Keresés

Részletes keresés

zekkkk Creative Commons License 2013.07.28 0 0 4215

szerintem ha csak annyiból hasznosabb a szőrtelenítés, hogy nagyobbnak látszon a bré, már megérte:-DDD

Előzmény: tristen (4214)
tristen Creative Commons License 2013.07.28 0 0 4214

Sziasztok!

 

Köszi mindenkinek, aki a szőrrel kapcsolatos kérdésemre válaszolt. Nos, úgy tűnik, én akkor kivétel vagyok, mert nekem ilyen csík (ha nem is szőr mentén) hiányos a fanszőrzetem, azt is írhatnák, egyedi, bár mint ahogyan említettem már régebben is, szőrtelenítek olykor olykor, mert azt hallottam, hogy ilyen nagy nyári melegben ez higiénikusabb, habár egyszer olvastam itt, egyik hozzászólásban, hogy a szőr segíti a verejtékezést, szóval mégsem olyan jó dolog a szőrtelenítés, ..

 

Kitartás Mindenkinek, ..

 

tristen Creative Commons License 2013.07.28 0 0 4213

Szia!

 

Mivel ez a fórum országos, és nem csak Budapest, így nagyon nehéz így elsőre reagálni a hozzászólásodra.

 

Gondolom Budapesten keresel elsősorban sebészt, aki megműtene, .. és valóban az sem mindegy, hogy OEP finanszírozással (ami ugyebár azonnal lekorlátozza a lehetőségeidet, ..) vagy magán úton szeretnél minél előbb túlleni az egészen, .. Nyilvánvaló a magán út gyorsabb, esetenként konfortosabb, "szebb és jobb" is lehet, de sokkal drágább,

 

Kitartás!

Előzmény: Csaba1010 (4209)
tristen Creative Commons License 2013.07.28 0 0 4212

Szia!

 

Én is jó nyarat kívánok Nektek, és a férjednek meg mielőbbi gyógyulást!

 

Kitartás! :)

Előzmény: climbz (4208)
Ambilane Creative Commons License 2013.07.28 0 0 4211

Szia!

 

A kérdésedre több válasz létezik:

Állami vagy fizetős helyen műtettnéd magad?

Melyik műtéti eljárásban gondolkozol?

 

 

Én itt voltam bő egy hónapja, nyugodt szívvel ajánlom őket ha fizetős ellátásban gondolkozol:

http://www.robertklinika.hu/hu/tartalom/Sebeszet/Szolgaltatasaink/Serv#start

Előzmény: Csaba1010 (4209)
zekkkk Creative Commons License 2013.07.28 0 0 4210

Nekem még nem nőtt ki, hiszen még fiatal vagyok még ehhez:))) na de komolyra fordítva a szót, ugyanúgy van a szőrzet mint előtte, de pont a hegen van egy szőrtüsző, amiből az egyetlen szőrszál nem tud "kibújni" és csak növekszik belül, de megoldottam, amikor már úgy látom, hogy jó lenne ha kijönne, akkor segítek neki.

Előzmény: tristen (4206)
Csaba1010 Creative Commons License 2013.07.27 0 0 4209

Sziasztok Kedves Sorstársaim, szeretném a segítségeteket kérni. Tudnátok ajánlani orvost aki elvégzi a lágyéksérv műtétet és azt is megköszönném ha egyetlen mondatban leírnátok, hogy miért. Nagyon köszönöm előre is! Üdv, Csaba

climbz Creative Commons License 2013.07.26 0 0 4208

Sziasztok!

 

82-es trolipòtlò: a herèk alapbòl sincsenek egyforma magassàgban. Az egyik magasbban szokott lenni egy kicsit. Sztem pont a jobb, de règen tanultam anatòmiàt. Meg nincs is jelentősège. Valòszìnüleg egy kicsit meghùztàk a funiculust emiatt van ez a furcsa érzès. 

