Keresés

Részletes keresés

loostris Creative Commons License 2010.11.29 0 0 1014

Szia!

 

Köszi a választ. Így már más, mert kicsit félreértettem. Azt hittem, hogy a te dokid is olyan, aki nem nyúl hozzá komolyabban a bütyökhöz, csak korrigál. A lényeg, hogy te is helyrejöttél.

A dokid mennyire elfoglalt? Esetleg privátban elárulod a nevét?

 

Köszönöm és szép lábakat :))

 

Előzmény: t-ircsi (1013)
t-ircsi Creative Commons License 2010.11.29 0 0 1013

Szia!

Nem akartam félreérthető lenni, de engem azért így műtöttek, mert egyszerűen nem volt szükség a lábujj eltörésére. Láttam a saját röntgenemet, mutatta is, hogy felesleges hozzányúlni, mivel "csak" csontkinövés volt, a lábközépcsontom normálisan állt. Persze ő is csinál ilyen műtéteket, ismertem olyat, akinek a kalapácsujját műtötték, plusz faragtak és még a lábujját is eltörték, mert kellett, de miért törje el, ha nem muszáj? Ha eltérés van, én is a csavarozás mellett állok, de ezt csak a röntgen után lehet megmondani. Őszintén szólva én is azt hittem, majd "szétkapják" a lábamat, de végül nem kellett. A műtét típusát meg csak azért említettem meg, mert erről van tapasztalatom, a csavarozósról nincs.

A fő kiváltó ok a harántboltozat süllyedése, amit talán lehet műtéti úton is korrigálni, de a lábujj eltörése nem erről szól, attól még kell a betét és a torna. Az tény, hogy nekem pl. emiatt ugyanolyan széles a lábam, csak nincs rajta a bütyök és nem fáj, mert a boltozatom ugyanúgy süllyedt. Akinek kivágnak a csontból, egyértelműen keskenyebb lesz a lába az eredeti állapothoz képest, de a süllyedést ez sem oldja meg.

Sok sikert kívánok a sógornődnek, Neked pedig további jó lábadozást!

Előzmény: loostris (1012)
loostris Creative Commons License 2010.11.29 0 0 1012

Szia!

 

Köszönöm a választ! De mi inkább olyan orvost keresünk, aki hasonlóan műt, mint az én dokim (ilyen tapasztalatom van, ezt érzem jobbnak). Ebből a öregujj eltöréses, drótozásos/csavarozós műtétből a felépülés tovább tart, de a dokim szerint egy életre szól, ha minden utasítást betartunk, míg a "sima" faragásos műtét után a kiváltó ok nem szűnik meg, csak a pillanatnyi állapotot korrigálják.

Előzmény: t-ircsi (1011)
t-ircsi Creative Commons License 2010.11.29 0 0 1011

Szia!

Engem Nyíregyházán műtöttek idén márciusban, "csak" Schede-féle műtétem volt, semmi csavarozás. Az orvosról csak jót tudok mesélni, sztk-s rendelésre mentem, annyi a plusz, hogy a kórházban már egyágyas fizetős szobában voltam (ez az ellátáson meg is látszott), a doki előtt le a kalappal, nagyon rendes volt. Ha érdekel, privben megírom a nevét és hogy hol éri el a sógornőd.

Előzmény: loostris (1010)
loostris Creative Commons License 2010.11.29 0 0 1010

Sziasztok! Sógornőm is szeretné megműttetni a lábát. Tudtok Nyíregyháza, Debrecen környékén jó orvost ajánlani? (Saját tapasztalattal.)

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 1009

Nincs bekötve már a lábam. Nem lehetett varratot szedni csak 14 nap után. Rajta kellett még hagynom a kötést két napig és utána leszednem. Azt mondta a doki, hogy óvatosan meg is moshatom. Neogranormonnal kenegetem mosás után, mert a heg száraz és húzódik  Ráteszek egy gépzlapot, hogy az  ne a zoknimra menjen a kenőcs. Mit mondott a dokid a felálló ujjaddal kapcsolatban? Neked az öregujjadhoz tettek be fémet? Én úgy gondolom, hogy amig ott az izületek és idegek regenerálódnak az legalább 4-6 hónap.

