Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.18 0 0 1083

Szia!

Reméljük, hogy mostmár minden jó lesz. Kenegesd a lábadat valami bőrpuhítóval, de a testápoló is megteszi. Jót tesz a varratoknak. Nekem azt a doki egyben lehúzta, amikor a 6. heti konrollon voltam.  Nekem közben ki kellett venni az egyik fémet, mert nagyon szúrt. 8 cm hosszú, de egész vékony kis hústűszerű kapocs volt. Te most milyen cipőben  jársz? Gyógyulgass!

Előzmény: Juliette65 (1081)
Juliette65 Creative Commons License 2011.01.17 0 0 1082

Na,most sikerült...

Előzmény: Juliette65 (1081)
Juliette65 Creative Commons License 2011.01.17 0 0 1081

Hali!Csináltam hétvégén képet,most ilyen a lábam:duzzadt,vörös és még van egy öltéssor,amin rajta van a seb.Úgy néz ki az összes köröm,mintha gombásodástól sárgállna,pedig "csak" a maradék vér van alatta,ami nem ázott ki teljesen.Egész jól kezd lazulni az izom az ujjakban,ami biztató.Remélem,nem sok hölgyet rémisztett el a látvány!

Előzmény: Törölt nick (1076)
d-heni Creative Commons License 2011.01.16 0 0 1080

Szia Ági ca!

Hát nem hangzik valami jól, amiket írtál! Én régi fórumozó vagyok, tavaly áprilisban volt csontkorrekciós Wilson-féle műtétem. Nagyon jól sikerült, mindkettőt egyszerre csináltattam, és tényleg nyíl egyenesek lettek! Nekem sosem kellett semmiféle sínt sem hordanom! A műtét előtt álmodni sem mretem volna, hogy ilyen szép lábakat kapok majd. És tökéletesn "működnek" is, rendszeresen edzek, futok, kondizok. Az edzőteremből 2 csajnak már időpntja van a dokimhoz műtétre... Nekem eddig sosem volt csonttörésem, és riogattak is, hogy majd meglátom, az időjárás változásra hogy fognak fájni a csontjaim... Nahát ilyet még egyik lábamban sem tapasztaltam. A lábadozás az hosszú volt, én 3,5 hónapig voltam táppénzen, 6 hónap után vették ki a csavarokat. A lábdagadás nálam is elég sokáig tartott, de a nagy meleg miatt is jobban dagadt nyáron. Ahogy begyógyultak a csavar kivétel utáni sebek, fokozatosan, de elég gyorsan visszaszoktattam magam a magas sarkúhoz. Elmondhatatlan jó érzés, hogy nem fájnak a lábaim a szűk magas sarkú cipőkben, csizmákban.

Kitartást, és mielőbbi gyógyulást kívánok Neked!

Heni

Előzmény: Ági_ca (1078)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.14 0 0 1079

Szia Ági ca!

A 3-5 hónap pihizést igazán soknak tartom, mert ha törik az öregujjat és kapcsoznak, akkor is elvileg 6 hét és 3 hónap közötti a gyógyulási ídő. Úgy olvastam, hogy a Schede műtétnél,  mivel nem törtnek semmit 4 hétre csökken. Attól függetlenül én úgy gondolom, hogy a gyógyulási ídő azért mindig az egyénen múlik. Műtét után nekem is durván dagadt  a lábfejem, kicsit még a bokám is. Nekem a  10 öltéses varratot ki kellett szedni  és azt is csak 14 nap után lehetett. Elszíneződésem most is van ott, ahol benne van a fém. A régi cipőimet azért nem tudtam a 7. hét után felvenni, mert pont a fémnél nyomott. Kellett vennem egy Tamaris csizmát, ami egész lentről zippes és hajlítás nélkül bele tudtam lépni. Ennek olyan bélése van, ami nem nyomja a fémnél, lapos sarkú és teljesen le van kerekitve az orra. Szerencsém volt, mert rögtön kaptam és nem kellett bejárni a fél világot és még divatos is. Az öregujjam nekem sem vonalzó egyenes, de soha nem is volt az. Lehet hogy majd egyenes lesz, mert nekem még ezt a lábamat sajnos úgy néz ki, hogy még műteni fogják a haránttal, de ez pontsan ezútán fog eldölni és még úgye ott van a másik lábam is.

