Keresés

Részletes keresés

.ETNA. Creative Commons License 2010.04.15 0 0 971
Kedves Ibolya, csak tégy mindent úgy, ahogy éppen abban az időszakban szeretnéd, s próbálj meg nem túl sokat gondolni erre az egészre. Bár a fájdalom azért elég jól emlékeztet rá, sajnos :-)

Nekem is ismerős a téma, a vitalitással és energiával teli emberek tényleg nehezen állnak rá a lassabb tempóra. De fogadd meg Ovics tanácsát, nézd az egészet a pozitív oldaláról, több időd lesz magadra, ha ügyesen szervezed át az életed, lehet, hogy még munkából sem lesz kevesebb, csak legfeljebb nem lesz olyan intenzív, mint eddig :-)

Kívánom, hogy sikerüljön, a tavasz pedig amúgy is jó időzítés lehet egy új kezdethez!!
Előzmény: Ibolyafr (970)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.04.15 0 0 970

Kedves Ovics, Hencsy, és Etna!

 

Nagyon jólestek a bátorító szavaitok, de azt hiszem egy kicsit magam alá csúsztam...

Nem tudom elfogadni,hogy nem megy minden ugyanugy. /természetesen megint begyulladt,bedagadt több izületem, mivel nem vagyok nyugodt/

 

Remélem hamar tuljutok rajta,hisz egy megértő és szerető család is próbál segíteni. Nélkülük, sokkal-sokkal nehezebb lenne.

 

A lassított üzemmódot én soha nem tapasztaltam/kivéve azt  a két hét nyáron, valamelyik tengerparton/,mindig egy pörgős,mindig-mindent én akarok megcsinálni, valaki voltam/vagyok./ Anno, a husipari cégnél középvezetőként, képes voltam az embereim helyett,elvégezni a munkát./

 

Kereskedő vállalkozó vagyok,/fürdőruhákkal, és sálakkal kereskedem/és mindig emberekkel foglalkoztam. Hozzám nem "csak" vásárolni jönnek, beszélgetni, a lelkileg feltöltődni. Na itt van most egykis bibi......ezt kell helyre raknom magamban.

 

Míg lelkileg nemsikerül ujra toppon lennem, nem kezdek bele a leszázalékolásba.

Most egy kicsit "nyalogatom a sebeimet", de tudom hogy én vagyok az erősebb, és hamar felállok.

 

Szép, és fájdalommentes napot Nektek!

 

 

Evicke Creative Commons License 2010.04.14 0 0 969

azzal, hogy nem eszel húst és ezzel állati zsírt sem, nagyban csökkented az omega6-zsírsav-bevitelt, ami nagy részben felelős a gyulladásos autoimmun betegségekért. a hal kivétel, abban omega3 van, ami direkt a gyulladások ellen dolgozik.
a napraforgó- és sok egyéb növényi olajban is sok az omega6, ezeket is nagyrészt el kell hagyni, helyette az Omega3-bevitelre törekedni (pl. lazacolaj-kapszula vagy lenmag formájában, bár utóbbi jóval kevésbé tud hasznosulni)
ez egyébként a Szendi-féle diéta egyik alappillére is, de hirtelen rákeresve ezeket találtam a témában, mindkettő említi a gyulladásos autoimmun betegségeket, sőt, az egyik a RA-t is:

http://www.vitaminsziget.com/hir.php?id=16

http://www.dinero.hu/okostojas/01_job_c.htm


mennyi gabonát eszel, főleg kenyeret? ha azokat is a minimumra csökkentenéd a tejtermékekkel együtt + folytatod a vitaminfogyasztást, nem lesz többet szükséged gyógyszerre.

nem csoda ez, és mégis lehet igaz. :-)

Előzmény: Hencsy1983 (966)
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.14 0 0 968
Teljesen igazad van, sőt ebben még valahol szerencsénk is van, mert ez - ha éppen nincs elviselhetetlen ízületi fájdalmunk - nem egy "látható", "messziről kiabáló" tünetekkel járó betegség. Látszólag egy autoimmun beteg tök jól néz ki, jó esetben semmilyen segédeszközt nem kell használnia stb.
Szóval tényleg simán "elvegyülhetünk" a teljesen egészséges (vagy még nem volt alapos kivizsgáláson és annak hiszi magát) emberek között:-)
Előzmény: ovics (964)
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.14 0 0 967
Kedves Ibolya, biztosan írtam már máskor is, de megismétlem, hogy én azzal adtam saját magamnak egy "lórúgást", hogy nehogy már szomorkodjam ilyesmi miatt, mert bármit megadott volna a 42 évesen mellrákban eltemetett volt osztálytársnőm (aki nem látja felnőni a három fiát) ha ízületi fájdalmakra cserélhette volna a saját betegségét.