Előzmény: Rizecske (1008)
Rizecske Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1008

Gondolom, neked még be van kötve, három és fél hét még elég rövid idő. Természetes, hogy dagadt. Nekem közel három hónapja volt a műtét, s amikor lekerült róla a szorító kötés, kiderült, hogy felfelé áll. Sajnos behajlítani sem tudom, és - mint írtam - nagyon furcsán néz ki.. Kb. mint egy száradt virsli darab.

Előzmény: Törölt nick (1006)
Juliette65 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1007

Szia!
Hát,ez elég elborzasztó a számomra,ugyanis holnap megyek.Ugye,altattak?Nem vállalnék be ilyet gerinc-érzéstelenitéssel.Volt két arcüreg-műtétem ugy,hogy fent voltam,igaz jókat röhögtünk a dokival (párszor meg is állt aztán miuán nem rázkódott a válla,folytatta),de ezt azért nem...

Előzmény: tubitubi (1005)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 1006

Nekem mütötték kalapácsujj miatt  a második ujjamat is, de nem áll fel, szintbe van a többivel. Sok élet  ugyan nincs még benne. Igaz még sokszor nagyon dagad a lábam ez három és fél hét után normális? Mozgatgatom az ujjaimat, de a kimozdulás nagyon kevés. Szerinted cipőt mikor fogok tudni felvenni?

Előzmény: Rizecske (1004)
tubitubi Creative Commons License 2010.11.24 0 0 1005

Szia Juliette65!

Azért kellett a 2 kapcsot betenni, mert el kellett törni a csontot, hogy kiegyenesítsék a nagylábujjamat, mivel befelé hajlott a többi ujj felé. Kettévágták a csontot és a 2 kapoccsal rögzítették össze.

Előzmény: Juliette65 (1001)
Rizecske Creative Commons License 2010.11.24 0 0 1004

Van esetleg valaki, akinek a második ujja - nekem azt is műtötték - felfelé áll? És ha igen, mit tesz/tett vele? Esetleg az izmok sérültek? Azért rossz, mert az első és a harmadik ujj összecsúszik, ha nincs rajta a szorító kötés.

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.21 0 0 1003

Sziasztok!

Nekem még soká lesz a kapcsok kivétele, de engem is nagyon érdekelne a dolog. Nekem egy lábamba kettő van. Kérlek benneteket, akik túl vannak rajta számoljatok be, hogy mire lehet számítani. Köszi. 

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.21 0 0 1002

Szia!

Örülök, hogy végül sikerült a kezelőcipő.  Tapasztalni fogod, hogy  milyen jó és hasznos. A pedálokat először biztos, hogy nem fogod hajtani, de legalább pihengetsz. Hamar eljön a jövőhét péntek és túl leszel rajta. Gondolom, hogy a kórházból szombaton már ki is engednek. Nekem is már kiszedték a varratokat. 10 nap helyett a 14. napon, mert olyan volt, mint a kötözött sonka és elég csúnyán tagadt is volt. A doki mondta, hogy várjunk még a varrat kiszedésével. Most lábadozom, de egyik napról a másikra egyre javul. Felpocolom, jegelem, de közlekedek is rendesen a sarkamon, ami elég fárasztó. Ettől meg a bokám fájdogál, de mégsem tudok egyhelyben ücsörögni. Kész büntetés. Ezt a hasszúrit is már gyülőlöm, de már majdnem a fele elfogyott.  December közepén kell mennem a dokihoz. Remélem addigra már olyan jó lesz, hogy megbeszélhetjük a műtét következő lépését. Kitartást neked!

