Keresés

Részletes keresés

Sukh Creative Commons License 2011.03.30 0 0 437

Hogy indítod be berántó nélkül? Le tudnád írni lépésenként?

Köszi.

Előzmény: neo007 (436)
neo007 Creative Commons License 2011.03.30 0 0 436

de.

2 is.

Előzmény: Sukh (435)
Sukh Creative Commons License 2011.03.30 0 0 435

Basszus nem tudom belökni a Gopedem... Negyed óráig sz@arakodok vele, míg beröttyen, de miután bemelegszik, pöccre indul. Mit csinálhatok rosszul? Nincs valakinek dörzshajtásos Gopedje?

mOrBiD25 Creative Commons License 2011.03.30 0 0 434

köszönöm xépen a kimerítő leírást!! :):)

Előzmény: goped.hu (433)
goped.hu Creative Commons License 2011.03.29 0 0 433

Sziasztok!

 

A roller ügyem még mindig nem oldódott meg.

Elvittem egy motorokat javító mühelybe, kicserélték a benzincsövet, mert a 2 éves állásban, kikristályosodott a falára a szmötyi.

Sajnos a műhely kapujáig sem jutottam el vele, így visszavittem. Némi próbálkozás tisztítás? után jobb lett, de le-le állogat. Ez a műhelyes dolog így annyiba is maradt.

Most erőt vettem magamon szétborítottam. A tartályban lévő benzinszűrő tele volt sárgás kristálydarabokkal, így kicseréltem, bíztam benne, hogy jó lesz. Sajnos nem lett jó. Ha rajta állok megy de sehol a lóerő, ha leszállok járó motor mellett azon nyomban leáll.

Valakinek valami tipp?

A motorműhelyes ember esküszik, hogy kitakarította a porlasztót. ( most az következik)

Mikor megvettem (január), ment mint a vesztés.  Telefonon egyeztettem a tulajjal, hogy ha meleg vagy langyos lesz a motor mikor találkozunk, meg sem nézem. Jég hideg volt, mikor kivette a csomagtartóból, tehát nem buherálva volt.

A gép mint írtam zsír új, csak nem használták (falu), viszont benne volt a benzin sajnos.

Benzinnel együtt állt 3 évet, majd tavaly nyáron mentek vele néhány kört. Ezután ismét csak letették, nem lett leeesztve belőle a benya.

 

 

Kedves Morbid25!

 

Ha jót akarsz akkor Goped.

Nekem ez a 3. 

1, sport használtan vettem nem kicsit volt széthajtva, tömítéseknél folyt a fekete égett olaj, nem csináltam vele semmit, ment 2 évet télen-nyáron és úgy is adtam el, azóta is használják

Mikor bevittem egy szerelőhöz, hogy adjon bele dalékot és kérdeztem, hogy hogyan viseljem gondját, azt mondta, hogy "ó ez egy japán motor, sose fog tönkre menni! csak olaj legyen bekeverve a benzinbe."

2, GRT 46i újonnan vettem, én bontottam ki a dobozt. szép is jó is, de nagy, 1 éven keresztül nem hoztam le az emeletről, mert macerás a 35 kg jával

3, sport ez használt, de kb 1 km van benne, gyári lakkozás a deknin, és mindenütt. 8,5 kg mindenhová jön velem megint, ha végre beindul... :)

 

Csak a kiskerekűt lehet "mindenhova" magaddal vinni, nem kell erőfeszítés, kb. annyi mint egy 17" laptopot cipelnél laptoptáskástól.

 

Aki keres, és ilyen cipőben jár mind átnézi a kínálatot. 

Kínait ne vegyél, csak a bajod lesz vele, de ha nem hiszed, akkor próbáld ki a magad kárán.

(az email címemből senki ne következtessen holmi részrehajlásra, haszonra, de minden account amit próbáltam foglalt volt)

 

Ha állatkodni kell, akkor mindegy mit veszel.

Ha kvázi munkaeszköz, akkor a kicsit preferáld.

