Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2009.08.08 0 0 13741
Azt hiszem, legtobbszor a kicsi alapterulet (ami lehet relativ) az oka.

Itt a vendegszobam, igazan kicsike, de hat vendegnek eleg - es a haz alapteruletehez viszonyitva aranyos.

A ket ajto mind sarkon van, es nem tudom elkepzelni maskepp! Ha a szobaajto a fal kozepen lenne, akkor pont az agynak mennenk... igy viszont befer egy ketszemelyes agy, ket ejjeliszekreny, es egy komod... mi mas kell??? A beepitett szekreny meg a ruhaknak.
Előzmény: mouser (13738)
rferi Creative Commons License 2009.08.08 0 0 13740

Valahol láttam olyan leosztásban is, hogy beférne egy gép simán.

 

Egyébként ezek kifejezetten munkahelyi szekrények, könyvelőknek valók, bankokban, nagy cégeknél használták az irodában.

Csak mára a különlegessége és az értéke miatt már (nagy) lakások (gazdag) tulajainak játékszerévé váltak.

Előzmény: ZsuR (13728)
rferi Creative Commons License 2009.08.08 0 0 13739

Mér ne férne el egy kritikával több!:)))

 

Máskülönben mi borzaszt benne?

A csicsás kivitel (ezek régi szekrények, de a szabadalmaztatott elv a működésre vonatkozott), vagy a sok rekesz, meg a nyithatóság elve?

Előzmény: Törölt nick (13735)
mouser Creative Commons License 2009.08.08 0 0 13738
ez a sarokra rakott ajtó-dolog a mániám. egyszerűen nem értem, miért tervezik ilyen bénára a lakásokat, és amit még annyira se értek, hogy a megrendelők többsége nem is érti, mi a probléma azzal. hogy ilyet terveztetnek maguknak.
Előzmény: Törölt nick (13736)
ZsuR Creative Commons License 2009.08.08 0 0 13737
Igen, nalunk is van ilyen.. bar nehany helyen nem rossz az ilyen elrendezes. Ahogy nezegetem, csak akkor lehetne mas megoldas, ha nagyobb lenne az alapterulet! Arra meg nincs szukseg...

Kezdtem a haz alaprajzat lerajzolni - ha lehetne atterveznem :))...
Előzmény: Törölt nick (13736)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.08 0 0 13736
Hát, nekem is a mostani lakással az a bajom, hogy egyetlen ajtó mellé sem tudok betenni semmit. annyira a sarokban van az ajtó is, ha nyitom, rányitnám valamire, ablakkal szintén ez a helyzet :(
Előzmény: ZsuR (13734)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.08 0 0 13735
Húha.
Nem is tudom... ha ebben a topikban elfér egy kritikával több, akkor én erre azt mondanám, hogy borzasztó :)
Előzmény: rferi (13726)
ZsuR Creative Commons License 2009.08.08 0 0 13734
Oh... akkor jo helyzetben vagy - csak ido es turelem kerdese, es megtalalod, hogy mit hova.

Igaz amit irsz, nem mindig jelenti a sok hely a jo elramolhatosagot. Ami nekem tetszik az itteni (USA) stilusban, az a szekrenyek hianya a nappali eloterekben. A halokban.. igen, ott van. ott is a legtobbje beepitett, mem feltetlenul kell a panel-sima-feher beepitettre gondolni, van mas megoldas is. Nekem a haloban van "szekrenysor", juhar, szep, es a szemben levo oldalan a szokasos beepitett szekrenyek, kicsi modositassal.

Az agynemu tartokat nem szerettem, soha nem voltak, de latom, hogy miert kellettek.

Az agy alja jo megoldas - az IKEA-nal lattam jo agy ala tolhato tarolokat, azt nem kell sokat hasznalni, es tenyleg kikerul szem elol.

Em is imadom a sok ablakot - de... ha sok van, keves a falfelulet! Most, hogy emlitetted, egy helysegem van, ahol az ajto nincs teljesen a sarokban!!! Oszinten, szeretem ezt az elrendezest - nekem tobb lehetoseget ad, mint korlatoz. NO meg nem is lehetett vona mashova tenni!

Előzmény: Törölt nick (13733)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.08 0 0 13733
Eddig én is az "ennyi helyed van, ami befér, megtarthatod" szellemében éltem, "sajnos" 3 éve 150 nm-en lakunk (hárman). "Sajnos" szeretjük a laza, üres tereket, ráadásul rosszul berendezhető a ház - sok sarokban ajtó vagy ablak van, ami bizonyos szempontból jó, de szekrényt nehezen lehet berakni, túl nagy az előszoba és a lépcsőház, de bútorozhatatlan. Még nem múlt el teljesen a veszély, hogy egyszer megint kis helyen kell lakni, ezért nem akarok túl sok szekrényt felhalmozni.

A régi (12 éves), szép de nagyon használhatatlan elemes bútorunkat, amit már nem gyártanak, tehát kiegészíteni is csak egy vagyonért lehetne, a férjem nem engedi kidobni (eladni se tudnánk, annyira egyedi összeállítás).

