Keresés

Részletes keresés

Zemanek Creative Commons License 2012.03.25 0 0 56250

Keress egy helyi házidokit.

A legtöbbet egyébként ő sem írhatja ki.

Előzmény: Kiscsillag909 (56248)
Bonia Creative Commons License 2012.03.24 0 0 56249

Attól tartok ehhez az az háziorvos és az a szakrendelő kell, ahova tartozol :-( bár ott se biztos, hogy  az összes laborvizsgálatot joga van kérnie pl az ottani nőgyógyásznak, háziorvosnak. Egy részét mindenképp.

 

A lányom vidéken tanul, neki is ez a problémája, mármint nem tud feljönni fogorvoshoz stb de neki azzal az indokkal, hogy ott tanul az egyetemen, sikerült a helyi fogászati klinikára bekönyörögnie magát.

Előzmény: Kiscsillag909 (56248)
Kiscsillag909 Creative Commons License 2012.03.24 0 0 56248

Kedves Fórumozók!

 

Új vagyok még itt, 22 éves, PCO-gyanúval:( Az új nőgyógyászom egy sor vizsgálatot rendelt, teljes vérképet, vizeletvizsgálatot, vércukor és inzulinvizsgálatot, koleszterin, LDL, SGOT, SGPT, GGT, KN, TVK, hasi ultrahang stb. és a ciklus harmadik napján hormonvizsgálatot. Ő nem tudott adni beutalót sehová, nem is endokrinológus, azt mondta ezeknek egy részét a háziorvos is fel tudja írni, igen ám de az enyém 250 km-re van és nagyon nehezen jutnék el hozzá. Pesten lakom, de nincs ideiglenes lakcímem se itt, a kérdésem az lenne, sztk alapon ezeket nem lehetne valahol elvégeztetni? Mondjuk ha bemegyek egy kórházba akkor ott nem tudnak beutalót adni? Olvasgattam a fórumot, megnéztem a centrumlabot de nekem nincs több tízezer forintom ezekre a vizsgálatokra....Ha bárki tudna segíteni vagy javaslatot tenni szívesen venném.

 

Kiscsillag

Bonia Creative Commons License 2012.03.24 0 0 56247

Bocs, de szerintem nemhogy nem erős a Meforal lobbija, hanem kimondottan nehéz  hozzájutni.

 

Nekem nem volt meddőségi problémám, igaz fiatalon szültem, sovány voltam és egészséges, fitt és előtte szerencsére nem birtam az akkori nagy hatóanyagú fogamzásgátlókat, ezért nem is szedtem. Amikor 30 körül áttértem fogamzásgátlóra és elkezdtem hizni meg szőrösödni, az összes nőgyógyász tagadta, hogy a fogamzásgátlótól van. Sőt akkor is felirták, amikor már kövér voltam.

 

Most egy csomó pénzembe fájt, hogy kivizsgáltattam magam ( hormonok, inzulinterhelés, D vitamin stb ) és amióta az endokrinológus felirta a metformint, közepesen betartott diétával, kicist több mozgásal fogytam 10 kilót egy év alatt. Ez kb két ruhaméret. Nem dagad a bokám, van derekam és nem alszom el ülve a munkahelyemen, ebéd után. Normálisan táplálkozom, csak a kakaós csiga , fehér kenyér , fehér rizs stb marad ki. Remélem nem leszek cukorbeteg 50 éves koromra.

Előzmény: L0riana (56240)
L0riana Creative Commons License 2012.03.24 0 0 56246

Sajnálatosnak tartom, hogy a PCOS honlapon ez a cikk fent van referenciaként, így kissé kevésbé hiteles a szememben a honlap, pedig alapvetően jónak tartom.

 

A lobbi alatt ezt a fórumot értettem, meg az interneten még jópárat, nem feltétlenül rossz értelemben.

