Keresés

Részletes keresés

b1868 Creative Commons License 2008.03.20 0 0 93

Na végre egy könyv ami részletezi az

IgM és IgG értékeket is.

Nekem 1 év után 20 illetve 50.

Másnak?

pozo Creative Commons License 2007.09.29 0 0 92

Rossz helyre tévedtél! Valahol máshol "add el" a vitaminjaidat. A Lyme-kór és sok baktérium által okozott betegség vitaminokkal nem gyógyítható, legfeljebb elő segítheti a gyógyulást.

Hozzá szólásod etikátlan és káros is, mert az sugallod, hogy a gyógyszerek fölöslegesek.

Sokan haltak meg már rákban és egyéb betegségekben, mert orvosok helyett a "csodadoktorokat" és a "csodaszereket" választották, jól lehet, ha időben szedték volna a megfelelő gyógyszereket, akkor talán ma is élnének...

Előzmény: Törölt nick (91)
cukibogi Creative Commons License 2007.08.06 0 0 90
Anyósom is Maripent kapott, rengeteget kellett beszednie. Neki is Lyme kórja volt, de már vagy 6-7 éve. Szerencsére azóta nincs semmi problémája.
Előzmény: redna49 (84)
b1868 Creative Commons License 2007.08.03 0 0 89

Szia Bogárhátu!

Én is szekszárdi vagyok és szinte ugyanaz történt velem is.

1 hónappal a csípés után vérvétel és 20 napos antibiotikum kúra.

Most várom a véreredményt.

Hogy vagy,mi történt veled azóta?

b1868

Mea07 Creative Commons License 2007.07.16 0 0 88
3 hét akart lenni a mondat elején.
Mea07 Creative Commons License 2007.07.16 0 0 87
Sziasztok! + hete megcsipett egy kullancs. Sajni egyedül szetem ki és a feje valoszinüleg benne maradt. A csipés helyén kis poros dudor keletkezett, mely igy három hét távlatában elmult. Nem volt kokárdaszerü folt a csipés helyén csak a dudor. Lehethogy fertözöt volt a kullancs? A piros dudor miatt gondolom.
pozo Creative Commons License 2007.03.26 0 0 86

Mivel Te krónikusnak számítasz, valószínűleg nem jó gyógyszert kaptál.

 

Az Istenhegyi Klinikán dr. Esztó Klárát keresd!

Előzmény: redna49 (84)
atompyka Creative Commons License 2007.03.22 0 0 85

Szia(sztok)!

 

Azok után, amit nekem adott Lakos doki, ez igen gyengének tűnik...

 

Üdv!

ATom

Előzmény: redna49 (84)
redna49 Creative Commons License 2007.03.22 0 0 84

Kösz, hogy írtál

 

- Istenhegyi klinika

- László kórház

 

maripen extra 20 nap.

 

Kati

Előzmény: pozo (83)
pozo Creative Commons License 2007.03.21 0 0 83

Kedves Kati!

 

Nehéz tanácsot adni, ezt azért tudom, mert egyhajóban úszok Veled. Sajnos a diagnosztikai módszerek nagyon különbözőek, s főleg indirektek.

Mindenesetre egy antibiotikum kúra után érdemes várni úgy kb. 3 hónapot, mire az antitestek eltűnnek a véredből, s csak ezután menni vizsgálatra.

Az antibiotikum kúra csak akkor ér valamit, ha megfelelő nagyságú dózisban kapod és megfelelő hosszúságú ideig. Persze, az sem mindegy, hogy milyen antibiotikumot kaptál, ugyanis nem minden antibiotikum hat a Lyme-kór ellen, sőt, a kullancs fertőzésének milyenségétől is függ.

Kinél jártál? Milyen gyógyszert kaptál, mennyi ideig szedtett, milyen dózisban?

