Keresés

Részletes keresés

Ibolyafr Creative Commons License 2010.04.14 0 0 963

Sziasztok!

 

Voltam tegnap tp.ell.dokinál. Tp-n tart tovább,de nagyon elkeserített.

Közölte: gondolkodjak, mit fogok csinálni,mert az eddigi munkámat NEM fogom tudni tovább végezni!

 

Kilátásba helyezte a rokkantosítást!? Van valaki közületek, aki szintén igy járt?!

/félek, hogy a pozitiv gondolkodásomba,beférkőzne a betegségtudat.Nem tudnak rám számitani,nem vagyok egész ember./

 

Letaglózott, de végig gondolva/ nektek nem kell elmondani, tapasztaljátok/, nincsenek egyforma napjaink. Kiszámithatatlan az RA.

 

Egyáltalán milyen esélyeink vannak, ezzel az átok betegséggel a százalékolásnál?

Hencsy1983 Creative Commons License 2010.04.11 0 0 960
Sajnos tudom, h sok idő míg kiürül. Szerencse csak két hónapig szedtem. Reménykedem, h nem kell egyenlőre semmit szednem. Holnap megbeszélem az orvosommal várjunk egy hónapot, meglátjuk, hogy viselkedik a szervezetem. 
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.11 0 0 959
:-) én is szeretek étkezés közben is inni, fogalmam sincs hogy lehet pl. egy pirítóst tea nélkül fogyasztani:-))) Ez a része valóban nem egyszerű, nekem sem mindig ment/megy, de a többi inkább csak szervezés és egy-két jó tárolóedény, illetve megfelelő alapanyagok kérdése.

Igen, jól értetted, a gyógynövényeket miután összekeverted, egy nagy üvegben tárold és csak egy-két-három napi adagot kell egyszerre "porrá" őrölni a fűszerörlőben (ezt egy külön kis csavaros tetejű üvegben "őrizni") és ezt a port kell vízzel, teával stb. lenyelni. Csak egy kis mennyiség kell egyszerre, így nem olyan vészes a bevétele.

Én anno két-három korty teába kevertem bele alkalmanként és úgy ittam meg, nekem így egyszerűbb volt, mint kiskanállal bevenni a "port" és ráinni a teát:-)

Az összes praktika, tanács, recept stb. a megfelelő emésztést segíti elő, ezáltal persze az általános közérzet stb. is javul, ahogy ezt a tévében a joghurt reklámokban rendszeresen elmagyarázzák nekünk:-)))
Előzmény: Ibolyafr (957)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.04.10 0 0 958

Bevallom a bulgurról még nem hallottam,most olvastam utána.

Nagyon egyszerünek tünik elkésziteni,és már egy salátát is feldob./Most egy nagyot nyeltem,mert "csak" káposzta levest ettem ma/

 

Ez a bulgur simán beilleszthető, a most elkezdett diétába.

Előzmény: ovics (956)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.04.10 0 0 957

Remélem ezekkel a praktikákkal sokáig maradsz gyógyszermentes!

Sok hasznos dolgot irtál, csak a husi a gyengém.....amióta jóidő van, a férjem előszeretettel grillez, és olyan finomakat készít!

 

Etna! a természetgyógyász javallatait köszönöm hogy megosztottad velünk. Elmentettem, előtte fejben kell eldönteni, illetve átállni rá.

 

A "furcsa" számomra, hogy evés után nemlehet azonnal inni. Nekem evés közben is kell,mert pl: egy zsömlétől vagy kiflitől megfulladnék, hiába eszem hozzá paradicsomot, ami ugye lédus.

 

A májvédő tea őrleményt jól értem, hogy forrázás nélkül, vizzel kell bevenni?

Hmm  ez számomra furcsa, persze attól lehet helyes.

 

 

 

 

Előzmény: Hencsy1983 (952)
ovics Creative Commons License 2010.04.10 0 0 956
Köszi.Kefir a Trexanos napokon bejön.Veszek még ilyen olajat is.

