Keresés

Részletes keresés

kürtök Creative Commons License 2003.02.15 0 0 689
Nem. A francia hadsereg más alakulataiban elterjedt dolog a nők alkalmazása, de a Légió kötelékében mindössze egy van, az is azért, mert már vagy harminc éve a cégnek dolgozik. A zöld berett amolyan jubileumi ajándék volt. A magyar honvédségről én is lebeszélnélek.Minden jót:/
Előzmény: Valerie (687)
Rephyx Creative Commons License 2003.02.15 0 0 688
Nagyon nagy luzerseg lenne toled az MH-ba menni, mindenkeppen hagyd ki.
Előzmény: Valerie (687)
Valerie Creative Commons License 2003.02.15 0 0 687
19 éves, magas, eröteljes alkatú lány vagyok. Szeretnék hivatásos katona lenni, és érdekelne hogy az Idegen Légióba vesznek fel nöket vagy sem?
kürtök Creative Commons License 2003.02.14 0 0 686
Hogy a nem nemzet nem nyert csatát, annak egyszerű oka van: a magyar nép alapvetően kisstílű, és félti a seggét. Azonkívül a hadsereg kilencven százaléka, egy kupleráj, ahol csak inni kell, és bunkónak lenni, meg nyomni a hülye szlenget, a kiképzés színvonaláról és a rá jutó pénzről nem is beszélek. Hogy a nyugatiak lenézpek a keletiekkel szemben, mehetnek az anyjukba, legfőképpen a franciák. A keletiek jobban dolgoznak, és igaz hogy van a magyarok között is talpnyaló, vagy zéró, de az általános hozzánkállás igenis pozitív, a vezetők között is. A csata vesztés, nyerés, az politika is, a politikusainkat meg nem kell bemutatni. A paralament ahogy Hofi mondta: Besenyő család. Nézd meg pl. mit küldtek afganisztánba. Éppen csak ki nem léptek a nátóból, hogy ne kelljen menniük. rajtam kívül még ezrek vannak hidd el, akiknek csak egy szó hiányzott: szedd a motyód, két hét múlva indulsz.Kell. hétvégét.
Ps: azt hittem elhagytál minket.
Előzmény: Caly (685)
Caly Creative Commons License 2003.02.14 0 0 685

Hmmm, azért ez az "eleve harcos nemzet" Hunyadi és Mátyás király óta óta nem nyert csatát, háborút, söt, a legkatasztrófálisabb és leglátványosabb vereségeket szenvedte el egymás után...

Érdeklödök nézzenek be a következö honlapra, ott esik egy két szó arról hogy a nyugatiak még a Légióban is fölényeskednek a kelet európaiakkal.

http://home.iprimus.com.au/zdenek/Kepi Blank.htm

Caly



Előzmény: eritelaz (683)
kürtök Creative Commons License 2003.02.13 0 0 684
Mindent elmondtál, amit kint a magyaroktól láttam. Minden jót:/
Előzmény: eritelaz (683)
eritelaz Creative Commons License 2003.02.12 0 0 683
Attol,hogy a magyar eleve harcos nemzet,nem parazik be olyan szituacioban amiben esetleg mas mar telerakta a gatyat.Tovabba a magyar igen talalekony nep es ez jol jon a hadszinteren is.A magyarbol nemcsak a legioban lesz jo katona,hanem barmelyik hadseregben ahol megbecsulik,elismert szakember lehet belole.Az a problema ebben,hogy mindezt pont a Magyar Honvedsegnel nem ismerik fel..
Tomy44 Creative Commons License 2003.02.11 0 0 682
Sziasztok.

Azt mondod kürtök a magyar mentalitás beválik a légióban?
Mitől lesz jobb egy magyar légiós?

