 0 0 526
Szia Beso!

Adam's Peaket mi is szívesen megnéztük volna, de nekünk se fért bele, másrészt ez pont az a hely, ahova nagy mázli kell az időjárás miatt. Azt mondják, hogy azért kell hajnalban ott lenni már, mert délelőttre egyre sűrűbb lesz a köd.. De ez csak szerencsés esetben van így, mert ha rosszab az idő, akkor végig köd van és semmit se látsz... Nekünk lett volna rá lehetőségünk, hogy elmenjünk egy túrára a Horton Plains-ra, de az is elmaradt az időjárás miatt (amikor kandy-ból átvágtunk a hegyeken Nuwara felé, akkor esett az eső rendesen, amikor megérkeztünk, utána még nem is nagyon tudtunk kimenni a szálóból, várni kellett egy kicsit).
Pedig biztos szép lett volna!!!
Azt hallottam még Adams Peakróől, hogy állítólag a házasulandóknak vagy ifú pároknak, akik pld. ott esküsznek kinn, egy kis próbatétel, hogy meg kell mászniuk a hegyet hajnalban. Meg sokan zarándokolnak el oda vallási célból is.

No, majd legközelebb..:-)

Repjegy ügyben fejlemény????

Beso Creative Commons License 2003.07.30 0 0 525
Olvasgatva a sri lankai látnivalókról találtam egy érdekes oldalt Adam's Peakról/ről.
Tioman te voltál ott fent. Úgy olvastam, hogy az utolsó 7 km-t azt kizárólag gyalog lehet megtenni (mindez természetesen felfelé). Írták azt is, hogy vannak "nehezebb"szakaszok, ahol - az én olvasatomban - valamilyen lépcsőn kell menni, amik fél méter "magasak".
Ti mennyi idő alatt mentetek fel? Ha jól láttam sikerült a nap felkeltét "elcsípned" onnan (fotóid). Éjjel "túrázatok"?
(Csak kíváncsiskodásból kérdezem, sajna nekünk ez biztos nem fér be az egy hétbe. Csak hogy irigykedjek egy kicsit:-))
Hermione_Granger Creative Commons License 2003.07.28 0 0 524
>Csak nem tudom tök egyedül kimerészkedjünk-e a városba

Már nyugtattak Téged mások is, hogy nyugodtan merészkedj, szeretném ezt megerősíteni, sőt mindenképpen rábeszélnélek, hogy feltétlenül menj ki a városba azalatt, amíg ott vagy. Nem a látnivalók miatt, hanem hogy átvedd a feeling-et, ami SL-n uralkodik. Az emberek között LENNI szerintem a legnagyobb élmény külföldön.

Előzmény: Bogyó 2 (520)
Beso Creative Commons License 2003.07.28 0 0 523
Bagandre!
Még nincs semmi hír:(( Nem szóltak még vissza az Airlankantól vagy honnan. Ezt a hetet még kivárjuk, aztán jövő héten mindenképpen be kell fizetnünk az út hátralévő részét.
Köszi neked meg H_G-nek is a jó tanácsokat a "zokni" üggyel kapcsolatban. Eszembe sem jutott volna a trópusokra zoknit vinni. De így be fog kerülnik egy-két pár a bőröndbe.
Kicsit meg vagyok zakkanva, ezért sem nagyon írtam ide, épp csak átfutottam a hozzászólásaitokat. Már rémálmaim vannak - nem a nászúttal, hanem az esküvővel kapcsolatban-. De ez nagyon offtopic, szóval nem is "kesergek".
Előzmény: Bagandre (510)
fabee Creative Commons License 2003.07.25 0 0 522
„... De szerintem a tuk-tukozás a legnagyobb élmény..."

Csak megerositeni tudom! Dugoban azzal lehet a leggyorsabban haladni, mindenhova be lehet vele hajtani, az elmeny pedig tenyleg fenomenalis. Jobb, mint egy vidampark... (:

Előzmény: Bagandre (521)
Bagandre Creative Commons License 2003.07.25 0 0 521
Bogyó!

