Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.12.22 0 0 38846

38835
Mondom:
"profi (nemzetközileg elismert és pozícióban lévő) cég"

Nem fogok neveket, évszámokat mondani. Az utolsó céget, ahol dolgoztam (szintén neves, top szoftokat gyártó cég világszinten), milliárdokért adták el (cégnév, egyéb szoftver brandek, stb.), majd az új tulajok pár hónap alatt hagyták összeomlani. Az előző tulajok képesek voltak eladni a dolgozók alól, hogytudván  tudva, hogy csak beruházások miatti adóvisszatérítésért vette megy egy olyan cégcsoport, aminek soha nem volt köze szoftverfejlesztéshez, viszont a saját szektorukból eszetlen pénzeket tudtak visszaigényelni.

Na itt lett elegem az iparágból.


És most csak az utolsót mondtam, a többiből vagy kiszervezték a pénzeket, vagy szimplán eljátszották a piaci előnyöket, amiket MI hoztunk létre a munkánkkal, stb. És nem csak mi jártunk így, hanem más - szintén top - cégek is. Mentek a levesbe.

Innentől kezdtem gyökeresen más lehetőség után nézni, ami lehetőleg royalty típusú jövedelemmel is jár.

 

Előzmény: ásítósmacska (38845)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.12.22 0 0 38845

Elég merész és általánosító dolog, amit leírtál erről a szektorról.

 

Én hosszú évek óta fordítok a témában, és nyomát nem látom annak, amit állítasz.

Persze nem himihumi kis cégekről beszélek....

 

 

Előzmény: Törölt nick (38844)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.22 0 0 38844

szoftverfejlesztés

Előzmény: ásítósmacska (38843)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.12.22 0 0 38843

abban a szektorban ahol voltam évtizedekig(!), láttam, hogy egy idő után mindenki meghülyül és tönkreteszi a cégét.

 

 

Kiváncsivá tettél...

 

Melyik ez a szektor...?

Előzmény: Törölt nick (38840)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.12.22 0 0 38842

Óóó, hát ilyen "apró" ellentmondások eltörpülnek a többi MLM-bullshit "érv" mellett..... :-D

ű

 

Előzmény: kellyboy2006 (38839)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.12.22 0 0 38841

:-))))

 

 

Még valamit sanyóctól is, lécci-lécci-lécci! :)))

 

 

Előzmény: Törölt nick (38836)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.22 0 0 38840

"Hogy nem hallottál róla soha, ah ő nem szól, nem indít el, nem adja a kezedbe stb."

 

Ez így van. Nem hallottam volna róla. Ezidáig sem keresett meg ezzel senki más (pedig ismerőseim közül páran csinálják). Ezek után miért foglalkoznék azzal / aggódnék azon, hogy ő, vagy a többiek felfelé mennyit keresnek? Mit érdekeljen engem?

 

"Másik mondatodban meg azt mondod, Te kerested  a lehetőséget."

 

Kerestem egy másik területen igen, mert abban a szektorban ahol voltam évtizedekig(!), láttam, hogy egy idő után mindenki meghülyül és tönkreteszi a cégét. Egyetlen cég élt benne kb. 20 évet, de ott is voltam már, és annak a tuladonosan is tönkretette a magáét. Emellett láttam, küldöldön mi megy. Kb. ugyanez. "Akkor mit keresek még én itt? Innentől semmit. Húzás innen, másra van szükségem".

 

Ebben te milyen ellentmondást látsz?

 

"A 150 alkalmazott az a cég alkalmazottja, vagy a Te hálózatodra érted?"

 

Az anyacég cég itthoni stábja.

Előzmény: kellyboy2006 (38839)
kellyboy2006 Creative Commons License 2014.12.22 0 0 38839

1. A lényeg, nem az idézet első felén, hanem a másodikon volt. Bár ugye próbálod maszatolni a dolgot. De konkrétan:

 

Hogy nem hallottál róla soha, ah ő nem szól, nem indít el, nem adja a kezedbe stb.

