Keresés

Részletes keresés

Borsihun Creative Commons License 2021.12.29 -4 0 3019

Valakinek van tapasztalata a beutazással kapcsolatban? 

Mennyi embert ellenőroznek szúróprobaszerűen? 

hlslaszlo Creative Commons License 2021.12.25 -6 2 3018

"We wish you a Merry Christmas"

 

A Youtube csatornánkon is. A video ITT

 

Milyen a jelenlegi időjárás a Kanári-szigeteken?

A videót karácsony előtt 3 napja vettük fel Las Palmasban.

 

Ami viszont ennél fontosabb infó, hogy tegnaptól, 2021 december 24-től ismét kötelező a maszkviselés a szabadban is, nem csak zárt térben.

Sportolás, túrázás a hegyekben, tengerparti napozás közben nem kell maszkot viselni.

 

Üdv Las Palmasból
Estefanía & László

Your Gra Canaria Experience

 

FACEBOOK     YOUTUBE     INSTAGRAM

 

Flower2000 Creative Commons License 2021.12.20 -3 0 3017

Elkezdték ezt csinálni Spanyolországban, igen. Szúrópróbaszerűen csinálják sok helyen. Ezért nem lehet tudni ha megérkezel bárhova is letesztelnek-e vagy sem.

Előzmény: Saria (3016)
Saria Creative Commons License 2021.12.18 -4 0 3016

Szia!Köszönjük a rendszeres tájékoztatóid,tán mások nevében is írhatom ezt.Butaságot említesz,mennyire igaz ez:bárkit szúrópróba szerűen letesztelhetnek érkezéskor Gran Canarián?

Előzmény: hlslaszlo (3014)
Torlonia Pyrandus Creative Commons License 2021.12.12 -6 1 3015

Minden jót kivánok minden utazónak ("Én vitézlő harcos nem lehetek...")

hlslaszlo Creative Commons License 2021.12.11 -6 1 3014

Sziasztok, itt az év végi hajrá :)

 

Talán a legfontosabb, hogy a beutazási feltételek nem változtak ez előző hónapokhoz képest (jelen pillanatban). Akinek megvan a megfelelő oltása és az igazolása róla, nem kell tesztet csináltatni. Ezzel kapcsolatban több kérdést kaptam az utóbbi időben, valahonnan ismét a butaság terjed.

 

Most viszont néhány videót szeretnék mutatni Gran Canriaról, a Youtube csatornánkról. Nem profi videók, sem időnk, sem a tudásunk nincs meg hozzá, viszont nagy lelkesedésből készülnek :)

 

Belén de Aréna de Las Canteras Aki ebben az időszakban Gran Canarian jár, nem szabad kihagynia a főváros legnagyobb és legtöbb ember által látogatott karácsonyi látványosságát. Több infó a Face oldalunkon is megtalálható róla. A VIDEÓ itt látható

 

Ez csak egy rövid videó a sziget legnagyobb medenceterületével rendelkező hoteljából. Mindenkit a legkényelmesebb helyen, közvetlenül szállásánál veszünk fel a kirándulásainkon. Néha csinálok egy rövid videót a szállásról. A Youtube csatornánkon több ilyen videó van, különböző hotelekről, a Face oldalunkon pedig egy lista képekkel, infókkal azokról a hotelekről, ahol mindig elégedettek voltak a kirándulók. A VIDEÓ itt látható

 

● ARC, irány a karib térség, mint minden év novemberében! Közel 100 vitorlás indult Las Palmasból, hogy átszeljék az Atlantit. Ezt a vitorlás versenyt minden évben megrendezik. Erről is elég sokat posztolunk előzetesen a Face oldalunon, mint hír, rendezvény. Szerintem ez egy érdekes látványosság azoknak, akik éppen akkor a szigeten járnak. VIDEÓ itt látható

 

 

● ERC FIA European Rally Championship, az én személyes kedvencem :) Erről is sokat posztolunk előzetesen minden évben. A Covid a rally-ra is hatással van, sokkal kevesebb autó indult mint az előző években. És idén a magyarok sem voltak túl sikeresek. VIDEÓ itt látható

 

Na ezt ne csináljátok Gran Canarian! :) VIDEÓ itt látható

 

A kirándulásainkról annyit, hogy január elejére az összes német óceánjáró hajóról, ami Gran Canarián kiköt (4), kaptunk kirándulás foglalásokat. Mivel a kirándulások típusait és a beszélt nyelvet nem keverjük, ezért ezek csak a német hajóutasoknak elérhetők. Ez azt jelenti, hogy arra az időszakra még 1 napot tudunk beiktatni magyar kirándulásra (vagy bármi másra), többet fizikailag nem tudunk vállalni.

Szeretettel várunk egyedi privát kirándulásainkon!

