Keresés

Részletes keresés

ovics Creative Commons License 2010.03.21 0 0 904
Mi csak magánemberként megyünk oda,amikor lejövünk a lányom lakásába.
A lakást viszont most kezdjük árulni,mert Pesten is van,amit kinéztünk vele és már nem köti Őt Miskolchoz semmi.

Ma jól ébredtem,fájdalommentesen.A múltkor is volt ilyen,hogy 2-3 napig fájdalmaim voltak a 7 szem mellett.
Remélem,maradhat a 6 és esetleg a front az oka.
Előzmény: .ETNA. (903)
.ETNA. Creative Commons License 2010.03.21 0 0 903
A hideg-langyos tényleg szuper, bár nekem azért rossz élményeim is vannak a Fürdővel kapcsolatban. Azt hiszem már meséltem itt is, egyszer kb. 8-10 éve (ha jól emlékszem) édesapámnak fájt a válla, vagy a térde... már nem is tudom, de egy ízülete rendetlenkedett, a lényeg, hogy a nagyon kedves háziorvosa írt fel neki fürdőjegyet a Barlangfürdőbe. Tényleg jót akart a doki, de rosszul sült el, a papám hűségesen járt is fürdeni, de néhány alkalom után, jószerivel az összes ízülete begyulladt, utána több hétig feküdt a Szent Ferencben, mire sikerült a különböző fizioterápiás stb. módszerekkel helyrehozniuk. Utána még hónapokon keresztül járt vissza injekcióra, mire teljesen meggyógyult. Ami az egyik embernek segít, a másiknál gondot okoz, tényleg nem egyszerű történet ez az "ízületesdi":-)
Előzmény: ovics (902)
ovics Creative Commons License 2010.03.20 0 0 902
Kipróbálom ezt az Esential-t.Mellesleg perubalzsam allergiám van és semmiféle gyógynövényt,gyógyteat nem ihatok,mert belobbantja.Persze ezt régen állapitották meg,apránként próbálgatok.
Mindenesetre ledöntöttem,hogy hétfőn labor,majd kedden felhivom a dokinőmet,mert szerdán Trexan napos leszek.

Ma voltunk a Mmiskolctapolcai Barlangfürdőben,én a hideg-langyos vízben.........nagyon jól esett. :-))Holnap sajnos este megyünk haza.2 hét múlva újra jövünk és megint beiktatjuk,15 óra után olcsó.Ja,és mióta megnyitott az uszoda az egyetemnél,itt kevesen vannak.
Előzmény: .ETNA. (901)
.ETNA. Creative Commons License 2010.03.20 0 0 901
Én nem szedtem semmit, amikor egyszer az én értékem hirtelen 200 fölé szaladt, abba kellett hagynom egy hónapra a Methot, nekem csak annyit mondott az orvosom, hogy egy hónap pihenő... és tényleg, tökéletesen helyreállt, majd miután újra szedtem, természetesen picikét megint a normál tartomány felső határa fölé ment (itt leledzik azóta is:-) ).

Viszont amikor a gyógyszerhez szoktattam magam, még az elején, a Herbáriában vettem májvédő teát, azt iszogattam egy ideig. Jobb, mint a semmi, és hát nincs mellékhatása, tisztán gyógynövényes. Azt tudom, hogy a máriatövis a legjobb májvédő gyógynövény, de arra nem emlékszem pontosan, hogy ebben a teában mi van. Az a baj, hogy a legtöbb májvédőszer (omega3 lenolaj, homoktövis stb.) egyben az immunrendszert is erősíti, ami ugye nálam az immunrendszeremet "gyengítő" biológiai terápiával szemben éppen ellentétes hatást váltana ki, így szóba sem jöhet/ett.

Az öcsémnek volt rossz egyszer a májfunkciója, gyanítom, hogy a súlya miatt, mert ő nem éppen 55 kg, mint én:-), ő akkor gyógyszert kapott rá és normalizálódtak az értékei.

Most olvastam a neten, hogy jó hatással van a májra a méz, a bojtorján, és kiváló májvédő hatása van az ESENTIAL LIV 100 kapszulának.
Előzmény: ovics (900)
ovics Creative Commons License 2010.03.20 0 0 900
Kérdésem lenne:
Február elején romlottak a májenzim értékek és a dokinőm levette a 7 db Trexánt 6-ra.Már napok óta sajog az izületem,de ma arra ébredtem,hogy fáj a térdem és bedagadt a jobb kezem.
A 7 db-nál fájdalom és dagadásmentes voltam.
Hétfőn labort csináltatok és szerdán beszélek a dokinővel,de addig is:
-van valami májvédő,szedtek ilyet?