Azt is írtam korábban, hogy a lábam hétről-hétre és mondhatjuk azt, hogy óráról-órára javult, pedig igazából napközben azért végeztem azt a munkát itthon, ami szüksége volt. Sokat, naponta többször 15-20 percet törölközön keresztül jegeltem, felpócoltam, mozgattam az ujjaimat, lábkörzéseket csináltam.Kezelőcipőben jártam első perctől fogva, tehát  egyáltalán nem terheltem. Igaz, hogy kezelőcipőben még lementem az utcára is dupla gyapjúzoknit húztam a lábamra, hogy meg ne fázzon. Ha leülök még most is felteszem a lábam.

Szerintem pihentesd, jegeld, kézzel kicsit mozgasd az ujjaidat, hogy mire visszamész a dokihoz alakuljon.

Javulást kívánok neked és ha  kérdésed van szívesen válaszolok.

Előzmény: Ági_ca (1078)
Ági_ca Creative Commons License 2011.01.13 0 0 1078

Cocer:

Eddig mindig nyugtatott a doki, hogy hát szerinte milyen szép a seb, stb- szerintem csúnya volt és piros és 5 öltéses- és most szerdán kontrollon ő is azt mondta, hogy ez most szerinte is nagyon- nagy. És hogy biztosan sokat erőltettem. Ami egyáltalán nem igaz, mert varratszedésig (3hétig volt benne felszívódó varrat) egyfolytában polcoltam, alig jártam, ha jártam, csak spec cipőben, mankóval- amit mondta, hogy nem is kellene- jegeltem a lábam, szóval figyeltem rá. És már a varratszedésnél ekkora volt. Akkor azt hittem, csak be van dagadva. Most pedig mondja, hogy hegszövet és polcoljam, jegeljem, ne járjak; várjak vele 3-5 hónapot, mire kicsit lemegy. De a hegszövet nem megy le basszus. És most 2x akkora a bügyök helyén a lábam (és nem hiszem, h duzzadt, mert olyan kemény, mint a csont) és még a régi cipőket sem tudom már felvenni, pedig elvileg az lett volna a lényeg, s most még csúnyább :(( 21 éves vagyok, és nem kellene ilyenekkel szenvedni. Ráérnék később :P

Neked a duzzadás mekkora (volt)? Azt írtad, már tudsz 3 hete cipőt hordani. Csak a bügyök helyén dagad fel, vagy a többi helyen is?

A másik pedig, hogy nekem az ínnal csináltak valamit- elvágták vagy meglazították- de ugyanúgy áll a lábujjam, akár hordok este sínt, akár nem, ugyanúgy visszaáll ferdén, mint előtte. Kicsit sem különb. Akkor nem tudom, mi értelme volt megműteni ott is?!

Ahh.

 

Ági

Előzmény: Törölt nick (1076)
Juliette65 Creative Commons License 2011.01.13 0 0 1077

Szia!

Köszi!Gipszlevét után ugy nézett ki a lábam mint valami 200éves anyóka bőre!Sőt a mozgásom is olyasmi volt.

A doki mégcsak óvatos sétákat engedélyezett.Persze bokakörzést és lábujjmozgatást igyekszem minél többet csinálni.A sebek lassan leáznak,de azért éjszakára még ráhúzok egy laza zoknit,mert nem szeretnék arra ébredni,hogy elakadt a var a paplanhuzatban.A kezelőcipő valóban segit,csak a lábfejemen bő,ha megszoritom jobban,akkor meg egy idő után vágja a bokámat.Na ja,nem egyszerű ujra járni tanulni:mire megszoktam a gipszet,megfosztottak tőle...

 Na,jók legyetek!És gyógyuljatok!

Előzmény: Törölt nick (1076)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.13 0 0 1076

Sziasztok!

Juliette 65!

Hát a gipszlevétel után nem fogsz rögtön futni, de ezt te is tapasztalod.  Ha a dokid szerint terhelhető már a lábad akkor muszály terhelni. A naponta többszöri bokakörzés, lábujjmozgatás sokat segít. Ha leülsz még sokáig pócold fel. Nekem a fém a lábamon már teljesen kitapíntható és ki is dudorodik. Kiváncsi vagyok mit mond a doki.

Robbiegirl!

8 eres EKG, teljes vérkép, vízelet és tüdőszűrés eredménye kell. Az ortopéd orvos a leletekkel fog az anesztológushoz küldeni. Jobb minél előbb túlesni  rajta és meglátod, hogy megérte. Nincs falatrengető fájdalom. A kis kellemetlenségre, meg elég a fájdalomcsillapító.

szilvamagw!

