Keresés

Részletes keresés

areacode212 Creative Commons License 2007.11.10 0 0 613
Annak ellenere, hogy lehet hogy igazad van, de a te szinvonalad sem kulonb! White trash??? That's really the most civilized comment ever!

LOL
Előzmény: Törölt nick (612)
l583lku Creative Commons License 2007.11.08 0 0 606
A saját kérdésedet ismételtem.
Ehhez nem kell kommentár.
Előzmény: Törölt nick (605)
l583lku Creative Commons License 2007.11.08 0 0 604
Mi a bajod itt a topikkal?

Olvasd el. Én leirom, mi a problémám, mit szeretnék, erre pár szavas, érthetetlen megjegyzéseket, kapok. Lehet, hogy aki irja, az tudja, mire gondolt, és egy emlékeztetöt tesz magának, de a gondolat nem jön át.
Előzmény: Törölt nick (601)
l583lku Creative Commons License 2007.11.08 0 0 603
Ismétlem önmagam:
Leirtam 575 és 579 alatt.
Előzmény: Törölt nick (601)
nagykaland Creative Commons License 2007.11.08 0 0 602
Sziasztok

Szeretném a figyelmetekbe ajánlani a honlapunkat www.nagykaland.com közösségi portált! Mi azért jöttünk létre, hogy a külföldön dolgozókat, tanulókat és a kimenni szándékozókat vagy a kint élőket "összehozzuk" Nem ügynökség vagyunk, hanem csak a fórumot szeretnék biztosítani, ahol találkozhattok. Országonként ki lehet listázni, hogy ki van az adott országban vagy ki járt arra, és azt is, hogy tanulni vagy dolgozni volt-e ott. Itt közvetlen, első kézből tudtok infót szerezni egymástól. (munka, szállás, tippek, tanácsok, élmények, bármi) A kint élők, ha pár sort írnak magukról az nagy segítség lenne a kimenni szándékozóknak. Blog formájában nagyon szívesen olvasnánk a mindennapokról is.

Üdv.

Nagy Kaland csapata
l583lku Creative Commons License 2007.11.08 0 0 599
"Ha már itt tartunk van 4 részben ide vonatkozó példám:"

Nem látom, hogy ezek mire példák, hacsak arra nem, hogy megváltozott a mentalitás.
Néhány éve még általános szokás volt, hogyha valaki felhivott valakit, a másik késöbb visszahivta akár azért is, hogy megmondja neki, hogy sajnos nem tud neki segiteni. Ma nemhogy vissza se hivják, de fel se veszik a telefont, ha a kijelzön nem az a néhány szám szerepel, akivel az illetö kegyeskedik szóba állni.

Gyerekkoromban azt tanitották nekem, hogy a legfontosabbak a szabályok, hogy legyenek az embernek elvei, és ahhoz tartsa magát. Tanultam politikusokról - öket "fontos ember", "történelemcsináló", stb. jelzövel emlegették. Amikor jött a rendszerváltás, hatalmas nyilatkozatok hangzottak el, hogy ott az amerikai példa, két nagy párt van, de csak a választások elött pár hónappal van szerepük, lezajlanak a választások, utána ugyan úgy a szakemberek viszik tovább az országot, csak pár ezer politikus cserél helyet négy évre.
1998 óta Magyarországon a "politikus" egy szitokszó, és ha valaki valamelyik párthoz közel állónak vallja magát, kiteszik a szürét.

Söt, az irott sajtó is átalakult. Pár éve még általános volt, hogy reggel munkába menet az emberek a napilapokat viszik magukkal és olvassák a metró.
Azóta lényegében három nagy példányszámú napilap maradt talpon, mindegyik valamilyen párthoz kötödik, ha nem is nyiltan, de hangvételét tekintve.
Pár éve egyik napilapot se meri senki nyilvánosan olvasni, söt az elöfizetéseket is lemondják, mert ha meglátja valaki, hogy a postaládájában ilyen újság van, kellemetlenségektöl kezdve büncselekményig minden történhet a családjával.

Szerintem nem sok értelme van, hogy rövid példákat irunk, mert csak az érti, aki beirja, a többiek nem tudják, mi van a háttérben.

Sajnos vagy szerencsére.

Továbbra is az a kérdésem, kivel és hol tudnék végre értelmesen levelezni, mert itt a fórumon ennek a válaszolgatásnak nincs értelme.
Különösen most ment el a kedvem, hogy kiderült, hogy a papiron bal oldali kormány pont a szociális szövetkezeteket lehetetleniti el és megint a saját embereinek akarja osztogatni a pénzeket.