Előzmény: kürtök (681)
kürtök Creative Commons License 2003.02.11 0 0 681
Nem arról van szó, hogy magyart nem vesznek fel egyáltalán. A nemzetiségek aránya, valamilyen módon mehghatározott. A magyar létszám most elegendő, de néhány leszerelés, szökés, nyugdíj egyebek, és máris lesz hely. A magyart szeretik, mert jó katona, de az én századomban tizenheten voltunk. Egyfajta kiegyensúlyozásra szükség van, a rivalizálás, és ehhez hasonló dolgok elkerülése miatt. Volt régen egy időszak, hogy az azonos nemzetiségűeket egy szakaszba tették, mondanom sem kell, nem sokáig működött. De erről tényleg J. Gy. tud mondani valamit.
Henri Charriére Creative Commons License 2003.02.10 0 0 680
Hello!

Szerintem valószínűtlen, hogy magyarokat nem vesznek fel. Ilyen alapon oroszokat meg németeket sem lehetne felvenni, mert azokból van aztán tényleg sok. A többiről nem is beszélve.

Bár ki tudja. Majd JGY talán megmondja mi a helyzet, ha visszajön szabiról.

Henri

Előzmény: g_4 (679)
g_4 Creative Commons License 2003.02.10 0 0 679
>A hiedelmek közül miért az jut minden átlag embernek eszébe a légió szó hallatán hogy az egy terminátorgyár......

Szerintem azért, mert a katonának "dolgozni" kell, a "munkaeszköze" pedig fegyver.

Mégvalami, amit szombaton hallottam, és szeretném tudni, hogy igaz-e: A Francia Idegenlégióba nem vesznek fel már Magyarokat, mert túl sok van belőlük. Igaz-ez? Valaki válltig állította, hogy egy Légiós ismerőse ezt mondta.

kürtök Creative Commons License 2003.02.09 0 0 678
J.Gy.‼ Hallom ez a tetűrágó sirak, megint elutasította a háborút? Az a hír járja, hogy az ezredemből két század coté d'ivoirba készül. Van ott még valami? Vagy a gyalogság megint lekéste a buszt? Látod, ilyenkor nyugodtabb vagyok itthon. Ott már megevett volna a fene. Minden jót.:/
Tomy44 Creative Commons License 2003.02.07 0 0 677
Üdv mindenkinek.

A hiedelmek közül miért az jut minden átlag embernek eszébe a légió szó hallatán hogy az egy terminátorgyár......

g_4 Creative Commons License 2003.02.07 0 0 676
Köszönöm,

úgy tűnik, akkor átejtettek. Nem öldökölni szeretnék, mert az tényleg elég eszetlenül hangzik.

Egy vakbélműtét tényleg ennyit számítana? Hiszen ez egy "kisműtét" volt, és soha többé nem lesz vele bajom, még ha erőltetem sem. Bár ezt valószínűleg egy orvostól kellene kérdeznem.

A fennmaradó kérdésemre még szeretnék választ kapni, főleg, hogy mikor jön ki az a bizonyos könyv. A reagálást pedig köszönöm szépen!

g_4

cap179653 Creative Commons License 2003.02.07 0 0 675
Szevasz G 4 !

A baratod még semmilyen kiképzésben nem vehetett részt,annal az egyszeru oknŕl fogva,hogy nem vették fel.Ha még nem voltŕl katona az még nem kizŕro ok,de a mutéted valoszinuleg az lesz.A légioban nem oldokolni kell hanem katonaskodni az nem mindig ugyanaz.

Csizi

Előzmény: g_4 (674)
g_4 Creative Commons License 2003.02.07 0 0 674
Tiszteletem!

Engem is nagyon érdekelne az a könyv, úgyhogy remélem, minél hamarabb kiadják. Ha végigolvasom, valószínűleg nem kell feltennem egy sor kérdést itt a Légióról.
Egy dolgot viszont kérdeznék: Egy barátom azt mondta, hogy egy ismerőse még a sorkatonai szolgálat teljesítése előtt elment Franciaországba, és részt vett ezen a kiképzésen. Megsérült a bokája, és nem folytathatta. Meg megkérdezték tőle, hogy volt-e már katona itthon. Mivel még nem, hazaküldték, és mondták neki, hogy ha letöltötte a katonaidőt, visszamehet.
Én nem voltam sorkatona, mert a pénz miatt polgárira mentem. Így van esélyem ott helytállni?

