Keresés

Részletes keresés

Osborn Creative Commons License 2004.07.01 0 0 66

Gabi!

 

Előszőr a körzetidhez menjél, mivel fontosabb vizsgálatokat -pl. labor, vérnyomás mérés- kell elvégezni. Addig míg nincsenek előzetes vizsgálataid addig szóba sem állnak veled a neurológián. Ugyanis nem csak neurológiai probléma okoz ilyen tüneteket. Ezek másodlagos tünetek is lehetnek, amit magas/alacsony vérnyomással kapcs. problémák is okozhatnak. A magas veszélyesebb!

 

Egy részletesebb tünetcsoport alapján többet lehetne megtudni, mi a kiváltó tényező. Szóval vizsgáltasd ki magad!!!!!!!!!!!

Előzmény: 7241gabi (64)
7241gabi Creative Commons License 2004.07.01 0 0 64

Hát ez nem valami biztató, azért köszi mindenkinek.

Eddig nem gondoltam semmi komolyabbra, most már viszont ideges is vagyok, amitől fáj a fejem,...

:-(

Előzmény: hoppaaa (63)
hoppaaa Creative Commons License 2004.07.01 0 0 63
Nem akarlak aggasztani, de nem biztos, hogy ez migrénes fejfájás volt. Gyorsan a neurológiára!!!!
Előzmény: 7241gabi (59)
Osborn Creative Commons License 2004.07.01 0 0 62

Javaslom fordulj sürgősen orvoshoz!!!!!!!!!

 

Amiket leírtál -beszéd kordinációs zavarok- nem migrénre utal!!!!!

Előzmény: 7241gabi (59)
Osborn Creative Commons License 2004.07.01 0 0 61

Üdv Mindenkinek!

 

Nos sajnos gyerekkorom óta migrénes vagyok. Szinte minden jellegű időjárás változásra, sőt bizonyos ételekre is jelentkeznek a rosszulléteim.

 Sajna a quarelin-no spa sem szokott használni. Van olyan, amikor egy nap kb. 10-15 féle gyógyszert is beveszek, de a végén a hányással záródnak a rohamaim.

 

Tudom pont én adok tanácsot, mikor még én sem éltem a lehetőséggel, De

az Országos Ideg- és Elmén van migrén központ, ahol viszonylag elég jól körbejárják, hogy mi okozhatja a rohamokat, ill. adnak gyógyszert, amivel a helyzet jelentősen javítható.

 

Állítólag létezik spray formájában migrén elleni szer, ami gyorsan és hatékonyan megszüntetheti a problémákat.

 

Én is tervezem, hogy nyáron elmegyek, mivel a kor előrehaladtával sajnos a rohamok is szaporodnak.

7241gabi Creative Commons License 2004.07.01 0 0 59
Nem tudom mit tegyek, elég tanácstalan vagyok. A legutóbbi roham óta (kb 3 hét) még mindig nem regenerálódtam. Nem tiszta a beszédem, sokszor keresgélem a szavakat, vagy oda nem illőket használok, sokat öööö-zök, meg ilyenek. Most hova forduljak?
7241gabi Creative Commons License 2004.07.01 0 0 58

Masszőr amatőr volt, csak hümmögött-hammogott. Szóval nem vagyok előrébb.

 