 

Másik mondatodban meg azt mondod, Te kerested  a lehetőséget.

 

Nem ellentmondásos ez?

 

 

A 150 alkalmazott az a cég alkalmazottja, vagy a Te hálózatodra érted?

Előzmény: Törölt nick (38838)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.22 0 0 38838

"1. Nekem eszembe sem jut, hogy "vajon mennyi haszna van a felsővonalamnak "belőlem(wtf???)"". Sosem hallottam volna az egészről, ha ő nem szól. Ha nem indít el. Ha nem adja a kezembe, ami kell. stb."

"Még mindig kicsit nonszensz nem? :-))"

 

Már az előbb sem értettem, mit akarsz ezzel pontosan és mi ebben a nonszensz.
ˇ nem érdekel a felsővonalam jövedelme a csoportjaim forgalmából
ˇ nagyon érdekel az én jövedelmem a csoportjaim forgalmából.

Mi nem világos ebből?

"Ennyi erővel már akkor is lehettél volna egyéni vállalkozó, hogy magad hozd meg a döntéseket, felelősen és ne legyél ilyennek kiszolgáltatva, nem?"

 

Minek tenném? Hiszen valaki elvégzi az összes fejlesztést, gyártást, teszteket, csomagolást, raktárazást, eladást, garanciát, minden ehhez szükséges befektetést megtesz, minden kockázatot vállal értjük, intézi a nemzetközi ügyeket, egy globális piacon, bárhol, ahol a cég bent van, lehet fogyasztóm. Nekem egyedül a vásárolókat/üzlettárskat kell toboroznom. Csak itthon legalább 150 alkalmazott tud a kezem alá dolgozni. Miért kéne nekem ezzel erőlködni? Csinálja, aki akarja. Versenyezzen a konkurrenciával, harcoljon az országok kereskedelmi szabályozásával, fektessen be dollármilliókat a fejlesztésekbe, ugyanennyit a terméktesztekbe, stb.

Miért kéne mindezt mindent egyedül csinálnom?

Előzmény: kellyboy2006 (38837)
kellyboy2006 Creative Commons License 2014.12.22 0 0 38837

"Ó, dehogyem kerestem a lehetőséget. Mikor a sokadik profi (nemzetközileg elismert és pozícióban lévő) cég halt ki alólam, mint alkalmazott alól, nagyon is kerestem a lehetőséget."

 

 

"1. Nekem eszembe sem jut, hogy "vajon mennyi haszna van a felsővonalamnak "belőlem(wtf???)"". Sosem hallottam volna az egészről, ha ő nem szól. Ha nem indít el. Ha nem adja a kezembe, ami kell. stb."

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=132949272&t=9123617

 

 

 

Még mindig kicsit nonszensz nem? :-))

 

 

 

"Mégpedig MÁST, hiszen láttam, hogy hova vezetnek a cégek tulajdonosainak a rossz, felelőtlen döntései (ráadásul ezek eredményét már a kihirdetésekkor láttuk, épp csak kevesen hitték el nekünk), és hogy minden cégnél majdnem a nulláról kellett kezdeni az építkezést. Hogy ez a "MÁS" milyen formában jön, nem nagyon válogattam akkor."

 

Ennyi erővel már akkor is lehettél volna egyéni vállalkozó, hogy magad hozd meg a döntéseket, felelősen és ne legyél ilyennek kiszolgáltatva, nem?

Előzmény: Törölt nick (38835)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.22 0 0 38836

"Vigyázz! Ez a topic egy légypapír!..."

Törölt nick Creative Commons License 2014.12.22 0 0 38835

"Ahogy esetedben a "hagyományos vállalkozók" sem általánosítás, amihez ugye hasonlítod a vállalkozásodat, mondván jobb a Tied struktúrája."