A fizikai állóképességemen lenne mit javítanom, de az elszántságom betegesen nagy, és az öldökléstől sem riadnék vissza, sőt...

20 éves vagyok, egyszer műtöttek vakbéllel. A fogakkal hogy is van? 80%-uknak kell jónak lennie?

Szeretném, ha válaszolnának ezekre a kérdésekre, és még arra, hogy mennyi időre kell minumum megkötni a szerződést, és a szolgálat töltése alatt van-e lehetőség egyszer-egyszer hazalátogatni?

Tisztelettel és köszönettel: g_4

laci2280 Creative Commons License 2003.02.06 0 0 673
Sziasztok!

Most regisztráltam magam, de már régóta figyelgetem az oldalt.Most csak szeretnék nagyvonalakban bemutatkozni, de ha már végig néztem a hozzászolásokat, akkor majd probálok aktív és hasznos tagja lenni a társaságnak.

Orsós László 22éves kecskeméti lakos vagyok.
Érdekelnek a katonasággal kapcsolatos dolgok, ezért kerestem meg ezt az oldalt.
Jómagam Szolnokon az 1.sz.Könnyű Vegyes Ezrednél voltam sorkatona.Ejtőernyős mesterlővész beosztásban.
Nagyon szerettem, és (ne nevessetek ki)előszőr büszke voltam, hogy ott lehetek.Késöbb, mikor rájöttem, hogy igazából itthon bárkiből lehet zöld sapkás, ha kiugrik a gépből, már nem is voltam annyir büszke.

Már most negyon sok mindenre lennék kíváncsi, de elöszőr átolvasom a hozzászolásokat, hogy ne kérdezzek butaságokat.

Ezuton udvözlök mindenkit,
tisztelettel:-Laci-!!

Caly Creative Commons License 2003.02.05 0 0 672

Egyáltalán nincsenek túlfizetve, söt...kilencszáz euróból lehetetlenség megélni. Mondjuk jól jön, ha van más állás is, és erre még rájön a kilencszáz, amit amúgy "ráadásként" kap valaki havonta, de ez az összeg szinte viccnek hangzik francia körülmények között. (föként más hadseregek nyugdijaihoz képest, ahol az illetök eltávozáskor mellesleg tekintélyes végkielégitést, durván, rangtól függöen, valahol húsz, vagy harmincezer font körüli összeget kapnak kézhez)

Kürtök, találtál már kiadót, ki fogja kiadni a könyvedet? Azt irod, nem szerepel a cimében a "légió" szó, mert azzal mindent el lehet adni...nem látom miért lenne baj, ha a könyvedet sokan olvasnák. Te magad is jól járnál, az általad hitelesnek itélt infók is szélesebb tömegekhez jutnának el... és ha jól gondolom, te végül is valahol arra törekedsz, hogy korrigáld a Légióhoz füzödö hiedelmek tömkelegét.

