Keresés

Részletes keresés

lklara Creative Commons License 2006.07.20 0 0 620

szia,

paralia nem próbál semmi lenni, csak egy tengerparti, bulizós fürdőhely, ami nem drága. aki nyaralni akar és szimplán kikapcsolódni, miért ne érezhetné jól magát. aki meg másra vágyik, menjen máshová, nem tudom, mit kell ezt már igy tulragozni.

 

klara

Előzmény: Jacques de Molay (617)
jeki5 Creative Commons License 2006.07.20 0 0 619

értem a hasonlatod.

te érted, hogy valakinek ez tetszik? érted, hogy valaki jól tudja itt érezni magát?

Előzmény: Jacques de Molay (617)
eufratesz Creative Commons License 2006.07.20 0 0 618

Látod, látod - erről beszélek! Nem értik a nyelvezetedet. Én értem, mert én is hittérítő vagyok a magam módján, és nem tudok mit kezdeni azzal, ami értéktelen, talmi, olcsó vacak. Műtárgybecsüs végzettségem van, gyűjtő vagyok, úgyhogy tudom mit beszélek.

Az igénytelenség ma az élet minden területén jelen van, utazás vagy lakberendezés egyre megy. Bocs az off-ért!

Amúgy hol készültek ezek a képek? A második egy kicsit Sarti hangulatú.

Na Paraliának még a környékén sem találni ilyet.

Előzmény: Jacques de Molay (617)
Jacques de Molay Creative Commons License 2006.07.20 0 0 617
Rossz a bécsi operás párhuzamod, mert én azt látom, hogy Paralia próbál a bécsi Opera lenni, és ami Bécsben háromszáz éves freskó, azt itt felmatricázzák inkább. Amit én mondok, az az, hogy az ember ne menjen se a bécsi Operába, se a bécsi Opera utánzatába, ha nincs rá pénze, hanem menjen el egy kellemes kerthelységbe, ahol egy zongorista kuplékat tol délutánonként, hideg a sör, és lerúghatod a szandált az asztal alatt. Ha érted a hasonlatot ...
Előzmény: jeki5 (614)
Jacques de Molay Creative Commons License 2006.07.20 0 0 616
Lehet, hogy igazad van, nem voltam ott legalább 4 éve.
Előzmény: Beci76 (615)
Beci76 Creative Commons License 2006.07.20 0 0 615

Üdv!

(Csak zárójelben jegyezném meg.Sarti már szerintem nem az igazi!Annyi a különbség, hogy 2 diszkóval van kevesebb!Illetve 1,5-2x olyan drága, mint Paralia, a tengerpart igazi szemétdomb-dzsuva!Inkább Thassos, a Halkidikin: Polichrono, Pefkohori, Toroni v Vourvorou.)Ez idei tapasztalat!Sajnos az a helyzet, hogy inkább Paralia, mint Sarti!Iszonyat nagyot csalódtam benne!!!!

Előzmény: Jacques de Molay (608)
jeki5 Creative Commons License 2006.07.20 0 0 614

lehet hogy nem nézted le őket/minket, vagy nem akartad lenézni őket/minket, akik Paraliára utazunk, de nem mindegy h milyen stílust használsz: ilyen szavakkal és alpári módon, hogy "igénytelen magyar, fos" nem fogsz meggyőzni senkit.

 

"A stílus maga az ember".

 

És úgy látszik nem tudod felfogni, hogy valaki pezsgő nyaralásra vágyik, nem azért mert igénytelen, vagy kispénzű, hanem neki ez jön be. És ezt el kell fogadni

és az igényesség nem függ össze a pénz kérdésével: lehet valaki akármilyen gazdag, hiába, nem ér vele semmit, mert valszeg az Operában nem állnak szóba egy olyan emberrel, aki közli hogy ez a színész fos, a koreográfia meg igénytelen, a büfébe meg szar a perec.

De igényes lehet egy olcsó színházban egy diák is, aki miután végig ülte a szakadt székben a kétórás darabot, örül, hogy láthatta azt, és elgondolkodik azon, hogy mit is kapott ettől a két órától, mit kapott ezektől a szinészektől, és jó érzéssel tér haza. Bár ideges lesz, amikor valaki megszólja azért, hogy nem Bécsbe ment az opera fesztiválra, hanem Pest belvárosába egy 50 nm2-es színházba.

Mindegy, ez volt az utolsó "szentbeszédem" hozzád, többet nem próbállak megérteni, hogy miért veszed el az emberek kedvét.

és egy tény: nekem már azért is tetszik Paralia, mert neked nem.

 

További szép napot mindenkinek!

