Keresés

Részletes keresés

topika1 Creative Commons License 2010.03.08 0 0 859

Szia Etna!

A Hova nem homeopátiás, hanem gyógynövényből készült. Azért ilyen büdös.

.ETNA. Creative Commons License 2010.03.08 0 0 858
Az aloés termékekről csak annyit, hogy van köztük valamilyen kalciumos akármi, erről az egyről biztosan tudom, hogy egyszer egy barátnőm kisfiának segített. Eltörte a lábát (a csont nem keresztbe, hanem valahogy hosszában tört - ez a bonyolultabb) és valami miatt elég nehezen forrt össze, ekkor szedte, neki segített. Később még gyógytornász járt ki hozzájuk, s végül teljesen rendbe jött a gyerkőc lába. Bár lehet, hogy valami sima kalcium+D vitaminnal - jóval kevesebb pénzért - ugyanezt a hatást érték volna el, de hát ugye, ha a gyerekről van szó, a szülőnek semmi sem drága !

A fiam is itta évekkel ezelőtt egyszer az aloé gélt (valamelyik gyümölcsöset) az allergiájára.... hát... nem ettől múlt el:-) A hatása az allergiájára nagyjából nulla volt:-)

Akkor már inkább ajánlom mindenkinek Eva Helle: Aloe vera Természetes út a testi-lelki jólléthez c. könyvét (nem tudom mennyibe kerül, ajándékba kaptam).

Ebben az aloe növény - házipatika praktikáit is leírja, vagyis azt, hogy mire és hogyan kell használnia a levélben lévő gélt, ha van valakinek otthon ilyen növénye. Pl. sebek gyógyulásának meggyorsítására, testáplóként, akné, tályog, afta stb.stb.

Felhívja a figyelmet arra is, hogy sok gyártó a pasztörizálás (ez is csak akkor jó, ha kellő hőmérsékleten történik, különben a növény elveszíti az értékes összetevők nagy részét) helyett a permetezéses vagy fagyasztva szárításos módszert használja. E két utóbbi módszerrel tartósított aloét utólag visszahígítják vízzel, na ezek az ivólevek már semmit sem érnek...

Szerintem, ha már valaki aloé-t akar használni, inkább vegyen ilyen növényt ápolgassa, gondozza otthon és saját maga nyerje ki a levélből a gélt - ez a tuti:-)
.ETNA. Creative Commons License 2010.03.08 0 0 857
A gyógyszeradag emelés ugyan nem túl jó hír, de ha ez segít, akárcsak átmenetileg is... sajnos ez van.

Haematológia: nyirokcsomókat szokták még "tapizással" :-) nézni, és persze elsősorban, alapvetően a vérvételről szól az első vizsgálat.

Szerintem nagy az esélye annak, hogy a kék foltok a reumagyógyszerek miatt vannak (persze jobb biztosra menni, nem árt, ha lát egy haematológus), legalább is sok betegtárstól hallottam hasonló problémát. Náluk ezek - mint kiderült - csak "sima" bevérzések voltak, általában gyógyszer, vagy éppen a biol.terápia mellékhatásként. Volt, aki először azt hitte, hogy beütötte, de amikor elkezdett direkben figyelni erre, kiderült, hogy nem ütés hatására jöttek elő.

Persze ez is egyénenként változik, volt akinek pl. elvékonyodott (olyan papírszerű) a bőre, stb. Nálam még egyik tünet sem jelentkezett eddig, jó lenne, ha nem is jönne. Reméljük Nálad is csak gyógyszer mellékhatás!
Előzmény: Ibolyafr (856)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.03.08 0 0 856

Hétfőn megemelte  a dr.-nő a Trexán adagomat 15mg-re,és képzeljétek, elmult az álomkór,és a rosszullét.Na, jó a gyomrom nem az igazi,de napi 2 kefirrel sokkal kibirhatóbb,mint a csukló fájdalom. /ovics honlapján talált kefirrel fogok ma próbálkozni/

Kaptam beutalót a házi dokitól Haematológiára, a combomon lévő kék foltok miatt.Szerintetek vérvételen kívül, ott milyen vizsgálatok lesznek?Nem találok róla semmit neten.

Ibolyafr Creative Commons License 2010.03.08 0 0 855

Kedves Ovics!

 

Gratula, a honlapodhoz! Sok /számomra/ érdekes témát találtam rajta.

Pozítiv életszemléletből csillagos 5-ös.

Előzmény: ovics (852)
ovics Creative Commons License 2010.03.08 0 0 854
Talán mégsem itt kellene ügynökösködni !