Persze, hogy ki lehet merészkedni a szállodából egyedül, nem háborús övezetbe mész, azért annyira nem kell tartani mindentől!!!:-)))
A recepción biztos tudnak adni egy Colombo térképet, azzal már feltaláljátok magatokat. A World Trade Centerbe menjetek be, mert nagyon kulturált, klimatizált (!! szuper jó a nagy melegben). Aprópénzt vigyetek magatokkal, mert a templomoknál le kell venni a cipőt és mindenhol vannak "cipőfelügyelők", akik elvárnak egy kis alamizsnát (10 rúpia elég). De szerintem a tuk-tukozás a legnagyobb élmény, mi egy háromórás idegenveztésért és furikázásért fizettünk jó vastag borravalóval 600 rúpiát. Alkudni kötelező náluk, de ők nem az a levevős fajta, mint az arabok...

Sok sikert és nagyon jó nyaralást!:-)

P.S. a colomboi reptéren az étteremben lehet fizetni bankkártyával is, ha megéheztek-megszomjaztok (odafele útra gondolok, amikor olyan sokat kell ott várakoznotok, láttam a maldív topicban.. nem lesz egy leányálom, de ki fogjátok bírni)

Bogyó 2 Creative Commons License 2003.07.24 0 0 520
Persze, tudok én keresgélni, de már nagyon nincs időm. Ezért kérem a segítséget! A transzferes persze, hogy nem ingyen mutogatja meg a dolgokat, nem is gondoltam erre. Csak nem tudom tök egyedül kimerészkedjünk-e a városba.
Amit írtál köszi, meg nézem a linket is.
Előzmény: Bagandre (519)
Bagandre Creative Commons License 2003.07.24 0 0 519
Bogyó!

Itt van egy link a főbb nevezetességekről:
http://www.asiatradehub.com/srilanka/colombofort.asp

De nem vagy te annyira elveszett ember, hogy ne találnád fel magad és ne találnál a neten ezernyi linket, térképet, stb. a nevezetességekről, ugye???:-) Nem is kell feltétlenül ehhez útikönyv...szívesen felajánlanám neked, hogy kölcsönadok neked egyet, csak nekünk németül vanmeg mindkettő, ami nektek nem sokat segít. De ha tudtok annyira kommunikálni angolul, akkor egy jó sofőr is el tudja mondani, hogy éppen mit láttok és az mennyi idős, mennyit kell tudni róla, stb. Nem gondolom, hogy a transzferes ürge ingyen és bérmentve megmutogatna mindent nektek, másrészt meg autóból semmit sem látsz, pontosabban nem annyit, mint egy tuk-tukból, nem tudtok mindenhol parkolni, behajtani, stb.

A szállodátokat ismerem, legalábbis kívülrő láttam, az óceánparton van, onnan gyalog is el lehet indulni a város irányába, nem kell sokat menni gyalog. Ami például nekem tetszett Colombo-ban, azok a hindu templomok voltak illetve egy tavon egy buddhista templom (neveket persze képtelenség megőrízni). Szép az a nagy parkjuk a parlamenttel szemben, ami a Fehér Ház mintájára épült, érdemes megnézni a bazársort, a Pettah-ot, de ne rettenjetek el, itt vannak szagok és látványok!:-)

Azért gondoltam, hogy érdemes rúpiát beváltani, mert ugyna elfogadják a dollárt is, de ez nem Maldív, hogy a bőröndcipelőnek 1 USD-t adj!!!!! Nekik elegendő 20-30 rúpia, de max. 50 (úgy emlékszem kettővel szoroztuk, hogy megkapjuk forintban az összeget). Ha csak dollárod van, nem tudsz kevesebbet adni.

Jaj, félek ám én attól, hogy nektek Maldív után Colombo nagyon lehangoló lesz, mert egy fél nap kevés arra, hogy megérezd az egészet és csak a bűzt, nyomort, mocskot fogjátok kiemelni belőle, ráadásul Colombo-ban tényleg nincsenek olyan egetrengető nevezetességek se természeti szépségek, ami egyébként annyira jellemző SL-ra.
No mindegy, majd meglátjátok...

