Keresés

Részletes keresés

KendeJúlia Creative Commons License 2014.11.13 0 0 9886

vissza lehet utasítani, de ritka eset, hogy az örökség tárgyat csak üdülési jog képezi...

 

dr Kende Júlia 

ugyved

mérges vagyok Creative Commons License 2014.11.13 0 0 9885

Tisztelt Ügyvédnő!

 

De ha jól tudom,az egész örökségről le lehet mondani?

Előzmény: KendeJúlia (9879)
Mariann Szvák Creative Commons License 2014.11.12 0 0 9884

francov,

Csak telefonon próbálta az ügyvédet megkeresni vagy személyesen is esetleg az irodájában? Csak azért, mert abban maradtunk, hogy személyesen is megkeresi az ügyvédet, ill. annak társát és kideríti, hogy mi van az ügyvéd úr telefonszámával...

franco.v Creative Commons License 2014.11.12 0 0 9883

OK. A  kedves papájával épp tegnap beszéltem, elnézést kért, a maga felelőtlen hőzöngése miatt.

 

Engem 10-ből 9x el tudtak érni, és kb. ennyiszer mondtam, hogy az én sem tudok semmit mondani, mert nem én intézem az ügyeket, hanem az ügyvéd.. Én sem tudtam vele beszélni.. Passz..

Előzmény: Mariann Szvák (9881)
Jahno Creative Commons License 2014.11.12 0 0 9882

Nyilván érdekli, ha ide írogatsz. Fekete csuklya, vascső, oszt meg kell Vele beszélni.

Előzmény: Mariann Szvák (9881)
Mariann Szvák Creative Commons License 2014.11.12 0 0 9881

francov
Azóta is várom a hívását...

mergests Creative Commons License 2014.11.12 0 0 9880

Tisztelt Ügyvédnő!

 

Meg tudná adni, hogy ezeket az ítéleteket hol találhatom meg?

Előzmény: KendeJúlia (9872)
KendeJúlia Creative Commons License 2014.11.12 0 0 9879

Ptk. 7:88. (2) Az örökös külön is visszautasíthatja a mezőgazdasági termelés célját szolgáló föld, a hozzá tartozó berendezési, felszerelési tárgyak, állatállomány és munkaeszközök öröklését, ha nem foglalkozik hivatásszerűen mezőgazdasági termeléssel.

 

Más esetben nem lehet megválasztani az örökség tárgyát.

 

dr. Kende Júlia

ügyvéd

mérges vagyok Creative Commons License 2014.11.11 0 0 9878

Kedves berzenka!

 

Vigasztallak egy kicsit. Ha én jől tudom,s ez valószinű,akkor nem kell attól félned,hogy  majd  a gyerekeid is fizetnek.  Van egy megoldás.  Minden vagyonod mig élsz,ajándékozd el az örökösöknek. Bármikori dátummal.  Természetesen az üdülési jogot ne ajándékozd el. Az maradjon  meg örökségnek.Majd az örökösök a megmaradt örökségről mondjanak le. Szerintem igy meg oldható,de kérdezd meg ügyvédtől is.

Előzmény: berzenka (9868)
brigi7894 Creative Commons License 2014.11.10 0 0 9877

Kedves ügyvédnő!

A vevőm azt kifogásolta, hogx a feltétlen fizetési kötelezettség vállalás 2104ig, kicsit erős követelés. Illetve ez a tartozásátvállalás is érdekes megfogalmazás. 

Hozzáteszem még én is elég durvának találtam a nyilatkozat hangvételét, pedig az abbáziával már azt hittem nem ér meglepetés. Sem én se a vevőm nem igazán ért a joghoz, de a vevő ügyvéde tanácsolta végül a vevőnek hogy ezt a nyilatkozatot ne írja alá. Nem is értem ezt amúgy, hiszen a szüleimmel anno nem irattak alá ilyet. Pedig lehet hogy ha akkor ezt az orruk alá tolják, lehet sosem írják alá. 

Nagyon szépen köszönöm,  hogy próbál nekem segíteni. De most eléggé le vagyok törve.

Előzmény: KendeJúlia (9876)
KendeJúlia Creative Commons License 2014.11.10 0 0 9876

Kedves Brigi! És milyen újdonságot talált a vevő a nyilatkozatban, amitől ennyire megijedt?