Hencsi! CSAK AZ ORVOSRA HALLGASS és kíméld a pénztárcádat.Ha ezek annyira szuper termékek lennének,akkor árulnák őket gyógyszertárakban is,nemcsak ügynökök útján. :-))
Előzmény: biga66 (853)
biga66 Creative Commons License 2010.03.07 0 0 853

Kedves Hencsy!

Elnézést,hogy így ismeretlenül írok neked.Olvastam a topikban a problémádról.Én negyvenévesen mentem keresztül hasonlókon.A gyógyszereket írták nyakra-főre.

A végén már 10-12 félét szedettek velem.A fájdalmaim

némileg enyhültek,de a gyógyszerektől gyomorvérzést

kaptam és a problemáim megmaradtak.Az FLP termékek

fogyasztása révén kezdett az állapotom javulni,majd elhagyhattam az összes reumás gyógyszereimet.Most 62

évesen is jól érzem magam.Igaz az FLP termékeket azóta is rendszeresen fogyasztom.

Ha érdekel emailben részletesen is leírom.Viszont a mozgás nagyon fontos.Rendszeresen tornázz, mozogj,akkor is ha fáj.Túlzásba nem szabad vinni!

Jobbulást kívánok!

Előzmény: Hencsy1983 (850)
ovics Creative Commons License 2010.03.07 0 0 852
www.turierika.hu


Nézzétek meg,naponta frissítem.
.ETNA. Creative Commons License 2010.03.07 0 0 851
Kedves Hencsy!

Az, hogy csökkennek a fájdalmaid, azért biztató! Jól faggasd ki a dokit, esetleg kérdezz rá a biológiai terápiára is, vagy kérdezd meg, hogy nem tartja-e szükségesnek a Trexanon felül valamilyen "sima" gyulladásgátló szedését is?

Sajnos a reumafaktor valószínűleg mindig magas lesz. Nekem 2 éve tartó fájdalommentes időszak (remisszió - a gyógyszer+biol.teráp hatására) után is 364 vagy valahogy így... szóval önmagában ez csak azt jelzi, hogy a háttérben zajlik a folyamat. Sajnos az immunrendszerünk tévesen idegenként ismeri fel az ízületi belhártya stb. sejtjeit és ellenük gyulladással védekezik. Hiába szólongatjuk, hogy héé... hát ez is én vagyok... :-)

Koleszterin tényleg érdekes, ez is csak azt bizonyítja, ami manapság, a koleszterin-őrület lecsengése után kezd kiderülni, mármint, hogy nem minden úgy van, ahogy a koleszterinnel kapcsolatban korábban állították. Talán próbálj koleszterincsökkentő ételeket, italokat fogyasztani pluszban:
http://koleszterin.lap.hu/koleszterincsokkento_etelek_italok/21206394.

Az MCH és az MCHC - most néztem - az én vérkép leletemben normális - nem hinném, hogy a Trexantól függ, de ezt is kérdezd meg a dokitól.

Ne ijedj meg, ha esetleg előbb-utóbb kicsit romlani fog a májfunkciós érték - ezt viszont tényleg a Trexan okozza/okozhatja, emiatt is szükséges havonta vérvételre mennünk. A vegetariánus étrend sok méregtelenítő ételt is tartalmaz ez ebből a szempontból is hasznos lesz majd Neked, esetleg fogyassz majd (ha látsz romlást az értékekben) májvédő teát.

A hajadra változatlanul csak a Biovanne-t és a minél kevesebb idegeskedést tudom ajánlani. Jó homeopátiás stresszoldó, ahogy már írtam is, a HOVA tabletta. De ezzel kapcsolatban küldök egy mailt Neked!!

Remélem az orvos is bizakodó lesz, Nekem anno bevált, hogy otthon összeírtam, hogy mi mindenre szeretnék választ kapni az orvostól, mert ott a "fehérköpeny szindróma" hatására sokszor a kérdések fele eszembe sem jutott:-)) Majd írj, hogy mit mondott!
Előzmény: Hencsy1983 (850)
Hencsy1983 Creative Commons License 2010.03.07 0 0 850

Kedves Etna!

 

Mint igértem írom a vérvétel eredményét.

Amit én kiveszek belőle magas koleszterin. Mivel vegetáriánus vagyok ez elég érdekes számomra. Biztos a sok zöldség nyomta meg az eredményt. :)

 Még mindig magas reuma faktor és antistreptolisin -o. Alacsony MCH és MCHC. a többi jó. Gondolgom ez a trexannak köszönhető.

Meg egy eredményem még nincs kész. Majd talán két hét múlva.