Előzmény: Juliette65 (997)
Juliette65 Creative Commons License 2010.11.20 0 0 1001

Szia!
Miért volt bent kapocs?

Előzmény: tubitubi (877)
loostris Creative Commons License 2010.11.18 0 0 1000

Köszi a választ!

Előzmény: tubitubi (999)
tubitubi Creative Commons License 2010.11.17 0 0 999

Sziasztok! Régen jártam erre.. Loostrisnak üzenem, hogy a kapocs kivétel után másnap már tudtam rendesen közlekedni, csak a varrat zavart benne, hiszen húzódik a járásnál, meg a cipő is nyomja picit. És szerintem vezetni is minden gond nélkül lehet. De azért aznap szerintem érdemes pihentetni, felpolcolni..

Előzmény: loostris (998)
loostris Creative Commons License 2010.11.17 0 0 998

Sziasztok!

 

Úgy néz ki, hogy december elején kiveszik a lábamból a tűződrótokat. Aki túl van rajta, kérem írja meg, hogy mire számítsak, mire készüljek előtte, tudok e vezetni majd utána, stb.

Be vagyok tojva rendesen.

Köszi a válaszokat előre is.

Juliette65 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 997

Szia!
 Sajna,a munkám ülő,de pedálokat használok közben és a bal lábam kevés lesz hozzá,úgyhogy majd kiderül mit tudok csinálni.Nem baj,kis pihi!A jövő hétre be kell iktatnom a nagy labort,meg az anesztest és pénteken irány a kórház!!!Nagyon várom.

 Képzeld,a cipő ma meg is jött,ezer hála érte zsazsinak!

 Majd írok,mi újság.Mindenkinek gyógyulást!

 

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.16 0 0 996

Szia Juliette65!

Ne is gondolj semmi rosszra, mert semmi rossz nem is fog történi veled. Arra gondolj, hogy milyen szép lesz a lábad, de ezt másnap az első kötözés után magad is látni fogod. Meglátod, hogy hamar eljön a műtét időpontja és hipp-hopp túl is leszel rajta. A munkahelyed nem tudom, hogy a lakásodtól mennyire  messze esik   és ülő, vagy álló munkát végzel. Szerintem varratszeddés után, ha minden kötél szakad  és kezelő cipőt hordasz simán tudsz dolgozni  ha ülő munkát végzel. Felpocolni feltudod az íróasztal alatt. Szorítok neked és számolj majd be a fejleményekről. Kitartást!

Előzmény: Juliette65 (995)
Juliette65 Creative Commons License 2010.11.14 0 0 995

Szia,cocer!
 Örülök,h.ilyen szépen gyógyulsz!

 Már nagyon várom a műtétet.A "félsz" még nincs bennem miatta,inkább a vágy,h.minél előbb túl legyek rajta és majd tudjak mást is felvenni a lábamra az edzőcipőn kívül.Az elmúlt két hónap alatt megutáltam,pedig előtte sem volt a kedvencem...Most csak a pozitívumokra gondolok,nem idegesítem magam semmivel.Pedig ijesztgetnek,hogy betegállomány alatt biztos ki fognak rúgni,mert ilyen soká nem szeretnek táppénzt fizetni stb.

 Én is olyan "nem tudok egy helyben ülni" tipus vagyok,majd kitalálok valami elfoglaltságot.Ugyis van egy vagon könyvem,amit el   szeretnék olvasni meg hasonló dolgok járnak a fejemben.

 További gyógyulgatást!

 

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.13 0 0 994

Szia Juliette65!

Örülök, hogy sikerült a kezelőcipő. Meg fogod látni, hogy milyen jó és biztonságérzetet ad.

Nekem tegnap volt 10 napos és már és a doki után betudtam menni a párommal az üzletbe vásárolni. Igaz kicsit fárasztó volt, mert ebben is a sarkamon  járok. Önállóan nagyon szépen tudok vele közlekedni ami számomra nagyon fontos, mert izgő-mozgó vagyok. Figyeld meg, hogy te is  hamar túl esel a műtéten és meglátod, hogy megéri a kis kellemetlenség, mert szép lesz a lábad. Kérlek számolj majd be a fejleményekről. Kitartást!