Arra gondoltam,ha jó nekem a 7 db-os,akkor talán meg tudják előzni valami bogyóval a májenzimek romlását.
Előzmény: .ETNA. (897)
.ETNA. Creative Commons License 2010.03.18 0 0 899
Lehet, hogy szót kellene fogadni a Férjednek és megkérni/megbízni valakit az ablakmosással:-))
Előzmény: Ibolyafr (898)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.03.17 0 0 898

Megkaptam ma a laborkérő papírokat, de csak húsvét után vetetjük le a vért,mert 8-án megyek Debrecenbe.

 

Ma ismét gyönyörű idő van,kacérkodtam ismét az ablaktisztitással,/erély/ de a fájdalomra még élénken emlékszem,bár már csak emlék.

Elég érdekes hogy 1-2,max3 nap egy izület fájdalma,de soha nem tudjuk hogy melyik következik....Igazából most nemis a csukóm,hanem a hüvelykujjam a csuklóhoz kapcsolódó csontja fájt.

 

Köszönöm a könyv ajánlót,utána nézek,még nem láttam,bár igazából kerülöm  a könyvesboltokat.........mindig van valami jó.

Előzmény: .ETNA. (897)
.ETNA. Creative Commons License 2010.03.16 0 0 897
Igen, sejtettem, hogy a nem kimondottan pihentető munka sem használ:-)
Gratula, hogy sikerült meggyőzni, így legalább egyikőtök sem idegeskedik - reméljük - feleslegesen!
Előzmény: Ibolyafr (893)
ovics Creative Commons License 2010.03.16 0 0 896
Köszi a jól eső szavakat a gyerkőceimről. :-))

A könyveket én is olvastam,valóban sokat lehet meríteni belőlük.
Tegnap megkaptam a fiaméktól a Csíkszentmihályi Mihály: Az öröm művészete (Flow a mindennapokban )c. könyvet.Ez egy újfajta szemléleti mód a pozitiv gondolkozáshoz. Azt mondja, hogy "...a boldogtalanság oka, hogy az emberek többsége a mindennapok során egyáltalán nem foglalkozik és nem is vesz tudomást érzelmeiről....a probléma megoldásának a kulcsa az lehet, ha olyan változó kihívások elé állítjuk magunkat, amelyek magas fokú tudást és különböző képességek alkalmazását várják el tőlünk................A rutinmunkát is próbáljuk meg értelmessé, fontossá tenni és tanuljuk meg az elmélyülés, a teljes belefeledkezés örömét."

A flow egy pszichológiai jelenség elmélete, melyet Csíkszentmihályi Mihály fogalmazott meg. Az emberek a flow-élményt szerinte a következőktől kísérve tapasztalják meg:

1. az illető képességeivel összhangban lévő, egyértelmű célok
2. a tudat erős fókuszáltsága
3. az öntudatosság tudatos észlelésének megszűnése
4. az időérzékelés torzulása
5. azonnali reakció a tevékenység alatt felmerülő jelzésekre
6. egyensúly az egyén képességei és a feladat nehézsége közt (a feladat se túl könnyű, se nem túl nehéz)
7. a szituáció feletti kontroll érzése
8. a tevékenység belülről jutalmaz, ezért nem megterhelő
9. az illető teljesen elmerül abban, amit csinál, minden figyelmét erre összpontosítja

A flowélményhez nem szükséges mindegyik jellemzőnek teljesülnie.

Zenészek, sportolók tipikusan átélhetik a flow-t a munkájuk során, de szoftverfejlesztők és részvénytőzsdei kereskedők is számot adtak már a jelenségről. Emellett a több keleti vallás által is tanított „egységérzés”, azaz az univerzummal való eggyé válás érzése is legalábbis roppant közeli rokona a Csíkszentmihályi által flow-ként leírt állapotnak.
Előzmény: Ibolyafr (895)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.03.15 0 0 895

Nem ijesztettél meg,de még soha soha nem készült neki labor....Azthiszem, ennyit igazán elbír a TB 23 év után./és persze én is kíváncsi fáncsi vagyok/.

 

Az én nagymamám és anyukám is reumás, nevesités nélkül,csak az én leleteimre irják,hogy RA.

