Keresés

Részletes keresés

akospapa Creative Commons License 2010.04.02 0 0 929
Nekem is fáj a derekam, de nem tudtak vele mit kezdeni, voltam több dokinál is de semmi. Nagyon el vagyok kesereddve mert egyre jobban és többször fáj. Tud valaki mondani valami házipraktikát vagy bármit ami segít?
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.02 0 0 928
Elküldtem!

Hát akkor tényleg nehéz lesz megoldani:-(
Előzmény: Ibolyafr (927)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.04.02 0 0 927

Várom az emailadet a köszvénnyel kapcsolatban. /előre is köszi/

 

A hétvége nekem nem jó Trexános napnak, kereskedő vagyok, szombat és vasárnap a két leghúzósabb napom.(piac) Pihenő napom pedig nincs, 7-ből 7 napot dolgozom....

Előzmény: .ETNA. (926)
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.02 0 0 926
Hát ezek nem túl jó hírek. Egyébként a férjemnél volt egyszer, hogy nagyon fájt a válla, a könyöke, kicsit még meg is volt duzzadva, a vérvételkor kiderült, hogy magas a húgysavszintje, ez pedig a köszvény egyik kísérő jelensége, ill. ha elhanyagolják, akkor alakul ki a köszvény, vagy valami ilyesmi. Szóval erre figyelni kell!

Kapott rá gyógyszert, ha jól emlékszem Milurit-ot (?), és persze rögtön megnéztük a neten azt, hogy mit szabad ennie és mit tanácsos ilyenkor elkerülni. Keress rá az élelmiszerek purin-tartalmára. De ha sikerül elküldöm Neked emailben azt a két fájlt, amibe kimentettem magamnak ezeket az infókat. Jó hír, hogy csokit ehet, mert bár nagyon magas a purin tartalma (620), de ezt valahogy a szervezet mégis másképpen tolerálja... pontosan nem emlékszem már, hogy miért is:-))

Kb. másfél hónap alatt szépen helyrejött, elmúlt az ízületi (vagy mifene) fájdalom a vállában, eltűnt a duzzanat a könyökénél, azóta pedig normális a húgysavszintje. Lehet, hogy a Lányodnak is ezért fáj a térde???

Trexan:
Mindenképpen tedd hétvégére, legjobb ha péntek este veszed be az első(délutánra) és szombat reggel a második adagot.. így másfél napod lesz hétfőig, hogy kipihend magad:-) Sőt így még a "foszforos" napod (vasárnap) sem esik majd munkanapra.

Előzmény: Ibolyafr (925)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.04.02 0 0 925

Elkészültek a laboreredmények./kicsit izgultam a lányom miatt,nem véletlenül/

Emelkedett a Crp,a hugysavszint,és a fehérvérsejt szám.

Ezek után nekem hiába mondja bárki,hogy csak a hajlam öröklődik....Hiszen két RA-s /Ovics,és én/ két lányának ugyanugy emelkedik a Crp értéke......Véletlen?!

 

 

 

Majd debrecenbe ráérdeklődöm a dr-nőnél,mivel a térde még mindig fáj.

 

Van valami jó is, nekem lecsökkent a Trexántól a gyull. 65-ről 22-re. Ja, és már kezdem megszokni a gyógyszert, már csak a bevétel napján rossz.Ti hogyan oldjátok meg a bevétel napján a munkát? Igaz még tp-n vagyok, de nem tudom ,hogy fogom a dolgozóba átvészelni.

 

Fájdalommentes Húsvéti készülődést!!!

Előzmény: .ETNA. (897)
Hencsy1983 Creative Commons License 2010.03.29 0 0 924

Jah és a legújabb mellékhatás, a szívemnél szúrások. Napi 3x.

Hát már nem tudom mi jöhet még.

Hencsy1983 Creative Commons License 2010.03.29 0 0 923

Sikerült beszélnem az orvosommal.A trexánt abba kell hagynom, 12-ig meg csak kihuzom valahogy gyógyszer nélkül. Hát ez is mindenkinek másképp hat. Lehet rajtam azért jött így ki mert fiatalabb vagyok, mint az ilyen betegségben az átlagos korosztály.