 

Etefenía & Laci
Your Gran Canaria

hivatalos Kanári-szigeteki idegenvezető

 

FACEBOK     YOUTUBE     INSTAGRAM

 

 


hlslaszlo Creative Commons License 2021.10.31 -5 3 3013

Sziasztok,

 

Budapest - Gran Canaria átszállással.

Nem mindenki számára megfelelő a direkt Ryanair járat, illetve vannak olyanok, akik nem 1 hetet szeretnének nyaralni, hanem kicsivel többet. Ilyenkor legalább 1 irányba átszállásos utazás kell.

Pár héttel korábban hazalátogattunk Magyarországra. Budapestről Valencián keresztül jöttünk vissza. Kényelmes 2 órás átszállási idő. Az egészségügyi QR kód meglétére érdemes figyelni, mert aki nem töltötte ki előre, azt nem engedték Pesten becsekkolni. Viszont kilehet tölteni a reptéren is, ha ezt valaki nem tette meg előre.

A repüléshez csak a következő dolgok kellenek: QR-kód és oltási igazolás (vagy antigén teszt, ha igazolás nincs). Ezt leszámítva ugyanolyan a repülés mint korábban, semmi extra.

 

Egy kicsit kifacsartak bennünket a nyaralók, 2500 km-t tettünk meg a kirándulóinkkal az utóbbi másfél hétben (nem maradt időm a netre sem irkálni). Ez nem panaszkodás, hiszen ezért dolgozunk :) Értük, a nyaralókért. Ez a szám talán jól mutatja, hogy mi valóban nem vicceljük el a kirándulásainkat, és hogy komolyan gondoljuk a nyaralók nyaralását.

Az utóbbi időben a Facebook oldalunkon is láthatjátok, hogy éppen abban a pillanatban mi hol járunk, mit látunk. Egy gyors mobilos kép, egy rövid kommentár - bízunk benne, hogy ez inspiráló hatással van az oldalunk követőire. Egyrészt "bátorítás" Gran Canariára utazni, másrészt velünk kirándulni :) Ezekből a képekből töltök most fel ide párat.

 

Beindult a hajózási szezon is.

...amit tavaly a Covid teljesen ketté tört. Most már egyre több óceánjáró érkezik Gran Canariára.

Ha esetleg van olyan az olvasók között, akik januárban a szigetre fognak látogatni, és esetleg szeretnének velünk kirándulni, akkor érdemes időben megkeresni minket. Január elejére már most több napot lefoglaltak az óceánjáró utasok kirándulásra. Ugyanis mi számukra is több különböző kirándulást kínálunk. Ez viszont a magyar utazók lehetőségét csökkenti. A kirándulások beszélt nyelvét mi sosem keverjük, és ezek a vendégek kivétel nélkül németek. De magát a kirándulásokat sem keverjük. Így a normál Egész Napos Privát Kirándulásainkra kevesebb lehetőség van most minden héten.

 

Telt házas hotelek

Sok hotel esetében előfordul, hogy ha a következő hetekre szeretnénk foglalni, már nincs szabad helyük. Én mindig azt tanácsolom, hogy érdemes időben foglalni, mert a jó szállásokat jó áron gyorsan eliszik. Utána már csak a "maradékból" lehet válogatni. A mi tapasztalatunk az, hogy általában nem a legolcsóbb, alsóbb kategóriás hotelek telnek meg gyorsan.

 

És hogy kik vagyunk mi?
Estefanía (Gran Canaria) és Laci (én :))
Your Gran Canaria
Hivatalos Kanári-szigetekei Idegenvezető. Amire büszkék vagyunk (sok munkát fektettünk bele), hogy Gran Canarián magyarok között csak nekünk van ilyen engedélyünk (beleértve mindenféle utazásszervezőt és irodát is). /Guía de Turismo de Canarias 4085/

 

Gran Canaria - a miniatűr kontinens vár rád! :)

Üdv Las Palamsból

 

FACEBOOK     YOUTUBE     INSTAGRAM

 

 

hlslaszlo Creative Commons License 2021.09.26 -5 1 3012

Sziasztok,
Covid-19 beutazási változás Budapestről

 

Budapest felkerült a kockázatos országok illetve helyek listájára, ami a spanyol beutazáshoz kapcsolódik.


A listát hetente szokták frissíteni. A legutolsó közzétett lista szeptember 27 - október 3 között érvényes.

Ez azt jelenti, hogy a beutazáshoz szükség van oltást igazoló dokumentumra (az oroszt nem fogadják el), vagy antigén tesztre (lehet PCR is, de az antigén is elég).

Akinek tehát megvan a megfelelő oltása, annak továbbra is "zöld út" a spanyolországi beutazás. A többieknek tesztre van szükségük.

És természetesen mindenkinek ki kell tölteni az Spth dokumentumot a QR kódért.

 

A kockázatos országok listája itt található.

