Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.04 0 0 963

Szia Rizecske!

Nekem volt az öregujj mellett kalapácsujjam. Még csak most kedden volt a műtétem, de a kötésből, amennyi ki látszik az ujjaimból azok egyforma állásuak. A tegnapi kötözésnél is egyformák voltak. A gyógytornász javaslatára kicsit próbálkozom mozgatni az ujjaimat és sikerül is és bokakörzéseket is végzek. Ez varratszedésig így fog menni, aztán majd gondolom mondják, hogy mit tegyek. Ha van valami kérdésed szívesen válaszolok. Kitartást!

Előzmény: Rizecske (958)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.04 0 0 962

Szia!

Bocs, hogy csak most írok. Tegnap jöttem ki a kórházból és csak most olvasgattam a fórumot. Gerincérzéstelenítéssel műtöttek és csak az egyik lábamat. Örülök, hogy nem az altatást választottam, mert így is végig aludtam a műtétet, mert az érzéstelenítés mellett nyugatót is kaptam infuzióban és én ettől is már ealudtam. Azt vettem csak észre, hogy az ágyamon vagyok és szólnak, hogy kész vagyok. Még csodálkoztam is. Napközben hatott a gerincérzéstelenítés és a két tasak infuzió. Az  éjszaka  első fele volt kellemetlenebb, mert hullámokban jöttek a fájdalmak, de ki lehetet bírni és kaptam fájdalomcsillapítót is. Nekem a bütyköm nagyon csúnya  és nagy volt, nagy elhajlással  és mellette az első ujjamon kalapácsujj is kialakult. A hasszúrit  naponta kell adnom magamnak és naponta többször jegelni a lábamat oldalt felül és a talpamat is. Kötéscserénél láttam, hogy szép lesz a lábam és megéri a szenvedés. Kicsit dagadt, de nem túlzottan, pedig nagy a varrat  széltében és hosszában egyaránt. Széltében a kalapácsujj miatt kellett, hosszában  pedig a bütyim miatt. Kapcsozva van. Kezelőcipőt veszek fel, ha valamiért ki kell kellnem az ágyból.

2-3 napot sokat kell feküdnöm, és ha fent vagyok akkor is  fel kell pocolnom. Mindenkinek jobbulást kívánok!

Előzmény: fortuneszti (957)
jolanda49 Creative Commons License 2010.11.02 0 0 961
Sziasztok! Bocsi,hogy ilyen soká jelenkezem, de a gépem az unokámnál volt, tegnap hozta vissza. Hát először is itt is megköszönöm Zsazsának,hogy megkeresett. Igy most nektek is megirom,hogy mi történt velem azóta. Hát az én mütétem e hó 12-én lesz 6.hónapja, de sajnos ugy néz ki,hogy megint meg kell müteni, mert nem sikerült teljesen, Ugyhogy kezdhetem megint előlről. A lábam nem dagadt már, és a szine sem piros már,hanem majdnem olyan mint a másik lábam. Nekem nincs becsavarozva, a bütyök résznél egy fém van. El kell hogy mondjam nektek,hogy a bütyköm és a mütétem még a mai napig fáj, van ugy,hogy a fejem bubjáig kisugároz. Decemberben, majd egy másik orvos megmüti,igaz, hogy azt mondta,hogy ez olyan dolog, mintha egy varrónő elszab valamit, azt már nehezebb megcsinálni,. Hát én igy jártam, a kalapácsujjam mütét után sokkal nagyobb, ugyhogy ez is meg lesz mütve meggint. Nekem sajnos ez dupla költségbe fog kerülni. No de koplalni lehet, hogy az orvosok meg jól éljenek. Sziasztok. Minden hozzászólónak jobbulást kivánok.
loostris Creative Commons License 2010.11.02 0 0 960
hajlott :)
Előzmény: loostris (959)
loostris Creative Commons License 2010.11.02 0 0 959
Szia! Én is kalapácsujj korrigálót hordok. Annyit tudok tapasztalatból írni, hogy a műtét előtt sem hajolt nekem tökéletesen az az ujjam, valószínű azért, mert kezdett a kalapácsujjam is kialakulni... Szerintem kérdezd meg a dokidat erről.
Előzmény: Rizecske (958)
Rizecske Creative Commons License 2010.11.01 0 0 958
Kedves Sorstársak! Előfordult-e valakinél, hogy az "öregujj" melletti ujj kiegyenesítése, azaz műtétje után felfelé áll, vagyis nem lehet szabályozni a mozgását? Két hónap után un. leszorító kötést viselek, már nem dagadt, nem fáj, de sajnos nincs a helyén és behajlítani sem tudom. Segítene valaki hasonló tapasztalatokkal?
fortuneszti Creative Commons License 2010.10.31 0 0 957
Szia!
Nekem is motiváló erő volt hogy olvasgattam azokat akik már túl vannak a műtéten. Arra gondoltam hogy ők kibirták,én is kifogom. És íme kibírtam pedig nekem mind két lábamat megcsinálták 1szerre! :-) Én ezt javaslom mindenkinek! Macerás a felépülés ezért jobb ha egy időben megéli mindkettővel. A fájdalomtól ne félj,szerintem te is kapod folyamatosan az érzéstelenítőt.Nekem egyáltalán nem volt fájdalmam az első napokban pedig akkorra vártam.E helyett most 3 hét után kezd belenyilalgatni. Mindenkinél más ahogyan olvasom,de hidd el kibírható az egész. Mikor már odáig eljutsz hoy az ágyadat megkapod onnantól már pörögnek az események.Altatás vagy gerinc érzéstelenítés? Bocs ha már esetleg valamikor írtad volna,én nem olvastam a beírásaidat.
Előzmény: Törölt nick (956)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.30 0 0 956

