Abból ki lehet számolni hány kört tett meg a hinta összesen, ha egyenletes lassulással halad, az első kör 1.94mp, a második kör 2.17mp? Az idő nem szükséges, csak a hinta fordulása.
Sziasztok. Bajban vagyok, nem megy a matek, gondolom ez azért nem nagy hír erre felé. Fősulin minden más tárgyam kész (na jó még egy másik folyamatban van, de megoldható). Ezen az egyen tárgyon fog bukni minden. Harmadjára vettem fel, és most se fogom tudni 2-esre. Elvileg csak 3x lehet felvenni tárgyat, utána rektori engedély stb. Valaki tud segíteni? Nem korrepetálást szeretnék kérni, ha értitek. Részletek privátban, ha valakit érdekel. Köszönöm. G
Olyan ez, mintha lemennénk focizni a grundra. Mi próbálunk szabályosan játszani, de te néha kitalálod, hogy nem is az nyer, aki több gól rúg, nem is az a kapu, amit eddig annak gondoltunk, és neked szabad kézzel is érinteni a labdát. A keretek nekünk arra valók, hogy ugyanarról beszéljünk, a keretek hiánya neked arra jó, hogy ha sarokba szorítva érzed magad, kitalálhasd, hogy nem is ott vannak a falak.
Az a "baj" Ti keretek közé vagytok zárva. A matematika nagyon zárt keretei közé. Ehhez nagyon értetek, ez nem vitatható, de ha a komfort zónán kívül estek, nem tudjátok értelmezni.Nálatok a piros is tN-re: |(v*tN - a/2*tN2) - w*tN| = N.....valami ilyesmi.Illuzionistával ne találkozzatok, mert álmatlan éjszakáitok lesz:)
Mivel ennek az ellenkezőjét már mikor beírtam, tudtam. Mivel Én megkaptam válaszom, tehát piros az már pedig piros, ez NEKEM elég. Természetesen senkit nem akarok meggyőzni, én amit szerettem volna, megkaptam. Feladat lezárva!
Sajnos ez nem igaz. Adatok nélküli megoldás bizonyítása nem lehet egy tetszőleges adatokkal behelyettesített feladat.
Az is látszik, hogy a 2 eredmény (bármi is legyen az) csak közel van egymáshoz és nem ugyanaz ugyanis olyan adatokkal végeztük a feladatot amik ezt az eredményt hozták, de ez nem bizonyít semmit.
Adatok nélkül ez a feladat továbbra sem megoldható.
> TÖKÉLETES annak bizonyítására, hogy adatok nélkül is megmondható, az első kör után, hogy megálláskor a hinta-fiú egymáshoz képest milyen szöget zár be.
Dehát nem mondható meg, már voltunk ezen a ponton számtalanszor; és eddig mindig helyeseltél, hogy belenyugodtál, hogy nem mondható meg adatok nélkül...
Természetesen nem gond. TÖKÉLETES annak bizonyítására, hogy adatok nélkül is megmondható, az első kör után, hogy megálláskor a hinta-fiú egymáshoz képest milyen szöget zár be. Itt lévő/elismerem matematikai tudásotokat/ fórumtagok kivétel nélkül azt írták, adatok nélkül nem!
Mondjuk úgy, mesterségesen állítottuk elő a fiú ellentétes irányú egyenletes sebességét. Ami jelen esetben 4mp, és a kiindulási pontja ugyanaz, ahol a hinta kiindulási pontja , és egy kör után 4 mp tesz meg a hinta egyenletes lassulásnál, és a fiú is 4mp-et egyenletes sebességgel. Így a fiú ellentétes mozgással 13,2mp halad, és leálláskor a pontjuk azonos.
Addig amig mmormota nem írja oda a kétségtelenül szép barna görbéjéhez a tengelyekre az egységet addig nem fogom felvilágosí
senkit. De nem ám úgy hogy hasra üt és ez is egy meg az is egy.
Hogy világos legyen nindenki előtt azt kérem tőle hogy egy lineáris szervómotor fordulatszám nyomaték görbéjéből hogyan kapjuk neg az n-t diagrammot de ezt a fizikai mennyiségek jelével tegye meg.