Tegnap csináltam bulgurt.A picon kapni 600.-Ft / kg,keveset kell főzni és nagyon finom.A lányom és a férjem is lapátolta befelé.
ma néztem több helyen,de mindenhol elfogyott.lehet,hogy későn érő vagyok és mások javában fogyasztják?
Alacsony a glikémiás indexe is.
Előzmény: Ibolyafr (937)
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.10 0 0 955
Jó vitaminkészítmények: Magne B6, "B" Komplex, Q10+E vitamin, lecitin, Alga (spirulina), Kolin-inozitol, Alfalfa (lucerna)

Folyadék: napközben többet inni, estefelé kevesebbet, napi 2-3 liter.
Forró, vagy hideg tilos! Narancs-mandarinlé tilos (székrekedést válthat ki)

Gyümölcsök tisztítanak: mindig evés előtt kell enni (bélben emészt), ha evés után esszük (bélben erjed) - szezon szerint (alma, banán stb.),

Zöldségek gyógyítanak: a legjobb szezon szerint enni, nyers paprika tilos (ld. narancslé), csak párolva, vagy levesekbe téve fogyasztható.

Gabonánk táplálnak: barna rizs, hajdina, köles, gersli, rizs (nem zacskós)

Vértisztító tea (por)
1 cs ezerjófű +1cs csalán +1cs galagonya virág,levél +1cs vadárvácska + 1cs szagosmüge +1cs szamócalevél + 1 cs édeskömény + 1 cs édesgyökér + 1 cs gyermekláncfű gyökér+levél

Tárolása: a májvédőteánál írtakhoz hasonlóan. Reggeliidőben 1 kávéskanállal lenyelni, vízzel, vagy teával.

Hát nagyjából ennyi, leírva bonyolult, de nagyon könnyen rá lehet állni, anno én is csináltam kb. fél évig napi rendszerességgel, ma már csak időnként.
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.10 0 0 954
Az egészséges táplálkozás szerintem is nagyon fontos. Nekem egy kedves ismerősünk, aki itt rendel a városban, egy orosz származású (még mindig töri a magyart) természetgyógyásznő, Alla mondta: ha rendben a has, rendben a fej is, lazítani kell a hasat, akkor jó a fejnek is:-))

Azt hiszem még nem írtam le a receptjeit itt a fórumon, hát akkor most jöjjön néhány tanácsa, receptje. Állítólag ez pl. az egyik tuti tipp a - többek között - gyógyszerek miatt fellépő, sok problémát okozó székrekedés, ill. renyhe bélmozgás elkerülésére is:

Reggel éhgyomorra bevenni 1 mokkáskanál ürömfű (fehér+fekete, összekeverve, darabolva), vízzel lenyelni. 1 kávéskanál mustármag (nem kell rágni), 1 kk virágpor - vízzel lenyelni. Később lehet inni ginkobiloba zöld teát, vagy szibériai ginzeng (kék dobozos) teát. A teába lehet tenni egy csipetnyi gyömbérport (ez emeli az energiát) és 1-2 db natúr szőlőcukrot is. Ezután lehet reggelizni 7 - 9 óra között!

Lassan kell enni, jól megrágni, a folyadékokat kortyolgatva inni!

Reggeli javaslatok:
1./ teljes kiőrlésű kenyérből pirítós (graham, korpás...)+zöldségpástétom, vagy kőrözött, vagy Flóra margarin+fokhagymás zöldségsaláta (télen jégretek+salátalevél).
2./Zöldséges rizs + egy kevés olaj (ez kötelező!)
3./ Zöldséges saláta + párolt csirkehús
4./ Tofu zöldséggel, vagy feta zöldségekkel
5./ Zabpehely áztatva+párolt zöldség + olaj
6./ Zöldséges leves (brokkoli, vegyes, zöldbab kaprosan stb.), a levesbe tenni bulátát, vagy kölest

Folyadék: Evés után inni tilos ! Csak 1 óra múlva lehet inni. A teákba 1-2 db szőlőcukrot, 2-3 db datolyát, 1 evőkanál mazsolát lehet tenni, az esti teába 2 fügét!

