Keresés

Részletes keresés

kürtök Creative Commons License 2003.06.05 0 0 1047
J.Gy., jól beszéltél, illetve írtál annak az újságírónak, és sokunk nevében. Egy ilyen párbeszéd elbírna nagyobb nyilvánosságot is. Minden jót
Freerider Creative Commons License 2003.06.05 0 0 1046
Üdv. Nem válaszoltatok a futócipővel kapcsolatban,ami azért lenne égető,mert holnap venném,ha lehet vinni,s nem ők adják. Thx.
Tomy44 Creative Commons License 2003.06.05 0 0 1045
Üdv

Volt valamelyik HK-s topikban nagyon komoly! :)

Előzmény: cap179653 (1043)
Henri Charriére Creative Commons License 2003.06.05 0 0 1044
Üdv srácok!

Ígéretemhez híven újra megnéztem videón az említett részt és most le is írom mi áll a tájékoztató táblán. Lehet, hogy nem lesz betűre pontos, mert a felvételen a kisebb betűk eléggé fénylettek, de a lényeg szerintem érthető lesz.

Szóval:

SELECTION

1. INFIRMERIE

TEST MEDICALDE
VISITE INCORPORATION
BLAN

2. G.E.P.

TESTS
NIVEAU GENERALE
NIVEAU APTITUDE

3. TEST-PHYSIQUE

12 MINUTES ENDURANCE

4. B.S.L.E.

EXAMEN DE SITUATION

Ennyi.

Üdv,

Henri

cap179653 Creative Commons License 2003.06.05 0 0 1043
Ja és vŕrd meg a pufferelést !
Előzmény: cap179653 (1042)
cap179653 Creative Commons License 2003.06.05 0 0 1042

cap179653 Creative Commons License 2003.06.05 0 0 1041

Freerider Creative Commons License 2003.06.04 0 0 1040
Üdv. Ha már a Farmon vagyok,félig elértem,amit akarok. :) A "beleszarok" típusú embereken lehet "segíteni" mert előbb-utóbb a kollektív bűntetést vki csak megúnja,s segít "rábeszélni" a tagot. Amúgy türelmes és nyugodt ember vagyok,nem zavar az összezártság és ne feledjük: "Légio patria nostra!!!" Csak meg kell ismernem leendő családtagjaim. :) Az az ügynökös rész nem egészen tiszta. Ki ő,mit csinál,s miben tud segíteni? Amúgy ha nem sikerül,akkor télen újra próbálkozom! Egy kérdés:mi van a futócipővel? Azt vihetek,vagy azt is ők adnak? Amúgy miért lennék fáradt? :)))) Mennyi ideig kell elvileg kibirni ébren? Jaa,még 1 kérdés: azt hallottam,hogy azt is nézik,hogy meddig tudok víz alatt maradni. Ez így van? Ha igen,akkor menni a "szintidő"? Köszike. Üdv.
Előzmény: Mickey Cortez (1039)
Mickey Cortez Creative Commons License 2003.06.04 0 0 1039
Sziasztok
Az indulokhoz.Reméltem hogy valamit reagáltok)A katonai elöélet ugyan valoban nem feltétel de nem is feltétlenül a szakmai dolgokra utaltam azzal a mondatommal Free.Tudod,honapokig összezárva valoban vadidegennekkel ugy hogy esetleg a teljesitett munkád taccsra teszi egy beleszarok-tipusu ember hát ott azert idegileg is edzettnek kell lenned a sok egyéb dolog mellett.Ahogy Csizi is mondta ez effektive nem olyan nehéz alkalmazkodni hamar megtanulsz.De majd a Farmon biztosan megérted mire is probáltam utalni.)
A harctéri fegyelmet meg a lötéren nem tanulod meg de pl jelenleg lenne rá alkalmad Indonéziéban,hamarosan Kongoban,Angolaban .Azert ezeket mondom mert jelenleg ezeken a helyeken vannak munkák,még magyarok is vannak..én pl pénteken találkozok az ügynökömmel,mielött indultok ha kell megadom az elérhetöségét ha netán nem sikerülne a LE.És még egy..sulykold magadba már most:moi je nesuis jamais fatigué:))
Cortez
Henri Charriére Creative Commons License 2003.06.04 0 0 1038
Hello!