 

 

Előzmény: redna49 (81)
redna49 Creative Commons License 2007.03.18 0 0 82
Mi az hogy barnás folt?????MKati
Előzmény: bencus99 (49)
redna49 Creative Commons License 2007.03.18 0 0 81

Nálam egy éve derült ki, hogy lyme fertőzőtt vagyok. (Így utólag emlékszem a kullancsra, a kis piros foltra, de nem mentem dokihoz, nagy butaság volt tőlem több mint három éve.)

 

Most minden porcikám fájt, nem tudtam legugolni, felállni meg pláne. állandó fáradtság érzet, meg a szívem időnként ugyancsak félrevert. Találtam egy kullancsot a testemen, de nem ez volt a fertőzött, hanem az előző.

 

Csomó antibiotikumot, meg egyéb csodagyógyszert kaptam. Lényegesen jobban érzem magam. De az Istenhegyi klinika szerint minden változatlan.

 

Kinek higyjek??? Mit tegyek?  MKati

EOwyn Creative Commons License 2006.12.13 0 0 80

Egyetértek. lakos "mesternek" csak a szája nagy. Én 8 (!!!!) éves szenvedek a kórtól, csak azért, mert a Lászlóban és a Lakosnál nem találták meg. Idén júniusban egy "véletlen" összehozott dr. Bózsik Béla Pállal, aki eléggé otthon van a témában. Van egy szabadalma, egy speciális baktérium táptalaj, ami megkönnyíti a borellia burgdorferi kimutatását. Ő 8 év után mutatta nekem ki. Már túl vagyok egy kör antibiotikum kúrán - semmi hatása. Most jön a következő, ez rocephin vagy doxyciclin lesz.

 

Én a Lyme Borelliosis Alapítványt ajánlom. Itt van egy cikk dr. Bózsikkal: http://www.ideal.hu/cikk/314

Előzmény: pozo (72)
bogárhátú Creative Commons License 2006.09.08 0 0 79

Sziasztok!

 

Képzeljétek, a helyi bőrgyógyászaton (Szekszárd) elvesztették a véremet:-(

Ez a magyar egészségügy, és ezután még fizetni is kell majd érte...

Szóval felbosszantottam magam rajta, mert újra le kellene venni a vért az ő gondatlanságukból, és újabb 3 hét mire meglesz az eredmény. Ennyit nem akarok várni, így hétfőre bejelentkeztem a Lakos dokihoz.

Elegem van ebből a bizonytalanságból.

bogárhátú Creative Commons License 2006.08.20 0 0 78

Sziasztok!

 

Köszönöm szépen a tanácsokat!

Megfogadom:-))

 

További szép napot!

Előzmény: pozo (75)
atompyka Creative Commons License 2006.08.19 0 0 77

ami amik

adig addig

 

Reggel van, botsch...

Előzmény: atompyka (76)
atompyka Creative Commons License 2006.08.19 0 0 76

Sziasztok!

 

Ne aggódj, az esetek döntő többségében minden további nélkül gyógyul! 

Nekem pl. azóta sincs semmi bajom. Ami megviselt (akutan és hosszabb távon is), az az antibiotikum-kúra volt.

 

A rövid távú hatása ez volt, a hosszabb meg az, hogy kicsit behülyítette az immunrendszerem, lévén, hogy még sosem talákozott ilyen anyaggal, és egy ideig mindenféle olyan bajaim voltak (könnyen megfáztam, kis széltől is bedurrant a fülem), ami adig sosem.
Előzmény: pozo (75)
pozo Creative Commons License 2006.08.18 0 0 75

Szia bogárhátú!

 

Azt írod, hogy el kell kezdened az antibiotikumos kúrát. Szerintem érdemes annál a dokinál maradnod, aki Lyme vizsgálatra küldött. Ha Ő nem vállalja, úgy felkeresheted Lakos dokit. Ő biztos megint diagnosztikál saját módszerével (9e Ft), ha nála pozitív vagy, akkor felírja a megfelelő antibiotikumot.