Bogyó 2 Creative Commons License 2003.07.24 0 0 518
De mit érdemes megnézni Colombóban?

A szálloda neve Hotel Galadari, 5 csillagos.
Lesz transzferünk is, az irodában azt mondták, hogy a transzferes fickónak mondjuk, hogy vigyen el ide-oda, aztán mehetünk pihenni a szállodába.
De mik a nevezetességek, amiket azért számon kérhetek rajta? Túl sok ugye nincs, mindenki azt mondja, Colombó kihagyható. De ha már ott vagyunk, valamit hadd lássunk!

Előzmény: Bagandre (516)
fabee Creative Commons License 2003.07.23 0 0 517
„Ezért nem árt egy kis rúpiát beváltani valahol."

Ezek a szingalezek eleg rugalmasak, amikor penzt kapnak. Elfogadjak a dollarodat, vagy az eurodat is. (:

Előzmény: Bagandre (516)
Bagandre Creative Commons License 2003.07.23 0 0 516
Szia Bogyó!:-)

A címet elküldöm privát e-mailben.

Melyik szállodában lesztek Colombo-ban? Szerintem egyszerűen fogjátok magatokat és menjetek be Colombo-ba, leintesz egy tuk-tukot, kialkudod vele az árat és körbevitetitek magatokat a városban. A főbb nevezetességeket így meg tudjátok nézni, a tuk-tuk megvár benneteket, amíg kiszálltok, körbenéztek és a végén haza is visz. Persze egyedül is fel lehet fedezni, gyalog, de mi egy idő után úgy döntöttünk, hogy mégiscsak tuk-tuk-ozunk, mert egyrészt élmény, másrészt meg volt olyan hely, amit térképpel se tudtunk megtalálni, az emberke meg olyan helyre is elvitt, ami nem is volt a könyvben. ja igen, és nagyon olcsó az egész mulatság...Ezért nem árt egy kis rúpiát beváltani valahol.

tioman Creative Commons License 2003.07.23 0 0 515
fél napra ki lehet ugrani negomboba. a reptértől 12 km-re van. de szerintem felesleges.
Előzmény: Bogyó 2 (514)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.07.22 0 0 514
Emberek!
A Maldív-szigetekre fogunk utazni, de hazafelé egyet alszunk Colombóban, lesz egy fél napunk.
Mit érdemes délután vagy este itt csinálni?
Tudtok ajánlani weblapokat?
Köszi!

Bagandre! Most jutott eszembe, hogyx van feléd egy tartozásom. Megnézem, megvan-e a címed még. Ha nincs, küldd már el, s küldöm a CD-t.
Pénteken vagyok utoljára internetközelben az utazásig.

fabee Creative Commons License 2003.07.22 0 0 513
Hello man01!

Mostanaban nem jartam erre, mert voltam egy par napot Hollandiaban.
A Dominikai Koztarsasagban viszont meg sajnos nem jartam, csak a szuleim. Majd erdeklodom. Bar amennyit nekem elmondtak, abbol azt szurtem le, hogy Dominikan van egy-ket komolyabb szalloda tengerparttal, mellette kezdodik a getto, es latnivalo nincs igazan. De edesanyam nem is az a nagyon szaladgalos fajta.

