Nem lehet nagy eltérés a Singerek között, szerintem hasonlóan működnek, nézd meg valamelyiket. Esetleg egy varrógépszerelőnek érdemes lenne megmutatni, tanácsot kérni, Ez az első varrógéped?
sziasztok,infot szeretnék kérni,vettem egy használt varrógépet,singer 9143
és nincs hozzá semmi infóm mi hogy működik rajta,hogy kell vele alsózni,kérlek akinek ilyen van írjon, vagy vmi felhasználói kézikönyvet honnan tudok hozzá letölteni,köszi előre is
Eladó HUSKYLOCK márkájú, japán, 2 tűs, 4 szálas gép. Az ára 20e Ft. Megbízható forrásból, varrógépszerelő árulja. Ha valakit érdekel írjon missscottykukacindamailponthu-ra.
Nekem régebben - még most is megvan - egy asztalos Neumann gépem volt. Szerettem, de nagyon helyhez voltam kötve. Vettem egy modernebbet (Pfaff), azt asztalra kell tenni. Nem okozott problémát, hogy megszokjam. Kétségtelen, hogy jobb, ha ki tudom teríteni az anyagot, bár szerintem ez csak nagyobb daraboknál lényeges. Én nem, varrok takarót, csak ruhákat, babákat, táskákat, így jó. Láttam valahol egy blogon, hogy süllyesztett asztalt készítettek egyszerű bútorlapból a gépeknek, így ez a probléma is megoldódott. Persze, ha lenne normális varrósarkom, akkor jobb lenne az asztal, de a régi gépem csak az előszobában fért el, ott meg utáltam varrni, hideg volt és eléggé el voltam zárva a külvilágtól. Most a konyhában varrok, így se sokkal jobb, vagy vacsorázunk, vagy varrok...
Köszi szépen! Tényleg, azt akartam is kérdezni, hogy nem nehéz a villanyvarrógépekkel varni, hogy nem sima az aljuk? Nekünk van itthon egy ezeréves varrógép, az egy asztalszerűségbe van beépítve, amiből ha kifordítjuk, a tű alatt végig teljesen egyenes és sima asztal van, amire lefektethető, és amin kényelmesen továbbítható az anyag. Sajnos nem tudom használni, mert kézzel-lábbal kell hajtani, és nekem állandóan összeakad. Meg nem is lehet csak egyetlen fajta öltéssel varni vele. Ezeket a modern varrógépeket asztalra kell lerakni, ugye, de akkor hogyan oldható meg, hogy a tű alatt vízszintes felület legyen?
SIma varrógép kell hozzá, meg egy speciális talp, ami általában minden géphez van, stoppolótalp a neve (Lehet venni külön rugós talpat is, állítólag az jobb, de én a stoppolóval szoktam készíteni.) Az anyagtovábbítót le kell süllyeszteni és úgy húzogatni az anyagot. Szabad gépi tűzés néven keress rá, videókat is találhatsz a technikáról, de a varrós fórumon sokan vannak, akik nagyon profik ebben. Gyakorolni kell és akkor könnyen megtanulható.
Köszi szépen! Kimondottan hímezni nem akarok, bár nem tudom, az minek számít, amikor úgy hullámvonalban megy az öltés, mint Tallina táskáin. Az tetszik, olyat jó lenne, ha lehetne vele csinálni. Kell egyáltalán ahhoz valami külön program, vagy csak simán úgy kell mozgatni az anyagot a gép alatt, és a legegyszerűbb varrógéppel is meg lehet csinálni?
Az én gépem (janome) 45-50e között volt. És gyönyörűen varr, imádom. Kb. nekem ez vot a lélektani határ. Innen nekem a továbblépés egy interlock lesz. Ezt nem fogom még hosszú ideig lecserélni. Amin érdemes elgondolkodni: akarsz-e majd hímezni, díszítőölteni? Mert én tuti nem. ha azt is szeretnék akkor már eggyel komolyabb gépet vettem volna. Más ötletem, h mi alapján válassz nincs :)
Még abban szeretnék segítséget kérni, hogy milyen varrógépet érdemes venni? Nem konkrét márkára gondolok, nyilván mindenki másra esküszik, hanem árkategóriára. Nézegettem a neten, vannak mindenféle gépek 30ezertől egészen többszázezerig. Melyik az a kategória, amivel ezeket a szép dolgokat meg lehet csinálni? Kezdőként feleslegesnek érzem, hogy százezreket adjak ki, mert kiderülhet, hogy semmi tehetségem hozzá, ugyanakkor azt sem akarom, hogy a kezdeti lépések után azonnal le kelljen cserélni, mert kiderül, hogy szinte semmit nem tudom megcsinálni vele. Ti mit ajánlanátok?