Előzmény: ZsuR (13732)
ZsuR Creative Commons License 2009.08.08 0 0 13732
Hm... egyszer nagyon helyszukeben voltam, varialtam, ramolgattam...

Kedves ismerosom odaallitott a szekreny ele, es nagyon kedvesen de hatarozottan mondta: Ennyi helyed van. Amit tudsz beteszel, amit nem... kidobod. :)) Sokat gondolok ra...

Szoval van tobb szekrenyem :)).

Tudsz beepiteni tobb szekrenyt? Tudom nem a legszebb latvany, de nekem volt es szerettem a lehetoseget, az eloszobai, ajto folotti reszek beepiteset... nem latszik, nem a szemed elott van ha bejossz, de sokmindent elnyel.
Előzmény: Törölt nick (13731)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.08 0 0 13731
Az ágyneműt a hálószobában mi sem rakjuk el, van viszont 6 garnitúra párna-paplan, ha vendégek jönnének. (Eddig még csak max. 4-en voltak nálunk ittalvós vendégségben, de elméletileg 8 főnek van ágyunk. A rokonság messze van, és ha erre járnak, jó, hogy nem kell szorongani, és nem megyünk egymás idegeire.)
Ezeket a holmikat a gardróbszekrény felső részében tartom. A pince nálunk tényleg pince, oda csak a tartalék dobozokat és bútorokat raktam. Van még a padlás, de oda nagyon szűk a feljáró, ott van néhány lecserélt ágyra való matrac, amit még nem volt szívem "kirakni".
Fél éve vettünk új sötétítő függönyöket, a régiek megtöltenek egy tisztességes ruhásszekrényt, de még ezeket sem szeretném kidobni. Kicsit cikinek érzem, hogy függönyök miatt új szekrényt vegyek, de lehet, hogy ez lesz belőle. Pláne, hogy van olyan elemes szekrényünk, ahova nagyobb holmit csak előzetes számolással lehet beszuszakolni: ha berakom az egyiket, a másiknak csak a fele férne be. Ilyenkor lenne jó egy járható gardrób, de ahhoz megint mindent át kellene rendezni, és annyi helyünk lehet nincs is.

(A törülközőket már én is a fürdőszobában tartom, a vendégtörülközőkkel együtt egy nyitott polcon, és szeretnék még néhány színeset venni. Azokat hova fogom rakni?)
Előzmény: ZsuR (13730)
ZsuR Creative Commons License 2009.08.07 0 0 13730
Sokat szamit az, hogy az agynemut nem kell eltenni, csak "beagyazunk" magunk utan.

A plusz takarokat keznel tartom - a falra tettem oket, mert igy keznel vannak, es a fal sem ures.

Plus parna nem sok van, a fiuk... ugye elviszik ami kell nekik :)). A pamut takarokbol van nekem tobb, azokat a szekrenyben tartom. Azt hiszem, vagy nagyon oregszem es nem erdekel az oltozkodes, vagy tenyleg van eleg szekrenyem (eletemben eloszor).

Azokat a ruhakat amiket nincsenek szezonban, vagy a vendegszoba szekrenyben, vagy a pinceben a beepitett szekrenyben tartom, igen, muanyag dobozokban... betegesen felek attol, hogy a para miatt peneszesedik, bar a tapasztalatunk az, a haz szaraz. No meg a pince is inkabb alagsor mint pince.

Az agynemu is a haloban a szekrenyben - nincs sok agynemum, minden agyhoz ketto garnitura, hiszen azonnal mosom.
Torolkozom sincs sok, mert nem akarok szennyest tarolni, igy aztan nem sok tarolo gondom van. Most az eloszobaban van egy beepitett szekreny, de azt tervezzuk, megszuntetjuk, hogy a furdoszoba kicsit nagyobb legyen, igy az agynemu nem lesz ott csak a torolkozok, a furdoszobakban. Most is egyben mar ugy van.

A szennyestarto a szekrenyben - igy igazan gond, minden OK.







Mit is mondtam, nincs mar szekreny gondom? :)) No ez nem teljesen igy van, az egyik haloban nincs hely fiokos szekrenynek, igy a beepitett konyvespolcot alakija at a ferjem ugy, hogy alul fiokok lesznek, felul maradnak a nyitott polcok.