-fabee-

Előzmény: man01 (501)
Hermione_Granger Creative Commons License 2003.07.22 0 0 512
Annyira nem is lesz koszos, mivel sok ember látogat ezekre a helyekre, nincs ideje lerakódni a pornak:)
Az árnyékon ugrálás különösen Dambullah-ban volt mulatságos, ott az udvart végig sütötte a nap, amikor ott jártam, és bizony a kevésbé harcedzettek meg a zoknit otthonhagyók érdekes akrobatamutatványokat hajtottak végre :)
Előzmény: Bagandre (511)
Bagandre Creative Commons License 2003.07.22 0 0 511
még valami: mivel az összes templomban le kell venned a papucsodat, cipődet és csak mezítláb mehetsz be, készülsz fel arra, hogy vagy kibírja a talpad azt a forró talajt vagy vigyél magaddal zoknit és azt húzd fel! Ez több helyen igen kelelmetlen perceket tud okozni, hogy árnyékról árnyékra ugrálsz és egyfolytában sziszegsz a forróságtól...:-) a zokni azért sokat felfog ebből (igaz, baromi mocskos lesz...:-) )...
Bagandre Creative Commons License 2003.07.22 0 0 510
Beso, van már valami új híred a repjegyetekkel kapcsolatban????
H.G.-vel egyetértek, SL-n oda kell figyelni, hogy mit veszel fel, habár az emberek (férfiak) kevésbé szájtátiak, mint Maldívon és valóban kevésbé tolakodóak tudnak lenni.

Krisina!
Ilyentájt valóban olcsóbb SL, mivel ez még az esősebb időszak végefelé van, egészen októberig, de nem minden nap esik az eső és nem mindenhol. Dec.-jan. biztos sokkal drágább...

krisina Creative Commons License 2003.07.22 0 0 509
Sziasztok!

Most vettem csak észre, hogy a winair-nél 173e HUF 2 hét Sri Lanka okt 31-ig. Ez azért van, mert abban az időszakban minden nap szakad az eső? Nem tudjátok véletlenül, hogy ha decemberben vagy Január elején mennénk akkor mennyibe kerülne kb az út?
Köszönöm

Hermione_Granger Creative Commons License 2003.07.22 0 0 508
Utcán lehet, szent helyeken nem, férfiaknak sem. De készülj fel, hogy az utcán megnézik az európai nőket, akárhogy vannak felöltözve. Ez eleinte lehet zavaró, de meg lehet szokni.
Én szállodán kívül mindig hosszú szoknyában és vállat is takaró rövidujjú felsőben voltam, ennyire szerintem érdemes tiszteletben tartani a helyi szokásokat. Találkoztam német vagy más északi szőke lányokkal a colomboi tengerparton, akik miniszoknyában és ujjatlan, hasközépig érő topban voltak. Nekik sem esett semmi bajuk - a buddhisták toleránsak - de én túl konzervatív vagyok ehhez. Pedig nekem is jobban esett volna ledobni még pár négyzetméter ruhát magamról :)
Szállodán belül bátrabb lehetsz, bár az éttermekben brit gyarmati szokás szerint elvárják, hogy vacsoránál ne strandruhában jelenjen meg az ember.
Előzmény: Beso (507)
Beso Creative Commons License 2003.07.21 0 0 507
Én azt szűröm le, hogy nekem (nekünk) elsőre:-) inkább legyen minden leszervezve. Aztán szerzünk tapasztalatokat, körülnézünk, és ha netalán tán mégegyszer arra járunk, majd lehet hogy másképp csináljuk.
De tényleg embere válogatja, hogy kinek mi felel meg.

Olvastam valahol, hogy térd feletti szoknyában/nadrágban, illetve olyan felsőrészben amiből ki van a vállad nem lehet utcán járkálni (természetesen Sri Lankáról beszélek). Ez tényleg az utcára is vonatkozik? vagy csak a "szent helyekre"?