De a hajam az hullik és kezelhetetlen. Meg a bőrömre sincs jó hatással.

A fájdalmaim csökkentek. Az ujjaim dagadnak be csak reggelente. Meg a térdem fáj néha.

Holnap megyek orvoshoz. Talán mond valami biztatót.

.ETNA. Creative Commons License 2010.03.07 0 0 849
A férjem pontosan ugyanilyen bak...

De jó neked, irigylem a nagymamásdit:-) Azt hiszem én jól el fogom kényeztetni az unoká(i)mat:-)
Előzmény: ovics (848)
ovics Creative Commons License 2010.03.07 0 0 848
Lagzi után babaprojekt. 4 éve együtt élnek,a fiam 34 éves,mindenük megvan.Még 2 nagyi is,aki bármikor vállalja az uncsit :-))

Én halak-ikrek vagyok,a férjem oroszlán-kos.A horoszkópok szerint nem illünk egymáshoz.Ezeket úgy kezelem,hogy elolvasom,ha jót ír,az vonatkozik rám,ha nem jót ír,akkor azt mondom,hogy balgaság,mert csak 12 féle ember lenne akkor a földön....
Szóval kellemes játéknak tekintem.
Bak a lányom,valóban nyugodt,de sok mindent magába zár és csak néhány hónap múlva jön elő vele.Megvan a saját világa.Ráadásul mérleg is,nehezen dönt,mindent megrág.
Előzmény: .ETNA. (847)
.ETNA. Creative Commons License 2010.03.07 0 0 847
Dehogy tértél el, éppen erről szól, egymás segítéséről, a másik biztatásáról, s ehhez egy jó példa éppen úgy hozzájárul - szerintem - , mint egy jó link bemásolása stb.

Igen, a hastáncot tudom, biztosan szuper, a gyógytornát konkretice én sem csinálom, de végül is, ha a mozgás a lényeg... akkor megnyugodtam, mindketten jól csináljuk:-))

Húúú de jó lesz Neked, lagzi, majd még néhány év és kisbaba, ez de szuper!!

Az én nyugodt, "Bak" horoszkópú férjem is jól kiegészíti az én kissé nagyobb vitalitású "rákságomat", már 22 éve:-)
Előzmény: ovics (846)
ovics Creative Commons License 2010.03.06 0 0 846
Hát......................nem csinálom :-((
Hetente járok 2 órás hastáncra már 5. éve és tegnap voltak szakrális körtáncon,ahol ellazultam.Régebben jógára is jártam,de rossz az új időpont,mert egybeesik a hastánccal.

Úgy gondolom,ennyi elég............majd meglátom még,de nem adott semmi gyógytornát a dokinőm,hogy csináljam.

Nem görcsölök én sem......ezt dobta ki a gép számomra,kezelik,betartom,amit mondanak és élem-élvezem az életet.Ennyi.
Van egy barátnőm,akinek most lesz a rokkantsági bizottság és totál kész van,ideges,panaszkodik,hogy mennyi baja van.....a leletei jók.
Épp tegnap mondtam neki,hogy meg ne haragudjon,de én sokkal betegebb vagyok nála papiron:túléltem egy rákot,pajzsmirigy alulmüxim van és PCP-m.Utóbbi 2 nem gyógyitható,de teljes értékü életet élek.Szedek hangulatjavitót és szorongásoldót-sajna muszáj- és nem vagyok dilis.Könnyen veszem a dolgokat,nem görcsölök rajtuk,nem tologatom a feladatokat,nem siránkozok,hanem megoldom.Ezek után elismerte,hogy neki is be kellene türelemmel szednie,amit a dilidokija felirt és nem lenne semmi baja.
Az én férjem azt szokta mondani,ha valamin idegeskedtem: meg tudod oldani.akkor oldjuk meg,ha nem,akkor meg feleslegesen idegesited magad............és ez sokszor eszembejut.Ő egy végtelenül kiegyensúlyozozz pacák.És kibir engem immár 41 éve, 36 éves házasok vagyunk.Régen a fiam azt mondta,olyan házasságban szeretne élni,mint a mienk.Remélem most meglesz neki,eddig legalábbis jól megvannak a menyasszonyával.Júliusban lesz az esküvő.


