Szerintem inkább azoktól érdeklődj, akiknek ez szakterülete. Kifejezetten a karotinoidok, antioxidánsok életmód összefüggésben. Az itt említett Mink János NEM AZ (Semmilyen számszerű tényt nem fogalmaz meg, pl. mi is az a "magas", ami már szerinte káros.)
· Globális szinten a szkennerrel mért legmagasabb emberi karotin-szint 197.000. Egy olyan nőé, aki sohasem fogyasztott bogyókat, kapszulákat, géleket, cseppeket, stb., hanem csak magas minőségű ételeket, zöldség-gyümölcsöket, stb. Eleve, mikor ajtót nyitott, az anyját kezdték keresni, mert simán a lányának nézték.
· A Magyarországon szkennerrel mért legmagasabb emberi karotin-szint: 109.000. Egy kislányé (Mink János nem tudom mit mondana erre: magas vagy alacsony?? (ha már itt tartunk, azt sem mondta meg, vajon milyen alacsony szint az, ami káros már)).
· A Magyarországon szkennerrel mért legmagasabb mért érték: 386.000, ami egy (nem tudni honnan származó) ultrakirályos(bio??) narancsé.
· Személyesen ismerek olyan gyereket, aki két röntgenfelvétel után kb 30.000-es (magas? alacsony?) szintről 4.000-re esett vissza.
· Teszkós paradicsom szintje kb. 60.000-80.000. Bio: kb. 160.000.
· Magyarországon az átlagos életvitelt folyatatók szintje 24.000-28.000. A minőségibb életet élők 38.000-52.000. Akik különösen foglalkoznak az egészségükkel, tápkieg, mozgás, kaja, stb., 56.000-62.000. Akik a az előbbiek és a tápkieg mellett egyéb célzott megoldásokat(pl. R2) is használnak, 66.000-100.000+
A magyarországi várható átlagos élettartam 75 év (https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/hu.html), aminek a végén átlagosan 12 év telik betegségben.
· A Japán szint az ottani átlagos életmód mellett 44.000-52.000. A várható átlagos élettartam 86 év (https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/ja.html), aminek a végén átlagosan 4 év telik betegségben.
Vajon erről mi a véleménye Mink Jánosnak? Melyik túl magas? Melyik túl alacsony? Melyik a jó?
Mindezek az adatok 17.000.000+ mérés eredményéből derültek ki (valószínűleg a cég túl van már a 18M mérésen is).
A "sütőtők" fogyasztás önmagában a szintet max pár ezerrel húzza fel, nem tízezrekkel (a karotin szint mértéke a többi antioxidáns mértékével arányosra áll be).
Amíg a "sütőtök" eljut a a tenyérig, az olyan három, de inkább négy hét. És nem másnap.
A szkenner karotin molekulák vázának mértékét képes mérni, nem csak a béta karotint. Lutein, zeaxantin, likopin, stb. is ebbe a körbe tartozik. NEM "a sárga színt keresi", mint sokan hiszik - és terjesztik.
A szkenner egy hordozható tömegspektrométer, ami a raman-elvet használva, adott frekvenciasávban (473nm) sugároz, amit a karotin molekulavázról már zöldebbé modulálódva (510nm) detektál.
http://anewyou.co/wp-content/uploads/2014/11/s3_brochure.pdf
9-10 oldal.
Ebben vannak hivatkozások szabadalmakra:
https://www.google.hu/patents/US20040254479?dq=gellerman+carotenoids&hl=hu&sa=X&ei=l2bFVLGQHoT5UuqkgpAM&ved=0CDAQ6AEwAg
Ebben szintén a szkennerrel kapcsolatosan, egészen 1997-ig vannak hivatkozások:
https://www.google.hu/patents/US8260402?dq=gellerman+478nm&hl=hu&sa=X&ei=GmfFVJulCsv6UvPjgqgC&ved=0CD0Q6AEwAw