Keresés

Részletes keresés

Purcsimanó Creative Commons License 2010.01.18 0 0 1936
Imádom az ilyen kis behemót nyuszikat:))))Az én Fülim nagyobb mint a kutyám:))))
Előzmény: kavarnyik (1922)
förike Creative Commons License 2010.01.18 0 0 1935
Szépek!
Előzmény: karibaba (1931)
Purcsimanó Creative Commons License 2010.01.18 0 0 1934
Gyönyörűűűűűűek!!!
Előzmény: karibaba (1931)
Purcsimanó Creative Commons License 2010.01.18 0 0 1933
Igen!Ezzel apósom is így van....de reménykedek,mert a pacalt is az én biztatásomra kóstolta meg és a bürke pörköltet...azóta szinte a kedvence!Remélem ezzel is így lesz és akkor már az egész család szeretni fogja.Kisfiam ma reggelire és kért még Toppancsból!Ő így hív minden nyuszit.:))))
Előzmény: Texas Chris (1924)
nddori Creative Commons License 2010.01.18 0 0 1932
Igen, a villám nem éppen illik rá... Nyugodt nyuszi. :)
Előzmény: kavarnyik (1929)
karibaba Creative Commons License 2010.01.18 0 0 1931

A mi karácsonyi csapatunk:

 

http://gallery.site.hu/d/12138712-2/IMG_3787.JPG

 

Hatan vannak, három aranyszínü, három fehér-arany! ;O)

Előzmény: kavarnyik (1930)
kavarnyik Creative Commons License 2010.01.18 0 0 1930
Szia!
Köszi.
Előzmény: förike (1923)
kavarnyik Creative Commons License 2010.01.18 0 0 1929
Szia!
Igen tudom, lehet, hogy ez ihlette meg a lányom. A fiam viszont a nagyot először Villámnak akarta hívni, de miután tegnap reggel letettük kicsit ismerkedni a kerttel és a fiam a háta mögül rohant felé ordítva, hogy VILLÁÁÁÁÁM és a nyuszi csak komótosan hátra fordította a fejét, a Csillagocska mellett döntött.
Előzmény: nddori (1928)
nddori Creative Commons License 2010.01.18 0 0 1928
Szia kavarnyik!
Örülök, hogy jó helyre kerültek a nyulaim! Remélem sok kisnyulatok lesz tőlük!
Egyébként nálam a kosorrút hívták Pufinak :)
Előzmény: kavarnyik (1922)
Texas Chris Creative Commons License 2010.01.18 0 0 1927
Szia Zoli.

Nagyon szabadon tartod ezeket a nyuszikat, megkérnélek, hogy a szabad tartásról írd le a tapasztalataidat, a technológidat, mert nagyon sokan érdeklődnek utána.
Köszönjük.
Előzmény: G.Zoli (1917)
Texas Chris Creative Commons License 2010.01.17 0 0 1926
Aki mondta a receptet attól miért nem kértél egy kis kóstolót. Minden fórumozónak küldtél volna egy szálat!!! :-DDD
Előzmény: förike (1918)
Texas Chris Creative Commons License 2010.01.17 0 0 1925
Mostanában nagyon sok ételt kipróbáltam nyúlból és nekem minden bejött, nagyon ízlett, szerintem a kolbásszal sem lesz gond. Idén mindenféle képen akarok tölteni kolbászt.
Előzmény: Purcsimanó (1920)
Texas Chris Creative Commons License 2010.01.17 0 0 1924
Akkor meg "mérgezted" a családot a nyúlhússal. Sokan csak előítélet miatt nem eszik és amikor meg kóstolják akkor rájönnek mennyire jó!
Előzmény: Purcsimanó (1919)
förike Creative Commons License 2010.01.17 0 0 1923
Szépek!
Előzmény: kavarnyik (1922)
kavarnyik Creative Commons License 2010.01.17 0 0 1922
Helló!
Itt vannak új anyáink a gazdikkal. Új nevük: Óriás kosorrú az Csillagocska, A kis szürke pedig Pufi :)
Puszi Dórinak.
förike Creative Commons License 2010.01.17 0 0 1921
Gratulálok az ételhez!Akkor legközelebb is csinálhatsz nyugodtan ha meg eszik!
Előzmény: Purcsimanó (1920)
Purcsimanó Creative Commons License 2010.01.17 0 0 1920
Ez a recept szinte ugyan az ahogy a disznóból csináljuk a házi kolbászt.Rossz nem lehet...szerintem egy kevéssel kell először kipróbálni,ha nem ízlik ne vesszen kárba!:))))
Előzmény: Texas Chris (1916)
Purcsimanó Creative Commons License 2010.01.17 0 0 1919
Sütő zacskóban csináltam meg,előtte bepácoltam.....Annyira finom lett,hogy evett belőle a gyerkőc is és életem párja is!Nagy sikere volt.Én meg boldog voltam!Ez számomra nagy elismerés a férjemtől....:)))))
Előzmény: Anika76 (1908)
förike Creative Commons License 2010.01.17 0 0 1918
Ferenc,Ferenc!!:-) Még nem próbáltamki de beszéltem aki csinálja! És mondta hogy jó!
Előzmény: Texas Chris (1916)
G.Zoli Creative Commons License 2010.01.17 0 0 1917
Sziasztok
Előjöttek a karácsonyi kisnyulak :)
Az első képen a szénatároló alatti üregből jött ki a nyusszancs. Szembe a szülei.
Texas Chris Creative Commons License 2010.01.17 0 0 1916
Ki sem próbáltad a receptet és úgy ajánlod nekünk??? Ez egyáltalán nem kedves Ferenc! Akkor honnan tudod, hogy jó???
Előzmény: förike (1913)
förike Creative Commons License 2010.01.17 0 0 1915
Az alsó képen az apja  van!A felsőn meg az ajándék nyuszi!
Előzmény: förike (1914)
förike Creative Commons License 2010.01.17 0 0 1914
Nemrég beállított az egyik haver akitől vettem a magyar óriás bakomat!Kiderült hogy berakta az eggyik anyájához, és ez lett belőle hozott nekem egy bakot ajándékba!Szerintetek milyen??
förike Creative Commons License 2010.01.17 0 0 1913
Nagyon szívesen!Majd ha csinálsz utána én is!:-)
Előzmény: Texas Chris (1912)
Texas Chris Creative Commons License 2010.01.17 0 0 1912
Köszönjük szépen ezt a nagyon részletes receptet, én biztos ki fogom próbálni, fogok tölteni nyúl kolbászt!!!
Előzmény: förike (1910)
förike Creative Commons License 2010.01.17 0 0 1911
Magyar termék!Nyúl kolbász!
förike Creative Commons License 2010.01.17 0 0 1910
Most kolbászt akarunk csinálni....hát nem igen akarunk bele végni mert mivan ha nem sikerül!Egy recept nyúl kolbász!

