Keresés

Részletes keresés

.ETNA. Creative Commons License 2010.04.08 0 0 948
Ja és ugye csak 2 db Trexant szedek egy héten..
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.08 0 0 947
Kedves Ibolya, legutóbb 23 volt, de korábban volt már nálam 33 is a vérsüllyedés (Trexan és hosszú-hosszú ideje folyó biol. terápia mellett) jól meg is lepődtem az eredményen, mert SEMMILYEN fájdalmam nem volt. Hogy ez nálam minek köszönhető, miért van, nem kutatom, csak imádkozom, hogy sokáig így maradjon:-)
Ja és babonából még jól le is kopogom!!

Egyébként a terápia óta általában 20 körül van (volt már 13 is), de akkor, amikor felment 33-ra, elutaztunk és elfelejtettem elvinni a Trexant, szóval, pont úgy jött ki, hogy két hétig nem szedtem, biztosan ezért ment fel, de ahogy írtam is, akkor sem voltak tünetek, fájdalmak, tényleg semmi, pedig sétáltam, úsztunk, sokat kocsikáztunk stb.stb.

A terápiával kapcsolatban... nem is tudtam, hogy x hónap előzetes kezelési időhöz van kötve.. hm!?? Én elég gyorsan bekerültem, bár ha belegondolok, a diagnózis az első tünet után nagyon gyorsan (kb. 2 hónap) a kezemben volt, de utána még engem is kb. egy évig kezeltek, jártam fizióra stb.

Lehet akármilyen hátránya is a biol. terápiának, de vitathatatlan előnye a fájdalommentesség.

Csak jelzem, hogy a gyengített immunrendszertől sem kell különösebben tartani (bár lehet ebben is csak szerencsém van?), jövő héten hétfőn lesz a 13. infúzióm és ezalatt most először lettem náthás (már annyira hiányzott a jó idő, biztosan lengébben öltöztem), pedig közben volt egy-két inlujárvány stb.... De most sem volt vészes: mézes-citromos tea, aszpirin-c, C vitamin, orrcsepp...kedden kezdődött... két nap és lekopogjam már jobban vagyok.
Előzmény: Ibolyafr (944)
Hencsy1983 Creative Commons License 2010.04.08 0 0 946
Hát jó ez a cikk. Remélem nem lesz rá szükségem soha. Még a kezelés elején egy vizsgálathoz kaptam izotópot, ami kimutatta, h hol van azaz az én esetemben hol az a kevés hely a testemen ahol nincs gyulladás.
Hencsy1983 Creative Commons License 2010.04.08 0 0 945

Helló!

 

Hát nekem mindig fájt az nap amikor beszedtem. Meg néha máskor is.De az értékeim le vitte. 10 mg-ot szedtem.

Most ,h nem szedem csak a viatamin komplexet, csak ici-picit érzek féjdalmat a  csuklómba, vagy a csípőmbe vagy éppen ahol kedve van begyulladni. De ez semmiség. Jó lenne ha nem kelle semmi mást szednem a vitaminon kívül. De ez csak álom. Majd holnap kiderül milyen a véreredményem, meg majd hétfőn a doki is megmondja ő mit gondol.

 

Ibolyafr Creative Commons License 2010.04.08 0 0 944

Sziasztok!

 

Voltam ma reuma dokinál, és nem emelte a 15mg Trexánt! Juhé... gyógyulok. A süllyedés 65-ről 23-ra csökkent.

De akkor mitől fáj  a két csípőm??? Hónap végén megyek Rtg -re,utána választ kapok.

Nálatok hogy áll a gyulladás? A dokinő szerint a gyógyszer mellett, nem lenne szabad ennyinek sem lenni. Véleményetek?

 

Rákérdeztem a biol.terápiára, talonban van, de még az OEP elutasitaná, és biztosra akar menni. /szept. óta kezelnek, előtte 14-évig itt nálunk kezelgettek/

 

Gyula65 Creative Commons License 2010.04.07 0 0 943
Kedves ETNA!