 

Nekem is laparoscopia volt, nő lèvèn nem szőrös a hasam ìgy ebben nem tudok nyiltakozni :-) Ha eredetileg volt ott szőr ahol a heg van vissza fog nőni.

 

Ezen a hèten szabin vagyunk. Nem győzöm kialudni magam. ÙGy nèz ki egyenlőre erre az èvre ennyi jut. Nem èrdekel csak a pârom tèrde rendbe jöjjön! Most elèg gàz, egy kis fűnyíràstòl is bedagad meg fàj neki. Nagyon izgulok a műtéte miatt de neki megpròbàlom nem mutatni. Remèlem nem lesz semmi szövődmèny és hamar rendbe jön.

 

 

Tovàbbi jò gyògyulàst mindenkinek! Jò nyaralàst aki mèg előtte van!

Ambilane Creative Commons License 2013.07.26 0 0 4207

Bár nekem "csak" laparoszkópiás műtétem volt, a 2 kis heg mentén visszanőtt a szőr.

 

Jó hétvégét Mindenkinek! :-)

Előzmény: tristen (4206)
tristen Creative Commons License 2013.07.24 0 0 4206

Szia!

 

Nekem is voltak ilyen áramütésszerű "fájdalmak", a legváratlanabb időkben értek az "áramütésszerű" nyilalások, mára már elmúltak, .. :))

 

Kérdés: Nektek a vágások mentén kinőtt a szőr?

Előzmény: Landsmann_ (4202)
tristen Creative Commons License 2013.07.24 0 0 4205

Szia!

 

Ebben az esetben kizárt, hogy a háló okozna bonyodalmakat, mivel nincs. Ennyit leszögezhetünk, és akkor talán nem tévedünk, ... :)))))))

 

Nos, lehet, hogy háló nélkül is hasonló a helyzet, megbolygatták azt a részt, és így alakulnak odabent a dolgok, ami idővel majd visszaáll az eredeti állapotára vagy legalábbis hasonlóra, ..

 

KITARTÁS! :)

Előzmény: 82-es trolipótló (4201)
tristen Creative Commons License 2013.07.24 0 0 4204

Szia!

 

Ha nem vagyok indiszkrét, mi a foglalkozásod?

Előzmény: golgemáj (4196)
tristen Creative Commons License 2013.07.23 0 0 4203

Sziasztok!

 

Utólag visszaolvasva elég sok helyesírási hibám szokott lenni, bocsi, az az igazság, több nyelvet tanulok egyszerre és a magyar már lassan nem az erősségem :))))))))

Landsmann_ Creative Commons License 2013.07.23 0 0 4202

Jaja, az áramütésszerű nyilallások műtét után 8-10 nappal kezdődnek és eltartanak úgy 3-4 hétig, de nem minden nap. Többen is tapasztaltak ilyet, valószínűleg az elvágott idegszálak növekedése közben összeérnek, vagy hozzáérnek valamihez és ez váltja ki a gyenge, de annál váratlanabb áramütéshez hasonló érzést. Szépen elmúlik majd.

Előzmény: 82-es trolipótló (4201)
82-es trolipótló Creative Commons License 2013.07.23 0 0 4201

Hello!

 

Nekem csak összestoppolták a sérvkaput "Shouldice" módszerrel. Hálót nem tettek be. 

 

Mozogni mozgok, kutyát kell sétáltani napközben, holnap már lehet elballagok vásárolni egyet :) Örülök, hogy nem kell feküdni. 

Nekem most már a fájdalom átvált viszketésbe, ahogy gyógyul... Igyekszem megállni a megvakarását :D Ami fáj még az a jobb here melletti lágyék rész, de az ilyen belenyilaló fájdalom, gondolom még az idegek is regenerálódnak. 

Előzmény: tristen (4200)
tristen Creative Commons License 2013.07.23 0 0 4200

Szia!