Előzmény: Juliette65 (993)
Juliette65 Creative Commons License 2010.11.12 0 0 993

Szia,cocer!Köszi szépen.Aranyosak vagytok,hogy ennyit segítetek!Sikerült a használt,várom a cipőt , a postáson múlik most már minden.Üdv

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.12 0 0 992

Szia!

Ha nem kapnál használt kezelőcipőt és úgy döntesz, hogy mégis kell, akkor a Google-ba üsd be, hogy kezelőcipő. Az elsőt megnyitod, ott látod hogy hol, milyet és mennyiért tudsz venni.

Nekem házhozszállították 2-3 napon belül 1.600,-Ft-ért. Sajnos úgy tudom, hogy csak párban adja, de ez nem biztos. Ennyit tudtam segíteni.

Előzmény: Juliette65 (991)
Juliette65 Creative Commons License 2010.11.11 0 0 991

Szia!

Most olvastam a hozzászólást,amiben emlited,hogy van eladó kezelőcipőd.Engem érdekelne,38.5-es a lábam,a jobb lábamat fogják műteni.

Kérlek,írd meg,hányas a Tiéd és mennyiért adnád el.Addig is köszi!

Előzmény: latna61 (832)
Juliette65 Creative Commons License 2010.11.11 0 0 990

Sziasztok!
 Köszönöm az értékes dolgokat a kezelőcipőről!

 Akkor most célzottan szeretném megkérdezni:van valakinek 38-as,esetleg 39-es jobb lábas kezelőcipője,amit eladna?
 Mindenkinek további gyógyulást,a műtétre váróknak meg kitartást és örömöt,hogy nemsokára "megjavítva" ( és megkönnyebbülve )fognak tudni járni!

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.11 0 0 989

szia Garzon! Köszönöm a válaszodat!  Hú, jó sokáig  lábadoztál! De  legalább tökéletes lett a lábad, nem? Egyébként 27-én megyek az egyik orvoshoz a János Kórházba. Írod,hogy  hetente mentél ellenőrzésre. Ha mégis műtenék a lábam, ez bizony nekem megoldhatatlan lenne, mert én Bp-hez 2 órányi távolságra lakom. 

Milyen az a harántemelő?

 

Előzmény: garzon17 (987)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.11 0 0 988

Szia!

Nekem is gerincérzéstelenítéssel csinálták. Választhattam az érzéstelenítés és az altatás között. Az altatás gépi úton és tubussal történt volna, amiből természetesen nem kértem, mert már volt ilyenem és utána egy hétig alig tudtam nyelni. A gerincérzéstelenítés után én is fáztam, de hideg volt a műtőben és arra gondoltam, hogy  biztos átfáztam. Kora délelőtt volt a műtét és csak estére ment ki reljesen az érzéstelenítés. Felkelni csak reggel lehetett.  A neten olvastam valahol, hogy a bütyök műtét utáni a  harántműtét 3-4 héttel meghosszabbítja a rehabilitációt. Nem gondolnám, hogy a bütyök minden esetben visszanő, mert a rossz láb nálam sajnos  családi örökség. Anyukámnak is volt annak idején bütyök műtétje és akkor még nem volt ilyen fejlett a sebészet. Neki is levették és amig a műtét után még élt kb. 15-20 évet, addig nem nőtt neki vissza. Emlékszem rá, hogy nagyon elesett volt, de neki mindkét lábát egyszerre operálták és még akkor nem volt ez a szuper kezelőcipő sem. Mikor már látszott, hogy nekem is gond lesz a lábbammal megkérdeztem tőle, hogyha úgy alakulna megcsináltatná -e mégegszer, azt mondta hogy igen.