 

Én azt modtam, NEKEM jobb. NEKEM jobban megfelel. Ez teljesen szubjektív megítélés a részemről, éppen ezért nem lehet alap arra, hogy kijelenthessem, "mindenkinek jobb ez a struktúra". Honnan tudnám megállapítani hogy mindenkinek ez a jó??? Ezért soha nem is mondok ilyesmit soha (nem tudom, miért akarsz olyan kijelentéseket nekem tulajdonítani, amit nem mondtam), hanem azt mondom hogy MÁS.

 

"Hiszen kevesebbet kell dolgozni, nincs napi 16 óra meló, stb."

 

Énb úgy érzem, az a három hónap nekem sűrűbb volt, mint bármi, amit addig csináltam. Sokkal koncentráltabb munka, mint amit általában egy pl. alkalmazott el szokott képzelni róla.

 

"De konkrét eseteket is említve kiderült a 15 év alatt, nem csak két konkrét esetben, hogy van más alternatíva is, és egy "hagyományos vállalkozó" jobb eredményeket ér el, mlm-en kívül,mint mlm-ben."

 

Hát akkor csinálja azt. Ha neki megéri beletenni a forrásait a kapott eredmények és javak fényében, akkor AZ neki való. (Azért megnézném mit mond ez a vállalkozó, mondjuk egy 25-30M/hó passzív jövedelemmel rendelkező, kb. 0 időt üzletfenntartásba fektető üzletépítőhöz képest a saját vállalkozásának hatékonyságáról)


"A szkeptikus hozzáállás alapja, hogy az mlm-re jellemző, ahogy Te is írtad a felsővonaladról, hogy nem Te keresed a "lehetőséget"

 

Ó, dehogyem kerestem a lehetőséget. Mikor a sokadik profi (nemzetközileg elismert és pozícióban lévő) cég halt ki alólam, mint alkalmazott alól, nagyon is kerestem a lehetőséget. Mégpedig MÁST, hiszen láttam, hogy hova vezetnek a cégek tulajdonosainak a rossz, felelőtlen döntései (ráadásul ezek eredményét már a kihirdetésekkor láttuk, épp csak kevesen hitték el nekünk), és hogy minden cégnél majdnem a nulláról kellett kezdeni az építkezést. Hogy ez a "MÁS" milyen formában jön, nem nagyon válogattam akkor.

 

"Amíg valaki valamit ajánl, és nem Te érzed a szükségességét hogy Te azt keresd magadtól, addig a megtalálónak kell meggyőzni (multi level) marketinggel a leendő fogyasztót, hogy vegye meg, rendelje meg, lépjen be, stb."

 

Nem emlékszem hogy bárki győzködni próbált volna. A tények alapján meggyőztem saját magam. A külső motiváció sosem működik egy napnál tovább.

 

"A projektet csak akkor célszerű jóváhagyni, ha az eredeti feltételezések reálisnak tűnnek és a döntéshozó hajlandó kockázatokat vállalni."

 

Ez elég egyértelmű. Bár az én kockázatom nehezen tudnám kiszámítani, mennyire kicsi.

Előzmény: kellyboy2006 (38834)
kellyboy2006 Creative Commons License 2014.12.22 0 0 38834

Ahogy esetedben a "hagyományos vállalkozók" sem általánosítás, amihez ugye hasonlítod a vállalkozásodat, mondván jobb a Tied struktúrája. Hiszen kevesebbet kell dolgozni, nincs napi 16 óra meló, stb.

 

Ez mint mondtam megállja a helyét, ha egy kényszervállalkozásról van szó. De konkrét eseteket is említve kiderült  a 15 év alatt, nem csak két konkrét esetben, hogy van más alternatíva is, és egy "hagyományos vállalkozó" jobb eredményeket ér el, mlm-en kívül,mint mlm-ben.