 

Az hogy minden tescos fűkaszán ilyen motor lenne nem egészen helytálló....

 

A kínaiakról annyit, hogy 1 USD ért kínálják az ebay.com-on, mert megveszik, hurrá olcsóbb mint a saját hazánk terméke, aztán 1 kör után irány az ebay. Vadonat újakat lehet taláni a potom-potomáért....

 

Hajrá!

 

 

 

 

 

 

Előzmény: mOrBiD25 (432)
mOrBiD25 Creative Commons License 2011.03.28 0 0 432

300.000ft + áfa :D az anyagi helyzetem nem korlátlan sajnos.. sött még 3-4 hónap kell mire az árát ki tudom sporólni... :D és ezért szeretném körbe járni ezt a dolgot és itt elnézést kérek ha idegesítettelek vele nem állt szándékomban!!! vettem PS3-at 2 év után tönkre ment 14.000ft-ért meg is csunálták és mondta a szerelő,h örüljek neki,h még csak enyi baja van mert ezeket 2-3 évre gyártották... köszi.. :D:D nem tudom igaz e ugyhogy ezt senki ne vegye készpénznek nekem tönkre ment kész... ez nem is ide tartozott csak példa volt... köszönöm a válaszaidat!!!

 

Sziasztok

Előzmény: neo007 (431)
neo007 Creative Commons License 2011.03.28 0 0 431

 üdv.

 

""  mostmár tényleg nem tudom ki merjek e adni enyi pénzt érte..  ""

 

mennyit is ?

 

egyébként ha korlátlanok az anyagi lehetőségeid akkor egy ilyet vegyél :-))

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9050282

 

ha meg kölcségkimélősen akar az ember gondolkozni akkor érdemes a roller használtpiacát is felderiteni. főleg a régebbi tipusokat lehet itt ott megkapni jó áron. én mindet 40 ezer alatt vettem... itt a fórumon alább találsz róluk infot stb...

szóval: ezeket nyugaton már a szemétbe dobják , általába valami potom hibája nan , berántó gyujtás , stb ... aztán a szokásos lomizók összeszedik , és a szokásos használt , ócskapiacokon kinálják , esetleg motoros börzéken , stb...

az egyikem egy  kinai (öninditós!) a kissebik hátsó fogaskerékkel a hegyet is megmászta , a nagyobbal meg megy mint a golyó...és ha megpusztul a motorja , veszek egy vadiúj tescós permetezőt és rádobom a motorját , ugyanis ugyanaz;-)

a gopedbe van dörzskerekes , meg az első generációs láncos . ezekbe ugyanaz a motot van komacsu zenoha vagy mifene...ezek azok a motorok amik a kézifűkaszákon is van . (lásd tescó:-) 3-4 tipus közül általába egynél ráismer az ember hogy némán ugyanolyan .20-30 ezer forint egy ilyen fűkasza motorostul :-DDD

 

mikor ezeket csinálta a goped , még valszeg nem a profit érdekelte őket anyira , mert a maiakba már minden egyedi , még az egyik évbe gyártott akármi sem passzol a következő évbe gyártottra..:-) lehet nem igy van csak igy hallottam . nemtudom.e

egyébként a régi dörzskerekes roller kuplungja olajkuplungos ! vagyis  nincs benne kopó alkatrész . olyan mint a régi amerikai automata váltós kocsik "kuplungja".persze örök élet , ezért már nem igy csinálják , hanem röpsujosra hogy legyen mit cserélni ;-)

a dörzskerekes rolleertől persze én is tartottam , a láncos a tutibb , de mégis a dörzskerekessel járok . az egy külön világ , érzés. ha ráhangolsz marhajó... kicsi könnyű stb...

 

szerintem a vásárlásnál azon érdemes elindulni hogy mire is akarod használni !