Sziasztok!

November 2-án érkezik el a nagy nap, amikor egyik lábamon megszabadulok a bütyitől. Mostmár egy zabszem sem fér bele, mert már nagyon izgulok. Remélem hamar túl leszek rajta és nem fog  utána nagyon fájni. Nagyon jó benneteket olvasgatni, mert  bátorságot lehet meríteni belőletek és sok hasznos tanácsokat is olvasgathatok. Mindenkinek szép napot kívánok.

fortuneszti Creative Commons License 2010.10.26 0 0 955
Szia!
Valóban az a legfontosabb,hogy ne fájjon,de miután már a műtéttel ez megoldódott,az ezt követő elvárás jogosan az ,hogy szép is legyen.Kisgyerek korom óta zavart a lábam kinézete,arról nem is beszélve,hogy a korombeliek szebbnél szebb cipőket hordtak én viszont csak lapos talpú sportos formájú cipőt tudtam viselni.Mikor már a sima hétköznapokban fájdalmaim is voltak akkor szántam rá magam a műtétre. Én is azt hittem hogy elég nagy ára van egy ilyen beavatkozásnak,egyáltalán nem pár tíz ezerre gondoltam,ezért is húztam idáig.Újabban bárhol utána olvastam,minden róla szóló cikkben lebagatelizálták a műtétet és ott írtak arról is hogy a tb támogatott. Ekkor kezdtem bele a komolyabb keresésbe.Szóval nem csoda hogy sokan a többi szépészeti beavatkozásokból indulnak ki...
A sín még kicsit korai nálam mert a hegem még sebes.A műtét elött rendszeresen használtam,de nagy csodát nem csinált.Nem kizárt,hogy pár milit nem segít,de akkor még nekem nem látszódott,mert túl nagy volt a görbület.
Előzmény: zsazsi1 (954)
zsazsi1 Creative Commons License 2010.10.26 0 0 954
Nekem is visszagörbült kicsit az öregujjam.
Miután a görbület kikoptatta a csontokat, előbb-utóbb visszagörbül, senkinek nem marad egyenes, csak ha van benne csavar, vagy drót, de nem ez a lényeg, hanem hogy ne fájjon a bütyi!
Egyébként így is sokkal szebb, mint volt!
Én minden éjjel rárakom a lábujj sínt és napközben kis beteszem a lábujj elválasztót, ezért bízom benne, hogy a görbület nem lesz rosszabb.
Előzmény: fortuneszti (948)
zsazsi1 Creative Commons License 2010.10.26 0 0 953
Hát én már többször írtam, hogy nekem helyi érzéstelenítéssel csinálták a műtétet és egyáltalán nem fájt... ha a másikat is meg kell mütetnem, akkor is csak így fogom kérni.
Előzmény: Betti28 (940)
zsazsi1 Creative Commons License 2010.10.26 0 0 952
........na ja, ha szépészeti! De itt legtöbbünknek nem szépészeti okból műtötték a lábát.
Előzmény: dsziszi (935)
fortuneszti Creative Commons License 2010.10.25 0 0 951
Szia Heni!
Köszi,olvastam válaszoltam is. Nagyon ügyes vagy,hogy ilyen hősiesen kibírtad.
Eddig még majdnem minden bejött amiket írtál,remélem én is hasonló képpen fogom megélniezt is főleg így hogy kellőképpen rá tudok készülni.Nagyon hálás vagyok hogy ennyire szíveden viseled a sorsomat. :-) A Doki jobb fej mint az elején gondoltam...
Lehet,hogy fogadtak a fiúk csak te nem tudod. :-)
Előzmény: d-heni (950)
d-heni Creative Commons License 2010.10.25 0 0 950
Szia Eszti!