Javaslat, nagy dózisban vitamin. Vettem is. Vitaking: standard plusz, (tesómnak ez hatott mikor szoptatott és elkezdett hullani a haja, meg a bőre sem volt szép.)

Már régebben mutattam az orvosomnak ezt a vitamin csomagot, meg egy másikat a Merx speciált. Azt mondta most inkább a standard pluszt vegyem meg. Egyik sem olcsó sajna. De melyik jó viatmin olcsó.

Remélem segít.

 

.ETNA. Creative Commons License 2010.03.29 0 0 922
Ó te szegény:-(

Azt mindenképpen ajánlom, hogy ha már úgyis minden lelet a kezedben van, a további gyógyszerezés ügyében azonnal keresd fel az orvosod. Mert ennyiféle gyógyszert szedni úgy, hogy közben egyik vizsgálat sem mutatta ki azt a feltételezett betegséget, amire (még a spec. vizsgálat előtt) már a gyógyszert fel is írták.... hát ez azért nem semmi! Feleslegesen minek szedetik veled ezt a sok gyógyszit, a végén ezek mellékhatása készíti majd ki a gyomrod stb.

Ha nem szív, nem ízület(ez inkább a nagy ízületnél a derékban jelentkezne, nem?) és nem is izom (nekem iszonyú izomhúzódásom volt egy decemberi elesés miatt az egyik combomban, de két hét alatt el is múlt), akkor tényleg csak idegi, vagy gerinc eredet marad. A szomszédomnak gerincsérve van, ízületi fájdalmakkal tarkítva... ezt pl. nézték már Nálad?

No és mi van pl. a lumbágóval? Mondjuk az inkább deréktájban szokott jelentkezni, megerőltetéstől, vagy egy esetleges vírusfertőzéstől stb...

CT-re nem akart elküldeni? Talán ezt az ötletet is felvethetnéd az orvosnál...

Kívánom, hogy mielőbb jöjjenek rá az okára, mert ha az okot már tudják, végre elkezdhetik a megfelelő kezelést, az eddigi tapogatózás helyett!
Előzmény: Mackó71 (920)
Gyula65 Creative Commons License 2010.03.29 0 0 921
Szia!
Nem vagyok orvos, és okos tanácsot sem tudok adni. Keressék az orvosok a megoldást, előbb utóbb rájönnek. Idő kérdése, vagy szaktudásé. Tisztelet a kivételnek.

Ennek ellenére két dolgot megemlítenék:
Ingyenes Ceragem központ felkeresése, és kipróbálása, hátha idegbecsípődéssel, vagy hasonlóval állsz szemben. (1 kezelés nem megoldás).
A másik: gyógyszer, olvasd végig a következő honlapot:

http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/termek/PHLOGENZYM_filmtabletta/9114

Beszéld meg orvosoddal, hátha egyetért!

