Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.29 0 0 142223

Lehet tévedek,de a vörös szőlőből készült párlat kevésbé zamatos (nem adja át a gyümölcs illatát,ízét).

Előzmény: öreg_néne_b (142194)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.29 0 0 142222

Green Corner, meg lett osztva a jún 29.-én kért videó.

1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.09.29 0 0 142221

Nekem, még csak ma kezdődött a projekt.

Előzmény: kupeci (142220)
kupeci Creative Commons License 2017.09.29 0 0 142220

A színe neked hogy alakul?

Előzmény: 1zsakkrumpli (142208)
Yete Creative Commons License 2017.09.29 0 0 142219

Köszönöm!

Akkor Nekem is fog "múkodni"!  :-)

Előzmény: rézműves1 (142217)
Yete Creative Commons License 2017.09.29 0 0 142218

Nem is hallottam ilyenről, de már ki is néztem!

Köszönöm szépen!

 

Előzmény: endrepp (142216)
rézműves1 Creative Commons License 2017.09.29 0 0 142217

Egy fórum társunknak, hasonló gondja támadt, egy maszek kivitelű saválló üstnél, ahol a készítő szintén vízzárat csinált...állandóan kibugyogott neki...a Bondexnél vettem habosított szilikon szalagot, amit az aljára ragasztottam...azóta magszűnt neki...

Igaz a sisakja, kapott (a saját súlyán kívül), még 3-db füles csavaros leszorítást is...

 

.........a többi gondján, a beleépített keverő segített...:):)...

Előzmény: Yete (142212)
endrepp Creative Commons License 2017.09.29 0 0 142216

Szilikonszivacs lesz a nyerő, a szilikon túl kemény, a fedő nem kellően sík hozzá.

Előzmény: Yete (142212)
kupeci Creative Commons License 2017.09.29 0 0 142215

Vadkerten majd elmesélem:)

Előzmény: Figyelget (142210)
rézműves1 Creative Commons License 2017.09.29 0 0 142214

Úgy látszik, hogy hasonló az ízlésünk, mert nekem is jobban ízlett almával...igaz én jó édes, érett golden-nel tudtam együtt cefrézni, úgy 60-40%-ban a birs javára, de nagyon kellemes lett a végeredmény...persze kevés is lett...DD...

 

A birs feldolgozást annak idején, a fórumon olvasottak alapján csináltam és nagyon eredményes lett...egy 40-literes fazékban, a gáz zsámolyon forraltam vizet és 15-20-darabonként szórtam bele a birset...5-8-perc forrás után, szűrővel kimertem és egy kevés almával együtt, a Nabiti-féle rettenetes, kicsit módosított változatával, meg egy 900-Wattos Skil fúrógéppel 3.000-re fordulaton, egy kis 30-as műanyag hordóban, percek alatt pépesült...

Ezt mindenkinek tudom javasolni, mert ilyen rövid forrási idő alatt, a kőkemény birsek, szépen megpuhultak és egyáltalán nem lettek kompótosak, mint ahogy attól egyesek féltek...persze a minimum dupla adag pektinbontó is szépen tette a dolgát és bizony ebbe az aroma bombába, simán elfért az 5% kabai-napfény is...

Előzmény: kupeci (142204)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.09.29 0 0 142213

Nem csak az áthabzás kerül a vízzárba, hanem a lecsapódó alkoholgőz is. Az úgy párolog el belőle, hogy nem is látod.

Előzmény: tooni13 (142211)
Yete Creative Commons License 2017.09.29 0 0 142212

Köszönöm a válaszokat!

Első körben akkor nem kap még egy pár bajonett zárat, de viszont a kupola peremére teszek szilikon tömítést! Azzal nem történik látható és visszafordíthatatlan szerelés!

Remélem az oldalirányú billegésből származó "hézag keletkezést" elviszi a tömítő gyűrű!

Visszaolvasva kb. 10 évet, már akkor is többen jelezték ezt a problémát itt a fórumon, ha esetleg közölük valaki orvosolta ezt a hibát, nagyon hálás lennék érte, ha közkincsé tenné ezt a tudását!  :-)

Köszönöm!

tooni13 Creative Commons License 2017.09.29 0 0 142211

Természetesen, de amikor kell, akkor is max pár deci, amin szintén nem akadok fenn. 

 

Egyéb tapasztalatom, hogy pl. volt pár adag meggy, ami még a habzásgátló ellenére is felhabzott, s volt ahol a vízzáron is látszott. 

Kajszi, alma, szilva viszont egyik sem mutatott ilyesféle habzást... sőt.

 

Ez a habzás egyébként miként kerülhető el? Mert kb 70%-ig töltött üstnél szinte mindegyik meggy szépen habzott.

 

Előzmény: öreg_néne_b (142209)
Figyelget Creative Commons License 2017.09.29 0 0 142210

A receptet megosztanád? :)

Előzmény: kupeci (142207)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.09.29 0 0 142209

tartottam tőle, hogy majd értékes literek fognak elmenni a vízzáron, de semmi, sőt néha még utána is kell töltenem a vízzárnak. 