 

Nincs időm túl sok PCOS cikkek átbújására, de azt fenntartom, hogy amit leírnak egy szaklapban, abszolút nem biztos, hogy úgy van, sajnos van rálátásom a dolgokra, igaz, más témában. Nem mindegy, hogy a cikk hol jelenik meg, és mérlegelni kell még úgy is, mit írnak le, mert lehet, hogy csak volt egy húzó név, aki "hozzájárult" a közléshez. Szóval nyilván ezt egy laikus, még ha ért is angolul valamelyest, sosem lesz képes megtenni. Sajnos, mint tapasztaljuk, még az orvosok többsége sem tudja, mi fán terem a PCOS.

 

(Egyébként nálam csak vizsgálódás folyik, még közel sincs diagnózis, de nagy valószínűséggel nem PCOS.)

Előzmény: Norka30 (56241)
ncsk Creative Commons License 2012.03.24 0 0 56245

Norka, sokan végigkövettük milyen elkötelezett híve vagy a témának és hogy igenis nagyon sokat elértél. Hogy néha belefáradsz azt totál megértem, de ha te és a hozzás hasonlók nem lettek volna, akkor én is benne rgadtam volna a 2003-as diagnózisba.

Előzmény: Norka30 (56243)
ncsk Creative Commons License 2012.03.24 0 0 56244

Külföldön élek, de láttam van az az új Czeizel műsor (9 hónap a címe ha jól emlékszem) és eszembe jutott milyen jó lenne ha abban lehetne szó erről a problémáról. Az a műsor is csak azért van, mert az "őssejtlobbi" támogatja, ami persze nem jelenti azt, hogy rossz, de milyen jó lenne bevonni a műsorba a témát. Szerintem részben a doki és részben a team határozza meg a műsorban szereplő témákat. A babaivágban már unalomig ismételgetik a hozzátáplálást, de erről is szó lehetne többször. Sajnálom, hogy nincsenek kapcsolataim ezügyben.

 

 A hüvelygyűrű nekem is bevállt egy ideig, de nekem mindentől májfoltom van, meg csak a kezelés idejére használtam, se előtte, se azóta nem használok fogigátlót, mert vitathatatlan, hogy megkavarja a szervezetet. 

 

Előzmény: Norka30 (56242)
Norka30 Creative Commons License 2012.03.24 0 0 56243

Egy utolsó hozzászólás, aztán kimerítettem az éves fórumozási kvótámat... :) - nem szokásom ennyit írni. 

 

Az évek során bennem meggyőződéssé vált, hogy a fórumozók döntő többsége, aki idekeveredik, vagy hasonló topikokra, az nem bújja a szakirodalmat és nem értekezik az orvosával a lehetséges előnyökről-hátrányokról. Erről szó sincs. Többnyira a saját szervezetük működésével sincsenek tisztában. És az alapokkal sem. 

 

Jönnek valamilyen orvostól, nem tudják mitévők legyenek, aztán szentírásnak veszik, amit a fórumokon leírnak. Sajnos, sokszor még a PCOS honlapot sem olvassák át, ettől aztán sokszoros szorzóval számít, hogy mit mondanak a bajtársak. (Hogy dühönghetnek emiatt az orvosok...) 

 

Ncsk, amit leírsz, hogy egyénileg mérlegeljenek, végezzenek amolyan kockázatbecslést, hogy mi illeszthető be a kezelésbe... ez szerintem az álom kategória. Persze biztatni lehet őket erre, mi is ezt tesszük, de ez nem így működik.

Az embereknek sem idejük, sem elég információjuk, sem elég rálátásuk a témára. Többnyire van egy vagy két orvosuk, aki mond valamit, vagy összezavarja őket, meg mi mondunk valamit. Az akadémikus jellegű vitákat meg átugorják, mert az a bennük levő zavartságot csak növeli. Az orvosok személyre szabott kezelése, ahol partnernek tekintik a pácienst: szintén ritkaság. 

 

Éppen ezért különös súlya van minden egyes mondatnak, amit itt leírunk, és felelősek is vagyunk érte, akár akarjuk, akár nem. Évekkel ezelőtt sokkal bátrabb voltam, ma már inkább óvatos. 