Sorstársaimnak is ajánlom. Elmúlnak a fájdalmaik. Magamon tapasztaltam.
Üdv!
Előzmény: Mackó71 (920)
Mackó71 Creative Commons License 2010.03.28 0 0 920
Sziasztok kérlek benneteket ha valaki tud, akkor segítsen mert nem tudom, hogy mi is igazán a bajom!! Február 22-én munkába menet jobboldalt hátul kb. lapocka alatt egy kicsivel begörcsöltem és le kellett hozzá hajolnom hogy elmúljon de ez kb. 2-3 perc volt mire elmúlt ez a jelenség és egész nap tartott sajnos.
Még aznap elmentem az orvoshoz ahol azt mondták, hogy vírus általi izületi és izomgyulladás amire kaptam gyógyszereket ( Apranax, Mydeton, Algopyrin ) ezektől úgyahogy elmúlt inkább csökkent majd egy hét táppénz után visszamentem dolgozni de utána kb. Március eleje óta olyan fájdalmaim jelentkeztek mindenhol a törzsben hátul jobboldalt, baloldalt, illetve elöl is mellkas tájékon is amivel megint vissza kellett mennem az orvoshoz ahol újból megvizsgáltak csináltak egy EKG-t ami negatív volt akkor csak izomfájdalmat állapítottak meg amire megint kaptam gyógyszereket ( Myderison, Xilox granulátum, ) igaz itt már megállapítottak egy enyhe gerincdeformációt is ami abban nyilvánult meg, hogy nem normál alakú a gerinc oszlopom. Természetesen az újból felírt gyógyszerekkel sem múlt a fájdalom újból visszamentem az orvoshoz aki már szinte tanácstalan volt és mivel mellkasi fájdalmaim még mindig voltak így különböző szív gyógyszereket kaptam ( Aspirin Protect, Metoprolol Z Hexal, Nitromint Retard, és Nitromint ami nyelv alá helyezendő, illetve Frontin-t ) mondván hogy infarktusom lehet de ezzel egyidőben elküldött vérvételre nagy laborra nagy EKG aminek tegnap lett meg az eredménye a laborom jó az EKG-m is bár oda ráírták, hogy Card. Cons. javasolt mert megkérdezte a Doktornő, hogy van -e a családban szívkoszorúér beteg?
Természetesen nincs! Azóta a "gyógyszergyűjteményem" bővült egy Hotemin-nel és egy Pantacid Flux-al és most voltam 26.-án egy Cardiológiai vizsgálaton ami negatív eredményt mutatott hálisten úgy az UH. mint az EKG.
Amúgy én 39 éves vagyok 178 cm magas és kb. 100- kg jó fizikumú fiatalember.
Bár dohányzom igaz egyre kevesebbet sőt nagyon keveset a leggyengébből de hátul az enyhe fájdalmaim még mindig megvannak hol jobboldalt hol balodalt illetve elől jobb és balodalon szúró fájdalmaim vannak bordatájékon amit néha mellkasi fájdalom is kísér de nem olyan tünetekkel mint az infarktus és ez mellé még néha társul sajnos egy-egy kisebb émelygés is ami kb. 15-20 percig tart és olyan kellemetlen rossz érzésű. Mellkasröntgenen voltam az negatív olyan mint a tavalyi.
A leírtak alapján mire gondoltok mi lehet ez illetve okozhat-e egy esetleges reumatikusan gerincből adódó szabálytalanság ilyen fájdalmakat és a vele járó émelygéses szédülést??  Illetve megmaradhat-e több mint egy hónapig ez a fájdalom? Nem gátol semmiben de nagyon rossz bordai szúró fájdalmaim vannak hol elöl hol hátul hol meg lapocka alatt és szegycsontnál illetve milyen gyógyszert javasoltok hogy ezek a fájások elmúljanak mert az Algoflex Forte nem segít.

Köszönöm.

Zoli

Hencsy1983 Creative Commons License 2010.03.28 0 0 919

Hát igen mindenkinek másképp hat. Elég érdekes, h a hét többi napján semmi bajom, a trexanos napon meg mindenem fáj.

Eddig nem éreztem semmit, de mióta jobban hullik a hajam kb 3 hete kezdődött, (az orvos azt mondta lehetetlen h ilyen hamar hulljon, de úgy néz ki lehetséges). azóta fáradékonyabb vagyok. Nem kívánok semmit. És kezdek depressziós is lenni. mivel nem akarok megkopaszodni. Hát hétfőn fel is hívom a doktornőt, mit csináljak, mert már kezdek befordulni. 12-én kell visszamennem de ha így folyatom addig kopasz leszek.

.ETNA. Creative Commons License 2010.03.28 0 0 918
Hát ez rossz hír:-( Reméljük, hogy sikerül valamelyik másik gyógyszerre beállítania téged a dokidnak. Ha ennyire rossz a hatása és még a fájdalmad sem múlik.. hát, persze az is igaz, hogy még csak egy hónapja szeded...

Milyen érdekes, hogy még azonos betegségek és esetleg hasonló életkor stb. mellett is teljesen másképpen reagál a szervezetünk egy-egy gyógyszerre. Az én hajam a Trexan mellett mintha elkezdett volna dúsulni(?), már egészen jól néz ki, a Metho-nál viszont tényleg ritkult, de csak a gyógyszer szedés kezdetén, utána megállt, szinte magától, pedig csak egyetlen egy Biovanne haj+bőr regeneráló kúrát csináltam végig a másfél éves Metho-s korszak alatt. A Metho-tól vagy kétszer-háromszor, hát nem is tudom, leginkább olyan allergia-szerű pöttyök, pattanások jöttek ki az arcom két oldalán. Bekentem este - csak a pöttyöket - Alkcema kenőccsel (pedig arcra nem igazán lehet használni) és reggelre teljesen elmúlt, azóta sem értem mi volt ez az egész :-)
Előzmény: Hencsy1983 (915)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.03.28 0 0 917

8-án megyek debrecenbe,remélem kapok rá valamit,mert igy csak lábujjhelyen "pipiskedek".