Az információ fontos dolog, bár pont neked, nem kell ezt magyarázni. Azért ne legyen rá szükségünk. Viszont a cikkből kiderül, hogy az érintettek száma növekszik, és kőkeményen keresik a megoldásokat. Üdv!
Előzmény: .ETNA. (942)
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.07 0 0 942
Kedves Gyula!

Ez egy nagyon jó hír, a biztonság kedvéért ugyan elmentettem a gépemre a cikket, de azért imádkozom, hogy soha ne legyen rá szükségem... Amen :-)
Előzmény: Gyula65 (941)
Gyula65 Creative Commons License 2010.04.06 0 0 941
Üdv!

Hátha valakit érdekel!

http://www.weborvos.hu/regionalis_hirek/izotopos_izuleti_terapia_mar_debrecenben/153240/
Ibolyafr Creative Commons License 2010.04.04 0 0 940

Szerintem az RA-t egyikünk sem kérte, de amilyen fránya ragaszkodik hozzánk.

A salazopyrint ismerem,elég sokáig szedtem,de nekem a vesémet támadta.

 

Husikából nálunk csak a csirke,pulyka és a hal jöhet számitásba. Pl:a töltött káposztát is csirkemellel és hajdinával készítem.

Előzmény: Hencsy1983 (939)
Hencsy1983 Creative Commons License 2010.04.04 0 0 939

Pár éve még én is azt mondtam, hogy a húsról nem tudok lemondani. Aztán mikor az orvosom felírta a salazopirint, annak a 2. hónapjától megundorodtam a hústól. Ez fél éve volt. Azaz nem régóta vagyok az.  Nekem genetikai az RA.

Először csak a szalámi félék, aztán minden. A sertéshúst pl sosem szerettem. Attól könyen megváltam, aztán mindentől. Most már nem szedem azt a gyógyszert, lehet meg is enném a húst, de már nem akarom. Olyan erős fájdalmaim nincsenek már mint a húsevő korszakomban. Így valamit segít.

A lenmagot én is használom mindenbe. De csíraként más. De az utolsó vérvétel eredményemnél magas volt a koleszterinszintem, ami szerintem röhely. Nem tudom mi okozta. Biztos nem a szalonna :)

Kölest most vettem először. De nekem be jött. Igaz én fél kilót 450 ért. Hajdinát is vettem azt 300-ért szintén fél kilót, de még nem próbáltam. Remélem izlik majd. Hát sajnos nekem az ukrán határ az ország másik vége.

Heti 1 vagy 2 alkalommal fogysztok kefirt vagy joghurtot.

A természetgyógyász javasolta , hogy nem kellene fogysztanom tejterméket, meg tésztaféléket sem. De hát akkor már nem lenne mit ennem. És a hétköznapokban egy tészta készül el a leggyorsabban. Főleg hogy 5-kor érek haza a munkahelyemről. Mellette diplomadolgozat írás és nyelvtanfolyam. De az utóbbit meg én választottam az életem részeként és így ezzel nekem kell megbírkoznom. De az RA-t azt nem kértem és sajna még is jött. :(

Ibolyafr Creative Commons License 2010.04.04 0 0 938

Az én gyomorvédőm is természetes alapanyagu,egy próbát megér.

Érdekes,említed a lenmagot ezt évekóta a koleszterin csökkentésére használja nálunk az egész család.

A kölest köretnek szoktam elkészíteni, ugyanugy ahogy a hajdinát is./ezeket én az ukránoktól szerzem be,1kg 300ft/

 

A husi...nem tudok/vagy nem akarok/ róla lemondani. Nekem ízlik. De, ezek szerint ha Te vega vagy, és mégis támad az RA akkor nem a husi az oka. Mégjobban meggyőztem most magam,hogy a husi maradhat.

 

 

Előzmény: Hencsy1983 (936)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.04.04 0 0 937

Homoktövishus olaj, plussz a kefir. Igaz az utóbbi már több mint egy hete kimaradt, de az olaj garantáltan jóóó, legalábbis nálam.