 

Ez csak egy hangos gondolat volt a részemről. :) 

 

 

Norka30 Creative Commons License 2012.03.24 0 0 56242

Loriana, a metforminnak hol a lobbija? :) 

Ha ez így lenne, akkor nem is lenne szükség pl. az Alapítványra. :) 

 

Annyira olcsó a gyógyszer, még engedélyeztetni sem akarják a PCOS-ra, nem éri meg a gyártóknak... nem érdekel senkit ez a hatóanyag. 

Norka30 Creative Commons License 2012.03.24 0 0 56241

Mielőtt azt gondolnátok, hogy személyes hadjáratot folytatnék a fogigátló ellen: magam is ezt szedek. ;) Természetesen a 3-as alapkezelés mellett. 

 

Nos, a cikk, amit bemásoltam, az csak egyetlen volt a sok tanulmány közül, éppenséggel a PCOS honlapon ez található. De aki utánanéz, az láthatja, hogy rengeteg külföldi tanulmányt és összehasonlítást végeztek a témában. 

 

Nem sorolnám fel ezeket (pláne mivel angolul vannak, és ne szakbarbárkodjunk itt), oral contraceptives and insulin sensitivity szavakkal bárki rá tud keresni a Google-ban. 

 

Ahogy olvasgattam - és logikusan ezt tettem, mielőtt azt mondtam, hogy hosszú távon is a védekezés eme formáját választom -, nekem az azért kitűnt, hogy igazán SEHOL nem tudják nagy biztonsággal kizárni a fogamzásgátlóknak azt a hatását, hogy rontja a metabolikus szindrómát, különösen a vérzsír-szintek romlásáról számolnak be... (ami azért következhet abból, hogy a tabletták hormont tartalmaznak, ösztrogént is) 

 

Az inzulinérzékenységgel való kapcsolatról összevissza írnak, a tanulmányok szerint hol van összefüggés, hol nincs. Nekem az is kitűnt, hogy a hüvelygyűrű hatását biztonságosabbnak ítélik meg pár tanulmányban a fogamzásgátlónál. 

 

Én mindezzel nem vitát akartam generálni, csak Ncsk arra a megjegyzésére reagáltam, hogy: Ja és azt a téveszmét el kell felejteni, hogy rontja az IR-t, mert köze nincs hozzá.

 

Ez nem téveszme, jelenleg is kutatások tárgya, nincs rá sem megdönthetetlen bizonyíték, de elvetni sem lehet. Egy ilyen határozottan tett kijelentés a laikusok körében szerintem árthat annyit, mint egy esetlegesen nem megfelelően elvégzett kutatás abstracjának a közzététele! 

 

Igen, abban egyetértünk, hogy a fogamzásgátlók ÖNMAGÁBAN biztos, hogy nem fordítják vissza a káros metabolikus folyamatokat (ez már csak a logikájából is következik: ha nincs köze hozzá, akkor nincs köze hozzá :) ), amely egyébként a PCOS mögött állnak, tehát ha csak valaki ezzel él, akkor csúnyán járhat pár év alatt. Azaz mindenképpen szükség van a tabletta mellett minimum szigorú életmódváltásra, de sokszor még metforminra is. 

 

 

L0riana Creative Commons License 2012.03.24 0 0 56240

Sajnos sokan gondolják azt, hogy ha valami megjelent egy orvosi szaklapban, az a kísérletsorozat megfelelő volt és a következtetései is helyesek. Mégis, miért nem volt kontrollcsoport??? Miért nem volt kettősvak vizsgálat??? Meg egy 36 fős minta, az is két részre osztva? Hááát... nane. Nálunk egy sima B.Sc-s szakdolgozatot nem lehet ilyen kísérlet alapján megírni. Az ilyen kísérletek eredménye nagyon is megkérdőjelezhető, mindenki azt lát bele, amit akar.

Szóval ncsk, teljesen egyetértek veled. Az emberek simán bevesznek egy metet vagy egy meghatározhatatlan összetételő gyógyhatásúnak titulát bogyót, mert hogy előbbinek igen erős a lobbija (ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem jó, de NINCS univerzális megoldás), ez utóbbit, mert természetes eredetű. Nekik azért szólok, hogy a csattanó maszlag is természetes, de eléggé halálos is, sőt mi több, vannak természetesen rákkeltő, növényekben előforduló anyagok is. Azért tart ott a tudomány, hogy a laborban képesek vagyunk a természetben előforduló vegyülettel teljesen azonosat csinálni, csak sokkal tisztábban, és ráadásul még a koncentrációt is ismerjük...