 

 - száguldozni a kocsisorok küzött ,mellett , bicikliutakon , mondjuk pest viszonylatban ? előbbutóbb felkenődsz valahová , és ezen nincs köütelező biztositás , igy inkább egy zsiguliajtóba érdemes fennakadni mint egy merci seggébe belemenni :-DDD

 

- vagy gyalogosok között lavirozni , hogy ne hozd rájuk a szivbajt , és egy rendőr se lőjjön le egyből ha meglát egy sétálóutcán áthaladni vele.:-)

 

 - vagy rosszabb utakon is guringázna az ember, erdei hegyi ösvényeken ?

 

 - vagy csak szimplán felvágni a csajok előtt ! :-))) lehet rá vanni csilivili krómos mindenféléket...(gopedre)

 

-  akar -e az ember két személyeljárni vele ?

 

- akarod -e cipelni , buszon ,épületbe , le fel... ( tömeg!  dörzskerekes.)

 

 

még anyi hogy a fékeken nem érdemes jógázni hogy tárcsa legyen meg ilyen a jobb meg olyan... olymindegy .

még azt érdemes tudni hogy ha a gopedből elhagysz akár egy csavart is azt csak "amerikás " csavarral tudod pótolni . más a menetemelkedése meg minden ,. a csapágyakról nem is beszélve :-)))

persze már mindent meg lehet kapni venni rendelni ,...

egyébként valszeg minden rolleren a berántó pusztul meg leghamarabb...

 

jó keresgélést mindenkinek !

 

 

Előzmény: mOrBiD25 (429)
Sukh Creative Commons License 2011.03.27 0 0 430

Sziasztok!

 

Benzinmotoros rollert szeretnék vásárolni, leginkább Gopedek érdekelnek, ha van valakinek eladó, kérem jelezze!

 

Üdv.

mOrBiD25 Creative Commons License 2011.03.25 0 0 429

hát mostmár tényleg nem tudom ki merjek e adni enyi pénzt érte.. én nem az az ember vagyok aki 3-4hónapig  használ valamit és utánna eladja.. én szeretek mindent sokáig akár több évig is használni, hórdani... manapság mindent 1-2 évre csinálnak aztán mehet a kuka.. :S:S:S:S   az meg,h vigyázni kell rá.. hát pont azért tetszett meg mert azt hittem lehet vele állatkodni bírja.... na mind1 köszönöm a válaszokat!!!!!

Előzmény: foveon (428)
foveon Creative Commons License 2011.03.25 0 0 428
Gopedrol tudok nyilatkozni. A vaz sztem sokat bir azzal nincs gond. Foleg a nagyobb rugozos verzio. Tarcsafek is rendes gyak olyan mint egy mechanikus bicikli tarcsafek. A motor persze ebben is kinai. Keverek meglegyen asszem eleg surut irnak talan 1:25. Nyilvan egy ilyen 2 utemu fukasza motor kepessegei limitaltak. Ropsulyos kuplung se bir akarmekkora terheles, es mint minde 2t tonkre lehet tenni hamar, de ha kimeled be van allitva akkor sokat bir. Persze a sok is relativ mert itt inkabb uzemoraban merik nem km-ben, de nyilvan nem annyi mint egy autonal.
Előzmény: mOrBiD25 (427)
mOrBiD25 Creative Commons License 2011.03.25 0 0 427

és azt véletlen nem tudod,h ezeknek a motoroknak menyi a kihordási ideje?? meddig mennek?? mit bírnak mert ha 1ik se bír pár évnél többet akkor nem tudom megéri e?!

foveon Creative Commons License 2011.03.25 0 0 426

en nem akarlak radumalni egyikre sem, mert semmi erdekem vagy kozom nincs hozzajuk (azon tul hogy nekem is gopedem van).

egyszer vettem egy mukitol roller alkatreszt, es mikor erte mentem kiderult hogy o ilyen kinaiak behozatalaval foglalatoskodik masodallasban. ugyan ilyen is volt neki mint ez a nitro csak mas neven. azt mondta hogy hat nem egy csucs, szoval aki ilyet vesz az szamitson ra hogy sok mindenen reszelni kell. csapagyak kapasbol kuka, tomitesek szintugy, volt aminek hamar elrepedt a vaza, kereke, valtoja stb. szoval olyan szerelgetos fajta. a gopeden szinten kinai motor van, de vaz az rendes. a motor meg mukodik, de mint minden 2utemu igenyli hogy szorakozz vele, keverekolajozas, porlaszto allitgatas, idonkent takaritas stb.

