Keresés

Részletes keresés

Zoltan Zvolenszki Creative Commons License 2014.07.21 0 0 32876

A felkorbácsolt önérzetednek külön csinálunk a bánki talin egy Fuctec simogató sátort, hogy, aki megbántott, az odaléphessen hozzád, s megsimogasson, átöleljen, bocsánatot kérjen, hogy igazságtalanul vádolt.

 

Csak győzzed a sok átkarolást :)

 

A motto: Fuxtec, én így szeretlek :)

Nehogy felhívjál :)

Előzmény: Fuxtec halottnick (32875)
Fuxtec halottnick Creative Commons License 2014.07.21 0 0 32875

Mennyit? Annyit, amennyit kell.   A fuxtec az elejétől 5-6 éve ugyan azt hozza. 

 

:)

 

Itt nekem csak az volt a problémám régen, hogy leugyanazozták a strausokkal és a hitvány józsfvárosi szarokkal. + bevádoltak matricázással.

 

 

 

 

Előzmény: gaabre (32873)
Fuxtec halottnick Creative Commons License 2014.07.21 0 0 32874

Az a video, amiből kilopták a képemet egy 3 napos játék volt. :)

Előzmény: anegytech1 (32870)
gaabre Creative Commons License 2014.07.21 0 0 32873

Ezen a fórumon pont többet dicsérik a kínai gépeket, mint amennyit kellene... csak mert állítólag 2014-re eljutottak oda, hogy a kaszával lehet kaszálni. Hogy mennyit, az persze még mindig kérdés.

Előzmény: Steven 68 (32861)
anegytech1 Creative Commons License 2014.07.21 0 0 32872

Ja, még annyit hozzátennék a fűnyírókról írtakhoz, hogy a kis elektromos gépet húsz percenként leállítottam, mert nagyon felforrósodott (meg féltem, hogy végleg feladja), a hondával meg egy menetben le tudom nyírni, max egy pihenőt szoktam beiktatni, azt is inkább magam miatt :).

Előzmény: anegytech1 (32870)
Donci62 Creative Commons License 2014.07.21 -1 0 32871

Volt ott valami gázbovden is ha jól emlékszem.

Úgy már lassan közelít az új ára felé!:-DDDD

Előzmény: Rahed Lee (32869)
anegytech1 Creative Commons License 2014.07.21 0 0 32870

Szerintem nem az a különbség egy fuxi és egy ipari gép között, hogy a fuxi nem bír el a magas fűvel a másik pedig igen. Én is vágtam fuxival a belinkelt képnél durvább nyakig érő gazt is, ugyancsak damillal, és vitte is a fuxi. Viszont hozzá kell tenni, hogy az kb 200 nm volt, nem mondjuk ezer, és a végére lerohadt a karom, mert nincs rezgéscsillapítás.

A különbség szerintem az, hogy egy ipari géppel nem kell megállnom 20-30 percenként pihentetni a gépet (bár valószínűleg magamat amúgy is pihentetném félóránként). Valószínűleg hosszú távon kevesebb a hibalehetőség egy ipari gépnél, amit nagyobb megterhelésre szántak, és azért rendszeres munkánál, nagy területeknél nem elhanyagolható szempont a rezgéscsillapítás.

 

Vegyünk egy hasonló példát. Én már 10 ezer forintos elektromos fűnyíróval is nyírtam azt a területet, amit egyébként egy Honda GCV160-as géppel szoktam nyírni. Van egy kis különbség a kettő között. Azon kívül, hogy a kis elektromossal kb kétszer annyi ideg tartott lenyírni a kábel húzogatás-kerülgetés és a kisebb vágóterület miatt, simán vitte a vastagabb gazt is, néhány helyen kicsit befulladt, de lenyírtam vele 600 nm-t. Ja és a végén senki meg nem mondta volna meg, hogy éppen nem a hondával, hanem az elektromos kis géppel nyírtam. És egyébként a kis gép még mindig nem döglött meg lassan tíz éve (ezen egyébként csodálkozom is), de azon nem csodálkoznék, ha hasonló rendszeres megterheléstől a kis gép kinyiffanna hamar, a honda meg vígan működne tovább. De valószínűleg hasonló a helyzet egy 40 ezres és egy 200 ezres benzines fűnyíró között is, mind a kettő lenyírja ugyanazt, de a tartósságban és strapabíróságban vannak különbségek.