Előzmény: ncsk (56239)
ncsk Creative Commons License 2012.03.24 0 0 56239

Ismerem ezt a vizsgálatot. Azért a 36 fős merítés egy vizsgálathoz nem a legjobb. Tisztába vagyok a cipro hatásaival, de a vizsgáálat során számomra nem volt egyértelmű az összefüggés mértéke (magát az összefüggést nem vitatom, hisz tény, hogy van glükokortikoid hatása). A vizsgálat nem vette figyelembe a nők táplálkozási szokásainak változását a hormon tartalmú készítményekre, ill. egyéb inzulinrezisztenciát befolyásoló tényezőket. Azért merem ezt így leírni, mert ellenőriztük a szedés alatt a glükóz-inzulin változást nálam és javulás állt be, ami nem azért volt, mert csoda történt, vagy mert a szervezetem tojik a tényekre, hanem a diéta miatt. Tehát előfordulhat, hogy a cipro ezen negatív hatása kivédhető. Nincs tökéletes csodagyógyszer, de személyre szabottan mérlegelni kell az előnyöket és a hátrányokat ugyanúgy, mint a metforminnál és társainál (ott is előfordulnak "csúnya" mellékhatások).

Tartom a véleményem, hogy minden más sokkal jobban befolyásolja az IR-t, min ez.

 

Másrészről ha nagyon pontosak akarnánk lenni, akkor a pozitívumokat is sorolhatnánk, hisz a ciproteronnak gyulladáscsökkentő és immunszupresszív hatása is van, de emeli a vérnyomást, vagy éppen hatásal van a vízháztartásra, ill a vázizomzat fehérjéire... és még sorolhatnánk.

 

Nagyon fontos, hogy igenis sokat segített a petefészek állapotán. Évekig volt megnagyobodott és fájdalmas és ha még 10 évig ilyen lett volna lehet nem szuszog itt a poronty mellettem. Mint lehetséges opciót természetesen diéta, mozgás, esetleg met mellett nem szabad elvetni, mert mi van ha rajtam kívül másnak is segít!

 

Mérlegeltem és jól döntöttem, ill.a dokival megbeszéltük, hogy ez csak egy rövid ideig tartó kezelés a petefészkem védelme érdekében, hogy 10 év múlva is működhessen rendesen.A kezelés hormonális része csak 2 évig tartott, azóta (kb. 5 éve) nem szedek semmit. Sokan persze olyan fogamzásgátlót részesítenek előnyben, ami nem antiandrogén hatású, mint a cipro, de véleményem szerint kontrollált körülmények között bizonyos esetekben igenis beilleszthtő a kezelésbe! Egyénre kell szabni mindenkinek a kezelését és nem szabad elutasítani módszereket, ha a kockázatbecslées nem indokolja!

 

Azért néha elszörnyedek azon, hogy sokan ódzkodnak beszedni egy efféle gyógyszert, de gondolkodás nélkül bevállalnak egy lombikkal való kezeléssorozatot, vagy nyelik a clostyt illetve úgy tekintenek a metre, mintha az csak egy vitamin lenne mellékhatások nélkül.

 

Másrészről sajnos igaz, hogy azok a dokik, akik diane-t írnak pcos-re, magasról tesznek az IR-re :(

 

Tényleg csak azért hátha valakinek segít. Nekem nagyon csúnya petefészkem volt évekig, össze-vissza menstruáció (fél év kihagyás is előfordult), aknék arcon-háton mellkason (háton minden pólusban, a bőrgyógyászok a csodámra jártak), szőrösödés, hajhullás, pici túlsúly. 3 doki mondta, hogy nehezen lesz gyerekem, egy pedig, hogy előtte 1 évvel szóljak és maj "csinál". IR-em enyhe volt, de volt. Emelkedett tesztoszteron és magas prolaktin, időszakosan emelkedett TSH. Ami segített: diéta, mozgás, 1 év diane, D vitamintöbblet (mákom volt, tengerpartra költöztünk), heti 5x 1 óra mérsékelten intenzív séta ez többet használt, mint előtte a heti 3x pulzusemelő intenzív)