Előzmény: ovics (935)
Hencsy1983 Creative Commons License 2010.04.04 0 0 936

Én már nem merek semmilyen bogyót beszedni se a gyomromra se semmire. Csak  vitamin, de ez természetes anyagokból (pl:alga)

Inkább egészségesebb étrend. Vegetáriánus vagyok. Mellé még beiktattam egy két bió dolgot, mint pl: köles, csíra. Nagyon jó a medvehagyma, hagyma, lenmag és a vöröskáposzta csíra erra a betegségekre. A piacokon érdemes keresni, mert ott olcsóbb mint a bevásárló központokban.

Akit érdekel ezen az oldalon tájékozódhat melyik mire jó:

http://www.recept-oldal.hu/cikkek/edd-magad-egeszsegesre_/csirak

Most nem szedem a trexant így póbálok az étrendben változtatni, h ne fájjon semmim. Lekopogom nem is fáj. Érzem, hogy gyulladásban van a kezem, a derekam is egy helyen picit, de ez semmiség.

 

Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket!

ovics Creative Commons License 2010.04.04 0 0 935
Milyen gyomorvédőt?
Előzmény: Ibolyafr (933)
ovics Creative Commons License 2010.04.04 0 0 934
Érdekes,a lányom mostani leletében magas a hugysav érték............és fáj a nagy lábujja,de ezt az új cipőre fogta. A CRP-je jó lett,szemben a régebbivel.
Nekem már régóta ,mert vizhajtót kapok ( Pretanix ) vérnyomásra és ez nem engedi ürülni .
Előzmény: Ibolyafr (925)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.04.04 0 0 933

Gyomorvédőt én is szedek, de olvass utána RA-nál nembiztos,hogy jó az immunrendszer erősitése.Alapjában véve nekünk össze-vissza müködik.

 

 

Fájdalommente Húsvétot Mindenkinek!

 

 

Előzmény: Hencsy1983 (932)
Hencsy1983 Creative Commons License 2010.04.02 0 0 932

Én a terxántól nem voltam annyira fáradt. Csütörtökönként szedtem. És mindig evés közben vettem be. Aznapra beiktattam egy kefirt vagy egy joghurtot is h ne tegye tönkre a gyomrom. A joghurtba mindig kevertem egy teáskanál virágport. Elvileg immunerősítő hatása van.

De h kinek mi válik be, azt ki kell tapasztalnia. Mindenki szervezete másként reagál.

Hencsy1983 Creative Commons License 2010.04.02 0 0 931

A hajlam az RA-ra öröklődik. Nekem a nagymamám az. Igaz már 86 éves. És kb 15 évesen kezdődött nála. Csak akkor még nem kezelték.

A végén még engem sem tudnak majd kezelni, mert már a 3. gyógyszerre mondja a szervezetem, hogy nem kér belőle.

.ETNA. Creative Commons License 2010.04.02 0 0 930
Ó, mi az, hogy nem tudják... ?? A derékfájást nagyon sok minden okozhatja. Urológiai, onkológiai, reumatológiai sőt ideggyógyászati eredete is lehet. De az is lehet, hogy csak simán meghúzódott a hátizmod. Én egy esés következtében a combomban keletkezett izomhúzódásra pl. a reumatológusomtól gyógyszert kaptam, egy hétig kellett csak szednem. Kb. 2-3 hét alatt helyre is jött, pedig eleinte még ráállni is alig tudtam.

Ne hagyd magad, kérj mindenféle vizsgálatra beutalót a háziorvosodtól, az egyikkel majd csak ráhibáztok az igazi okra :-)

A legfontosabb - szerintem - egy alapos laborvizsgálat (teljes vérkép, speciális dolgokra is nézve (pl. reumafaktor stb., no és vizelet-labor), utána jöhet az ultrahang, röntgen stb. Kérhetsz fizioterápiás kezelésekre is beutalót, ha jól tudom a háziorvos is felírhatja... de ebben nem vagyok biztos.

Csak ezeknek a vizsgálatoknak a segítségével lehet szűkíteni a kört.