 

Üdvözlettel

dr. Kende Julia

ügyvéd

Előzmény: brigi7894 (9873)
Mariann Szvák Creative Commons License 2014.11.10 0 0 9875

Valóban igaza van, hogy a transzferálást nem intéztük el, de tudtommal a szerződésben az adásvételi szerződésben minden ezzel kapcsolatos feladatot az ügyvédnek kell intéznie. Ennek ellenére többszörös telefonálgatás után sikerült az Abbáziától kérnünk nyomtatványt melyet amikor megküldtek, egyből elfaxoltuk az Ügyvéd Úrnak kérve a segítségét a néhány számunkra érthetetlen rovat kitöltésében. Természetesen megígérte, hogy másnap kitölti és visszaküldi, de még nem történt meg. Ez több, mint 1 hónapja volt, de még most sem küldte meg. Azóta viszont már telefonon sem lehet elérni az Ügyvéd Urat, mert azóta már nem él a telefonszáma. Az adásvételi szerződés kelte óta 3 újabb fizetési felszólítást is kaptunk az Abbáziától, amelyeket azonnal megküldtem az Ügyvéd Úrnak. Én úgy gondolom, ha fizetni akarná a Kis Attila mint vevő, akkor már rég megtehette volna a fizetési felszólítások alapján, hiszen mindig a legfrissebb tartozási összeggel küldik meg az újabb csekkeket.

Előzmény: franco.v (9874)
franco.v Creative Commons License 2014.11.10 0 0 9874

"Kedves" Mariann!

 

Köszönöm kedves sorait.. maguknak többszázezer Ft elmaradása van, amit a vevő átvállalt... Megmondaná, hogy hogyan fizetné be a vevő a fenntartási ktg.-et, ha nem küldenek neki semmiről csekket? 

 

Elintézték önök a transzferálást? Tudtommal nem.. 

 

Miről beszélünk, lenyúlással kapcsolatban?

 

 "nem ismeri el..az Abbázia.."

 

"Megvették a Kis Attilával.." Én nem vettem maguktól semmit..

 

Óvatosan..

Előzmény: Mariann Szvák (9859)
brigi7894 Creative Commons License 2014.11.10 0 0 9873

Kedves ügyvédnő!

Ez a vevő sajnos végleg elment, félek nehéz lesz olyat taláni aki nem rezel be ha megkapja ezt a nyilatkozatot az abbáziától. Hiába mondja a bíróság ki, hogy igazam van, ha az abbázia azzal kezdi, hogy elküldi a vevőnek ezt. Én nem akartam vitázni, viszautaltam a pénzt :( 

Előzmény: KendeJúlia (9872)
KendeJúlia Creative Commons License 2014.11.10 0 0 9872

Kedves Brigi! Az eddigi tapasztalatok (ítéletek) és az előző hozzászólásom alapján a bíróság jó eséllyel megállapítja az adásvétel megtörténtét a nyilatkozat nélkül is és így mentesül a további fenntartási díjak megfizetése alól.

 

dr. Kende Júlia

ügyvéd

Előzmény: brigi7894 (9870)
KendeJúlia Creative Commons License 2014.11.10 0 0 9871

Az üdülési jog szabadon átruházható, magyar/külföldi magánszemélynek/cégnek egyaránt. Ha magánszemélyek kötnek szerződést, akkor valóban az idézett kiegészítő nyilatkozat aláírását kérik a vevőtől. A nyilatkozat egyébként valótlanságot is tartalmaz, ugyanis tartozásátvállalásról nincs és nem is lehet szó, sem engedményezésről. Az Abbázia lassan 2 éve akadályokat támaszt az üdülési jogok átírásánál, magyar vevő esetén is sokszor hónapokba telik, míg megtörténik az átírás. Több jogerős ítélet született azzal kapcsolatban, hogy külföldi cég is lehet üdülési jog vevője. 

 

dr. Kende Júlia

ügyvéd

Előzmény: mukka49 (9869)
brigi7894 Creative Commons License 2014.11.10 0 0 9870

Sziasztok!