 

Szkepticizmus és feltételezésről csak annyit, hogy nyilván azok a  tapasztalatok beszélnek, vagy beszélhetnek belőlem, amikor ezen alapuló feltételezések mentén tovább viszem/visszük az egy mondatos "marketingblöfföt" és szépen a végére kiderül, hogy az eredeti kijelentésben van némi túlzás.

 

A szkeptikus hozzáállás alapja, hogy az mlm-re jellemző, ahogy Te is írtad a felsővonaladról, hogy nem Te keresed a "lehetőséget", hanem az talál meg Téged, ahogy anno volt a "Jó helyen, jó időben" c. Amway lemezen is. Amíg valaki valamit ajánl, és nem Te érzed a szükségességét hogy Te azt keresd magadtól, addig a megtalálónak kell meggyőzni (multi level) marketinggel a leendő fogyasztót, hogy vegye meg, rendelje meg, lépjen be, stb. Az addigi vásárlói szokásait Te akarod megváltoztatni, nem ő magának.

 

Üzleti szempontból meg ez hatványozottan igaz. Felelős döntést csak akkor tudsz hozni, ha a SWOT-ba közel minden veszély és gyengeség bekerül, ahogy az alultervezett cashflow-ba a kiadási tervezetbe, majd később  monitoring és controling kapcsán a megvalósításba is.  Majd ha tervezésekor minden pozitív akkor újra átrágva, átgondolva hibát keresve derül ki, hogy valóban pozitív, vagy valahol megvezettük magunkat/vagy megvezettek minket. Ezáltal rosszul mértük fel a "Lehetőséget". És akkor még ott van a költséghaszon elemzés is:

 

" A projektet csak akkor célszerű jóváhagyni, ha az eredeti feltételezések reálisnak tűnnek és a döntéshozó hajlandó kockázatokat vállalni."

 

"Összefoglalva, a bizonytalanság és a kockázatok elemzése során az alábbi lépéseket kell megtenni:-    össze kell gyűjteni az inputokra, outputokra, a piacokra, a fogyasztókra, az előkészítésre és az indítási szakaszra vonatkozó eredeti feltételezéseket;-    felül kell vizsgálni ezeknek a feltételezéseknek a megalapozottságát (a projekt környezetének/ kontextusának megfelelő elemzésén alapulnak-e azok vagy ilyen elemzések nélkül születtek?)-    az eredeti feltételezések alapján ki kell számolni az NPV illetve az IRR mutatót;-    meg kell jelölni olyan eltéréseket, amelyek realisztikusak az eredeti feltételezésekhez viszonyítva (minél megbízhatóbb a kontextus-elemzés, annál kisebb eltérésekre van szükség);-    újra kell kalkulálni az NPV illetve az IRR mutatót a módosított feltételezéseknek megfelelően;-    meg kell határozni az ún. átváltási értékeket;-    át kell tekinteni az eredményeket és mérlegelni kell azt, hogy nem kell-e módosítani a projektet, nem lehetne-e kedvezőbben alakítani a külső tényezőket"

 

http://lengyelpiroska.hu/tamogatase/konyv/5.%20Jovedelmezoseg%20elemzes%205.1.%20Penzugyi%20koltseg-haszon%20elemzes.html

 

 

Előzmény: Törölt nick (38832)
Mutual Friend Creative Commons License 2014.12.21 0 0 38833

15 év távlatában nem ellenzőkről beszélünk hanem tapasztaltakról.

Előzmény: Törölt nick (38832)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.21 0 0 38832

A lényeg, hogy az ellenzők úgy érezzék, nekik az igazuk. Ahogy szokás mondani: nem hagyják, hogy a tények összezavarják az előítéleteiket, általánosításaikat.

Előzmény: ásítósmacska (38830)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.21 0 0 38831

Ja, és a "szkeptikus" nem "ellenzőt" jelent, hanem "kételkedőt", vagyis utána kéne járnia a valóságnak, saját magának.

Előzmény: ásítósmacska (38828)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.12.21 0 0 38830

Az tök más!

