Keresés

Részletes keresés

hannulla Creative Commons License 2012.03.23 0 0 15174

Ok!

Feljegzeytem!

Előzmény: Quantumleap (15173)
Quantumleap Creative Commons License 2012.03.23 0 0 15173

Belegondolva, ha úgy adódik, ne itt, hanem a mailcímemen: n.toth@freemail.hu

Előzmény: hannulla (15171)
Quantumleap Creative Commons License 2012.03.23 0 0 15172

Kösz. :)

Előzmény: hannulla (15171)
hannulla Creative Commons License 2012.03.23 0 0 15171

Rendben!Amint van valami ertesitelek!

Előzmény: Quantumleap (15170)
Quantumleap Creative Commons License 2012.03.23 0 0 15170

Igen, hosszútávú betanított munka érdekelne, legalább minimálbéres keresettel. De csak Amszterdamban vagy környékén.

Előzmény: hannulla (15169)
hannulla Creative Commons License 2012.03.23 0 0 15169

Szia!

Csak egy iroda van Nunspeetben!

Egyenlore csak epitoipari munka van,de nemsokara lesz  betaitott munka is!Csak azt nem tudom megmondani,h mikor!

De ha esetlegesen majd erdekel,akkor tudok szolni!

Tisztelettel,Hanna

Előzmény: Quantumleap (15167)
Tipetupa Creative Commons License 2012.03.23 0 0 15168

Nem, incifici, nem kértük a gyerekeknek a holland állampolgárságot, köteleztek rá. :-(

Egészen abszurd és elképesztő volt.

Amikor a férjem beadta a papírokat a saját állampolgárságához, akkor a gyerekeké is elindult. Rákérdeztem, hogy akkor mi van, ha én ezt nem írom alá? Kerek-perec közölték, hogy bírósági határozattal köteleznek az aláírásra. :-S

Annyira abszurd volt az egész.:-( Nagyon rossz érzés volt, de úgy voltunk vele, hogy van idő dönteni, akkor még az volt érvényben, hogy 18 éves korukban dönthetnek az állampolgárságról. Aztán menet közben ez változott, pont azért, mert nem a gyerekek dönthettek, ők is maradhattak kettős állampolgárok.

(Azt tudtam, hogy Németországban hasonló okból valaki perelte az államot, bíztam benne, hogy amiatt változás lesz majd. Bejött.)

Különben nálunk a nagyobbiknak komoly törés lett volna lemondania a magyarról. (Bár a jelenlegi helyzet szerint azt hiszem nem is mondana le, úgy néz ki holland férje lesz.) Kisebbiket nem tudom. Mármint azt, hogy később mit jelentene neki. Jelenleg neki nem sokat jelent a magyarság, de azt sem érzem, hogy Hollandia bármilyen érzelmi töltetet adna neki.

Biztos, hogy az aki nem kényszerből van Hollandiában és abszolút teljes életet tud élni, másképpen érez, mint én. Én nem ez a kategória vagyok. Szóval elhiszem, hogy előrelépésnek éreznéd a holland állampolgárságot, engem taszít, hogy olyan néphez tartozzam hivatalosan akiket nem kedvelek.

Különben a fiaid 18 éves korukban maguk is kérhetik az állampolgárságot, ha azt tartják majd fontosnak, hogy hivatalosan hollandok legyenek. (Különben a hideg kiráz és a gyerekeim is keményen visszautasítanák, ha bárki olyat mondana, hogy holland mentalitásúak. Őszintén nagyon-nagyon remélem, hogy soha nem lesz egyik sem holland mentalitású.)

Előzmény: incifici (15165)
Quantumleap Creative Commons License 2012.03.23 0 0 15167

Számomra éppenséggel nem érdekes az építőipar, de meg szeretném kérdezni, hogy ennek az uitzendbureau-nak Amszterdamban nincs esetleg irodája? Vagy esetleg nem foglalkoztok gyári betanított, raktári segédmunkával vagy ilyesmivel?

Előzmény: hannulla (15166)
hannulla Creative Commons License 2012.03.23 0 0 15166

Sziasztok!

Nevem Fekete Eniko Hanna,Hollandiaban elek mar lassan 2 eve!

Az ABC-group nevezetu Uitzendbureunal dolgozom!

Munkalehetoseget ajanlok,itt levo es Magyarorszagon tartozkodo epitoipari szakmunkasoknak!

Akit esetlegesen erdekel,irjon!