 

Ez azért van, mert betettek egy műanyag hálót, és még a szervezeted nem alkalmazkodott az új állapotokhoz. A hálót egyébként a funiculus (értsd ondóvezeték, ami a herékhez meg, .. ) mentén elvágják, itt vezetik el az ondóvezetéket. Na már most, amíg ez a háló be nem szövődik a te saját szöveteddel, addig nagyon sajátságosan érzékeli a tested, a herék ezért lógnak nem természetesen. Amikor már a testszövetedeid átszövögetik a hálót, úgy mint a pók amikor megszövi a hálóját, jobb lesz a helyzet, a herék (vagyis a műtött rész felőli here).. természetesebben fog "viselkedni".. Egyébként a fokozatos mozgás nagyon ajánlatos, mert nálad most éppen az a helyzet, hogy a test szövögeti a hálót. Ilyenkor előfordulhatnak esetleg összenövések, amit testmozgással (sétálgatás...) tudsz megelőzni... Szóval nem szabad tespedni, még ha fáj is, nyilvánvalóan a fokozatosság elvét betartva, .. 

 

KITARTÁS!

Előzmény: 82-es trolipótló (4198)
tristen Creative Commons License 2013.07.23 0 0 4199

Szia!

 

Nagyon összetett így ez az egész, ...

 

Arra alapozni, hogy mi a kereslet a munkaerő- piacon nagyon jó irány, de nem biztos, hogy 3 hónapos tanfolyammal ez megoldható.

Az sem mindegy, hogy milyen képességeid vannak. Mik az erősségeid, mi érdekel, és mit csinálnál mondjuk szívesen, hiszen, amit nem szívesen csinálunk, (megjegyzem a legtöbben így dolgoznak) abban előbb utóbb belefárad az ember, kiég.

Nem utolsósorban a család eltartása egy igen erős motiváló tényező. Az sem biztos, hogy amikor megműtenek, nem fogod tudni továbfolytatni a jelenlegi munkádat.

 

Az ingyenesség sajnos vagy nem, általában a munkaerő- piacról már "kihullott" álláskeresőknek biztosít átképzési, képzési lehetőséget eu-s forrásokból, TÁMOP-os projekteken keresztül, de ehhez már regisztrált álláskersőnek kell lenni. Szóval nem egyszerű. A regisztrált álláskersői státusz nem más, mint a munkanélküli, ..

 

Azért vetettem fel ezt a témát, mert erősen arra koncentrálsz, hogy mi lesz, ha nem bírod majd végezni a jelenlegi munkádat.

 

A műtétet ha tetszik, ha nem, előbb utóbb be kell tervezned....

 

Szerintem első körben fixáld le, mikor műtenek meg, majd amikor felépülsz lehetne tovább gondolkodni. Ha nem fogod tudni végezni a jelenlegi munkádat, úgy is lesznek lehetőségek a továbblépésre. Ami biztos, hogy nyitott szemmel kell járnod, és nem állandóan a legrosszabbra gondolni. Lehetőségek mindig vannak, DE! A változás, változtatás nem könnyű, ezt is tudom!!!!

 

KITARTÁS!

Előzmény: golgemáj (4196)
82-es trolipótló Creative Commons License 2013.07.23 0 0 4198

Ami kicsit aggaszt: a műtét óta a jobb here teljesen más pozicióban van mint volt... Eredetileg ugye egymás mellett lógnak szépen lent, most meg a bal lóg szépen, a jobb meg jóval feljebb és előrébb foglal helyet, és nem is a lábakkal párhuzamos pozícióban hanem ilyen félig felfele emelkedő... És olyan fura járás közben meg farmerral pl. 

Ez már ilyen marad, szokjak hozzá? Előbb-utóbb tuti megszokom, de most lehetetlen nem észrevenni... 

A doki azt mondta, csak sűrűbben nézegetem mostanában, de hát még ha ez igaz is akkor sem ilyen volt :D 

Vagy ez a műtét mellékhatása, hogy megbolygatták ott az alkatrészeket? 