Sajnálom nagyon anyukádat. Sokat kellett volna pihenni és felpócolni. Gondolom visszament a dokihoz. Nekem is a bütyökműtét mellett csinálták a kalapácsujjamat is. Nekem az ujjam alsó részén volt a műtét három öltésnyi varattal. A bütyökműtét mellett észre sem

vettem a kalapácsujj műtétet egyébként is az sokkal előbb gyógyul.

Ági ca!

Ne légy elkeseredve. Lehet, hogy a dagadástól ilyen a lábad. Nekem is dagad még kicsit,  10 hét után. Igaz a dagadás a terheléssel van egyenes arányban. Három hete már rendes csizmában járok. Az esetleges hegszövetre a dokid mit nyilatozott?

Ági_ca Creative Commons License 2011.01.12 0 0 1075

Juliette köszönöm a gyors választ!

A tornázás helyett nekem az orvos az MBT cipőt ajánlotta, hogy a harántboltozat, lábfej erősödjön, stb. És az rendbeteszi a derekat, hátat is, ha baj van vele. És persze starflex betétet viselni sima cipőben. De erősítésre mindenképpen MBT plusz Te is nyomogathatod, mozgathatod a kezeiddel a lábfejed. Én is azt csináltam, és járni már nagyjából tudok és az első próbálkozáshoz képest elég sokat fejlődtek az izmaim, inak.

Előzmény: Juliette65 (1074)
Juliette65 Creative Commons License 2011.01.12 0 0 1074

Sziasztok,Ági ca,Robbiegirl és szilvamagw!Nem sok jót ígérnek a soraitok.Nekem Austin féle műtétem volt,tegnap vették le a gipszet.Estére jól bedagadt a lábujjak töve és a kihuzott drót helye is nagyon vérzett.A műtét után nem nagyon fájt,csak az első két nap,nem is szedtem gyógyszert.Pedig nem birom a fájdalmat.Szilvamagw,anyukád lábának dagadása biztosan alább fog hagyni,csak türelem(mondom én,aki tiz percig nem tudok egy helyben ülni,de tényleg nincs már megoldás erre)!Nekem irtó nehéz elviselni a várakozást,pláne az előzetes beszélgetések alkalmával 4-6hét gyógyulási időt ígértek,ami kitolódott rendesen.Fogalmam sincs mikor fogok melózni.Ágica,nekem sem fog egyhamar cipő jönni a lábamra,pedig messze nem olyan dagadt mint pl.a műtét utáni napokon.Most is a kezelőcipő van rajtam.Robbiegirl,én nov.26-ra voltam bekérve a belgyógyászi vizsgálatra meg az aneszteshez.Mivel átrendeződtek addigra a műtéti kiírások,ezen eredmények megléte után alig 1órával már a műtőben voltam.Tehát rutin vizsgálatok,semmi okod félni:kikérdeznek eddigi műtétekről,betegségekről,ekg-t csinálnak,és az altató orvos elmondja,mi lesz.Remélem,tudtam pár dologban segiteni.Csak fel a fejjel!

 Akik túl vannak rajta,milyen tornagyakorlattal hozták formába a lábfej és boka izmait?Nekem teljesen elmacskásodtak az elmúlt 7hétben.Tegnap próbáltam bokakörzést végezni,amitől az összes csillagképet láthattam a szoba plafonján.Ma már picit,de tényleg csak picit megy jobban a séta.Türelemre leszek kárhoztatva megint?!Aki olyan munkát végzett,ahol a lábmunka fontosabb (pl.targoncás és a pedálok kezelése a lényeg)tud valamit mondani,mikor lesz kellően érzékeny ezekre a lába?Kérlek,írjatok!

Ági_ca Creative Commons License 2011.01.12 0 0 1073

Sziasztok!

 

Segítségeteket szeretném kérni; aki már túlesett a műtéten. Nagyon fontos lenne.

6 hete műtöttek schede műtéttel, s most kb 2x akkora a bütyök helyén a lábam, mint volt. S kemény is. A doki azt mondta, hogy hegszövet. Az interneten azt olvasgattam, hogy az nem múlik el magától, de így még a régi cippőimet sem tudom hordani, akkora lett...

Előfordult már valamelyikőtökkel? Le fog ez kicsit csillapodni? Annyira hihetetlenül el vagyok keseredve. Ha valakinek van tanácsa, nagyon örülnék, ha megosztaná velem, mit csináljak, hová forduljak, vagy csak várjak...