Tisztelettel,Fekete Eniko Hanna

incifici Creative Commons License 2012.03.23 0 0 15165

Jewel,

en is "jarok" tanfolyamra, de csak online (NTI). Es kuldozgetem a hazikat, meg tanulok magamtol. :-)

Egyebkent milyen szintu vizsgara keszulsz? Az en tanfolyamomnak elvileg a vege B2 szint lesz... meglatjuk hogy birom. :-)

 

Tipetupa,

az allampolgarsagot amiatt gondolom a gyerekeknek, mert sosem tudhatjuk mi lesz a jovoben. Az egy dolog, hogy most mi van. Mivel ok itt szulettek, es en itt is kepzelem el a jovonket (legalabbis a mi kovetkezo 10-15-20 evunket), ez mar igencsak nyomos erv, hogy esetleg a fiuknak erzelmileg ez lesz a hazajuk. A mentalitas, meg erzelni dolgok, szuletes, jovo... ezert en ugy gondolom, jobb ha van nekik holland allampolgarsaguk is.

Azert a gyerkocoknek Ti is megkertetek a hollandot, ha annyira abszolut semmit nem szamitana, Ti sem kertetek volna nekik. (Gondolom en.)

 

A hollandot en sem az allampolgarsag miatt tanulom, hanem hogy jobban tudjak kommunikalni. Nem akarok sem iskolaba, sem egyetemre jarni (boven eleg amit Mo-on jartam az itteni munkamhoz, elismert diploma, ezzel sincs problema), max. tanfolyamra ha beirat a munkaltato... De az eddig is igy volt. Es igazabol nincs is bajom a kommunikacioval, csak engem zavar, hogyha nem jol beszelek (bar ok megertik), es ha nem ismerek pontosan minden szot, meg akkor en is korlatozva erzem magam, ha epp azt a szot pontosan nem ismerem, kenytelen vagyok megelegedni az ismert szavakkal stb. Szoval magam miatt tanulok. :-)))

Előzmény: jewel1979 (15164)
jewel1979 Creative Commons License 2012.03.23 0 0 15164

Incifinci!

 

Én most készülök erre az NT2 vizsgára holland tanárral. Nekem ő úgy mondta, hogy az nt2 I és az NT2 II között az a különbség, hogy a II-es nehezebb :) És hogy bizonyos holland egyetemek csak a II-est fogadják el, ha oda akarsz járni tanulni az ő egyetemükre. De az állampolgárságihoz bőven elég az Nt2-I-es, akármilyen is a magyar végzettséged (már ha felsőfokú, de mindegy, hogy fősuli, vagy egyetem, vagy mi...) ez azért jó szerintem, mert a II-es típus azért sokkal nehezebb, és ha nincs a terveid között valami nívós holland egyetemre való felvételi, akkor bőven elég az I-est is megcsinálni. Az amúgy nem olyan nehéz, én már a teszteknél tartok.

Előzmény: incifici (15159)
Tipetupa Creative Commons License 2012.03.23 0 0 15163

Külföldi állampolgárként, akik regisztrált hollandiai lakosok, ugyanúgy kaphattok családi pótlékot, mint az állampolgárok.

Előzmény: zsotti89 (15160)
Tipetupa Creative Commons License 2012.03.23 0 0 15162

Sziasztok!

 

Incifici, én soha nem kértem és a terveim között a jövőben sem szerepel a holland állampolgárság igénylése.

 

A férjem kérte meg, de nem a gyerekek miatt, hanem mert egyszerűbb ügyintézés volt, mint az állandó munkavállalási engedély.

Neki (nekünk) még nem volt nyelvvizsgához kötött. (Ezt később vezette be Rita Verdonk.)

 

Az előbb kérdeztem, gőze sincs ő melyiket tette le. Nem az állampolgárság miatt tanult(unk) hollandul.

És igen, a gyerekek állampolgársága megoldott, ha az egyik szülő holland. Szerintem szerencsésebb, ha az apa, mert bárhogyan alakul az élet, a magyar állampolgárság jár nekik amennyiben az anyjuk magyar.

Annak idején (az őskorban :-) ) nekem azt mondta a hölgy, hogy úgy lehetek kettős állampolgár, ha nem egyszerre igénylem az állampolgárságot a férjemmel, hanem megvárjuk amíg ő kézhez kapja. Nem volt semmilyen időtartam, amint ő kézhez kapta, én igényelhettem volna.

Viszont mi őskövületek vagyunk, lassan 25 éves házasok.

 

Tulajdonképpen milyen előnyt gondolsz az állampolgársággal? Gondolkozom, de ma már semmilyen előnyt nem tudok. Sem támogatásban, sem munkavállalásban, tanulásban, semmiben.