A táskákat és a babákat saját minta alapján varrom. Van azért pár baba, amit Tilda minta alapján varrtam, illetve a kis karácsonyi angyalok egy babás topiktárs, IO mintája alapján készültek. Ezt a babás topik honlapján a közös varrásnál, Fanni angyala mintájaként találhatod meg.
Az anyagokat én is a városunk szinte egyetlen méteráru-boltjában szerzem be, illetve - ha máshol járok - textil-turkálókban, textilválogatókban és kilós boltokban. Ott lehet igazán kincseket találni, gyakran fillérekért. De vigyázz, az anyaggyűjtés szenvedéllyé válik, én már lassan nem férek el otthon a textilektől, a családom előbb-utóbb kitiltja az anyagokat :-)
A táskákat és a babákat saját minta alapján varrom. Van azért pár baba, amit Tilda minta alapján varrtam, illetve a kis karácsonyi angyalok egy babás topiktárs, IO mintája alapján készültek. Ezt a babás topik honlapján a közös varrásnál, Fanni angyala mintájaként találhatod meg.
Az anyagokat én is a városunk szinte egyetlen méteráru-boltjában szerzem be, illetve - ha máshol járok - textil-turkálókban, textilválogatókban és kilós boltokban. Ott lehet igazán kincseket találni, gyakran fillérekért. De vigyázz, az anyaggyűjtés szenvedéllyé válik, én már lassan nem férek el otthon a textilektől, a családom előbb-utóbb kitiltja az anyagokat :-)
Még azt megkérdezném, hogy az anyagokat hol szerzitek be? Nem arra gondolok, amin gyakorolni fogok, hanem majd a ruhákhoz valóra. Itt a városban egyetlen méteráru van, de ott csak olyan borzadályok vannak, amikből régen a konfekcióruhákat varrták. Hol lehet kapni pl. mintás viszkózokat, vékony pamutvászon anyagokat vagy provance-i mintás vásznat?
Megnéztem az oldaladat, hát mit mondjak, ez már művészi szint, gratulálok! Kezdetnek megelégednék azzal, ha valami nyári szoknyácskát össze tudnék dobni.:) Holnap megyek is az újságoshoz! A táskákat és a babákat is a Burdából varrtad? Az ottani szabásmintákat kedvedre alakítod (ez még nekem nyilván nem megy majd egy darabig) vagy egy az egyben felhasználhatóak?
én is magamtól tanultam varrni, illetve a Burdából, mint sokan a fórumozók közül. Gyerekruhákkal kezdtem, aztán fejlődtem. Persze az első cuccok nem voltak tökéletesek, most sem mind, de sok-sok türelemmel és kitartással egyedül is elsajátíthatod a varrás tudományát. Ha precíz vagy, vagy kifejleszted magadban menni fog. Nézd meg a képtáramat, néhány munkám van fenn. Burdából varrok most is. Varrtam már télikabátot, ruhákat, férfizakót, ingeket, nadrágot - sajnos csak ritkán fényképezek. Szóval csak rajta, vegyél egy Burdát és kezdj egyszerű darabokkal és olcsó anyagokkal!!!
Azt sejtem, hogy kezdetben elég sok hordhatatlan ruhanemű fog kikerülni a kezeim közül. De úgy terveztem, hogy először olcsó anyagokon gyakorolok, és csak amikor abból már sikerült valami normálisat összehozni, akkor veszek csak szebb textileket.
Sziasztok! Szeretnék megtanulni szabni-varrni. Hogyan kezdjek neki? Ti hol tanultátok? Nem csak kész szabásmintákkal szeretnék dolgozni, hanem azt szeretném megtanulni, hogy egy látott vagy elképzelt ruhának hogyan kell a szabásmintáját elkészíteni. A neten nézegettem varrótanfolyamokat, de ott csak szabásmintáról tanítanak varrni. Kiderítettem, hogy ami nekem kellene, az női szabó képzés, de az meg csak iskolai keretek közt, hároméves oktatásban van. Meg lehet tanulni ilyen szinten varrni autodidakta módon, esetleg könyvekből?
Köszönöm!:) Letöltöttem, elég bonyolult és szerintem nehéz is... De vállalkozó szellem vagyok, úgyhogy megpróbálkozok vele!:D:D Valami majd csak kisül belőle... :D