(mint az alapitványi támogatást kapó rokon, csak itt nagyobb tételben és nyilvánosan megy minden, már csak legyint rá mindenki idehaza)
Előzmény: Törölt nick (596)
l583lku Creative Commons License 2007.11.07 0 0 598
Gyakorlati mutatószám, hitelképességi mutató, stb.
Előzmény: Törölt nick (595)
l583lku Creative Commons License 2007.11.07 0 0 597
? ? ?
Előzmény: Törölt nick (593)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.07 0 0 595
Mi a fenének lenne a mérlegben legalább 10%kp? Nem logikus.
Nagyon furcsán látod te magyarországot hallod.
Előzmény: l583lku (594)
l583lku Creative Commons License 2007.11.06 0 0 594
Ez igy nem igaz.
Az alapvetö probléma szerintem az, hogy nem tudnak bánni a pénzzel.
Amint pénzhez jutnak, azonnal elköltik saját magukra, vagy ami eszükbe jut, ezért sosincs pénz a számlájukon. Lámpással se találsz olyan céget, amelyiknek a méglegében legalább 1o% készpénz szerepelne.
A másik gond, hogy az elmúlt tiz év hatalmas inflációi miatt radikális átrendezödés történt. Az ingatlan és a gépjármüvek ára drasztikusan megnött, a fogyasztási cikkek pedig egyre olcsóbbak lesznek, ugyanakkor egyre rosszabb a minöségük.
A bankok betéti kamatai minimálisak, amiböl ráadásul 2o% adót vonnak, a hitelt drágán adják és kis összegre, igy lakást venni keveseknek van esélye. Bérlakások pedig nincsenek.
Mivel az emberek nem tudnak bánni a pénzzel, elkeserednek, hogy mennyit kell spórolniuk, hogy lakásuk legyen, de amint összejön pár százezer, azonnal elköltik fogyasztási cikkekre. Félnek attól, hogy sok pénzük van, szabadulni akarnak töle, megrészegednek a pénz látványától.
Persze, ez az én véleményem.
Tény az is, hogy a vállalkozások többsége nem vállalkozás, hanem munkanélküliek menekülési próbálkozása, mivel nincs pénze, bizományba - hitelre - veszi az árut, nem tudja eladni adott idö alatt, ezért a szállitónak várnia kell a pénzére, és gyakran csak egy részét kapja meg.
Valamint az is tény, hogy a multik különbözö háttéralkukat kötöttek volt miniszterekkel, igy pl. anno 8 napos fizetési határidö volt készpénz és 3o napos banki utalásra, a multik 9o napos határidövel kötöttek szerzödést, ami jogszabályt sértett, de - feltehetöleg a háttéralkuk miatt - egyetlen hatóság sem inditott még eljárást sem emiatt. Söt, egy nagy áruház a dolgozóinak a minimálbért sem fizette ki. Annyira nyilvánvalóan törvénysértök voltak évekig, hogy pár év után kénytelen volt egy ellenörzö szerv lépni és nagy összegü birségot szabott ki. Ez azt jelenti, hogy a cég öt évre ki van zárva mindenféle támogatásból.
Ezt annyira komolyan vették, hogy 5o milliós támogatást kaptak munkaerö képzésére, amiböl a vezetök külföldi nyelvtanfolyamokon és továbbképzéseken vettek részt, miközben továbbra is minimálbéren keresnek embereket.
A minimálbér az valahol havi 3oo dollár körül van, mig a középvezetök 2,5-3 ezer dollárt kapnak.
Előzmény: Törölt nick (590)
l583lku Creative Commons License 2007.11.06 0 0 592
Adnál egy emil cimet, ahol magánban beszélhetünk?
Csináltam egy cimet
asd123 kukac tvn pont hu
Előzmény: Törölt nick (591)
l583lku Creative Commons License 2007.11.03 0 0 586
"Mindenek elött azt kellene megtudni mit lehet majd eladni, mire van kereslet. "