Tízórai: pirítós lekvárral, vagy mézzel, müzliszelet (nem csokis!), vagy keksz a teába.

Ebéd: 12-15 óra között
Mindenféle zöldség párolva, nyersen, különböző zöldséglevesek, főzelékek, párolt, vagy grillezett csirkehús, natúr halfilé grillezve, feta sajt nyers zöldséggel (hú de szeretem a Sopszkát), rakott zöldséges ételek, gabonák stb.

Vacsora variációk: 19 óráig - nem szabad megtömni a hasat!
1./ 2 db pirítós mézzel, lekvárral (barack, áfonya) + gyógytea koffeinmentes (ha úgy tetszik teinmentes)
2./Natúr muzli szelet teával
3./ Túrókrémhab tea (ebbe a fent írt 2 db füge beáztatva)
4./ Gabonakása, rizskoh lekvárral, immunerősítő, vagy májvédő gyógytea
5./ Joghurtba áztatott müzli + gyümölcs (pl. barack) tea

Májvédő tea:
4 cs Máriatövis+1 cs gyermekláncfű+1 cs diólevél+1 cs orvosi zsálya+1 cs borókabogyó+1cs édesgyökér+1 cs katangkóró (cikória)+1 cs körömvirág

Ezeket összeönteni, beletenni egy jó nagy üvegbe, papírszalvétával bekötni. Egy kis mennyiséget kell alkalmanként frissen ledarálni (1-2 napi adagot) ez kis üvegbe bezárva tartani és az esti lenmagos kefír előtt 1 kávéskanálnyit ebből a ledarált gyógyfűkeverékből, vízzel, vagy teával lenyelni. Reggel is lehet, de este mindig!

Majd legkésőbb 21 óráig (!) a vacsora után valamikor, 2 dl natúr kefirbe, vagy joghurtba 1 kk étolaj + 1 evőkanál lenmag, vagy lenmagpehely.
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.10 0 0 953
Ez igazán jó hír, de azért azt se felejtsük el (no nem mintha a gyógyszerek érdekében szeretnék beszélni), hogy a Trexan és a hozzá hasonló gyógyszerek kb. 3 hónap-fél év alatt ürülnek ki a szervezetből, szóval simán benne lehet a pakliban még a Trexan hatása is.








Előzmény: Hencsy1983 (952)
Hencsy1983 Creative Commons License 2010.04.10 0 0 952

Recept:

Húsmentes étkezés! Köles,burgonya, hal csírák, sok sok zöldség!

Vitamin: Vas+ folsav, Viatking: standard pluszTésztaféléket nem nagyon fogysztok. Heti pár alkalommal fogyasztok kefirt és joghurtot. Abba virágport keverek egy teáskanállal. Azaz minden bió és természetes. Mindennap eszek almát is. Szintén bió.

Nem tudom , hogy köze van e hozzá, jártam természetgyógyásznál is. Holnap is megyek.

Nehezet még így sem lehet emelni, mert megterheli az izületeket, Ez nálam sikerült. De nem volt vészes. Minimális fájdalom így is marad. De ha nem kell többé gyógyszert szednem csak így kell élni, akkor el is viselem.

Remélem egy hónap múlva mikor megint megyek vérvételre így is marad. Nagyon szeretném. És ha így marad, mindennap írok egy étrendet, hogy mit is fogyasztottam:):)

Most tervezem egy ételpároló megvételét. Egy ismerősömnél ilyenben készítették az ételt. Teljesen más volt, nem volt vízes, szép színe volt és az íze is más és elvileg a vitaminom is megmaradnak. Hús párolására is alkalmas, meg riszt és bármit lehet benn készíteni.