Egyszóval tényleg vacak lesz, ha leszázalékolnak, de semmi rossz, vagy szégyellni való nincs abban, ha majd kicsit elhagyod magad, nem szépítem, biztosan így lesz (én a fiamnak sem mondtam anno soha, hogy nem fog fájni az injekció, mert igen is fáj, de hát majd fogom a kezét és adok neki jó sok erőt és sec-perc elmúlik a fájdalom és így is lett), mert ez ilyenkor TERMÉSZETES!!

A lényeg, hogy ne tartson sokáig, egyszóval gyorsan állj fel újra!!! Kezdj bele valami másba, vagy tedd ugyanazt, de 4 vagy 6 órában stb.stb.

Szerintem nem lehet elkerülni ezt a rossz érzést, pláne az olyanoknak, akik ezerrel pörögtek korábban. Ebben az esetben a pozitív gondolkodásmód max. abban segít, hogy gyorsan és viszonylag fájdalommentesen lábaljon ki az ember az átmeneti apátiából, kedvtelenségből, depiből, de elkerülni... hát nem hinném, hogy lehet. Hidd el, aki mást mond, nem őszinte, vagy legalábbis erősen csúsztat. Az, hogy ilyenkor - remélhetőleg csak átmenetileg - majd kicsit "kevesebbnek" fogod magad érezni (betegségtudat stb.), ugyanis ilyenkor egy teljesen természetes emberi reakció.

De ha kidühöngted magad a világra, és kellő ideig sajnáltad magad (én legalábbis így jártam), rájössz, hogy az ember bármilyen megváltozott élethelyzethez igenis képes alkalmazkodni, ráadásul meglepően könnyen. Nem fogsz x napot dolgozni egy héten... és akkor mi történik? Biztos vagyok abban, hogy éppen eleget letettél már az "asztalra", hogy megengedhesd magadnak, hogy kicsit lazábbra vedd:-)

Persze a pénz meg stb. miatt biztosan sok mindent másképpen kell majd megoldani, de ha most vigyázol magadra, simán táncolhatsz az unokáid lakodalmán, s ez azért ugye mégis csak fontosabb, mint a külvilág megítélése (tudnak-e rám számítani stb.) :-))

Ha az ember mögött ott a család és talál magának valami értelmes elfoglaltságot, vagy csökkentett "üzemmódban" csinálja tovább azt, amit eddig... szerintem nem lehet nagy gond. Van olyan infúzióra járó betegtársam, aki le van százalékolva RA-val, a rokk.nyugdíj mellett ügynökösködik (ingatlan), mert a korábbi ülőmunkáját nem bírta. Az volt számára a meglepő, hogy időközben rájött, hogy ezt a munkát még jobban is szereti, mint amit korábban csinált :-))

Nincs tapasztalatom, de az esélyekről azt gondolom, hogy ha pl. biol.terápiával javítanak az értékeiden, a lökött doki a leszázalékolásnál biztosan kekeckedni fog, hiszen nem mankóval, bicegve, bedagadt, fájó ízületekkel "megspékelve" fogsz hozzá bemenni. Ők pedig a rengeteg sok eszükkel nem fogják fel, hogy ez milyen faramuci állapot, s hogy csak egy nem kimondottan veszélytelen gyógyszer-szedés és biol.terápia miatt elviselhetőek a leletek, s ez elvileg bármikor változhat.