Egészen más használ pl. ízületi fájdalmaknál, vagy gerincsérvnél, vagy egy idegi eredetű derékfájdalomnál, így nehéz igazán hatásos "praktikát" ajánlani. Herbáriában, vagy nagyobb gyógyszertárban biztosan tudnak adni néhány általános hatású reumaszert, kenőcsöt. A derékfájósoknak általában a kemény fekhelyet ajánlják, a sok pihenést és lehetőség szerint a kevés stresszt. Na ja mondani könnyű:-)

Ezt találtam a neten, távol áll tőlem, hogy Rád ijesszek, de talán érdemes végigolvasnod, mert egy-két komoly betegség tünete is lehet a derékfájás, s ezeket nem ártana mielőbb kihúzni a lehetséges okok listájáról!

http://www.webbeteg.hu/index.php?page=news_full&type=32&menu=betegseg&news_id=211&cim=Mikor-forduljon-orvoshoz-derekfajdalmaval?
Előzmény: akospapa (929)
akospapa Creative Commons License 2010.04.02 0 0 929
Nekem is fáj a derekam, de nem tudtak vele mit kezdeni, voltam több dokinál is de semmi. Nagyon el vagyok kesereddve mert egyre jobban és többször fáj. Tud valaki mondani valami házipraktikát vagy bármit ami segít?
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.02 0 0 928
Elküldtem!

Hát akkor tényleg nehéz lesz megoldani:-(
Előzmény: Ibolyafr (927)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.04.02 0 0 927

Várom az emailadet a köszvénnyel kapcsolatban. /előre is köszi/

 

A hétvége nekem nem jó Trexános napnak, kereskedő vagyok, szombat és vasárnap a két leghúzósabb napom.(piac) Pihenő napom pedig nincs, 7-ből 7 napot dolgozom....

Előzmény: .ETNA. (926)
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.02 0 0 926
Hát ezek nem túl jó hírek. Egyébként a férjemnél volt egyszer, hogy nagyon fájt a válla, a könyöke, kicsit még meg is volt duzzadva, a vérvételkor kiderült, hogy magas a húgysavszintje, ez pedig a köszvény egyik kísérő jelensége, ill. ha elhanyagolják, akkor alakul ki a köszvény, vagy valami ilyesmi. Szóval erre figyelni kell!

Kapott rá gyógyszert, ha jól emlékszem Milurit-ot (?), és persze rögtön megnéztük a neten azt, hogy mit szabad ennie és mit tanácsos ilyenkor elkerülni. Keress rá az élelmiszerek purin-tartalmára. De ha sikerül elküldöm Neked emailben azt a két fájlt, amibe kimentettem magamnak ezeket az infókat. Jó hír, hogy csokit ehet, mert bár nagyon magas a purin tartalma (620), de ezt valahogy a szervezet mégis másképpen tolerálja... pontosan nem emlékszem már, hogy miért is:-))

Kb. másfél hónap alatt szépen helyrejött, elmúlt az ízületi (vagy mifene) fájdalom a vállában, eltűnt a duzzanat a könyökénél, azóta pedig normális a húgysavszintje. Lehet, hogy a Lányodnak is ezért fáj a térde???

Trexan:
Mindenképpen tedd hétvégére, legjobb ha péntek este veszed be az első(délutánra) és szombat reggel a második adagot.. így másfél napod lesz hétfőig, hogy kipihend magad:-) Sőt így még a "foszforos" napod (vasárnap) sem esik majd munkanapra.

Előzmény: Ibolyafr (925)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.04.02 0 0 925

Elkészültek a laboreredmények./kicsit izgultam a lányom miatt,nem véletlenül/

Emelkedett a Crp,a hugysavszint,és a fehérvérsejt szám.

Ezek után nekem hiába mondja bárki,hogy csak a hajlam öröklődik....Hiszen két RA-s /Ovics,és én/ két lányának ugyanugy emelkedik a Crp értéke......Véletlen?!

 

 

 

Majd debrecenbe ráérdeklődöm a dr-nőnél,mivel a térde még mindig fáj.

 

Van valami jó is, nekem lecsökkent a Trexántól a gyull. 65-ről 22-re. Ja, és már kezdem megszokni a gyógyszert, már csak a bevétel napján rossz.Ti hogyan oldjátok meg a bevétel napján a munkát? Igaz még tp-n vagyok, de nem tudom ,hogy fogom a dolgozóba átvészelni.