 

Metet nem kaptam a javulások miatt. A petefészkeim jól működnek, ciklus rendeződött, aknék-szőrösödés tizedére csökkent, hajhullás megszűnt, hormonjaim rendeződtek. Bébi meg itt szuszog úgy, hogy első hónapban összejött. A kezelés kezdetétől a majdnem teljes javulásig kb 5 év telt el, de lehet, ha a D vitamin előbb bejött volna, akkor hamarabb is elértem volna. Ha a diétát és a mozgást hanyagolom, akkor elkezdődik a romlás, szerintem ha már valakit egyensúlyba billentettek, akkor ezen áll vagy bukik a dolog.

Amúgy itt mediterrán étkezés van és a közhiedelemmel ellentétben gyilkosan sok szénhidrátot esznek...

 

Előzmény: Norka30 (56237)
Provence83 Creative Commons License 2012.03.23 0 0 56238
Koszonjuk, Norka! :-)
Előzmény: Norka30 (56237)
Norka30 Creative Commons License 2012.03.23 0 0 56237

A Fertility and Sterility 2006 februári számában megjelent cikke szerint, bár a fogamzásgátló tabletták enyhítik a PCOS tüneteit a serdülőkorú lányoknál, kedvezőtlen hatással vannak az inzulinrezisztenciára.


A szerzők szerint a PCOS-ban szenvedő serdülőkorú lányoknál gyakran csökkent a sejtek inzulinérzékenysége, emelkedett a máj inzulinrezisztenciája, ezért következményes hiperinzulinémia lép fel (azaz túl magas inzulinszint - szerk. megj.) A szájon át szedhető fogamzásgátló tabletták tovább ronthatják ezt a helyzetet.


Dr. George Mastorakos és kollégái az Athens University School of Medicine-ról két, cyproteron-acetát ill. desogestrol tartalmú, kombinált fogamzásgátló tabletta szénhidrát anyagcserére gyakorolt hatásait vizsgálták 36 serdülőkorú PCOS-os lánynál.
Bár a BMI és a derék-csípő körfogat arány nem változott a vizsgálat során, mégis 3 páciensnél alakult ki magas éhgyomri cukor (IFG) a vizsgálat alatt, ill. további 3-nál csökkent glükóztolerancia (IGT) a vizsgálatot követően.
Az eredmények szerint az éhgyomri glukóz-inzulin arány mindkét csoportnál romlott 12 havi kezelés után, de szignifikáns eltérés csak a cyproteron-acetátos csoportnál volt tapasztalható.
Hasonlóképpen, az inzulin szenzitivitási index csökkenése, és az inzulinszekréció növekedése is ebben a csoportban volt jelentősebb.

Összefoglalva: mindkét kombinált fogamzásgátló hatásos a PCOS tüneteinek mérséklésében és ciklust is biztosít, de mindkettő kedvezőtlen változásokat idéz elő a sejtek inzulin érzékenységében. Ráadásul a cyproteron-acetát növeli az inzulintermelést és ezáltal hiperinzulinémiát okoz.


Megjegyzés:

cyproteron-acetátot tartalmaz: a PCOS-ban gyakran alkalmazott Diane 35
desogestrolt tartalmaz: Gracial, Marvelon, Mercilon, Cerazette, Novynette, Regulon


Forrás: G. Mastorakos, C. Koliopoulos, E.Deligeoroglou, E. Diamanti-Kandarakis, G. Creatsas,:
Effects of two forms of combined oral contraceptives on carbohydrate metabolism in adolescents with polycystic ovary syndrome Fertility and Sterility 2006; 85. 420-427

 