 

Üdv Las Palmasból

Your Gran Canaria eXperience (Facebook)

hlslaszlo Creative Commons License 2021.09.19 -5 0 3011

Sziasztok,

 

Nem Gran Canaria, hanem La Palma

 

Nincs jós képességem, de pont ma délután írtam egy posztot ide a Face csoportunkba a La Palman az utóbbi héten tapasztalható vulkanikus tevékenységről, és hogy szakemberek szerint egyre biztosabb, hogy kitör a vulkán. 1 órával a posztom után kitört a vulkán, de esküszöm hogy semmi közöm hozzá :)

 

1 kisebb kürtőből kezdett áramolni a füst, majd rövid időn belül 5 lett belőle, és megjelent a lávafolyam is. Most északára már egyre jobban felerősödött, és folyamatosan ontja magából a lávát.

Sajnos lakóépületeket is elért gyorsan a kitörés, az embereket természeten evakuálták.

 

Felvettem egy direkt adást a tévéből, itt látható a Youtube csatornánkon. (Később egy másikat is feltöltöttem, egy látványosabbat)

Képeket pedig a Face oldalunkra töltöttem fel ide.

 

Egyre több ágon egyre több láva folyik, remélhetőleg nem fog sok lakást tönkretenni (akinek tönkreteszi, annak az az 1 eset is nagyon soknak számít), és remélhetőleg nem veszélyezteti az embereket.

 

hlslaszlo Creative Commons License 2021.09.18 -4 1 3010

Elnezest, nem lattam hogy irtal. Sajnos egyre kevesebb idonk van a virtualis erletre. Ami tulajdonkeppen nem is sajnos :)

 

Azert kellett antigen teszt, mert nekik orosz oltasuk volt, amit nem fogadnak el. Madridban szalltak at, ahol tulajdonkeppen ugyanaz a szabaly mint itt Gran Canarian, tehat nem lenne szukseg oltasra vagy tesztre, de az Iberiaval repultek,  es ok kertek tesztet vagy oltasi igazolast.

Europan belul szeintem mindenhol szamit es elfogadott az oltas, csak a megfelelo oltas legyen. Allitolag az orosz oltas igen hatekony, szoval ne hatekonyssag szeriint legyen megfelelo, hanem EU politikailag :) Eleg nevetseges es egyben szomoru ez a helyzet.


Egyebkent lattam mar "oktato" videoban azt a tanacsot, hogy ne uljenek fel az utazok a legitarsagok kereseinek, ha tesztet/oltasit kernek a spanyol beutazashoz (mert a spanyol allam nem ker tesztet vagy oltasi igazolast). Szerintem a legitarsasagoknak jogukban all tesztet kerniuk (mint ahogy a hotelek is megteszik), es ha ezt le is irjak, akkor nincs tobb kerdes. Persze lehet verni a pultot a repteren, es az igazunkat kovetelni, de akkor jo esellyel ott hagynak minket es kesz, megtagadjak a beszallast:) Mint ahogy ilyen meg is tortent masokkal, a nyaralok elmondasa szerint. Oltasa mar szinte mindenkinek van, sajnos nem mindenkinek az EU konform (nekik nehezebb az utazas), viszont akkor egy tesztet is lehet csinaltatni, ami nem nagy dolog.

 

Gran Canariara rovabbra is belehet utazni szabadon. Tesztet vagy oltast csak a legitarsasag kerhet, vagy a szallas, az allam nem. A  Ryanair nem ker semmit, szoval csak a szallassnal kell erdeklodni, hogy ok kernek-e.

 

A napi fertozottek szama a szigeteken egyre inkabb csokken, szinte mar csak a tizede a par honappal ezelottinek. Egyre tobb a lazitas, moat mar nem kell ejfelkor bezarniuk a vendeglatoknak, nagyobb csoportosulas engedelyezett. Es a felesegemek illetve a neptanccsoportok is elkezdhettek ujra tancolni, ami mar tenyleg a lazitas jele:)

De maszkot belterben tovabbra is hordani kell. A fovarosban ezt nagyon sok ember kulteren is megteszi.

 

FB

Előzmény: similis (3009)
similis Creative Commons License 2021.08.27 -3 0 3009

Átszállással jöttek és nem volt oltásuk azért kellett antigén teszt? Vagy vannak országok, ahol nem számít az oltás és mindenképp teszt kell?

 

Előzmény: hlslaszlo (3008)
hlslaszlo Creative Commons License 2021.08.26 -3 2 3008

Azon mi magunk is nagyon csodálkoztunk és meglepődtünk, hogy a Ryanair ennyire komolytalanul veszi...
A normál (nem fapados) légitársaságoknál megvan a szigor.