Anno egy táppénzes felülvizsgáló doki egyszer azt mondta nekem - miután mondtam, hogy sokízületi gyulladással vagyok táppénzen - hogy "de kérem, az egy hónap alatt gyógyul", na erre a háziorvosom szeme is jól kikerekedett, én meg már majdnem mondtam neki, hogy ihaj, ha ez így van, az idén tuti ő kapja az orvosi Nobel-díjat:-))

Ha komolyan gondolod a leszázalékolást, szerintem jobb lenne elindítani még a biol.terápia előtt, mert remélhetőleg akkor még jobbak lesznek a leleteid és úgy már nem biztos, hogy összejön... Nah ez megint kisregény lett, de hát olyan gyorsan gépelek észre sem veszem :-))
Előzmény: Ibolyafr (963)
Hencsy1983 Creative Commons License 2010.04.14 0 0 966

Az orvosom tétlenül áll a javulásom elött. Elköldött valami anti DNS-es vérvételre. Egy hónap múlva lesz kész az eredmény. Mondta, h lehet a trexán hatása ez még, h nincs semmi bajom, csak néha egy kis fájdalom.

A hónap végén csináltatok egy sima vérvételt is. És ha ugyanilyen jó az eredményem, akkor lehet a vitamin hatása amit szedek. És ha az akkor lekéri nekem eü térítésre.  És ezentúl mindenkivel ezt fog szedetni. Adná az ég, h bebizonyosodjon. És nagyon szeretném, h neketek is segítsen. Meg az is h ne essek vissza.

Hencsy1983 Creative Commons License 2010.04.14 0 0 965

Ne add fel még a reményt. Sajnos ha leszázalékoltatod magad, akkor sem biztos, h tudsz dolgozni. Az sem biztos h megkapod a teljes leszázalékolást, lehet csak részlegest. Van esély h az állapotod javúljon. Lásd az én példám. Nehéz, fizikai munkát én sem végezhetek. Tudom, h fáj mindened meg minden, de kitartás.

Igaz van rá lehetőség, h dolgozhatsz "rokkantan" is. Meg most törvény is, h a cégeknek kell alkalmazni, csökkentett munkaképességű embereket 6 órában.

Sajnos nem tudom milyen végzettséged van. De biztos van rá esély , h valahol majd dolgozhass.

ovics Creative Commons License 2010.04.14 0 0 964
Valóban a gondolkozásodat kell megváltoztatni .-))

Ha nem tudsz dolgozni,akkor valóban a rokkantositás a megfelelő és azzal még csökkentett módban dolgozhatsz.
A házi dokid nyilván felmérte az állapotodat,azért javasolta.
Egyébként nem rakod a kitűzőt magadra,hogy rokkantnyugdijas vagy és kész.
Első az egészségi állapotod.
Én is voltam rokkantnyugdijas régen,igaz más betegséggel és egyáltalán nem éreztem,hogy nincs szükség rám,sőt,az volt a tudatomban,hogy most lehetőséget kaptam,hogy magammal foglalkozzam.Voltam rákbeteg,pajzsmirigyalulmüködésem ban,RA-s vagyok,de a pozitiv gondolkozásom töretlen....................és nem érzem magam betegnek.
Előzmény: Ibolyafr (963)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.04.14 0 0 963

Sziasztok!

 

Voltam tegnap tp.ell.dokinál. Tp-n tart tovább,de nagyon elkeserített.

Közölte: gondolkodjak, mit fogok csinálni,mert az eddigi munkámat NEM fogom tudni tovább végezni!

 

Kilátásba helyezte a rokkantosítást!? Van valaki közületek, aki szintén igy járt?!

/félek, hogy a pozitiv gondolkodásomba,beférkőzne a betegségtudat.Nem tudnak rám számitani,nem vagyok egész ember./

 

Letaglózott, de végig gondolva/ nektek nem kell elmondani, tapasztaljátok/, nincsenek egyforma napjaink. Kiszámithatatlan az RA.

 

Egyáltalán milyen esélyeink vannak, ezzel az átok betegséggel a százalékolásnál?

Hencsy1983 Creative Commons License 2010.04.11 0 0 960
Sajnos tudom, h sok idő míg kiürül. Szerencse csak két hónapig szedtem. Reménykedem, h nem kell egyenlőre semmit szednem. Holnap megbeszélem az orvosommal várjunk egy hónapot, meglátjuk, hogy viselkedik a szervezetem. 
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.11 0 0 959
:-) én is szeretek étkezés közben is inni, fogalmam sincs hogy lehet pl. egy pirítóst tea nélkül fogyasztani:-))) Ez a része valóban nem egyszerű, nekem sem mindig ment/megy, de a többi inkább csak szervezés és egy-két jó tárolóedény, illetve megfelelő alapanyagok kérdése.