üdv, Caly

kürtök Creative Commons License 2003.02.05 0 0 671
Ki tud nekem setíteni? Először is valaki, aki járt Guyane-ban. St. George bejáratánál van egy kilométerkő, a felső része pirosra van festve, és rá van írva három nagy város távolsága. Az egyik Kouru, a másodikra nem emlékszem, a harmadik Párizs. Lefényképeztem, de nem sikerült,és kidobtam a negatívot, holott arra jó lett volna, hogy megtartsam mintának, és corelben újrarajzoljam. Ennek most már mindegy. Szóval ha valakinek meg van ez egy fotón, vagy emlékszik rá, a három város nevére, és a távolságra lenne szükségem. Párizs azthiszem 7120 km volt, de nem vagyok biztos benne.
J. Gy.‼ Ami tőled nagyon kellene, az még mindig a lui philipnek adott parancs. Nem sürgetlek, félre ne érts, valamelyik nap beszkenneltem a nekem meglévő verziót, de szeretném lefordítani is. Előre is kösz, bon permission‼
kürtök Creative Commons License 2003.02.05 0 0 670
J.Gy. Kösz szépen. Itthon vagy?
Más. Kaptam valakitől egy mélt. Válaszoltam rá.
Henri, tudni fogtok róla, két három héten belül szeretném nyomdába vinni, de mindig találok rajta valamit. Most pl. a fotókkal kínlódom, de már látom az alagút végét.
Minden jót:/
gyere a papához Creative Commons License 2003.02.03 0 0 669
A volt, és jelenlegi légiósoknak köszönöm a korrekt válaszaikat. Nagytalpú! Szerintem neked mint jól menő, de frusztrált vállalkozónak kifejezetten a javadra fog válni a Légió. Ezt a múltkori hozzászólásod "átlag bélákat" illető részéből gondolom. Ugye nem akarsz erről a témáról tovább velem vitatkozni? ;-)
cenikooo Creative Commons License 2003.02.02 0 0 668
Csak-az-iagazat!
Szia. Írtam neked mailt! Köszi az előző válaszaidat! Aranyos vagy!
Enikő
Előzmény: csak-az-igazat (667)
csak-az-igazat Creative Commons License 2003.02.02 0 0 667
Joestet mindenkinek, szia Cenikooo !

Eloszor is elnezest hogy kesek a valaszokkal, de most mar tenleg ugy nez ki hogy "meghalt" a gepem es csak be kell nyulni a penztarcaba egy masikert.

1. Nem, senki nem kaphat nyugdijat 5 en utan, csak esetleg rokkantsagit. Ennel az osszege a serulestol fugg, ... mint mindenhol.

2. A francia allampolgarsagot megkaphatod 5 ev utan, de elobb inditod az aktat. Nem automatikus es attol is fugg milyen volt az egyen "viselkedese". Ez nem egy jog, hanem meg kell erdemelni. A francia civil eletben nagyon sokan varnak ra es eleg hosszu ideig.

3. A minimalis nyugdij 15 ev utan van es kb az legkisseb alapfizetesnek felel meg (9XX euro)

Addig is udv mindenkinek, J.GY

PS : Kurtok, szabin vagyok 17-ig, Mail-on el tudsz erni (haveroknal)es az MP3-at meg at kell dolgoznom hogy levigyem 2 mega ala a meretet. Biztos vesziteni fog a minosegbol. Megprobalom feltenni valami tarolora hogy le lehessen tolteni a "normalis" verzioban, kb 4 mega.

Előzmény: cenikooo (666)
cenikooo Creative Commons License 2003.02.02 0 0 666
Sziasztok. Lenne 2 kérdésem. Nagyon megköszönném ha válaszolnátok!
Létezik-e olyan, hogy valaki 5 évig kint volt a légióban és utána nyugdíjazzák? És olyan van-e, hogy megkapja 5 év után az állampolgárságot is? Nem hogy 15 évet le kell kint hútni ahhoz, hogy nyugdíjazzanak és francia állampolgásrágot kaphass???
Köszi E
Henri Charriére Creative Commons License 2003.02.02 0 0 665
Szia Kürtök!

Azért majd értesíthetnél, ha megjelenik!