 

Előzmény: rollerkereso (424)
foveon Creative Commons License 2011.03.25 0 0 425

csakagoped:)

Előzmény: rollerkereso (424)
rollerkereso Creative Commons License 2011.03.25 0 0 424

http://www.nitroscooters.hu

 

A nitroscooters sem tűnik rossznak csak hát kitudja. Szerintetek akkor ez sem olyan jó? csakagoped csakagoped csakagoped?:))

mOrBiD25 Creative Commons License 2011.03.23 0 0 423

köszönöm a választ!! bár én még nem találtam lehúzó topikot 1ik fajtáról sem.. :D

Előzmény: foveon (422)
foveon Creative Commons License 2011.03.23 0 0 422

sztem legjobb egyertelmuen a goped. de ugye az a legdragabb is. a tobbirol (kinaiak) lehet olvasni eleg erdekes torteneteket (ujkoraban szethullo csapagyak, alkatresz utanpotlas nulla, stb). persze en reszrehajlo vagyok mert nekem is goped van, de mielott vettem en is mentem par kort a melyiket temaban :)

 

Előzmény: rollerkereso (419)
mOrBiD25 Creative Commons License 2011.03.23 0 0 421

Oké :):)

Előzmény: rollerkereso (420)
rollerkereso Creative Commons License 2011.03.23 0 0 420

 

Ugyan ebben a cipőben járok mint te:)

 

Hogy melyik a legjobb roller márka. Ár érték arány? Milyen típusok márkék és típusok vannak még? stb

 

Légyszi ha megtudsz valamit akkor küld el nekem is! Köszi. pokeres66@hotmail.com

 

 

Előzmény: mOrBiD25 (418)
rollerkereso Creative Commons License 2011.03.22 0 0 419

Sziasztok!

 

Szerintetek melyik a legjobb benzines roller márka?

 

Melyik típus a legjobb városba? Én szeretem a nagy kereket és gyorsaságot!

 

Mit tudtok ajánlani?

 

Amugy érdekel eladó használt benzines roller ha valakinek van.

mOrBiD25 Creative Commons License 2011.03.22 0 0 418

Sziasztok!!

Pár hónapja láttam az útcán 1rollert és 1ből bele szerelmesedtem az az érzés fogott el,h ez kell nekem!! :D:D

El is keztem nézelődni a neten milyenek vannak...

2 fajtát találtam a Go-Ped és Nitroscoorer rollereket...

Nitrosnak még egészen elfogadható ára van.. ezzel szemben a Go-Pedes elég húzós árügyileg.. :S:S megér ez a Roller anyi pénzt amenyit kérenek érte vagy ugyanúgy jó a Nitroscoreer is??

Melyiket vegyem meg?? :D:D:D segítsetek...  :D:D

 

Előre is köszi!!

 

Hello

goped.hu Creative Commons License 2011.01.28 0 0 417

Sziasztok!

 

Ma ismét boldog tulajdonosa lettem egy Go-ped Sport nak! :)

Kérdéseim a következők:

-Ki milyen adalékot használ, régebben a Castrol Racing 2TT eperillatút használtam, de most lehet, hogy mást kellene. Javaslataitokat várom, kinek mi vált be, hol lehet megkapni a legjobb áron, stb.

- a motor típusa G23H L15 látott már valaki ilyet, mert én még csak G23LH-t láttam.( Kb. 6 éves a modell de dobozban volt :) lehet irigykedni....)