Idáig csak olvastalak titeket, de ma annyira betelt a pohár nálam, hogy úgy döntöttem megosztom veletek. Egy dobogómajorral szenvedek már pár éve, amit volt "szerencsém" örökölni. A szivatásokon már túl vagyok, vettem kártyát, meg hittem hogy majd eladják, de a végét már tudjátok. Kb. egy hónapja úgy tűnt rám mosolygott a szerencse. Internetes hirdetésemre jelentkezett egy ember!!!, hogy megvenné de adjam olcsóbban, végül szinte zsebpénzért de megvette. Írtunk adásvételi szerződést, átvette a részvényeket, majd leküldtük az abbáziának a papírokat. Na, ezen a ponton ért véget a szerencsém, ha fogalmazhatok így. Ma hívott a vevő, hogy utaljam vissza a pénzt, és felejtsük el az egészet. Nagy nehezen kiderítettem tőle hogy az a....... cég, küldött neki egy frankó " Üdülőhasználati jog vételét kiegészítő nyilatkozatot" nem merem feltölteni, nehogy még be is pereljen valaki, de idézek belőle:

 

" ........mint vevő kijelentem, hogy xy eladóval adásvételi szerződést kötöttem, melynek alapján 2015 január 01 napjától kezdődő hatállyal 2104. december 31. napjáig terjedő időszakra megszereztem a Club  Dobogómajorban lévő x. számú apartman y naptári hetére szóló használati jogát, illetve ahhoz kapcsolódóan megvásároltam az eladó tulajdonát képező, általa az üdülőhasználati szerződés megkötésével egy időben vásárolt részvényeket is.

............... Ezzel együtt kijelentem, hogy az üdülőhasználati szerződés teljes tartalmát megismertem, és ezen nyilatkozatom tartozásátvállalóként az üdülőhasználati jogot biztosító xxxxkft részére címezve, feltétlen kötelezettséget vállalok arra, hogy mint az eladó szerződésbeli jogutódja, a szerződés fennállásának teljes időtartalmára-minden év január 31-ig teljesítendően-megfizetem a szerződés szerinti azon éves üdülőhasználati díjat, amelynek összege az eladóval létrejött szerződés megkötésének évében 77890 ft + áfa összegnek megfelelő mértékű, még az elkövetkező években-minden évben- az előző évi hivatalos (KSH által közzétett) infláció mértékével emelkedik...... "

 

Na, ezek után a vevőm köszöni szépen de nem kér ebből. Komolyan nem lehet ezektől sehogy megszabadulni??? Ha végre találok valakit aki megvenné, akkor is muszáj elriasztaniuk egy ilyen nyilatkozattal. Persze mikor anyámék megvették neki ennyire tisztán nem magyarázták el, hogy mit is vesznek...... 

Mit szóltok? szép mi? Soha az életbe nem szabadulok meg ettől :(

mukka49 Creative Commons License 2014.11.10 0 0 9869

Úgy tudom, az Abbázia nem mondhatja meg, hogy kinek adod el. Legalább is az én szerződésemben ez van. Vannak már perek ilyen ügyekben, az ügyvédnő, aki ide is írt már többször, nyert is ilyen pert, amikor arról volt szó, hogy cégnek nem adhatod el.

Szerintem meg kellene őt keresned.

 

Előzmény: berzenka (9868)
berzenka Creative Commons License 2014.11.10 0 0 9868

Még hozzáteszem az előző hozzászólássomhoz, hogy nagyon sok helyen próbálkoztunk. Mindegyik társaság ugyanaz. Az Abbázia nem enged, a társaságok tudják, hogy eladhatatlan Héviz, de behúzzák a csőbe az embereket, akik nem ismernek minden részletet. Éek óta próbálkozunk Dobogómajort eladni, mert már öregek vagyunk.

LEHETETLEN ELADNI, VISSZAAJÁNDÉKOZNI, PERT NYERNI, VEVŐT SZEREZNI...STB.

 