Minden egyes pont szövege nagy piros betűkkel volt felfestve és alatta is volt magyarázó szöveg, de azt pontosan nem jegyeztem meg, de azt gondolom, hogy a G.E.P. (igaz is, ott volt egy olyan, hogy niveau generale) a pszichológiai teszteket jelentheti.

Ha érdekel, megnézem még egyszer és leírom. (Ma már nem megy, csak holnap jutok haza.)

Üdv,

Henri

Előzmény: Freerider (1037)
Freerider Creative Commons License 2003.06.04 0 0 1037
Üdv. A 4es felsoroláshoz.
1: Katonai eü.
2: az mi,mert arról nincs adat. :(
3: fizikai tesztek
4: az a légó belső ellenőrző szerve.
Helyesen értelmezem? De vajh' mi a 2es? Köszi. Bye.
Előzmény: Henri Charriére (1036)
Henri Charriére Creative Commons License 2003.06.04 0 0 1036
Üdv srácok!

Egy adalékkal hadd szolgáljak a toborzóirodákkal kapcsolatos aggodalmaitokhoz. Egyetlen olyan történetet olvastam a neten, hogy egy srácot aki Strasbourgban jelentkezett elküldtek, de őt már az ajtón sem engedték be, amikor meglátták mondták neki, hogy húzzon el. Mondjuk ez a gyerek előtte egy ideig csövezett, régebben narkózott is, lehet, hogy állati módon nézett ki amikor jelentkezni akart. Nos ő fogta magát, továbbállt és egy másik toborzóirodában jelentkezett ahol beengedték, később fel is vették. Ja és a további története is hihető volt, nem olyan Lecső-féle mozigépész duma. Szóval szerintem, nem árt, ha nem is öltöny-nyakkendőben, de kultúráltan megjelenni, bár biztos vagyok benne, hogy nálatok ezzel nincs hiba.

Más. A futás tudtommal már Aubagne-ban van a toborzóirodáknál még ilyen teszt nem valószínű.
Tegnap ismét megnéztem a régebben videóra rögzített dokumentmfilmet a légióról, ebben van egy rész, amikor az újonnan érkezetteket igazítják el, mindenkinek az általa értett nyelveken magyaráznak, nos ott mutattak egy hatalmas ábrát amin egymás alatt a következők voltak:

1. Infirmerie
2. G.E.P.
3. Test Physique (vagy ilyesmi)
4. B.S.L.E

Gondolom, hogy ez az alkalmassági vizsgálatok sorrendjére is utal (persze lehet, hogy tévedek) vagyis, amíg nincs meg az orvosi és a pszichológiai eredménye, nem küldenek a Cooper-re.
Legalábbis én így gondolom.

Üdv,

Henri

Előzmény: luc tessier (1034)
Freerider Creative Commons License 2003.06.04 0 0 1035
Üdv Luc. Szerintem elbeszélünk egymás mellett. :) Ha jól értettem J.Gy.-t,akkor a toborzóirodában ha felveszik az adataidat,akkor már csak a futás miatt zavarhatnak el. Ha az magy,akkor mész Aubagne-be,ahol kicsit jobban megnéznek. Pl asszem a vakbélműtét kizáró ok. Meg ilyen dolgok lehetnek. A pszihikait meg csak kiderítik kiképzésen,hogy mit bír,másként nem tudják. (Ezért nem vihetsz kést magaddal.)
Előzmény: luc tessier (1034)
luc tessier Creative Commons License 2003.06.04 0 0 1034