Ezen túlvagyunk, több lehetőség is van.
Mindenekelőtt azt kell megnézni, hogyan lehet működtetni egy szövetkezetet, sok dolgozót foglalkoztató céget minimális vezetői létszámmal, és hogyan lehet megfelelő válallati kultúrát, csapatszellemet kialakitani akkor, amikor mindenkiben az az elsődleges motiváció, hogy csak magának gyűjtögessen és a napi megélhetését biztositsa.
Szervezetfejlesztés és működtetés a probléma, ezt irtották ki az elmúlt pár évtizedben a fejekből, ezt kell visszahozni. Ezért keresek olyan amerikai céget, ahol legalább 3o-1oo főt foglalkoztatnak régóta, főleg kétkezi munkásokat és van csapatszellem, kevés a vezető és nem lopnak szét mindent se az ott dolgozók, se külsősök.
Előzmény: Törölt nick (584)
l583lku Creative Commons License 2007.11.02 0 0 583
Leirtam 575 és 579 alatt.
Előzmény: Törölt nick (582)
l583lku Creative Commons License 2007.11.02 0 0 581
Pedig pont azt reméltem, hogy valaki ajánl olyan webcimet, fórumot, vagy levelezési listát, ahol érdemi információcsere zajlik. Oda kellene lapozni. ;)
Előzmény: Törölt nick (580)
l583lku Creative Commons License 2007.11.02 0 0 579
Akkor megvan a közös nevező, lapozzunk.
Hol tudok pozitiv példákat találni, milyen listán, fórumon tudnék tapasztalatot szerezni, amit itthon meg tudnék valósitani?
Előzmény: Törölt nick (577)
l583lku Creative Commons License 2007.11.02 0 0 578
Ebből egy kukkot sem értek. Kifejtenéd bővebben?
Előzmény: Törölt nick (573)
l583lku Creative Commons License 2007.11.02 0 0 575
Ezek szerint jobb lett volna alaposan végigolvasnom a beirásokat, mielött irok? Csak az utolsó százat olvastam át, abból nekem nem derült ki, ki a fönök és miért kell a kedvében járni.

Mondjuk, az én kedvemben nem kell járni, de nem is akarok fönök lenni.
Jó lenne végre annyi pénzt összeszedni, hogy végre elindithassak egy szövetkezetet, ahol minél több ember munkát kaphat, és jó lenne külföldi tapasztalatokkal gazdagodni, hogyan is lehet embereket foglalkoztatni, és nem a hazai mentalitást alapul venni, hogy "itt csak a gépek dolgoznak, ha drága, akkor dolgozzanak a kinaiak fillérekért" és akinek nincs felsöfokú végzettsége, az már lassan portásnak se lesz jó.
Előzmény: Törölt nick (572)
l583lku Creative Commons License 2007.11.02 0 0 574
Elég sok mindenre. ;)

Nem fogod elhinni, az egyik legérdekesebb összezördülésem egy hamutartó miatt adódott. A szokásos megoldás, ugyebár, egy szabadegyetemen, hogy néhányan javasolnak pár témát, amit meg kellene vitatni, és egy idö után meghivnak egy személyt, hogy tartson erröl elöadást. Történetesen sikerült egy olyan személyt kiválasztani, aki annyira jól beszélt, hogy a hallgatóság mintegy kétharmada másfél óra után is ugyan úgy a székén gubbasztott és figyelt. Mivel voltak dohányosok is, azok egyre jobban fészkelödtek, de csak páran mentek ki a folyosóra arra a pár percre, mert a külsö zaj miatt be kellett csukni az ajtót, nem hallhatták az elöadó néhány mondatát.
Emiatt valaki bent rágyújtott, amit néhányan zokon vettek, az elöadónak abba kellett hagynia a beszédét a vita miatt, de a szervezö érezte, hogyha szünetet rendel el, akkor szétszéled a társaság, és mivel az elöadó is azt mondta, hogy már csak pár perc van hátra, és neki is sietnie kell haza, úgy döntött, hogy engedélyezi a bent dohányzást. Erre pici morgás alakult ki a füströl és a padlóra hamuzásról, mire hirtelen ötlettel azt javasoltam, hogy a dohányosokat engedjük az ablak mellé, amit résnyire kinyitva a füst kimegy, mivel kint hidegebb volt, és egy üditös müanyag flakont kettévágva csináltam egy hamutartót, amibe hamuzhattak. Az elöadó tényleg befejezte addigra a beszédét, mire a maroknyi dohányos elszivta a cigijét, de meglepö módon csak pár kérdés volt és a társaság szétszéledt.
Másnap bárkivel beszéltem, az elöadás tartalmáról alig tudtam bárkivel beszélni, viszont mindenkinek volt valami megjegyzése rólam, hogy a müanyag hamutartó tüzveszélyes (vizet tettünk bele), hogy támogatom a dohányosokat, hogy magamat a többiek fölé akarom helyezni, hogy át akarom venni az irányitást, stb. stb.

