Mivel többeket is érdekel pár recept, úgy gondoltam, feldobok ide alkalmanként egyet-egyet. Merthogy részint nem barátom a klaviatúra, részint meg számítógépes analfabéta vagyok és nem mellesleg lusta tetű...nem akarom többször is lepötyögni őket!!:-))))
felszámolás miatt lenne még 2 db fiatal BAK nyulam az egyik fehér újzélandi, a másik házinyúl keverék szürke színben, már ivarérettek. Vágásra vagy továbbtartásra egyaránt alkalmasak, kb. 2,5 kg-osak. Eladnám vagy elcserélném őket (pl: baromfi, termény, vagy ki mit ajánl). Pest megye Nagykáta.
Sziasztok! Eladó két gyönyörű szép növendék óriás kosorrú kék színű bak nyuszim! Szlovák vérvonalúak, igény szerint tetoválva! E-mail:nddori@vipmail.hu, képet tudok küldeni
Sziasztok! Eladó két gyönyörű szép növendék óriás kosorrú kék színű bak nyuszim! Szlovák vérvonalúak, igény szerint tetoválva! E-mail:nddori@vipmail.hu, képet tudok küldeni
Ezt a témát már tárgyaltuk, ha kicsit vissza olvasol akkor látni fogod. Egyenlőre semmit, mert a gerezna kikészítésére nincs jó kis ház technológiánk. De ha találsz a közeledben egy preparátort akkor azt kikészíti neked. Addig is feszítsd ki egy deszkára és vastagon sózd be, szellős helyen tárold.
Rég írtam már....most hál istennek nem baj miatt írok hanem ma kénytelen voltam levágni az egyik nyulam és azt szeretném kérdezni h ti a megnyúzott bőrrel mit csináltok?
Szerintem, te nagyon szerencsés helyen laksz, mert tudtommal Debrecen és Hajduszoboszló környékén rengeteg nyúltenyésztő és rengeteg fajta van. Van lementett cím listám, mert sajnos az az oldal már nem él valamiért, amit e-mailban el tudok küldeni neked.
Így van! Kedvencnek bármilyen jó, még kistestű vagy törpe is, ha a húsa miatt tartod, akkor legalább 3-4 kilósra növő fajtát, vagy keverékeket válassz, de tarthatsz akár 8 kilós óriás nyulakat is! Ha a minél ocsóbban, minél gazdaságosabbat elv szerint szeretnél ténykedni, akkor 4 kilós körüli "háztáji keverékeket" javaslok, ezekből süldőket lehet 800 ft-ért is venni, 3-4 hónaposan pedig már vágni lehet őket...
De cifrázhatod is: veszel keverék anyákat, meg mondjuk egy "fajbakot", mondjuk Újzélandi Vöröset, vagy valami óriás bakot. Tényleg csak azt kell eldöntened, hogy mire kell, mi a célod.
Nálunk az egyik fontos tényező a tarka-barka szín :o))))), a méret csak másodlagos. Kistestű anyáim vannak (2-2,5 kilósak), de mindig normál-méretű (5 kilós) bakkal fedeztetem őket, így azért sütni is lehet belőlük....de ha mindkét szülő nagytestű, akkor sokkal látványosabb a fejlődés és gazdaságosabb a tartásuk.
Szia Elsősorban megakarjuk őket enni és olyan fajtát szeretnék ami kicsit ellenállóbb semmi extra. Debreceni vagyok ha valakinek van itt eladó kérem jelezze. előre is köszi
Azt neked kell eldönteni, hogy milyen nyulakat szeretnél tartani és mi a célod velük!? Ha ezt sikerült meghatároznod saját magadnak akkor tudunk segíteni, hogy hol szerezd be. Fontos, hogy milyen céllal tartanád és szaporítanád a nyulaidat!!!
Szia! Ez attól függ, mik a terveid, mennyit szánsz rá és milyen messzire vagy hajlandó menni érte!:-)))
Nézz körül a haszonállatos apróhirdetésekben, vagy a környékeden, hogy tudj választani. Nem árt, ha tiszta, gondozott állományból választasz, mert behurcolhatsz pár dolgot az induló csapatoddal....
A bakot célszerű máshol venni, hacsak nem nagyobb tenyésztőnél vásárolsz...
Sziasztok én ma vettem egy ketrecet, már jó ideje tervezem hogy nyulakat fogok tartani pár hete olvasom a fórumotokat és nagyon sok hasznos infóval sikerült meg ajándékoznotok ezúton is köszi Abszolút kezdő vagyok milyen nyuszikat vegyek? 3 anyát és egy bakot szeretnék
4-5 éve vettünk egy kis szakácsfüzetet.50 étel nyúl és pulykahúsból.De nem biztos hogy ez a cime,de majd megnézem.Nagyon jó receptek vannak benne. Nálam nem akarnak pározni a nyulak,már 3 gete minden nap berakom a bakhoz az anyákat és semmi.
Ha már itt tartunk szívesen vennék 1-2 nyulas receptet. Mi nyúlpaprikást, pörköltet, ill. vadast szoktunk készíteni belőle. A vadas ez esetben nem sárgarépás mártás, hanem erősen fűszerezett, vörösborral megbolondított, krumplival, füstölt hússal (oldalas, szalonna, sonka-csíkok) felturbózott pörkölt.....a vadpörkölthöz hasonló "anyag" :o)) házinyúlból.
Köszi!Remélem a folytatás is jó lesz,mert jövő hétre megint mínusz 10 fokokat mond.Na azért azt annyira nem várom.Igaz szegény nyuszim elég rendesen megtépte magát,talán nem fog megfázni.....Amennyire csak tudom betakarom az ólat!
Hát néha későn szólok hozzá a dolgokhoz, de az internet nem mindig áll rendelkezésemre. A nyúlhúst én is daráltam már és rakott zöldbab lett belőle. Száraz hús és én így szeretem. De volt már, hogy brassói lett belőle. Ha csont nélküli húsra van szükség akkor mindig hagyom a nyulakat 2,6-3 kg ig nőni és 6-8 db-ot vágok egyszerre. Abból lesz sok hús és a maradék csontos részek (combcsont, bordák, gerinc hús nélkül stb) és a belsőség megy pörköltnek. Ilyenkor lehet jó nagy pörköltcsomagokat csinálni. A lapockák viszont mehetnek a liszt, tojás, prézli, forró olaj, tányér vándorútra.
Na éhes is lettem. Kiesett belőlem a reggeli kávé. Ennyi finomságot olvasni és írni.....
Azért jó hogy a nyulak boldog tudatlanságban élnek és nem is sejtik hogy az ember néha miért néz rájuk olyan furcsán. Egy kicsit másként értelmezhető a "de szépen megnőtt" mint a gyerekeknél.