 

Gratula a mellrák legyőzéséhez/olvastam a honlapodon,sőt a gyerekeid nyilatkozatait megkönnyeztem/ kellett hozzá igen-igen sok erő! Louise L. Hay : Az erő benned van, és Éld az életet  pontosan erről szól.

Nekem sokat jelent ez a két pozítiv könyv,a nővérem ezekből meritett erőt szintén a rák legyőzéséhez. /10éve gyógyult/

 

Pajzsmirigy: a férjemet jan.4-én műtötték túlmükodéssel,tökéletesen gyógyult.

Az egyik lebenyből sikerült a profnak hagyni 3gr lebenyt,ami elég a hormontermelődéshez. Ja és a vágás alig látszik, elég hiu,az elején ezen problémázott.

 

Én csak holnap dolgozom,Romániából jön egy régi ügyfelem, szerda lelki feltöltődés,

csüt. uszoda,a többit meglátjuk.

 

És itt is sütött ma a napocska.Persze a hó is esett.

Előzmény: ovics (894)
ovics Creative Commons License 2010.03.15 0 0 894
Nem akartalak megijeszteni! De érdekes,hogy tavaly a laborleletben véletlenül nézték meg a lányomnál a CRP-t és magas volt.De amúgy semmi baja.Igaz,mostanság fájlalja a felső karját,de remélem csak elfekszi.
A családomban van PCP-s,Bechterew kóros,Sjögren szindrómás,sima reumás.............................nagymamámnak milye volt ,nem tudom,az izületei fájtak.Akkoriban nem szelektálták így,reumás az reumás.
..................a bolond fejemmel még örülök is,hogy csak PCP-m van,mert jó hosszú ideje tünetmentesen élek.Persze ilyenkor nem emlékszik az ember,1 éve micsoda fájdalmaim voltak.

Örültem,hogy "csak" mellrákom volt és meggyógyultam.Örülök,hogy pajzsmirigy alulműködésem van és nem túlműködésem.....................................na minek örüljek még?
Holnap megyek hastáncolni,azután pedig egy szülinapi lánybuliba.Szerdán munka után talizok 2 barátnőmmel,akik jelenleg idegenek egymásnak,de közös a problémájuk és összehozom őket.Közben elfér egy kis lefetyelés..........Csütörtök délután irány Miskolc vasárnapig.Egyelőre ennyi elég a hétre.
Ja és a nap is süt. :-))
Előzmény: Ibolyafr (893)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.03.15 0 0 893

Hááát,ezt még magamnak sem merem bevallani,hogy a takarítás lehet a ludas. A férjemnek meg pláne. Évek óta visszatérő "veszekedés"tárgya, hogy miért nem hivok segítséget a takaritáshoz.....ismerem magam,nem birnám elviselni, hogy egy idegen bármihez hozzá érjen. A lányom szokott segiteni, de ritkán van itthon,Ő pesten él.

 

Rábeszéltem, a jövő héten csináltat teljes labort./megerősitett az Ovics által talált cikk,hogy "nem árt"/

Előzmény: .ETNA. (889)
.ETNA. Creative Commons License 2010.03.15 0 0 892
Ez érdekes cikk, mert ebben megemlítik az esetleges örökölhetőséget, vagy legalább is az öröklött hajlamot, a hajlamosító gént????!!!! Máshol éppen azt olvastam, hogy ez az örökletesség stb. egyértelműen nem bizonyítható. Én már nem is tudom, bár a sajátommal kapcsolatban elég erős sejtéseim vannak:-)

Persze, amilyen sok öregkori ízületes beteg van, amikor a gyerekük 30-40... akárhány évesen - esetleg - RA-s lesz, könnyű azt mondani, hogy hja, a mamának/papának is fájnak az ízületei. Így amikor az örökletesség egyértelműen nem bizonyítható, jönnek a "hajlammal", "hajlamosító génnel"...

Hát a fene se tudja, de ha tényleg egy gén is szerepet játszhat az RA kialakulásában, remélem mielőbb megtalálják... s arra is rájönnek, hogy mit kell vele kezdeni :-)

Ettől már csak az volt jobb (amitől anno kaptam egy laza idegbajt), amikor egy orvos azt mondta a fiamnak, hogy "allergiás alkat" - azt hittem lehidalok. Nem vittem hozzá vissza később, de azért kíváncsi lettem volna a véleményére, amikor szinte 100 %-osan (egy másik doki) kikezelte a fiam..., hogy akkor vajon mit mondott volna: pl. megváltozott az alkata(?) vagy mifene:-)