Azért, hogy megértsd, mire gondolok, egy rövid történet.
Egy ismerösöm volt fönöke az 197o-es években kiment usa-ba és a 9o-es évek végén jött vissza, és a volt munkatársai elhivták sörözni. Véletlenül összetalálkoztam velük a presszóban, és mondott egy roppant érdekes dolgot, ami nem tudom, hogy igaz volt-e, de számomra hatásos volt. A volt munkatársai faggatták, hogy milyen titkos kutatásokban vett részt, és mi mindent fejlesztett, mire közölte, hogy semmiben, söt itthon sokkal fontosabb munkát végzett, mint kint. A sokadik kérdésre, hogy akkor miért nem jött vissza, ennyire a pénz rabja lenne, végül kifakadt, és azt mondta:
Tudjátok, mi van itthon, bármit akarok, azt engedélyeztetni kell, meg költségvetés kell, összehivják az értekezletet, megvitatják olyanok, akiknek fogalmuk sincs a dolog tartalmáról, és ha megkapom az engedélyt, attól kezdve a többi csoportvezetö ellenem van, hogy én csinálhatok valamit, ö nem, a beosztottak pedig tartják a markukat, hogyha olyan fontos nekem, akkor adjak nekik is valami jutalékot, vagy legalábbis mindenbe belekötnek, hogy miért igy, és miért most és különben is van más dolga is és talán várni kellene vagy venni még egy gépet, stb. Kint, ha reggel kitaláltam akármilyen értelmetlen feladatot és azt mondtam az elsö arra járó beosztottamnak, hogy csinálja meg, rögtön közölte, hogy "délre meglesz, fönök".
Mert ott az a lényeg, hogy el legyen végezve a feladat, ha pedig értelmetlen dolgot csináltatok, akkor úgyis lapátra leszek téve, de arról nem a beosztottak fognak dönteni.
Na, jójcakát itthon, jó reggelt odaát. ;)
Előzmény: Törölt nick (571)
l583lku Creative Commons License 2007.11.01 0 0 568
Igazad van, pontositok:

Ahogy azt eddig megtapasztaltam, bárhol jártam, magyarral találkozva, bármilyen javaslatot tettem, támogatás helyett kötözködést, kételkedést kaptam, mert mindig csak a problémákat látták, sose az elérendő célt.
Előzmény: Törölt nick (567)
l583lku Creative Commons License 2007.11.01 0 0 566
Kedves AFAPK barátom, úgy tűnik, nem ismered a magyar szokásokat, ugyanakkor nem kérdezel, hanem ledorongolsz, mint a magyarok általában.

Idehaza a papir a lényeg, annyira, hogy monopóliumok jöttek létre, különösen a nyelvvizsga terén. Nyelvvizsgához van kötve a főiskolai és egyetemi felvételi, ha nem teszed le, nem vesznek fel, nem tanulhatsz. A nyelvvizsgát pedig évtizedekig csak egy cégnél lehetett megszerezni drága pénzen, és gyakran csak sokadik próbálkozásra adták meg. Igy a nyelvvizsga az bizony itt komoly értékkel bir. Legalább akkorával, mint a Sárkányölönek a sikeres csata után.


Amúgy, hogy az itteni mentalitást megértsd, egy igaz történet:
Én a nyáron akartam kimenni USA-ba pár hónapra, kaptam egy ajánlatot, pár ezer dollárt kiutalok egy bankszámlára, akkor megvan a biztos fedezetem, igy nem fognak visszaforditani, és lesz megélhetésem is.
Idehaza van a Budapest Bank, amelyik melldöngetve állitja, hogy a General Electric csoport tagjaként mindenben maximálisan szakértő és törvénytisztelő és ...stb. stb.
Annyira, hogy az ügyintézőket tanácsadónak nevezik és napi 14 órán át dolgoztatják.
Annyira, hogy velem közölték, hogy 13 dollár lesz az utalási költség, amire "még egy kicsi" rájön, mert a fogadó banknak is van jutaléka.
Ezzel szemben kiderült, hogy el se tudták utalni a pénzt, mert elirták a fogadó bank nevét és cimét - 1-1 betüt ! - igy érvénytelen volt az utalás, tölem viszont 1oo dollárt vontak le költség cimén - csak a BB 3o dollárt, a többire annyi volt az indok, hogy "mivel sikertelen volt az utalás, vissza is kellett küldeni és voltak járulékos költségek".