 

Én is azért vettem a fuxit, mert keveset használom, otthoni célra, ami persze nem jelenti azt, hogy a fuxi egyszer-egyszer nem bír el nyakig érő gazzal. De azért kíváncsi lennék egy olyan tesztre, ahol napi szinten órákig nyírnak vele, mit szól hozzá a gép. Akinek van kedve, tesztelhetné :D.

Előzmény: dr.szertelen (32868)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.07.21 0 0 32869

Én 70-ért vettem használtan, egy damilfejet kellett mindössze vennem hozzá pluszban. Jelen állapotban 100 felett van a használtpiaci ára :-)

Aki meg egy jó állapotú profi gép helyett egy új kínait választ csak azért, mert új, az biztosan nem azok közül kerül ki, akiknek már volt szerencséjük egy komolyabb géppel is dolgozni. Nehéz úgy megítélni valamit, hogy nem ismeri az ember.

Előzmény: Steven 68 (32866)
dr.szertelen Creative Commons License 2014.07.21 0 0 32868

De ezt DAMILLAL vágják Gypsyék!!!!!!!!!!!!

Ha ezt a te kinaid tudja ahogy felénk mondják :

Fényes nappal a Búzatéren kinyalom......................

Most már csak azt kell mondanod hogy 7 tank után melegszik be igazán:DDDDD

Előzmény: Steven 68 (32867)
Steven 68 Creative Commons License 2014.07.21 0 0 32867

Ettől keményebb helyeken is helyt állt ahol laboda,meg disznóparéj volt az úr.

Előzmény: Gypsy56. (32864)
Steven 68 Creative Commons License 2014.07.21 0 0 32866

Akkor próbára hirdesd meg a Husqvarnát,hogy mennyit fognak érte kínálni még a felét sem a vételi árának ebben biztos lehetsz. Inkább adnak 20-30000 Ft-ot egy új Kínai jobb minőségű gépért mert azt szokták mondani,hogy az új, az csak új. Amúgy én is akadtam már betonba és még nem tört el semmije.

Előzmény: Rahed Lee (32865)
Rahed Lee Creative Commons License 2014.07.21 0 0 32865

Egyetértek Gypsy-vel száz százalékig.

 

Volt már néhány gépem, köztük kínai is. A Fuxtec-el nincs semmi baj, ha arra és úgy használják őket, amire méretezve lettek. Ezt Fuxi úr is mindig elmondja.

Köbcentire, teljesítményre hasonló a Straus-om is mint a nagy ipari gépem a Husqvarna 343R. Ugyanazt a munkát is végzi mindkettő. A Straus is szépen teszi a dolgát, amit a Husi lelegel, azt ő is. Ennek ellenére nincsenek illúzióim és soha nem állítanám, hogy a Straus is van olyan jó, mint a 343-as, pedig ugyanúgy megcsinál mindent. Berlan még nem volt a kezemben, de láthatatlanban sem hiszem el, hogy ez egy óriásölő gép lenne. A legszembetűnőbb különbség a nagy profi gépek és többi másik között, az a szerkezeti felépítése. Elsősorban nem a motornál keresendő a különbség. Sokkal masszívabb, erősebb a nagy gépek hajtása. A Husimon vastag, 35-ös szár, hosszbordás perselyezéssel, masszív tengely és hatalmas szöghajtás (a kínai gépekhez viszonyítva). Ha netán a penge betont fog a nagy dzsumbujban, akkor csattan egy nagyot, szikrázik elgörbül, de nem fogazódik le a kúpkerék a sokadik támadásra sem.

 

Ezek a profi gépek folyamatos üzemre vannak tervezve és nem fél évre kalkulálható az élettartamuk a legnagyobb igénybevétel esetén sem. Az, hogy valami Stihl, vagy Husqvarna abból nem következik egyenesen, hogy garantáltan jobb, mint bármelyik Fuxtec. Ezeknek is van olcsó, hobbikategóriás modellje. A nagyobb köbcentis (40-50) motorokat a nagyok, csak a profi gépeikre akasztanak. De ott ehhez is van méretezve minden. Az erőátvitel, a rezgéscsillapítás, a terhelhetőség stb. A kínai gépek többségén egy nagy, erős motor van, de az erőátvitele egy 25-30 cm3-es hobbigépre való. Annyit is bírnak. Egyen szöghajtás van szinte mindegyiken. Persze lehet szerencséd és füvön, kórón kívül nem akadsz bele semmibe, akkor sokáig jó lehet.