Minden kérdésedre válaszoltam privátban!

Túl vagyok a csavarok kiszedésén. Műtét közben beszélgettük a dokival, említette nekem is, hogy előtte nap volt a "sosrstársam" varratszedése. Nagyon jó hangulat volt a műtőben, zenét hallgattunk közben, és beszélgettünk. Talán ez is hozzájárult, hogy semmiféle fájdalmam nem volt. Csak az érzéstelenítő injekció pici szúrását éreztem, de rögtön el is zsibbadtak a lábaim. Aztán mondta a doki, hogy nagy levegő, fogakat összezár, mert csavarok. Egy pár pillanat alatt kint volt az első csavar. Ugyanígy a második. 1 cm-esek a vágások, 2 varrattal. 15 percet voltam a műtőben. Mondtam is a dokimnak, hogy ez semmi nem volt, ahhoz képest, amiket hallottam. Mosolyogva azt mondta, nyugodjon meg, magának nagyon magas a fájdalom küszöbe.
Az előkészítőben várnom kellett kicsit, ahol mint utólag kiderült rólam beszélgettek az ápoló fiúk. Azt taglalták, hogy mennyire leszek "vokalista". Azaz, mennyire fogok kiabálni, és ordítani a fájdalomtól. Hát még jó, hogy nem fogadtak a fiúk, mert csúfosan elbukták volna. Így tehát, biztos, hogy azért volt valami alapja, és általában szokott valamennyire fájni ez a csavar kivétel.

Mindenkinek kitartást, és mielőbbi gyógyulást kívánok!
Előzmény: fortuneszti (948)
loostris Creative Commons License 2010.10.24 0 0 949
Szia!

Örülök, hogy te is túl vagy rajta. Sajna nekem is maradt benne varrat, szegény doki nem vette észre, úgy el volt dugva az ujjam között. Anya segített kiszedni csipesszel. Nem fájt, és legalább nem bökött, annak úgyis ki kell jönnie. Ha úgy látod, hogy száraz, akkor kenegetheted Bepanthennel, vagy sima testápolóval is szerintem. Nekem anya masszírozza még mindig, és hihetetlenül jól esik, a lilaság is elmúlt varratszedés után hamar (azért volt lila, mert nem használhattam és nem volt jó talán a keringés). Ha úgy látod, hogy még mély a sebed, és amúgy is sebtapaszoznád, vagy kötöznéd, akkor ajánlok rá sebfedő sprayt. Én Dermaplastot használtam pár napig (amúgy is jó, ha van otthon ilyen szer). Most azon gondolkodom, hogy kellene halványítanom a sebemet. Contractubex azt hiszem, hogy jó lenne rá, de még nem használtam ilyet, nem tudom, hogy mi jó rá?
Sínt hordasz éjszaka? Csak mert jó lenne megakadályozni, hogy az ín visszahúzza a régi helyére az ujjadat. Kérd ki a dokid véleményét.
Előzmény: fortuneszti (948)
fortuneszti Creative Commons License 2010.10.24 0 0 948
Sziasztok!
Én is túl vagyok a műtéten,mind két lábamat 1szerre csináltattam meg.Szerdán volt a varratszedés és úgy látom bent maradt 2 varrat.Járt valaki hasonlóképpen? Be fog ez gyulladni vagy automatikusan kidobja a szervezet? Másfél hónap múlva kell visszamenni kontrollra,remélem addig bent maradhat,mert 4 óra utazásra lakom a kórháztól és elég költséges lenne ezért leutazni Szegedre.Ti ilyenkor már kentétek valamivel? Én körömvirágot raktam a hegre de nem voltam biztos benne hogy szabad csak már olyan száraz volt hogy muszáj nak láttam mielött szétreped a seb.Van itthon conturos krémem is de nem tudom ezt lehet e már kenni rá.?
Most már csak a sebet ragasztom le,fáslizni nem kell.Egyáltalán nem dagad pedig elég sokat mozgok házon belül.Mikor vége volt a műtétnek teljesen egyenesen álltak az öregujjaim de mostanra már mintha kicsit elgörbültek volna.A férjem szerint a lábam formája miatt van ez meg azért mert már nem kell gézzel kitámasztani a nagyújjaimat. Hasonló tapasztalat? Szívesen válaszolok én is ha bárkinek kérdése van a műtétet illetően vagy a körülményekről.
loostris Creative Commons License 2010.10.22 0 0 947
Szia!