Henri

Előzmény: kürtök (664)
kürtök Creative Commons License 2003.02.02 0 0 664
Ma elköltöztettem a könyváramat „gyerekmagasságból”, és megtaláltam a Lecső könyvát. Éppen szkennelek, gondoltam beleolvasok, de tíz oldalt sem bírtam ki a roham előtt. A barátnőm éppen most vitte le a szemetet, és furcsának találta, hogy könyvmoly létemre mit dobok ki. Mint kiderült, ő a távollétemben el is olvasta, és el is hitte. Szegény, ettől volt ki három éven át? Lehet hogy ezért nyugtatgattam hiába ezer levéllel, telefonnal? Nem tudom Lecső pénzt akart-e, vagy más célja volt, de ha valaki publikál, az óriási felelősség. Ezért tartogattam az én irományaimat három éven át a szekrényben, mert nem tudtam milyen hatást vált ki az átlagemberből. Körbeadtam néhány ismerősömnek, hogy olvassák el, és figyeltem a reakcióikat. Azthiszem szalonképes. Nem a saját nevemen adom ki, és a címében nem fog szerepelni a Légió szó. Mert ezzel minden szart el lehet adni, és el is adják. A könyvem visszatartásának legfőbb oka az volt, hogy nem akartam egy lapra kerülni a szűrös, és lecső féle rambókkal. De most már csak azért is. A fülszövegben már pirítom őket, remélem a tartalommal is sikerül. Minden jót:/
kürtök Creative Commons License 2003.02.01 0 0 663
Most futottam át a hozzászólásokat, és hozzászólnék.
Először is jó volt látni, hogy a kritikát, amellyel új topiclakóinkat üdvözöltem, nem vettték rossz néven. Mindazonáltal még egy sarkallatos pontja van a társalgásnak, ami sajnos – ezt se vegyétek rossz néven – tipikus közvélemény-szerű megközelítés. A megaláztatás szó túl gyakori, és minden alapot nélkülöző használatáról van szó.
Ami a katonaéletet illeti, mindenki tudja – ha olvasott ilyen témájú könyveket, esetleg beszélt katonával – az áthangolással kell hogy kezdődjön. Mindenekelőtt, a rendfokozat feltétel nélkül való elismerésével, és az annak történő engedelmességgel. Hogy ezt ki mennyire érzi megalázónak, az legyen személyes probléma. Én nem éreztem annak. Kint szoktam mondogatni, hogy nem az erő, és az átlagon felüli intelligencia csinálja a katonát, hanem a discipline, vagyis amiről fent írtam.
Civil előélet:
Egy alkalommal, kiadtam egy célt egy újoncnak. „Látod? Igen‼ Tűz‼” És leesett a cél: a lőtér másik oldalán, vagy százötven méterrel arrébb. Puskatussal olyat nyomtam a fejére, hogy a másikat a föld adta neki. Élesben ugyanezzel a manőverrel, egy tá rsamat lőtte volna le, akit fedeznie kellett volna. És hogy előtte civilben kőműves volt, vagy idegsebész, teszek rá. ITT kell jónak lenni, és akkor, és ott NEM volt az. Szarok rá honnan jött. Ha nem az ellenségre veszélye, hanem ránk, ot valalmi nem stimmel. Boszniában egy tizedesünk, elkezdett a group feje fölé lövetni, amelynek a rejtett előnyomulását fedeztük, míg egy megadott ponthoz nem érkezett. Itt azonban tüzet szüntess volt a parancs, ő viszont azt üvöltötte: tárakat üríts‼ Nem lőttem, és nem csak én. Nézni is rossz volt. Építész volt civilben. Kitörölheti vele.
Amikor jelentkezel, és levetkőztetnek, mindenedet elveszik, ez számomra jelképes dolog így visszagondolva. Itt tényleg a nulláról indíthatsz, és lehetsz átkozottul jó, megbízható légiós akkor is, ha előtte a földet túrtad. (Én is csináltam előtte, nincs hátsó gondolat). Zárójelben jegyzem meg, hogy a túl intelligens embereket nem igen kedvelik. Gondolkodnak, és ez időveszteség. Azért csinálunk mindent tízezerszer, hogy reflexből menjen.
Ami az élménybeszámolókat illeti, kész a könyvem. A lecső-féle hazugsággyűjteményt szeretném felülírni, a szó jó értelmében. Valaki hiányolta az élménybeszámolókat, ez az lesz.
Gyere a papához hozzászólása szerintem nem lenéző.
VFR gondolkodása szimpatikus.
Nagytalpú‼
Ami az itthoni dolgok felrúgását illeti, ha a légiót kiugrásnak tekinted, csak a pénzért fogod csinálni, az elsők között leszel, akik egy lövöldözésnél behúzzák a nyakukat. Vedd komolyan, nem rossz indulatból mondom, mérlegeld az indítékaidat.
Caly‼
Az ismerősöd nagyon jól gondolkodik, egyúttal megválaszoltad az élménybeszámolók hiányát is. A Légiót mindenki másképp éli meg.
J. Gy., itt vagy?
U.I. Ismerek egy debreceni Kovácsot. Az előéletét azonban nem.
Minden jót://
eritelaz Creative Commons License 2003.02.01 0 0 662
Udv! Felkaptam a fejem erre a nevre..Bereti Peti.
Mivel en is komloi vagyok illetve onnan szarmazom,egybol beugrott a neve.nem voltunk orszagos cimborak,de eleg jol ismerem a Petit.Mi van vele? tudtok valamit rola? Az en legutolso hirem az volt szemelyesen tole,hogy lelepett,pont sorozason talalkoztunk ossze,meg csodalkoztam is,hogy mit akarnak ezzel a sraccal a magyar seregben? Komlorol nagyon sok srac ment ki,abban az idoben (80 as evek vege 90 es evek eleje) szinte nepvandorlas volt abbol a varosbol.En azert nem mentem mert olyan csoro voltam,hogy nem tudtam osszesporolni 3 ev alatt a vonatjegy arat..Aztan inkabb megnosultem en marha..Nem tudom mond-e a nev valamit Kovacs Janos? debreceni srac most 38 ev koruli a Magyar Honvedseg nel volt mielott kiemnt a legioba a Szentkiralyszabadjan allomasozo harci helikopter ezrednel volt Mi-24 esen fedelzeti operator.Ugy tudom Francia Guyanara kerult.Ha valaki tud rola,ne adj isten a cimet meg tudna adni rettento halas volnek erte.Meg egy sracot keresek a legiobol egy Nyergesujfalusi arc Krisztian a keresztneve.Valamikor 97 kornyeken ment ki.Akarmilyen apro infonak is nagyon orulnek!
Udv:Erik
Előzmény: cap179653 (659)
Henri Charriére Creative Commons License 2003.02.01 0 0 661
Szia Csizi!