Igen, jól értetted, a gyógynövényeket miután összekeverted, egy nagy üvegben tárold és csak egy-két-három napi adagot kell egyszerre "porrá" őrölni a fűszerörlőben (ezt egy külön kis csavaros tetejű üvegben "őrizni") és ezt a port kell vízzel, teával stb. lenyelni. Csak egy kis mennyiség kell egyszerre, így nem olyan vészes a bevétele.

Én anno két-három korty teába kevertem bele alkalmanként és úgy ittam meg, nekem így egyszerűbb volt, mint kiskanállal bevenni a "port" és ráinni a teát:-)

Az összes praktika, tanács, recept stb. a megfelelő emésztést segíti elő, ezáltal persze az általános közérzet stb. is javul, ahogy ezt a tévében a joghurt reklámokban rendszeresen elmagyarázzák nekünk:-)))
Előzmény: Ibolyafr (957)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.04.10 0 0 958

Bevallom a bulgurról még nem hallottam,most olvastam utána.

Nagyon egyszerünek tünik elkésziteni,és már egy salátát is feldob./Most egy nagyot nyeltem,mert "csak" káposzta levest ettem ma/

 

Ez a bulgur simán beilleszthető, a most elkezdett diétába.

Előzmény: ovics (956)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.04.10 0 0 957

Remélem ezekkel a praktikákkal sokáig maradsz gyógyszermentes!

Sok hasznos dolgot irtál, csak a husi a gyengém.....amióta jóidő van, a férjem előszeretettel grillez, és olyan finomakat készít!

 

Etna! a természetgyógyász javallatait köszönöm hogy megosztottad velünk. Elmentettem, előtte fejben kell eldönteni, illetve átállni rá.

 

A "furcsa" számomra, hogy evés után nemlehet azonnal inni. Nekem evés közben is kell,mert pl: egy zsömlétől vagy kiflitől megfulladnék, hiába eszem hozzá paradicsomot, ami ugye lédus.

 

A májvédő tea őrleményt jól értem, hogy forrázás nélkül, vizzel kell bevenni?

Hmm  ez számomra furcsa, persze attól lehet helyes.

 

 

 

 

Előzmény: Hencsy1983 (952)
ovics Creative Commons License 2010.04.10 0 0 956
Köszi.Kefir a Trexanos napokon bejön.Veszek még ilyen olajat is.

Tegnap csináltam bulgurt.A picon kapni 600.-Ft / kg,keveset kell főzni és nagyon finom.A lányom és a férjem is lapátolta befelé.
ma néztem több helyen,de mindenhol elfogyott.lehet,hogy későn érő vagyok és mások javában fogyasztják?
Alacsony a glikémiás indexe is.
Előzmény: Ibolyafr (937)
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.10 0 0 955
Jó vitaminkészítmények: Magne B6, "B" Komplex, Q10+E vitamin, lecitin, Alga (spirulina), Kolin-inozitol, Alfalfa (lucerna)

Folyadék: napközben többet inni, estefelé kevesebbet, napi 2-3 liter.
Forró, vagy hideg tilos! Narancs-mandarinlé tilos (székrekedést válthat ki)

Gyümölcsök tisztítanak: mindig evés előtt kell enni (bélben emészt), ha evés után esszük (bélben erjed) - szezon szerint (alma, banán stb.),

Zöldségek gyógyítanak: a legjobb szezon szerint enni, nyers paprika tilos (ld. narancslé), csak párolva, vagy levesekbe téve fogyasztható.

Gabonánk táplálnak: barna rizs, hajdina, köles, gersli, rizs (nem zacskós)

Vértisztító tea (por)
1 cs ezerjófű +1cs csalán +1cs galagonya virág,levél +1cs vadárvácska + 1cs szagosmüge +1cs szamócalevél + 1 cs édeskömény + 1 cs édesgyökér + 1 cs gyermekláncfű gyökér+levél

Tárolása: a májvédőteánál írtakhoz hasonlóan. Reggeliidőben 1 kávéskanállal lenyelni, vízzel, vagy teával.