Előzmény: Jacques de Molay (613)
Jacques de Molay Creative Commons License 2006.07.20 0 0 613
Jaigen, külön kihangsúlyoztam, hogy a kispénz=/=igénytelenség. De ha kevés pénzed van, és igényed is, ki lehet próbálni a környéket.
Előzmény: Betticsek (611)
Jacques de Molay Creative Commons License 2006.07.20 0 0 612
Szerintem Thassos szigete remek választás, persze akkor nem úgy éritek el a Meteorákat, hogy elmentek és visszajöttök, hanem útban hazafelé tesztek egy kört Szalonikitől délre. Vagy elugrottok egészen Delphoi-ig. Sarti is hasonló, bár közelebb van, időben ugyanannyi. Autóval óriási szabadságotok van, mentek, és kerestek szállást valahol, majd továbbmentek. Görögországban mindig van szabad szálláshely.
Előzmény: Betticsek (611)
Betticsek Creative Commons License 2006.07.20 0 0 611
Szia Jacques!Sajna akkor a véleményed szerint én is az általad "igénytelennek"jellemzett kispénzű magyar turisták közé tartozom-a 2 diplomás párommal együtt-.Mi kerek egy évet spóroltunk az idei nyaralásunkra,és igen,kispénzűek vagyunk,mégsem tartom magunkat igénytelennek,sőt...!Úgyhogy szerintem nem szabadna általánosítani,aki kispénzű,az nem feltétlenül Lagzi Lajcsit hallgató tapló , paraszt!Az idén mi is Göröghont néztük ki uticélul,és sajnos olyan hely,ahonnan sok minden látványosság megnézhető,nincs annyira messze,és autóval elérhető,az Paralia és környéke.(legalábbis ezt olvastam több helyen is.)Mi mondjuk nem vágyunk a pezsgő éjszakai élet után,de a "döglött"helyeket sem szeretjük,ahol csak magunk vagyunk.Esetleg tudnál vmi mást javasolni ami nem Paralia,de nem haláli uncsi,és elérhető az Olymposz és a Meteorák?Ha tudsz tanácsot adni,azt megköszönném.
Előzmény: Jacques de Molay (610)
Jacques de Molay Creative Commons License 2006.07.20 0 0 610
Pl. az alábbi képeken szerintem nem koszos a tenger. Ezek _nem_ Paralián készültek, viszont főszezonban, július végén. Nevetségesen olcsó szállások, isteni kaja, tömeg nincs, és simán lehet sátorozni is.


Előzmény: Törölt nick (607)
Jacques de Molay Creative Commons License 2006.07.20 0 0 609
Persze, teljesen igazad van, de valahol szórakoztat ez az egész (és nem csak engem), valamint ha egy embert sikerül máshova irányítanom Görögországon belül, már megérte. Hiperaktív vagyok, na. És nyilván költői túlzok, de nem nagyon :-)
Előzmény: eufratesz (606)
Jacques de Molay Creative Commons License 2006.07.20 0 0 608
Én egy rossz szót nem szóltam arra, akinek nincs pénze, és azért megy ilyen helyre, maximum annyit, hogy Sarti/Thassos is ugyanennyiből megúszható, maximum 10e forint a különbség. Az én pénzem meg nem ingyen van, úgyhogy azt most hagyjuk, és különben is, megdöbbennél, hogy milyen olcsón szoktunk nyaralni.
Előzmény: pamag (605)
eufratesz Creative Commons License 2006.07.19 0 0 606

Szia!

Egy ideje olvasgatom a hozzászólásaidat, és igazad van. Nekem is van összehasonlítási alapom, több helyen jártam már  Görögországban, s Paralia pont olyan, mint amilyennek leírtad költői túlzással. Vagy inkább nem is túloztál-ilyen.

De!!! Szerintem ne légy hittérítő! Akik oda akarnak utazni, azért mennek, hogy egy jót bulizzanak, s közben gondolják, hogy ők most "görögben" vannak.

Nem a kultúra vagy a természet szépségei érdekli őket, mert az ott nincs!

Most nem ám a Meteorákra gondolni!

Egyébként soha életemben nem láttam olyan piszokszínű, koszos tengert, mint ott, ha valaki ott lát

 életében először tengert, nem hiszi el, hogy létezik kékben is!! Mindegy!

Hagyd a jónépet, te is loyan vagy, hogy azt hiszed mindenki úgy gondolkodik, mint Te!

Sajnos nem.

Előzmény: Jacques de Molay (589)
pamag Creative Commons License 2006.07.19 0 0 605

Nem, drágám !

Nem ugyanannyiba kerül.

 

Örülj, de nagyon, hogy neked fiatalon van elég pénzed oda utazni, ahova kedved tartja. Ez nem mindenkinek adatik meg. De azért kéretik nem lenézni őket...