 

A Fuxtec gépek az ár-érték arányokat figyelembe véve nagyon jók. Ennyi pénzért ilyen jó gépeket nem nagyon találni máshol. De nem ez az egyetlen szempont. Aki folyamatosan dolgozni akar vele, alkalmazottakat tart, akik nem biztos, hogy akkor is úgy bánnak a géppel ahogy kellene, ha a főnök nem látja, ha biztos akar lenni abban, hogy meghibásodás során azonnal ott van a cserealkatrész, aminek a minőségében nyugodt lehet, van képzett szervizhálózat, akkor megveszi a sokkal drágábbat. Az ár-érték arány lehet szempont, de elég szubjektív. Az ár egzakt dolog, de az érték már nem ilyen. Ha csak azt néznénk, hogy egy adott munkafolyamat elvégzésére mennyiért lehet venni egy gépet, akkor senki sem venne profi munkagépet. Miért áldozna egy Komatsu, vagy Caterpillar erőgépre, mikor egy Zetor is eltolja egy tolólappal a földet. Akik igazán dolgozni akarnak vele, azok valamiért mégis hajlandóak mélyen a zsebükbe nyúlni. Én nem ebből élek, csak drága az időm, nem könnyen szakítok ki egy egész napot a kaszálásra. Nem akarok kockáztatni, nekem megéri a nagy Husi. Ha meg sikerül megszabadulni a birtoktól, akkor a Husqvarnát könnyen el is tudom adni legalább annyiért amennyiért vettem.

 

Gypsy56. Creative Commons License 2014.07.21 0 0 32864

És kb hány ilyen hely volt közöttük?

Előzmény: Steven 68 (32863)
Steven 68 Creative Commons License 2014.07.21 0 0 32863

Én még ahol levágtam a gazt senki nem tudta megmondani,hogy milyen géppel csináltam. A szomszédoknak van Oleo-Mac, Partner láttam, hallottam a Berlan-hoz képest csak mákdarálónak való. A gyengébb Stihl és úgymond " márkás "gépeket az árához viszonyítva a Berlan a seggéből kihúzza. Most ezzel nem azt akarom mondani,hogy mindenki Fuxtec- Berlan gépet vegyen,mindenki olyat vesz amilyet akar,meg amennyire pénze van. A tízen ezer Ft-os gépeket én sem ajánlom senkinek,de van akinek az is jó.

Előzmény: Gypsy56. (32862)
Gypsy56. Creative Commons License 2014.07.21 0 0 32862

Szerintem meg mindkét oldal túlzásai kártékonyak. Klassz dolog, hogy láttál már Stihlt, az meg nagyon izgi, hogy "javítani kellett elég borsos áron". Én is láttam már Stihlt, sőt olyat is, amit nem kellett javítani. Aztán meg pár olyan helyre hívtak kaszálni, amit kínai műszerrel próbáltak előtte, és másfél sor után elhunyt a szöghajtás. Nekem meg sikerült. Meg előtte, és azóta még sok olyan, amibe a műszer belebukott. Ne ringasd magad abban a hitben, hogy a Berlan pont olyan, mint a Stihl (sőt, netán jobb ??), csak a tizedébe kerül. Az egy más kérdés, hogy azzal is lehet kaszálni, csak nem olyat, és nem annyit.

Előzmény: Steven 68 (32861)
Steven 68 Creative Commons License 2014.07.21 0 0 32861

Üdv!  Azt szokták mondani,hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze. Ezt csak azért írom mert ahogy olvasgatom a nagy tudású hozzászólásokat ezeket a Fuxtec-Berlan gépeket ócsárolják,de lehet,hogy nem is ismerik. Őszinte leszek nekem is egy Berlan van, ám ha látnátok amit művelek vele nem hinnétek a szemeteknek, és még mindig hibátlanul működik. Láttam én már Stihl gépet, és javítani kellett elég borsos áron.