Hát nagyjából ennyi, leírva bonyolult, de nagyon könnyen rá lehet állni, anno én is csináltam kb. fél évig napi rendszerességgel, ma már csak időnként.
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.10 0 0 954
Az egészséges táplálkozás szerintem is nagyon fontos. Nekem egy kedves ismerősünk, aki itt rendel a városban, egy orosz származású (még mindig töri a magyart) természetgyógyásznő, Alla mondta: ha rendben a has, rendben a fej is, lazítani kell a hasat, akkor jó a fejnek is:-))

Azt hiszem még nem írtam le a receptjeit itt a fórumon, hát akkor most jöjjön néhány tanácsa, receptje. Állítólag ez pl. az egyik tuti tipp a - többek között - gyógyszerek miatt fellépő, sok problémát okozó székrekedés, ill. renyhe bélmozgás elkerülésére is:

Reggel éhgyomorra bevenni 1 mokkáskanál ürömfű (fehér+fekete, összekeverve, darabolva), vízzel lenyelni. 1 kávéskanál mustármag (nem kell rágni), 1 kk virágpor - vízzel lenyelni. Később lehet inni ginkobiloba zöld teát, vagy szibériai ginzeng (kék dobozos) teát. A teába lehet tenni egy csipetnyi gyömbérport (ez emeli az energiát) és 1-2 db natúr szőlőcukrot is. Ezután lehet reggelizni 7 - 9 óra között!

Lassan kell enni, jól megrágni, a folyadékokat kortyolgatva inni!

Reggeli javaslatok:
1./ teljes kiőrlésű kenyérből pirítós (graham, korpás...)+zöldségpástétom, vagy kőrözött, vagy Flóra margarin+fokhagymás zöldségsaláta (télen jégretek+salátalevél).
2./Zöldséges rizs + egy kevés olaj (ez kötelező!)
3./ Zöldséges saláta + párolt csirkehús
4./ Tofu zöldséggel, vagy feta zöldségekkel
5./ Zabpehely áztatva+párolt zöldség + olaj
6./ Zöldséges leves (brokkoli, vegyes, zöldbab kaprosan stb.), a levesbe tenni bulátát, vagy kölest

Folyadék: Evés után inni tilos ! Csak 1 óra múlva lehet inni. A teákba 1-2 db szőlőcukrot, 2-3 db datolyát, 1 evőkanál mazsolát lehet tenni, az esti teába 2 fügét!

Tízórai: pirítós lekvárral, vagy mézzel, müzliszelet (nem csokis!), vagy keksz a teába.

Ebéd: 12-15 óra között
Mindenféle zöldség párolva, nyersen, különböző zöldséglevesek, főzelékek, párolt, vagy grillezett csirkehús, natúr halfilé grillezve, feta sajt nyers zöldséggel (hú de szeretem a Sopszkát), rakott zöldséges ételek, gabonák stb.

Vacsora variációk: 19 óráig - nem szabad megtömni a hasat!
1./ 2 db pirítós mézzel, lekvárral (barack, áfonya) + gyógytea koffeinmentes (ha úgy tetszik teinmentes)
2./Natúr muzli szelet teával
3./ Túrókrémhab tea (ebbe a fent írt 2 db füge beáztatva)
4./ Gabonakása, rizskoh lekvárral, immunerősítő, vagy májvédő gyógytea
5./ Joghurtba áztatott müzli + gyümölcs (pl. barack) tea

Májvédő tea:
4 cs Máriatövis+1 cs gyermekláncfű+1 cs diólevél+1 cs orvosi zsálya+1 cs borókabogyó+1cs édesgyökér+1 cs katangkóró (cikória)+1 cs körömvirág

Ezeket összeönteni, beletenni egy jó nagy üvegbe, papírszalvétával bekötni. Egy kis mennyiséget kell alkalmanként frissen ledarálni (1-2 napi adagot) ez kis üvegbe bezárva tartani és az esti lenmagos kefír előtt 1 kávéskanálnyit ebből a ledarált gyógyfűkeverékből, vízzel, vagy teával lenyelni. Reggel is lehet, de este mindig!