Ibolyafr Creative Commons License 2010.04.09 0 0 951

Kedves ETNA!

 

Gyógyulj meg gyorsan! /Ebben a jóidőben talán könnyebb,hiába az volt a ludas../

 

A gratula nem nekem szól, mivel én nemtudom befolyásolni a gyulladást( de jó is lenne ...., egy életre elfujnám), de azért jólesett.

 

Igazából a biol.terápiától nem félek, /hisz nem ismerem,nem tapasztaltam/ de már mindent elfogadok,betartok, csak ne fájjon hol itt-hol ott.Persze a csukló az szinte állandó.

 

Hencsy kérem a tökéletes vérkép, és a fájdalommentes ÉLET receptjét./szerintem több példányba készitsd,kérik majd mások is :):)/

Előzmény: .ETNA. (947)
Hencsy1983 Creative Commons License 2010.04.09 0 0 950

Helló!

 

Valami csoda történhetett vagy nem tudom. Ma készült el a véreredményem. Minden értékem normális. Trexan nélkül, csak vitaminokkal.

 

.ETNA. Creative Commons License 2010.04.08 0 0 949
A lényeget nem kifelejtettem, de lüke vok: a 23 szuper !!!!!!!!! Gratula!!!!!!!!!
Előzmény: Ibolyafr (944)
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.08 0 0 948
Ja és ugye csak 2 db Trexant szedek egy héten..
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.08 0 0 947
Kedves Ibolya, legutóbb 23 volt, de korábban volt már nálam 33 is a vérsüllyedés (Trexan és hosszú-hosszú ideje folyó biol. terápia mellett) jól meg is lepődtem az eredményen, mert SEMMILYEN fájdalmam nem volt. Hogy ez nálam minek köszönhető, miért van, nem kutatom, csak imádkozom, hogy sokáig így maradjon:-)
Ja és babonából még jól le is kopogom!!

Egyébként a terápia óta általában 20 körül van (volt már 13 is), de akkor, amikor felment 33-ra, elutaztunk és elfelejtettem elvinni a Trexant, szóval, pont úgy jött ki, hogy két hétig nem szedtem, biztosan ezért ment fel, de ahogy írtam is, akkor sem voltak tünetek, fájdalmak, tényleg semmi, pedig sétáltam, úsztunk, sokat kocsikáztunk stb.stb.

A terápiával kapcsolatban... nem is tudtam, hogy x hónap előzetes kezelési időhöz van kötve.. hm!?? Én elég gyorsan bekerültem, bár ha belegondolok, a diagnózis az első tünet után nagyon gyorsan (kb. 2 hónap) a kezemben volt, de utána még engem is kb. egy évig kezeltek, jártam fizióra stb.

Lehet akármilyen hátránya is a biol. terápiának, de vitathatatlan előnye a fájdalommentesség.

Csak jelzem, hogy a gyengített immunrendszertől sem kell különösebben tartani (bár lehet ebben is csak szerencsém van?), jövő héten hétfőn lesz a 13. infúzióm és ezalatt most először lettem náthás (már annyira hiányzott a jó idő, biztosan lengébben öltöztem), pedig közben volt egy-két inlujárvány stb.... De most sem volt vészes: mézes-citromos tea, aszpirin-c, C vitamin, orrcsepp...kedden kezdődött... két nap és lekopogjam már jobban vagyok.
Előzmény: Ibolyafr (944)
Hencsy1983 Creative Commons License 2010.04.08 0 0 946
Hát jó ez a cikk. Remélem nem lesz rá szükségem soha. Még a kezelés elején egy vizsgálathoz kaptam izotópot, ami kimutatta, h hol van azaz az én esetemben hol az a kevés hely a testemen ahol nincs gyulladás.
Hencsy1983 Creative Commons License 2010.04.08 0 0 945

Helló!

