Egy fórum társunknak, hasonló gondja támadt, egy maszek kivitelű saválló üstnél, ahol a készítő szintén vízzárat csinált...állandóan kibugyogott neki...a Bondexnél vettem habosított szilikon szalagot, amit az aljára ragasztottam...azóta magszűnt neki...
Igaz a sisakja, kapott (a saját súlyán kívül), még 3-db füles csavaros leszorítást is...
.........a többi gondján, a beleépített keverő segített...:):)...
Úgy látszik, hogy hasonló az ízlésünk, mert nekem is jobban ízlett almával...igaz én jó édes, érett golden-nel tudtam együtt cefrézni, úgy 60-40%-ban a birs javára, de nagyon kellemes lett a végeredmény...persze kevés is lett...DD...
A birs feldolgozást annak idején, a fórumon olvasottak alapján csináltam és nagyon eredményes lett...egy 40-literes fazékban, a gáz zsámolyon forraltam vizet és 15-20-darabonként szórtam bele a birset...5-8-perc forrás után, szűrővel kimertem és egy kevés almával együtt, a Nabiti-féle rettenetes, kicsit módosított változatával, meg egy 900-Wattos Skil fúrógéppel 3.000-re fordulaton, egy kis 30-as műanyag hordóban, percek alatt pépesült...
Ezt mindenkinek tudom javasolni, mert ilyen rövid forrási idő alatt, a kőkemény birsek, szépen megpuhultak és egyáltalán nem lettek kompótosak, mint ahogy attól egyesek féltek...persze a minimum dupla adag pektinbontó is szépen tette a dolgát és bizony ebbe az aroma bombába, simán elfért az 5% kabai-napfény is...
Első körben akkor nem kap még egy pár bajonett zárat, de viszont a kupola peremére teszek szilikon tömítést! Azzal nem történik látható és visszafordíthatatlan szerelés!
Remélem az oldalirányú billegésből származó "hézag keletkezést" elviszi a tömítő gyűrű!
Visszaolvasva kb. 10 évet, már akkor is többen jelezték ezt a problémát itt a fórumon, ha esetleg közölük valaki orvosolta ezt a hibát, nagyon hálás lennék érte, ha közkincsé tenné ezt a tudását! :-)
Mielőtt megvettem a des100-asomat én is tartottam tőle, hogy majd értékes literek fognak elmenni a vízzáron, de semmi, sőt néha még utána is kell töltenem a vízzárnak. Egyébként a kupola mozgását nem tudom mi okozhatja. Nekem ha rárakom meg se moccan. Bár el tudom képzelni, hogy mint mindenütt, itt is előfordulhat hiba a termékben, ergo vagy nyomódott a kupola illeszkedő pereme, vagy a zár nem megfelelő és nem úgy zár, hogy a kupola alsó pereme éppen érinti az üstnél kialakított részt. Igazából látni kellene, de én semmiképpen nem tennék rá plusz lefogatást.
Nagyon sokat olvasom a fórumot és tanulok belőle, de most segítséget kérnék. Szereztem 80kg Birset, véleményetek szerint cefrézzem magában vagy almával vegyesen?? Elrontani nem akarom, ezért kérem a tapasztaltabbak véleményét!Minden választ meg köszönök!
2-3mBar nyomás van az üstben üzem közben, tényleg a nulla kategória a gyakorlatban, de ahhoz pont elég, hogy 2-3cm vízoszlopon erőteljesebb fűtésnél átbuborékoljon, többen számoltak már be itt erről a jelenségről.
A rendszernek működés közben is nyomásmentesen kell mennie, ergo miért fújna ki, vagy mi fújna ki, ha nincs nyomás?
Az üres próba lényegében nem végződött rosszul, ha kibuborékolt, épp ennek kellett történnie, hiszen ha netán dugulás adódna, akkor a vízzárnál a túlnyomást el tudja engedni a rendszer. Nincs ebbe semmi szokatlan.