Előzmény: Törölt nick (13727)
mouser Creative Commons License 2009.08.07 0 0 13729
én egyelőre a szekrény tetején tartom őket, bár az egyetlen ágyneműtartóban is van egy kevés, de azt nagyrészt képek és poszterek foglalják el :-)
Előzmény: Törölt nick (13727)
ZsuR Creative Commons License 2009.08.07 0 0 13728
Szep! DE! Hova teszed a szamitogepet? :))
Előzmény: rferi (13726)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.07 0 0 13727
Először azt gondoltam, hogy nálunk nincsenek is dobozok. Aztán szétnéztem... 8-))

És összeszámoltam min. 15 műanyag dobozt, ami áttetsző műanyagból van, ami azért praktikus, mert alulról és körben is meg lehet nézni, mi van benne. Én még csak-csak megjegyzem, mi van benne, de férjemuramnak külön kérése volt, hogy talán ő is megtalálna néha egy-két dolgot.
Vannak betapétázott A4-es irodapapír-dobozok is, olyasminek, ami jó ha kéznél van, de ritkábban kell. A hivatalos/elraknivaló papíroknak pedig az irodai zárt iratgyűjtő dobozokat szeretem, amikbe nem csak az A4, hanem kicsit nagyobb is belefér. Ezeket is igyekszem letapétázni, bár a dolgozórészünkben nem baj, ha irodai kinézetünk van.

Ti hol tároljátok a tartalék ágyneműt (párna, paplan, és a huzataik) illetve a tartalék függönyt, törülközőt? Amióta "kiéltem" magam, és van elég vendég-holmi, azóta pakolgatom ezeket jobbra meg balra, mert bár helyünk sok van, szekrényünk kevesebb. Az ágy alatt nincsenek ágyneműtartók, a bútor ágyneműtartót meg nem szeretem. Kicsit furának érezném, hogy az ilyesminek több hely kell, mint a ruhának...
Előzmény: ZsuR (13711)
rferi Creative Commons License 2009.08.07 0 0 13726

Fiók- és dobozmániásoknak nagyon ajánlom ezt az írószekrénytipust:

http://tinyurl.com/m4xb9v
wooton desk néven lehet még találni ilyenfélét a neten.

Stigivel már évekkel ezelőtt kitárgyaltuk, hogy nagggggyon bírnánk egy ilyet otthon! :)))

Törölt nick Creative Commons License 2009.08.07 0 0 13725
És értelem szerűen mindkét végén kell szellőzésnek lenni az eltakart részen, ha több mint 8 méter akkor közben is...
Előzmény: Törölt nick (13724)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.07 0 0 13724
Van rá valami szabály (valójában 2), de azt nem tudom fejből. A cső keresztmetszet 30-szorosa rémlik, de ebben nem vagyok biztos.
Azért van 2 méret megadva, mert különbséget tesznek a hagyományos hegesztett acélcső és az újfajta gumigyűrűs préselt csatlakozós rézcső közt.
Előzmény: MC Szasza (13723)
MC Szasza Creative Commons License 2009.08.07 0 0 13723
Kérdés, mi a nekik megfelelő szellőzés...
Előzmény: Törölt nick (13722)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.06 0 0 13722
A gázcsövet el lehet takarni (és át is veszik), csak megfelelő szellőzésről kell gondoskodni.
Előzmény: MC Szasza (13648)
ZsuR Creative Commons License 2009.08.05 0 0 13721
Nekem is annyi kicsi apro ize van - igy meg a dobozokban semmibe sem telik megtalalni oket.

Koszonom neked is, hogy azt mondod, nincs kupi... lehet manias lettem??? :))
Előzmény: VKOrsi (13719)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.05 0 0 13720
Nekem pont jó PV :)
Előzmény: stigglinnc (13689)
VKOrsi Creative Commons License 2009.08.05 0 0 13719
egyszer gyere el hozzánk és megmutatom mi a kupi :D :D

jó ötlet a dobozolás :D a varrós cuccaim vannak most nagyon rendetlenül, kellene nekik valami hely, de így jól lehetne szortírozni is őket.
Előzmény: ZsuR (13717)
VKOrsi Creative Commons License 2009.08.05 0 0 13718
kupi??? hooool? :D
Előzmény: ZsuR (13711)
ZsuR Creative Commons License 2009.08.05 0 0 13717
Rendesek vagytok - de az ajtok nincsenek felteve... az a kupi.
Előzmény: mouser (13714)
stigglinnc Creative Commons License 2009.08.05 0 0 13716

 

Hohó! Kezd alakulni a dolog. Utánajárok az önkormányzatnál, mi ennek a módja és jelentkezem.

Előzmény: estrella22 (13693)
stigglinnc Creative Commons License 2009.08.05 0 0 13715

 

Tudom, csak nálunk nincs olyan előkert, ahova ki lehetne cuccolni, ezért gondoltam a piactérre és egy napra. Ezt már felvetettem itt az illetékeseknek, de nem haraptak rá:-)

Előzmény: mouser (13694)
mouser Creative Commons License 2009.08.05 0 0 13714
ez még csajszemmel is nagyon rendes.
Előzmény: RCTiv (13713)
RCTiv Creative Commons License 2009.08.05 0 0 13713
bírom amikor a csajok kupinak mondják azt az állapotot, amit mi férfiak évek alatt sem érnénk el, mert egyszerűen észre se vesszük, hogy ez ott rendetlen haha :)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.05 0 0 13712
ezzzaaaz!!! :-DDD
Előzmény: ZsuR (13711)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!