 

De ez a lazaság mindenhol megtalálható. Elméletileg a pesti reptéren is ellenőrzik a hazatérő embereket, és akinek nincs meg a megfelelő papírja, az továbbra is karanténba kell hogy menjen. Viszont többen azt mondták, hogy Pesten senki sem kért tőlük semmit, akadálytalanul mentek át, érkeztek meg.

Vagy például az itteni reptéren valaki véletlenül más családtaghoz tartozó antigén tesztet mutatott fel (átszállással jöttek, azért kellett nekik), de az is jó volt...:)

Illetve szállásadók között is vannak, akik sem veszik olyan komolyan, főleg nem a privátok. Mint mindenki, örülnek ha a vendégeik vannak.

 

Most már annyira nagy az átoltottság, hogy örvendetes lenne, ha visszatérnénk a megszokott élethez. Vagy legalább a közelébe. A mi ismerősi is családi körünkben nincs egy olyan helyi ember sem, aki ne lenne beoltva. Persze ez nem reprezentatíva adat :)

 

Egyébként Gran Canaria visszatért a piros Covid kategóriába. Ennyi esetszámmal elméletileg sárga is lehetne, de az várható volt, hogy 2 szintet nem fognak visszalépni egyszerre.

Előzmény: similis (3005)
ammesz Creative Commons License 2021.08.23 -3 0 3006

Köszönöm szépen a válaszod.

Előzmény: hlslaszlo (3004)
similis Creative Commons License 2021.08.22 -4 2 3005

Ezek szerint ha nem szeretném, hogy egész úton azt nézzem ki köhög meg prüszköl az arcomba, akkor érdemesebb átszállással menni, mert máshol kultúráltabbak az emberek maszkhordás terén ? 

Nem mondom, hogy tengerparton szükséges, de azért egy gépen... :(

Előzmény: hlslaszlo (3004)
hlslaszlo Creative Commons License 2021.08.22 -3 1 3004

Szia,

A látszat néha csal, és a helyzet nem olyan szomorú, mint amilyennek látszik. De ehhez meg kell nézni az adatokat is, nem csak színkódokat. Az most már szinte semmit sem mond.

 

Igaz, jelenleg Gran Canaria barna színkódot kapott, ami a legmagasabb Covid besorolás. Viszont a napi esetek száma már csak harmada-fele ahhoz képest, mint amennyi az egyel alacsonyabb, a piros besorolásban volt. Logikát nem kell keresni a dologban, mert nincs.

Valószínűleg Tenerife miatt van ez az egész. Ők fúrnak meg minden szigorító jogszabályt, vagy jogszabály tervezetet. Ha náluk emelkedik az esetszám, akkor alig akarnak Covid kategóriát emelni. Gran Canarián ha már egy 1-2 napon kicsivel magasabb volt a napi esetszám, akkor rögtön Covid besorolást emeltek. Hogy most miért barna Gran Canaria? Azért mert Tenerife is, más oka nem nagyon van.

Egyébként a szigetcsoport minden tagján jelentősen visszaesett a napi fertőzések száma. Ennek tükrében nagyon furcsa, hogy Tenerife és Gran Canaria barna kód. Az szintén furcsa, hogy minden szigeten, pont egy a napon esett vissza jelentősen a napi fertőzöttek száma, és azóta is azon szinten van, minden szigeten. Micsoda véletlenek vannak :)

 

Egyébként ha lemegyünk a strandra, ott semmit nem lehet észre venni a Covidbol. Senki nem foglalkozik semmivel, gondtalan a nyaralás.

A sziget északi részén a helyiek zöme töretlenül hordja a maszkot az után is, még akkor is, ha nem is lenne kötelező abban a szituációban.

Ugyanakkor a magyar direkt járaton, elmondások szerint alig viseli valaki a maszkot, és még a személyzet sem szólítja fel erre az embereket.

Magyarul egy nagy kulimász az egész.

 

Előzmény: ammesz (3003)
ammesz Creative Commons License 2021.08.21 -3 0 3003

Nagyon szépen köszönöm a válaszod, ez tényleg szomorú és elgondolkodtató az odautazást illetően. 

Előzmény: Flower2000 (3002)
Flower2000 Creative Commons License 2021.08.21 -4 0 3002
Előzmény: ammesz (3001)
ammesz Creative Commons License 2021.08.21 -3 0 3001

Köszönöm szépen az újabb tájékoztatást. 23-án hétfőn vagy mikor várható az új besorolás ill. átsorolás. Csütörtökön vártam, de még nem látok újabbat, csak az aug. 12. Mi a helyzet arra, várható egyáltalán kedvező átsorolás? 

Előzmény: hlslaszlo (3000)
hlslaszlo Creative Commons License 2021.08.20 -5 0 3000

Sziasztok,

 

Nem fizeti vissza az utazási iroda a pénzt?