 

Hát nekem mindig fájt az nap amikor beszedtem. Meg néha máskor is.De az értékeim le vitte. 10 mg-ot szedtem.

Most ,h nem szedem csak a viatamin komplexet, csak ici-picit érzek féjdalmat a  csuklómba, vagy a csípőmbe vagy éppen ahol kedve van begyulladni. De ez semmiség. Jó lenne ha nem kelle semmi mást szednem a vitaminon kívül. De ez csak álom. Majd holnap kiderül milyen a véreredményem, meg majd hétfőn a doki is megmondja ő mit gondol.

 

Ibolyafr Creative Commons License 2010.04.08 0 0 944

Sziasztok!

 

Voltam ma reuma dokinál, és nem emelte a 15mg Trexánt! Juhé... gyógyulok. A süllyedés 65-ről 23-ra csökkent.

De akkor mitől fáj  a két csípőm??? Hónap végén megyek Rtg -re,utána választ kapok.

Nálatok hogy áll a gyulladás? A dokinő szerint a gyógyszer mellett, nem lenne szabad ennyinek sem lenni. Véleményetek?

 

Rákérdeztem a biol.terápiára, talonban van, de még az OEP elutasitaná, és biztosra akar menni. /szept. óta kezelnek, előtte 14-évig itt nálunk kezelgettek/

 

Gyula65 Creative Commons License 2010.04.07 0 0 943
Kedves ETNA!

Az információ fontos dolog, bár pont neked, nem kell ezt magyarázni. Azért ne legyen rá szükségünk. Viszont a cikkből kiderül, hogy az érintettek száma növekszik, és kőkeményen keresik a megoldásokat. Üdv!
Előzmény: .ETNA. (942)
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.07 0 0 942
Kedves Gyula!

Ez egy nagyon jó hír, a biztonság kedvéért ugyan elmentettem a gépemre a cikket, de azért imádkozom, hogy soha ne legyen rá szükségem... Amen :-)
Előzmény: Gyula65 (941)
Gyula65 Creative Commons License 2010.04.06 0 0 941
Üdv!

Hátha valakit érdekel!

http://www.weborvos.hu/regionalis_hirek/izotopos_izuleti_terapia_mar_debrecenben/153240/
Ibolyafr Creative Commons License 2010.04.04 0 0 940

Szerintem az RA-t egyikünk sem kérte, de amilyen fránya ragaszkodik hozzánk.

A salazopyrint ismerem,elég sokáig szedtem,de nekem a vesémet támadta.

 

Husikából nálunk csak a csirke,pulyka és a hal jöhet számitásba. Pl:a töltött káposztát is csirkemellel és hajdinával készítem.

Előzmény: Hencsy1983 (939)
Hencsy1983 Creative Commons License 2010.04.04 0 0 939

Pár éve még én is azt mondtam, hogy a húsról nem tudok lemondani. Aztán mikor az orvosom felírta a salazopirint, annak a 2. hónapjától megundorodtam a hústól. Ez fél éve volt. Azaz nem régóta vagyok az.  Nekem genetikai az RA.

Először csak a szalámi félék, aztán minden. A sertéshúst pl sosem szerettem. Attól könyen megváltam, aztán mindentől. Most már nem szedem azt a gyógyszert, lehet meg is enném a húst, de már nem akarom. Olyan erős fájdalmaim nincsenek már mint a húsevő korszakomban. Így valamit segít.

A lenmagot én is használom mindenbe. De csíraként más. De az utolsó vérvétel eredményemnél magas volt a koleszterinszintem, ami szerintem röhely. Nem tudom mi okozta. Biztos nem a szalonna :)

Kölest most vettem először. De nekem be jött. Igaz én fél kilót 450 ért. Hajdinát is vettem azt 300-ért szintén fél kilót, de még nem próbáltam. Remélem izlik majd. Hát sajnos nekem az ukrán határ az ország másik vége.

Heti 1 vagy 2 alkalommal fogysztok kefirt vagy joghurtot.