Úgy gondolom, hogy csak akkor érdemes felkeresned az általam említett doktornőt, ha Lakos doki az antibiotikumos kúra után negatívnak ítél, s Te mégsem érzed jól magad. Ne aggódj, az esetek döntő többségében minden további nélkül gyógyul! 

Előzmény: bogárhátú (74)
bogárhátú Creative Commons License 2006.08.18 0 0 74

Szia Pozo!

 

Nem tudtam eldönteni, hogy a leveled alapján, hogy akkor a Lakos dokihoz menjek, vagy valaki máshoz? Esetleg meg tudod a doktornő telefonszámát, akit te találtál? Sokat segítenél vele. Köszönöm!

 

 

Előzmény: pozo (72)
bogárhátú Creative Commons License 2006.08.17 0 0 73

Sziasztok!

Nálam egy egy hónappal ezelőtti csípés után tegnap diagnosztizálták a Lyme kórt, vért vettek, de mivel biztos hogy az vagyok, el kellett kezdenem az antibiotikumos kezelést.

Azt szeretném megkérdezni, hogy a jövőben mire számíthatok, mert olyan sok rosszat lehet olvasni a fórumokon, légyszi, aki tudja, vagy van tapasztalata, az írjon.

Köszönöm!

pozo Creative Commons License 2006.07.13 0 0 72

Nem vagy egyedül! Sajnos Lakos dokinál valószínűleg negatív leszel. Ha nála negatív vagy az ő vizsgálati módszere szerint, akkor nem foglalkozik Veled tovább. De vannak olyan laborok, ahol nem biztos, hogy negatív leszel (Microgen).

Én 4 év után találtam egy doktornőt, aki speciális antibiotikum kúrát rendelt, itt 3 féle gyógyszert kell szedni egy hónapig bizonyos séma szerint. Nekem most telt le az egy hónap, s kiváncsi vagyok, hogy a Microgen által pozitívnak ítélt leletek milyenek lesznek.

A kúra alatt nekem is előjött egy lumbágóhoz hasonló jelenség, a zoknimat sem tudtam felhúzni, a doktornő szerint ez a Lyme ellenreakciója.

A Te tüneteid tipikusan Lyme tünetekre utalnak. A Lyme a "nagy imitátor", ez azt jelenti, hogy mindenféle tünetet tud okozni (indokolatlan fogyás, gyomorsav probléma, vérnyomás probléma, izzadás és sajnos potencia gyengülést is). Ezekre a gyógyszerek hatástalanok, általában spontán gyógyulnak úgy 3-6 hónap után.

Az általad felvetett bajodra valószínűleg tényleg fájdalom csillapítót kapnál, mivel Angliában sem szaladgál sok olyan orvos, aki a Lyme-vel speciális megközelítésben foglalkozik.

 Pesten egy kórház orvosnője több ezer Lyme-s beteget követet nyomon, s Ő is arra a megállapításra jutott, hogy vannak visszaeső betegek, ekkor nagyon erős és hosszú ideig tartó antibiotikum kúrát rendel.

Szerintem érdemes rövid időre visszajönnöd Pestre vagy keresni Angliában olyan Lyme specialistát, aki a Lyme-ből gyógyult beteget nem tekinti feltétlenül gyógyultnak.

Előzmény: tungsram_infrarubin (70)
atompyka Creative Commons License 2006.07.12 0 0 71

Szia!

 

Szerintem írj Lakos dokinak (vagy ha anyagilag belefér, hívd fel), kérdezd meg.

A Vérvevőművek (Péterffy kkhz. BNV-re kitelepült vérvevői) a minap aszonta, próblálják megoldani, hogy az igazoltan gyógyult egyedek adhassanak a jövőben vért, tán év végéig sikerül is megoldani.