Még mindig vannak olyan nyaralni vágyók, akik másfél év után sem kapták vissza a befizetett pénzüket az utazási irodáktól. Ez egyszerűen hihetetlen. Főleg annak fényében, hogy tavaly a Ryanair is visszafizetett minden utat, és hotelek is visszaadták a pénzt automatikusan.

Ha az iroda arra hivatkozik (mert van aki erre hivatkozik), hogy a spanyol riasztási állapot miatt nem adja vissza pénzt, akkor világosítsátok fel őket, hogy az már 3,5 hónapja (május 9. óta) nincs érvényben...

Itt van két link, ahol ezt hivatalosan is megtaláljátok. A második link a Spanyol Közlöny. ITT és ITT

 

Autóbérlés

Akik autót szeretnének bérelni mostanában, azoknak biztosan feltűnt 2 dolog. Vagy nincs elérhető bérautó, vagy iszonyat drága (minden cégnél). Mondták, én pedig nem akartam elhinni, hogy van cég, aki 500 euróért kínál autót 1 hétre. És tényleg van ilyen. A Cicar, amit mi mindig ajánlunk (azoknak, akik nem szeretnének meglepetés extra költségeket sérülések esetén) nem drágult meg ilyen extrém mértékben, viszont náluk is legalább 50 %-al többet kell fizetni az autóért, mint az korábban megszokott volt.

Tehát érdemes időben gondolkodni, és hetekkel előre lefoglalni az autót annak érdekében, hogy legyen, és ne legyen extra magas áron.

 

A beutazás feltételei

továbbra sem változtak. Az egészségügyi QR kód kitöltése elegendő. Viszont a légitársaság (pl Iberia), vagy a szállásadók kérhetnek tesztet vagy oltási igazolást.

A PCR tesztet még mindig többen emlegetik az utazók közül. Ezt felejtsük el. Ha tesztre van szükség, akkor az antigén is elég már hónapok óta.

 

 

Naplemente utáni fotózásaimról

készítettem egy nagyon rövid videót, néhány fotóval. Ennél sokkal-sokkal több fotóm van, de egyszerűen nincs elég időm foglalkozni fele. Sajnos.

Olyan helyeket lehet megismerni és olyan perspektívából, amit egyébként nem. Akit érdekel, ITT a Youtube csatornánkon megnézhető a videó.

 

Kirándulások

ami tulajdonképpen a mi munkánk, hivatásunk :)
Szuper kirándulásaink voltak, szuper nyaralókkal. A közös fotók készítése nem is a mi ötletünk volt a kezdetben (sok évvel ezelőtt), hanem a kirándulók kérték, hogy legyen egy közös emlékképük a kirándulásról, a nyaralásról. És így vált ez nálunk hagyománnyá.
Szeretettel várunk mindenkit a kirándulásainkon, aki egy kicsit többet, egy kicsit mást szeretne átélni Gran Canarián.

Lelkes nyaralókkal leteszteltünk egy kirándulást, ami még csak a fejünkben létezik. Megtippelni sem tudjuk, hogy mikorra tudjuk majd megvalósítani, mert több más kirándulásunk is a megvalósításra, átírásra várakozik. Mindenesetre ez egy olyan élmény lesz majd, amit nagyon kevés turista él át abból a sok millióból, akik normál esetben a szigetre érkeznek egy évben. A teszt jól sikerült, 1 képet csatolok ide a többi közé.

 

+ néhány fotóm

az utóbbi napok Instagram posztjainkból, egy kis kedvcsinálóként Gran Canariához.

 

Figyeltétek,

hogy pár napja 3660 forintért is kínált jegyeket a Ryanair a direkt járatokra?

Ha látunk ilyen jó ajánlatokat, azt posztolni is szoktuk a Face oldalunkon (mint ezt a mostanit is), hátha tudunk valakinek egy jó napot szerezni, és a nyaralási költségeit nagyban lecsökkenteni.

 

Gran Canaria, a miniatűr kontinens.

 

Üdv
Laci
Your Gran Canaria

 

FACEBOOK     INSTAGRAM     YOUTUBE

 

 

hlslaszlo Creative Commons License 2021.07.26 -6 2 2999

Sziasztok,

 

Egyre többen utaznak az utóbbi hetekben, de kérdésekből, problémákból, aggódásból is akad jó pár... csak ezeket általában nem posztolják az emberek a nyaralási szuper beszámolókhoz.

 

Néhány friss hír, amire fél füllel talán érdemes figyelni.

 

Mától (2021. július 26.) Gran Canaria a Covid 2-es szintről a rosszabb 3-as szintre sorolódott (ez annak köszönhető, hogy a szigeten és a szigeteken, napról napra új rekordokat dönt a napi fertőzöttek száma az utóbbi 3-4 hétben).

A beutazást jelenleg ez semmiben sem korlátozza!