Hozzávalók: 9 kg filézett nyúlhús, 3 kg húsos sertés hasa alja szalonna, 24 dkg só, 25 dkg piros paprika, 30 dkg fokhagyma, 5 dkg őrölt bors, 2,5 dkg őrölt kömény, kb. 20 m vékonybél.
A nyúl gerincét és a hátsó combjait használjuk fel. A húst lefejtjük a csontról, Majd húsdarálón, közepes tárcsán megdaráljuk. A bőrnélküli szalonnát nagyon apróra daráljuk. A szalonnát és a húst jól összekeverjük. Kicsit együtt pihentetjük.
A megtisztított fokhagymát összezúzzuk, vagy turmixoljuk. Mindenképpen ügyeljünk, hogy teljesen pépes állagú legyen. Annyi langyos vizet öntünk rá, ami éppen ellepi.
Közben a sózott, vékony sertés belet langyos vízben többször kimossuk,
Tetszés szerint feldaraboljuk. A felhasználásig tiszta langyos vízben tartjuk.
A pihentetett darált húst fűszerezzük a következő sorrendben.
Először a pirospaprikát, borsot, köményt tesszük hozzá.
A végén öntjük hozzá a fokhagymát a levével, ezáltal megnedvesítve az összes fűszert, hogy keverés közben ne csípjen a bors. Alaposan elkeverjük. Először a széleit forgatjuk középre, majd gyúrva, dagasszuk Kb. 20 percig.
Ha túl kemény lenne, kevés langyos vízzel hígítjuk, ezzel megkönnyítve majd a töltést.
Rövid pihentetés után, újra átgyúrjuk. A belet lecsurgatjuk a víztől, és a kolbászokat megtöltjük.
Ha rövid páros debrecenit készítünk, középen a kolbászt megcsavarjuk, és úgy visszük a füstre.
Ha parasztkolbászt szeretnénk, nem csavarjuk meg szabadon hagyjuk a közepét.
A kész kolbászokat, 1 éjszakát hűvös helyen pihentetjük, rudakra feltéve.
Másnap közepes meleg füstön, pirosra füstöljük.
Vigyázzunk, mert a nyúlhús fehér és hamar megpörköli az erős füst.

förike Creative Commons License 2010.01.17 0 0 1909
Én 1x úgy vettemrá egy családot hogy egyen nyúlat hogy őznek mondtam!Meg ették mondtam nekik hogy mi is volt, azóta eszik rendesen a nyúlat és a zsebembe a pénzt is teszik rendesen!!!
Előzmény: Anika76 (1908)
Anika76 Creative Commons License 2010.01.17 0 0 1908
Nem fogják megbánni!!!
Nálunk a párom kicsi kora óta ette a nyulat,én viszont sosem!!!Úgy keztem nyulászkodni,hogy ok,de én nem eszem,és nem is csinálom meg!Eleinte minden nyuszit eladtam,aztán innen-onnan jött a viszhang,hogy mennyire finom.Azt sem akartam,hogy a gyerekek se egyék a nyúlhúst,mert én "dila" vagyok.....hát megcsináltam....és meg is ettem!Most is adok el de kerül az asztalra is rendesen,ha több van,akkor heti rendszerességgel.Sőt!Azóta anyuék is eszik,állandóan új recepteket keres,és valami álom kajákat fabrikál az asztalra!
Előzmény: Purcsimanó (1907)
Purcsimanó Creative Commons License 2010.01.17 0 0 1907
Én ezért is szeretem a kosorrút mert annyira helyes pofa!Én is gyakran nyoszogatom az én kis nyuszikám!!!

Tegnap cseréltem süldő nyulakat.....én anyának valót adtam és kaptam is helyette.Egy bakot és egy nőstényt.A bakot le is vágtam,most rotyog a sütőben!Ez lesz életem párjának az első nyuszi evése:))Már ha megkóstolja:Pici fiam azt mondja nagyon jó az illata......majd beszámolok sikerült-e rávennem a családot a nyuszi evésre:)))))
Előzmény: kavarnyik (1903)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!