Előzmény: ovics (890)
ovics Creative Commons License 2010.03.15 0 0 891
Nekem ugyebár havonta labort kell csináltatnom.Most a lányomnak is kértem az aktuális más jellegű kontrollja miatt.Láttam,hogy bele van téve a CRP is,mire rákérdeztem,miért.Azt mondta a házi doki,hogy mindenkinek megkéri automatikusan a körzetében , amikor labort kér.Érdekes.................ilyen sokan lennénk RA-sok Kispesten? :-))
Előzmény: Ibolyafr (888)
ovics Creative Commons License 2010.03.15 0 0 890
Webbeteg az RA-ról


Most találtam ezt az írást...................újszülöttnek minden új.De azért érdemes elolvasni,aki még kezdő a mi bajunkban.
Előzmény: Ibolyafr (888)
.ETNA. Creative Commons License 2010.03.15 0 0 889
Sajnos a pogi már régen elfogyott:-)) Túl finom volt - ezek szerint, majd legközelebb:-))

Csak csendben kérdezem, nem gondolod, hogy talán nem is a szél, hanem a megerőltetés, az ablaktisztítás ellen "lázadozik" a csuklód? :-)) Magamból kiindulva ez könnyen előfordulhat:-) Én mivel nem fáj semmim, elfelejtem, hogy nem szabad az ízületeim erőltetni és hajlamos vagyok olykor sec-perc alatt lemosni a csempét a fürdőben, áttörölni az összes ajtót stb.stb.)

Azt olvastam, hogy az RA-nál a genetikai vonal nem bizonyítható, sokkal inkább egy fertőzés, vagy valamilyen lelki eredetű probléma, stressz, trauma stb.

Arra viszont lehet öröklött hajlama egy gyerkőcnek, hogy pl. az anyukájához, vagy apukájához hasonlóan ő is túlreagál dolgokat, vagy nagyon a szívére vesz valamit, nagyon pánikolós, stresszelős stb. Ilyenkor előfordulhat - szerintem - hogy emiatt fizikai (betegség stb.) gondjai is lesznek előbb-utóbb. Persze azért erre elég kicsi az esély, mert legtöbbször a gyereknél ez csak egy felvett, szerzett (ezt látta a szülőtől) viselkedésforma, reakció.

Azért csak jó lenne, ha doki is látná... no persze bagoly mondja verébnek... a lassan 22 éves fiam én sem tudok rávenni hónapok óta, hogy menjen el egy pulmanológiai kontrollra az időnként előjövő orrfolyást okozó allergiája miatt :-)
Előzmény: Ibolyafr (888)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.03.15 0 0 888

Nyitom én is az ablakot,jöhet a pogi....

 

Megint fááj a csuklóm, a szél nekem valami nagyon-nagyon rossz!Előtte 1-2 nappal kezd el fájni,és nem tudok vele mit kezdeni. Ilyenkor még egy szelet kenyeret sem tudok megvajazni,pedig pénteken még ablakot tisztitottam.

 

Szerintetek az RA öröklődik?

Teljesen kétségbe vagyok esve,mert a lányomnak régóta fájnak a térdei /23 éves/.

Persze orvosról hallani sem akar. Gyerekként soha nem volt beteges,a kötelező oltások kivételével orvos nem látta. Hozzátartozik azért, hogy van egy homeopátiás gyerekorvos barátnőm /nem Ő volt a körzeti/,és teákkal,mindent,de mindent kikurált.

Nomeg az Echinencia cseppekkel tavasszal és ősszel.

 

Remélem Ti jobban vagytok mint én!

.ETNA. Creative Commons License 2010.03.14 0 0 887
Fénypost-küld:-)
Előzmény: ovics (886)
ovics Creative Commons License 2010.03.14 0 0 886
.................nyitom az ablakot,ha marad nekem is :-))
Előzmény: .ETNA. (885)
.ETNA. Creative Commons License 2010.03.13 0 0 885
Nem tudom, de jó hosszú olvasmány, az tény:-))
Most mentem - közkívánatra - pogit sütni!
Előzmény: ovics (884)
ovics Creative Commons License 2010.03.13 0 0 884
Nekem most is bejött.Lehet,hogy a Firefox és a Google doc. miatt ?????
Na nem is érdekes,a téma a lényeg.
Előzmény: .ETNA. (880)
.ETNA. Creative Commons License 2010.03.13 0 0 883
Nekem egyszer fordult elő életemben, egy munkahelyi "dühösség" miatt, amit nyilvánvaló okok miatt nem tudtam "lejátszani", csak belül fortyogtam. Hiába voltam fáradt, meg be is hunytam én a szemem, próbáltam aludni, de tovább "pörögtem", csak zakatolt az agyam, keveregtek a gondolatok a fejemben (ez a betegségem legeslegelején volt).

