Igen!Ezzel apósom is így van....de reménykedek,mert a pacalt is az én biztatásomra kóstolta meg és a bürke pörköltet...azóta szinte a kedvence!Remélem ezzel is így lesz és akkor már az egész család szeretni fogja.Kisfiam ma reggelire és kért még Toppancsból!Ő így hív minden nyuszit.:))))
Szia! Igen tudom, lehet, hogy ez ihlette meg a lányom. A fiam viszont a nagyot először Villámnak akarta hívni, de miután tegnap reggel letettük kicsit ismerkedni a kerttel és a fiam a háta mögül rohant felé ordítva, hogy VILLÁÁÁÁÁM és a nyuszi csak komótosan hátra fordította a fejét, a Csillagocska mellett döntött.
Nagyon szabadon tartod ezeket a nyuszikat, megkérnélek, hogy a szabad tartásról írd le a tapasztalataidat, a technológidat, mert nagyon sokan érdeklődnek utána. Köszönjük.
Mostanában nagyon sok ételt kipróbáltam nyúlból és nekem minden bejött, nagyon ízlett, szerintem a kolbásszal sem lesz gond. Idén mindenféle képen akarok tölteni kolbászt.
Ez a recept szinte ugyan az ahogy a disznóból csináljuk a házi kolbászt.Rossz nem lehet...szerintem egy kevéssel kell először kipróbálni,ha nem ízlik ne vesszen kárba!:))))
Sütő zacskóban csináltam meg,előtte bepácoltam.....Annyira finom lett,hogy evett belőle a gyerkőc is és életem párja is!Nagy sikere volt.Én meg boldog voltam!Ez számomra nagy elismerés a férjemtől....:)))))
Nemrég beállított az egyik haver akitől vettem a magyar óriás bakomat!Kiderült hogy berakta az eggyik anyájához, és ez lett belőle hozott nekem egy bakot ajándékba!Szerintetek milyen??
Most kolbászt akarunk csinálni....hát nem igen akarunk bele végni mert mivan ha nem sikerül!Egy recept nyúl kolbász!
Hozzávalók: 9 kg filézett nyúlhús, 3 kg húsos sertés hasa alja szalonna, 24 dkg só, 25 dkg piros paprika, 30 dkg fokhagyma, 5 dkg őrölt bors, 2,5 dkg őrölt kömény, kb. 20 m vékonybél. A nyúl gerincét és a hátsó combjait használjuk fel. A húst lefejtjük a csontról, Majd húsdarálón, közepes tárcsán megdaráljuk. A bőrnélküli szalonnát nagyon apróra daráljuk. A szalonnát és a húst jól összekeverjük. Kicsit együtt pihentetjük. A megtisztított fokhagymát összezúzzuk, vagy turmixoljuk. Mindenképpen ügyeljünk, hogy teljesen pépes állagú legyen. Annyi langyos vizet öntünk rá, ami éppen ellepi. Közben a sózott, vékony sertés belet langyos vízben többször kimossuk, Tetszés szerint feldaraboljuk. A felhasználásig tiszta langyos vízben tartjuk. A pihentetett darált húst fűszerezzük a következő sorrendben. Először a pirospaprikát, borsot, köményt tesszük hozzá. A végén öntjük hozzá a fokhagymát a levével, ezáltal megnedvesítve az összes fűszert, hogy keverés közben ne csípjen a bors. Alaposan elkeverjük. Először a széleit forgatjuk középre, majd gyúrva, dagasszuk Kb. 20 percig. Ha túl kemény lenne, kevés langyos vízzel hígítjuk, ezzel megkönnyítve majd a töltést. Rövid pihentetés után, újra átgyúrjuk. A belet lecsurgatjuk a víztől, és a kolbászokat megtöltjük. Ha rövid páros debrecenit készítünk, középen a kolbászt megcsavarjuk, és úgy visszük a füstre. Ha parasztkolbászt szeretnénk, nem csavarjuk meg szabadon hagyjuk a közepét. A kész kolbászokat, 1 éjszakát hűvös helyen pihentetjük, rudakra feltéve. Másnap közepes meleg füstön, pirosra füstöljük. Vigyázzunk, mert a nyúlhús fehér és hamar megpörköli az erős füst.
Én 1x úgy vettemrá egy családot hogy egyen nyúlat hogy őznek mondtam!Meg ették mondtam nekik hogy mi is volt, azóta eszik rendesen a nyúlat és a zsebembe a pénzt is teszik rendesen!!!
Nem fogják megbánni!!! Nálunk a párom kicsi kora óta ette a nyulat,én viszont sosem!!!Úgy keztem nyulászkodni,hogy ok,de én nem eszem,és nem is csinálom meg!Eleinte minden nyuszit eladtam,aztán innen-onnan jött a viszhang,hogy mennyire finom.Azt sem akartam,hogy a gyerekek se egyék a nyúlhúst,mert én "dila" vagyok.....hát megcsináltam....és meg is ettem!Most is adok el de kerül az asztalra is rendesen,ha több van,akkor heti rendszerességgel.Sőt!Azóta anyuék is eszik,állandóan új recepteket keres,és valami álom kajákat fabrikál az asztalra!
Én ezért is szeretem a kosorrút mert annyira helyes pofa!Én is gyakran nyoszogatom az én kis nyuszikám!!!
Tegnap cseréltem süldő nyulakat.....én anyának valót adtam és kaptam is helyette.Egy bakot és egy nőstényt.A bakot le is vágtam,most rotyog a sütőben!Ez lesz életem párjának az első nyuszi evése:))Már ha megkóstolja:Pici fiam azt mondja nagyon jó az illata......majd beszámolok sikerült-e rávennem a családot a nyuszi evésre:)))))