Majd legkésőbb 21 óráig (!) a vacsora után valamikor, 2 dl natúr kefirbe, vagy joghurtba 1 kk étolaj + 1 evőkanál lenmag, vagy lenmagpehely.
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.10 0 0 953
Ez igazán jó hír, de azért azt se felejtsük el (no nem mintha a gyógyszerek érdekében szeretnék beszélni), hogy a Trexan és a hozzá hasonló gyógyszerek kb. 3 hónap-fél év alatt ürülnek ki a szervezetből, szóval simán benne lehet a pakliban még a Trexan hatása is.








Előzmény: Hencsy1983 (952)
Hencsy1983 Creative Commons License 2010.04.10 0 0 952

Recept:

Húsmentes étkezés! Köles,burgonya, hal csírák, sok sok zöldség!

Vitamin: Vas+ folsav, Viatking: standard pluszTésztaféléket nem nagyon fogysztok. Heti pár alkalommal fogyasztok kefirt és joghurtot. Abba virágport keverek egy teáskanállal. Azaz minden bió és természetes. Mindennap eszek almát is. Szintén bió.

Nem tudom , hogy köze van e hozzá, jártam természetgyógyásznál is. Holnap is megyek.

Nehezet még így sem lehet emelni, mert megterheli az izületeket, Ez nálam sikerült. De nem volt vészes. Minimális fájdalom így is marad. De ha nem kell többé gyógyszert szednem csak így kell élni, akkor el is viselem.

Remélem egy hónap múlva mikor megint megyek vérvételre így is marad. Nagyon szeretném. És ha így marad, mindennap írok egy étrendet, hogy mit is fogyasztottam:):)

Most tervezem egy ételpároló megvételét. Egy ismerősömnél ilyenben készítették az ételt. Teljesen más volt, nem volt vízes, szép színe volt és az íze is más és elvileg a vitaminom is megmaradnak. Hús párolására is alkalmas, meg riszt és bármit lehet benn készíteni.

Ibolyafr Creative Commons License 2010.04.09 0 0 951

Kedves ETNA!

 

Gyógyulj meg gyorsan! /Ebben a jóidőben talán könnyebb,hiába az volt a ludas../

 

A gratula nem nekem szól, mivel én nemtudom befolyásolni a gyulladást( de jó is lenne ...., egy életre elfujnám), de azért jólesett.

 

Igazából a biol.terápiától nem félek, /hisz nem ismerem,nem tapasztaltam/ de már mindent elfogadok,betartok, csak ne fájjon hol itt-hol ott.Persze a csukló az szinte állandó.

 

Hencsy kérem a tökéletes vérkép, és a fájdalommentes ÉLET receptjét./szerintem több példányba készitsd,kérik majd mások is :):)/

Előzmény: .ETNA. (947)
Hencsy1983 Creative Commons License 2010.04.09 0 0 950

Helló!

 

Valami csoda történhetett vagy nem tudom. Ma készült el a véreredményem. Minden értékem normális. Trexan nélkül, csak vitaminokkal.

 

.ETNA. Creative Commons License 2010.04.08 0 0 949
A lényeget nem kifelejtettem, de lüke vok: a 23 szuper !!!!!!!!! Gratula!!!!!!!!!
Előzmény: Ibolyafr (944)
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.08 0 0 948
Ja és ugye csak 2 db Trexant szedek egy héten..
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.08 0 0 947
Kedves Ibolya, legutóbb 23 volt, de korábban volt már nálam 33 is a vérsüllyedés (Trexan és hosszú-hosszú ideje folyó biol. terápia mellett) jól meg is lepődtem az eredményen, mert SEMMILYEN fájdalmam nem volt. Hogy ez nálam minek köszönhető, miért van, nem kutatom, csak imádkozom, hogy sokáig így maradjon:-)
Ja és babonából még jól le is kopogom!!

Egyébként a terápia óta általában 20 körül van (volt már 13 is), de akkor, amikor felment 33-ra, elutaztunk és elfelejtettem elvinni a Trexant, szóval, pont úgy jött ki, hogy két hétig nem szedtem, biztosan ezért ment fel, de ahogy írtam is, akkor sem voltak tünetek, fájdalmak, tényleg semmi, pedig sétáltam, úsztunk, sokat kocsikáztunk stb.stb.