Hali mindenkinek,
Free,én arra gondoltam hogy az adatfelvétel után a toborzóirodában miért zavarnának el.
Ami a másik hozzászólást illeti:osztom Free véleményét miszerint rengeteg infót köszönhetünk az exeknek ill. a még mindig szolgálóknak.Ezt köszönjük!De nem biztos hogy minden jelenleg szolgáló embernek volt katonai előképzettsége,ergo aki akarja és bírja az meg tudja tanulni.(persze ezt csak én gondolom mint kívülálló)
Előzmény: Freerider (1032)
wserqwa Creative Commons License 2003.06.04 0 0 1033
Sziasztok
Régóta olvasgatom a topicot és felmerült bennem 1 kérdés.Mit csinálnak azokkal a légiósokkal akik szolgálat kőzben vagy egyéb balesetben rokkantá válnak,és még nem szolgáltak 5 évet tehát még nem lehetnek Francia állampolgárok,vagy már 5 évnél régebb óta szolgálnak és állampolgárok? Egyáltalán külőmbséget tesznek-e ilyenkor?(ha jól tudom 5év után kérheti a légiós az állampolgárságot)Kinnt FRanciaországban van érdekvédelmi szervezetük akik ezek után gondoskodik roluk?Ha van akkor mennyire segít rajtuk?Kapnak-e kártérítést,és anyagi és egyéb segítséget a mindennapi élethez?Meg egyáltalán az a szerződés amit az elején aláír tartalmaz-e erre vonatkozólag valamilyen infot?
Köszi a válaszokat. W.
Freerider Creative Commons License 2003.06.03 0 0 1032
Üdv Mickey. Nem felejtettem el,hogy kezdted a hozzászólást,de mivel én is érintett vagyok az indulást illetően,gondoltam reagálok. Nem részesültem katonai kiképzésben,mert főiskolás vagyok(voltam),így az alaki dolgokat nekem is meg kell tanulnom,de igazából ez olyan (legalábbis szerintem),amit egyedül nehéz gyakorolni. Az ágyazásról,vasalásról: vasalni tudok,de úgyis ott mutatják meg,hova milyen élet kell vasalni,s mit hogyan várják el haogy meghajtogassak. Gyakorlatilag itthon csak a fizikai részére lehet igazán készülni,persze van más is. Én tudatosan tanulom a nyelvet, a 2éme rep indulót fújom(bár akadozva),a becsületkódex bővített változatát,ha álmomból keltenének,akkor is elmondom. Hogy az ezredekről beszélünk,az csak motiváló,húzó erő,hogy az a cél. Odáig sok mindent kell tanulnunk,és kiállnunk. A harctéri fegyelmet is csak sportlövészet formájában tudjuk gyakorolni,de az szerintem kicsit más. Bár harctéren még nem voltam. Ennyi lenne,amit hozzáfűznék,mint készülő,tapasztalatlan újoncjelölt és köszi a tanácsokat, mert ha figyel az ember,volt benne jópár. :) Remélem,nem vettél benne semmit bántásnak,mert nem annak szántam. Luc,úgy tudom,hogy attól,hogy felvették pl Strasszburgban az adataidat,Aubagneből még elküldhetnek fizikai,pszichikai dolgok miatt. Ha jól tudom,akkor az alapkiképzés végéig elküldhetnek. Ezt azért az illetékesek pontosithatnák az illetékesek. Üdvözlet.
Előzmény: Mickey Cortez (1028)
cap179653 Creative Commons License 2003.06.03 0 0 1031