Húha.....................nagyon eltértem a topik témájától..............
Előzmény: .ETNA. (845)
.ETNA. Creative Commons License 2010.03.06 0 0 845
Igen, akkor valóban, nálam is jönnek azért az értékek, de legalább fájdalmam nincs másfél-két éve, de egy szemernyi sem, most úgy vagyok ezzel, hogy "ez is valami" :-))

Amúgy nem görcsölök, ahogy gondolom Te sem, persze legalább 83 évig akarok élni:-)), így bőven ráérek még kipróbálni egy-két más módszert is... Az biztos, hogy egy jó családi program, vagy egy jó kis tengerparti családi nyaralás, vagy a Balcsi (amit imádunk), vagy csak ha kimegyünk sétálni a közeli hegyekbe, képes hosszú időre feldobni, feltölteni. Te csinálod a gyógytornát?
Előzmény: ovics (844)
ovics Creative Commons License 2010.03.05 0 0 844
Értem ,köszi.Akkor nekem seropozom van,mert immunszerológiát csináltak,abból megállapitották ,süllyedés is magas volt.
Előzmény: .ETNA. (842)
.ETNA. Creative Commons License 2010.03.05 0 0 843
Ja és ezt sokkal nehezebb - éppen a felsorolt dolgok miatt - pontosan diagnosztizálni. Szóval akkor már inkább seropositív:-)) Jó ez csak vicc...
.ETNA. Creative Commons License 2010.03.05 0 0 842
A seronegatív - azt hiszem - az, amikor serológiailag nem produkálja a betegség tipikus jellemzőit, de a tünetekben viszont igen. Pl. a vérkép leletéből nem derül ki, hogy mondjuk RA-s, tehát nem magas a reumafaktor értéke, nem magas a gyulladás értéke(vérsüllyedése), de a tünetei - ízületi fájdalom váltakozva itt-ott, reggeli merevség stb. - mégis arra utalnak, hogy reumatoid arthritise van.

Vagy valami ilyesmi:-))
Előzmény: ovics (841)
ovics Creative Commons License 2010.03.05 0 0 841
Annyiszor olvastam itt a seroneg ra-ról...................világositsatok fel, mi az.Nekem csak mezei PCP-m van?Miben különbözik?
Előzmény: Törölt nick (839)
.ETNA. Creative Commons License 2010.03.05 0 0 840
Szia!! Hát, ami azt illeti nem Párizsból:-((( Nem jött össze (bár, miután jövő év tavaszig tart a kinti munka, akár még ...), Ausztriában dolgozott, ott maradtak végül is:-((( Pedig úgy szerettem volna végre rendesen bejárni Párizst, mindig csak egy-egy hét jutott belőle, pedig imádom:-)

Nagyon jó, hogy javulnak az eredmények, tényleg nem szabad elhagynia magát, mert az TUTI nem segít:-) Gratula Neki a kitartásáért!
Előzmény: Törölt nick (839)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.05 0 0 839

Etna hogy hogy te nem Parizsban vagy, jutóljára ugy emlékszem odakmészültetek a férjed munkája révén. persze akár onnan is irhatsz.

Régebben egy másik nick név alatt többször irtam ide, tudod nekem a férjemnek van seroneg, rh.arthritise, de ő most egész jól van, a methot magától lecsökkentette,m de nagyon sokat tornázik.Naponta 1 órát biztos, tgalajon, gumival, szobabiciklin és hizott is 7-8 kg-ot, a csontgsürüség erdménye is javult sajnos egy helyen 2 tizeddel romlott és ahzépp az ominozus combnyak, de a korához körülényekhez képest jól van. Sajnos a lábai deformálódtak, ezzel m ár nincs mit tenni.MBT cipőket nem tudja hordani, de azért a lábait használja, NAPOnta 3x viszi a kutyáinkat bsltálni.

Törölt nick Creative Commons License 2010.03.05 0 0 838

Lehet, hogy ez most nem éppen  ma legmegfelelőbb tanács, de menj el egy masszőrhőz, hátha fel tudja lazitani a csomókat a vállaidban, azok ha idegeket nyömnak nagyon kellemetlen problémákat okozhatnak.

Milyen munkát végzel, sokat ülsz e számitógép előtt? Mozogsz e valamit?

A rtg. a csomóidról nem fog felvilágositást adni, azon csak a csontok elváltozásai láthatók, igaz a lágyrészekl vizsgálatára ott van az MRI.

Legalább próbálj ki egy pár massaget, vannak nagyon erős jókezú masszőrők akik fel tudják lazitani a csomóidaT és elképzelhető hogy könnyebb lesz, v. amit a topiktársak ajánlanak akik jól képzett betegek, Etnára hallgathatsz ő profi a tlmában, csak ezt én ugy próbaképpen ajánlanám. És tudod kellenek laborvizsgálatok, mert azok ia sokmindenről árulkodnaK.