messengerina Creative Commons License 2004.06.17 0 0 57
Na igen. A régi melóhelyemen nem volt mese - akár meg is halhattam volna (vagy bárki más kolléga is), max kihívják a hullaszállítót. Pedig női főnököm volt... de a klimaxos, üvöltős fajtából.:-(
Az új melóhelyemen viszont maximálisan normális a főnök (férfi) és nagyon megértő, ha bármi gáz van/lenne. Úgyhogy tényleg mázli. Na meg a délután fejfájás-szédülés is. Utóbbi csak idézőjelben, persze.
Előzmény: 7241gabi (56)
7241gabi Creative Commons License 2004.06.17 0 0 56
>>'Szerencse', hogy főleg délután/este erősödött a szédülés, így otthon nyugiban lehetett lazítgatni.
Hát igen, többségében délután 4 körül kezdi a műszakot, eddig csak egyszer volt, hogy a munkahelyemen. Nagy szerencsém, hogy a főnökkel jóban vagyok. Beszélni már nem tudtam, ákom-bákomokkal leírtam mi bajom, hívott egy taxit és hazavitetett. Este felhívott, érdeklődött. Rendes volt, na. Ha nem ilyen lenne a főnök, csak imádkozhatnék, hogy nehogy a melóhelyen támadjon ez a rohadék.
Előzmény: messengerina (55)
messengerina Creative Commons License 2004.06.17 0 0 55
Érdekességképp: a hirtelen megjött 'melegtől' (mert azért annyira nincs meleg) viszont kóvályogtam 1-2 napig. Mindentől szédültem, ha az ágyban megmozdultam akkor fordult még kettőt az egész szoba. Erre nem szedtem viszont semmit. Se kávét se gyógyszert, nem mertem. De ez már tavaly is előjött, akkor is ahogy akklimatizálódtam (vagymi), úgy már elmúlt. 'Szerencse', hogy főleg délután/este erősödött a szédülés, így otthon nyugiban lehetett lazítgatni.
billboy Creative Commons License 2004.06.17 0 0 54
Én kb. 2 évvel ezelőtt tapasztaltam meg a migrénes rohamot: reggeltől kezdődő egyre erősödő fejfájás, fényérzékenység, hányás, megnyugvás sorrendben. 2 Panadolt vettem be, semmit sem használt.
Tavasszal ismét volt egy rohamom, melegfront alkalmából: egy nap alatt 20 fokot emelkedett a hőmérséklet február vége felé. Hasonlóan jártam.

Ekkor konzultáltam egy orvossal, aki azt ajánlotta, hogy Quarelint vegyek be, és kombináljam No-Spa-val. És láss csodát!!!
Se a fényérzékenységig és se a hányásig nem jutottam el, egyszerűen elmúlt a migrénes roham.
Tehát a recept:2 tabletta Quarelin + 2 tabletta No-Spa, egyszerre, utánna pihenés.Mind a két gyógyszer tágítja az agyi ereket (is), ezáltal segít.
Sok sikert, próbáljátok ki!

messengerina Creative Commons License 2004.06.17 0 0 52
Mindenesetre millió dolog okozhat fejfájást, migrént. :-( Sajna nincs két egyforma eset. Hüpphüpp.
Ha lesz vmi okos ötlete a masszőrnek, írd be ide is légyszi', hátha... :-)
Én sem szeretek ezzel a problémával élni, bár tüneteim korántsem annyira súlyosak, mint a Tieid, mindenesetre én is az első jeleknél gyógyszerezem magam, preventíve. :-( Tudom hogy nem jó, de belefáradtam az orvosokba, a "nem tudjuk, Ön ilyen típus" című válaszokba. Próbálok lazítani meg ilyesmi, persze ehhez olyan munka, környezet, satöbbi is kell... :-/
Előzmény: 7241gabi (51)
7241gabi Creative Commons License 2004.06.17 0 0 51
Na, akkor ideje teherbe esni:-))

Sziasztok!
Nekem eddig úgy 4-6 havonta jelentkezett. Amennyire meg tudtam figyelni, komoly stresszel járó napok után közvetlenül egy kis fronttal spékelve. Tünetek: szédülés, hányás, hasmenés, eleinte fényérzékenység, fél óra múltán viszont már nem látok semmit. A hang iszonyatosan zavar, beszélni egyáltalán nem tudok, viszont teljesen tisztában vagyok azzal, hogy mi zajlik körülöttem. Eddig egyedül az analgetica hatott, de ha már hányásig jutott a dolog, akkor mindegy. Másnap persze szédülés, dekoncentráltság, döntésképtelenség. Mire teljesen kilábalok, eltelik egy jó hét.
A probléma, hogy az utóbbi időben a 4-6 hónap rövidül, egyre gyakoribbá válik. Meg persze ahogy elkezd fájni a fejem rögtön nyúlok a gyógyszer után. Függő - még - nem vagyok, de ha tényleg gyakoribbá válik nem tudom mit tegyek. A "meg kell tanulni vele élni" nem tűnik túl jó megoldásnak.
Jövő héten megyek masszőrhöz, megkérdezem majd mi a véleménye.

