Sikerült a francia ebay-en licitálni egy nagyon szép piros 24 cm-es le creuset edényt jó áron, 28 euróért...Kaptuk is a választ, megbeszéltük a szállítást - mármint a fiam segített..Nagy örömöm volt 3 napig, aztán jött a levél, hogy valamilyen bonyodalom volt a kicitálás körül, így nem az enyém!!!
Lehet kérni kártérítést, vagy legközelebb 10 % kedvezményt kapok..
Tudnátok ebben segíteni hogy mit lehet tenni, mert ha itthon vettem valamit a vaterán, soha nem volt semmi gond.Mi lehet e mögött????
Talán nagy benga husokhoz a legjobb. Másképp melegszik át mint egy sima tepsi, mindne irányból süt és nem kell beázatatgatni mint egy agyagedényt.
bevallom marhahúsra még nem próbáltam, épp emiatt ugyanis egy karajnál vagy pulykamellnél nem olyna targédia, ha túl omlós, de a hátszinnél még rákéne jönnöm, pontosna hány percet adjak a húsnak öntöttvas edényben sütésnél. meg egy kissé drága mulatság is elb@szni 4-5 ezer ft-nyi húst.
köszi, ez nagyon hasznos volt, cserébe elárulom a piros paramétereit, de szerintem semmivel sem nagyobb: piros edény az én sütőm is elég vacak, szóval ez adott még egy lökést. kicsit én sem vennék, ha valami olyan finomság készül, amiket ebben tervezek, azt szívesen eszik itthon több napig is, ezért én is nagyobb adagokban gondolkodom.
Ha esetleg a pirossal van valakinek jó tapasztalata és az nagyobb méretü mint az ikeás kék, akkor szeretném tudni hol kapható és mennyibe kerül. Ugyanis szeretnék egy nagyon nagy öntöttvas edényt is egész liba illetve töltöttkáposzta végett.
Állitólag vidéken vásárokban árulnak nagy cserépedényt töltöttkáposzta főzéshez, de szivesebben hazsnálnék öntöttvasat. A cserepeket túl gyorsan amortizálom le...
A felsőt ( kék ) használom június óta. Ez az ikea sorozatából a legnagyobb. Kivül zománcos, belül olyna feketés nem zománcos nem tudom milyne felület, de ami nagyon belesült, azt is le lehet egy kis áztatással lazitani. A súlya ( 6,5 kg ) miatt nehéz a mosogatás, de egyébként könnyne tisztitható. A fedél fogantyúja alatt pattant le egy picit a zománc, talán odaütöttem valamihez. Rengeteget hazsnálom, gyakorlatilag mindnet ebben sütök a libacombtól a rakott krumpliig. Különösen jó ha több lépésben főzől valamit, mert ebben elő tudod sütni a hússszeleteket, aztán rápakolni ezt-azt és folytatni a sütőben.
Számomra tökéletes, mert sz@r a sütőm. Bármit átsül benne, tettem már bele 3 nagy puylkacombot vagy 5 libacombot, nagy pulykamellet. Egyszerüen imádom. Ha lenne még nagyobb, megvenném. A kisebb méretüeknek nem látom sok értelmét, mert a sütő ugyanannyi energiát fogyaszt ezért egyszemélyes adagokat nem érdemes csinálni.
Emlékeim szerint 13 ezer körül van az ára, de nagyon megéri. Viszont ne kézben cipeld haza mert baromi nehéz :-)
Annyit en sem tudok adni mint a Le Creuset- igy egy olcsobb valtozatat vettem. Az egy hibaja - hogy lepattogzok a zomanc (akarmilyen draga is legyen...). Amugy tokeletes.
Sziasztok! szeretném meglepni magam egy öntöttvas, zománcozott edénykével. sajnos a Le Crouset-et a pénztárcám nem engedheti meg magának. találtam két szimpatikus edényt a neten, szeretném megkérdezni, hogy ismeri, használ-e valaki ilyeneket?
Jajj ne is mondd!!! Szeretem a keramia tuzhelyet - pedig ennel kenyelmesebb tisztitas nem letezik - de az a helyzet, le szeretnem cserelni gazra pont emiatt ... amint lesz ra penzem, ami nem mostanaban lesz...
Nem hasznalok sokat ontottvasat. Nehez, es ami nem zomancos - es csak egy zomancos fazekam van - annak a tiszitasa picivel konnyebb mint a tobbie...
A regi modihoz hasonlo palacsintasutot talaltam egyszer - de teflon bevonattal... no azt hasznalom. A ferjemet eltiltottam tole...
Amugy rantottahoz, palacsintahoz teflont hasznalok. Az ontottvasat inkabb lassu fozesekhez, pl a serpenyot kolbasz, szalonna suteshez, szepen tartja a hot, egyenletesen.
A labosokat meg ahogy mondtam - porkolt, kaposzta, levesek ...
Nem tudom olvasol-e angolul - de a kedvenc szakacsom konyvebe beleolvastam mielott megvettem - es mar ertem miert szeretem ot annyira!!!
Csodaszepen leirja a bevezetesben, hogy mit miert jo vagy nem jo... mennyi mulik azon, hogy tudod, nincs egyeduli udvozito ut, valamit nyersz, valamit vesztesz.
.... gondold meg... lattam a boltokban (nem Mo) eppen ugy lejon rola a zomanc, ha beutod, mint a sokkalsokkal olcsobbe. Nekem is nagyon tetszenek - de azt hiszem igazan csak a forma-szin a mas, azert fizetsz! Ketsegtelen, azok a sargak, zoldek... jajj de szolnak hozzam a polcokrol, de ellenalltam es az olcsobban vettem meg! (no es annak is mar szines az alja, es leutodott a zomanc a fulerol...de igy legalabb nem szakad meg a szivem erte!!!)
„nem tudom miért kell egyből átverésre gondolni, ” Szerintem H.G. nem átverésre gondolt, egyszerűen tudja, hogy nézhet ki egy internetes cím, meg egy levélcím. Amit egy -egyébként nagyon kitűnő - vasedény árus/gyártó nem biztos hogy jól tud. Ámítástechnikailag butaságot mondott.
Ettől még remek szakember, és kiváló termékei lehetnek/vannak.
Nagyon szép öntöttvas - de zománcozott és fedéllel is ellátott- öntöttvas edényeket láttam az Örs-vezér tér svéd zászlós épületében ( áruházában) - viszonylag elfogadható árakon.
Persze hogy nem, hanem arra, hogy az edényes mester keveri, amit az informatikustól hallott. Ha lesz egyáltalán működő webruháza valamikor, akkor azzal már jóval előrébb lesz, mint a kollégái többsége (sajnos).