Itt megtalálod a vele készített interjút Nekem is nagyon tetszik a megfogalmazás, és nyomonkövetve mukásságát, egy-két honlapon ,nekem nagyon szimpatikus . Viszont mikor ezt szóvátettem egy magánlevelezésben az egyik katonai szakértőnek,vagy mondjuk úgy munkatársnak, Ő negatívan vélekedett róla.Mondjuk Ő személyesen is ismeri,míg én csak az írásokból.
Előzmény: Mickey Cortez (1030)
Mickey Cortez Creative Commons License 2003.06.03 0 0 1030
Csizi,a 819-esböl a Makrai idézet honnan van?Jol megfogalmazott és talán ide is vág ujra.
Mickey Cortez Creative Commons License 2003.06.03 0 0 1029
Egyetértek Csizivel.Hamar megkell tanulni nem civil értékrend szerint megitélni a dolgokat és feleslegesen diozni.És minden eröd tudásod rendeld alá az egység sikeres feladatmegoldásának.Tanulmányozzátok és ÉRTSÉTEK a Becsületkodex 2.,3., és6. pontját..aztán reméljük ha valamelyikötök eljut az affectationpuis dans le regimentig nem feledkezik meg a topicrol és ellát minket aktuális infokkal a leendö ezredének mindennapjairol))
Cortez
Mickey Cortez Creative Commons License 2003.06.03 0 0 1028
Sziasztok
Elöször is nagyon fontosnak tartom hogy már a mondanivalom elején leszögezzem:Senkit se megbántani se okoskodni se lebeszélni nem akarok..
Az utobbi hetekben egyre több az olyan nev a topicon akik a belépést fontolgatják ill adott esetekben készülnek is.A sok kérdés amit feltesztek már nagyrészben megválaszoltak akár a topicon akár más netes forumon akár az irodalmában a témának.de ezzel még baj sincs,kérdezzetek azert IS van ez a forum..
kérdeznék én is:ti akik lassan elindultok ki,rendelkeztek valamilyen katonai elöképzettséggel?csak azért kérdezem mert talán még korai arrol tervezni hogy ki melyik századnál szolgálja le az idejét ha esetleg még az ágyadat sem tudod elöirásszerüen megcsinálni.ezt gyakoroljátok?alaki alapokat gyakorol valaki??az igy is ugy is számonkért dalok szövegeit memorizáljátok?sokkal jobban megkönnyititek a helyzeteteket ha ugy könyvelnek el mint egy fegyelmezett igyekvö voluntert mint ha hangoztatnátok hol melyik ezredhez akartok kerülni.Nyilván ez az én saját véleményem de talán vagyok olyan tapasztalt katona hogy érdemes legyen átgondolni.Mellesleg hogy tudjatok mit jelent egy olyan alakulatnál szolgálni amelyik bármelyik pillanatban alertet kaphat,ha vagytok olyan elhivatottak szagoljatok puskaport és szokjátok a harctéri FEGYELMET!A leirtak konkrét személyekhez nem,a témához viszont ugy érzem kötödnek.
VIVE LA LEGION!és persze More Majorum)vive la rep
üdv Cortez
ui:ha vkinek a kérdezök közül sikerül(nagyon sok sikert eröt kitartást kivánok hozzá)mondja azt a végén:önkéntes voltam,jol szolgáltam.BECSÜLETTEL ésHÜSÉGGEL!
cap179653 Creative Commons License 2003.06.03 0 0 1027
Mindenekelött a fegyelem, a tradiciók fontossága, és családszellem.