 

Különben tegnap Ferihegyen megkérdeztem, hogy a magyar útlevélhez kapott holland tartózkodási engedély feljogosít-e utazásra, vagy muszáj-e az útlevél. Azt a választ kaptam, hogy EU-n belül nem, de Schengenen belül igen. Tehát egy az egyben megfelel a holland személyinek. Innentől fogva főleg semmi értelmét nem látom az állampolgársági cirkusznak. Magyar útlevéllel kaphattok holland személyinek megfelelő iratot.

 

(Nem szó szerint ezt kérdeztem, hanem -ami még merevebb dolog-, hogy ha egy nem EU állampolgár rendelkezik plasztik tartózkodási engedéllyel, akkor azzal jogosult-e utazni. És igen, Schengenen belül utazhat.)

Előzmény: incifici (15159)
incifici Creative Commons License 2012.03.23 0 0 15161

Ha a feleseged is dolgozni fog, akkor neki 16 het a szulesi szabi. Erre az idore kap penzt, tovabb nem. Szules elott 4 vagy 6 hettel hagyhatja majd abba a munkat, es utana meg 10 het ami tamogatott. Aztan vissza "kell" menni dolgozni. Az esetleg erdekes lehet, hogy onnantol ha reszmunkaidos akar lenni, azt koteles a munkaltato elfogani, es nem diszkriminalhat/szankcionalhat.

A szuletestol kaptok majd csaladi potlekot, negyedevente.

9 honapos koraig jar a napi 8 oras munka melle 2 szabad ora naponta, hogy elmehessen megszoptatni a picit. (magyarul 8 ora fizetett, de csak 6-ot kell ledogozni, 2 orat pedig szoptathat napkozben)

Ha keveset kerestek, akkor kaptok tamogatast a fizetesetek melle, errol info www.toeslagen.nl

Itt lefuttajatok a programot: mennyi a keresetetek, es kiirja hogy mennyit kaptok, nemcsak a gyerek miatt, hanem esetleg az egeszsegbiztositasbol is stb.

zsotti89 Creative Commons License 2012.03.23 0 0 15160

Köszi a választ. Rossz volt a megfogalmazás igen ez nem feltétel amire gondoltam. Hanem arra gondoltam, hogy igen van TB biztosításod, és pl. 2 év kint tartózkodás után szeretnél gyereket, akkor az állam valami segítséget nyújt-e ahhoz hogy fel tudd nevelni ( mint Pl. Mo-on a gyes, gyed) Vagy mivel nem vagyok Holland így magam oldjam meg. Csak azért kérdezem, mert van akitől azt hallom, hogy külföldök egy külföldinek fizetnek valamit azért, hogy ha szül gyereket, van aki meg azt mondja hogy mivel nem vagyok állampolgár, így nem kapsz semmit.

Mi nemsokára költözünk és ezt csak azért krdezem, mert onnan nem fogunk már többet Mo.-ra jönni, csak látogatóba, így ugye ott tervezzük az életünket.

 

Köszönöm a választ

incifici Creative Commons License 2012.03.23 0 0 15159

Ehead,

koszi, ezeket mar atolvasgattam. :-)

De a magyar link jol jon!!!!

Sajnos le kell mondanom, beszeltem az IND-vel. Nem esek bele a kivetelekbe.

Amugy azt tovabbra is tartom, hogy NT2 nem jelent szintet, csak azt amit irtal, hogy allamilag elismert nyelvvizsga, es hogy 2 tipusa van, lagere opleiding (I) es hogere (II) vegzett embereknek. De a szukseges szintet a naturalisatie szempontjabol, azt nem jelenti. Es erre irtam, hogy A2 kell az inburgeringhez, es B1 a sima NT2 nyelvvizsgahoz, es B1 szintu a KVT is.

Vegulis meg gondolkozom, de elsore lehet megprobalom a KVT-t. Vegulis ez azert tunik jobbnak, mert tobb ev itt-tartozkodas alatt az ember sokfele szituacioval talalkozik, sokfele szoveggel az eletben is, es ez egy ilyen fajta vizsga, ahol inkabb a praktikumra mennek ra.

Azert megprobalok felkeszulni minel jobban, hatha bejon.

Azert azt nagyon sajnalom, hogy a magyarrol le kell mondani... Igazabol nem magamert teszem, hanem a gyerekeknek akarok holland allampolgarsagot is, es nekik egyelore csak ugy lehet, ha valamelyik szulo holland allampolgar...

Tipetupaeknal is pont igy volt, ha jol tudom... (?)