Előzmény: Jacques de Molay (591)
Rozi baba Creative Commons License 2006.07.19 0 0 604
mi ezen a környéken voltunk!!!http://www.assos.hu/fotoalbum/displayimage.php?album=61&pos=0

NAGYON SZÉP HELY!!!!
Előzmény: Rozi baba (603)
Rozi baba Creative Commons License 2006.07.19 0 0 603
nem naon ismerős Igy de sztem nem arra fele lesztek amerre mi nagyon jó fakultativ programok vannak igaz én csak a meteorákra mentem
de szerettem volna a kalózhajóra menni meg folklórra meg athénba(ez kicsit hosszú lett volna) De nekem a meteorák is teccet!! VISZON HA A METEORÁKNÁL JÁRTOK NÉZZÉTEK A TÁBLÁLAT MERT VHOL NEM LEHET FÉNYKÉPEZNI SE KAMERÁZNI
Előzmény: jeki5 (599)
lklara Creative Commons License 2006.07.19 0 0 602

szia,

biztos, hogy nagyon jó lesz a tenger és élvezni fogod, mással pedig ne tőrödj

 

üdv

klara

 

 

Előzmény: Ginogazdik (597)
lklara Creative Commons License 2006.07.19 0 0 601

szia jeki5

 

paraliáról el lehet menni theszalonikibe, larissa-meteorák, tempi-völgy, és nem utolsó sorban az olimposzhoz.

 

larissa felé kell menni a meteórákhoz és itt van utközben a tempi-völgy is.

off: én sok göröggel jártam együtt iskolába, ahol laktam gyerekkoromban, ott volt egy görög telep is, ugyhogy elég jól ismerem őket.

 

jó nyaralást

üdv

klara

 

Előzmény: jeki5 (595)
Ginogazdik Creative Commons License 2006.07.19 0 0 600
Jajj még annyit, hogy szállásunk nincs, azt majd ott keresünk, remélem találunk is! Nem is olyan egyszerű ez, mivel párom szülei campingezni mennek, mi pedig apartmant szeretnénk bérelni, de nem olyan messze egymástól! (én persze nem bánom a távolságot):-)Tessék nekünk szurkolni! :-)
jeki5 Creative Commons License 2006.07.19 0 0 599
nah, remélem most már sikerül feltöltenem a képet!Ermis
jeki5 Creative Commons License 2006.07.19 0 0 598

az apartman:

 

Előzmény: Rozi baba (596)
Ginogazdik Creative Commons License 2006.07.19 0 0 597

Sziasztok!

Na most jutottam el odáig, hogy végig olvassam az utolsó 10en akárhány oldalt! Holnap indulunk Paraliára, és most már nagyon kíváncsi vagyok hogyan néz ki az a "fos" ! Sokan írtatok bíztató szavakat, aztán olvastam topicokat, ami picit elvette a kedvem, de aztán ti újból meghoztátok:-) Szlovákián kívül soha nem voltam még külföldön és nekem most tényleg az a fontos, hogy minnél több mindent meg tudjak nézni és ez elérhető távolságon belül legyen, mivel párom egy heverésző lusta emberke! Az pedig, hogy hová teszem le esténként a fenekem, az piszkosul nem érdekel! Én is szeretnék gyönyörű szép kék tengerbe lubickolni minden nap, ez sajnos Paralián nem nagyon van meg képeket nézegetve, de mindent ne akarjon egyszerre az ember! Azt majd megtehetem a kirándulások folyamán!

Tehát kívánjatok nekem jó nyaralást, 10 nap múlva pedig jövök az élménybeszámolókkal :-)

Jacq.. te aranyos voltál a Sarti oldalon, bíztattál, kedvet adtál a nyaraláshoz, de itt mit keresel? Nem tudjuk sokan! Nem kellene embereknek elbizonytalanítod a döntéseikben vagy esetleg Sarti ügynöke vagy? Nem hinném! De akkor mit élvezel ebben? Jobban állt neked a "Görögországban nyaralás" topicon a bíztató szerep! De tényleg!

Kívánok további kellemes pihenést mindenkinek! Majd jövök sok-sok képpel.-))) 

 

 

 

Rozi baba Creative Commons License 2006.07.19 0 0 596
Majd csinálj képeket de nem naon tudom mere van de sztem nem ott ahol mi voltunk
Előzmény: jeki5 (595)
jeki5 Creative Commons License 2006.07.19 0 0 595

lklara: :))))))))

 

Rozi baba: Az apartmanról a www.bellatours.hu - n vannak képek (bocs, nem akartam reklámozni, bár megérdemlik, utaztam már velük). Fogalmam sincs melyik részén van Paraliának, állítólag 50 m-re a tengertől, szal kb 46,5 méterre a Jacques...- által említett vasbetonkorláttól, ami az igényteleneket elválasztja a homokos parttól.