 

Válasz helyett visszakérdezés. Az tényleg trollkodás.

 

Akkor már inkább pucoljon a konkrét kérdés elől....! :-DDD

 

 

Előzmény: Törölt nick (38829)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.21 0 0 38829

Itt most arra emlékeztem, hogy ha kérdezett egy ellenző valakit általánosságban, a kérdezett pedig visszakérdezett, pontosítás céljából, húha, ó jajj, máris ő lett a troll.

Előzmény: ásítósmacska (38828)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.12.21 0 0 38828

Ezt is rosszul jegyezted meg!!!!

 

A konkrét kérdést a szkeptikusok szokták feltenni - és az ügynököcskék meg menekülnek, mint a járvány elől...... :-D

 

"Elűzte, mint mlm-ügynököt a konkrét kérdés" - tán emlékezhetsz rá, ha 10 éve itt kukkolsz.

 

:)))

 

 

Előzmény: Törölt nick (38826)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.12.21 0 0 38827

Aha. Amit nem látsz/vagy nem tapasztalsz, az nem is létezik.

 

 

:-)))))))

 

 

Előzmény: Törölt nick (38825)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.21 0 0 38826

Persze hogy. Neked. Mintha már láttam volna ezt a kérdést errefelé: Mi lenne elég jó neked?
Jajjajajajajjj.. elszaladt velem a jó.. a konkrét kérdés feltevés trollkodás!

:)

Előzmény: ásítósmacska (38824)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.21 0 0 38825

"Én nem olyan nagyon régen nézegetem ezt a topikot, de az IRL tapasztalataim alapján az itt leírtak EGYÁLTALÁN NEM feltételezgetnek, hanem sokszor a saját bőrükön érzett kőkemény TAPASZTALATOT írnak le."

 

Akkor beszéljen azokról, ne az itteni fórumtársak tetteiről, gondolatairól feltételezgessen, minősítgessen.

 

"Az is mlm- tapasztalat, ha a régenlátott osztálytárs/kolléga/szomszéd folyamatosan rádtelefonál, rádmászik, és a huszadik NEM után is kitartóan ostromol..."

 

Engem miért nem ostromolnak? Akit egyszer elküldök, az még nem jött vissza..

 

"Bocs, de sok ilyen tapasztalat után mégis mit vársz az emberektől....?????"

 

Elvárni bármit valaki mástól, eleve értelmetlen :)

 

Előzmény: ásítósmacska (38823)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.12.21 0 0 38824

egyébként meg harmatgyenge kifogás. :DDD

 

Járjál még néhány hónapot kifogáskezelés tréningre! :-)))))

 

 

Előzmény: Törölt nick (38822)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.12.21 0 0 38823

Én nem olyan nagyon régen nézegetem ezt a topikot, de az IRL tapasztalataim alapján az itt leírtak EGYÁLTALÁN NEM feltételezgetnek, hanem sokszor a saját bőrükön érzett kőkemény TAPASZTALATOT írnak le.

 

Az is mlm- tapasztalat, ha a régenlátott osztálytárs/kolléga/szomszéd folyamatosan rádtelefonál, rádmászik, és a huszadik NEM után is kitartóan ostromol...

 

Bocs, de sok ilyen tapasztalat után mégis mit vársz az emberektől....?????

 

 

Előzmény: Törölt nick (38822)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.21 0 0 38822

Feltételezgetőeket, minősítgetőket nem érdemes megpróbálni sem lenyomni. :)

Előzmény: ásítósmacska (38821)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.12.21 0 0 38821

Azért görbe tükör a topik, mert az MLM-valóságnak ez a hiteles tükre. :)))

 

Ha olyan sok sikeres MLM-es létezne, simán lenyomták volna a görbetükröt tartókat.