 

Előre is nagyon köszönöm,

 

Gyógyulást Mindenkinek,

 

Ági

Robbiegirl Creative Commons License 2011.01.11 0 0 1072

Sziasztok!

 

Na ma voltam ortopédián az orvosnál megnézetni a hátamat meg a lábaimat!A hátam nem olyan vészes,gyógytornára kell majd járnom.A lábamról letudják műteni a bütyköt azt mondta az orvos,amúgy a János kórházban voltam.Volt röntgen meg minden.Azt mondta a doki hogy intézzek el belgyógyászati vizsgálatot hogy műthető-e vagyok és kérjek tőle időpontot és akkor ad időpontot műtétre!Nagyon izgulok!Nektek is el kellett intézni ilyen dolgokat?Nektek is fájt bütyök műtét után és ha igen akkor mennyire?Majd írjatok!Köszi :)

Előzmény: zsazsi1 (1058)
szilvamagw Creative Commons License 2011.01.11 0 0 1071

Sziasztok!

A segítségeteket kérném! Anyukámnak 2 hónapja volt megműtve mind két "mutató"lábujja -mert kalapácsujja volt. Neki nem gipszelve volt,csak cima kötés volt rajta. Pontosan nem tudom,hogy milyen műveletet hajtottak végre a lábán, de azt tudom(mivel mondta),hogy fűrésszel csináltak valamit...:S

Az ujjai nem hogy javultak, egyenesen borzasztóan néznek ki!! mostmár csak gumicsizmát tud hordani,mivel már nem csak felfele van meg az ilyen ív az ujjaiban-->   ^

hanem oldalra is be van dagadva, és szabályosan olyan,mintha 2 kis méretű labda lenne  ennek a 2 ujjának az eleje.

Mivel többeteknek van már tapasztalata lábműtéttel kapcsolatban, ki szeretném kérni a véleményeteket anyukám ügyével kapcsolatban..

Normális,hogy 2 hónap után ,még mindig hasonló a mérete,mint mondjuk 1 héttel a műtét után? Egyáltalán normális,hogy ENNYIRE  be van dagadva?

Lehetséges,hogy amiatt ennyire dagadt,hogy anyukám megszegte az előírt szobafogságot, és elégvsokszor mászkált?

Nagyon kétségbe van esve emiatt..tudnátok segíteni?

Előre is nagyon köszönöm!:)

Juliette65 Creative Commons License 2011.01.11 0 0 1070

Szia!Na,megvolt a gipsz-eltáv...Meg a rtg,ami a doki szerint klassz gyógyulást mutat,aztán kikapta a lábujjamból a drótot,nehogy nyomja majd a cipő.Mire megkapaszkodtam volna a kezelőágyon,már mutatta is,hogy:_Ez volt.Elviszi?Olyan,mit itt a 6-7 oldalon tubitubié.Szóval ennyi.A másikakat(még van kettő darab) majd fél év (!) mulva.Most van egy kis lyuk a kettesben,arra vigyáznom kell még pár napig fürdéskor,nehogy víz érje.Két hét mulva kontroll.Itt tartok.Kicsit nehezen megy a lépkedés,pedig azt hittem,szaladgálni fogok gipsz nélkül.Bár,ha a 600 méter/órát veszem az is száguldás,mondjuk egy csigához képest,ugye?!

Előzmény: Juliette65 (1069)
Juliette65 Creative Commons License 2011.01.10 0 0 1069

Szia!Tudom,hogy viccelt,de nekem akkor is zabszem-effektusom van,ha rágondolok!

Holnap röntgen és ha minden igaz,gipszlevétel!Majd írok.Csaó

Előzmény: Törölt nick (1068)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.05 0 0 1068

Szia!

Nem szedtem külön Calciumot, mert én a Fraxiparine hasszúrit használtam (40 db-ot), amiben van Calcium és ezt  úgy tudom, hogy  egyébként túl lehet adagolni. Doki sem mondta, hogy pluszba szedjek. Nagyon sokféle bütyöklevétel van és szerintem sokat is csinálnak. A Shede műtét a legegyszerűbb, mert ott nem törnek csontot és nem is fémeznek, viszont az izületi deformációt nem is szüntetik meg.  