Bagaméri' Creative Commons License 2014.07.20 0 0 32860

Tapolca/Keszthely környékén nincs véletlenül valakinek eladó relatív olcsó gépe?

~2000 négyzetméternyi térdig érő gazt(tarack, parlagfű) kellene levágni, egy alkalomért nem vennék újat.

 

Móncsa Creative Commons License 2014.07.20 0 0 32859

SZERINTEM!

 

Tedd el a garázs mélyére és vegyél egy Fuxtec-et Lacibától  , többet semmi gondod nem lesz :) :) :) :) :) :)

 

SZERINTEM!!!

Előzmény: pubos1 (32856)
gaabre Creative Commons License 2014.07.20 0 0 32858

Hi benchmade,

mész bánki fűkaszás talira?

Előzmény: benchmade745 (31893)
kriszbon Creative Commons License 2014.07.20 0 0 32857

Ha van lehetőséged rá, próbálj cserélni gyújtást.

Nemrég jártam hasonlóan egy FS 80-al, és az volt a gond.

 

Előzmény: pubos1 (32856)
pubos1 Creative Commons License 2014.07.20 0 0 32856
Köszi kipróbálok minden ötletet ,mert én sajna kifogytam.
Előzmény: peti550d (32855)
peti550d Creative Commons License 2014.07.19 0 0 32855

Csak tipp, volt nálam egy husi 125bvx ami csak szívatóval működött, ha húztam egy gázt szívató off es már nem is kapott elég anyagot.

 

probald ki hogy a nem a saját tankból adod a benzint,hátha ott is kevés és ezért áll le.

Előzmény: pubos1 (32854)
pubos1 Creative Commons License 2014.07.19 0 0 32854

helló.gyertya csere megvolt.tank tisztítva tanksapka szintén próbálva.a karbi az nem tudom milyen stihl zama azt  hiszem ez van ráírva.membránlapok cseréje megvolt,de érdekes rádobtam próbaképen másik karbit és ugyanezt produkálta.  

Előzmény: keszeg88 (32851)
Zoltan Zvolenszki Creative Commons License 2014.07.19 0 0 32853

Sziasztok fűkaszások, egy hét van hátra a bánki találkozóig, s szeretnék veletek megosztani egy fontos információt:

 

http://logout.hu/bejegyzes/guga/lancfureszesek_fukaszasok_kozos_koltseg.html

NyiMisi Creative Commons License 2014.07.19 0 0 32852

 Nem semmi :D

Előzmény: Lemmy67 (32845)
keszeg88 Creative Commons License 2014.07.19 0 0 32851

Nézz körbe az üzemanyag szűrőnél a tankban, esetleg még a tanksapka szuszogóját is átvizsgálnám. Amikor fulladni kezd tekerd ki a tanksapkát, ha rendbe jön ott a gáz.

Ha gyorsító fecskendezős a karbi akkor ott is lehetnek gondok.

Előzmény: pubos1 (32849)
flybird Creative Commons License 2014.07.19 0 0 32850

A gyertyát esetleg kicseréltétek? Az is lehet. a gond

Előzmény: pubos1 (32849)
pubos1 Creative Commons License 2014.07.19 0 0 32849

Helló.Hátha jár itt valami szaki aki tudna nekem segíteni._Van nálam egy sthil fs45 szegélynyíró.következő hibával.szépen indul alapjárat tökéletes.de pár perc munka után leáll!

karbi tisztítás megvolt membrán lapok cserélve,sőt még főtengely szimeringet is cseréltünk mert elég rossz állapotban voltak.üzemanyagot kap tank tiszta.Sőt próba képen ráraktunk egy másik karbit de ugyanez volt a tünet.mintha megfulladna pár perc után.csodálkoznék ha mindkét karbinak ugyanaz a baja lenne ,de semmi nem kizárt.Ha esetleg valakinek lenne valami ötlete megköszönném.

Fuxtec halottnick Creative Commons License 2014.07.19 0 0 32848

És téényleg :)))))

Előzmény: Gypsy56. (32847)
Gypsy56. Creative Commons License 2014.07.19 0 0 32847

Furcsa ez nekem. Például a morcos videójából, ahol bemutatja a Straus fantasztikus minőségét, még egyik konkurencia se merített ihletet. Szerinted ? :-)))))))

Előzmény: Fuxtec halottnick (32846)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!