Volt sok ilyen pillanat, főleg az igaszságtalannak vélt egy mindenkiért, mindenki eggyért elv miatt. Mondhatnám egy hülye miatt szopott mindenki. Viszont egy kicsit átrendeztem magamban a dolgokat, hogy valójában mit is csinálunk a szopás gyanánt ? Hisz ugyanazt, mint amit amúgy is kellene csinálni, tehát nem mindegy mibe van beburkolva ? Ha meg szart kell pucolni, akkor arra gondolj, hogy otthon is szart kell pucolnod a lóvéért.Ennyi.Az értékrendek átrendzése a fejben , és menni fog, sőt gyerekjáték.

Előzmény: DooDoo21 (1026)
DooDoo21 Creative Commons License 2003.06.03 0 0 1026
Hi!

Többen mondtátok, hogy a kiképzés tulajdonképpen azzal kezdődik, hogy leépítik az ember személyiségt, hogy egy újat adjanak. Arra lennék kíváncsi, hogy ezt milyen eszközökkel teszik, és ha nem túl indiszkrét, akkor neked kiképzésen mi volt a legrosszabb, amikor úgy gondoltad hogy már nem bírod tovább (ha volt ilyen), mivel szokták szivatni a kiképzők az újoncokat stbstb..

DooDoo

Előzmény: cap179653 (1015)
luc tessier Creative Commons License 2003.06.03 0 0 1025

Éljen a Lecső fan klub!
-Amerikaiak is szolgálnak a légióban?
-Igen,de nekik más a cuccuk.Technikailag fejlettebbek.????????????????????????????
Akkor én is vihetem a kiegyenesített kaszát?
luc tessier Creative Commons License 2003.06.03 0 0 1024

Köszi Freerider,

de van itt még valami:ha mondjuk "tetszik" nekik
a pofám,akkor ugye elkérik az útlevelet és elkezdik felvenni az adatokat.Ez után miért mondanák hogy sicc?J.GY.azt írja hogy a futáson kívül nincs fizikai felmérés a felvételi körben,csak elbeszélgetések,orvosi,pszicho.
Idézem:-Legalább 2800m kell futni......ami a többi felmérést illeti azok csak a kiképzés alatt lesznek. ?????Ez most akkor hogy van?
Előzmény: Freerider (1021)
Freerider Creative Commons License 2003.06.03 0 0 1023
Üdv. Úgy tudom,ez régen nem így volt,azért kérdeztem.
Előzmény: david31 (1022)
david31 Creative Commons License 2003.06.03 0 0 1022
"légió zsoldos hadsereg,ebből következik,hogy ott vetik be,ahol megfizetik őket."

Na, ez így ebben a formában nem igaz. A légió is a francia hadsereg része, és azt pedig akkor és ott vetik be, amikor a francia állam, ill. politikusai döntenek arról: ld. Irak esetét. Szerintem ez már a kezdetektől így van, nem kellett ehhez átalakulni.

Előzmény: Freerider (1018)
Freerider Creative Commons License 2003.06.03 0 0 1021
Üdv Luc. Itt van egy angol cím http://www.frenchforeignlegion.org/
Ezt nézd meg,kicsit régi,de vannak használható dolgok. Plusz le van írva 12 iroda pontos címe,telefonja. A kérdésedre pedig annyit,hogy ha csak rádnéznek,s úgy zavarnak el,akkor mákod van. Ha viszont papírokat kérnek,s már leírták az adataid,akkor 3(?) hónapra buktad a dolgot. Ennyit tudok tenni az ügyedben. :) Bye.
Előzmény: luc tessier (1019)
luc tessier Creative Commons License 2003.06.03 0 0 1020

Még valami:-)

J.GY.oldalán azt olvastam hogy a Srasbourg-i iroda a vasútállomásnál van.Címnek a Rue d'Ostend-et írja,de ez a város másik oldalán van.Nem?

luc tessier Creative Commons License 2003.06.03 0 0 1019

Hali mindkinek,

Nekem is volna egy kérdésem:tegyük fel hogy elu-
tasítanak Strasbourgban.Ezt valamiféleképpen
gondolom nyilvántartják.Utána továbbmegyek mond-
juk Párizsba.Ha ott jelentkezem nem dobnak ki
azzal hogy:-Hé öreg téged már egyszer elhajtot-
tak Strasban!
Jól értettem azt hogy a toborzóirodában "csak"
pofára mennek?
Egyébiránt a toborzóirodában végeznek valamifé-
le orvosi vagy fizikai tesztet?

A választ előre is köszönöm!
Még valami:nem tud vki egy olyan oldalt ahol
a rangjelzések a hozzávaló megszólítással meg-
vannak?

Freerider Creative Commons License 2003.06.03 0 0 1018
Üdv! Volna egy kérdésem. Ugyebár a légió zsoldos hadsereg,ebből következik,hogy ott vetik be,ahol megfizetik őket. De volt kicsit régebben egy olyan felszólalás,hogy a légió kicsit átalakult s a reguláris hadsereg része lett,bár a légiónak "csak" a hadügyminiszter asszony dirigálhat. Ez számomra kicsit ellentmondásos,vagy félreértettem vmit. Mert ha ez így van,akkor az azt jelentené,hogy hiába fizetne nekik bárki bármennyi pénzt,ha a hadügyminiszter azt mondja hogy nem,akkor nem mehetnek. Ha ez így van,akkor nem értem,miért volt ez jó a légiónak. Ha meg nem így van,akkor nem értem azegészet. Remélem Ti azért értitek,min akadtam fenn! Ez a vége kicsit viccesen hangzik így olvasva! :)))) Na mind1. Remélem tudtok vmit lépni a dologra. Előre is köszi. Üdv.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!