Előzmény: Bagandre (506)
Bagandre Creative Commons License 2003.07.18 0 0 506
hogy mit tudnék ajánlani nyugodt szívvel így utólag? azt hiszem ez emberfüggő, ki milyen típusú...hogy mit NEM mernék ajánlani biztosan, az a kocsibérlés sofőr nélkül nemcsak az utak, a közlekedés miatt, hanem a helyismeret hiánya miatt (az utazás ngy részét kár arra pazarolni, hogy egyfolytában kérdezősködsz minden sarkon, ráadásul az angolt nem feltétlenül beszélik mindenütt)...
ajánlani lehet, ha valaki szereti az ilyet, hogy menjen el egyzsereűn, üljön fel a repcsire és vágjon neki szervezetlenül, DE csak ha beszél angolul és meg is mer szólalni és nem is lehet eladni...:-)
A sri lankaiak nem arabok, de persze mivel a turizmusből élnek, ezért nem feltétlenül tartják be a játékszabályokat, azért oda kell figyelni, nehogy finoman az orrodnál fogva vezessenek...mi jártunk így: semi sem volt közelező, ezt vagy azt csinálni, résztvenni, fizetni, de a végén ebbe az irányba tereltek és te magad mondtad ki kényszerítés nélkül az igent. Hogy érthetőbb legyen, mondok konkrét példát: ha a reptéren elmegy valaki egy általa kiválasztott emberkével, autóval, akkor az emberkének természetesen (hát ebből él!) bejáratott helyei, ismeretségei vannak és nyilván azokat fogja neked ajánlani és általában nincs rá módod, hogy lecsekkold, hogy esetleg mennyivel többet fizettél, mint máshol, másvalakinek. Ez ugyanolyan mint a görögországi autóbérlés, az idegenvezető ajánl egy céget, mert jutalékot kap, de ott el tudsz menni több helyre megérdeklődni, SL-n nem.
Ezért talán tisztában kell lenni a nagyságrendekkel, hogy mi mennyi (viteldíj, kirándulás, stb.). Egyébként nekünk az volt a véleményünk, hogy ügyesen csinálták ezt és ha kerestek is rajtunk valamennyit, akkor megérdemelték, mert nem voltak erőszakosak és ezt tolerálja az ember.
Én személy szerint (és ezt kihangsúlyozom, nehogy félreértés legyen!!!!!!!!!) nem ragaszkodnk mindenhol a szállodákhoz, de voltunk olyan étterem-panzióban, ahol bementem egy szobába átöltözködni a dambullai templomlátogatáshoz és hát a gyomrom is megfordult a szoba és a "fürdő" láttán. Olcsó volt, pár dollár, de nekem még 1 éj is sok lett volna ott. De volt nagyon aranyos panzió is, amit például németek üzemeltetnek, takaros szobákkal, elfogadható árakon. De ezeket ott helyben felderíteni nem feltétlenül egyszerű, minden nincs benne még az LP-ben sem...

Busszal utazni kalandos lehet, de csak ha kevés csomagja van az embernek és egy csöppet sem ódzkodik a helyi emberektől, ez alapkövetelmény! Én egyébként nagyon megszerettem őket, kivéve egy tulajdonságukat: (Bocsi mindenkitől) az orrszívást. Ezzel a halálba tudtak volna kergetni, ezt nem tudtam tolerálni...:-(

Azt viszont nem tudom, hogy olcsóbb-e, ha egyénileg ott helyben próbálkozol szállodákban, merthogy az irodák mindig kedvező árakat tudnak elérni a kontingens foglalás révén, míg egyénileg akár a duplája is lehet...

Ja igen, még egy dolog, amit tudok ajánlani: merjen nemet mondani illetve határozottan lejjebb vinni a borravalókat, mert a költőpénz jelentős része bánja egyébként...

Virágokkal diszített ágyunk (szerény kivitelben) egyedül Nuwara Eliyan volt, máshol csak formákat hajtogattak esetleg a lepedőből.

OFF
Igazi nászágy csak Meerun volt, ott azonban gyönyörű, mint ahogy a képek is igazolják.