Mivel az utalás siekrtelen volt, nem utazhattam, a többiek kimentek, és jól jártak. A banknál pedig a vállukat vonogatták, hogy ők nem felelősek azért, hogy a gép más betüt ismert fel, és fogalmuk sincs, mi a hiba, az amerikaiak szó nélkül dobják vissza a hibákat, nincs egyeztetési lehetöség se, és még ök se tudják, hogy hogyan müködik az egész.
Amikor elmentem a fogyasztóvédelemhez, akkor kiderült, hogy igazam van, egy céget bármikor megbüntettek volna, a 15 helyett 3o dollár kimeriti a fogyasztók megtévesztését, de ez a törvény a bankokra nem vonatkozik. A bankokra külön törvény vonatkozik, ami nem ismeri a megtévesztés fogalmát, igy a Bankfelügyelethez kellett fordulnom, ahonnan egy semmitmondó levelet küldtek, hogy "levélben felhivták a bank figyelmét, hogy elözékenyebb ügyintézésel próbálja megelözni, hogy az ügyfeleket kellemetlenség érje".

Kellemetlenség - "mindössze" egy nagy lehetöségröl maradtam le, a 1oo dollár pedig 2 heti fizetésem volt.

Előzmény: Törölt nick (552)
marika73 Creative Commons License 2007.10.29 0 0 565

Egy hétnyi kétségbeesés után sikerült neki munkát szerezni, most már házvezetőnőként dolgozik egy hat gyerekes családnál. Remélem minden rendben lesz vele. Papírok a fasorba se. Sem szerződés semmi. Csak úgy ígéretre ment .

Tudod, a pénz...

Köszönöm , hogy felajánlottad a segítségedet.

 

Marika

Előzmény: Törölt nick (562)
lustandi Creative Commons License 2007.10.28 0 0 561
Tudna segíteni valaki 2 diáknak??Olcsó motel vagy hotel szoba kéne 1 hónapra!
dawnie Creative Commons License 2007.10.20 0 0 560
Előzmény: marika73 (559)
marika73 Creative Commons License 2007.10.18 0 0 559

e mail címem: kondornekalmarm@gmail.com

tel: 52/455-639

anyukám tel száma0017189970640

marika73 Creative Commons License 2007.10.18 0 0 558

Sziasztok,

 

Ha tudna valaki segíteni nagyon hálás lennék. Anyukám Hétfőn ment ki N.Y.ba házvezető nőnek, de mire kiért a néni már nem tartott igényt rá. Most ott áll már 3 napja, és nincs munkája. Magyarokhoz ment volna, tehát csak magyarul beszél. Ha tudtok valakit aki igényelne gondozást, betegápolást, házvezetést magyarul kérlek szóljon.
S.O.S

S.O.S

S.O.S

 

Marika

Florika79 Creative Commons License 2007.09.22 0 0 557
Sziasztok!

Lenne pár kérdésem New Yorkkal kapcsolatban, de nem publikus, úgyhogy megtenné valaki, akinek van egy picike ideje, hogy dob nekem egy mailt a címemre?

florance@steelhussars.hu

És akkor mailben meg tudnánk vitatni a dolgot. :)

Előre is köszönöm! :)
kriszmam Creative Commons License 2007.09.19 0 0 556

Szerbusztok!

Segitseget kernek toletek. A vom egyik tanitvanya (szakszonontanar ) egy harom honapos osztondijat nyert hozzatok. 19 eves fiu, elkiserne az apja is. Oktober 1-tol december vegeig lennenek kinn. Draga szallodara nincs penzuk, valami szobat szeretnenek berelni akar maganlakasban, akar elfogadhato aru motelban vagy iskolaban. Kerlek benneteket segitsetek, inditsuk el ezt a gyereket a siker utjan. Koszonom.

cobana Creative Commons License 2007.09.09 0 0 554
Igazi B.nkó vagy!Grat
Előzmény: Törölt nick (552)
Wesson8 Creative Commons License 2007.09.09 0 0 553
Egy magyar oldal New Yorkról: New York
octoberlady Creative Commons License 2007.08.25 0 0 549
Sziasztok! Keresnek szociális munkásokat, pedagógusokat New Yorkban? Van 3 diplomám, angol nyelvre is lefordítva, plusz nyelvvizsga, jól beszélek angolul. Van vmi ötlet? Üdv. Móni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!