Keresés

Részletes keresés

kupeci Creative Commons License 2017.10.04 0 0 142346

Na így keletkeznek az igazán jó kabaré jelenezek!:)))

Előzmény: ksanyi52 (142342)
Imi09 Creative Commons License 2017.10.04 0 0 142345

Kedves Fórumtársak!

 

Le szeretném cserélni a főzőmet egy kényelmesebb jobb minőségű praktikusabb készülékre.

Az elvárások,hogy strapabíró, minőségi anyagból készüljön, valamint a tartósság.

Véleményetek szerint melyik kisüsti főző a legjobb a piacon vagy a maszek gyártások közül? 

 

Üdv.: Imi

sogi01 Creative Commons License 2017.10.04 0 0 142344

                                                                   vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (142300)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.04 0 1 142343

Minél lassabban erjed az anyag annál fínomabb lesz a pálinkád. Gondolhatnék arra is, hogy vasárnap felénk reggel nagyon hideg volt és az alapanyag kint a szabadban volt tárolva.  A cefre és az oltó anyag között lehet nagy volt a hőmérséklet különbség (4 C-fok). Egyébként nincs azzal semmi probléma, ha néhányszor elakad az erjedés a hideg miatt. Többször kell kevergetni, hogy ne ülepedjen le az élesztő.  

Előzmény: Fo Goj (142338)
ksanyi52 Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142342

Én a dió likörömről beszéltem.

Előzmény: Figyelget (142340)
kupeci Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142341

E miatt a "feketekávé" szín miatt ostromolni fognak az ügyben érintettek!:)

Előzmény: ksanyi52 (142339)
Figyelget Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142340

Azt hiszem,  Ti nem ugyanarról beszéltek! :)

Előzmény: ksanyi52 (142339)
ksanyi52 Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142339

Olyan az állaga mint egy jó fekete kávénak. Meg is fogja az üveg oldalát. Valószínű még elfog bírni egy féllitert. Jó nagy kupac volt az üveg alján, + kb 1,5 alma pálinka. 

Előzmény: kupeci (142317)
Fo Goj Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142338

Második szezonom, emiatt aggódok még ilyesmin (is).

 

A szilva és az alma majd' felrobbant, de nyilván a meleg miatt. Hidegtűrő élesztőt először használok, nem tudtam, hogy mire számítsak, de ,,látványosan" forrni, nem forr.

Előzmény: öreg_néne_b (142336)
endrepp Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142337

Az aggódás az egy másik szakma. :)

Előzmény: öreg_néne_b (142336)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.10.03 0 1 142336

Nem igazán értem az aggódást, Noé óta mindenkinek megerjedt a szőlőlé...

endrepp Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142335

Önts vizet a hordótetőre meglátod, hogy a kotyogó tövében kifúj-e.

Előzmény: Fo Goj (142333)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142334

már korántsem olyan édes.

 

 

Akkor erjed. Sz@rd le a kotyogót...

Előzmény: Fo Goj (142333)
Fo Goj Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142333

Lecseréltem a hordó tetőket, továbbra sem kotyog. Must ízű, de már korántsem olyan édes.

Előzmény: öreg_néne_b (142332)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142332

Megkóstolod, szőlőlé vagy murci? Kicsit megkevered, pezseg?

Előzmény: Fo Goj (142331)
Fo Goj Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142331

Két hete még az almánál tömörített. Mindenesetre, kicserélem a tetőket.

Előzmény: öreg_néne_b (142330)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142330

Gond nincs, csak nem tömít a hordód teteje.

Előzmény: Fo Goj (142329)
Fo Goj Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142329

Sziasztok!

 

Vasárnap Otellót cefréztem. 60 l must és kb ugyanennyi törköly lett, külön, két ennek a mennyiségnek megfelelő hordóban. Mindkettőt azonnal beoltottam hidegtűrő élesztővel, jelenleg 15 °C-ban vannak. a kérdésem az, hogy van valami gond, amiért a kotyogókban a víz még mindig meg sem mozdul?

 

 

kupeci Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142328

Ezt a "kezdettől fogva" kifejezést nem értem, én a végén hígítok. Még az is lehet hogy csak egy hét múlva......

 

Előzmény: Kisbvb (142325)
beetee Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142327

Miért ne lehetne gyorsítani?

Akármelyik borászati szaküzletben találsz jócsomó derítőszert.

Ha személyesen érdeklődsz, akkor még tanácsokat is kaphatsz, hogy mivel és hogyan a legegyszerűbb/legjobb...

 

Előzmény: macokk (142326)
macokk Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142326

Köszönöm a tanácsokat! 8-10 éve már egyszer csináltam diólikőrt, akkor fűszereket is tettem bele. Akkor is küzdöttem eleget a tisztulással. Több év alatt letisztul, de gondoltam, hátha lehet gyorsítani...

Kisbvb Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142325

Úgy értem, hogy pl. a kétlépcsős főzés esetén a második főzés után megkapott középpárlatot ugyanazzal a fokolóval lehetne higítani kezdettől fogva a fogyasztási alkoholfokra. Így már érted? :)

Előzmény: kupeci (142324)
kupeci Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142324

"Ezzel a kezdetektől lehetne higítani a fogyasztási fokra.".....ezt hogyan is érted?

Előzmény: Kisbvb (142321)
kupeci Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142323

Ingyen leves nincs:)

Előzmény: 1zsakkrumpli (142318)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142322

Számolás alapján szoktam hígítani, nem méregetem.

Én magamnak főzök. Nem igazán érdekel, ha pl. a 45 fokosnak szánt pálinka 44 vagy 46 fokos lett.

Előzmény: Kisbvb (142321)
Kisbvb Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142321

Sziasztok!

Arra gondoltam, hogy a kész pálinka higításához jól jönne egy 35-75% -ös hőmérős fokoló. A nagy méret, hogy viszonylag jól lehessen leolvasni. Ezzel a kezdetektől lehetne higítani a fogyasztási fokra.

Érdekelne ez valakit?

1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142320

2 literhez nincs elég kicsi kóstolópohár :)))

Előzmény: Jolida (142319)
Jolida Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142319

Talán ha nem vizespohárral kóstolnál... :-ppp

Előzmény: 1zsakkrumpli (142318)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142318

Oké, de akkor elfogy :)))

Előzmény: kupeci (142315)
kupeci Creative Commons License 2017.10.03 0 0 142317

"Éj fekete lett" miből csináltad?

Előzmény: ksanyi52 (142314)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!