tioman Creative Commons License 2003.07.18 0 0 505
ok ok, de azért azt tisztázzuk, hogy mi sem kalandtúrára indultam, csak látni akartuk az országot mindenféle kötöttség nélkül. és sikerült...
1 dolog jutott eszembe a honeymoon-al kapcsolatban. mikor nilavellin voltunk (az egyetlen szállodában) sokat dumáltunk a recepciós gyerekkel és azt mondta, hogy ha előre szólnak nekik, hogy vki nászútra érkezik, akkor az érkezésre rózsaszirmokkal szórják tele a bejáratot és a legjobb tengerre néző szobát készítik elő, és ezt csak a szoba áráért. ez milyen?
különben bagandre, mi az, amit így utólag simán mernél ajánlani vkinek, azután hogy láttad milyenek az ottani viszonyok?
Előzmény: Bagandre (504)
Bagandre Creative Commons License 2003.07.18 0 0 504
Azt hiszem mi már megvitattuk ezt egyszer Tiomannal, hogy miért jó úgy elmenni SL-ra, mint ahogy ők tették és mégis miért választjuk mi a másik megoldást. Itt én is Beso-val értek egyet, egyrészt mert a nők tényleg másképp gondolják talán, főleg ha a nászútjukról van szó, másrészt amíg nem érsz oda ki, el se tudod képzelni azt a világot, én még azt sem nagyon értettem, hogy hogyna leehtséges az, hogy csak olyan lassan lehet haladni az utakon,stb. Aztán amikor a reptérről mentünk Colombo-ba a bérelt autóval sofőrre, megszólalt a férjem, hogy lehet, hogy mi már 10 perc alatt öszetörtök volna az autót ezen a rövid távon. Pedig egyikőnk sem beszari, mindketten vezetünk több mint 10 illetve 15 éve, de ez más világ. És aki nem az a "kalandor" típus, az itt elbizonytalanodik. Persze utólag már én is tudom, hogy mit hogyan kellett volna csinálni, hol vágtak át és hol szorultam valóban segítségre, de ez már csak a következő úton segítene inkább rajtam.
Beso Creative Commons License 2003.07.17 0 0 503
Szia Tioman!

Sajnos tényleg nem egyszerű. De szerintem nem mindenki szenved ennyit. Nekünk így (nem) jött össze. De nem adjuk fel, MEGYÜNK!
Azt már tudod mikor indulnánk kb. (lsd. előző hozzászólásom), és kb 7-8 éjszakát tervezünk Sri Lnakán és ugyanennyit Maldívon.
Egyáltalán nem tiltakozunk az ellen, hogy 1-2 nappal több legyen (maximum a péntárcánk:). Ennek megfelelően is készítették a helyfoglalásokat is.

A te feltevedéssel kapcsolatban egyetértenék, HA nem lennék kicsit besz@ri. Nem általában az utazásoknál, de ennél igen. Soha nem voltam egy igazi hátizsákos, de voltam több hétig vonattal ill. kocsival egy-két országban sk. körutazáson, ahol campingekben, meg youth hostelekben laktunk, és mégcsak meg se terveztük előre igazán az útvonalat.
De nekem ez az út más. Talán azért is fontosabb nekem ez a honeymoon mert nő vagyok. Egy férfi ezt lehet, hogy másképp látja.
A másik dolog meg az, hogy pl. itt a topicon se volt senki, ha jól emlékszem olyan "kalandosabb" túrán,mint te. Vagyis kevés a tapasztalat. Ha itt azt olvasom, hogy minden második ember így utazik, akkor talán belevágok. De csak talán. Mert ez az út fontos nekem. Tudom, hogy nem attól lesz emlékezetes, hogy milyen szállodában fogunk lakni, sőt...lehet, hogyha az utcán kéne valamilyen okból kifolyólag aludni még emlékezetesebb lenne:-))
De egyikünk (sem én sem a barátom) nem volt még Ázsiában, épp ezért inkább a biztosabbra akarunk menni.
Na lehet, hogy most nagyon zavaros vagyok, de az az igazság, hogy nagyon fáradt vagyok és nehezen tudom megfogalmazni, amit el akartam mondani. Na mindegy. Bocsi. Azért valamennyire érthető volt, amit lepötyögtem?
De legközelebb, ha én is azt tapasztalom, amit te, akkor nem fogok semmit előre lefoglalni! És erre fogom buzdítani az új topic társakat is!

Ja, repjegy. Megkérdeztük az irodában, ha Colombóból Maléra nem az Airlankannal megyünk, hanem más légitársasággal (pl. Emirates) akkor sokkal drágább lenne a jegy.