A 99 év marad, ha belehalunk is, és fizetni kell, és ha nem fizeted a fenntartási költséget, még a gyereked házát is elvihetik!!!!! Megmondták, nincs mese.... Mi 8 éve próbálkozunk, mert már 15 éve megvan a tulajdon jogunk!!!! De nincs megoldás. Az egyik cég tutira igérte az eladást, amiből mi egy fillért nem kaphatunk meg, sőt!!!! 250 ezer Ft-ot fizettünk azért, hogy tutira szerez vevőt. Meg is tette, vevő lett volna, de az Abbázia nem járult hozzá!! A pénzünk odaveszett, és akkor találtam meg ezt a fórumot, ahonnét megtudtam, hogy már évek óta ez a gond Dobogómajorral és az Abbáziával. Tehát a cég egészen biztosan tudta, hogy nem fogja parafálni az Abbázia az eladást, és mégis volt képe tutit igérni nekünk sok pénzért. Annyira meg akartunk szabadulni a hetünktől, mert már régen nem használtuk hogy hittünk, és fizettünk! Lehet, hogy törvényes eljárás az Abbáziáé, de végtelenül erkölcstelen, és a különböző KFT-k igen nagy pénzeket gombolnak le a sok szerencsétlen, naiv, hiszékeny embberről. Mi is nagyon pórul jártunk, és nem is egyszer, hosszú  történet. Most már csak az Abbáziával viaskodunk, ügynökök nem érdekelnek. Hogy jutunk- e alamire nem tudom, nem vagyok optimista!

berzenka Creative Commons License 2014.11.10 0 0 9867

Nem kérdés, hogy jól tette!!!!! sajnos mi nem voltunk ilyen okosak, belefutottunk, sok pénzünk bánja a lelkiismeretlen csalók megjátszós becsülete miatt!!! Nekünk is mondták, hogy milyen bizalmatlanok vagyunk, Ők becsületesek, merjünk beleugrani...stb... És az  igért eladás, amiért fizettünk, nem teljesült.

cat.e.rina Creative Commons License 2014.11.10 0 0 9866

F&E Holiday Kft. is csak a lehúzásra megy. Talán ez az egyetlen név akit nem olvastam a korábbi hsz-ekben azok közül akikhez az elmúlt 5 éveben "szerencsém" volt.

Replay Creative Commons License 2014.11.10 0 0 9865

Akkor sem, ha az aktuális évet még a régi vevő kifizette?

Előzmény: Mariann Szvák (9864)
Mariann Szvák Creative Commons License 2014.11.10 0 0 9864

Az Abbázia sajnos csak akkor hajlandó elismerni az átvételt, ha ténylegesen megtörtént a fenntartási díj fizetése a másik részről. Tapasztalatból mondom, hogy addig nem foglalkoznak a vevővel, amíg az Ő részéről nem jött fizetés a fenntartásra, így értelmét veszti az adásvételi szerződés.

cat.e.rina Creative Commons License 2014.11.10 0 0 9863

Kedves muci46!

 

Nem tudom, hogy aktuális-e még, de én is az Abbázia Közhasznú Alapítványon keresztül szabadultam meg az üdülési jogtól.

Igaz, hogy nem fizetnek érte semmit, de legalább már az erre az évre esedékes fenntartásit sem kellett kifizetni.

 

Én csak annyit tettem, hogy a HCH Investnek és a Planinvestnek is elküldtem ugyanazt a tartalmú levelet.

Majd nem sokkal később érkezett tőlük egy szerződés nyomtatvány amit ki kellett tölteni és vissza kellett küldeni, majd küldtek belőle vissza egy aláírt példányt.

 

Közben hívott egy hölgy, hogy hónapok óta tartozok a fenntartási díjjal, mondtam neki, hogy folyamatban van az alapítvány javára történő lemondás, azt mondta akkor tekintsem tárgytalannak a telefonhívást mert ebben az esetben már nem kell fizetnem.

 

Igazából nem tudom, hogy ez a levél most miért volt hatásos, mert korábban ugyanezt elmondtam már telefonon, megírtam levélben és e-mailben is és azokra vagy nem válaszoltak, vagy csak annyit, hogy nem tudnak eltekinteni a fizetéstől.

 

A levél tartalma az alábbi volt:

 

"HCH Invest Kft.

Planinvest Bróker Zrt.

8360 Keszthely

Erzsébet királyné útja 21.

 

 

Tisztelt Cím!

 

Mint azt már többször jeleztem Önök felé, az éves díj megfizetése problémát okoz a számomra. Ebben az évben jutottam el odáig, hogy az összes tartalékomat felélve már egyáltalán nincs lehetőségem fizetni.

 

Amióta volt élettársamtól megörököltem, azóta kifizettem a vásárlásból adódó hitel visszalévő részleteit, valamint eddig az évig, ha csúszással is, de fizettem az éves díjakat is, annak ellenére, hogy igénybe venni nem volt és továbbra sincs lehetőségem. Átadni, kiadni, eladni nem sikerült, pedig az elmúlt években ezzel is sok formában próbálkoztam, sok átverős cégbe futottam, de igazi megoldást eddig senki nem biztosított.