 

Fájdalommentes Húsvéti készülődést!!!

Előzmény: .ETNA. (897)
Hencsy1983 Creative Commons License 2010.03.29 0 0 924

Jah és a legújabb mellékhatás, a szívemnél szúrások. Napi 3x.

Hát már nem tudom mi jöhet még.

Hencsy1983 Creative Commons License 2010.03.29 0 0 923

Sikerült beszélnem az orvosommal.A trexánt abba kell hagynom, 12-ig meg csak kihuzom valahogy gyógyszer nélkül. Hát ez is mindenkinek másképp hat. Lehet rajtam azért jött így ki mert fiatalabb vagyok, mint az ilyen betegségben az átlagos korosztály.

Javaslat, nagy dózisban vitamin. Vettem is. Vitaking: standard plusz, (tesómnak ez hatott mikor szoptatott és elkezdett hullani a haja, meg a bőre sem volt szép.)

Már régebben mutattam az orvosomnak ezt a vitamin csomagot, meg egy másikat a Merx speciált. Azt mondta most inkább a standard pluszt vegyem meg. Egyik sem olcsó sajna. De melyik jó viatmin olcsó.

Remélem segít.

 

.ETNA. Creative Commons License 2010.03.29 0 0 922
Ó te szegény:-(

Azt mindenképpen ajánlom, hogy ha már úgyis minden lelet a kezedben van, a további gyógyszerezés ügyében azonnal keresd fel az orvosod. Mert ennyiféle gyógyszert szedni úgy, hogy közben egyik vizsgálat sem mutatta ki azt a feltételezett betegséget, amire (még a spec. vizsgálat előtt) már a gyógyszert fel is írták.... hát ez azért nem semmi! Feleslegesen minek szedetik veled ezt a sok gyógyszit, a végén ezek mellékhatása készíti majd ki a gyomrod stb.

Ha nem szív, nem ízület(ez inkább a nagy ízületnél a derékban jelentkezne, nem?) és nem is izom (nekem iszonyú izomhúzódásom volt egy decemberi elesés miatt az egyik combomban, de két hét alatt el is múlt), akkor tényleg csak idegi, vagy gerinc eredet marad. A szomszédomnak gerincsérve van, ízületi fájdalmakkal tarkítva... ezt pl. nézték már Nálad?

No és mi van pl. a lumbágóval? Mondjuk az inkább deréktájban szokott jelentkezni, megerőltetéstől, vagy egy esetleges vírusfertőzéstől stb...

CT-re nem akart elküldeni? Talán ezt az ötletet is felvethetnéd az orvosnál...

Kívánom, hogy mielőbb jöjjenek rá az okára, mert ha az okot már tudják, végre elkezdhetik a megfelelő kezelést, az eddigi tapogatózás helyett!
Előzmény: Mackó71 (920)
Gyula65 Creative Commons License 2010.03.29 0 0 921
Szia!
Nem vagyok orvos, és okos tanácsot sem tudok adni. Keressék az orvosok a megoldást, előbb utóbb rájönnek. Idő kérdése, vagy szaktudásé. Tisztelet a kivételnek.

Ennek ellenére két dolgot megemlítenék:
Ingyenes Ceragem központ felkeresése, és kipróbálása, hátha idegbecsípődéssel, vagy hasonlóval állsz szemben. (1 kezelés nem megoldás).
A másik: gyógyszer, olvasd végig a következő honlapot:

http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/termek/PHLOGENZYM_filmtabletta/9114

Beszéld meg orvosoddal, hátha egyetért!