 

 

Előzmény: Törölt nick (38820)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.21 0 0 38820

"..látatlanba degradáltad azokat akik kényszerből vállalkoznak"

 

Hogy te, milyen tényt hogyan és minek értékelsz, abba nincs beleszólása és befolyásolási lehetősége senkinek. Ha neked degradáló volt amit mondtam, az NEKED volt degradáló (raádásul vállalkozókra értetted, nem vállalkozási tevékenységre), nekem nem.

 

"csak akkor érdekelne bármi is, ha abból az alattad lévő forgalma után kapnál %-ot és nem kellene több, mint 3 hónapot vele dolgozni."

 

Mint fentebb. Ja, és mellékesen összemostál dolgokat, úgy, ahogy sosem mondtam.

 

"De amit próbáltál itt sugallni, hogy a Tiedtől Neked nehéz lenne jobbat találni"

 

Feltételezések, feltételezések... hogy szerinted én miket gondoltam, sugalltam, stb. Valahogy nem értem, hogy lehet ilyen (ráadásul negatív) feltételezésfolyam mellett vállalkozásokat vezetni?

 

"az leginkább szerintem csak a szűk látókörödre utal, még így 15 év távlatában is, ha pl. az említett felhasználókat sem ismerted meg ennyire az elmúlt évek folyamán."

 

Minősítés, feltételezés, feltételezés.

 

"..ez a topik igazából egy görbe tükör az mlm ügynököknek."

 

Nem. Ezt a topikot bizonyos emberek görbe tükörré tették. És én nem tartozom ezek közé a valakik közé. Ha megnézed a topik indító szöveget, sehol sincs benne utalás a "görbe tükörre", ellenkezőleg, tapasztalatokról van benne szó. Felkiáltójellel. Jó tanácsokról. stb. Persze, ki tudja, a te monitorodon ebből mi látszik, vagy minek látszik. Vagy minek értékeled.

 

"Mi motiválna ebben bárkit is, hogy plusz időt energiát és pénzt fektessen bele, ilyen eredményességi és egyéb mutatók mellett?"

 

Nem vagyok lélekbúvár.

Az eredményességi mutatót pedig nem rajtam keresztül kell nézni.

 

"Azt elárulod, hogy évekkel ezelőtt (legyen 10 év) az első három hónapban, amikor még magad is csak az elején jársz a hálózatépítésnek, hogy lehet felépíteni egy több éven stabilan működő hálózatot, anélkül, hogy abba bármi munkát is be kellene fektetni utána?"

 

Fogalmam sincs (főleg a minősítéseid, feltételezéseid alapján), mit hívsz te "stabilan működő hálózatnak". Fluktuáció mindenképpen van. A megfelelő hozzállás, munkamennyiség és képzettség dönti el, hogy összességeben ez csökkenő, vagy növekvő csoportszámot fog jelenteni. Mivel az adott alapozás lett elvégezve, ez ereményezi azt, hogy hozzányúlás nélkül akkora a forgalmam, amekkora. Ennyi év után kétlem, hogy ne tudnád, hogy lehet ezt megcsinálni (legalább az elveket), bár akkor meg nem értem, miért gond az, ha valaki ezeket megcsinálja. Ha meg nem ismered ezeket az elveket és tennivalókat.. akkor wtf?

"Ugyanakkor hogy lehet stabilan működnie magától, ha egyszer már bevallásod szerint kilépnek alólad és nem veszed figyelembe a gazdasági változásokat, amik azóta azét csak éreztették hatásukat minden szektorban (kivétel a Te hálózatodat?) ?"

 

A "gazdasági változások" összességében növelték az átlagforgalmunkat.
Alattam nem csak kilépnek, be is lépnek emberek (hogy honnan vetted, hogy csak kilépnek... ?).

 

"Ezek szerinted nem súrolják a nonszensz és a hiteltelenségi kategóriát?"

 

Amiket te hiszel az egészről, bizonyára súrolhatják. Bár nem tudom, ez engem hol kéne hogy érdekeljen..