A természetgyógyász javasolta , hogy nem kellene fogysztanom tejterméket, meg tésztaféléket sem. De hát akkor már nem lenne mit ennem. És a hétköznapokban egy tészta készül el a leggyorsabban. Főleg hogy 5-kor érek haza a munkahelyemről. Mellette diplomadolgozat írás és nyelvtanfolyam. De az utóbbit meg én választottam az életem részeként és így ezzel nekem kell megbírkoznom. De az RA-t azt nem kértem és sajna még is jött. :(

Ibolyafr Creative Commons License 2010.04.04 0 0 938

Az én gyomorvédőm is természetes alapanyagu,egy próbát megér.

Érdekes,említed a lenmagot ezt évekóta a koleszterin csökkentésére használja nálunk az egész család.

A kölest köretnek szoktam elkészíteni, ugyanugy ahogy a hajdinát is./ezeket én az ukránoktól szerzem be,1kg 300ft/

 

A husi...nem tudok/vagy nem akarok/ róla lemondani. Nekem ízlik. De, ezek szerint ha Te vega vagy, és mégis támad az RA akkor nem a husi az oka. Mégjobban meggyőztem most magam,hogy a husi maradhat.

 

 

Előzmény: Hencsy1983 (936)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.04.04 0 0 937

Homoktövishus olaj, plussz a kefir. Igaz az utóbbi már több mint egy hete kimaradt, de az olaj garantáltan jóóó, legalábbis nálam.

Előzmény: ovics (935)
Hencsy1983 Creative Commons License 2010.04.04 0 0 936

Én már nem merek semmilyen bogyót beszedni se a gyomromra se semmire. Csak  vitamin, de ez természetes anyagokból (pl:alga)

Inkább egészségesebb étrend. Vegetáriánus vagyok. Mellé még beiktattam egy két bió dolgot, mint pl: köles, csíra. Nagyon jó a medvehagyma, hagyma, lenmag és a vöröskáposzta csíra erra a betegségekre. A piacokon érdemes keresni, mert ott olcsóbb mint a bevásárló központokban.

Akit érdekel ezen az oldalon tájékozódhat melyik mire jó:

http://www.recept-oldal.hu/cikkek/edd-magad-egeszsegesre_/csirak

Most nem szedem a trexant így póbálok az étrendben változtatni, h ne fájjon semmim. Lekopogom nem is fáj. Érzem, hogy gyulladásban van a kezem, a derekam is egy helyen picit, de ez semmiség.

 

Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket!

ovics Creative Commons License 2010.04.04 0 0 935
Milyen gyomorvédőt?
Előzmény: Ibolyafr (933)
ovics Creative Commons License 2010.04.04 0 0 934
Érdekes,a lányom mostani leletében magas a hugysav érték............és fáj a nagy lábujja,de ezt az új cipőre fogta. A CRP-je jó lett,szemben a régebbivel.
Nekem már régóta ,mert vizhajtót kapok ( Pretanix ) vérnyomásra és ez nem engedi ürülni .
Előzmény: Ibolyafr (925)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.04.04 0 0 933

Gyomorvédőt én is szedek, de olvass utána RA-nál nembiztos,hogy jó az immunrendszer erősitése.Alapjában véve nekünk össze-vissza müködik.

 

 

Fájdalommente Húsvétot Mindenkinek!

 

 

Előzmény: Hencsy1983 (932)
Hencsy1983 Creative Commons License 2010.04.02 0 0 932

Én a terxántól nem voltam annyira fáradt. Csütörtökönként szedtem. És mindig evés közben vettem be. Aznapra beiktattam egy kefirt vagy egy joghurtot is h ne tegye tönkre a gyomrom. A joghurtba mindig kevertem egy teáskanál virágport. Elvileg immunerősítő hatása van.

De h kinek mi válik be, azt ki kell tapasztalnia. Mindenki szervezete másként reagál.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!