Előzmény: 82-es trolipótló (4197)
82-es trolipótló Creative Commons License 2013.07.22 0 0 4197

Na ma voltam megint kontrollon. A varratszedéskor egy picit olyan 2 centin megvágta a sebet, mert vizenyős volt alatta. Csütörtöktől tegnap estig folyamatosan ürült belőle a víz. Nem volt gyulladt gennyes, sima víz jött. Tegnap elállt teljesen, a reggeli és a délutáni kötés sem ázott át. 

Doki megdícsérte szerinte is látványos a javulás. Komfortérzetben is, simán járok-kelek, ma már a kutyával is sétáltam egy fél órácskát. Járás még kicsit érdekes, nem az a természetes felszabadult lépkedés, de már megy :-))) Hét végefelé már lehet majd fürdeni is :-) 

További kontrollt nem is írt elő, csak ha netán valami gond jelentkezne. Majd nyár végén szeretne látni ha nem jön közbe semmi. 

 

Így utólag visszatekintve már annyira nem is volt vészes a dolog. Az idő mindent megszépít :D 

 

Jegelni kell továbbra is, biztos ami biztos, bár ilyen melegben nem is tiltakozom ellene :) 

golgemáj Creative Commons License 2013.07.20 0 0 4196

Tristen valóban logikus és jó dolgot mondassz ezzel, csak egy műtét előtt folyamatosan fizikai munkát dolgozó ember fogalmam sincs hogy egyáltalán merre indulhat, amiben el is lehetne helyezkedni mert keresett manapság, és egyáltalán nem igényel emelést, erőlködést stb. Meg egyáltalán miaz ami létezik és ingyenes és fogalmam sincs mondjuk 3 hónapos képzés mennyit ér stb. És még viszonylag csaádot el is lehessen tartani belőle. nem egyszerű, de köszönöm neked s ha bármi javaslatod ötleted van írd meg bátran :)

Előzmény: tristen (4195)
tristen Creative Commons License 2013.07.20 0 0 4195

Szia!

 

Tudom, hogy nem tőlem kérdezted, de esetleg el kellene gondolkodnod azon, hogy amikor megműtenek, és nem tudod végezni esetleg a jelenlegi munkádat, hogyan tudod magad továbbképeztetni, hogy új munkahelyet találj.

 

Lehet, hogy vannak igen jó ingyenes képzések és megnyílik egy új út előtted, .. a munka világában..

 

KITARTÁS!

Előzmény: golgemáj (4191)
tristen Creative Commons License 2013.07.20 0 0 4194

Szia!

 

Örülök, hogy jól vagy és hogy jól alakulnak a dolgaid, csak így tovább! Gyógyulásra fel!

 

KITARTÁS! :)

Előzmény: 82-es trolipótló (4190)
82-es trolipótló Creative Commons License 2013.07.20 0 0 4193

Nemtudom mi értendő alatta, így mondta az orvos is :) Én meg nem értek hozzá. 

Irodai munkát végzek, részleteiben szerintem nem lényeges, számítógép előtt ülni és szaladgálni a sérv szempontjából minden irodai melónál ugyanaz lehet :-))

Előzmény: golgemáj (4191)
golgemáj Creative Commons License 2013.07.19 0 0 4192

Esetleg valaki tud ajánlani sérv vizsgálatra Budán vagy Komárom megyében orvost ? Esetleg többet is ha van és számításba jöhet?

golgemáj Creative Commons License 2013.07.19 0 0 4191

Trolipotló te mit dolgozol, mi a munkád részleteiben ? És az alatt mit kell érteni, hogy gyengék voltak a szövetek? Hogy eleve gyenge a hasfal ?

Előzmény: 82-es trolipótló (4190)
82-es trolipótló Creative Commons License 2013.07.18 0 0 4190

Hello!

 

Elnézést, úgy emlékeztem, hogy válaszoltam, de akkor csak akartam írni... Aznap beszéltem az orvosommal, azt mondta, ha szeretnék menjek be, és megvizsgál elmondás alapján nem gondolja, hogy bevérzés lenne, sajna ez vele jár. Megnyugtatott :) + utána Te is írtál. 