 

Az MBT-s cipőim nekem is amerikából származnak,/éppen jan.-ban hozott a barátosném egy nyitottat/ 100dollár volt,de vigyázzatok,mert a kinti méret egy fél számmal nagyobb!

 

Hencsy! semmiképpen ne hagyd abba magadtól a Trexán szedését. Beszéld meg az orvosoddal, nekem az emelésnél /most 6db/ szólt,hogy telefonáljak ha nagyon nem bírom és fogad soron kivül,átbeszéljük.

Én is két hónapja szedem, a hajam hullik/persze nekem van miből/,de a legrosszabb nekem az álomkór,és a gyomorfájás volt.A gyomromat az Ovics receptjéből készitett kefirre, és homoktövis mag olajjal védem....kopp-kopp...eddig használt.

Ja,és Trexános nap + még egy alszom.

Előzmény: ovics (910)
ovics Creative Commons License 2010.03.28 0 0 916
Ezek szerint mindenkire másként hat.Jelenleg 6 Trexant szedek,de ezelőtt a 7-et nyomtam,az én hajam nem lett kevesebb,ugyanúgy,mint mikor a kemot kaptam.Viszont vékonyabb szálú lett és kezelhetetlen frizura szempontjából.De a fájdalmaimat kordában tartja.A bőrömmel szerencsés vagyok.
Mielőtt bármit csinálsz,beszélj az orvosoddal.Van,aki nem birja,de még vannak más
lehetőségek.
Előzmény: Hencsy1983 (915)
Hencsy1983 Creative Commons License 2010.03.28 0 0 915

Régen jártam itt.

Gondoltam megosztom veletek legújabb tapsztalataimat a trexannal kapcsolatban amit február közepe óta szedek 4 szemet egy héten 1x.

A hajam mennyisége a felére csökkent, minden héten amikor be szedem, a fájdalmaim kiújúlnak. Hát valakinek csökkenti nekem kihozza. A bőröm kezelhetetlen olyan mintha újra tini lennék. Miteszerek, pattanások stb. A hajam ami maradt zsírosodik.Este megmosom délutánra zsíros és kezelhetetlen. 1 hónapja volt befestve, ennyi idő alatt már 1.5 cm tövének kellene lennie. Most van kb fél centi. Szedtem mindenféle vitamint, semmi nem hat.

Így abba fogom hagyni, mert nemsokára nem marad hajam. Meg nem is vagyok jól tőle.

Kiváncsi leszek mit szól az orvosom, de én ezt így nem folyatatom.

illesibolya Creative Commons License 2010.03.28 0 0 914
Ez a kenőcs nagyon jó a dunsztkötéssel. Én is használom.
Előzmény: ovics (910)
ovics Creative Commons License 2010.03.28 0 0 913
:-)))
Éppen a lenmagos-zabkorpás joghurtomat nyeletem,mikor olvastam a hozzászólásodat.
Nem tudtam,hogy a gyógyik bevétele 2 óra elteltével célszerű lenmag evése után.
Előzmény: .ETNA. (912)
.ETNA. Creative Commons License 2010.03.28 0 0 912
Egy amerikai oldalon az európai, ill. hazai árnál jóval kedvezőbben árulják az MBT cipőket, én is gondolkodtam rajta, hogy küldetek egyet a barátnőmmel, bár most még (remélem sokáig) a normál kényelmes cipőkben sincs gondom.