A terápiával kapcsolatban... nem is tudtam, hogy x hónap előzetes kezelési időhöz van kötve.. hm!?? Én elég gyorsan bekerültem, bár ha belegondolok, a diagnózis az első tünet után nagyon gyorsan (kb. 2 hónap) a kezemben volt, de utána még engem is kb. egy évig kezeltek, jártam fizióra stb.

Lehet akármilyen hátránya is a biol. terápiának, de vitathatatlan előnye a fájdalommentesség.

Csak jelzem, hogy a gyengített immunrendszertől sem kell különösebben tartani (bár lehet ebben is csak szerencsém van?), jövő héten hétfőn lesz a 13. infúzióm és ezalatt most először lettem náthás (már annyira hiányzott a jó idő, biztosan lengébben öltöztem), pedig közben volt egy-két inlujárvány stb.... De most sem volt vészes: mézes-citromos tea, aszpirin-c, C vitamin, orrcsepp...kedden kezdődött... két nap és lekopogjam már jobban vagyok.
Előzmény: Ibolyafr (944)
Hencsy1983 Creative Commons License 2010.04.08 0 0 946
Hát jó ez a cikk. Remélem nem lesz rá szükségem soha. Még a kezelés elején egy vizsgálathoz kaptam izotópot, ami kimutatta, h hol van azaz az én esetemben hol az a kevés hely a testemen ahol nincs gyulladás.
Hencsy1983 Creative Commons License 2010.04.08 0 0 945

Helló!

 

Hát nekem mindig fájt az nap amikor beszedtem. Meg néha máskor is.De az értékeim le vitte. 10 mg-ot szedtem.

Most ,h nem szedem csak a viatamin komplexet, csak ici-picit érzek féjdalmat a  csuklómba, vagy a csípőmbe vagy éppen ahol kedve van begyulladni. De ez semmiség. Jó lenne ha nem kelle semmi mást szednem a vitaminon kívül. De ez csak álom. Majd holnap kiderül milyen a véreredményem, meg majd hétfőn a doki is megmondja ő mit gondol.

 

Ibolyafr Creative Commons License 2010.04.08 0 0 944

Sziasztok!

 

Voltam ma reuma dokinál, és nem emelte a 15mg Trexánt! Juhé... gyógyulok. A süllyedés 65-ről 23-ra csökkent.

De akkor mitől fáj  a két csípőm??? Hónap végén megyek Rtg -re,utána választ kapok.

Nálatok hogy áll a gyulladás? A dokinő szerint a gyógyszer mellett, nem lenne szabad ennyinek sem lenni. Véleményetek?

 

Rákérdeztem a biol.terápiára, talonban van, de még az OEP elutasitaná, és biztosra akar menni. /szept. óta kezelnek, előtte 14-évig itt nálunk kezelgettek/

 

Gyula65 Creative Commons License 2010.04.07 0 0 943
Kedves ETNA!

Az információ fontos dolog, bár pont neked, nem kell ezt magyarázni. Azért ne legyen rá szükségünk. Viszont a cikkből kiderül, hogy az érintettek száma növekszik, és kőkeményen keresik a megoldásokat. Üdv!
Előzmény: .ETNA. (942)
.ETNA. Creative Commons License 2010.04.07 0 0 942
Kedves Gyula!

Ez egy nagyon jó hír, a biztonság kedvéért ugyan elmentettem a gépemre a cikket, de azért imádkozom, hogy soha ne legyen rá szükségem... Amen :-)
Előzmény: Gyula65 (941)
Gyula65 Creative Commons License 2010.04.06 0 0 941
Üdv!

Hátha valakit érdekel!

http://www.weborvos.hu/regionalis_hirek/izotopos_izuleti_terapia_mar_debrecenben/153240/
Ibolyafr Creative Commons License 2010.04.04 0 0 940

Szerintem az RA-t egyikünk sem kérte, de amilyen fránya ragaszkodik hozzánk.

A salazopyrint ismerem,elég sokáig szedtem,de nekem a vesémet támadta.

 

Husikából nálunk csak a csirke,pulyka és a hal jöhet számitásba. Pl:a töltött káposztát is csirkemellel és hajdinával készítem.

Előzmény: Hencsy1983 (939)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!