Előnye, hogy sokkal hamarabb gyógyul. Hátránya hát...... ídővel visszanő? A bütyöknél lévő vágásom nekem is hasonló, mint Loostrinak, plusz a kalapácsujj műtét. A fémkapocs eltávolítása ambuláns műtétben történik nem a gipszmester húzza ki harapófogóval. Gondolom a férjed csak viccelt veled. Nem gondolom, hogy kellemes lesz. Volt egy beteg, amikor engem műtöttek fémkivételre. Rendesen le kellett vetkőznie a műtéti hátulgombolósba és kerekes székkel vitte le és hozta vissza a műtősfiú. Hamar megjárta a műtőt. Egy darabig ücsörgött és vidáman beszélgetett a párjával a kereskesbe. Gondolom várták, hogy kimenjen az érzéstelenítő hatása. Azután letolták a kocsihoz és mentek haza. Be volt kötve a lába és nem volt rajta cipő. Előtte beszélgettem vele. Mondta, hogy 6 hónapja volt a műtétje. Nem érzi a fémet a lábába és nincs is semmi gondja. Azt viszont sajnálom, hogy utána nem beszélgettünk és nem kérdeztem ki, de nem akartam zavarni. Írd majd meg, hogy mi történt a gipszlevétel után és mennyire vagy megelégedve. Amikor leveszik a gipszedet nem az a végleges állapot.

Előzmény: Juliette65 (1067)
Juliette65 Creative Commons License 2011.01.04 0 0 1067

Szia!Köszi a gyorsaságodat.Olvastam itt már olyat is,hogy 6 hét után kivették,ezért is érdeklődtem.A kalciumot teljesen elfelejtettem.Te szedsz?Biztos hamarosan dagadás-mentes napjaid lesznek,csak ne talpalj sokat!Mondom én,aki nem tud egy helyben ülni...

A gipszmester mondta,h.azzal a módszerrel nem nagyon szokták elvégezni a korrigálást,mint amivel nekem csinálták.Pedig nem olyan ritka a bütyök műtét,ugye?Meglepettnek tűnt,mert elmondása szerint az elmúlt két évben én voltam a második vagy a harmadik ilyen.Az tuti,hogy "loostris" műtétje más volt,az ő képei itt vannak,azt hiszem 840 körül látható.Szerintem nekünk egyforma lehetett,én csak egyszer láttam az én sebemet,akkor is kidőltem a látványtól.Párom "vigasztal",hogy majd a gipsz levételekor harapófogóval kikapják a fémet,nem lesz az olyan nagy ügy...Szóval,már előre frászt kapok.

 Na,szép estét!

Előzmény: Törölt nick (1066)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.04 0 0 1066

Szia!

Nem tudom, hogy a fémkapcsokat mikor veszik ki. Gondolom az a gyógyuláson  múlik. Olvasatom szerint 4-6 hónap szokott lenni. Ma egész délelőtt talpaltam és bedagadt a lábam. Ilyenkor az ujjaim sűrűn, de egyenesen állnak egymás mellett. Ma vagyok 9 hetes és még mindig csak azt várom, hogy este  is olyan legyen, mint reggel szokott. Nem tudom mikor következik ez be. Lehet, hogy ez addig így lesz, amig benne van a fémkapocs?  Fotó a lábamról  nem készült. Nekem az öregujjnál egy 10 öltéses vágás, az öregujj melletti II-en pedig az alperecnél van egy vágás, ami 3 öltéses volt. A rüsztöm úgy tünik, hogy kissé magasabb lett mint volt és a füzős téli cipőmet nem tudom felvenni, ezért kellett a zippzáras rövidszárú csizma.

Előzmény: Juliette65 (1063)
Juliette65 Creative Commons License 2011.01.03 0 0 1065

Szia!
Most olvastam az egyik írásodat,amiben azt emlited,hogy a második ujj kicsit feljebb van a többinél.Azt nem állitom határozottan,hogy kalapácsujjam volt,mert sokkal csúnyábbakat láttam.Az enyém messze nem állt oly görbén vagy rá- illetve alácsuszva az öregujjnak.Csak fájt és az utolsó két hónapban ugy zsibbadt hogy sokszor a sima placcon elbotlottam mert nem éreztem,mennyire emeltem a lábam lépéskor.Ez a zsibbadás vitt rá,hogy jelentkezzek és kérjek időpontot a a műtétre.Hát nekem is olyan murisan néz ki,azt hittem,a gipsz kissé elnyomja a nagyujj által és kevés a helye,ezért különcködik.Neked volt benne fém?Most már nagyon érdekelne,miért ilyen az enyém...