Juli 22-en volt egy bejegyzésünk a Facebbok oldalunkon ezzel kapcsolatban, és ott felsoroltuk a fontosabb intézkedéseket, szigorításokat. Bemásolnám ide a linket szívesen, de úgy látszik hogy béna vagyok, mert a poszt linkjét nem érem el :) Mindenesetre a bejegyzés ott van az oldalunkon.

 

A 3-as szinttel összefüggésben


A Global Bus járatai (ők bonyolítják Gran Canarián a távolsági buszközlekedést) nem közlekednek

 

  - hétköznapokon 00:30 - 05:30
  - hétvégéken 00:30 - 06:00 között
(Ez a korlátozás valószínűleg addig marad érvényben, ameddig a Covid 3 szint is érvényben van.)

A Ryan direkt járata most nem korán reggel indul, mint az előző években, így ez feltehetőleg nem sok embert, nyaralót érint.

 

Magyarország továbbra is zöld besorolású, tehát a beutazáshoz csak a QR kód kell.

 

DE

A repülőtársaságok és a szállásadók ettől eltérhetnek, és el is térnek. A Ryan jelenleg nem kér tesztet (vagy oltási igazolást), de például az Iberia igen. És a nyaralók beszámolója alapján a legtöbb szállásadó is kéri. Ezt mindenki beszélje le előre a szállásadójával.

 

Hogy a Ryanair direkt járatával milyen egyszerű volt a beutazás, azt ebben a videóban elmondjuk, egy itt nyaraló család segítségével: Videó itt

Bár ebben a pillanatban még nincs kész az album, nem teljes a hét, de az 1 hét nyaralás 1-1 momentumát ITT is meg lehet nézni.

Azt nem állítom, hogy pihentebben mentek haza mint ahogy megérkeztek, mert aktív hetük volt, viszont rengeteg élményt gyűjtöttek és sok volt a szórakozás. Ráadásul úgy, hogy túl sok populáris helyen nem is jártak.

Bevallom, mi ebben a pillanatban nem tudnánk elindulni olyan nyugodtan nyaralni, utazni, mint azt tettük és mindenki tette mondjuk 2 évvel ezelőtt. Viszont aki mostanában nyaralni jótt, azt gondolom hogy mindenki jól érezte magát, és nem bánta meg.

 

QR kód a beutazáshoz!

 

Sajnos engem is megtévesztett, figyeljetek oda hogy melyik oldalon töltitek ki!

Ez a kormány hivatalos oldala, ITT töltsétek ki

 

Sajnos egyszer én is rossz oldalt linkeltem. ...mert vannak akik a mindenből is nyerészkedni akarnak, pénzt szerezni.

Ha rákerestek a Google-ben az Spth QR kódra, akkor az első helyen nem a hivatalos és ingyenes kormány honlapját látjátok, hanem valaki más honlapját. Ráadásul még Google hirdetés is van az oldalon, szóval tuti hogy ez a másik oldal lesz az első találat.

Ugyanúgy kilehet tölteni itt is a dokumentumot a QR kódhoz, de ez egy fizetős oldal. Nem kell, azt ne használjátok.

 

Néhány "inspirációs" (természetesen saját) képet most is csatolok az utóbbi hét posztjainkból, kirándulásainkról.

 

Kérdéseitekkel bombázzatok minket nyugodtan :) ha módunkban áll, igyekszünk segíteni.

 

Üdv

Laci és Estefanía

Your Gran Canaria

Hivatalos Kanári-szigeteki Idegenvezető

hlslaszlo Creative Commons License 2021.07.01 -6 3 2998

Sziasztok,

 

- Magyarország továbbra is "zöld"

- Mínusz 90 ezer forinttal indul egy nyaralás?

 

Magyarország továbbra is "zöld"

Az új lista június 4-ig érvényes. Itt található a rizikós országok listája.
Tehát lehet teszt és oltási igazolás nélkül jönni.

De a szállásadó ettől eltérhet! mindenképpen érdemes megkérdezni a hotelt, hogy ők esetleg kérnek-e antigén tesztet vagy oltási igazolást.

2 nappal ezelőtt felhívtunk egy hotelt, kíváncsi voltam hogy mit mondanak ezzel kapcsolatban. Azt mondták, tedd azt, amit a reptér kér... a reptér viszont nem kér semmit, csak a QR kódot. Hát így igazodjanak ki a nyaralók a szabályokon.

 

Szerintem nem kell a Covid adatokban napi szinten elveszni, követni, de azért fél szemmel érdemes figyelni.

Valószínűleg további enyhítések nem jönnek a közeljövőben. Tenerifén a tegnapi napon rekord szintet döntött a napi fertőzöttek száma. Akit érdekel a szigetek statisztikája, itt található minden adat.
Ez semmi extra intézkedést nem jelent jelenleg, ami a nyaralást befolyásolná. Egy nagyon kellemes hetet el lehet tölteni bármelyik szigeten.

