Keresés

Részletes keresés

gyuzsi Creative Commons License 2004.09.03 0 0 5
Szió Vagdalthús! Ha legközelebb Szlovéniában jársz, maradjon időd megnézni a Skocijane-barlangot, is, ez a tenger és Postojna között kb. félúton fekszik, ha jól emlékszem. A világörökség része, de nem véletlenül, kevesebb a cseppkő, mint Postojnán, de a méretek... Lenyűgöző!!! Egyébként, ha nem félsz a sötéttől, egy kis csúszástól, mászástól , akkor érdemes elmenni kisebb Mo-i barlangokba is. Vannak néha nyílt napok a Pál-völgyivel szemben fekvő Mátyás-hegyi-barlangba is, és azért az már technikásabb jóval, mint a többi kiépített. Egyébként pedig Mo-n ahol van egy kis hegy vagy domb, ott szinte mindenhol van barlang is. Én már voltam egypárban, egy kicsit tudhatom. Csá! Gyuzsi
Előzmény: Vagdalthús (-)
Vagdalthús Creative Commons License 2004.08.05 0 0 4
2005. áprilisa után lesz aktuális a dolog, mert, mint írtam, addig felújítás miatt zárva tart a jósvafői bejárat.
Előzmény: imogen (3)
imogen Creative Commons License 2004.08.04 0 0 3

En Aggtelek-Josvafo kozotti turan voltam, meg 10 eves sem voltam. Hatalmas elmeny volt tobb kilos akkus lampakkal a kezunkben megtenni a turat. Buckak, emelkedo, atfolyasok, sar etc. Foleg, amikor a kiepitetlen reszen mindenki lekapcsolta a lampajat, azt a sotetseget otthoni korulmenyek kozott eloallitani - szinte - lehetetlenseg. Azota valahogy a kibetonozott reszen valo barlangnezes nem tud elbuvolni...

Nem neztem utana, de erdekelne, hogy Aggtelek-Josvafo kozott milyen rendszeresseggel, mikor inditanak turakat, mert terveim kozott szerepel megegyszer megtenni. Eletem egyik legmaradandobb, meghatarozobb elmenye, talan azert is mert apuval voltam...

Előzmény: Vagdalthús (-)
Ferenc10 Creative Commons License 2004.08.03 0 0 2
A weben rengeteget megtudhatsz Magyarorszag barlangjairol, illetve barlangasz csoportokrol. www.gubacs.hu az egyik csoport, de van tobb is (Myotis es Micimacko jut meg az eszembe, de a barlang.lap.hu cimen tobbet is talalsz).
Nekem leginkabb a Beke barlang tetszett; vegig (meglehetosen hideg) vizben gazolsz, ami neha nyakig er. Talan legjobban jarsz, ha talalsz egy tanfolyamot, tagga valsz az egyik csoportban, es ugy bejuthatsz olyan barlangokba is, ahova egyebkent nehez lenne.
Előzmény: Vagdalthús (1)
Vagdalthús Creative Commons License 2004.08.03 0 0 1
Én csak a rövid túrán voltam, igaz, még a szezon elején (március közepe), s másra akkor nem is lehetett befizetni, de szívesen részt vennék egy keményebb megmérettetésen. Jósvafőn, a Tengerszem Szállóban voltunk, ami pont a Baradla-barlang ottani bejárata előtt épült, de az a bejárat most zárva van 2005. áprilisig, felújítás miatt.
Előzmény: Spinderella (0)
Spinderella Creative Commons License 2004.08.03 0 0 0
Aggteleken én is voltam az idén, a hosszú túrán, ami kb. 4 órán át tartott, és mondhatom, nagyon nagy élmény! Soha életemben nem barlangásztam, és valszeg ezután se fogok (pl. az onnan nem messze lévő Rákóczi barlangban majdnem rosszul lettem:), de azt a túrát végigcsinálnám akárhányszor.
Előzmény: Vagdalthús (-)
Vagdalthús Creative Commons License 2004.08.03 0 0 topiknyitó

Ki, milyen tapasztalatokkal, élményekkel rendelkezik, milyen barlangokban járt, mit ismer? Feltárt, látogatható vagy hegyi, csak a szűk szakma által ismert járatok, minden jöhet.

 

Túl nagy múltam nincs a témában, de az a három barlang, amit eddig megismertem, nagy hatással volt, ezek a következők:

http://www.anp.hu/anp/default.asp - Aggteleki Nemzeti Park oldala, Baradla-barlang

 

http://www.dinpi.hu/programok/palvolgy/palframe.htm - Duna-Ipoly Nemzeti Park oldala, Pál-völgyi barlang

 

http://www.postojnska-jama.si/ - a postojnai cseppkőbarlang Szlovéniában

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!