Előzmény: ehead (15154)
Sethi Creative Commons License 2012.03.23 0 0 15158

Hű, de jó, hogy felmerült ez a téma, ez engem is érint. :) Bár már most borítékolom, hogy a holland tudásom még nem elegendő hozzá. :(

Előzmény: ehead (15154)
Sethi Creative Commons License 2012.03.23 0 0 15157

Mit értesz az alatt, hogy milyen feltételek kellenek a gyerekszüléshez?

Itt is pont az kell, mint bármely más országban: védekezés nélküli szex. :) Ja, meg egészségbiztosítás sem árt, a többi már a szülésznők dolga lesz.

Előzmény: zsotti89 (15156)
zsotti89 Creative Commons License 2012.03.22 0 0 15156

Sziasztok!

 

Új felhasználó vagyok az oldalon. Olvasgattam a hozzászólásokat és annyit szeretnék kérdezni, hogy Hollandiába, ha kimegy valaki és ott már 2-3 éve él akkor milyen feltételek mellett szülhet gyereket felesége/ élettársa? Mi idén szeretnénk végleg kimenni és majd 2-3 év múlva szeretnénk gyereket.

 

Köszönöm a segítséget

joccci37 Creative Commons License 2012.03.22 0 0 15155

Szia érdeklődnék,hogy él-e még a dolog a gyerekfelügyeletetel kapcsolatban,és mennyi az óradíjad ha itt publikus.Nemsokára költöznénk Hágába és nekünk is van egy 2 éves kislányunk ezért érdeklődnék.Ha esetleg  privátban válaszolnál az e-mail címem:joccci37@citromail.hu válaszod előre is köszönöm.

Előzmény: bibi18 (14888)
ehead Creative Commons License 2012.03.22 0 0 15154

NT2-nek hívják az államilag elismert nyelvvizsgát, aminek 2 típusa van: I és II  (szóval ez nem csak a: holland mint 2. nyelv  rövidítését jelenti) 

http://www.ib-groep.nl/particulieren/examens/NT2/s10_nederlands_als_tweede_taal.asp

 

Ezen az oldalon megtalálod a holland ismertetőt:

http://www.ind.nl/Brochures_en_Formulieren/index.aspx

 

Ha a magyar állampolgárságtól meg szeretnél válni:

https://ugyintezes.magyarorszag.hu/dokumentumok/magyar_allampolgarsagrol_lemondas.rtf

Ha ez a feltétele a hollandnak, akkor erről úgyis bekéri az IND az igazolást.

 

Ha a holland állampolgárság felvételével egyidejűleg nem kell lemondanod a magyarról, akkor Mo-on nincs semmi intézendő dolgod ezzel kapcsolatban.

Előzmény: incifici (15153)
incifici Creative Commons License 2012.03.22 0 0 15153
Szia, koszi hogy irtal!
Tajekoztato anyag nekem teljesen jo hollandul. Ez a kerdesem a magyar oldalrol volt, vagyis hogy Mo.on mit kell intezni, hol, kell-e szolni, kinek es mikor. Tehat hogy errol tud-e valaki vmit, hol nezzek utana. Vagy ossze vannak-e fesulve ezek a dolgok...
Egyebkent en is pontositalak kicsit, mert az NT2 csak annyit jelent, hogy Nederlands als tweede taal, de ez nem jelent egy bizonyos szintet, en ezen belul irtam hogy ennek pl. Ha valaki nem teszi le az inburgeringet, akkor B1 szintunek kell lenni. Mig ha valaki az inb. vizsgakat valasztja, akkor az azon beluli nyelvvizsgaresz csak A2-es szintu.
Egyebkent erdekes ez a KVT. Van egy gyakorlo vizsga is a honlapon. Tegnap este 11-kor, hulla faradtan megcsinaltam, ugy, hogy az idot is figyeltem. Es 83,3%-os lett. Kialvatlanul, felkeszuletlenul, egesz napi munka es gyerekek utan. :-))) amugy a vizsgan az megy at, aki min. 74%-osan csinalja meg jol.
Előzmény: ehead (15152)
ehead Creative Commons License 2012.03.22 0 0 15152

Igaz nem engem kérdeztél, de pontosítanálak, mivel több helyen sem írtad helyesen:

inburgering (és nem imburgering)

 

Nem tudom, hogy mi az a KVT, soha nem hallottam róla.
Ami biztos: a holland nyelvtudást igazolni kell.