 

A maszkviselés kültéren nem kötelező, ha garantálható a 1,5 méteres távolság. Tehát tömegben, piacon stb és beltérben továbbra is viselni kell.

 

Mínusz 90 ezer forinttal indul a nyaralás?

Az utóbbi hetekben eléggé változatos repjegyárakat lehetett látni. 12 ezertől 130 ezerig volt minden.

Én már sok éve figyelem az árakat, bizonyos tendenciák megfigyelhetők, de a tutit nyilvánvalóan én sem tudom megmondani, mint senki más sem.

Nem túl régen hoztuk létre, és már jó pár tippet megosztottam itt a Face csoportunkban. Fontos az inspiráció is, de ez nem az a csoport, ahol csak pálmafás képeket posztolunk azzal a szöveggel, hogy gyertek nyaralni :) Igyekszünk valódi és hasznos segítséget adni.

Nem az a cél hogy millióan legyenek a csoportban, viszont mindenkit szívesen látunk, akit érdekel Gran Canaria. Szóval mi nem szolgáltatásokat adunk el extra feláron, hanem hasznos tippeket osztunk meg, amikkel te spórolhatsz extra pénzt. Ez elég nagy különbség :) Az fontos, hogy mi senkinek nem foglalunk le semmit, sem hotelt, sem repülést, sem mást. Tippeket és ötleteket adunk.

- Ilyen volt például az a tippem, hogy várjanak a repjegy vásárlással, mert sosem a hónapokkal előre megvett jegyek a legolcsóbbak. A család várt, a 40 ezres jegy helyett 17200-ert vették meg a jegyet július 7-re.

Ez a tipp számukra -90 ezer forintot ért. A visszafele útra is van egy tendencia, ott is sokat fognak spórolni vélhetően. Úgy gondoltam, hogy a hazaút 40-50 ezerért nem a legjobb ajánlat, lesz az olcsóbb is biztosan. Jelenleg 28 ezer. Lassan vételre érett.

- Egy másik család pár napja 500 eurót spórolt a hotel foglaláson. Hamarosan megírom a csoportban, hogy ez pontosan hogy történt. Ez a kis "trükk" egyébként engem is meglepett.

 

És hogy legyen egy kis inspiráció is, íme néhány kép az előző hét Facebook és Instagram posztjainkból.

Ne csak meglátogasd, hanem éld át Gran Canariát!
(Minden kirándulónk 30 digitális képet kap ajándékba a kirándulásáról. Nem az itt posztoltakat, és természetesen minden kiránduláshoz mást, de a képek minőségét ezek a fotók jó bemutatják.)

Szereted a Beatles zenéjét? Készítettünk egy rövid videót a múlt heti koncertről Las Palmasban. ITT

Üdv

Laci

FACEBOOK     YOUTUBE     INSTAGRAM

 

 

 

hlslaszlo Creative Commons License 2021.06.27 -5 3 2997

Sziasztok,

 

Egyre több nyilvános rendezvényt tartanak Gran Canarián, úgy tűnik, hogy az életnek ezen része újra beindul.

 

Az előző hét elég aktív volt.
Ezek az élmények nemcsak a mi élményeink, hanem a tiéd is lehet.

 

Ha követed Facebook oldalunkat, akkor minden eseményről értesülhettél, mert mindegyikről posztoltunk, hírt adtunk előzetesen.
Szimfonikus koncert, "Beatles" koncert, tűzijáték, Las Palmas alapításának évfordulójára rendezett számos rendezvény, vásár, néptánc.
Mi sem értesülünk mindig és minden rendezvényről ami a szigeten történik, és pláne nem tudunk ott lenni mindegyiken. De a fontosabbakról már hosszú évek óta hírt adunk a Face oldalunkon, hétről hétre. (Az utóbbi másfél évben nem nagyon volt miről hírt adni.)

 

A strandok mindig megtalálhatók ugyanazon a helyen, és a nap 24 órájában :)

A rendezvények azonban csak egy rövid időre szólnak.
Ha szeretnéd megismerni egy kicsit a helyiek életét, kultúráját, hétköznapjait is, akkor az események, rendezvények remek lehetőséget adnak erre. Szerintem ez minden nyaralási helyszínre igaz.

 

Íme néhány fotóm, amit ezen a héten készítettem.

Üdv,
Laci
Your Gran Canaria     FACEBOOK     YOUTUBE     INSTAGRAM

 

hlslaszlo Creative Commons License 2021.06.27 -2 0 2996

Szia Gyuri,

 

Az az oldal is tökéletes, amit te linkeltél. Ugyanazok a kérdések vannak ott is, csak  külön oldalakra, pontokra bontva. Ha családdal utazol ez még jobb is, mert ott a családi formula opció, és akkor nem kell újra kitöltögetni az azonos adatokat.