Kedves Ovics, csak néhány szó a kedvencünkről, a lenmagról, most olvastam a házipatikában:

http://www.hazipatika.com/topics/zoldseg_gyumolcs/articles/Lenmag_kicsi_de_hasznos?aid=20100111172945
Előzmény: ovics (911)
ovics Creative Commons License 2010.03.27 0 0 911
Nekem bejött az MBT.2,5 éve télen cipő,nyáron szandált hordok.
Előzmény: Ibolyafr (907)
ovics Creative Commons License 2010.03.27 0 0 910
Begyulladt a sarok csonthártya.Nekem is volt ilyen,kaptam rá Antiplogistin...............stb kenőcsőt,amivel éjszakára kellett dunsztba rakni.Majd később jött a PCP. :-))
Előzmény: Ibolyafr (907)
elena2 Creative Commons License 2010.03.27 0 0 909
Sziasztok!
Kb. két évvel ezelőtt nekem is nagyon fájt az egyik sarkam olyan másfél-két hónapig. Nem tudtam sántítás nélkül menni, hiába szorítottam össze a fogam. Aztán elmúlt magától és később vettem észre, hogy oda egy kemény púp nőtt, olyasmi, mint egy reumatoid csomó. Most egyáltalán nem fáj, nem is érzékeny, viszont a csomó maradt.
Gőzöm sincs, hogy mi volt , de a betegségemmel biztos kapcsolatban állt.
Előzmény: Ibolyafr (907)
.ETNA. Creative Commons License 2010.03.27 0 0 908
A tengervíz nekem is nagyon bejön, egyébként is totális vízimádók, "Balaton-mániások" vagyunk, bár a férjem szívesebben üldögél a parton, de a fiam és én egész nap a vízben vagyunk, olyankor nem vagyok se szomjas, se éhes, csak lubickolunk, mint a halak, vagy fekszem a matracon:-)) A Balcsin is én vagyok az első, aki reggel már úszkál (no meg a hattyúk, akik olykor elég ellenségesen figyelnek) és délután az utolsó, aki kijön, sőt ha úgy adódik még éjszaka is becsobbanok:-)) A gond az, hogy szeretjük a városlátogatásos nyaralásokat is, ezért minden évben úgy kell összeállítani, hogy legyen egy kis ilyen, egy kis olyan is, csak hogy ne legyen hiányérzet. Még a kutyánk is imádja a vizet:-)

Nem a boka sugárzik ki a sarokba... esetleg.... jobb ötletem nincs.
Bár most jut eszembe, hogy egyszer egy Bioptron-lámpás hirdetésben olvastam, hogy különböző zúzódásokra, sportsérülésekre is jó, ott említették konkrétan a "sarokízület"-et is....
Előzmény: Ibolyafr (907)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.03.26 0 0 907

A melegvizes fürdőkkel én is hasonlóképpen jártam,mint édesapád. A vízben nagyon jó,de a következőnap......áá,begyullad szinte minden izületem.De, a tengerviz, épp ellenkezőleg csökkenti/valószinüleg a só miatt/a gyulladást.            

 

Ovics! nem vagy egyedül, a húsról én sem tudok-akarok lemondani. Mértékkel, de olyan finom....

 

Más: Két napja nembirok a sarkamra állni. A talpam nem,csak a sarkam fáj. Elővettem az MBT-s cipőmet, de ebben sem az igazi.Szerintetek mitől van ez, ha jók az anatómiai ismereteim, ott nincs izület.  

Előzmény: .ETNA. (903)
ovics Creative Commons License 2010.03.23 0 0 906
Tényleg érdekes.Sok ajánlott dolgot használok és ártó dolgot elkerülök.De vegetáriánus nem leszek :-))
Előzmény: Gyula65 (905)
Gyula65 Creative Commons License 2010.03.22 0 0 905
Üdv mindenkinek!

Mint érdekesség!
Érdemes elolvasni, annyit minimum megér.

http://www.ideal.hu/egeszseg/termeszetes-gyogymodok/104992-gyogyito-etelek-reumasoknak.html
ovics Creative Commons License 2010.03.21 0 0 904
Mi csak magánemberként megyünk oda,amikor lejövünk a lányom lakásába.
A lakást viszont most kezdjük árulni,mert Pesten is van,amit kinéztünk vele és már nem köti Őt Miskolchoz semmi.