Előzmény: jolanda49 (736)
Juliette65 Creative Commons License 2011.01.03 0 0 1064

Szia!Neked van képed a műtét utáni állapotodról?Azt írtad,hogy az öregujjat és a másodikat is műtötték.Kiváncsi volnék,hogy néz ki Neked,loostrisét láttam itt a fórumon.Nekem nem úgy vannak a varrataim,mint az ő fotóin.Azért is érdekelne,mert emlitetted a rüszt hajlithatatlanságát és hogy elég probémás bebujni a lábbelikbe.Ha van kép a lábadról,feltennéd vagy megmondanád,hol találhatom meg itt a topikban,ha már régebben felraktad?

Előzmény: Törölt nick (1062)
Juliette65 Creative Commons License 2011.01.03 0 0 1063

Szia!Hát igen rohan az idő és miden nap közelebb a tökéletesebb állapothoz.

 Már alig várom,h.csizmába vagy cipőbe bujhassak.Sajna,a gipsz miatt fogalmam sincs,milyen a lábam,néha érzem,hogy dagadt a sok járástól,de bizom benne,hogy valamibe bele fog férni.Most érzem csak,milyen nagy teher az egyoldalú terhelés,olyan mintha bütyök akarna lenni:piros és fájdigál azon a ponton.Remélem,nem kell semmi drasztikus beavatkozásra sort keriteni,nekem ez az egy műtét elég volt...Jövő hét közepére már elvileg gipszmentes leszek,röntgen is elő van írva akkorra.Ha nem felejtem el,megemlitem ezt a fájdalmat a dokinak,és véleményt fogok kérni a bal lábamról.A Te soraidból arra következtetek,hogy igencsak várod a második javító műtétet:tehát Neked rosszabb állapotban voltak a csontjaid.Sajnállak emiatt,de tuti megéri.Ez az egy vigasz van a "késelés" -től való félelemben,igaz?Tudod már,mikor veszik ki a fémkapcsokat Belőled?Nekem 8-as drót van bent,két irányban,egymásra merőlegesen (nem tudom ez mit jelent,szerintem a 8 az átmérője),és rá sem merek gondolni arra az alkalomra,mikor kiszedik.Irigylem,aki nem fél a fájdalomtól:én nagyon nem birom.

Majd írj!Szia

 

Előzmény: Törölt nick (1062)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.30 0 0 1062

Szia!

Már 5 hete? Látod nemrég készültél nagy izgalommal a műtétre és hogy elment az ídő. 6 hét után meg majd egyre jobb lesz majd meglátod. Rohamos a javulás.

Én tegnap voltam 8 hetes és már csizmában járok igaz, hogy sántikálok még. Nem merek teljes erővel rálépni. Ugyanakkora maradt méretre a lábam, mint volt csak kicsit még szélesebb, vagy vastagabb, meg  kicsit  dagad még, ha többet megyek. Ahol a fémkapocs van két helyen ott nagyon érzékeny és pirosabb, mint máshol. Várom már, hogy a másik lábamra is sor kerüljön, de majd január végén megtudom, hogy mi lesz. Neked is kell majd a másik lábadat is műteni? Azért, mert járógipszed van ezért holnap  még ne sokat táncolj!

Neked is és minden sorstársnak BUÉK!

Előzmény: Juliette65 (1061)
Juliette65 Creative Commons License 2010.12.30 0 0 1061

Szia!Legalább ez vigasztal,hogy holnap lesz 5hete,tehát akkor még aktuális a fagyasztáshoz hasonló érzés.Injekciót kaptam a kórházban 6 db-ot,míg ott voltam,itthonra még 40 (!) lett kiírva.Tiszta ki (vagy be-)szúrás,nem?A vérkeringés állítólag kezd normalizálódni,mert időnként olyan,mintha égne,ez meg annak a jele a doki szerint,hogy hullámokban,de megindul benne.

Előzmény: Törölt nick (1060)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.29 0 0 1060

Szia!

Műtét után pár hétig van hidegérzeted, mert még a vérkeringés nem a régi. Hasszúrit kellett magadnak adnod?

Előzmény: Juliette65 (1059)
Juliette65 Creative Commons License 2010.12.28 0 0 1059

Szia,jolanda49!