 

Az utolsó lehetőségem, hogy azt hallottam van lehetőség valamilyen formában az üdülési jogról való lemondásra vagy az üdülési jog visszaadására.

 

Kérem, hogy amennyiben erre van lehetőség vagy tudnak bármilyen egyéb megoldást, akkor értesíteni szíveskedjenek, hogy mi az eljárási rend.

 

Amennyiben semmilyen lehetőség nincsen arra, hogy ezt az üdülési jogot visszaadjam, lemondjak róla vagy bármilyen formában a nevemről lekerüljön, akkor arra vonatkozóan kérek pontos tájékoztatást, hogy nem fizetés esetén mi a pontos eljárási rend az Önök részéről.

 

Kaposvár, 2014. július 30.

 

Tisztelettel;

xy"

 

Remélem tudtam segíteni!

üdv; cat.e.rina

Előzmény: muci46 (9632)
Replay Creative Commons License 2014.11.10 0 0 9862

Amúgy jó lenne utánanézni, hogy jogilag az rendben van-e, ha eladod a jogodat valakinek, azért nem kerülhet le a nevedről, mert az új tulaj nem fizet fenntartási költséget. Ha eladtad, akkor mi közöd van az új tulajdonos kötelezettségeihez?

Előzmény: Mariann Szvák (9859)
Replay Creative Commons License 2014.11.10 0 0 9861
Előzmény: Mariann Szvák (9859)
szabaja01 Creative Commons License 2014.11.10 0 0 9860

evike89, vagy Ti üdülési jogot vettetek és arra fizettetek be pénzt a timeshare-nek? mert a nagypapám azért kötött velük szerződést, mert abban bízott, hogy majd eladják, és beléptették a csererendszerükbe és befizetett 200.000,- Ft creditet a helyszínen (tudom ne is mondjáto... :-( ), és még további 360ezret kellene!

és ez már kb. a hatodik cég, akikkel ezt eljátssza, én meg mást se csinálok, mint próbálom helyrehozni.. :-(

de eddig mindig csak 10-30ezreket fizetett a helyszínen, most meg 200ezret, és mindig azt mondja hogy ez volt az utolsó, már totál elegem van az egészből!

sajnos mindenkinek meg kell értenie, hogy ezeket nem lehet eladni, nem lehet értékesíteni, nem lehet bérbe adni, aki megbánta hogy vett ilyet, az vagy hagyja veszni, vagy használja, de teljesen hülyeség további összegeket rákölteni, mert úgysem tud megszabadulni tőle, csak még több veszteséget csinál magának..

szóval kérlek mondd meg, hogy nálatok mi volt az a pénz, amit visszakaptatok! köszi! üdv: lovasanita

Előzmény: evike89 (9789)
Mariann Szvák Creative Commons License 2014.11.10 0 0 9859

Kedves Fórumozók!
Ezúton szeretnék mindenkit figyelmeztetni, hogy egy bizonyos francov nevű fórumozó által felajánlott megvételeket ne fogadják el!! Ne dőljenek be neki, mert átveri az embereket és a kért pénzt is szívesen lenyúlja... Kis Attilával "megvették" a mi üdülési jogunkat, adásvételi szerződés is van, de mind hiába, ha nem fizetnek fenntartási díjat, ugyanis addig az Abbázia nem hajlandó elismerni az adásvételt, amíg fizetés nem történik az Ő részükről!

szabaja01 Creative Commons License 2014.11.10 0 0 9858

szia evike89! örömmel látom, hogy visszakaptátok a pénzt a timeshare-től, én a 86 éves nagypapám befizetését igyekszem most visszaszerezni!

Nektek mi volt a befizetett pénz és mennyi?

Creditre fizettétek be, vagy csak a megbízási díjra gondolsz? Köszi a segítséget!

Előzmény: evike89 (9789)
KendeJúlia Creative Commons License 2014.11.10 0 0 9857

Amennyiben nincs más kapcsolódó szerződés, akkor az újabb szerződésben "beszámitással" szereplő üdülési jog nem "szűnik meg", csak a sorrendben következő jog tulajdonosa lesz a vásárló...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!