Provence83 Creative Commons License 2012.03.23 0 0 56236
Teljesen egyetetek Veled. Csak azzal egeszitettem ki, hogy ha csak fogamzasgatlot kap valaki attol meg a metabolikus szindroma tovabb romlik. De ertem, hogy vannak esetek, ahol jo hatasu a bogyo.
Előzmény: ncsk (56235)
ncsk Creative Commons License 2012.03.23 0 0 56235

A petefészek "szüneteltetése" nincs összefüggésben az IR-el, azaz olyan értelemben van, hogy a petefészken vannak inzulinreceptorok, melyek a "túlstimulálás" miatt bolondítják meg a működést és áttételesen okoznak cisztákat. Ha a petefészket pihentetik addig, míg az IR-t kezelik, akkor 2 legyet lehet ütni egy csapásra. Én nem az IR kezelés ellen vagyok, csak részben lehet a kezelést hangsúlyozom bizonyos esetekben ahol indokolt diane-val kiegészíteni. Nekem nagy volt a pf-em és fájogatott sokat, így nekem jót tett a dolog. Persze közben diétáztam és mozogtam, stb...

Előzmény: Provence83 (56234)
Provence83 Creative Commons License 2012.03.23 0 0 56234
Olyan ertelemben rontja az IRt, hogy pauzaba teszi a petefeszkeket, ok pihennek. Viszont kozben mondjuk ha beszelunk egy akar 5-10 eves idointevallumrol beszelunk az irbol szepen diabetesz lesz... Kicsit sarkitva. Egy sulyos ir kurvara nem tesz jot a verzsiroknak es ezzel a errendszernek... Erdemes hosszutavon gondolkozni, ha az egeszsegunkrol van szo. Pl en hiaba leszek terhes es szulok. A gyogyszert nyilvan elhagyom, de folytatom a dietat eletem vegeim, talan majd 65 eves koromban elengedem magam, ha jo allapotba leszek :-)
Előzmény: ncsk (56233)
ncsk Creative Commons License 2012.03.23 0 0 56233

Igen, engem kezeltek. És mielőtt felháborodna bárki is nekem a diane mentette meg a petefészkeimet úgy, hogy aztán kapásból első éles hónapban teherbe estem. Dokival megbeszéltük, hogy enyhe IR-em lehet viszont a petefészkem tartósan károsodhat és hegesedhet, így első lépésben ezen segítettünk. Én a met és a hármas kezelés híve vagyok, de akinek rongyosra megy a petefészke a sok cisztától, annak segíthet és a met és diéta mellett előrehozhatja a regenerálódást. Én nem szeretem a fogigátlókat csak a kezelés idejére szedtem, amíg helyrejött a petefészkem, így szerintem bizonyos esetekben segíthet. Ja és azt a téveszmét el kell felejteni, hogy rontja az IR-t, mert köze nincs hozzá.

 

Viszont ha valamelyik doki csak ezzel akar kezelni és az IR-t figyelmen kívül hagyja, akkor az nagyon gáz.

Előzmény: luna0405 (56227)
edinacska79 Creative Commons License 2012.03.23 0 0 56232

Sziasztok!

 

Voltam ma a nőgyógyásznál (nem magánrendelés) és még jobban felhúztam magam, mint amire előre fel is készültem.

 

 Az hogy nem esett le neki hogy IR van nálam, (gyakorlatilag egy egészet esett le a cukorm a 120 terhelés végére, - persze inzulint nem néztek)  az egy dolog, DE hogy az ultrahang eredményemre is azt mondta,  a "számos apró follikulus" persze szerepel rajta, hogy minden rendben!

 

Ebben a hónapban volt peteérésem és tüszőrepedés is. Gyógyszerek nélkül!

Azt mondta a hormonleletem hibátlan. Ezek után ezt sem igazán tudom elhinni neki.

 

Egyszerűen nem ismerete fel a pco-t és az ir-t. A szonográfusok egyből mondták ez pco.......... amikor csinálták a hüvelyi uh-t. Petevezeték átjárhatósági vizsgálat, és a párom sperma vizsgálatáig jutott a doki, mert hogy ilyen hormonértékekkel már teherbe kellett volna esnem egy év alatt.

 

Megyek belgyógyászatra, addig nem állok meg amíg, nem lesz met....