Nekem is tettek be valami fémet a második ujjba,a vége kilátszik a lábujjból.Gipszelésnél le is ragasztotta a gipszmester és figyelmeztetett,nehogy beüssem valamibe vagy belerúgjak,mert akkor azonnal menjek be.Szóval,ezek után elég félve megyek.Még két hét és leveszik a járógipszet,plusz röntgen.A nagyujj csontját ék alakban metszették és így illesztették össze.Remélem,ide nem tettek kapcsot vagy valami ilyet.Amennyit lehet,járkálok és próbálom mindenféle mozgásokkal az izmokat kordában tartani.Hál'Istennek,minden ujjam mozog,viszont fázik is rendesen.Amúgy is fagyos vagyok.Ráadásul tegnap temetésen voltam,két vastag zokni volt a gipszre huzva,mégis olyan hidegnek érzem most is.Azt nem tudom,ki fog kezelni a jövőben,mert a dokim külföldre "igazolt",amit nagyon sajnálok,mert roppant precíznek ismertem meg,amihez még lelkiismeretesség és óriási adag emberség is társul.

 Jó szilveszterezést(idén is kihagyom a bulizást!)Ti hol ropjátok a táncot?

Előzmény: jolanda49 (786)
zsazsi1 Creative Commons License 2010.12.28 0 0 1058

Engem július 20-án műtöttek, helyi érzéstelenítéssel, és nem is csináltatnám ma sem másképp. Az egész dolog kb. 20-25 perc volt, hisz ez azért már rutinműtét, és utána mezítláb csoszogtam ki a műtőből, majd az öltözőből kezelőcipőben le a második emeletről lifttel, onnan taxival haza. Ha visszaolvasod a hozzászólásaimat, meglátod nem olyan vészes és nagyon is megéri! Nyár elején és tavasszal persze szerintem jobb elkezdeni, mert a gyógyulás és a cipő nélküliség jobban megoldható! Vágj bele nyugodtan!

Előzmény: Robbiegirl (1056)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.22 0 0 1057

Szia!

Engem november 2-án műtöttek. Az előkészítőben a műtét előtt az anesztológis megkérdezte, hogy hogy szeretném. Gerincérzéstelenítéssel, vagy  tubusos altatással.  Sajnos nekem már több műtétem volt altatással és pont ezért a tubust nem kértem, így a  gerincérzéstelenítést választottam. Természetesen nem bántam meg. A gerincbe beadott injekciót alig lehet érezni. Egyidejüleg az infúzióba kaptam nyugtatót. Ez azt jelentette, hogy pár-perc múlva már el is aludtam.

Ebből kifolyólag a műtőben történtekről semmit nem tudok. Arra ébredtem, hogy a műtösfiú szólongatott, hogy túl vagyok rajta és ágyastul megyünk a röngenre. Másnap reggelig nem lehetett felkelnem, de nem is akartam, mert sokat aludtam. Reggel már kimentem a mosdóba. Kora délután a saját lábamon hagytam el a kórházat. Be volt kötve a bal lábam és kezelőcipő volt rajta. Ebben a cipőben is csak sarkon közlekedtem. Egy hét alatt kétszer voltam kötözésen. Nekem a varratszedés 14. napon volt, mert előbb nem lehetett. Cipőt pedig most a 7. héten tudtam felvenni, de ehhez vennem kellett egy hosszú zippzáras csizmát, mert az én régi cipőimbe nem tudtam bebújni a hajlítás miatt. Sántikálni, még most is sántikálok. Ha teheted beszélj  meg mindent az ortopéd orvosoddal. Az alatatásról, vagy gerincérzéstelenítésről az anesztológussal tudsz konzultálni. Szerintem rizikó mindenben van. Nem jellemző, hogy valaki lebénul a gerincérzéstelenítéstől. TV-ben volt, hogy kismamák fizetnek azért, hogy szüléskor gerincérzéstelenítést kapjanak. Mondjuk én ezzel sem értek egyet, de ez egy másik mese. Ne félj, hisz fiatalka vagy és csinosz szeretnél lenni. Az csak természetes, hogy mindent elkövetsz ennek érédekében és megcsináltatod a lábadat. Bátorságot kívánok neked.

Előzmény: Robbiegirl (1056)
Robbiegirl Creative Commons License 2010.12.21 0 0 1056

Sziasztok!