Előzmény: messengerina (50)
messengerina Creative Commons License 2004.06.10 0 0 50
"Nőknek jó hír, hogy állapotosoknál arra az időre elmúlik. "
Szegény férfiak! :-)

Mágnes: hááááát én tuti nem hiszek ebben. Mégha elektrosokk vagy ilyesmi ;-) Na jó, ez rossz vitz, de szóval... én a kemikáliákban hiszek. Bárcsak használna a kézrátétel. De azt max a pénztárcámra teszik rá, mikó' megveszem a mágnest.
Nem tudom mennyit használ az önhipnózis pl a mágnes esetében. Sajnos passz.
Viszont ha vkinek lenne erről +/- tapasztalata, ossza meg velünk, plíz.

Más. Újabban szédelgek. Bár asszem ez a hirtelen jött melegebb időnek 'köszönhető'. :-/

Előzmény: bevau (48)
bevau Creative Commons License 2004.06.03 0 0 48
Sziasztok!
Azt hittem ma már találok hsz-t, mivel én már hajnal óta szenvedtem.
Hányinger, gyorsan leizzadás, szürkében látás,fényérzékenység, hangérzékenység... meg ami még kell. Mostanra sikerült helyrehozni, de ma még nem ettem csak 2xsültet.

Nőknek jó hír, hogy állapotosoknál arra az időre elmúlik.

Hallottam viszont mágnesről, ami állítólag használ. Örök garancia van rá, 2 db 70 e Ft, csak együtt kapható a kettő. Tapasztalatom viszont nincs róla és egy próbához drágának találtam Valaki esetleg többet , bár akkor biztosan írta volna.

messengerina Creative Commons License 2004.05.31 0 0 47
Fejfájás: aki migrénes pl. annak ez örök élet garanciás cucc... :-s
Előzmény: Törölt nick (46)
messengerina Creative Commons License 2004.05.27 0 0 45
Tiszta "szerencse", hogy tegnap méltattam a fejfájásmentességem. Ma egy szép migrénnel lett gazdagabb a gyűjteményem. Kezelése szokásos gyógyszerrel, a második Cataflamm V50 után 3/4-1 órával kezdtem ismét embrenek érezni magam. De még mindig nem tökletes.
messengerina Creative Commons License 2004.05.26 0 0 44
Atyaég, a gyökérkezelésről rémeket mesél a legtöbb ember :-////
Na nekem _még_ kimaradt (kop-kop). :-)
Előzmény: BlueBird (43)
BlueBird Creative Commons License 2004.05.26 0 0 43
Hát, igen a gyökérkezelésnél pl. nemigen tapasztaltam rosszabbat életemben : )
A fejfájással meg előbb-utóbb eljutok egy ágyig vagy estéig és kialszom, vagy gyószer.
Előzmény: messengerina (42)
messengerina Creative Commons License 2004.05.26 0 0 42
Pontosan. Én is tartok attól, hogy a lehető legsz*rabb pillanatban jön elő megint.
Illetve tulképp gyakran fájdogál de valahogy a kisebb fájások már fel sem tűnnek, vagyis azért már nem nyúlok kemikáliához. Persze ha a migrén előjeleit érzem, azonnal cselekszem, na ott nincs mese.
Na a fogfájás sem jobb, de szerencsére azzal nincsenek problémáim. :))) Különben (bár van a családban fogorvos) félek a fogdokitól, brhh... úgyhogy inkább a migrén. ;-)
Előzmény: BlueBird (41)
BlueBird Creative Commons License 2004.05.26 0 0 41
Pedig most nekem is a hétfő és a kedd is fejfájással kezdődött, de nem szórakoztam, benyomtam mindkétszer a Nurofen Fortét, ami nálam alapfelszerelésnek számít miután volt egy-két kellemetlen hétvégém vidéken, mert a fej vasárnap kezd el fájni, ahogy a fog pénteken : )
Előzmény: messengerina (40)
messengerina Creative Commons License 2004.05.26 0 0 40
Meglepő - aránylag régen fájt a fejem. Utoljára akkor, mikor az a baromi nagy esős viharos idő volt. De akkor nagyon. Ráadásul a gyógyszerem nem volt nálam, így kénytelen voltam 3 db Algopyrinnel beérni... de attól nem múlt el, persze.
Még jó, hogy nem munkában voltam, így ágybanfekvéssel nagyjából ki lehetett bírni.
Viszont mostanság elég rendesen 'viselkedik' a buksim, úgyhogy e örö e bódottá. Egyelőre.
hoppaaa Creative Commons License 2004.05.26 0 0 39
Nagyon benéz egy (- két)aszpirin :(((
rali Creative Commons License 2004.05.07 0 0 38
Nekem nem szokott, de mai időjárás miatt úgy megfájdult, hogy be kellertt kapnom valami tablettát.
Előzmény: hoppaaa (37)
hoppaaa Creative Commons License 2004.05.07 0 0 37
Fááááj :((((
messengerina Creative Commons License 2004.05.03 0 0 36
Szia!
Na igen, csakhogy munkaidőben a sötétben alvás nem igazán megoldható. :-/
Marad a szenvedés a Cataflammokkal, hányingerrel, szédüléssel és fényérzékenységgel. AMúgy nekem egészen a bal vállaba kisugárzik a fájdalom, meg a bal mellem felé. Néha az az érzésem, hogy infarktust kapok. Na de persze azért már csak nem... viszont olyankor kell mindeképp pihenni vhogy, nincs mese.