 

A másik kérdésem, karbantartással kapcsolatban:

 

Nehezen indul. Alapjáraton szivatóval jár a motor, de ha leveszem a szivatót, akkor néhány fordulat után leáll. Hiába húzom neki a gázt, fenn van sztenderen, tehát nem súly vagy egyéb probléma. Légszűrő teljesen pormentes, van benne némi olaj is, de azt még be"áztatom" ahogy kell. Kipróbáltam a gépet, mikor vettem, nagyon jól húz, van benne kraft, csak nehezen indult. Szokatlanul sok berántás után szépen muzsikált. Motor piros gombbal leállít, majd ráugrás után, gyönyörűen megy nem prüszköl, megy ahogy kell. (Mint jeleztem már volt ilyenem tudom milyennek kell lennie) Kicsit ugyan füstöl, de szerintem a lentiek a magyarázatai annak is. Szinte zsír új a gép, tehát csak egy valamire gyanakszom egyelőre.

A gép 2 éve állt, és nem lett leeresztve belőle a bezin. Egyáltalán nem lett "rugdosva" tehát mint a korábbi rollereimnél megtudtam, -bár nekem nem volt ilyen problémám soha sem- hogy ha télire, vagy hosszabb időre eltesszük a motort-rollert, akkor a keverék könt a tankból, bele friss tiszta nem bekevert benzin és átjárat kb 1-3 deci. Ha kifogyott megtörölget és eltesz. Mivel az adalék tartalmaz műgyantát és az leülepszik, megköt a karburátorban itt-ott.

 

Hibaelhárítás:? szétszed, tiszta benzinnel átmos, kompresszorral kifújat, összerak, berúg?

 

Szóval ezzel kapcsolatban várnék útmutatást. Köszönöm szépen.

Igazán összehozhatnánk már valami közösséget, ha mást nem egy-egy napi motorozást.

 

g

foveon Creative Commons License 2011.01.26 0 0 416

rollerre akarsz muszakit?

ha meg motor akkor arra van egy csomo topic...

 

Előzmény: Motorhód (415)
Motorhód Creative Commons License 2011.01.26 0 0 415

Bocs, ha nem :-)

De kaptam már választ, Lepo01, elviszi, elhozza, elintézi az eredetvizsgát, műszakit, okmányirodát. www.lepo01.hu, ha valaki hasonló cipőben jár valaha....

Előzmény: foveon (414)
foveon Creative Commons License 2011.01.26 0 0 414

jo helyre irtal?

 

Előzmény: Motorhód (413)
Motorhód Creative Commons License 2011.01.26 0 0 413

Vásároltam egy motort, az itthoni forgalomba helyezéshez műszaki vizsga kellene rá. Tud valaki olyan helyet, akik elviszik, visszahozzák a motoromat, megbízhatóak és ugyanolyan állapotban kapom vissza, mint ahogy átadtam? (sőt vizsgával :-))))

1nf1 Creative Commons License 2011.01.19 0 0 412

Új ár: 70 e Huf

1nf1 Creative Commons License 2010.12.16 0 0 411

A roller még mindig eladó! Ár: 85 e Huf

neo007 Creative Commons License 2010.11.29 0 0 410

üdv.

 

mint irod 15 éves vagyol , igy már oké hogy hülyeségeket kérdezel , pláné ha nem valami autószerelőfélének tanulnál , vagy melóználstb...

szóval a legokosabb az lenne ha elmennél egy könyvtárba ahol még tartanak olyan 80- as  90-es évek beli könyveket  , amik az akkori motorbiciklik mőszaki leirásait  , kétütemű motor alapelveit tartalmazza ...

a neten már tul sok az infó , meg elveszel a nagy  info összevisszaságban. ha találsz egy tényleg jó  künyvet ,akkor abba benne lesz a tuti ahonnan érdemes elindulnod.

 

Előzmény: hasidavid (406)
neo007 Creative Commons License 2010.11.29 0 0 409

igen , ez  a tuti  válasz. :-))

Előzmény: foveon (405)
1nf1 Creative Commons License 2010.11.21 0 0 408

Hali! Eladó egy Goped Gsr40 motoros roller. Motorikusan teljesen jó, a lánckerekeket, a láncot és a hátsó féket cserélni kell. A roller sürgősen eladó áron alul! Érdeklődni emailben!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!