Szóval már vagy másfél hét eltelt úgy, hogy szinte alig aludtam, ekkor elmentem a háziorvosomhoz (aki fül-orr-gégész adjunktus). Felírt két gyógyszert, egy valamiféle stresszoldó-szerűséget és egy nagyon gyenge altatót, amitől - szerinte - másnap nem kell kábán ébredni stb. Nagyon tiltakoztam ellene, az altató és nyugtató gondolata is zavaró volt számomra. De végül nem bírtam tovább az "álmatlanságot", kb. 3-4 napon keresztül szedtem csak - és minden rendbe jött!
Előzmény: ovics (874)
.ETNA. Creative Commons License 2010.03.13 0 0 882
Kedves Ibolya, örülök, hogy eszembe jutott az ecet:-)

Köszi a linket, megnézem ezt a lisztet. Apukámnak megy néha fel a cukra, de csak egy kicsit a normál fölé, most éppen teljesen rendben van, mert nagyon ügyel rá. De hát imádja szegénykém a különböző tészta ételeket, ezzel a liszttel, tésztával időnként "bőnözhetne" , ill. ez nem is lenne bűn:-)) Meg fogom nézni a termékeiket!

Gondolkodtam rajta, nem biztos, hogy a tea ivására rá tudnám venni, de azért megköszönném, ha lenne valami közelebbi infód - mondjuk a későbbiekben esetleg még jól jöhet:-)
Előzmény: Ibolyafr (879)
.ETNA. Creative Commons License 2010.03.13 0 0 881
Ja most látom, hogy mégis rátaláltál:-))
Előzmény: ovics (876)
.ETNA. Creative Commons License 2010.03.13 0 0 880
Hát ezzel a linkkel az oldal nem található:-))

De látod, Ibolyának is sikerült megnyitni:-)) Pontosan így másold be :

http://209.85.129.132/search?q=cache:mEaBu7zRdboJ:www.homoktovis.hu/konyvecske.doc+homokt%C3%B6vis+h%C3%BAs+olaj&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a
Előzmény: ovics (875)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.03.12 0 0 879

Kedves ETNA!

 

Most jut eszembe,mi nem csak a teát használjuk,hanem spec.lisztet és tésztát.

A kenyeret magunknak sütjük,ebből a liszből. Nézd át a honlapjukat,mi innen a cégtől rendeljük,nagyon korrektek.

 

http://www.diabettrade.hu/index.php?menu=2146&todo=view&spid=24

 

Az íze elfogadható, és igy lelkiismeret furdalás nélkül ehet tésztát is,persze mértékkel.Én csak azért eszem a páromnak javallott étrendből,1:nincs kedvem két fajtát főzni,2:nem hízlal.

Ibolyafr Creative Commons License 2010.03.12 0 0 878

Most sikerült végig olvasnom amit találtál a gyógyító italomról.Olvasva a sok jódolgot,már nem merem löttynek nevezni.

Nálam kitüntetett helyet fog ezután kapni,mint a Teafaolaj.

Olyan sokszor elmegyünk az ilyen régesrég bevált,egyszerü szerek mellett. Pl: eszembe nem jutott volna ecetes pakolást tenni a kezemre,ha ETNA nem ír róla.Utólag is köszi!

 

Ovics! Köszi az infót,átböngészem a régebbi cikkeket is.

Előzmény: .ETNA. (871)
Hencsy1983 Creative Commons License 2010.03.12 0 0 877

Kedves Bigga66!

Légyszves küld el az FLP termékekről azt az emailt.

Hátha segít.

Most a csíra evésre is rátértem. Izületre a vöröskáposzta csíra a jó a termesztő szerint

Előzmény: biga66 (853)
ovics Creative Commons License 2010.03.12 0 0 876
Előzmény: ovics (875)
ovics Creative Commons License 2010.03.12 0 0 875
<a href="http://209.85.129.132/search?q=cache:mEaBu7zRdboJ:www.homoktovis.hu/konyvecske.doc+homokt%C3%B6vis+h%C3%BAs+olaj&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a" target="_blank">Homoktövis</a>


Érdekes ez amit találtál.
Előzmény: .ETNA. (871)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!