Előzmény: tungsram_infrarubin (70)
tungsram_infrarubin Creative Commons License 2006.07.12 0 0 70
sziasztok

en ezelott tizenket evvel kaptam el a betegseget, a Lakos kezelt akkor meg a Laszloban, elvileg a bakteriumok eltuntek. azonban a sok kovalygas, felreinformalas, felreiranyitas miatt eleg keson talaltuk meg a dokit, es ezalatt az ido alatt elegge sok antianyagom termelodhetett. hallottam olyanrol, hogy a betegseg tunetei csak az antianyag miatt elojohetnek. az antianyag kb nyolcvan ev alatt urul a verbol (hehe koszi), ezert peldaul vert sem adhatok soha.
lenyeg a lenyeg, epp nyaralok illetve dolgozgatok angliaban, es par napja elojottek a regi tunetek. minden izuletem faj, meg az ujjperceim is, van, hogy megyek es ugy begorcsol a combnyakam, hogy nemtudok tovabbmenni hosszu masodpercekig. azonkivul szedelgek, nemvagyok jelen a vilagban, neha homalyosan latok, kiejtek dolgokat a kezembol, nekimegyek az ajtofelfanak es ilyesmik. nemtudom, hogy itt angliaban hogy tudok ezzel elmenni orvoshoz, van biztositasom, szoval elvileg ellatnak. nade tudnak gyogyszert adni? mivel nincs mar bakterium, nincs mit kiirtani, szoval szerintem csak fajdalomcsillapitot kapnek. mi a velemenyetek?
atompyka Creative Commons License 2006.07.03 0 0 69
www.kullancs.hu
Előzmény: Athlay (68)
Athlay Creative Commons License 2006.07.01 0 0 68

A pénz nem érdekes, ki a hóhér az a Lakos doki? :)

 

Előtte még lesz egy köröm azért a neurológián is - a legkellemetlenebb eshetőségeket szeretném kizárni...

pozo Creative Commons License 2006.06.29 0 0 67
A kullancsnak van nimfa és lárva alakja, ezek akkorák mint egy gombostű hegye. Mosakodáskor, törülközéskor úgy is eltávolíthattad, hogy nem is tudsz róla. De attól ezek még megfertőzhettek Lyme-kórral. Irány a Lakos doki vagy a László kórház, az előbbi gyorsabb és drágább, az utóbbi ingyenes és lassúbb.
Előzmény: Athlay (66)
Athlay Creative Commons License 2006.06.26 0 0 66

Sziasztok!

 

Három hete túrázni voltam a Mátrában. Amikor hazajöttem rám tört egy ilyen hányás / hasmenés jellegű nyavaja közepes lázzal, ami két nap után elmúlt.

 

Aztán egy ideig semmi, múlt szerda óta viszont kicsit rosszul érzem magam. Fejfájás, zsibbadás a lábamban, fáj az állkapcsom és az arcom, kicsit homályosan látok.

 

Lehet ez a lyme kór jele? Kullancs nem volt bennem, én legalábbis nem találtam, na de ez nem jelent semmit, a hím kullancs magától kimászik ha minden igaz.

Bőrpírt nem tapasztaltam, ezért nem is gyanakodtam ilyesmire, viszont most hogy előjött ez a fejfájás és a többi kicsit gyanús...

topikolló Creative Commons License 2006.06.20 0 0 65
Köszönöm!!
Előzmény: atompyka (64)
atompyka Creative Commons License 2006.06.20 0 0 64
Szia, hívd fel Lakos dokit (www.lyme.hu), ha nem is hozzá mész, biztos megmondja a frankót!
Előzmény: topikolló (63)
topikolló Creative Commons License 2006.06.19 0 0 63
Sziasztok!
Bocs, de most épp nincs időm végigolvasni a topikot. Tudna valaki segíteni abban, hogy ha tegnap délután történt egy csípés, és a bőrgyógyászaton tutira mondták, hogy szerintük Lyme-kór, akkor holnap reggel érdemes elmenni vérvételre? Merthogy azt írják, hogy az ellenanyag csak 48 óra múlva kimutatható, tehát a holnap reggeli vérből még nem valószínű, hogy ki tudják mutatni. Légyszi segítsetek! Előre is köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!