Ennek több módja is van, pl. valaki lerakja az inburgering vizsgát, vagy az NT2 nyelvvizsgát. Mindegy, hogy az I-et vagy a II-őt. Ha mentességet akar valaki kérni alóla, akkor arról infót nem a gemeente, hanem az IND tud adni.

Az (eredeti) állampolgárságról történő lemondási kötelezettséggel kapcsolatban is van több kivétel, hogy mikor nem kell/lehetséges lemondani róla.

Ami szerintem téged érinthet:

Ha a társad (férjed/regisztrált partnered) holland állampolgár. (ezt a kivételt is meg akarják azonban szüntetni)

Magyaroknak minden más esetben le kell mondani a magyarról.

 

Magyarul erről pontos, naprakész információt nem hiszem, hogy fogsz találni. Az IND oldalán is csak holland tájékoztató füzet van fent róla. Bár miért is lenne a hollandul kívül más is, ha alapvető feltétel az állampolgárság megszerzéséhez a holland nyelv megfelelő szintű ismerete.

Előzmény: incifici (15150)
*Luna* Creative Commons License 2012.03.22 0 0 15151

Amsterdambol  Budapest – Fuzesabony iranyba aprilis 6-an, visszaut aprilis 19-en szemelyautoval utazom, mindket iranyba 2 utasnak meg van helyem, szemelyenkent €50-ert. Az auto jo muszaki allapotu jobbkormanyos Rover 416, nagy csomagtartoval. Erdeklodni e-mailben: krisztina76@vipmail.hu

 

incifici Creative Commons License 2012.03.22 0 0 15150

Tipetupa!!!!

Lenne nehany kerdesem az imburgering-gel kapcsolatban! (De ha valaki masnak is vannak "kozeli" elmenyei, az is erdekel termeszetesen.)

Szoval a ferjed mit csinalt, melyik fajta vizsgat? 

- nyelvvizsga (B1 szintu NT2 - 4 reszvizsga)

- imburgering vizsgakat (4db)

- korte vrijstellingstoets (1 db vizsga B1 szintu)

Persze, olvasgatok, erdeklodom (gemeente, DUO, IND). De azert lenne fontos, mert igaz a DUO azt irja, hogy a KVT egyenrangu, es azzal is kerheto a naturalisatie, de a gemeente ebben nem biztos. Ok azt mondtak, oke, ha a DUO azt mondja, akkor jo. De ok nem voltak benne biztosak...

A masik, hogy az IND tenyleg azt mondta, hogy akkor a magyarrol le kell mondanom. Vannak kivetelek, de egyikbe sem esek bele. Esetleg ha sokba kerul az eredeti allapolgarsag elhagyasa, az jelenthet kivetelt. De en azt sem tudom ennek hol nezzek/erdeklodjek utana magyar oldalrol... Valakinek tapasztalata?

Es Tipetupa, Te mennyi ido utan vehetted fel a holland allampolgarsagot a ferjed utan? En azt olvastam, hogy 3 evvel a hazassag utan lehet ezt a hazastarsnak is kervenyezni. Ez Nalatok igy volt?

Szabina1104 Creative Commons License 2012.03.22 0 0 15149

Köszönöm:)

Előzmény: RodeTulp (15148)
RodeTulp Creative Commons License 2012.03.21 0 0 15148

én ezt az oldalt használom mindig a távolság meghatározásához:

pl. ede-eindhoven esetében:

http://nl.afstand-meten.himmera.com/afstand_tussen-ede-eindhoven-meten_routeplanner_wegenkaart_km-2383.html

 

De van még több másik is, az egyik leggyakrabban használt a

http://route.anwb.nl/routeplanner/

Itt bejelölheted, hogy honnan hová, és hogyan (autó, tömegközlekedés, biciklivel, gyalog....) Minden megoldást kiad!

Előzmény: Szabina1104 (15147)
Szabina1104 Creative Commons License 2012.03.21 0 0 15147

Köszi:) Igazad van én is megnézhettem volna. Csak lassú a gépem a google térképéhez. mentségemre legyen mondva a térképen kerestem de nem találtam:)

Előzmény: RodeTulp (15146)
RodeTulp Creative Commons License 2012.03.21 0 0 15146

Én vettem a fáradságot és megnéztem neked. Kb. 92 és 85 km Ede-Arnhem   Eindhoventől.

Tehát messze....

Előzmény: Szabina1104 (15145)
Szabina1104 Creative Commons License 2012.03.21 0 0 15145

Szia!

 

Az messze van Eindhoventől? Igaz még nem vagyok ott, de remélem hamarosan. És akkor szükségem lesz fodrászra:D

Előzmény: ikiszb (15144)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!