Ne várj sokáig. Nekem is már gyerekkorom óta volt bütyim. Örököltem. Csak az utóbbi időben kezdett el fájni. 25 éves vagyok most, tegnap volt 6 hete, hogy kés alá feküdtem. De nem bántam meg, bár már sokszor fel akartam adni, mert nem volt egyszerű. Már "csak" a tűződrót kivétele van hátra...
Tegnap voltam dokinál, már ráállhatok a lábamra, de még azért kímélni kell. Most nem is fáj a lábam, csak ha többet megyek. Nagyszerű érzés látni az immár gyönyörű lábamat!!! És a műtét sem járt iszonyú fájdalommal. Azt nem mondom, hogy nem fájt, de rosszabbra számítottam és szerintem abszolút megérte. Csak jól gondold meg, hogy milyen orvost és ezáltal milyen típusú műtétet választasz. Voltak ismerőseim, akik máshol és máshogy műtették meg. El volt törve a lábuk, mégis járatták őket és vissza is nőtt a bütyök. A dokim garantálja, hogy ezzel a módszerrel és kíméléssel (5 hétig nem állhattam rá, utána csak a sarkamra és 6 hét után lehet fokozatosan terhelni) sikeres lesz a projekt. Szerinte az ujjam sem fog visszagörbülni. A hallux valgus sínt már csak éjszaka kell hordanom. Huh kicsit sokat írtam. Ha gondolod, szívesen mesélek arról, hogy hogy készültem rá a műtétre homeopátiás szerrel és utána hogy zajlottak a dolgok.

Kitartást és szép, egészséges lábakat!
Előzmény: dsziszi (946)
dsziszi Creative Commons License 2010.10.21 0 0 946
Jajj nagyon köszönöm a választ. Ezt szerettem volna hallani, ill. látni, hogy támogatja a tb:) Én 21 éves vagyok, de már most vannak panaszaim, úgyhogy minél előbb szeretném megműttetni a lábam, ha lehet.
Még egyszer köszönöm!
Előzmény: szm64 (945)
szm64 Creative Commons License 2010.10.20 0 0 945
Szia!!!!!!!!

Tény ,hogy sokan vagyunk (voltunk)ilyen helyzetbe mind te és már fájt a lábunk vagy a hátunk vagy pedig a bütykünk és rá szántuk magunkat a műtétre.Nem is szabad leélni az életet fájdalommal ,minél előbb meg kell megcsináltatni!!!Nekem fiatalabban is meg volt a bütyköm de nem fájt ,de most belegondolva sokkal jobb lett volna korábban .
De még most se volt túl késő mivel 45 éves vagyok,és nagyon jó lett ,teljesen más a lábban bütyök nélkül,és szépen gyógyult ,ha majd a csavarok nem lesznek benne akkor még dagadni se fog.
Az hogy ki mennyit ad az orvosnak hála pénzt teljesen magán ügy ,de a műtét Tb.által támogatott és teljesen ingyenes.
Szánd rá magad és műtesd meg magad minél hamarabb ,én azt javaslom!!
Előzmény: dsziszi (944)
dsziszi Creative Commons License 2010.10.20 0 0 944
Én sem gondoltam h ez szépészeti beavatkozás, pusztán viszonyításként említettem meg az efféle műtéteket. Az árat illetően én nem a hálapénzre gondoltam, csupán arra, hogy mint kórházi beavatkozás ill. műtét mennyibe kerül, vagy hogy kell-e érte egyáltalán fizetni. Azt hiszem páran félreértettek.
Régóta gondolkozom a műtéten mert sajnos egyre jobban fáj a hátam és én is látom, hogy valami nagyon nincs rendben, lúdtalpam is van. Sajnos a bütyköt valószínűleg anyukámtól örököltem, de én nem szeretném leélni vele az életem.
Előzmény: Törölt nick (937)
loostris Creative Commons License 2010.10.19 0 0 943
Szia! Nem titok, Szombathelyen.
Előzmény: Rizecske (939)
t-ircsi Creative Commons License 2010.10.19 0 0 942
Szia!
Nekem másfél hét után szedtek varratot, utána már csak leragasztották, amit bő 2 hét után levehettem. Utána sokáig fásliztam még, mert kényelmesebb volt és nem is dagadt annyira. 6 hét után tudtam felvenni a sportcipőt, lazán befűzve. 2 hónap körül vettem először fel sima utcai cipőt 2-3 centis sarokkal. Abban nem fértem el fáslival, így fura volt a vékony talpa, minden kavicsot éreztem-és még dagadt is a lábam. Aztán meg jött a jó idő és elég volt egy papucs. Szerintem decemberre egy laposabb sarkú kényelmes cipőt fel fogsz tudni húzni-csak ne akkor húzd fel először :)
Az injekcióval kapcsolatban megértem az érzéseidet, ilyen "előzménnyel" én is kisírtam volna magamnak, ha nem adnak. Készültem is rá, hogy majd szurkálnom kell, de mivel nem mondták, így persze örültem neki. Igazából elég sokat mozogtam (nekem is 2 kicsi gyerkőc van itthon), plusz a fáslizással és tornáztatással igyekeztem mindent megtenni a trombózis elkerüléséért.
Előzmény: Cayennes (927)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.19 0 0 941
Nagyon sajnálom a helyzetet anyósoddal kapcsolatban. A rossz mellet  az viszont jó hogy kiderült az ingadozó  vérnyomás és így legalább tudja kezeltetni magát. Jobbulást kívánok!
Előzmény: Betti28 (940)
Betti28 Creative Commons License 2010.10.19 0 0 940
Kedves zsazsi1 és cocer!
Azt hiszem, nem lesz szükség a kezelőcipőkre. Az aneszteziológus nem vállalja anyósom műtétjét, mert ingadozik a vérnyomása. Túl rövid idő áll rendelkezésre, hogy beállítsák, és nem vállalja az agyvérzés kockázatát.
Azért köszi az ötleteket.
Előzmény: zsazsi1 (924)
Rizecske Creative Commons License 2010.10.18 0 0 939
loostrisnak! Hol műtöttek? Ugye nem titok?
d-heni Creative Commons License 2010.10.18 0 0 938
Szia!