Amint kitöltöd ezt a formulát, pár másodperc múlva meg is kapod a QR kódot a megadott email címre.

48 órával indulás előtt töltsd ki.

Tényleg nem bonyolult, és szerintem túl nagy jelentősége sincs az egésznek... Amikor mi utaztunk, csak beolvasták a kódot a reptéren és kész. Senki sem nézte meg hogy kihez tartozik az a kód, a benne szereplő adatokról már nem is beszélve.

Üdv

Laci

Előzmény: Alpe d'Huez (2994)
Flower2000 Creative Commons License 2021.06.22 -3 0 2995

Ahol én voltam, Malaga felett ott is alig volt turista, spanyolok jöttel le a tengerhez 7végén. De a hotelben 1 hétig szinte egyedül úsztam a medencében és ketten reggeliztünk a svédasztalnál.

Nagyon lassan indul be a turizmus.

Előzmény: suirebit (2991)
Alpe d'Huez Creative Commons License 2021.06.22 -1 0 2994

Szia Laci!

A QR-kóddal kapcsolatban lenne egy kérdésem.

Nekem az jött át a Spain Travel Health infóiból, hogy a QR-kód megszerzését az alábbi linken található

Individual FCS Form vagy családnak/társaságnak a Family/Group FCS Form kitöltésével kell kezdeni.

https://www.spth.gob.es/

Erre küldenek biztonsági kódot, űrlapszámot, linket.

Ezt már az utazás előtt  akkor ki lehet tölteni, ha ismert például a járatszám és az érkezési dátum.

Szerintem amikor kitöltöttem például az individual FCS Form -t és a Continue Individula FCS Form-ot,akkor

jutok el ahhoz a linkhez amit küldtél és az abban található 5-6 témakörhöz és ezeket kell kitöltve 48 órával az indulás előtt elküldeni amire jön a QR-kód.

Lehet, hogy nem jól értem a folyamatot, ezért szeretném tisztázni.

Köszönöm a segítséget.

Üdv. Gyuri

Előzmény: hlslaszlo (2993)
hlslaszlo Creative Commons License 2021.06.20 -3 1 2993

Sziasztok,

 

A holnap (2021. június 21.) életbelépő rendelet szerint Magyarország (és több más európai ország is) kikerül a rizikós országok listájából.

Ez azt jelenti, hogy szabad a beutazás, korlátozások és engedélyek nélkül. Nem kell teszt, nem kell oltási papír vagy gyógyulást igazoló dokumentum.

 

QR kód továbbra is szükséges. 48 órával az indulás előtt kell kitölteni. Ez max 5 perc alatt készen van, nem téma. Itt megtalálható

A rizikós országok listája pedig itt (ahol látható, hogy Magyarország már nincs benne)

 

DE, ez a lista június 27-ig érvényes! Utána újra meg kell nézni, hogy történt-e változás.

 

És feltöltök pár képet is inspirációként. Ezek a Face és Insta posztjaink voltak az előző 1-2 hétben. Élmények és képek, amiket Gran Canarián készítettem. Rengeteg van belőlük :)

Kirándulások  Gran Canarián. Hivatalos Kanári-szigeteki idegenvezető. Magyar kapcsolattal egyedüliként Gran Canarián.

...mert mi tényleg komolyan gondoljuk a te nyaralásod :)

 

Üdv

Laci
Your Gran Canaria

 

FACEBOOK     YOUTUBE     INSTAGRAM

 

 

Duwa Creative Commons License 2021.06.17 -3 0 2992

Szaisztok! Van valakinek tapasztalata, tudnátok ajánlani valami jó szállodát amivel meg voltatok elégedvea következő paramétrekkel:

-Gyerekbarát (1.5 és 3.5 éves gyerkőcökkel érkeznénk)

-Félpanzió

-Tisztasággal nem volt probléma

-Van 2 hálószobás szoba

-Nem baj ha van estleg gyerekmedence/játszótér

 

Köszönöm előre is ha tud valaki olyan szállodát ajánlani ami megfelel a paramétereknek és jó tapasztalatai vannak. :)

 

D

 

suirebit Creative Commons License 2021.06.10 -2 1 2991

Bud-LPA FR 06.09 90% fölött a töltöttség

Bud-on kérték a QR kódot

LPA -QR kód +teszt

Hotel szintén QR kód +teszt 

Turista alig van

 

 

 

Flower2000 Creative Commons License 2021.06.05 -2 0 2990

Tudom, ismerem ezt, nézegettem már eddig is.

Előzmény: hlslaszlo (2989)
hlslaszlo Creative Commons License 2021.06.05 0 0 2989

Ja bocs, én a kanári közlönyt linkeltem neked. Mi ezt szoktuk figyelni, nem a "nagy" országosat. Keress rá úgy hogy BOE, Boletín Oficial del Estado.

Előzmény: Flower2000 (2983)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!