Azóta lejjebb ment, még mindig meg van duzzadva, de nem olyan nagyon, és nem annyira érzékeny. Hiába hordtam gatyót.. Azóta hűteni szoktam. 

 

Javulás látványos, 2 napja mintha elvágtak volna valamit, gond nélkül fel tudok kelni, kimenni járkálni kicsit a lakásban. Seb szép, tiszta, ma voltam varratszedésen. Doki is megdicsérte :) Viszont további 2 hét szigorú pihenőt kaptam... Azt mondta, gyengék voltak a szövetek, így kiújulásra esélyes... Szerencsére munkámban nem kell emelgetni, így innentől csak magamat kell mentálisan edzeni, hogy semmit és még annyit se emeljek meg.... Csupa jót mondhatok a kórházról, de azért még egyszer annyira nem kellene ez a tortúra :)) 

Úgyhogy most pihi és pihi. Nehéz megállni a felkelést lakásban járkálást, mert már nem fáj annyira, fájdalomcsillapítót is csak estére veszek már be, feküdni már nem jó... De kell. 

Utána meg kell mozogni sokat-sokat mert le kellene adni egy kis fölösleget... ...

 

Most 2-3 napig még mindig kötni kell sok betadineval, utána pedig maradhat szabadon, de szerintem a Betadinet tartom továbbra is. 

tristen Creative Commons License 2013.07.17 0 0 4188

Szia!

 

Mi a pálya? Hogy vagy? Túl vagy a krachon, (?)

 

KITARTÁS!

Előzmény: 82-es trolipótló (4186)
tristen Creative Commons License 2013.07.15 0 0 4187

Szia!

 

Szerintem semmi bajod nem lesz, a herék ilyenkor elég érzékenyek, a bevérzés nem így jelentkezik.

 

Vegyél fel másik gatyót, és pihentesd magadat, ennyi. A sebet jegelheted is, de csak módjával. A herék a jegelést nem tűrik jól, de a fájdalmat enyhíti a jegelés, de hangsúlyozom csak módjával.

 

KITARTÁS!

Előzmény: 82-es trolipótló (4186)
82-es trolipótló Creative Commons License 2013.07.15 0 0 4186

Sziasztok!

 

Beütött a krach: ugyan folyamatosan hordtam gatyót de tegnap este 9-kor egy kicsit lazább került a kezembe. Most felébredtem, a jobb here érezhetően nagyobb és fájdalmasabb a másiknál :(

Nem elviselhetetlen fájdslom mert egyfajta sajgás eddig is volt ott jobboldalt de azért észrevehető... 

 

Ilyenkor mi van?? Most nem hívom fel a dokit majd emberi időben... Addig írtam ide.

 

Mik a következményei?

dalmata13 Creative Commons License 2013.07.13 0 0 4185

engem a mútét után mikor már visszavittek az ágyamba a nővér ébresztgetett.Hanyatt fekudtem,  az orromban csövel,karomban infúzióval,hasamon zsákkal.Az első dolgom volt,hogy megtapíntva,kitapintva meggyózódjek ,hogy egyáltalán megműtöttek e.Rögtön kértem is egy kacsát és jól telihugyoztam.És vártam ,hogy mikor kezd el fájni a seb de mint már írtam az éhségtől meg az izgalmaktól a fejem fájdult meg A nővér meg közölte,hogy ők is azt szedik fejfájás ellen amit nekem kikészítettek az asztalra szükség esetére.Másnap reggelig tilos volt ennem ,innom ,felkelnem.Én akkor úgy éreztem minden további nélkúl tudnék járni ha engedtek volna.Másnap már vigan sétálgattam a folyosön és énekelgettem a July morningot.Szép volt,jó volt nézni a felkelő napot a Budai hegyek közül......

Előzmény: 82-es trolipótló (4184)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!