Biztos, hogy függ a hálapénz összege attól, hogy hol műtenek. Engem egy Ortopédiai klinikán műtöttek vidéken, mindkét lábamat egyszerre, 30.000 Ft-ot adtam. Csütörtökön lesz a csavarok kivétele, akkor 10.000 Ft-ot fogok adni. Én nagyon meg vagyok elégedve az eredménnyel, nagyon szépek lettek a lábaim. De az biztos, hogy mindig az elsők között behív a doki, és maximálisan segítőkész mindenben. A csavar kivétellel kapcsolatban is mindent részletesen elmondott, már nagyon várom. Persze, ha nem sikerült volna ilyen jól a műtét, biztos, hogy sajnáltam volna ennyi pénzt odaadni, de így egyáltalán nem. Egyébként a műtét előtt én is nézelődtem, voltam egy magánklinikán is, ahol a két lábamat 140.000 Ft-ért műtötték volna meg. Közben ajánlották ezt a főorvost, akit végül választottam. Nagyon-nagy szerencsémre. Úgyhogy én is azt ajánlom, hogy érdeklődj, nézz körül, milyen orvosok, lehetőségek, és tarifák vannak. Ez az első lépés, sok sikert Neked!
Előzmény: dsziszi (935)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.18 0 0 937
Értelek, de ez nem igazán szépészeti beavatkozás. Bizony fájdalmas tud lenni és a tartásod is megváltozhat,  majd ídővel tönkrevágod a gerincedet.
Előzmény: dsziszi (935)
loostris Creative Commons License 2010.10.18 0 0 936
Én nem érzem kellemetlennek. Ha azt vesszük, ez a munkája (és igen, a betegek rontják el az orvost. Mi meg is mondtuk neki, hogy milyen ritka az ilyen szakember, aki kiváló orvos és mégsem fogad el honoráriumot tőlünk. Az volt a válasza, hogy ez igazán semmiség. Tehát vannak még hivatástudatból, az orvosi szakma szeretetéből gyógyító orvosok). Már többször felkerestem máskor egyéb bajok miatt, ezután is ezt fogom tenni.
Előzmény: Törölt nick (932)
dsziszi Creative Commons License 2010.10.18 0 0 935
Az egyéb szépészeti beavatkozások árából kiindulva, amelyek általában méreg drágák, a bütyökműtét ára kevésbé drága. Ezért mondtam, hogy nem sok, mert sokkal többre számítottam, de így legalább van remény, hogy össze tudom spórolni az árát.
szm64 Creative Commons License 2010.10.18 0 0 934
Lábanként 20 ezer?????? Van akinek nem sok............. , de van akinek nagyon sok.
Attól is függ melyik városba csinálják a műtétet,és az orvos mennyire pénz éhes.
Mi betegek sokszor mi rontsuk el az orvosokat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!