Azt ugye tudod, hogy nem csak a víz párolog a vízzárból? Sőt, elsősorban nem az...

Előzmény: tooni13 (142202)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.09.29 0 0 142208

Én is csinálok, ez az év slágere:)))

Előzmény: kupeci (142207)
kupeci Creative Commons License 2017.09.29 0 0 142207

Készülne az idén is de a szine még nem az igazi:(

Előzmény: 1zsakkrumpli (142205)
kupeci Creative Commons License 2017.09.29 0 0 142206

Az érdeklődésemet néne keltette fel, én ugyanúgy csinálom mint az egyéb szőlő pálinkákat.

Előzmény: Slaja (142192)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.09.29 0 0 142205

Szerintem is!!!

Előzmény: rézmanó75 (142196)
kupeci Creative Commons License 2017.09.29 0 0 142204

Csináltam alma nélkül, de almával nekem jobban ízlett .

Előzmény: Pilsner76 (142200)
kupeci Creative Commons License 2017.09.29 0 0 142203

De jó ilyet hallani:) a Tied alakul?

Előzmény: rézmanó75 (142196)
tooni13 Creative Commons License 2017.09.29 0 1 142202

Mielőtt megvettem a des100-asomat én is tartottam tőle, hogy majd értékes literek fognak elmenni a vízzáron, de semmi, sőt néha még utána is kell töltenem a vízzárnak. Egyébként a kupola mozgását nem tudom mi okozhatja. Nekem ha rárakom meg se moccan. Bár el tudom képzelni, hogy mint mindenütt, itt is előfordulhat hiba a termékben, ergo vagy nyomódott a kupola illeszkedő pereme, vagy a zár nem megfelelő és nem úgy zár, hogy a kupola alsó pereme éppen érinti az üstnél kialakított részt. Igazából látni kellene, de én semmiképpen nem tennék rá plusz lefogatást.

Előzmény: endrepp (142198)
tibor6740 Creative Commons License 2017.09.29 0 0 142201

Sziasztok!

Birs cefrézésével kapcsolatos válaszaitokat köszönöm. Üdv

Pilsner76 Creative Commons License 2017.09.29 0 0 142200

Sziasztok!

 

Nagyon sokat olvasom a fórumot és tanulok belőle, de most segítséget kérnék. Szereztem 80kg Birset, véleményetek szerint cefrézzem magában vagy almával vegyesen?? Elrontani nem akarom, ezért kérem a tapasztaltabbak véleményét!Minden választ meg köszönök!

 

Üdv:Pilsner76

pacsepa Creative Commons License 2017.09.29 0 0 142199

Pont úgy, mint a cefre a kotyogón keresztül.

Előzmény: endrepp (142198)
endrepp Creative Commons License 2017.09.29 0 0 142198

2-3mBar nyomás van az üstben üzem közben, tényleg a nulla kategória a gyakorlatban, de ahhoz pont elég, hogy 2-3cm vízoszlopon erőteljesebb fűtésnél átbuborékoljon, többen számoltak már be itt erről a jelenségről.

Előzmény: tooni13 (142197)
tooni13 Creative Commons License 2017.09.29 0 1 142197

A rendszernek működés közben is nyomásmentesen kell mennie, ergo miért fújna ki, vagy mi fújna ki, ha nincs nyomás?

Az üres próba lényegében nem végződött rosszul, ha kibuborékolt, épp ennek kellett történnie, hiszen ha netán dugulás adódna, akkor a vízzárnál a túlnyomást el tudja engedni a rendszer. Nincs ebbe semmi szokatlan.

Előzmény: Yete (142195)
rézmanó75 Creative Commons License 2017.09.29 0 1 142196

Igen! A vadkerti hétvége legjobb pálinkája volt! Torony magasan !

Előzmény: endrepp (142169)
Yete Creative Commons License 2017.09.29 0 0 142195

Szia!

Köszönöm!

Azt elfelejtettem, hogy 100-as, és bajonett záras! Semmi átalakítás nincs rajta, csak, hogy a hűtő túlfolyójára tettem egy golyós csapot!

Buborék nincs, csak érezni az illatot a vízzár környékén!

Ezért tettem egy üres próbát is, de az pedig sajnos rosszul végződött! Kis befújással is elment a nyomás!

Két menetet főztem, tisztázni nem is merek, mert így semmi nem maradna végeredménynek!

Arra gondoltam, hogy csinálok még két lefogatót rá, és a 4 már talán jobban fog! Plusz még gondoltam a kupola aljára egy szilikon cső tömítést!

250-ért kicsit jobb konstrukciót gondoltam volna, plusz az elmunkálás sem az igazi a véleményem szerint!

Előzmény: kardosur (142193)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.09.29 0 0 142194

Én tavaly főztem Othello pálinkát, finom, de a szőlő jellegzetes illata nincs meg a pálinkában.

Előzmény: Slaja (142192)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!