Viszont a Q10 érdekes. Sok jót hallottam már erről. Lehet, hogy érdemes megpróbálni?

Előzmény: Csoroszlya (35)
Csoroszlya Creative Commons License 2004.04.29 0 0 35
Kedves Migrenes!

Ismerös a probléma, nagyon is.
Megoldás: alvás sötétben, amíg el nem múlik.
Az összes többi csak szerencsétlen próbálkozás.

Nálam ritkábban jelentkezik, amióta:
1. Sok folyadékot iszom
2. Q10-et szedek
3. Vitaminokat: Multivit, (és vagy C, E,)
4. Igyekszem kipihent lenni, maradni,
azaz kerülöm a túlterhelést, stresszet.

Migrénkor a nyakam is fáj kegyetlenül, semmi mozgatás, masszázs nem segít, csak a türelem, hogy pár órás alvás után enyhül.
Legalább egy napos pihenés után sz?nik meg a fejfájás. Gyógyszer, Qurelin, Panadol, egyéb teljesen felesleges.

Egy id?ben Ridolt szedtem üzemorvos ajánlatára, de nem ajánlom senkinek.
Másik orvos Meristint javasolt (55 éves koromban!. Kipróbáltam, de minek?

Ugye, milyen bíztatókat írtam?
Üdv! Csoszi

Előzmény: messengerina (34)
messengerina Creative Commons License 2004.04.29 0 0 34
Az valszeg "sima" fejfájás. Esetleg időváltozástól. Azt is kiválóan ismerem, de teljesen más, mint egy szép migrénes roham. A migrén ha jön az bizony nem kegyelmez. Lecsap és pusztít. Bár _néha_ akár időben le lehet kapni... és egy 'finomabb' formájában átszenvedni, de ahhoz mázli kell. :-|
Előzmény: JÉGmadár (33)
JÉGmadár Creative Commons License 2004.04.29 0 0 33
Egyetertek....Gagesz (bocs ha rosszul irom a neved, de most nem latom), szerintem neked nem az van.
Előzmény: messengerina (32)
messengerina Creative Commons License 2004.04.29 0 0 32
Nekem ugyan nem. 'Valamennyit _esetleg_' tompít rajta, de jelentéktelen mértékben, úgyhogy migrénre szvsz nem igazán praktikus. Más fejfájások esetében valószínűleg jó lehet... valamire.
Előzmény: JÉGmadár (31)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!