 

De a lényeg most jön!!!!!!!!!

 

Rákérdezek a nődokinál hogy mitől van hogy egy egészet leesett a cukrom a terhelés alatt?

Rámnéz! Engem az érdekel hogy ne legyen több 7,8-nál, ha alatta van, az jó, gyorsabban reagál a szervezet a cukorra! Hát inkább nem szóltam semmit, végül is egy orvost nem bírálhatok felül...........

Ennyi erővel anyámhoz is vissza vihettem volna az eredményt!

 

Elballagok a házidokihoz, hogy belgyógyászatra szeretnék beutalót. Minek? Hát azért mert a cukrom a terhelés során egy égeszet leesett! Az jó, az tökéletes! Minek akarsz te ezzel bárhova menni???????,

 

Szóval ott vagyok, hogy szétvág az ideg, és megyek magánúton belgyógyászatra, mert ugye nincs beutalóm, és beutaló nélkül szóba sem állanak velem az sztk rendelésen!

 

Borzasztó mérges vagyok!

 

 

 

nepeta Creative Commons License 2012.03.23 0 0 56231

szia, engem "kezeltek" sajnos. akkor azt hittem ez lesz a jó kezelés...20 éves voltam. azt ígérte a doki, hogy ha majd gyereket akarok, abbahagyom és jöhet is a baba. azt hiszem 5 évig szedtem. most 32 vagyok...baba még nincs. ennyit erről. NE FOGADD EL EZT A KEZELÉST!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: luna0405 (56227)
Provence83 Creative Commons License 2012.03.22 0 0 56230
Ez a klasszikus, begyoposodott, tudatlan hozzaallast tukrozi. Marmint ha fogamzasgatloval akarjak "kezelni" a pcot. Ez csak a tunteket nyomja el, attol meg az anyagcserezavar megmarad. Nezd meg a pco-szindroma.hu oldalt :-)
Előzmény: luna0405 (56227)
Zemanek Creative Commons License 2012.03.22 0 0 56229

IR Diéta+merckformint (vagy egyéb hasonló tartalmú gyógyszer)+sport.

Előzmény: luna0405 (56226)
Zemanek Creative Commons License 2012.03.22 0 0 56228

A diane nem megfelelő kezelése a pcos-nek, csak ront rajta.

Előzmény: luna0405 (56227)
luna0405 Creative Commons License 2012.03.22 0 0 56227

nagyon kérek mindenkit aki olvasa soraimat válaszoljon.

kezeltek valakit Diane fogamzásgátlóval PCo miatt!!!!!

nagyon fontos lenne tudnom aztán majd megírom történetemet is csak most ezt a dolgot szeretném rendbetenni.

köszönettel mindenkinek előre is.

Judit

luna0405 Creative Commons License 2012.03.22 0 0 56226

Szia Zemanek,

 

mi az a hármas kezeleés???? kérlek segíts.

Előzmény: Zemanek (56201)
Provence83 Creative Commons License 2012.03.22 0 0 56225
De az nagyon jo, hogy lehet kerdezni a Doktor urtol :-)
Előzmény: Provence83 (56224)
Provence83 Creative Commons License 2012.03.22 0 0 56224
Koszi, atneztem. En ezeken igazsag szerint mar tul vagyok. Szoval uj infok nem voltak nekem benne. Az allando visszatero gombas fertozesem pedig szepen szedte a satorfat es elhuzott belolem az IR dieta hatasra :-)
Előzmény: Tina02 (56223)
Provence83 Creative Commons License 2012.03.21 0 0 56222
Szanj ra ugy minimum masfel orat, k. nagy es sok minden van benne :-)
Előzmény: egyuvegkavics (56221)
egyuvegkavics Creative Commons License 2012.03.21 0 0 56221

köszi, erről a herba házról még nem hallottam, de akkor meg fogom nézni, a weblapjukat már megtaláltam :)

Előzmény: Provence83 (56216)
Provence83 Creative Commons License 2012.03.20 0 0 56220
Egy matekzseni vagyok. Koszi!!!
Előzmény: Micimalacka (56219)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!