"A kép tetszik de rossz példa volt."- írod. Igazad lehet, de csak ezt találtam. Akik nem tudják azok kedvéért tegyük hozzá, hogy ez a gereblye nem 10 kg hanem egy picivel több. Ahogy hallom a REP-nél ezt sokan próbálták már.

Azt próbáltam kifejezni, hogy ahány ház annyi szokás, szivatásra minden hadseregben számítani kell, ezen mindenki átesik, az egész arról szól, hogy olyan dolgokat is meg kell tenned amihez semmi kedved sőt alapvetően hülyeségnek tartod. Meg kell szokni, hogy nem te döntesz, néha még a legkisebb dolgokban sem. Röviden: engedelmesség, engedelmesség, engedelmesség. A légióra pedig nem igazán jellemző, hogy könyörögnének az embernek.

P.S.: A 15 éves szolgálattal első osztályú az aztán tényleg nem semmi. Mit követett el az a szerencsétlen?

Henri

Előzmény: cap179653 (659)
cap179653 Creative Commons License 2003.01.31 0 0 660
Még valami.Volt egy jugó-magyar úgy hívtuk,hogy papa.15 év szolgálattal még mindig csak elsőosztályú volt.Ő nagyon sokszor húzta ,mert mindig fenyítés alatt állt.Már nem volt kopasznak mondható.
Előzmény: Henri Charriére (656)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!