Előzmény: kellyboy2006 (38818)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.12.21 0 0 38819

Ne zavard már be szegény macit a málnásba....! :-DDD

 

 

Előzmény: kellyboy2006 (38818)
kellyboy2006 Creative Commons License 2014.12.21 0 0 38818

"Nem. Pár hónap munka eredménye, amit láttál."

Azt elárulod, hogy évekkel ezelőtt (legyen 10 év) az első három hónapban, amikor még magad is csak az elején jársz a hálózatépítésnek, hogy lehet felépíteni egy több éven stabilan működő hálózatot, anélkül, hogy abba bármi munkát is be kellene fektetni utána? Vagyis a mentorálás/szponzoráció már ebben az időszakban megvalósult, ha minden igaz kőkemény munkával. Hiszen Neked ezzel évek óta semmi munkád nem volt. 

 

Ugyanakkor mennyire lehet hiteles az, ha valaki "próbaidősként" tart oktatást arról, hogy mi a titok, amit jól csinál a többi x tízezer nem jól csinálóhoz képest?

 

Ugyanakkor hogy lehet stabilan működnie magától, ha egyszer már bevallásod szerint kilépnek alólad és nem veszed figyelembe a gazdasági változásokat, amik azóta azét csak éreztették hatásukat minden szektorban (kivétel a Te hálózatodat?) ?

 

Vagy mégiscsak kellett vele foglalkoznod, menedzselni ezeket, csak akkor meg ugye már nehéz lenne passzív jövedelemről beszélni...

 

Ezek szerinted nem súrolják a nonszensz és a hiteltelenségi kategóriát?

Előzmény: Törölt nick (38815)
kellyboy2006 Creative Commons License 2014.12.21 0 0 38817

A vállalkozásomat én szóba sem hoztam :-)

 

A vállalkozásod felminősítését inkább Rád nézve lehetne mondani szerintem, mivel így látatlanba degradáltad azokat akik kényszerből vállalkoznak (állításod alapján : "hagyományos vállalkozók"), vagy kiszálltak az MLM-ből, mondván nem jól csinálták az MLM-et, míg Te a "jó módszert" oktatod eredményesen.

 

+ csak akkor érdekelne bármi is, ha abból az alattad lévő forgalma után kapnál %-ot és nem kellene több, mint 3 hónapot vele dolgozni.

 

Azért egy banki idegenvezető, -aki évekig védte itt az Amwayt amiben sikeres volt,  vagy .psp-t is lehetne említeni- is "hagyományos vállalkozásba" kezdett az MLM után más téren. Azt se csinálták rosszul, de mégsem napi 16 órában a megélhetésért és járulékfizetésért hajtó "hagyományos vállalkozók" lettek az elmúlt években, de rövidebb idő alatt, mint 10 év.

 

Persze, pont erről beszélek, hogy mások a módszerek Nálad is, az ex-MLM-es képviselőknél is, meg nálam is. De amit próbáltál itt sugallni, hogy a Tiedtől Neked nehéz lenne jobbat találni, az leginkább szerintem csak a szűk látókörödre utal, még így 15 év távlatában is, ha pl. az említett felhasználókat sem ismerted meg ennyire az elmúlt évek folyamán.

 

És a nézőpont ugyanígy érvényes visszafelé, -ezért mondottam volt régen, hogy ez a topik igazából egy görbe tükör az mlm ügynököknek. Hiszen ha valakinek van x összeg bevétele, jövedelme, adott esetben még passzív jövedelme is, vagy egy vagy több jövedelmező vállalkozása, az mitől tartaná jobbnak az elmondottak alapján az MLM-et, hogy sokszor annyi idő után (10-15 év), harmad, vagy negyedannyi nem passzív jövedelemért dolgozzon 0-ról kezdve?

 

Mi motiválna ebben bárkit is, hogy plusz időt energiát és pénzt fektessen bele, ilyen eredményességi és egyéb mutatók mellett?

 

Előzmény: Törölt nick (38816)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!