Sorstársaimnak is ajánlom. Elmúlnak a fájdalmaik. Magamon tapasztaltam.
Üdv!
Előzmény: Mackó71 (920)
Mackó71 Creative Commons License 2010.03.28 0 0 920
Sziasztok kérlek benneteket ha valaki tud, akkor segítsen mert nem tudom, hogy mi is igazán a bajom!! Február 22-én munkába menet jobboldalt hátul kb. lapocka alatt egy kicsivel begörcsöltem és le kellett hozzá hajolnom hogy elmúljon de ez kb. 2-3 perc volt mire elmúlt ez a jelenség és egész nap tartott sajnos.
Még aznap elmentem az orvoshoz ahol azt mondták, hogy vírus általi izületi és izomgyulladás amire kaptam gyógyszereket ( Apranax, Mydeton, Algopyrin ) ezektől úgyahogy elmúlt inkább csökkent majd egy hét táppénz után visszamentem dolgozni de utána kb. Március eleje óta olyan fájdalmaim jelentkeztek mindenhol a törzsben hátul jobboldalt, baloldalt, illetve elöl is mellkas tájékon is amivel megint vissza kellett mennem az orvoshoz ahol újból megvizsgáltak csináltak egy EKG-t ami negatív volt akkor csak izomfájdalmat állapítottak meg amire megint kaptam gyógyszereket ( Myderison, Xilox granulátum, ) igaz itt már megállapítottak egy enyhe gerincdeformációt is ami abban nyilvánult meg, hogy nem normál alakú a gerinc oszlopom. Természetesen az újból felírt gyógyszerekkel sem múlt a fájdalom újból visszamentem az orvoshoz aki már szinte tanácstalan volt és mivel mellkasi fájdalmaim még mindig voltak így különböző szív gyógyszereket kaptam ( Aspirin Protect, Metoprolol Z Hexal, Nitromint Retard, és Nitromint ami nyelv alá helyezendő, illetve Frontin-t ) mondván hogy infarktusom lehet de ezzel egyidőben elküldött vérvételre nagy laborra nagy EKG aminek tegnap lett meg az eredménye a laborom jó az EKG-m is bár oda ráírták, hogy Card. Cons. javasolt mert megkérdezte a Doktornő, hogy van -e a családban szívkoszorúér beteg?
Természetesen nincs! Azóta a "gyógyszergyűjteményem" bővült egy Hotemin-nel és egy Pantacid Flux-al és most voltam 26.-án egy Cardiológiai vizsgálaton ami negatív eredményt mutatott hálisten úgy az UH. mint az EKG.
Amúgy én 39 éves vagyok 178 cm magas és kb. 100- kg jó fizikumú fiatalember.
Bár dohányzom igaz egyre kevesebbet sőt nagyon keveset a leggyengébből de hátul az enyhe fájdalmaim még mindig megvannak hol jobboldalt hol balodalt illetve elől jobb és balodalon szúró fájdalmaim vannak bordatájékon amit néha mellkasi fájdalom is kísér de nem olyan tünetekkel mint az infarktus és ez mellé még néha társul sajnos egy-egy kisebb émelygés is ami kb. 15-20 percig tart és olyan kellemetlen rossz érzésű. Mellkasröntgenen voltam az negatív olyan mint a tavalyi.
A leírtak alapján mire gondoltok mi lehet ez illetve okozhat-e egy esetleges reumatikusan gerincből adódó szabálytalanság ilyen fájdalmakat és a vele járó émelygéses szédülést??  Illetve megmaradhat-e több mint egy hónapig ez a fájdalom? Nem gátol semmiben de nagyon rossz bordai szúró fájdalmaim vannak hol elöl hol hátul hol meg lapocka alatt és szegycsontnál illetve milyen gyógyszert javasoltok hogy ezek a fájások elmúljanak mert az Algoflex Forte nem segít.

Köszönöm.

Zoli

Hencsy1983 Creative Commons License 2010.03.28 0 0 919

Hát igen mindenkinek másképp hat. Elég érdekes, h a hét többi napján semmi bajom, a trexanos napon meg mindenem fáj.

Eddig nem éreztem semmit, de mióta jobban hullik a hajam kb 3 hete kezdődött, (az orvos azt mondta lehetetlen h ilyen hamar hulljon, de úgy néz ki lehetséges). azóta fáradékonyabb vagyok. Nem kívánok semmit. És kezdek depressziós is lenni. mivel nem akarok megkopaszodni. Hát hétfőn fel is hívom a doktornőt, mit csináljak, mert már kezdek befordulni. 12-én kell visszamennem de ha így folyatom addig kopasz leszek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!