Ma jól ébredtem,fájdalommentesen.A múltkor is volt ilyen,hogy 2-3 napig fájdalmaim voltak a 7 szem mellett.
Remélem,maradhat a 6 és esetleg a front az oka.
Előzmény: .ETNA. (903)
.ETNA. Creative Commons License 2010.03.21 0 0 903
A hideg-langyos tényleg szuper, bár nekem azért rossz élményeim is vannak a Fürdővel kapcsolatban. Azt hiszem már meséltem itt is, egyszer kb. 8-10 éve (ha jól emlékszem) édesapámnak fájt a válla, vagy a térde... már nem is tudom, de egy ízülete rendetlenkedett, a lényeg, hogy a nagyon kedves háziorvosa írt fel neki fürdőjegyet a Barlangfürdőbe. Tényleg jót akart a doki, de rosszul sült el, a papám hűségesen járt is fürdeni, de néhány alkalom után, jószerivel az összes ízülete begyulladt, utána több hétig feküdt a Szent Ferencben, mire sikerült a különböző fizioterápiás stb. módszerekkel helyrehozniuk. Utána még hónapokon keresztül járt vissza injekcióra, mire teljesen meggyógyult. Ami az egyik embernek segít, a másiknál gondot okoz, tényleg nem egyszerű történet ez az "ízületesdi":-)
Előzmény: ovics (902)
ovics Creative Commons License 2010.03.20 0 0 902
Kipróbálom ezt az Esential-t.Mellesleg perubalzsam allergiám van és semmiféle gyógynövényt,gyógyteat nem ihatok,mert belobbantja.Persze ezt régen állapitották meg,apránként próbálgatok.
Mindenesetre ledöntöttem,hogy hétfőn labor,majd kedden felhivom a dokinőmet,mert szerdán Trexan napos leszek.

Ma voltunk a Mmiskolctapolcai Barlangfürdőben,én a hideg-langyos vízben.........nagyon jól esett. :-))Holnap sajnos este megyünk haza.2 hét múlva újra jövünk és megint beiktatjuk,15 óra után olcsó.Ja,és mióta megnyitott az uszoda az egyetemnél,itt kevesen vannak.
Előzmény: .ETNA. (901)
.ETNA. Creative Commons License 2010.03.20 0 0 901
Én nem szedtem semmit, amikor egyszer az én értékem hirtelen 200 fölé szaladt, abba kellett hagynom egy hónapra a Methot, nekem csak annyit mondott az orvosom, hogy egy hónap pihenő... és tényleg, tökéletesen helyreállt, majd miután újra szedtem, természetesen picikét megint a normál tartomány felső határa fölé ment (itt leledzik azóta is:-) ).

Viszont amikor a gyógyszerhez szoktattam magam, még az elején, a Herbáriában vettem májvédő teát, azt iszogattam egy ideig. Jobb, mint a semmi, és hát nincs mellékhatása, tisztán gyógynövényes. Azt tudom, hogy a máriatövis a legjobb májvédő gyógynövény, de arra nem emlékszem pontosan, hogy ebben a teában mi van. Az a baj, hogy a legtöbb májvédőszer (omega3 lenolaj, homoktövis stb.) egyben az immunrendszert is erősíti, ami ugye nálam az immunrendszeremet "gyengítő" biológiai terápiával szemben éppen ellentétes hatást váltana ki, így szóba sem jöhet/ett.

Az öcsémnek volt rossz egyszer a májfunkciója, gyanítom, hogy a súlya miatt, mert ő nem éppen 55 kg, mint én:-), ő akkor gyógyszert kapott rá és normalizálódtak az értékei.

Most olvastam a neten, hogy jó hatással van a májra a méz, a bojtorján, és kiváló májvédő hatása van az ESENTIAL LIV 100 kapszulának.
Előzmény: ovics (900)
ovics Creative Commons License 2010.03.20 0 0 900
Kérdésem lenne:
Február elején romlottak a májenzim értékek és a dokinőm levette a 7 db Trexánt 6-ra.Már napok óta sajog az izületem,de ma arra ébredtem,hogy fáj a térdem és bedagadt a jobb kezem.
A 7 db-nál fájdalom és dagadásmentes voltam.
Hétfőn labort csináltatok és szerdán beszélek a dokinővel,de addig is:
-van valami májvédő,szedtek ilyet?

Arra gondoltam,ha jó nekem a 7 db-os,akkor talán meg tudják előzni valami bogyóval a májenzimek romlását.
Előzmény: .ETNA. (897)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!