Előzmény: kirsebaer (835)
.ETNA. Creative Commons License 2010.03.02 0 0 837
Egy szomszédomnak vannak hasonló (csak hasonló!) tünetei, gerincsérvet diagnosztizáltak nála. Szóval szerintem is először háziorvos, szakrendelés, tb alapon kivizsgálások, s ha már röntgen stb. alapján van diagnózis és nem vagy elégedett a lakóhelyed szerinti szakorvosi ellátással... célirányosan kereshetsz specialistát valamelyik másik kórházban, rendelőintézetben, vagy magánpraxisban stb.
Előzmény: kirsebaer (835)
ovics Creative Commons License 2010.03.02 0 0 836
Szerintem előszörre a házi dokidhoz menj,amúgy is tőle kell beutaló.Nekem nagyon jó reumásom van,de az sokizületisekkel foglalkozik.A panaszaid alapján szerintem-de nem vagyok orvos-inkább kopásos dolog lehet Nálad,atrózis,nem artritisz.

http://www.weborvos.hu/orvos_valaszol/?limit=150
Előzmény: kirsebaer (835)
kirsebaer Creative Commons License 2010.03.02 0 0 835
Sziasztok!

Tud valaki jó reumatológust Budapesten?

Hónapok óta nagyon erős, intenzív fájdalom terheli a vállam, nyakam, fejem (teljes koponya környékén is), gerincem. Ma reggel alig bírtam megmozdítani a fejem, mert erőteljes, görcsös, szúrós fájdalom lövelt a koponyám aljától kezdve a vállamig a nyakamon keresztül. (Ha pl. a földön ülök kinyújtott lábbal és ráhajolok a törzsemmel erős fájdalmat érzek a nyakam és koponyám találkozásánál.) Fájdalmakat az izületeimben és a csontjaim környékén érzek. Nagyon fáradt vagyok és koncentrációs képességeim is jelentősen beszűkültek. Kitapíntható csomókkal van tele a nyakam, vállam és hátam. Ropognak a csontjaim.

Nektek is vannak ilyen problémáitok? Mit tanácsoltok? Előre is köszönöm.
ovics Creative Commons License 2010.03.01 0 0 834
:-)))
Előzmény: .ETNA. (833)
.ETNA. Creative Commons License 2010.03.01 0 0 833
"Pláne ebben a csapatban,ahol nem kell cérnavékonynak és huszonévesnek lenni..."

Ez tényleg tetszik:-))
Előzmény: ovics (832)
ovics Creative Commons License 2010.03.01 0 0 832
Úgy tudom, a tai chi sok dbetegségre jó,de egészségeseknek is hatásos.Én anno kínai orvosoktól tanultam a chi qung-ot.Nekem akkor úgy tünt,arra a belső nyugalomra épül,mint az agykontroll,ahol már tudjuk irányitani az agyunkat.

A hastánc tényleg nagyon jó kikapcsolódás.Pláne ebben a csapatban,ahol nem kell cérnavékonynak és huszonévesnek lenni :-)))HonlapomHastáncos portálom
Előzmény: .ETNA. (831)
.ETNA. Creative Commons License 2010.03.01 0 0 831
Hupsz, a hastánc nekem is tetszik:-)) Jó kikapcsolódás is egyben, gondolom.
Én taoista tai chira járok/jártam (ez ugyanis egy egyesület és bármikor ki-bekapcsolódhatsz, ha újra elkezded fizetni a tagdíjat) , ez a tai chi olyan ága, amely éppen az ízületekre fejt ki különösen jótékony hatást.
Előzmény: ovics (829)
Evicke Creative Commons License 2010.03.01 0 0 830

jé, nem is tudtam, hogy van ilyen topik! :-)

 

szóval sziasztok!

 

nekem is gyerekkoromtól, azaz 25-30 éve van JRA-m, amit csak kb. 8-10 évvel diagnosztizálták bizonyos "ismeretlen" tünetek megjelenése után, de hálisten azóta is végig megúsztam a  nonsteroidokkal, meg 2×-i bázisterápiával (arany, methotrexat, utoljára és remélem tényleg legutoljára 2003-tól 2005-ig).

pont az előbb írtam le az "Autoimmun betegségek"-ben, hogy úgy néz ki, teljesen tünet- és gyógyszermentessé váltam a glutén-, tej- és cukormentes diétának köszönhetően. nincsenek fájdalmaim, egész nap futok-szaladok, várom, hogy kertészkedhessek stb. :-))

akit érdekel, itt mindent megtalál róla:

http://www.tenyek-tevhitek.hu/

bal oldali menüben a piros menüpont: "Paleolit táplálkozás"

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!