Mamár e téren is fejlett az ortopéd sebészet és több módszerrel szabadítanak meg ettől a randa kinővéstől.  Éppen ezért nem gondolnám, hogy az csak úgy visszanő. Természetesen utána meg kell nézni, hogy az ember milyen cipőt vesz fel a lábára. Jobbulást kívánok neked.

Előzmény: garzon17 (987)
garzon17 Creative Commons License 2010.11.11 0 0 987

cocer - igen visszamentem hozzá és legnagyobb megrökönyödésemre akkor mondta, hogy a bütyök műtét majd csak ezután következik, és készüljek fel rá, hogy utána 3 hónapig egyáltalán nem tudok lábra állni. Merthogy a műtét után derült ki számomra, hogy ez most nem bütyök műtét volt. A műtét előtt azt mondta, hogy 1 hétig nem fogok tudni mászkálni, és 4 hét után úgy járkálok, ahogy akarok. Aztán amikor 4 hét múlva is még nagyon dagadt volt a lábam és fájt, akkor azt mondta, hogy ne csodálkozzak el van törve 3 csontom, természetes, hogy dagadt és fáj. Na ezért ment el a kedvem Tőle. Már voltam egy másik dokinál, az meg azt mondta, hogy úgyis vissza fog nőni a bütyök, uh. huzzam az időt ameddig csak birom. cip-cirip - ápr.19én műtöttek és hagytam magam rábeszélni a gerincérzéstelenitésre. (helyi érzéstelenitést szerettem volna inkább). Az első nem sikerült, a másodikra sikerült a bénitás. A műtét nem tartott sokáig. Utána sokáig voltam a folyosón, aztán a szobában már nagyon vacorogtam. 3óra helyett 6 óráig nem éreztem deréktól lefelé semmit, a vége felé már nagyon rémült voltam. A műtét a 2., 3., 4. lábujjcsontot elvágása volt. (ezt egy hét múlva tudtam meg). Az első nap nem volt dagadt a lábam, és a fájdalom is elviselhető volt. Másnap haza mehettem és egy hét múlva kellett az orvoshoz visszamenni kötözésre. 1 hónapig hetente volt ellenőrzés, és naponta hasszuri. Csak fáslizni kellett. Kb. 4 hónapig volt dagadt a lábam. Az én lábam már előtte is nagyon fájt, igy nem volt nagy különbség és abban reménykedtem, hogy később jó lesz, ezért még nagyobb fájdalmat is elviseltem volna. A mai eszemmel inkább harántemelőt használnék (ezt a műtét előtt nem ismertem, azóta használom) és a bütykömet tüntettetném el. A betétek nekem sem segitettek. A másik lábam is fáj, de nem hiszem, hogy azt megműtetném. A műtét óta a lábam kb 1centivel lett szélesebb.MIndenképpen beszélj az orvossal, lehet, hogy más ötlete is van. Sok szerencsét.

Előzmény: Törölt nick (986)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.10 0 0 986

Kedves Garzon17!

 

 

Túl vagy a harántboltozat műtéten???? 

 

Légyszi megírni, hogy milyen volt!

Ma is sírva jöttem haza a vásárlásból, annyira fájt a talpam, az ujjak tövében.

 

Altattak?    Mesélj el légy szíves mindent! 

 

Köszi előre is!

 

 

Előzmény: garzon17 (982)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.10 0 0 985

Szia!

Ne is haragudj, de nem  áll módomban a doki nevét kiadni, tekintettel arra, hogy nem hatalmazott fel rá. Egyébként úgy gondolom, hogy mindig ott kell a dolgok végére járni, ahol az ember elkezdett valamit.  Visszamentél hozzá? Próbálj meg a dokiddal beszélni, mert lehet, hogy nem is tudja, hogy neked milyen problémád van. Gondolom, hogy  csak  beszéltétek arról, hogy mit és mikor fog rajtad műteni és miután mi következik?

Előzmény: garzon17 (984)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!