Tengerre néző erkélyei vannak:)

Korfun már megtapasztaltam a görögök vendég- és magyarszeretetét, hálásak nekünk, hogy anno befogadott Mo annyi görögöt, és haza is engedtük őket. Családban van is olyan görög rokon, aki Mo-n maradt, mert megszerette az ittlétet:)

Már elhatároztuk, hogy buszozunk-vonatozunk mindenhova, mert kalandvágyóak vagyunk. (EGy kis OFF: Larissa-ról, Lithorróról tudtok valami infót., érdemes elmenni azokra a helyekre, látványosságok, stb...?)

Ha hazajöttem, tartok beszámolót, megígérem, jótanácsokat pedig köszönöm!

 

Előzmény: Rozi baba (593)
lklara Creative Commons License 2006.07.19 0 0 594
:))))
Előzmény: jeki5 (592)
Rozi baba Creative Commons License 2006.07.19 0 0 593
mi junius 19 én mentünk busszal és juni 28án indultunk haza és a Fedra apartmannban voltunk!! Nézzetek végig minden éttermet!! Nagyon szeretik a magyarokat:D. Este pedik vannak diszkók meg szórakozó helyek. Mi a Cocus diszkóba voltunk ahhova lányok van egy pár este amikor kedvezményesen be mehetnek, de akkor nem kapsz semmit. Mi a caravelben(asszem igy hivják) vettük a jegyet 2.50 ért. Sajnos nem tudom melyik az az apartman de ha képet mutatsz lehet hogy rá jövök. Ja meg ha be tudod határolni. Vannak szuper marketek ahhol minden kaját vehetsz ami kell!! Csak ha gyümit veszel vidd haza és nagyon jól mosdd meg!!(egy kis jó tanács:)). Esténkén naggyon jó a hangulat. Ha az Olympos beach-ra akartok át menni 1 taxi 3 euróért átvisz 4 embet állitólag. De amugy a görögök nagyon kedvesek és segitenek:)
Jó utazást majd irj
Előzmény: jeki5 (592)
jeki5 Creative Commons License 2006.07.19 0 0 592

szia Rozi baba!

 

augusztus 7-én indulunk, busszal. Mi az Ermis apartmanba megyünk, nemrég újították fel, állítólag aranyos, tiszta hely.

Paralián még nem voltam, de már nagyon várom. Jól fogom magam érezni, van mögöttem egy kemény év:)

lényeg: tenger, napsütés, közelben látnivalók, és PEZSGÉS!!!

Ti mikor jöttök Paraliára?

 

Jaques de...-nak:

értem a problémádat. Tedd fel az életed arra, hogy mindenkit lebeszélj Paraliáról, csinálj transzparenseket, amikkel felvonulhatsz, és alkoss élőláncot légyszíves minden Paralia felé induló buszjáratra. A világ megmentése érdekében.

Még mindig nem értem, hogy akkor miért lovagolsz ezen a témán...

Előzmény: Rozi baba (588)
Jacques de Molay Creative Commons License 2006.07.19 0 0 591
Persze, ebben igazad van, de miért nem Sarti vagy Thassos a cél, amelyik ugyanannyi pénzbe kerül, és igazi kis paradicsom, de főleg Thassos. Sarti kezd elótvarulni, sajnos.
Előzmény: kukaca (590)
kukaca Creative Commons License 2006.07.19 0 0 590

"Végigsétáltunk az egyik utcán, és nemlétező díszleteket láttunk. Vendéglők (nem tavernák) villogó karácsonyfadíszekel, akril-spray-el kékre festett, hungarocellből készült ókori szobor-kópiák, az étlapon magyarul bécsiszelet, cseszlovákul tatarsky, meg knédli, kelet-európaiul beszélő fiatal feketemunkás-pincérek, motort bőgető hülyegyerekek, McDonalds. Jellegtelen épületek, a tetőkön hátulról vascsövekkel megtámosztott MDF-lemezből készült timpanonok, olyan érzésem volt, mintha egy western-film díszletei között lennék."

 


Én akarok már végre ilyet is látni! Az a lényeg, hogy a tökeimet csapdossa a sós víz.

Lehet, hogy a büdös életben nem vágyok majd vissza és (mint ahogy azt lentebb írtam) együtt fikázzuk Paraliát egy topicban, de egy ilyen "gané" hely megismeréséhez mindenkinek joga van. (Kb ezt próbálták többen leírni neked az előbbiekben).

Még egy hónap és leírom én is, mit tapasztaltam...addig is álmodozok...

 

Legjobbakat!

Előzmény: Jacques de Molay (589)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!