Na jó hosszú lett. Jó éjt , vagy jó reggelt.

Előzmény: tioman (500)
Beso Creative Commons License 2003.07.17 0 0 502
Szia Bagandre!

Igen, a drágább az 188 + illeték.

A pontos dátum még nem ismert...szeptember eleje (szeptember 3, 5 vagy 10). Szóval ha minden igaz kb. 7 vagy 8 hét múlva már úton leszünk.
Több szállodás oldalon találtam adatokat a hotel Topázról, de fotót csak egyet, azon sem látszik sok. De annyira ez a dolog - most legalábbis - nem foglalkoztat.
Én meg csak angolul tudok, így mindenféleképpen angol útikönyv kell. Bár már gondolkodtam azon, hogy egyáltalán kell-e, hiszen idegenvezetőnk lesz, és tudom - tapasztaltam - ,hogy azért nem kell mindent szó szerint venni, ami le van írva, még akkor sem, ha valami "kedvelt" útikönyvről van szó.
OFF
Egyszer egy-két angol partnerünk volt itt Magyarországon két hétig, egy szemináriumot tartottak. Hoztak magukkal egy aránylag friss útikönyvet. Aztán az utolsó este tartott bográcsozáskor a könyvet is tűzbe vágták, mert azt mondták, hogy a fele sem igaz.

Előzmény: Bagandre (499)
man01 Creative Commons License 2003.07.17 0 0 501
Sziasztok! Nagy érdeklődéssel olvastam végig a fórumot. Van-e tapasztalata valakinek családos úttal kapcsolatban? A legkisebb lányommal (2 múlt májusban)szeretnénk menni december tájékán 2 hétre. fabee! Tudom, hogy nehéz, de próbáld meg kicsit összehasonlítani a Domonikai Köztársaságot Sri Lankával.
tioman Creative Commons License 2003.07.16 0 0 500
helló,

olvasgatom egy ideje a készülődéssel kapcsolatos dolgokat, és úgy látom, nem megy egyszerűen.

mennyi időt szeretnétek sri lankán és maldívon tölteni? nagy baj lenne-e az, hogy pl. a repjegy miatt az egyik helyen 1-2 nappal többet vagy kevesebbet kéne tölteni? én nem foglalnék előre szállást itthon, mert drágább, és nem tudom hova visznek. még akkor sem, ha nászútra megyek. ahogy kilépsz a repülőtérről, 50 ember fog mindent ajánlani, 10 perc alatt komplett útitervet mondanak árral. ha már tudod, hogy miket szeretnél látni, és milyen kategóriájú szálláson lakni, ők azt is megoldják. lehet bennük bízni, mert ebből élnek. ha ez túl merész, akkor mondjuk az első szállást érdemes lefoglalni, a szállodában vagy a szálló környékén úgyis ugyanilyen taxisok vannak.
ha az útitervetek megvan, simán el lehet indulni, útközben úgyis annyi mindent látsz, hogy el tudod dönteni, hol akarsz megszállni. nem mindíg az a jó, amit az interneten megtalálsz. pl. kandyben, trincomaleen olyan helyen laktunk, amiről álmodni sem mertünk volna, kb. $10/szoba árért.

a repjegynek egy kicsit megpróbáltam utánanézni. igaz, nem tudom mikor indultok pontosan, de ezen az oldalon meg tudod nézni a repülőjáratok időpontját és a szabad helyeket. árat nem ír, de legalább tudsz hivatkozni erre az utazási irodáknál. egyébként ezt a rendszert használják ők is. rákerestem több colombo-male return jegyre, mindegyiken volt hely.
remélem ezzel meg tudod oldani a repjegy problémát, és a szállásokhoz tudod igazítani az indulásokat.

ja, és szerintem colombot simán kihagyhatod az egész útitervből. a reptér negombohoz van közel, oda érdemes először menni, vagy utoljára érkezni. egyébként az sem nagy szám, de legalább tenger van.

Előzmény: Beso (498)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!