 

Tanácsot szeretnék kérni tőletek!22 éves vagyok és gyerekkorom óta van egy bütyök a jobb lábfejemen a nagy ujjam alatt,nem olyan nagy ahogy elnézem,vagyis azokéhez képest nem akikét láttam a neten hogy milyen csúnya volt a lábuk és milyen szép lett műtét után!Cipőt ígyis tudok hordani de kiszeretném műttetni  mert anyukám mondta hogy még fiatal vagyok hozzá és ciki nyáron papucsba és szeretném ha szépek lennének a lábaim!Ez nálam születési rendellenesség,de ortopédiailag van bajom,gerincferdülésem van és mindkét lábam boka süllyedéses-lúdtalpas!De szeretnék megszabadulni ettől a bütyöktől!Néztem a neten hogy csupán 4-6 órás beavatkozás megfigyeléssel együtt a bütyök nagyságától és súlyosságától függően és hogy még aznap haza lehet jönni vele,1 hét múlva meg varratszedés,gondolom utánna belesz kötve a lábam és tudok majd cipőt húzni mert ígyis tudok,és nem fájhat annyira ha az ember lábra tud utánna állni és el is tudja hagyni aznap a kórházat,de én inkább az érzéstelenítőtől félek nagyon,mert olvastam hogy gerinc közelbe adják a szurit és nagyon félek tőle mert állítólag nagyon fájdalmas és az egyik nagybátyám felesége ebbe nyomorodott le hogy szülésnél így adták be neki! :S:( De olvastam azt is hogy van helyi érzéstelenítő meg altatás is!Én jobb szeretném-e kettő közül valamelyiket,az altatás mondjuk jobb lenne mert legalább elaltatnának és mire fel kelnék már túl lennék az egészen,de végig ülni azt az 1-2 órát,kegyetlen lehet!Én majd most januárba tervezem hogy elmegyek ortopédushoz és ő majd megmondja mikor tudnak műteni de szeretnék minél előbb túl lenni rajta hogy nyárra szép legyen a lábam!Kérlek adjatok valami okos tanácsot mert nagyon félek de viszont szeretném is!Köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.21 0 0 1055

Szia Heni!

Biztos emlékszel még, hogy még kora tavasszal foglalkoztam ennek a műtétnek a gondolatával, de előtte volt egy nyaki gerinc műtétem. Végül megtaláltam a régi és  lelkiismeretes, jó  ortopéd orvosomat és hát így jött ki a lépés. Két nap alatt a lábam óriási változáson ment keresztül. Napról-napra, óráról-órára gyógyul. Ma voltam 7 hétes. Tudtam venni egy jó, hosszú zippzáras csizmát, ami nem nyom sehol és hajlítás nélkül, könnyen bele tudok bújni. Végre  félre tehettem a kezelőcipőmet. A régi cipőimbe még nem megy bele a lábam a rüszt és a hajlítás miatt. Nekem nem csavar, hanem  2 kapocs van a lábamba. Kitapintani nagyjából én is ki tudom. 10 öltésem van, de szépen halványul. Viszonylag jó a hegesedésem. Ezt más műtétek után is tapasztaltam. Január vége felé ismét kontrollra megyek és gondolom, hogy  a dokim megmodnja, hogy mi lesz a következő lépés.

Örömmel olvastam, hogy te már teljesen jól vagy és szépek a lábaid. El is felejtheted már ezt a kis közjátékot. Minden jót kívánok neked és mindenkinek aki már túl van a műtéten, vagy aki még a műtét előtt áll. Jó érzés szép lábakkal élni!

Előzmény: d-heni (1053)
d-heni Creative Commons License 2010.12.21 0 0 1054

Szia Leccina!

 

Nekem fájtak is bütyijeim, de esztétikailag is nagyon-nagyon zavartak, főleg nyáron, mint ahogy Te is írtad. Mivel engem tavasszal műtöttek, nyáron már mehettem fürdőbe. Fantasztikusan jó érzés volt ilyen szép lábakkal strandolni! :-)) Én is mindig úgy éreztem, hogy mindeni a bütykeimet nézi, hogy milyen csúnyák. De ez már a múlté! Mindenkit bátorítok, hogy vágjatok bele a műtétbe, mert megéri!

 

A kezelőcipőben tilos vezetni!!! De ezt majd a dokid úgyis elmondja Neked. Szigorúan tilos a vezetés, vagyis nekem addig nem lehetett, amíg kezelőcipőben jártam: 6 hétig.

Sok sikert a műtétedhez, és mielőbbi gyúgyulást kívánok Neked!

 

Előzmény: leccina (1051)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!